|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
Witam,
chyba zaraz sobie powieki zapałkami podeprzę, bo taka jestem zmęczona. ![]() Nie wiem, co mu ostatnio jest, całe dnie marudny i nocy nie może spokojnie przespać. ![]() Tak, przewijanie to masakra, ja teraz robię to na podłodze na takim własnie pzrewijaku turystycznym. ![]() ![]() minisiu, pączęk przepyszny. Palce lizać, dzięki. ![]() EDIT: jesli wszystko idzie zgodnie z planem, tak jak mi wczoraj kamila przez telefon mówiła, to Agatka jest własnie operowana. Trzymajcie kciuki dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!
No to robimy zawody w ilości pochłoniętych pączków/faworków dzisiaj. Mój wynik: 0, ale mam zamiar ostro go poprawic. ![]() Dzisiaj zostawiam Wercię na dłużej z opiekunką /6godz./ i się zastanawiam jak ona będzie jadła, bo o butelce nadal nie ma mowy ![]() ![]() Ciekawe jak tam Agatka, cały czas mi chodzi po głowie. Trzymam mocno kciuki. Dziewczyny co do tego "skoczka" to rehabilitanci nie są najlepszego zdania , choc ciut pozytywniejsze niż o chodziku.Tak czytałam. Acha i jeszcze o przewijaku.Ja jeszcze uzywam, ale pod koniec lutego rodzi moja kuzynka i na dniach jej go oddaję, bo używanie przewijaka jest u nas już niebezpieczne.Wercia fika i bryka- wystarczy chwila nieuwagi...
#2973 |
Zakorzenienie
|
Agatka trzymam kciuki za to malenstwo.. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.. Wspolczuje Kamili z calego serca..
Lea moj tez sie budzil od 4 rano.. dopiero po 6 jak zapalilam mu lampke to usnal i ladnie spal przez godzine Iwka ja uwazam ze skoczek to fajna sprawa bo przede wszystkim nie zostawisz w nim dziecka na dlugo, tylko na troszke a w chodziku to przewaznie dziecko dluzej posiedzi (mojej kolezanki corka to caly czas w chodziku byla.. jadla, bawila sie, tylko spala u siebie..no i miala krzywe nogi przez to)
#2974 |
Zakorzenienie
|
lea oczywiście trzymam kciuki za Agatkę i cały czas o niej myślę
![]() Ja dostałam wczoraj już drugi numer gazetki Mój Maluszek - dostajecie też ![]() magdalenazz jeśli chodzi o finanse to ja zawsze dookoła słyszałam, ze jak się pojawia dziecko to już nie jest tak fajnie i sytuacja się pogarsza ![]() ![]() ![]()
#2975 |
Konto usunięte
|
A ja chyba jednak pożyczę chodzik od znajomych,
![]() Magdalenazz, u nas troszkę gorzej z kasą, niz wczesniej ale generalnie jest OK. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
Witacie Plotkareczki
![]() ![]() Lea - cieszę się, że pomogłam. Jestem pewn, że ty polonistka napisałabyś "lepsiejszy" ![]() Trzymam mocno kciuki za Agatkę i jej rodziców ![]() Minisiu -pączek pyyyycha ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item282384892_..._promocja.html Ma to różowe, jest naprawdę super. Szybkie w montażu i demontażu. Fajna rzecz ![]() A widzę, że ty jak prawdziwa Ślązaczka: grosz na wydatki odłożony. Ja też tak lubię ![]() Co do zakupów: jestem meeega zadowolona, bo wczoraj dostałam od TŻ płaszczyk z H&M. Nareszcie trafiłam na płaszcz z rękawami na moje dłuuugie gałęzie ![]() ![]() ![]() Kropeczko - Twój pączek też jest pyyyyyyycha ![]() ![]() Co do tekstów: moja Jagoda ostatnio rzuciła tacie tekst " Tato nie śpiewaj, bo mi się zbiera na wymioty" ![]() Moja Emcia ma jakiś skok wzrostowy. Od dwóch dni budzi się na jedzenie ok. 2 - 3 w nocy. Dziwne, bo ok. 20.30 wypija 225 - 250 ml mleka z kleikiem. Budzi się i ciągnie smoka aż dno butelki się wygina ![]() ![]()
#2977 |
Zadomowienie
|
lea my nie mamy chodzika i nie mamy zamiaru go kupować. To jakaś inna dziewczyna, ale nie pamiętam jaka. Jak tylko zobaczysz się z Agatką to ją ucałuj od nas
![]() lea ja tam nie mam problemu ze smoczkiem, bo mój zdolniacha zapodaje go sobie sam ![]() magada co do kasy to my nie zauważamy zbytniej różnicy, bo i tak mamy mnóstwo wydatków związanych z budową, więc Krzyś to przy tym mały pikuś. Ale kilka rzeczy dostaliśmy po siostrzenicach męża i sporo ubranek po chrześniaku męża, trochę też nowych dostaliśmy w prezencie. Uważam, że jak ktoś nie ma pieniędzy to może się obyć bez paru rzeczy dla dziecka. Ja np. kupiłam używany sterylizator i podgrzewacz do butelek, na allegro i już to odsprzedałam, więc praktycznie nic nie straciłam. Fakt dawno sobie nic nie kupiłam, ale to raczej z braku czasu, a nie pieniędzy.
