![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar II
Strachulcu, trzymam kciukasy za rozmowe
![]() ![]() ![]() Contax, piekna wiosna u Was ![]() ![]() Dziewczyny, czy któras z Was porzuciła miasto na rzecz urokliwej chałupy na wsi? Ale nie takiej miasto - wsi tylko prawdziwej wiochy zabitej dechami, co to chleb samochodem dowożą? Zaczyna mi odbijać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, dziekuje ![]() ![]() ![]() Ziuziuniu ![]() ![]() Tymeno, ![]() Ja mam wlasnie takie ambitne plany niebawem wyprowadzic sie na pustkowie. I mam nadzieje, ze mi sie to uda. I na pewno nie bede tesknic za wielkomiejskim zyciem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Raczej nie, firma ma siedzibę w Gdańsku, ale chyba miałabym pracować tylko w Wawie. Zresztą mój TŻ by się nie chciał przeprowadzić, do Poznania też go nie byłam w stanie ściągnąć.
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym chyba nie tęskniła za miejskim gwarem. Wioska to moje marzenie od lat tylko jakoś odwagi mi brak ![]() ![]() ![]() ![]() Rozumiem Strachulcu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odwage mam tylko na razie problemy techniczne spowalniaja podjecie ostatecznej decyzji. Ale powolutku malymi kroczkami zblizamy sie do celu. I poki co tylko urlopuje sie na pustkowiach naszego pieknego i dzikiego Roztocza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Mnie też się marzy odludzie. Problem polega na tym, że ja jestem zimnolubna (Norwegia, Finlandia...), a tż absolutnie ciepłolubny (Hiszpania, Włochy).
Obiecałam, że kupię mu ciepły kocyk, i niech nie marudzi ![]() Tylko nie wiem, co biotechnolog po inżynierii środowiska robiłby na północnym, smaganym śniegiem, zadu... eee, pustkowiu? ![]()
#2978 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To prawda - powietrze, jeżyny, grzyby, poziomki, własne soki i konfitury. Na wsi jest pięknie ale zimą też? Contax, to kawał od Warszawy, prawda? Cholerka, zupełny odlot ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi się chce płakać jak pomyślę o tym co mogłabym mieć a straciłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
W każdym razie dla mnie super, delikatnie rozświetla twarz i trochę matuje nos (fajnie się dopasowała, nie mam maski), dobrałam świetny kolor (nr 8), ale jutro rano przetestuję ją porządnie - teraz mam na poprzednim makijażu. Narazie jest na plus. Co do wsi - ja odwrotnie do was, nie mogłabym i nie chciałabym mieszkać na wsi. Wrocław to jedyne i słuszne miasto ![]() Takie mam pojęcie, może i złe, ale tak pamiętam wieś. Nie znosiłam jeździć do dziadka będąc mała - może tylko dla królików, które i tak potem zabijał. Ale te krowie placki na drogach, świnie i kury i w ogóle... Nie dla mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fenris nie wszędzie hodują kury, krowy itp. My z mężem mamy sady. Moi rodzice mieszkają 20 km dalej i nic niehodują , sadu nawet nie mają po prostu domek na wsi, na odludziu ale moja mam uwielba spokój i brak sąsiadów dookoła tylko zieleń. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest tak daleko, ca'5 godzin i jestes na miejscu. ![]() Z takim gotowym siedliskiem ostatnio przejechali sie nasi znajomi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zwlaszcza, ze moj naturalny mam skromny. a powaznie - moze kiedys powieksze piersi, ale zawse jakos tak szkoda kasy na takie zbytki. S. nie ma w pracy jaka cisza, nuda nawet. Jedna z naszych firm-siostr znajduje sie w USA, od 3 tygodni zalatwiamy z nimi sprawe i zalatwic nie mozemy. Potwierdzenia, ze beda skladac zamowienie na nieco innych warunach niz dotychczas nie moge sie doczekac. dzis przyszla od nich paka z rzeczami potrzebnymi nam, ktore zaoferowali sie wyslac. I sie okazuje, ze sa zle. ja zalamka - Glowniejszy przyszedl i mowi rozkladajac rece 'to Amerykanie, przyzwyczaj sie, ze nie maja mozgu'. Jutro bede walczyc z nimi oraz z programem, ktory nam sie wywalil a firma od ktorej go kupili niespecjalnie kwapi sie by cos z tym zrobic. Wczoraj natomiast wchodze rano do biura a tu juz czeka herbatka, pod koniec pracy mielismy zebranie, ja, S. i jeszcze jedna kobieta z naszego dream team. Omawia S. rozne problemy, rzeczy ktore go martwia... ja sobie popijam z kubka herbate. W pewnym momencie - wiesz co mnie jeszcze martwi? A. slucha, ja slucham S 'ludzie, ktorzy pija zimna herbate' oplulam monitor. Bo teksty o szefie firmy-siostry z Finladii, ze to debil i ma szatana w sercu - plus odpowiedni gest \m/ to mnie rozwalaja. Dzwonienie z wazna sprawa do naszego dostawcy i rozmowa na glosnomowiacym kiedy on wylacza nam mikrofon i specjalnym tonem 'Kill them..' ja placze, ze smiechu a on wlacza nam mikrofon i rzecze 'uspokoj sie to nieprofesjonalne' ja prawie wpadlam pod biurko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Wiem, że sam Bytom nic tu nie jest winien, ale jak widzę/ słyszę tę nazwę, to aż mi się słabo robi. Za bardzo bolą wspomnienia z nim zwązane. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
Mąż i syn zdecydowanie przeciwko mieszkaniu na wsi.Moja babcia strasznie żałowała,ze sprzedała gospodarstwo na wsi i przeniosła sie na śląsk.Ja marzę ,ze jak dorobię się emerytury(za mną dopiero 15 lat pracy) to rzucę wszystko i przenoszę sie na wieś,ale pomarzyć sobie mogę.
Jest może na forum ktoś z tych okolic(Łomza,czyżew,Zambr ów)? Jedyny minus ,który mi przeszkadzał to brak bieżącej wody. |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno mój ojciec postawił sobie dom (właściwie go przeniósł) na wiosce, na którą jeździłam będąc dzieckiem. Pamiętatałam z tego okresu brudne, ziemiste podwórka, krowie placki, strzyżenie owiec i przedzenie wełny przez wiejskie kobieciny. Po dziesięciu latach na tej samej wsi moje dziecko nie zobaczyło ani jednej owcy ani świni. Byłam w szoku bo nawet kur jest mało ![]() Cytat:
To prawda, że dobry stan techniczny domu to podstawa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Wcale im się nie dziwię, moi rodzice chcą się wybudować poza miastem i to już dla mnie jest za daleko, a co dopiero taka wiocha, gdzie nic nie dojeżdża, po zmroku nie ma żywego ducha, nie ma świateł, hałasu miasta. Brrr, aż mnie ciarki na samą myśl przechodzą.
Żadnej wsi, miasto i to jak największe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nic się nie stało. zwijam się... że tak to ujmę: cyklicznie co jakiś czas. Jak wsiadam za kierownice od razu mi się poprawia. ![]() Przy okazji dokupiłam sobie tabletek i przewietrzyłam się. Tymeno - jesteś naprawdę cudowna, wiesz? ![]() Nie chciałam śmiecić na zakupowym: Z przesyłką wartościową nie ma aż takich cyrków. Po prostu ja zwykle oklejam paczki całe taśmą, bo stan papierów kiedy dochodzą jest czasem... nieatrakcyjny wizualnie i dotykowo. ![]() A wartościowe muszą być papierowe i basta. No to są. ![]() Cytat:
Różne są ludzkie potrzeby, gusta i oczekiwania. Moja matka marzyła o mieszkaniu na wsi, kochała grzebać się w ziemi i doglądać rosnącej marchwi. Ale to nie dla mnie. ![]() Lubię móc wrócić z knajpy do chaty pieszo (albo taksówką niezbyt drogo), lubię mieć kumpli w zasięgu spontanicznego wyskoku, lubię mieć siłownię za płotem, kino mniej niż kwadrans od domu i imprezę na zawołanie. Nie korci mnie własny dom z ciemniejącym tynkiem i troską o cieknące rynny, nie podnieca mnie plewienie grządek z kwiatkami ani zapierniczanie z kosiarą, niekoniecznie marzę o imprezach przy grillu i altance ze spadającymi do talerza gąsienicami. No po prostu nie. ![]() Taki jest mój pogląd na kwestię przeprowadzki na wieś. Ale rozumiem, że ktoś może mieć inny. ![]() ![]()
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z ciekawości - skladalaś jakieś podanie wcześniej, czy na zasadzie - jest kurs, zglaszam się? Mnie brakowalo miasta. Mialam taką próbę przeprowadzki. Może przyzwyczailabym się, ale brakowalo mi tego, że obok mam sklep, że nie muszę zamawiać chleba wcześniej, że zachce mi się iść do kina, to idę (a nie robię wielką wyprawę). Brakowalo mi światel, atmosfery miasta. Zawsze bylam i chyba zostanę dzieckiem miasta. W Bieszczady na wakacje - super. Ale na stale - to nie dla mnie. Natomiast czasem chcialabym żyć wolniej, spokojniej. Ale to inna kwestia.
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuje.Właśnie dostałam maila,że już wysłali paczuchę
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak,poza niektórymi drobnymi uciążliwymi sprawami jest tu naprawdę super.Miło,sympatycznie i że tak powiem "czuć atmosferę",czego brakuje np. w Warszawie.I żeby nie było-Warszawę naprawdę bardzo lubię,spędziłam tam 7 bardzo udanych lat życia.Po prostu,chyba z powodu tego,że była zburzona i odbudowana nie jest w niej tak klimatycznie jak we Wrocławiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystko ma swoje plusy i minusy, fakt mam wszędzie daleko no ale cuż...takie jest życie, najbardziej na wsi mnie wkurzają ludzie ze swoja mentalnością, wystroisz sie do kościoła to tak cie zjada ze hoho, uważają cie za pusta. Ja wiem, ze większość ludzi myśli o mnie jak o pustej lali, ale to wyłącznie ich problem ![]() A ja tam lubię kosiarę, wiesz jak mięśnie ramion sie wyrabiają, a podlewać tez nie lubię i nie zamierzam miec w przyszłości nie wiem ile klombów, planujemy z tżem odremontować dom po jego babci, stoi w świetnym miejscu, dookoła stare drzewa, obsadzić się cyprysami, ahhh.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wahałam się jeszcze nad kursem komputerowym, bo chciałam się nauczyć m.in. Excela, ale jakoś tak zwyciężyła chęć poznania drugiego języka właśnie. Najwyżej jeżeli za 6 miesięcy nie znajdę pracy (tfu,tfu), to następnym kursem będzie ten komputerowy ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Excel przydatny. Ja mam teraz prace gdzie znajomosc tego programu jest wymagana. A ja no coz - myslalam, ze cos wiem ![]() Ucza mnie teraz na biezaco tego co potrzeba mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Napewno chciałabyś czarny, przecież pasuje do wszystkiego ![]() ![]() Cytat:
Mnie boli wszystko, oprócz brzuszka podczas okresu ![]() Co do Wrocławia, jestem stanowczo za stwierdzeniem, że jest to najpiękniejsze miasto. Koleżanka warszawianka potwierdziła sympatyczną, wrocławską atomosferę i miłych ludzi w mieście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.