Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-24, 14:05   #2971
principita
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Krytia, tak jestem na SB
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

principita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 14:23   #2972
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Może inaczej, moja dieta nie jest drastyczna. Jem co 3h, pije dużo wody, jem białko, zdrowe tłuszcze(na posilek ok 15g), warzywa, a ww tylko po silowych i na sniadania, czyli jem wedlug 10PŻ. Kcal wychodzi mi koło 1400-1500. Wiadomo, że nie zawsze jest idealnie, najczesciej tak wychodzi z warzywami, ale nie chodze codziennie do sklepu i jak nie ma wiecej, a nie mam szansy kupic to nic nie poradze.
Nie chodzi o głód przy tych napadach, ale chyba o to, że człowiek jest przyzwyczajony do dobrych smaków, przynajmniej ja, mysle, ze chodzi tez o monotonnosc, bo jesc od ponad miesiaca głownie jaja, ryby, piers to troche nudno, no ale na tym polega redukcja.
Mi na oko wychodziło poniżej 1000, może źle liczyłam. Jeżeli faktycznie jesz 1500 kcal, to dieta oczywiście nie jest drastyczna.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 14:47   #2973
juliaaa161190
Raczkowanie

Ostatnio nie pisałam tu bo nie było o czym - od zakończenia roku szkolnego imprezka za imprezką, albo jezioro albo coś tam i nie miałam czasu jeść ... czasami moje menu kończyło się na porannej owsiance ;/ ewentualnie jakieś jabłko w biegu ;/ a nieraz dzień kończył się o poranku i było nie najlepiej - jakieś winko na imprezce, owsianka rano i nie byłam w ogóle głodna - nie miałam czasu o tym pomyśleć, więc nie jadłam ;/ ale wracam i przechodzę na U, bo rano się przeraziłam jak stanęłam na wagę ... nawet nie wiem jak to się stało ale ważę dużo mniej niż 45kg ... ;/ a tak pilnowałam, żeby nie zejść poniżej 47/8 ;(

Tak więc moje dzisiejsze lekkie U - powrót do jedzenia:

śniadanie (7:20): szklanka twarogu zmiksowanego z truskawkami*, owsianka (szklanka mleka 1,5% + szklanka wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych) z garścią suszonej żurawiny
II śniadanie (10:20): szklanka twarogu z truskawkami*, nektaryna
obiad (13:30): ok.40-45g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem) z twarogiem zmiksowanym z bananem (ok. 120g)**
podwieczorek (16:30): 150g homo nat z łyżeczką cynamonu, pomidor, garść orzeszków
kolacja (19:30): łyżka twarogu z bananem, marchewka

*ze zmiksowanej dużej ilości truskawek na 250g twarogu
**ze zmiksowanych 100g banana z 250g twarogu

^Nothing suprises me any more.

Edytowane przez juliaaa161190
Czas edycji: 2008-06-24 o 16:24
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 15:00   #2974
deMitia
Rozeznanie

juliaaa161190 - a to możw wskocz na jakieś malutkie P?
Stary 2008-06-24, 15:19   #2975
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

od dzisiaj zaczynam diete, doradzcie czy jadlospis jest ok chociaz ja mam wrazenie ze znow zjadłam za duzo

ŚN - trzy kromki chleba dyniowego, dwa plasterki szynki z indyka, ogórek konserwowy, dwie malenkie skrawki papryki ze sloika z ogórkami, zielona herbata mietowa bez cukru

Kawa Ricore, z mlekiem 2% z 1 łyzeczka cukru

II ŚN - banan, jogurt naturalny DANONE z ziarnami

Kawa z ekspresu cappuccino i filizanka lodow

OBIAD - pierś z kurczaka w cieście, 4 młode ziemniaki z koperkiem, surówka z rzepy

na KOLACJE - 50 g brazowego ryzu, miksowany danio z bananem i starte jabłko

przesadziłam?

