![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Kasiu Monia Ci dobrze pisze, oszczędzaj brzuszek jak najwięcej i nie przemęczaj się, bo nie daj Boże jakaś zagrożona ciąża czy coś, to potem tylko będziesz niepotrzebnie cierpieć, już nie mówiąc o leżeniu w szpitalu na podtrzymaniu
![]() ![]()
![]() |
#2972 |
Zadomowienie
|
Hello witam i zapraszam na poranną kawkę. Ja już nie śpię od 7 bo tak Amelcia dzisiaj wstała,ale wczoraj padła już o 19.20.
U nas pogoda śliczna,sobota rano jak zwykle market i zakupy spożywka itd.itp. A po południu planuję wypad na miasto bo są u nas Dni Gorzowa i różne ciekawe imprezy. Kasiu oszczędzaj się kochana bo jak piszą dziewczyny lepiej w domku być niż po szpitalach leżeć,a fasolka ładnie rośnie. ![]() Monia a piwko zimne to smakuje,a na pewno jeszcze kiedyś wszystko Ci się ułoży i nie będziesz wspominała tych ciężkich chwil. ![]() Niki odnośnie fryzur to nic nie doradzę bo każdemu pasuje co innego i do kształtu buzi i jak w ogóle się w tym czuje. Abc ale ta Twoja Wiki aparatka. My wczoraj byłyśmy u Babci i jak Amelcia miały mniejszy kontakt z piachem to bużkę ma lepszą. Życzę miłego dzionka,pa ![]()
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samotnosc moze bardziej mi doskwiera z braku przyjaciol..bo wszystkie kolezanki wyjechaly stad..a inne mam daleko ![]() ![]() A Szymusiem nikt nie zostanie ![]() Ja tam chcialabym miec takie problemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
hej chciałam przeprosić że się nie odzywam ale cały czas się źle czuje i jesteśmy u mojej mamy, pomaga mi zajmować się Kaliną a ja mogę pospać. Przesyłam dla wszystkich mamusiek i dzieciaczków gorące buziaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zadomowienie
|
Calineczka odpoczywaj kochana,jesteś usprawiedliwiona
![]() Weekend to mało nas tutaj zagląda.Amelcia zasnęła o 21 także można trochę pobuszować na kompie.Jakie śliczne ciuszki mają na allegro tylko kaski mało. Jutro dziewczynki mecz Polska-Niemcy.U nas ludzie pokupowali piwa tyskie i do tego podostawali flagi i ustroili balkony lub samochody,cz u Was też widać takie gadżety?A jak tam Moni w Lewinie,widać kibiców? Miłego snu! ![]()
#2976 |
Zadomowienie
|
My dziś byliśmy u babci na wsi. Ja postanowiłam jechać poprać fotele i dywany, bo ładna pogoda.
Kaśka buszowała w trawach i róznych kniejach. Nogi poparzone pokrzywami, poranione kolcami róż i pozbijane od upadków. Ale było fajnie, będzie jej się teraz dobrze spało po takich harcach. Wklejam zdjęcia mojej nimfy i moich dwóch łobuzów, którzy są identyczni nie wiem jak fizycznie (pod względem charakteru na pewno.) |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek spi od 19.30 ![]() ![]() Nie spi mi od 2 dni w dzien ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Zaczyna mi sie jakos wymykac Szymek spod kontroli...
Buntuje sie na potege..wygania z domu babcie, pyskuje, mowi do kazdego "sio stad" jak go prosze i ucze skladac zabawki to mowi "mama sama sobie pątaj" jak na niego krzykne to mi powie "cicho byc mamo" po prostu az sie dzis poplakałam, bo nie dałam rady...albo lezy kolo mnie i kopie mnie, mowie do niego nie kop mnie bo mnie to boli a ten z calej sily mnie rypnie noga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zadomowienie
|
Moni@ ja mam dokładnie to samo, wszystko na przekór. Mam nadzieję, że to okres przejściowy, bo zwariować można.
