|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
moim zdaniem do tego czasu (minęły prawie 4 godziny) tabletka zdążyła się wchłonąć a nawet jeśli nie to musiałabyś mieć OSTRĄ a nie lekką biegunkę ![]() Cytat:
no ale w tej sprawie co ginekolog to zapewne inna opinia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Przyczajenie
|
Hej, mam PROBLEM i to duży. zapomniałam przedostatniej tabletki z blistra(juz w 3 tyg.)następnego dnia zauważyłam że jej nie wziełam i polknełam 2 naraz kończąc blister. Później dopierro przeczytałam że jeśli zapomni się tabletki w 3 tyg. to albo przerywa się przyjmowanie, albo bierze się 2 naraz i bez tyg. przerwy idzie do drugiego blistra. Podstawa problemu to fakt że uprawiał seks we wtorek a w niedziele zapomniałam o tabletce(w poniedziałek przyjełam 2), krwawienia nadal nie mam i mam szczera nadzieje że nie jestem w ciąży. Co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Przyczajenie
|
Mam rozumieć że nie robiłaś przerwy i zaczełaś następne opakowanie?
Jeśli tak to nie powinnaś być w ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich,
2,5 roku zazywalam Yasminelle i 3 miesiace temu postanowilam zrobic 3 miesieczna przerwe aby zregenerowac organizm ... Niestety zauwazylam same skutki uboczne owej przerwy. Przed jej rozpoczeciem, czyli w okresie zazywania tabletek wazylam 50 - 51 kg przy wzroscie 168 i bylam zadowolona z mojego wygladu, zadnych wypryskow na twarzy ani cellulit, bardzo dobre samopoczucie. Po odstawieniu tabletek w przeciagu okolo 2 miesiecy przytylam 5 kilo, pojawil sie celullit oraz ogromna ilosc pryszczy. Nie wiem co zrobic, bo niezmienilam mojego dotychczasowego trybu zycia ani odzywiania. Dalej regularnie cwicze na silowni i trenuje krav mage. Moje posilki tez sa zroznicowane, male okolo.4 razy dziennie do godziny 18 (zero fast foodow i slodyczy oraz napojow slodzonych i gazowanych) ... i zamiast chudnac tyje w oczach. Sama niewiem skad sie te kilogramy biora. Jakies propozycje?rady? Prosze pomozcie bo sama niewiem co zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
nie dziwi mnie to
![]() ![]()
#2976 |
Raczkowanie
|
kamila2006 po jakim czasie po odstawieniu Ci ustąpiły te skutki uboczne??
ja już przytyłam 5 kg i strach pomyśleć co będzie po odstawieniu ![]() zawsze myślałam że po odsrawieniu waga raczej powraca do normalnej a nie że jeszcze podskakuje ![]() ![]()
#2977 |
Zakorzenienie
|
ja w czasie brania nie tyłam i nie tyje. przybyło mi troche po odstawieniu bo wtedy łąsnie mialam jakis taki wilczy apetyt. nie pamietam ale ok 3 miesiecy to trwało. kontrolowalam co jadlam i zaczelam cwiczyc i bylo ok
![]()
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
skoro teraz mi przybyło to może już później mnie nie dopadnie
![]() dzięki za odp ![]()
#2979 |
Przyczajenie
|
no właśnie zrobiłam przerwę, i dziś dostałam "okresu" ale to wcale nie jest krew tylko taka brunatna klejasta wydzielina, czy podczas brania tabletek jaka kolwiek wydzielina podczas tygodnia przerwy daje mi pewność że nie jestem w ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
Kamila2006
a jak wygladalo to u Ciebie po skonczonej przerwie gdy znowu zaczelas przyjmowac tabletki. Waga sie ustabilizowala czy dalej przzybieralas na wadze a moze wrecz schudlas? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
mowie, nigdy gdy bralam tabletki nie zauwazylam przyrostu wagi.(bralam diane 3-4 miesiace, cilest prawie 2 lata, obecnie Y- 10 miesiecy), i gdy bralam cilest i Y nie zauwazylam zadnych dokuczliwych skutkow ubocznych. dopiero po odstawieniu tab robilo sie cos. albo wypadaly mi wlosy, albo przyrost wagi, albo pogorszenie cery. to trawo jakies 3-4 miesiace a potem bylo juz ok. piersi wracaly do pierwotnego rozmiaru, bolesne okresy powracały
![]()
#2982 |
Przyczajenie
|
mam pcos i zespół jelita drażliwego. jestem w połowie drugiego blistra yasminelle. od początku miałam mnóstwo skutków ubocznych - byłam płaczliwa, miałam spadek libido, pogorszenie cery, bóle głowy itd.