Edytowane przez N4TI
Czas edycji: 2008-06-24 o 16:45
N4TI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 15:52   #2976
fhancuzeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez juliaaa161190 Pokaż wiadomość
Ostatnio nie pisałam tu bo nie było o czym - od zakończenia roku szkolnego imprezka za imprezką, albo jezioro albo coś tam i nie miałam czasu jeść ... czasami moje menu kończyło się na porannej owsiance ;/ ewentualnie jakieś jabłko w biegu ;/ a nieraz dzień kończył się o poranku i było nie najlepiej - jakieś winko na imprezce, owsianka rano i nie byłam w ogóle głodna - nie miałam czasu o tym pomyśleć, więc nie jadłam ;/ ale wracam i przechodzę na U, bo rano się przeraziłam jak stanęłam na wagę ... nawet nie wiem jak to się stało ale ważę dużo mniej niż 45kg ... ;/ a tak pilnowałam, żeby nie zejść poniżej 47/8 ;(
Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
mam identyczna sytuacje!! tak to jest jak sie za duzo imprezuje! tez sie tak wlasnie zastanawiam czy nie dodawac coraz wiecej jedzenia stopniowo czy od razu rzucic sie sie P...
Stary 2008-06-24, 16:23   #2977
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fhancuzeczka Pokaż wiadomość
mam identyczna sytuacje!! tak to jest jak sie za duzo imprezuje! tez sie tak wlasnie zastanawiam czy nie dodawac coraz wiecej jedzenia stopniowo czy od razu rzucic sie sie P...

Uff dobrze, że nie jestem sama. A już najgorzej jak się wybiorę nad jakąś wodę ze znajomymi - nie chce mi się w ogóle jeść - co najwyżej jabłko lub nektarynę ... wpadam do domu i szybko prysznic, szykowanie i na imprezkę, zjeść oczywiście nie mam kiedy - potem drink lub winko i do jedzenia nic bo po co? ;/ a tu proszę ... jednak trzeba o to zadbać ... zawsze w wakacje mi trochę ubywało dziwnym trafem, no ale teraz to przesada już ...
Ja dodam trochę jedzenia bo mi się nie chce po prostu, ale tak cokolwiek no to muszę. A za P się nie biorę bo nie dam rady tyle ...

Pozdrawiam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 16:27   #2978
Annie1441
Wtajemniczenie

Moje U:
1. Dwie garści cornflakesów, zalane mlekiem
2 kromki razowca małe kwadratowe z margaryną, 1 z jajkiem i pomidorem, druga z pasztetową i pomidorem

rower- 30 min

2. Bułka sojowa z margaryną, 1 połówka z dwoma plastrami wędliny i pomidorem, 2 z podwawelską i pomidorem, gruby plaster arbuza

spacer dłuuugi

3. Kalafior, łyżka słonecznika, 2 łyżki siemienia nie mielonego, 2 pomidory, cebula, resztka makreli wędzonej (50g na moje oko)

4. jogurt owoce tropikalne z l-karnityną 250g, kawał arbuza, garść pufków żurawinowo- otrębowych

rowerem na trening
trening tkd
rowerem z treningu

5. wiejski lekki z pomidorem, cebulką i zieleniną

I jak? Starałam się bez słodyczy
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 16:36   #2979
olenka1416
Raczkowanie

Mógłby ktoś łaskawym okiem ocenić mój jadłospis?
I śniadanie: jogurt natur. 200g z otrębami granulowanymi i łyżką rodzynek
II śniadanie: kanapka (dwuczęściowa ) z chleba dyniowego z pasztetem sojowym
obiad: 1/3 mrożonki chińskiej mieszanki z połową woreczka ryżu brązowego na łyżce oliwy
podwieczorek: jogurt natur. 200g z płatkami 6 zbóż i łyżką rodzynek
kolacja: będzie to albo duża bułka razowa z jakimś serkiem i pomidorem albo 200g truskawek

-2kg

olenka1416 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 17:27   #2980
biała_dama
Raczkowanie

Witam. Czy mogłaby któraś z was ocenić obiektywnie mój jadłospis na R?