Kiedyś poszliśmy z Kasia na zakupy, a ona zawołała siku, lecę z nią przez pół marketu i pasaż, a ta w połowie drogi zobaczyła automat z piłkami i dalej iść już nie chce. Prowadzę ją dalej, a ta w ryk. Zdejmuje jej majtki, sadzam, pręży się, podciągam, a ta zdejmuje i wyje, że chce siku. I tak kilka razy. Przyszłam spocona, wkurzona, zapłakana, że nie rozumiem mojego dziecka. Dziś zupełnie nieoczekiwanie odwiedziłam moją mamę, mieliśmy jechać do Dinoparku, a przyjechaliśmy tutaj, bo rano mama zadzwoniła zapytać, czy zapomniałam o matce, bo wczoraj miała imieniny. Nie mam pojęcia, jak to się stało, że zapomniałam, zawsze pamiętam o takich uroczystościach. Więc wsiadłam w samochód, kupiłam po drodze duży bukiet kwiatów i przyjechałam. Łzy w oczach jej się zakręciły jak nas zobaczyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
Kasiu i Calineczko dbajcie o wasze brzuszki kochane i o siebie
![]() Iwonko , ale mi szczęka opadła ![]() ![]() Moni@ ja już nic nie będę pisała, bo szkoda mi cię straszebnie ![]() ![]() Weekend miałyśmy z Wiki udany. cały piatek Wiki spędziła z dziadkami (tymi od ojca), w sobotę wieczorem zadzwonił teść z pytaniem czy może przyjechac po Wiki w niedzielę o 7 rano ![]() ![]() ![]() ![]() Moni@ ja tez nie daję rady z Wiki. Jak jestem w domu u taty, to siedzę i ryczę, bo ja mówię tak, a inni mówia nie. W rezultacie Wiki robi co chce. na szczęście u TŻ jest inaczej. pomaga mi i wspiera mnie. Jak Wiki ma napad płaczu i chce coś wymusić, albo tak jak Szymek, bije mnie - to ją do pokoju zamykam na 2 minuty. Płacze, wiszczy, wymysla, ze jest głodna, że chce pić, że chce siku i wiele innych rzeczy. Ja stoje pod drzwiami i prawie rycze. W końcu ona sie uspokaja, wychodzi i jest złote dziecko . Gdybym miała sąsiadów za ścianą to pewnie by na policje dzwonli, bo z boku to fatalnie wygląda. Taką metodę zobaczyłam u super niani i zaczęłam niedawno stosować. narazie Wiki daje popisy, ale zdarza się, że jak powiem, ze pójdzie do pokoju, to przestaje, więc chyba pomału metoda działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zadomowienie
|
Iwonko ale super fotki
![]() ![]() Moni@ nie jestes sama jak widzisz moja mała też jest strasznym uparciuchem z którym sobie czasami nie radzę ![]() ![]() A tak pozatym to sobotę spedziliśmy na plaży , dzieci się popluskały w wodzie a ja siedziałąm na straży i pilnowałam ![]()
#2983 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wróciłam dziś rano od mamy, Kasia spała z tatą i kilka razy spadła z łóżka w ciągu nocy, podłożyłam jej poduszki, bo inaczej by się cała potłukła, a ja na podłodze czuwałam. Jak rano ją ubierałam tak mi uciekała, że już siły na nią nie miałam. Biła mojego brata i nic nie dała sobie przetłumaczyć. Mój TŻ poszedł wcześniej odpalić auto i czekał na nas, to powiedział, że tak było nas słychać jakbym się nad dzieckiem pastwiła. Więc pewnie nieźle słychać te krzyki dzieci i nasze na nich też. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
No to mi lzej ze nie jestem sama z tymi maluszkowymi wariacjami...
