|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Krytia, tak jestem na SB
![]()
#2972 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
Ostatnio nie pisałam tu bo nie było o czym - od zakończenia roku szkolnego imprezka za imprezką, albo jezioro albo coś tam i nie miałam czasu jeść ... czasami moje menu kończyło się na porannej owsiance ;/ ewentualnie jakieś jabłko w biegu ;/ a nieraz dzień kończył się o poranku i było nie najlepiej - jakieś winko na imprezce, owsianka rano i nie byłam w ogóle głodna - nie miałam czasu o tym pomyśleć, więc nie jadłam ;/ ale wracam i przechodzę na U, bo rano się przeraziłam jak stanęłam na wagę ... nawet nie wiem jak to się stało ale ważę dużo mniej niż 45kg ... ;/ a tak pilnowałam, żeby nie zejść poniżej 47/8 ;(
Tak więc moje dzisiejsze lekkie U - powrót do jedzenia: śniadanie (7:20): szklanka twarogu zmiksowanego z truskawkami*, owsianka (szklanka mleka 1,5% + szklanka wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych) z garścią suszonej żurawiny II śniadanie (10:20): szklanka twarogu z truskawkami*, nektaryna obiad (13:30): ok.40-45g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem) z twarogiem zmiksowanym z bananem (ok. 120g)** podwieczorek (16:30): 150g homo nat z łyżeczką cynamonu, pomidor, garść orzeszków kolacja (19:30): łyżka twarogu z bananem, marchewka *ze zmiksowanej dużej ilości truskawek na 250g twarogu **ze zmiksowanych 100g banana z 250g twarogu
2-13.08 Hiszpania z moimi Świrami ;* ^Nothing suprises me any more. Edytowane przez juliaaa161190 Czas edycji: 2008-06-24 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Rozeznanie
|
juliaaa161190 - a to możw wskocz na jakieś malutkie P?
![]()
#2975 |
Zakorzenienie
|
od dzisiaj zaczynam diete, doradzcie czy jadlospis jest ok chociaz ja mam wrazenie ze znow zjadłam za duzo
![]() ŚN - trzy kromki chleba dyniowego, dwa plasterki szynki z indyka, ogórek konserwowy, dwie malenkie skrawki papryki ze sloika z ogórkami, zielona herbata mietowa bez cukru Kawa Ricore, z mlekiem 2% z 1 łyzeczka cukru II ŚN - banan, jogurt naturalny DANONE z ziarnami Kawa z ekspresu cappuccino i filizanka lodow
![]() OBIAD - pierś z kurczaka w cieście, 4 młode ziemniaki z koperkiem, surówka z rzepy na KOLACJE - 50 g brazowego ryzu, miksowany danio z bananem i starte jabłko przesadziłam? ![]()
Edytowane przez N4TI Czas edycji: 2008-06-24 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uff dobrze, że nie jestem sama. A już najgorzej jak się wybiorę nad jakąś wodę ze znajomymi - nie chce mi się w ogóle jeść - co najwyżej jabłko lub nektarynę ... wpadam do domu i szybko prysznic, szykowanie i na imprezkę, zjeść oczywiście nie mam kiedy - potem drink lub winko i do jedzenia nic bo po co? ;/ a tu proszę ... jednak trzeba o to zadbać ... zawsze w wakacje mi trochę ubywało dziwnym trafem, no ale teraz to przesada już ... Ja dodam trochę jedzenia bo mi się nie chce po prostu, ale tak cokolwiek no to muszę. A za P się nie biorę bo nie dam rady tyle ... Pozdrawiam. ![]()
![]() |
#2978 |
Wtajemniczenie
|
Moje U:
1. Dwie garści cornflakesów, zalane mlekiem 2 kromki razowca małe kwadratowe z margaryną, 1 z jajkiem i pomidorem, druga z pasztetową i pomidorem rower- 30 min 2. Bułka sojowa z margaryną, 1 połówka z dwoma plastrami wędliny i pomidorem, 2 z podwawelską i pomidorem, gruby plaster arbuza spacer dłuuugi 3. Kalafior, łyżka słonecznika, 2 łyżki siemienia nie mielonego, 2 pomidory, cebula, resztka makreli wędzonej (50g na moje oko) 4. jogurt owoce tropikalne z l-karnityną 250g, kawał arbuza, garść pufków żurawinowo- otrębowych rowerem na trening trening tkd rowerem z treningu 5. wiejski lekki z pomidorem, cebulką i zieleniną I jak? Starałam się bez słodyczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
Mógłby ktoś łaskawym okiem ocenić mój jadłospis?