Sniadanie: 3 kromki chleba pełnoziarnistego( takie kwadratowe), pół awokado, pomidor mały
2 sniadanie: kawa, brzoswinia, truskawki
obiad: filet rybny smażony+ surówka z kapusty
podwieczorek: kawałek arbuza, truskawki
kolacja: makaron pełnoziarnisty z bazylią

Moje pytania, byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział:

- Czy na redukcji mogę jeść: awokado, arbuza?
- Czy kolacja może być jedzona ok 20? ( kładę sie po 23)
- Czy oliwę z oliwek można zastąpić zwykłym olejejem (np. kujawskim)?
- Czy zamiast 2 litrów wody mogę pić zieloną i czerwoną herbatę ( wodę też, ale czy herbata wlicza się do tych przepisowych 2l czy nie)?

Edytowane przez biała_dama
Czas edycji: 2008-06-24 o 19:11
biała_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 17:29   #2981
Lynn
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile mozna zjesc białek z gotowanych na twardo jajek ?
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 17:33   #2982
fhancuzeczka
Raczkowanie

Cytat:
Uff dobrze, że nie jestem sama. A już najgorzej jak się wybiorę nad jakąś wodę ze znajomymi - nie chce mi się w ogóle jeść - co najwyżej jabłko lub nektarynę ... wpadam do domu i szybko prysznic, szykowanie i na imprezkę, zjeść oczywiście nie mam kiedy - potem drink lub winko i do jedzenia nic bo po co? ;/ a tu proszę ... jednak trzeba o to zadbać ... zawsze w wakacje mi trochę ubywało dziwnym trafem, no ale teraz to przesada już ...
Ja dodam trochę jedzenia bo mi się nie chce po prostu, ale tak cokolwiek no to muszę. A za P się nie biorę bo nie dam rady tyle ...

Pozdrawiam.
hehe, no to sie solidaryzujemy widze! no ja mam tak samo, ale nawet nie tyle ze nie mysle o jedzeniu, tylko czasem to wrecz nie mam ochoty... imprezuje ( duzo %%%%%%) do 4 nad ranem wstaje o 13 ;/ i zjesc cos moge dopiero o 16 bo dopiero glod mnie dopada... no calkowicie mam juz rozregulowany zegar biologiczny, ale co zrobic! cos za cos
Stary 2008-06-24, 17:34   #2983
zielonamorelka
Zakorzenienie

no ja was nie ocenie bo sama dopiero sie ucze
bylabym wdzieczna gdyby ktos mnie troche poprawil
R
1.bulka sojowa posmarowana wiesniakiem light i szczypiorkiem
2.szklanak marchwianki i banan
3.2 golobki i 3 mlode ziemniaki
4.kawalek arbuza i kawa mrozona
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 17:54   #2984
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fhancuzeczka Pokaż wiadomość
hehe, no to sie solidaryzujemy widze! no ja mam tak samo, ale nawet nie tyle ze nie mysle o jedzeniu, tylko czasem to wrecz nie mam ochoty... imprezuje ( duzo %%%%%%) do 4 nad ranem wstaje o 13 ;/ i zjesc cos moge dopiero o 16 bo dopiero glod mnie dopada... no calkowicie mam juz rozregulowany zegar biologiczny, ale co zrobic! cos za cos
Heh, ja czasem nawet już spać się nie kładę ... np. w sobotę wróciłam o 7 a na 9 musiałam już być u kuzyna, bo mu dziecko pilnuję ;P i tak leci ... a właśnie z tym głodem to też nie czuje go ;/ i tu jest problem, bo jak myślę o tym że muszę zjeść co te 3h to jem ... a tak to różnie bywa ...

Stary 2008-06-24, 17:55   #2985
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Właśnie na P to nie dam rady ;/ bo mi ciężko zjeść np. to co dzisiaj ;/ więc nie ma szans ... ale stopniowo może mi się uda

Stary 2008-06-24, 18:02   #2986
monochrome
Rozeznanie

P.