#2978 |
Wtajemniczenie
|
Lea: trzymam kciuki za Agatkę! współczuję rodzicom, ale najbardziej maleńkiej, która nic nie rozumie i nie wie, że to się kiedyś skończy i poczuje się lepiej
![]() Minisiu: ja wyszłam przed nalotem i wróciłam po - ponieważ teściowa i TŻ w ogóle się nie dogadują i atmosfera przy nich jest tak gęsta, że siekierę można w powietrzu zawiesić ![]() ![]() ![]() a w ogóle, to w pt wieczorem przesłuchujemy kandydatkę na dorywczą opiekunkę - 3majcie kciuki, żeby była ok. szczerze mówiąc trochę się cykam, bo nie znalazłam nikogo poleconego i ona jest z Internetu ![]() ![]()
#2979 |
Zakorzenienie
|
ajanna no to zaciskam kciukasy za to zeby byla ok
![]() Kasiu Adi tez sie nauczyl smoczka wkladac ale w nocy nie chce.. zreszta on w nocy generalnie nie spi ze smokiem.. dopiero nad ranem dostaje na troche zeby sie nie wybudzal.. possa possa i znow zapada w gleboki sen i jak wypluje to nic nie szkodzi Izuniak ja jesli bym cos otwierala to jakis bar mordownie dla kiboli wisly krakow u nas na osiedlu bo w centrum to bar na barze i barem pogania wiec nie.. a knajpa na osiedlu by mogla byc.. zwlaszcza ze kolo nas akademiki tez sa ![]() Magdalenazz u nas z kasa jest tak ze nie brakuje nam ale tez juz nie mamy tak zeby sobie chodzic co dwa dni do kina bo w tv nic ciekawego.. jakos tak wszystko jest inaczej.. nie wydajemy tyle pieniedzy na miescie wieczorami bo siedzimy z dzieckiem w domu (tz raz w tyg wychodzi z kumplem) a to co zostaje to idzie na mleko, pieluchy, chusteczki, witaminy, szczepienia.. powiem ci ze nie jest tak tragicznie z dzieckiem ![]()
#2980 |
Raczkowanie
|
u nas dzis porażkowy dzień...
Mati juz o 4.28 był wyspany i sam nie wiedział co chce... nie spałam do 6... dobrze ze potem do 9 podrzemalismy ale i tak lediwe zyje... od 2 godzin był koncert... dziecko znudzone, zeby go bola okropność... chyba w koncu sie złamie i kupie jakis zel na dziąsełka.. poszukam tylko jaki polecacie w poprzedmich postach... teraz młody spi a ja potrzebuje relakcu... lea to ja mam chodzik.. i mimo wszytskich złych głosów na jego temat... dzis smiało moge powiedziec ze ubostwiam to urzadzenie ![]() ![]() ![]() Aha nasz chodzik ma taka mate pod spodem i dzieki niej Mati nie uzywa chodzika jako chodzika tylko jako siedzaczka ![]() po południu jade na zakupy... musze odpocząć..