![]() I śniadanie: jogurt natur. 200g z otrębami granulowanymi i łyżką rodzynek II śniadanie: kanapka (dwuczęściowa ![]() obiad: 1/3 mrożonki chińskiej mieszanki z połową woreczka ryżu brązowego na łyżce oliwy podwieczorek: jogurt natur. 200g z płatkami 6 zbóż i łyżką rodzynek kolacja: będzie to albo duża bułka razowa z jakimś serkiem i pomidorem albo 200g truskawek
#2980 |
Raczkowanie
|
Witam. Czy mogłaby któraś z was ocenić obiektywnie mój jadłospis na R?
Sniadanie: 3 kromki chleba pełnoziarnistego( takie kwadratowe), pół awokado, pomidor mały 2 sniadanie: kawa, brzoswinia, truskawki obiad: filet rybny smażony+ surówka z kapusty podwieczorek: kawałek arbuza, truskawki kolacja: makaron pełnoziarnisty z bazylią Moje pytania, byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział: - Czy na redukcji mogę jeść: awokado, arbuza? - Czy kolacja może być jedzona ok 20? ( kładę sie po 23) - Czy oliwę z oliwek można zastąpić zwykłym olejejem (np. kujawskim)? - Czy zamiast 2 litrów wody mogę pić zieloną i czerwoną herbatę ( wodę też, ale czy herbata wlicza się do tych przepisowych 2l czy nie)? Edytowane przez biała_dama Czas edycji: 2008-06-24 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ile mozna zjesc białek z gotowanych na twardo jajek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
no ja was nie ocenie bo sama dopiero sie ucze
bylabym wdzieczna gdyby ktos mnie troche poprawil R 1.bulka sojowa posmarowana wiesniakiem light i szczypiorkiem 2.szklanak marchwianki i banan 3.2 golobki i 3 mlode ziemniaki 4.kawalek arbuza i kawa mrozona
#2984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2986 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Trzy tosty fhansuskie - umleczone, ujajczone, na oleju usmażone - każdy z grubą warstwą homo zmieszanego z bananem, a na wierzchu jeszcze troszkę Nutelli II śniadanie: Duża grahamka: połowa z masłem i szynką, połowa z serkiem Almette i ogórkiem Miseczka sałatki z pomidorów, cebuli i szczypiorku, polanej oliwą z oliwek Kinder Bueno White ;] III śniadanie: Mus dr Oetkera o smaku czerwonego wina Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem Dwie tortille z majonezem, sałatą, kurczakiem i żótym serem Sok pomarańczowy Deser: Dwie morelki Garść mieszanki studenckiej Podwieczorek: Ostatni ;( kawałek rumowej babki Miseczka poziomek z bitą śmietaną Kawa z mlekiem Kolacja: Spaghetti z tuńczykiem i pomidorem ![]()
#2987 |
Zakorzenienie
|
Takie luźne U :
Śn : płatki śniadaniowe z małym bananem,wieśniakiem IIŚn : średni lód włoski ''O" : spora bułka z ziarnami z szynką,serkiem (do smarowania),całym pomidorem,2 kromki razowca z serkiem,z 3 jabłka ![]() w międzyczasie garść duża chipsów,małe jabłko K : 2 kromki razowca z serkiem,pomidor,lód rożek niedawno kolejny lód w rożku i kromka razowca z plastrem sera
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Rozeznanie
|
Hej kochane
![]() Redukcja Ś: grahamka (jedna połówka z białkiem jajka, druga z plastrem szynki) II Ś: 250dag winogron Potem byłam na działce i zjadłam w odstępach 2h 3 małe kanapki z chleba razowego i chudej szynki, 2 ogórki małosolne O: pierś z kurczaka bez panierki, na ostro, mała ostra papryczka, na oliwie z oliwek (łyżka stołowa), jeden ziemniaczek ![]() Potem była jeszcze garść orzechów ziemnych. Kolacji nie będzie bo czuje się pełna jak mops i czuje że ta moja cała redukcja zmierza w złą stronę ![]()