Śniadanie:
Trzy tosty fhansuskie - umleczone, ujajczone, na oleju usmażone - każdy z grubą warstwą homo zmieszanego z bananem, a na wierzchu jeszcze troszkę Nutelli

II śniadanie:
Duża grahamka: połowa z masłem i szynką, połowa z serkiem Almette i ogórkiem
Miseczka sałatki z pomidorów, cebuli i szczypiorku, polanej oliwą z oliwek
Kinder Bueno White ;]

III śniadanie:
Mus dr Oetkera o smaku czerwonego wina

Obiad:
Zupa pomidorowa z makaronem
Dwie tortille z majonezem, sałatą, kurczakiem i żótym serem
Sok pomarańczowy

Deser:
Dwie morelki
Garść mieszanki studenckiej

Podwieczorek:
Ostatni ;( kawałek rumowej babki
Miseczka poziomek z bitą śmietaną
Kawa z mlekiem

Kolacja:
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorem
Stary 2008-06-24, 18:25   #2987
agness51
Zakorzenienie

Takie luźne U :

Śn : płatki śniadaniowe z małym bananem,wieśniakiem
IIŚn : średni lód włoski
''O" : spora bułka z ziarnami z szynką,serkiem (do smarowania),całym pomidorem,2 kromki razowca z serkiem,z 3 jabłka
w międzyczasie garść duża chipsów,małe jabłko
K : 2 kromki razowca z serkiem,pomidor,lód rożek
niedawno kolejny lód w rożku i kromka razowca z plastrem sera

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 18:25   #2988
-Finezja-
Rozeznanie

Hej kochane

Redukcja

Ś: grahamka (jedna połówka z białkiem jajka, druga z plastrem szynki)

II Ś: 250dag winogron

Potem byłam na działce i zjadłam w odstępach 2h 3 małe kanapki z chleba razowego i chudej szynki, 2 ogórki małosolne

O: pierś z kurczaka bez panierki, na ostro, mała ostra papryczka, na oliwie z oliwek (łyżka stołowa), jeden ziemniaczek

Potem była jeszcze garść orzechów ziemnych.

Kolacji nie będzie bo czuje się pełna jak mops i czuje że ta moja cała redukcja zmierza w złą stronę nie wiem dlaczego.. Zaczynam mieć chcicę na słodkie. Nawet nie w postaci czekolady czy batoników ale własnie np. winogron czy takich produktów jak orzeszki. Choć nie były solone. Co tu robić...

Jestem szczęśliwa. Mam kilka rzeczy które nadają życiu sens

-Finezja- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 18:26   #2989
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

Tak więc moje dzisiejsze lekkie U - powrót do jedzenia:

śniadanie (7:20): szklanka twarogu zmiksowanego z truskawkami*, owsianka (szklanka mleka 1,5% + szklanka wody + 2 łyżki płatków owsianych + 3 łyżki otrąb owsianych + łyżka pszennych) z garścią suszonej żurawiny
II śniadanie (10:20): szklanka twarogu z truskawkami*, nektaryna
obiad (13:30): ok.40-45g ryżu brązowego (waga przed ugotowaniem) z twarogiem zmiksowanym z bananem (ok. 120g)**
podwieczorek (16:30): 150g homo nat z łyżeczką cynamonu, pomidor, garść orzeszków
kolacja (19:30): łyżka twarogu z bananem, marchewka

*ze zmiksowanej dużej ilości truskawek na 250g twarogu
**ze zmiksowanych 100g banana z 250g twarogu
OK ale mało jak na u zwłaszcza, że schudłaś rozumiem, że trochę Ci się skurczył żoladek?