mniej więcej od początku tego blistra czuję się jeszcze gorzej, miewam ataki bardzo silnego bólu brzucha (brzucha, nie podbrzusza), boli mnie też w okolicy miednicy. wczoraj pojawiły się u mnie skurcze zlokalizowane mniej więcej 5 cm nad pępkiem. trwają kilka minut, przechodzą, później znów się pojawiają. nie są bolesne, po prostu nigdy tak nie miałam. przez zespół jelita drażliwego mam ciągłe zaparcia, więc te skurcze nie są spowodowane niczym z układem pokarmowym - bo miałabym już to wcześniej. czy to normalne? ktoś miał takie skurcze + częste bóle brzucha? powinnam się niepokoić? mój ginekolog na urlopie, w następny poniedziałek do niego lecę, wolałabym nie iść do innego, póki nie muszę, bo nie zna historii moich chorób... proszę o pomoc ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- a na bieliźnie właśnie znalazłam kuleczkę śluzu takiego jak przed owulacją. może tak być? czy mam podejrzewać, że będę miała owulację? niezbyt mi się podoba ta myśl. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz proszę was o rozwianie wątpliwości
![]() Dopiero zaczynam pierwsze opakowanie yasminelle. 17ego pojawiła się brązowawa wydzielina - tabletki nie wzięłam. 18ego rano tradycyjnie pojawiły się bóle i normalne krwawienie - o 23ej wzięłam pierwszą tabletkę, dnia kolejnego również o 23ej następną. Dzisiaj współżyłam. Czy aby na pewno byłam zabezpieczona? Czytałam ulotkę nie raz, nie dwa. Jednak ta brązowawa wydzielina nasuwa mi wątpliwości czy aby na pewno przyjęłam tabletkę pierwszego dnia i nie powinnam czasem korzystać przez tydzień z dodatkowego zabezpieczenia... mam nadzieje, że to moje wymysły i, że po prostu muszę nauczyć się ufać tabletkom.
#2984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście, mogą wystąpić w sporym nasileniu ale nie można ich też lekceważyć na pewno wybrałabym się jak najszybciej do gina ![]() co do śluzu - na niego nie patrz, jest sztuczny i różnie może wyglądać - nawet może przypominać śluz płodny ale jeśli tabletki bierzesz prawidłowo to nie masz czego się obawiać Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
ufff, od razu mi lżej
![]()
#2987 |
Zakorzenienie
|
tak, czasami tak radzą
na początku przyjmowania mogą występować nasilone skutki uboczne np wymioty - no i taka początkująca 'tabletowiczka' zwymiotuje dopiero co przyjętą tabletkę, nie zażyje kolejnej bo jest po prostu mało ogarnięta i nie wie co robić w takim przypadku - a później płacz, że dzidzia czasami też może się zdarzyć że ktoś odbędzie stosunek a na drugi dzień dopadną go zawroty głowy, omdlenia i będzie musiał odstawić tabletki w trybie natychmiastowym i stosunek z dnia wcześniej może stać się niebezpieczny to są ekstremalne sytuacje no ale zdarzyć się mogą i dlatego moim zdaniem lekarze radzą najpierw ogarnąć tabsy, sprawdzić jak organizm je toleruje itp a później zabierać się za korzystanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
jesli ginekolog przepisze tabletki na wyregulowanie miesiączki to ile sie je czasu bierze? i czy to prawda że po zaprzestaniu jakos łatwiej mozna zajść w ciąże
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po odstawieniu nasza płodność wraca do takiego samego poziomu jak przed braniem tabsów mówi się, że jest większa szansa na ciążę mnogą, ale ta szansa wzrasta minimalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
czy komus po tych tabletkach zaczeły wypadać włosy lub przestały własnie wypadac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
Ja zaczynam kolejny etap brania tabsów i mam nadzieje, że w takim razie i u mnie zahamuje dzikie wypadanie moich wlosów (ech, te stresy).
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bede wdzieczna ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w koncu mialam isc do lekarza, ale zaczelam brac yasminelle i stal sie cud ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Rozeznanie
|
a czy ktos przytył po tych tabletkach?
#2996 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze to czy ktoś przytył czy nie, nie oznacza że Ty przytyjesz albo nie
![]() po drugie, przejrzyj wątek.
#2997 |
Zakorzenienie
|
ja i to duzo, ale pisalam o tym w tym watku juz tyle razy, ze wybacz, ale mi sie nie chce ponownie
![]() Marwari ma racje, warto przeszukac watek - wpisz np. przytyłam i ci znajdzie posty.
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Mi nie. Ale mojej koleżance tak. I to właśnie po yasminelle. Po jednym opakowaniu odstawiła bo była przerażona. Jak widać każdy organizm reaguje inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Witam, od 3 dni biorę Yasminelle i mam okropne mdłości, myślicie, że oprócz tego, że jest to skutek brania tabsów to może na to mieć wpływ branie ich na pusty żołądek?
Czuje się fatalnie i chciałabym jakoś to złagodzić, macie jakieś sposoby? |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
myśle ze to od tabsów - ja też czasem czuje się słabo a wzięłam juz 11 tabletek.
Oprócz tego mam napady gorąca i piersi mnie dziś rozbolały. Ale generalnie odpukać bardzo dobrze się czuje i wreszcie jestem spokojna o ciąże..a raczej jej brak ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.