#2989 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje P w końcu nie wiem czy za mało czy za dużo czy w sam raz ![]() Ślicznie prosze o ocene ![]() ![]() Śn.owsianko-żytnianka (garść owsianych, garśćżytnich, 0,5szklanki mleka sojowego, łyżeczka budyniu kokosowego) garść musli fruit, 10gpoduszek toffee, 2 łżyeczki otrębów z jabłkiem, garść jagód, jogurt piny wiśnia (musli, daktyl,kawałek mango,śliwka) suszone, kaszka dla dzieci truskawkowa miało być do sn ale było 1 godz po: hipcio taki jak kinder bueno, moca kawa mrożona na wodzie @śn. 2 wafle ryżowe, 1 z masłem nerkowcowym 2 z masłem migdałowym, jabłko, danio z nasionami, 2 okrągłe kromeczki pumpernikla 20min spokojnego biegu w miejscu Ob. ok 90g płatków ryżowych, troche mleka sojowego,kawałek manga suszonego, daktyl suszonym orzech brazylijski, ok. 5g orzechów makadamia, 4 orzechy laskowe, 5orzchów nerkowca, jagody,2 szczypty fitelli jabłkowo-cynamonowej, trche gratki mleczno-jogurtowej D kawalątek ciasta jogurtowego( daje zobaczyłam pleśń ![]() ![]() malowanie pokoju P: makrela w sosie pom-imbirowym, grahamka, kakał cukini, kromka pumpernikla okrągła, śnieżka malowanie pokoju K: serek wiejski z 2 łyżeczkami serka waniliowego, resztą fitelli, 2 wafle ryżowe 1 z masłem migdałowym 2 z masłem z ziemnych, kromka żytniego ze śliwką kromka orkiszowego, kawałek twarogu, , garśćBF odrobina gratki mlecz-jog, precelek, ciesteczko musli, jabłko
![]() |
#2991 |
Rozeznanie
|
Czytałam że nie trzeba pić przepisowych 2l dziennie wody. Pół litra przyjmujemy z pokarmem wiec zostaje 1.5l i jak ktoś chce to może pić litr wody mineralnej a te pół litra w postaci herbat.
#2992 |
Zakorzenienie
|
tak mozna tak robic.a to ile przyjmujemy w pokarmach zalezy od tego co sie je.jak je sie chrupkie rzeczy to wody jest tam mniej a jak zjesz zupe to wiadomo wody jest duzo.ale zawsze lepiej wypic wody mniej[i tak sie ja wysiuisa
![]()
#2993 |
Zakorzenienie
|
ufff
![]() ![]() ![]()
#2994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
A mój jadłospis? mógłby ktos ocenić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
ja tez bym byla wdzieczna gdyby ktos ocenil.niestety musze jeszcze dodac ze mnie napadlo i zjadla kitketa;(wiem wiem zbrodnia haha ale od jutra nic[ah i to wszystko przez to ze okres mi sie zbliza chociaz juz powinien byc;/moglby sie troche pospieszyc bo jak bedzie na wyjezdzie to bedzie zle]
#2997 |
Zadomowienie
|
P ,p i jeszcze raz P
![]() I.gęsta zupa meksykańska 9kawałki indyka,pomidor,papryka,bi ała i czerwona fasola,multum przypraw) przekąski : z 20g orzechów laskowych,ciastko Digestive, mała paczka Cheetos'ow (wiem,wiem przegrałam życie ![]() II. Duszona bitka wołowa,kromka bułki żytniej pełnoziarnistej z Pastellą śródziemnomorską, mizeria ogórkowa III. sernik krakowski, mała tarteletka razowa z truskawkami i kremem waniliowym, miseczka truskawek, 100ml lodów bakaliowych, kawa z mlekiem 2% IV Wiejski lekki, z musem jagodowym Gerber,truskawkami, 20g Cheerios'ów ,tyleż samo BF,szczypta Nutelli V. Leczo drobiowe duża porcja ok.2600 Btw. mam kilka nurtujących mnie od dawna pytań ![]() Przez długi okres czasu jadłam 'wyliczone'1600kc ,waga stała w miejscu, jeśli zwiększę utrzymaniową ilość do 2000 przy siedzącym trybie ;> (ze sportem dojdzie do 2400)to organizm potraktuje to jako 'nadwyżkę' ?? Jak również ,gdy jestem obecnie na P, mam z powodu osłabienia organizmu po zabiegu szczątkową ilość ruchu , czy mimo dużej podaży białka (2g/kg)zamiast mięśni wykształci się tylko tkanka tłuszczowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeszcze raz prosze o pomoc. Będąc na redukcji, ile moge dziennie zjeść białek z gotowanych jajek?Dzisiaj zjadłam do sniadania 2 bialka i do obiadu jedno, jako że nie mialam innego zródla białka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, w ogóle ! zjadłam właśnie 100g mieszanki studenckiej i dwa wafelki. moja dieta to nic. ;[
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.