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
od dzisiaj zaczynam diete, doradzcie czy jadlospis jest ok chociaz ja mam wrazenie ze znow zjadłam za duzo

ŚN - trzy kromki chleba dyniowego, dwa plasterki szynki z indyka, ogórek konserwowy, dwie malenkie skrawki papryki ze sloika z ogórkami, zielona herbata mietowa bez cukru ok, mogło być więcej szynki

Kawa Ricore, z mlekiem 2% z 1 łyzeczka cukru

II ŚN - banan, jogurt naturalny DANONE z ziarnami na R raczej unikamy bananów, ale raz za czas można, no i w końcu to IIŚ, więc spoko jogurt może być, choć lepszy zwykły naturalny

Kawa z ekspresu cappuccino i filizanka lodow oj, trudno wakacje są! no i diety przestrzegamy w 90%

OBIAD - pierś z kurczaka w cieście, 4 młode ziemniaki z koperkiem, surówka z rzepy ok, poza tym ciastem, lepiej jakby pierś była np. w jakichś ziołach. Smażona?

na KOLACJE - 50 g brazowego ryzu, miksowany danio z bananem i starte jabłko danio - średnio zwłaszcza na kolację, banan na kolację jeśli chodzi o ryż - ok, o ile to 2-3 h przed snem. no i mało białka, a im później tym wiecej go być powinno

przesadziłam?
nie przesadziłaś, spokojnie. brak nnkt poza tym jw.

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Moje U:
1. Dwie garści cornflakesów, zalane mlekiem mało, mogłaś zjeść jakieś truskawki, czy więcej trochę, no!
2 kromki razowca małe kwadratowe z margaryną, 1 z jajkiem i pomidorem, druga z pasztetową i pomidorem aaa, to dalej śniadanie jak tak to spoko

rower- 30 min

2. Bułka sojowa z margaryną, 1 połówka z dwoma plastrami wędliny i pomidorem, 2 z podwawelską i pomidorem, gruby plaster arbuza ok

spacer dłuuugi

3. Kalafior, łyżka słonecznika, 2 łyżki siemienia nie mielonego, 2 pomidory, cebula, resztka makreli wędzonej (50g na moje oko) mało

4. jogurt owoce tropikalne z l-karnityną 250g, kawał arbuza, garść pufków żurawinowo- otrębowych l karnityna ??

rowerem na trening
trening tkd
rowerem z treningu

5. wiejski lekki z pomidorem, cebulką i zieleniną mało

I jak? Starałam się bez słodyczy
bardzo dużo ruchu, bardzo mało jedzenia. Czyżby wracała obsesja ruchu?? czemu boisz się węgli na kolację? nie wierzę, że po tak małej ilości jedzenia i po takiej dawce ruchu najadłaś się tym wieśniakiem... Kolacja białkowa to domena REDUKCJI, na U spokojnie ejdz węgle... Martwię sięo Ciebie. niepotrzebnie rezygnujesz też ze słodyczy. no i ta l karnityna...

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
P.

Śniadanie:
Trzy tosty fhansuskie - umleczone, ujajczone, na oleju usmażone - każdy z grubą warstwą homo zmieszanego z bananem, a na wierzchu jeszcze troszkę Nutelli mmm

II śniadanie:
Kinder Bueno White ;] u mnie też było ^^

III śniadanie:
Mus dr Oetkera o smaku czerwonego wina dobre to to?

Obiad:
Sok pomarańczowy pycha!

Deser:
Dwie morelki
Garść mieszanki studenckiej ok

Podwieczorek:
Kawa z mlekiem ok

Kolacja:
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorem pycha
ładnie a po kolacji tradycyjnie orzeszki??

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 19:09   #2990
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez biała_dama Pokaż wiadomość
Witam. Czy mogłaby któraś z was ocenić obiektywnie mój jadłospis na R?

Sniadanie: 3 kromki chleba pełnoziarnistego( takie kwadratowe), pół awokado, pomidor mały
2 sniadanie: kawa, brzoswinia, truskawki
obiad: filet rybny smażony+ surówka z kapusty
podwieczorek: kawałek arbuza, truskawki
kolacja: makaron pełnoziarnisty z bazylią

Moje pytania, byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział:

- Czy na redukcji mogę jeść: awokado, arbuza?
- Czy kolacja może być jedzona ok 20? ( kładę sie po 23)
- Czy oliwę z oliwek można zastąpić zwykłym olejejem (np. kujawskim)?
- Czy zamiast 2 litrów wody mogę pić zieloną i czerwoną herbatę ( wodę też, ale czy herbata wlicza się do tych przepisowych 2l czy nie)?
Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
P.