#2981 |
Zadomowienie
|
Madziu, no to teraz ja Tobie przesyłam
![]() ![]() ![]() My używamy żelu Bobodent, za 10g płaciłam w aptece 10zł. U nas działa natychmiastowo ![]()
#2982 |
Zakorzenienie
|
Madziu ja tam wole smarowac niz ma mi dziecko cierpiec z bolu..
bobodent jest bardzo dobry. nie moglam go ostatnio dostac i mam teraz calgel. tez fajny.. wydaje mi sie ze tak szybko nie splywa z dziaselek.. acha.. przedwczoraj w nocy zamowilam na allegro nozyki maszynki venus i dzis przyszly a ja jeszcze nawet nie zaplacilam ![]()
#2983 |
Zadomowienie
|
Mateusz pierwszy raz obrócił się z pleców na brzuch
![]() ![]() Acha zapomniałam wam napisać, że od 2 dni jak daję mu więcej mleka to zaczął mocno ulewać ![]() ![]() kropka, wow, fajny sprzedający ![]() acha, ja jutro wychodzę z 2 koleżankami z liceum na piwo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2984 |
Rozeznanie
|
Napisałam posta rano, ale coś chyba się popsuło więc piszę jeszcze raz.
Podczytuję Wasz wątek od początku. Gratulacje pociech. Wszystkie bez wyjątku śliczne ![]() Mam do Was, jako doświadczonych mam pytanie. Jak wyglądają Wasze finanse po urodzeniu dziecka. Czy rzeczywiście, koszty jakie generują Wasze pociechy są tak widoczne? A może i tak większość rzeczy, które trzeba kupić dostaliście w prezencie? EDIT. Teraz dopiero zauważyłam, że jednak się mój post zapisał.Dziękuję kochane za odpowiedzi. To jest fakt, że jak jest maluszek, to nie wydaje się kasy na wieczorne wyjścia ![]()
#2985 |
Wtajemniczenie
|
Magdalena:generalnie zgadzam się z Leą i Kropką - przy pierwszym dziecku brakowało mi kasy, ale przed jego urodzeniem też nam brakowało, bo oboje studiowaliśmy dziennie
![]() ![]() ![]() pączki b smaczne - dziękuję ![]() siedzi dziewczynka pod cukiernią. przechodzący obok pan pyta "chcesz na pączka?". "a jak to jest <na pączka>?"
#2986 |
Zadomowienie
|
magda odpowiedzi też trochę było
![]() ![]()
#2987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2988 |
Zadomowienie
|
magdalenazz, ja dodam tylko od siebie, że tą decyzję trzeba bardzo dobrze przemyśleć... Może być tak, że twoje dziecko bedzie zdrowe i pogodne, jak niektóre z naszego wątku, a może być chore, albo mieć jakąś wadę i do tego bardzo absorbujące. Generalnie trzeba wziąć pod uwagę fakt, że być może przyjdzie strrraszne zmęczenie. Ja też się strasznie bałam czy damy radę finansowo... jest ciężko ale jakoś idzie. Przede wszystkim jak się bardzo chce dziecka to nie myśli się o pieniądzach. Są gorsze problemy... Np. zdrowotne.
P.S. Mi na przykład macierzyństwo nie przynosi aż takiego szczęścia i radości... ale ja jestem tutaj wyjątkiem ![]()
#2989 |
Zakorzenienie
|
oj juleczko bedzie dobrze.. Ty jestes taka dzielna
![]() MOJ SYN JEST DZIS TAK OKROPNY ZE CHOLERA MNIE BIERZE.. NIC TYLKO MARUDZENIE OD RANA.. SPAC- NIE, JESC- NIE, BAWIC SIE-NIE a niech sobie placze w lozeczku.. mam go serdecznie doscyc
#2990 |
Zakorzenienie
|
No i jesteśmy po wizycie u pediatry. I ogólnie Hania zdrowa, waży 7500g i 71cm, ciemiączko 2x2. Pediatra powiedziała, ze spokojnie mam podawać 2 krople Vigantolu przez zimę
![]() ![]() Co do zmian skórnych to niekoniecznie musi to być jakaś reakcja czy alergia na pokarm, bo w zimie też się tak czesto dzieje, bo dzieci poubierane, wysuszona skóra, suche powietrze, kaloryfery i skóra nie ma jak oddychać ![]() ![]() ![]()
#2991 |
Wtajemniczenie
|
a, zapomniałam napisać - nie było mnie wczoraj trochę ponad 3 h, a jak wróciłam to okrzykom hej i gojegojegoje nie było końca. chłopcy byli tak szczęśliwi, że myślałam, że nigdy nie zasną
![]() ![]() a dziś po raz pierwszy po przerwie związanej z gorączką Olafa wyszliśmy na dwór ![]() ![]() ![]() ![]()
#2992 |
Konto usunięte
|
ajanna, fajnie, że wreszcie możesz się częściej wyrwać z domu, oby tak pozostało. Życzę znalezienia superanckiej opiekunki dla chłopców i ich roześmianych buzi na widok powracającej mamy.
