|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
witam,
zainteresowalam sie bardzo produktami, ktore tu sobie chwalicie. pomyslalam, ze skoro tyle dziewczyn uzywa moze sprobuje i ja. mam cere niewrazliwa, raczej sucha, naczynkowa, lekko rozszerzone pory, przebarwienia, pojawiaja sie juz pierwsze zmarszczki i oznaki grawitacji. czy taki zestaw bylby dobry, moze cos dodac. serum flavo albo 3 rose kwas hialuronowy 2 albo 5 % peeling enzymatyczny maseczka z alg tyle tego jest, ze ciezko wybrac, a chcaialabym zamowic rozsadnie, bo nie bede wklepywac 10 produktow po kolei. |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy ktoraś z Was kupowała gotowe produkty na Biochemii Urody? Jak wrażenia?
Cytat:
Witaj ![]() Na Twoim miejscu wzięłabym oba sera i flavo i 3 rose, do tego jeszcze jakiś hydrolat ![]() Serum flavo na zmianę z serum rose ( co drugi dzień), kwas hialuronowy 2%, peeling i maseczka jaknajbardziej ok, pokusiłabym się jeszcze o olejek myjący, chyba że masz jakiś ulubiony który Ci dobrze służy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
dziekuje Ci za blyskawiczna odpowiedz.
czy moge sera stosowac z dadatkiem kwasu flavo na dzien i rose na noc? kiedy stosowac hydrolat? jaki wybrac? o matko. ja zazwyczaj wklepuje krem, czasem maska i peeling i to wszystko. gubie sie w tej ilosci produktow. jaki efekt daje maseczka z alg, a pytajac bardziej wprost czy twarz jest mlodsza, ladniejsza, bardziej napieta? |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serum 3 rose możesz używać na noc i na dzień na znianę z flavo, serum flavo nie ma sensu używać codziennie ponieważ wit. C kumuluje się w skórze, wystarczy co drugi dzień. Z hydrolatów możesz wypróbować ten; http://www.biochemiaurody.com/sklep/...hamamelis.html lub ten http://www.biochemiaurody.com/sklep/...lichrysum.html -tylko zapach ma nienajpiękniejszy, ale świetnie działa na naaczynka. Albo ten, świetnie nawilża http://www.biochemiaurody.com/sklep/...lichrysum.html . Używasz go jak toniku, po myciu twarzy odrobinę na wacik i przecierasz twarz, potem serum lub krem. Maseczka ta http://www.biochemiaurody.com/sklep/mask-pearl.html -ładnie napina i ujędrnia skórę, lekko zwęża pory, bardzo fajna jest Mogłabyś jeszcze pokusić się o ten tonik : http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html - kwasy PHA bardzo dobrze wpływają na naczynka i ładnie zwężają pory |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zadomowienie
|
Co prawda jestem początkująca, ale nie jestem pewna czy jest sens brania samego żelu hialuronowego. On dość wysusza stosowany sam - przydałby się jakiś olej do zmieszania. Albo może całkiem zrezygnować i zobaczyć jak się cera sprawuje z pielęgnacją samymi serami...? Chyba, że planowałaś żel dodawać tylko do maseczek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba właśnie chodziło o dodawanie go do serum - przecież z 3xRose nie będzie sam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie, dziękuję za pomoc ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
serdecznie dziekuje, duzo tego, ale zamawiam.
naprawde lepsze sa te rzeczy od gotowych kosmetykow?? pikwa niedowiarek ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- [quote=anastazjaaa2;114688 77]Sam nie ma sensu, ale jest serum 3 rose i flavo, z oboma można go łączyć , na początek to wystarczy ![]() jak to: na poczatek? : ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2980 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak narazie tylko skwalan okazał się nie dla mnie. Tzn jego działanie jest super, ale niestety zapchał mnie lekko, nawet mieszany z żelem ha ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez April007 Czas edycji: 2009-03-16 o 12:59 Powód: Bo się pomotałam w cytowaniu :) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pikwa;11468892]serdecznie dziekuje, duzo tego, ale zamawiam.
naprawde lepsze sa te rzeczy od gotowych kosmetykow?? pikwa niedowiarek ![]() Są dużo lepszę, przekonasz się sama ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
[quote=April007;11469034 Przy czym na drugi dzień miałam suche skórki, więc jednak MNIE wysusza. Więc może zmienię zdanie na: może wysuszać ściągać [/quote]
Zgadzam się ! Bardziej doświadczone w pielęgnacji z BU Dziewczyny ostrzegały mnie przed używaniem żelu hialuronowego w "czystej" wersji. Miały rację ! Chociaż mnie ten żel w żadnej konfiguracji nie służył. Naczytawszy się takich pochlebnych opinii miałam nadzieję ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś jakiegoś serum bezolejowego z żelem, dopiero do tego olej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: Przepraszam, obecnie to już 9 miesięcy walki.
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ nikt nie twierdzi, że robisz żle i że Ci to nie służy, tylko generalizowanie, że sam jest świetny nie jest dobrym pomysłem bo to, że dla Ciebie jest świetny solo nie znaczy że dla innych też, a bardzo często jest wręcz przeciwnie. A Curiosin to nie jest to samo co żel z kwasem Hialuronowym z BU, tak na wszelki wypadek gdyby ktoś chciał mieszać z olejami lub używać solo : http://www.aptekajuventa.pl/product/...riosin-zel-15g Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2009-03-16 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale byłoby fajnie, jakby mnie nie atakowac jako tej co nie wie co robi i powinna robić inaczej, bo ja tylko odpowiedziałam na wypowiedź, w któej napisano wyraźnie, że sam żel wysusza i bez sensu jest go brac solo.