Dzis bylam na silce, pogoda zmasakrowała mnie na cacy...lalo sie ze mnie i jak tu cwiczyc jak machnelam 2 razy nogami i juz pot czolo oblał... Wracajac kupilam Szymkowi gazete ![]() Jak tam dziewczyny mecze? Ogladacie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twardzielki z nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
daj spokój, dramat
![]() ![]() ![]() ![]() mało ostatnio piszę bo w sobotę byliśmy na weselu (super było ![]() ![]() Iwonko świetne zdjęcia ![]() Monia widocznie Szymus przechodzi taki buntowniczy okres (zresztą jak widać nie tylko on), moja Nikolka też miewa takie "humorki"
![]() |
#2987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mecze trochę oglądam ale nie dlatego że lubię ale dlatego że tż to zapalony kibic ![]() Wiesz Moni@ moja koleżanka ma synka miesiac starszego od naszych dzieci i ten też ma hopla na punkcie aut. Jak mi ostatnio opowiadała o tym to tak jakbym czytała Twój post ![]()
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Kurczę jak czytam, ze kazda ma problemy z dziecmi, to mi lżej, bo czasami to głupio wygląda jak wiki wiszczy, a ja nie reaguje. ludzie patrzą jakbym okropną matką była, kompletnie wyssaną z uczuć. My wczoraj po południu znowu u TŻ byłysmy (bo Wiki tak zażyczyła ![]() ![]() Meczy nie ogladam - bo generalnie sportu nie lubie ogladac i go uprawiać. leń jestem. Wczoraj wieczorkiem chciałam obejrzeć Kogel-Mogel (lubie polskie komedie, te starsze), ułożyłam sie na kanapie wygodnie i nagle słyszę :" kasia, idź do sypialni wygodniej ci bedzie". tak się wczułam w film, ze odjechałam. ![]() Strasznie u mojej niani wieje na podwórku, bo trochę tak w szczerym polu mieszka, więc kupiłam dla Wiki kapelusz z gumką, bo ciagle jej takie normlne bez wiązania zwiewało z głowy. Ale mała szalała i tak dumnie chodziła, ze jej kapelusz nie spada. |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
Abc ja też uwielbiam tych ludzi, którzy gapią się na mnie jak sroka w gnat, kiedy ona wyczynia fanaberie, a ja jej staram sie nie ulec.
Normalnie od razu strzeliłabym w łeb. Widocznie dobrze się czujesz u TŻ dlatego też zrelaksowałaś się i usnęłaś. To bardzo dobrze, że tak jest. Ja was jeszce trochę zanudzę zdjęciami z placu zabaw jak Kasia była u babci. Na ostatnim zanotowano zgon Kasi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zadomowienie
|
To jeszcze pokażę Wam moich sportowców. Kasia i mój brat, który uprawia parkour. Byłam pod tak wielkim wrażeniem jego wyczynów, że muszę aż się nim pochwalić.
