|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
![]() Chudy, tzn. 3, max 5% tłuszczu, najlepiej, żeby jeszcze jak najmniej węglowodanów. Najlepiej naturalny, a nie o smaku owocowym, ale nie wiem czy za granicą taki znajdziesz ![]() ![]() A ja dzisiaj pisze jak głupia, bo moje dziecko przeziębione, na dworze straszna pogoda, więc siedzimy w domu. A na dodatek jeszcze teraz poszło spać ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- O! Pierwsza na 100. stronie ![]() Właśnie wstawiłam rybkę do piekarnika na obiadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Przyczajenie
|
Mimee - masz rację, te dziewczyny obok, to szkieletory
![]() Ale Ty też już jesteś na lepszej pozycji, bo ja mam 97,0 kg, tak rano wskazała waga ![]() ![]() A tak na poważnie, mam prośbę, jeśli jakaś dziewięćdziesiątka zechce do mnie napisać na gg 6474720 - to zapraszam ![]() Pisanie na forum jest fajne, ale takie "eteryczne"- bo wypuszczasz i czekasz aż ktoś załapie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Cześć, właściwie to nawet nie wiem co mam napisać. Moja waga zamiast spadać tylko rośnie. Do szkoły nie chce mi się chodzić... Oj wszystko na nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Przyczajenie
|
witam
![]() jestem TU nowa ![]() zabieram sie do tej diety juz chyba z miesiac-ale jakos nie daje rady ![]() w sierpniu ide na wesele i nie mieszcze sie w sukienke ![]() musze zgubic jakies 10 kg myslicie ze dam rade?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za dopowiedzi
![]() Niestety ryb ani owców morza takze nie jadam ![]() ![]()
#2976 |
Raczkowanie
|
Rany ,człowieka nie ma na forum jeden dzień i ile do czytania
![]() wiolqin jak ja się cieszę że ten przepis dałaś ,bo wiecznie sobie obiecuję go poszukać a tu mam kawa na ławę- ![]() Spinko25 zagięłaś mnie z tymi węglowodanami,ja praktycznie patrzę tylko na tłuszcz a już o węglowodanach zapominam ,ale jak tak patrzę na moje zakupy to nie jest tak źle A tak naprawdę to powiem wam szczerze dziewczyny,że najbardziej mnie męczy robienie osobnych obiadów dla mnie i rodziny,niestety moi panowie nie muszą się odchudzać ,wprost przeciwnie jedzą jak armia ,więc nie dość że obiad im to jeszcze sobie muszę szykować do pracy i to mnie denerwuje ,bo do tej pory to się stołowałam w pracy a teraz muszę pichcić sama ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Jak to wątpisz w to ???????? z nami na pewno dasz radę ,witaj i do dzieła |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe proteinki
![]() u mnie skończone warzywka, jutro proteinki.. przez te 3 dni waga stała na 63kg ![]()
#2978 |
Przyczajenie
|
Heja heja
Mam takie pytanko już wczoraj je zadawałam ale nie dostałam odpowiedzi: czy można przy tej diecie stosować błonnik w tabletkach? |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
mama na pewno zacznie
![]() ja mam jeszcze uwagę odnośnie zawartości tłuszczu w produktach nabiałowych...nie dajcie się zwariować kobitki ![]() ![]() poza tym ja ogólnie jeśli mam do wyboru to stawiam na tłuszcz zamiast węgli ![]()
![]() |
#2980 |
Przyczajenie
|
Ja w tej chwili jestem na 3 dniu I fazy i stwierdzam że naprawedę można się najeść.
Chciałabym schudnąć hyyyyyyyyy w sumie to sama nie wiem ile ale sądzę że 7kg to będzie ok - mam 24 lata, 167cm i ważę 62kg - to trochę za dużo więc postanowiłam trochę zrzucić nigdy nie stosowałam żadnej diety - ta jest moja pierwsza - jakoś narazie się trzymam ale wczoraj jak na złość tata kupił nam babeczki - no i mogłam na nie tylko popratrzeć ale jak się tak przyjrzałam dopiero zobaczyłam jakie są tłuste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
mimee
![]() w tłuszczach poza tym witaminki się rozpuszczają!!! a to bardzo ważne! monia szalona, myślę, że ten błonnik Ci nie zaszkodzi.