Śniadanie:
Trzy tosty fhansuskie - umleczone, ujajczone, na oleju usmażone - każdy z grubą warstwą homo zmieszanego z bananem, a na wierzchu jeszcze troszkę Nutelli

II śniadanie:
Kinder Bueno White ;]

III śniadanie:
Mus dr Oetkera o smaku czerwonego wina

Obiad:
Sok pomarańczowy

Deser:
Dwie morelki
Garść mieszanki studenckiej

Podwieczorek:
Kawa z mlekiem

Kolacja:
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorem
Mmmmmmmmmmmmm

Moje P w końcu nie wiem czy za mało czy za dużo czy w sam raz
Ślicznie prosze o ocene

Śn.owsianko-żytnianka (garść owsianych, garśćżytnich, 0,5szklanki mleka sojowego, łyżeczka budyniu kokosowego) garść musli fruit, 10gpoduszek toffee, 2 łżyeczki otrębów z jabłkiem, garść jagód, jogurt piny wiśnia (musli, daktyl,kawałek mango,śliwka) suszone, kaszka dla dzieci truskawkowa

miało być do sn ale było 1 godz po: hipcio taki jak kinder bueno, moca kawa mrożona na wodzie

@śn. 2 wafle ryżowe, 1 z masłem nerkowcowym 2 z masłem migdałowym, jabłko, danio z nasionami, 2 okrągłe kromeczki pumpernikla

20min spokojnego biegu w miejscu

Ob. ok 90g płatków ryżowych, troche mleka sojowego,kawałek manga suszonego, daktyl suszonym orzech brazylijski, ok. 5g orzechów makadamia, 4 orzechy laskowe, 5orzchów nerkowca, jagody,2 szczypty fitelli jabłkowo-cynamonowej, trche gratki mleczno-jogurtowej

D kawalątek ciasta jogurtowego( daje zobaczyłam pleśń), gryz batonika musli morelowego(bleee), garsteczka fitelli cynamonowo-jabłkowej(na pocieszenie tych doznań), 2 pierniczki luk, atlant, 20 czereśni prosto z drzewa

malowanie pokoju

P: makrela w sosie pom-imbirowym, grahamka, kakał cukini, kromka pumpernikla okrągła, śnieżka

malowanie pokoju

K: serek wiejski z 2 łyżeczkami serka waniliowego, resztą fitelli, 2 wafle ryżowe 1 z masłem migdałowym 2 z masłem z ziemnych, kromka żytniego ze śliwką kromka orkiszowego, kawałek twarogu, , garśćBF odrobina gratki mlecz-jog, precelek, ciesteczko musli, jabłko
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 19:14   #2991
-Finezja-
Rozeznanie

Czytałam że nie trzeba pić przepisowych 2l dziennie wody. Pół litra przyjmujemy z pokarmem wiec zostaje 1.5l i jak ktoś chce to może pić litr wody mineralnej a te pół litra w postaci herbat.

Stary 2008-06-24, 19:18   #2992
zielonamorelka
Zakorzenienie

tak mozna tak robic.a to ile przyjmujemy w pokarmach zalezy od tego co sie je.jak je sie chrupkie rzeczy to wody jest tam mniej a jak zjesz zupe to wiadomo wody jest duzo.ale zawsze lepiej wypic wody mniej[i tak sie ja wysiuisa]niz mniej
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-06-24, 19:32   #2993
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

nie przesadziłaś, spokojnie. brak nnkt poza tym jw.
ufff ) zjadłam ryż o 18 teraz wrocilam z rowerku i nie mam zamiaru juz niczego jesc moze mi sie w koncu uda!
Stary 2008-06-24, 19:36   #2994
-Finezja-
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
tak mozna tak robic.a to ile przyjmujemy w pokarmach zalezy od tego co sie je.jak je sie chrupkie rzeczy to wody jest tam mniej a jak zjesz zupe to wiadomo wody jest duzo.ale zawsze lepiej wypic wody mniej[i tak sie ja wysiuisa]niz mniej
Pewnie, to zależy właśnie od tego co się je ale miałam na myśli produkty raczej bogate w H2O herbaty też niezbyt mocne, owoce, warzywa no ale oczywiście woda w czystej postaci jest niezastąpiona