![]() Był u mnie brat, poza tym kumpela z Bartusiem- miesiąc młodszym od Maksa, nieźle się dzieciaki zabawiły, obaj chcieli te same zabawki, ![]() Ugotowałam królika, teraz będę skubać mieso, dodam ziemniaki, buraczki i marchewkę, i znów będzie kilka porcji dla mojego głodomora. |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |||||
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6448764]Nie wiem, co mu ostatnio jest, całe dnie marudny i nocy nie może spokojnie przespać.
![]() no Kacpi też tak ma ostatnio. Cytat:
dobrze macie, my prawie wszystko kupujemy sami, tylko ciuszkow mam duzo uzywanych od dziecka szwagra Cytat:
![]() Kacpi podobno też się już tak obraca, ale nie jest mi dane to zobaczyć bo robi to przy niani ![]() Cytat:
Cytat:
cieszę się że to nie alergia Cytat:
Kacpiemu dałam dzisiaj danonka. chcialam mu dać tylko troszkę ale tak mu smakowało że zjadł cały pojemniczek. Bilans pączków na dzisiaj: 4 + 2 od was. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
a wlasnie moj paczkowy bilans = 0
odmawiam sobie slodkosci.. Katia taki malutki danonek to wiadomo ze caly ![]() Juleczko to ci teraz juz na pleckach nie ulezy.. teraz bedzie juz tylko brzuszek bo jak sie nauczyl odkrecac to super zabawa.. ech te dzieci.. Minisiu ciesze sie starsznie ze to nie jest alergia.. tak wiesz mi sie wydawalo ze to raczej nie powinna byc bo Hania mi na zdrowiutka dziewuszke wygladala ![]() Iwka zdjecie malej w albumiku jest boskie ![]()
#2995 |
Zakorzenienie
|
katia, kropka no ja się tak ogólnie też cieszę, ze wszystko z Hanią OK, ale tak w sumie nie do końca, bo dopiero po alergologu się na bank wszystko wyjaśni i wtedy zobaczymy. Idziemy 19-go
![]() Dałam Hani jabłuszko tarte z biszkopcikiem i zjadła, ale na koniec robiła śmieszne minki - chyba coś kwaśniejszego było ![]() Kurczę muszę wkońcu do albumiku zajrzeć, bo mam zaległosci. No to idę pooglądać nasze cudeńka ![]()
#2996 |
Rozeznanie
|
Dobry Wieczór
![]() Minisiu, mmmmm pycha, podoba mi się ten przelicznik spalania kalorii obok pączka ![]() ![]() ![]() Izuniak, my też mamy to łóżeczko tylko niebieskie i jestem bardzo zadowolona ![]() Magdalena, u nas sytuacja finansowa troszkę się pogorszyła, i tak jak niektóre dziewczyny wspominały już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam ![]() ![]() Juleczko, jesteś bardzo dzielna, ja mimo iż mam zdrowe dzidzi też mam chwile zwątpienia więc co to by było jak by zaczęły się (nie daj Boże) jakieś problemy, pewnie popadłabym w jakaś depresję. Ja na prawdę Cię bardzo podziwiam ![]() Juleczko i gratki dla Matiego za nową umiejętność ![]()
#2997 |
Konto usunięte
|
Oto fotki z dzisiejszej wizyty kumpeli i jej synka Bartusia.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
o! To super!! Czyli wizyta u pediatry będzie proforma ![]() Cytat:
![]() Wróciłam nareszcie, przeczytałam co nabazgroliłyście, odpisałam... I padam ![]() ![]()
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
hej laseczki
![]() byliśmy dzisiaj z Wiki u lekarza z tą szyną pokazał nam jak ją zakładać i za 4 tygonie mamy do kontorli poiwedział że jest znaczna poprawa i moze te 4 tygonie wystarczą zeby już zakonczyc leczenie ![]() ![]() ale się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Rozeznanie
|
joanna - no to super !!
PROMOCJA: Huggies Premium za niecałe 34 zł w tesco od jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.