![]() |
#2988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie bardzo rozumiem, kto atakował? Aż jeszcze raz przeczytałam - przecież anastazjaaa2 wręcz napisała, że to kwestia indywidualna. A odzywać się nawet powinnaś - każda opinia jest wiele warta - może pomoże komuś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Ale nikt Cię nie atakuje
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Tzn. stowierdzenie "także nawet jeśli teraz jest bardzo dobrze lepiej nie ryzykować i dodawać do niego choc odrobinę kremu lub oleju." odebrałam jako przestrogę dla nowicjuszki, któa nie ma pojęcia co robi i lepiej nich słucha starszych, mądrzejszych i bardziej doświadczonych, kiedy ja żadnego oleju i kremu nie zaryzykuję na chwile obecną już, bo wszystkie znane mi kosmetyki gotowe mnie uczulają, a oleje po prostu mnie przerażają.
![]() jeslio jestem przewrażliwiona, to przepraszam, ale po 2 tygodniach spokoju mam dziś znowu czerwone, piekące i swedzące oczy, który puchną z minuty na minute i ledwo jestem w stanie wysiedzieć w pracy, marze tylko aby iść do domu i nałożyc żelu HA aż grubo ![]()
#2991 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oleju nie powinnaś się bać, naprawdę warto się przemóc i spróbować ( to nie atak ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2009-03-16 o 14:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
Właśnie zakupiłam żel hialurowy.Z czym zatem powinnam go używać ?Nie chce niczego z gliceryną
![]() ![]() ![]()
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też spróbować solo - jednych ściąga i wysusza, innych nie, kwestia indywidualna, u ciebie może się sprawdzić ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Rozeznanie
|
Hihi łączę się w bólu, mnie na dojrzały wiek dopadły teraz dziwne choroby skóry, swędzące wysypki, wypryski, czy alergie, podejrzewam, że to przez hormony, stresy i niezdrowe jedzenie, a kiedyś tak się pilnowałam. Też sobie chwalę żel hialuronowy i to sam, nigdy mnie nie wysuszył a to już dobre kilka miesięcy, zdaża się, że na noc używam tylko hydrolat albo tonik z kwasami i na to żel i koniec. Na dzień zawsze jakiś krem, może jak by używać żelu non stop i na dzień i na noc to by było gorzej... A Curiosin też przerabiałam, przecież to żel hialuronowy tylko z cynkiem, ale poza tym wcale nie taki inny, no może tyle inny, że z kogutów robiony o czym się dowiedziałam już po zużyciu 2 tubek i przestałam kupować bo też i drogo wychodzi jak się dużo używa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
hihi - tylko spokój może nas uratować ! Stres też nie sprzyja leczeniu alergii. Bardzo Ci współczuję. Ja z alergiami borykam się od ...dziesięciu lat. Do tego ekstremalna suchość skóry, wrażliwość, naczynka i początkowa faza trądziku różowatego. I żel hialuronowy mnie osobiście nie pomógł. Wręcz przeciwnie - zaszkodził, bo wysuszył. I to nie kwestia wiary w słowa kogo innego, to kwestia
"cery" i subiektywnych odczuć. Np. po użyciu tak bardzo zachwalanego kremu na naczynka z FlosLeku - leczyłam się przez miesiąc u dermatologa. A na innych działa znakomicie i wręcz : uzdrawia. anastazjaaa - przyznam, że z serum nie używałam. Mieszałam z olejkami, kremem i raz spróbowałam samego żelu. Mam co prawda w domu składniki do sporzadzenia serum z wit.C, ale używam obecnie compleksu witaminowego z Rejuvi, w którym też jest wit.C. Czy to serum z wit.C będzie odpowiednie do mieszania ? Czemu nie - spróbować można ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
Też myślę, że trzeba próbować
![]() Wierzę, że walka ze skórą która ciągle się jakoś buntuje jest okropna, miałam trądzik jakieś 8 lat. Ale myślę, że sporo dziewczyn/facetów tutaj ma jakiś problem ze swoją skórą i zaopatruje się w samorobione kosmetyki bo właśnie te sklepowe nie przynoszą efektów. Uważam , że to fajnie że każdy pisze jakie mogą być skutki używania danego preparatu - dzięki temu nie ma potem rozczarowania - "bo na wszystkich działa tylko nie na mnie". Z różnych opinii łatwiej wysnuć obiektywną niż z samych złych lub dobrych ![]() A tak w ogóle moja paczka jest w realizacji - właśnie do mnie dotarło że zamówiłam olej czereśniowy i chyba wypróbuję go rano w połączeniu z żelem. I teraz moje pytanie: czy jak na serum flavo c zastosuję olej to nie będzie za dużo? Można to w ogóle łączyć ? Czy może lepiej wymiennie co drugi dzień? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zrobsobiekrem.pl/?serum-1...e-pantenol,128 Lub o tym: http://www.zrobsobiekrem.pl/?serum-n...ladzajace.,136 - nawet bardziej o tym, i dopiero takie serum z olejem na twarz, ale to już temat na inny wątek ![]() Cytat:
![]() Nałóż najpierw flavo , poczekaj 10 - 15 minut i jak się już wchłonie dokładnie, na to żel z olejkiem, ![]() Zdaj relację z jak się olej czereśniowy sprawuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.