Na dwch ostatnich zdjęciach Kasia z moim kuzynem, który jest od małej starszy o pół roku, a mniejszy i drobniejszy. Jego najstarszy brat jest w wieku mojego Tż-a. Taka duża rodzinka, a to właśnie najmłodszy osesek. |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Rozeznanie
|
Iwonko zakochałam się w Kasi
![]() jestem pod wrażeniem co Twój brat potrafi. A Kasia sama weszła na tą ściankę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
Tatuś jej trochę pomógł, ale diablica trzymała się jej jak pajęczyca. Moja mała spidermanka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeździłam, moja mama ma automat, świetna rzecz ![]() ![]() ![]() ![]() Monia, Iwonka Wy planujecie to spotkanie w Chorzowie? czy już nieaktualne?? Ja już mam wszystko rozplanowane i tylko 14-15 czerwiec prawdopodobnie mogłabym przyjechać. Chyba jednak nie pojedziemy na to wesele 14 czerwca, tż mnie ciągnie ale nie mam ochoty, poza tym nie stać mnie na dwa wesela pod rząd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Iwonko zdjęcia zabójcze
![]() ![]()
![]() |
#2996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc w sumie też nie mam kiedy się wybrać nawet. Nawet gdybyśmy zaplanowały ten weekend i okazałoby się, że jednak Ciebie nie będzie, bo się zdecydujecie na to wesele, to chyba nie ma co planować. Trochę nas mało (do pieczenia chleba). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
no racja
![]() ![]() ja zawsze marzyłam o takim spotkanku gdzie byłyby wszystkie mamuśki, może kiedyś się uda ![]() ja mogę tylko 14-15 czerwiec, na wesele nie pojedziemy bo za duży wydatek 2 wesela pod rząd ![]() 21.06 idziemy na piknik rodzinny od tż z pracy, potem wieczorkiem jedziemy do Krakowa na Wianki, 28 czerwca pewnie zrobimy małą imprezkę z okazji moich i Patryka urodzinek, a jak nie wypali to wybieramy się jak co rok na Dni Myślenic ![]() takie mniej więcej mamy plany, mam nadzieję że wypalą
![]() |
#2998 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Niki ale macie napięty grafik na czerwiec. W sumie fajnie, bo sie nie nudzicie. Ja plany mam tylko na 20 czerwca ![]() Wczoraj rozmawiałam z byłym TŻ. Był 2 tygodnie na leczeniu. po sprawie rozwodowej idzie jeszcze na 6 tygodni. Pytał czy ma iść na leczenie czy do pracy. powiedziałam, ze na leczenie. Wolę, żeby się wyleczyl do końca, jeśli ma z Wiki spedzać czas to ja musze mieć pewność, że nie bedzie pił. Tak jakoś mówił całkiem rozsądnie. Zapytał czy ja chcę mu ograniczyć prawa do wiki (bo tak ludzie mówią), powiedziałam, że to bzdura. Jeśli będzie się zachowywał nieodpowiednio, to i bez ograniczania praw , wiki mu nie dam. Pozatym mówił, że chce zakończyć ten etap zycia, dlatego zgodzi się na rozwód na sprawie. jak mówi, będzie mu lżej ułożyć zycie od nowa. Wiecie w takich momentach, jestem bardzo szczęśliwa, bo wiem, że Wiki bedzie miała w miarę normalne dzieciństwo. Jest coraz starsza, więcej rozumie. Chcę żeby miała kontakt z ojcem. narazie będą się spotykac tylko w dzień, boje się, że jak ją zostawię u niego na noc, to mała może pomysleć, że ja ją zostawie np. u niani, i bedzie się bała u niej zostać. a tak Wiki wie, że po pracy ją zabiorę do siebie. Takie poczucie bezpieczeństwa chyba jest potrzebne dziecku. Iwonko do ciebie mam prośbę. Na e-mail wysłałam fotki. Jeśli będziesz miała chwilkę wolną, zamieść je tutaj proszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry i ja dolacze sie do porannej kawki ale zrobilam sobie herbatke zielona..
![]() Wczoraj bylam z Szymusiem u jego prababci (babci taty Szymonka) pojechalam rowerem Szymek w koszyku ![]() Dzis ostatni dzien slowni ![]() Jak wracam z silowni to nie odstepuje mnie na krok..ale to mile..jak sie tak dziecko steskni za mna... Iwonka zdjecia Kasi super..Kasia wyglada jak taka dziewczynka z dawnych lat..w tej sukieneczce..a ten kapelusik...slicznosci:lo ve: NIKI w sprawie wyjazdu i spotkania to ja chyba glosu nie bede zabierac..Jesli bede chciala z ktoras sie spotkac to po prostu wsiade w pociag i pojade...ja tez mam napiete terminy w czerwcu urodz mamy, lipiec im siostry, sierpien moje ur i masza mojego taty a na jesien i zime juz nigdzie nie jezdze, bo zimno i pogoda w kratke..wiec moze "kiedys" sie bedzie dane nam spotkac.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.