Stary 2008-06-24, 19:45   #2995
biała_dama
Raczkowanie

A mój jadłospis? mógłby ktos ocenić?
biała_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 19:54   #2996
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielonamorelka Pokaż wiadomość
R
1.bulka sojowa posmarowana wiesniakiem light i szczypiorkiem
2.szklanak marchwianki i banan
3.2 golobki i 3 mlode ziemniaki
4.kawalek arbuza i kawa mrozona
ja tez bym byla wdzieczna gdyby ktos ocenil.niestety musze jeszcze dodac ze mnie napadlo i zjadla kitketa;(wiem wiem zbrodnia haha ale od jutra nic[ah i to wszystko przez to ze okres mi sie zbliza chociaz juz powinien byc;/moglby sie troche pospieszyc bo jak bedzie na wyjezdzie to bedzie zle]
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
Stary 2008-06-24, 20:00   #2997
schism_
Zadomowienie

P ,p i jeszcze raz P

I.gęsta zupa meksykańska 9kawałki indyka,pomidor,papryka,bi ała i czerwona fasola,multum przypraw)

przekąski : z 20g orzechów laskowych,ciastko Digestive, mała paczka Cheetos'ow (wiem,wiem przegrałam życie )

II. Duszona bitka wołowa,kromka bułki żytniej pełnoziarnistej z Pastellą śródziemnomorską, mizeria ogórkowa

III. sernik krakowski, mała tarteletka razowa z truskawkami i kremem waniliowym, miseczka truskawek, 100ml lodów bakaliowych, kawa z mlekiem 2%

IV Wiejski lekki, z musem jagodowym Gerber,truskawkami, 20g Cheerios'ów ,tyleż samo BF,szczypta Nutelli

V. Leczo drobiowe duża porcja

ok.2600

Btw. mam kilka nurtujących mnie od dawna pytań
Przez długi okres czasu jadłam 'wyliczone'1600kc ,waga stała w miejscu, jeśli zwiększę utrzymaniową ilość do 2000 przy siedzącym trybie ;> (ze sportem dojdzie do 2400)to organizm potraktuje to jako 'nadwyżkę' ??

Jak również ,gdy jestem obecnie na P, mam z powodu osłabienia organizmu po zabiegu szczątkową ilość ruchu , czy mimo dużej podaży białka (2g/kg)zamiast mięśni wykształci się tylko tkanka tłuszczowa
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 20:34   #2998
NiejakaBeznadziejna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NiejakaBeznadziejna Pokaż wiadomość
R

1. Owsianka na mleku 0,5 % (3 łyżki płatków owsianych zwykłych, 1 górskich, otręby pszenne), jabłko

2. Homo naturalny, kromka chleba graham z wędliną, sałatą i pomidorem.

3. Ryż brązowy 50g z jogurtem naturalnym i truskawkami.

4. Wieśniak z kilkoma nerkowcami.

Proszę o ocenę.
Dalej proszę o ocenke gdyż widzę, że mój post został ominięty
NiejakaBeznadziejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 20:38   #2999
Lynn
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeszcze raz prosze o pomoc. Będąc na redukcji, ile moge dziennie zjeść białek z gotowanych jajek?Dzisiaj zjadłam do sniadania 2 bialka i do obiadu jedno, jako że nie mialam innego zródla białka.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 21:05   #3000
principita
Raczkowanie

dziewczyny, w ogóle ! zjadłam właśnie 100g mieszanki studenckiej i dwa wafelki. moja dieta to nic. ;[
4.07.08
2.08.08
czy to możliwe
.58_57_56_55_54_53_52.

principita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości