![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Kalex to i ja poprosze o przesłanie zdjęcia sukni na priv
#2974 |
Zakorzenienie
|
poszły privy
![]() asiulka84 ja suknię zamawiałam w salonie w Kielcach |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
|
gratuluje kalex znalezienia tej jedynej!ja tez musze sie wybrac w koncu na poszukiwania ale za bardzo nie mam kiedy sesja sie zbliża... jesli mozesz przeslij mi zdjęcia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
|
Kalex suknia bardzo oryginalna i taka...z klasą bym powiedziała.A powiedz jeszcze czy ona jest śniezno biała czy to jakiś krem,bo zdjęcie wiadomo jest obrabiane,więc nie jestem pewna..
#2979 |
Wtajemniczenie
|
kalex czy ja też mogę prosić zdjęcie twojej sukni na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W praktyce oznacza to, że zakupiona przez jednego z małżonków nieruchomość przed ślubem stanowi tylko i wyłącznie jego własność. W razie orzeczenia rozwiązania małżeństwa nie będzie brana pod uwagę do podziału majątku wspólnego. Warto dodać, że małżonkowie przez zawarcie umowy notarialnej mogą ograniczyć, rozszerzyć lub wyłączyć wspólność ustawową. Co to oznacza: Ograniczyć - z majątku wspólnego wyłączane są określone rodzajowo przedmioty lub prawa majątkowe, nie można rozdzielić wszystkich przedmiotów majątku, musi zostać minimum jeden stanowiący majątek wspólny. Rozszerzyć - dotyczy to wyłącznie przedmiotów nabytych przed wstąpieniem w związek małżeński i przedmiotów, które na mocy ustawy zaliczane są do majątku odrębnego. Wyłączyć - ustanowić rozdzielność majątkową. " Kakusia wygląda to tak jak wyżej zacytowane, mąż może ustanowić Cię po ślubie współwłaścicielką mieszkania a co za tym idzie współwłaścicelką kredytu poprzez rozszerzenie wspólności ustawowej. U nas wyglada to trochę inaczej, oboje chcemy wziąć kredyt hipoteczny i wiem że ludzie od ryzyka bankowego (sprawdzający zdolnąć kredytową i przyznający kredyt)przychylniejszym okiem patrzą na małżeństwa niż na osoby pozostajace w niezalegalizowanym związku. Drugim powodem jest możliwość wspólnego rozliczenia się podatkowo, nie będę musiała płacić 30% podatku. Kalex proszę także o fotki na priv ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest czystobiała jak śnieg, ale nie jest też taka żółtawa jak niektóre suknie w kolorze ecru. Coś pomiędzy bielą a wanillą. Lepiej niż na białym kolorze prezentuje się koronka, kryształki (których w ogóle na tych zdjęciach nie widać niestety ![]() zaraz wyślę kolejne privy ![]() żałuję, że nie mogę tu zbiorowo pokazać sukni, ale chcę, żeby TŻ miał niespodziankę, a on już się pytał, czy pisałam na wizażu, że wybrałam suknię ![]() edit: zapomniałam napisać, że czekoladka dobrze napisała o tym co należy a co nie należy do współwłasności majątkowej małżonków |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo za opinie
![]() dla mnie akurat ten fason jest idealny, fajnie podkreśla figurę ![]() a tak poza tematem sukni to w poniedziałek idę z TŻ-tem na 1 spotkanie do poradni małżeńskiej ![]() ![]() emi - a Ty już masz wybraną suknię, bo do Waszego ślubu jeszcze tylko 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Przyczajenie
|
Witam, ja także poproszę fotkę sukni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
a oto suknie, ktore mi sie podobaja....
alub 19 lipca....boje sie ,ze sie nie zdecyduje ![]() ![]() bylam juz u krawcowej ![]() mi najbardziej zalezy na skromnej sukni. nie chce masy koronek, poniewaz z daleka wygladaja jak szara plama. chce miec prosta, nieskazitelnie biala suknie....
SABATINA... Edytowane przez sabatina Czas edycji: 2008-01-03 o 21:22 Powód: chcialam dodac 3 zdania |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
kalex dzięki za zdjęcia
Suknia jest śliczna, tylko że niestety ja nie mam figury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Kalex suknia piękna gratuluje wyboru...
wogóle ta kolekcja im się udała! |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zadomowienie
|
Kalex, ja również poproszę o priv
![]() No a w poniedziałek ruszamy z... naukami przedmałżeńskimi... brrr :/
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
witam Wszystkie panny mlode, dolaczam do waszego grona. Slub mamy do 5 lipca 2008
![]() ![]() Ale mam problem, mieszkam za granica, ze znalezieniem Fryzjera i makijazystki w Kaliszu lub okolicach. Moze cos godnego polecenia? ![]() Prosze o pomoc drogie panie. Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taska ja też 5 lipca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też bedę miała śnieżnobiałą, ale z kolekcji demetriosa. Daj znać na którą się zdecydowałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My 20 zaczynamy kurs przedmazeński w kościele (to to samo?) a słyszałam też że trzeba zaliczyć poradnie ![]() ![]() Kompletnie jestem zielona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
Kalex- rowniez prosze o fotkr sukni
Nauki przedmalzenskiee = kurs przedmalzenski a ja dzis koncze nauki
#2996 |
Raczkowanie
|
alez mnie tu nie bylo dlugo...a to za sprawa mojego wyjazdo do Londyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Witam! Trochę mnie tu nie było - wyjechałam na sylwestra już 27.12., do Bukowiny Tatrzańskiej, wróciłam we wtorek, ale okazało się, że coś z moim domowym komputerem jest nie tak, nie umiem się zalogować ma Wizaż
![]() ![]() U mnie dalej przestój w przygotowaniach. Być może w ferie pojadę sobie pooglądać sukienki, choć mam jeszcze czas ![]() Na nauki wybierzemy się w marcu albo w czerwcu, bo właśnie wt ych miesiącach są organizowane u mnie w parafii. Za obrączkami też się nie rozglądamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
kalex - ja tez bardzo poprosze na priv fotki Twojej sukni
![]() Moje typy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
ten bukiecik też mi sie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mozesz tez byc wpisana jako wlasciciel mieskzania, niezaleznie od tego ze kredyt jest na narzeczonego wazne zebys byla wpisana na umowie kupna i potem w ksiedze wieczystej jesli tego nie zrobisz, to zgodnie z prawem po slubie NIE JESTES wlascicielem meiszkania, bo nabyty przed slubem majatekNIE STAJE SIE czescia majatku wspolnego CHYBA ZE podpiszecie u notariusza intercyze rozszerzajaca i obejmie CIebie wtedy wlasnoscia meiszkanie. albo narzeczony po slubie da Tobie darowizne- jest ona nieopodatkowana, wtedy bedziesz mogla sie wpisac do ksiegi wieczystej jako wlasciciel LATWIEJ JEDNAK I TANIEJ jest jesli od poczatku zostaniesz wpisana w umowie kupna i w ksiedze wieczystej, bo i notariusz i wszystkie wpisy do ksiag potem KOSZTUJA! (wiem to z autopsji, bo bralismy neidawno wczesniej slub cywilny, zebym zostala wlascicielem dzialki na ktorej chcemy sie budowac i na budowe bralismy kredyt. oprocz notariusza- ok 400 zlotych i ok 120 zlotych na cywilny, 60 zlotych poszlo w sadzie itd. czyli zmarnowane prawie 600 zlotych...lepiej zalatwcie to juz jako narzeczeni przy umowie zakupu) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.