#2982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() alinp sorki za dodanie literki w loginie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Przyczajenie
|
Nie posiadam książki i tak trochę ciężko jest mi samej decydować o tym co mi można jeśc a co nie:
więc będę was podpytywała ![]() dziś zjadłam 2 jajka na miękko, kefir 0% duży, makrelę wędzoną, a teraz 2 kawałki wołowinki pieczonej.... pewnie z 1l herbaty, 1l wody i jedną kawę no ale - ja tak sobie jem niby że dobrze ale nie jestem tego taka pewna: bo czy można jeść: - makrelę wędzoną - przyprawy takie jak pieprz, przyprawa do mięsa, zioła prowansalskie? - a co ze słodzikiem? posiadam na bazie aspartamu - a gumy do żucia? bo już podczas tych 3 dni wyżułam 2 Poza tym wczoraj jadłam piersi z kurczaka pieczone, serek wiejski light 3% Czy dobrze postępuję? Doradzcie ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
dziękuję ci za odpowiedź ![]() szukałam na blogu odp na moje pytanie ale nie mogłam znaleść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2985 |
Przyczajenie
|
Wiecie co dziewczyny nie wiem ale chyba mnie wątroba pobolewa
![]() no i co teraz? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- dzieki już lecę na początek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Rozeznanie
|
monia szalona popieram post mamyNiny
no ale dzis jestem cierpliwa - ryby jemy kazde - pieczone, grillowane, wezone, surowe, gotowane (fu!), tłuste, chude, byleby na tłuszczu nie smażone - błonnik nie zaszkodzi - przyprawy tak, zioła tez ale mieszanki do mięs, ryb itp generalnie sie omija, jednak raczej nie szkodzą, ale lepiej samamu przyprawic ![]() - słodzik - nie używam, nie wiem ale dziewczyny chyba używają - gumy do żucia bez cukru - nie popadajmy w paranoje - można - piers, udka, srzydełka, całą kure mozesz jesc tylko nie przyrządzoną na tłuszczu i bez skóry! - serek wiejski- ok - generalnie dobrze potępujesz ![]() - podaj maila - wyślą Ci książke w postaci e-booka a teraz pochwale sie swoją kolacją ![]() sałatka w 5 minut! Miałam trzy jajka na twardo, wyciągnęłam żółtka, zgniotłam widelcem, dodałam do tego posiekanego łososia wędzonego (trzy cieniutkie plasterki, te paczkowane po 100g), do tego mała cebula czerwona posiekana w drobniutką kostke, wymieszałam na papke. Białka pokroiłam na większe kawałk (1cm na 1cm), dodałam pieprz ziołowy, sól i jogurt naturalne, ale pycha!!!!!!!!!! chyba zjem całość naraz podczas You Can Dance i pochodze na stepperku potem za kare monia szalona - watroba raczej nie od diety....
![]() wracam do Dukana 64 - 62 - 60 - 58 ![]() cel ostateczny - 55 kg ![]() 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez natalaplo Czas edycji: 2009-06-03 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() monia szalona - dobrze jesz, z makrelą nie przesadzaj (nie codziennie), możesz też zastąpić tuńczykiem w sosie własnym, przyprawy można wszystkie, szczególnie ziołowe, słodzik aspartam tak, z gumami ostrożnie, ale można, ja zaczęłam żuć po pół ![]() ![]() justyna - jak to waga wzrasta? Jesteś na warzywach czy na samych proteinach? Może jesteś przed @? Nie poddawaj się, to pewnie chwilowy kryzys, jak będziesz trzymać dietę, to potem nagle waga spadnie w dół. Wytrwałości! ![]() Idę zrobić coś na kolację, chyba placek Dukanowy sobie zrobię z jakąś wędlinką ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Przyczajenie
|
- podaj maila - wyślą Ci książke w postaci e-booka
mziolkowska5@gmail.com DZiękuję wam bardzo dziewczyny SUPER JESTEŚCIE ![]() i przepraszam że tak dużo pytań zadaję ![]() no ale kto pyta nie błądzi ![]() Jeszcze raz wielkie dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- [monia szalona - dobrze jesz, z makrelą nie przesadzaj (nie codziennie), możesz też zastąpić tuńczykiem w sosie własnym, przyprawy można wszystkie, szczególnie ziołowe, słodzik aspartam tak, z gumami ostrożnie, ale można, ja zaczęłam żuć po pół ![]() ![]() - co do tego trampka w buzi cały czas mam takie uczucie że muszę coś pić i taki zakwas w buzi masakra - do tego sie pienie ![]() ![]() no i język mam cierpki jakby mi wysechł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Przyczajenie
|
Wiesz wody też nie można za dużo pić bo wypłukuje się witaminy z organizmu i mikroelementy - dlatego należało by pijać wodę + herbata itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
monia - dieta wysokobiałkowa bardzo obciąża nerki i żeby nie zakłócać ich pracy trzeba wypijać co najmniej 1,5 l wody dziennie, czyli min. jedną butelkę. Ja teraz wypijam jakoś 1,5 do max. dwóch butelek wody (ale dwóch chyba jednak nie osiągam), poza tym ze 2 herbaty i 2 kawy. Hmm, piję, bo mi się chce pić, jak pisałam, nie zmuszam się widocznie tyle potrzebuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Przyczajenie
|
nie wiem czy dam rade bo i tak musze normalne obiady dla dzieci gotowac,jakies przekaski
![]() ![]() musze sprobowac!!!!!!!!!!! moze dam rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
U mnie ciągle 64 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Tydzień temu - na samych proteinach - waga mi nagle wzrosła o 1 kg (czyli z 77,7 do 78,8)
![]() Wogóle strasznie powoli mi waga spada, nie? Przez miesiąc 4 kg... ![]() mloda dopisz proszę mnie do tabelki Evick 174 cm, było 82 kg, jest 78,3 kg, będzie 65 kg Słuchajcie, nikt mi jeszcze nie powiedział "o, ale schudłaś!" i niedawno dowiedziałam się dlaczego. Otóż znajomi boją się, że mam jakieś kłopoty i na wszelki wypadek nie pytają jakie. Więc nic nie mówią... Rany, od dwóch osób to już słyszałam jak sama zaczęłam się chwalić nowymi dwoma dziurkami na pasku. A wogóle kupiłam spodnie w rozmiarze 42 - pierwszy raz od nie wiem ilu lat... Fakt - bardzo schudłam na brzuchu. A więc waga stoi a brzucha mniej! ![]() Idę się obmierzyć, dobrze, że sobie zapisałam gdzieś jakie miałam wymiary, to sobie porównam. Mam nadzieję ucieszyć się ![]() Miłego dnia życzę dziewczyny
![]() |
#2995 |
Wtajemniczenie
|
jupi, jupi... dzisiaj na wadze idealnie 77,7
![]() pamietajcie dziewczynki jutro dzien wazenia ![]() milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Evick mnie tez nikt nie mowi ![]() co do spadku wagi, to lepiej ze mniej... bo to znaczy ze na pewno nie bedziesz miala efektu jojo najwazniejsze ze jestes mniejsza rozmiarowo a nie wagowo, moze zaczelas cos swiczyc, a miesnie sa duzo ciezsze od tluszczyku ![]() no nic, spadam na uczelnie, dopisze Cie za momencik ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Evick heh mamy praktycznie tyle samo wzrostu ![]() ![]() hiih :P
![]() |
#2996 |
Rozeznanie
|
czesc proteinki
![]() jak dla mnie najważniejsze są centymetry i romiary, jak one spadają to waga mniej mnie iteresuje w Dukanie fajne jest to ze brzuch szybciutko spada ![]() ja juz po sniadanku - twarożek z koperkiem i jogurtem naturlanym wczoraj nie dojadłam całej sałatki, oczy chciały ale zmieścić sie nie chciało ![]() ![]() ![]() mam dzis wreszcie dobry humor, moze dlatego ze jutro piątek ![]() mam zamiar zgrzeszyć jakims alkoholem w weekend - mam wolny od uczelni a to rzadko ostatnio mi sie zdarza, więc trzeba wykorzystać ![]() ale jedzeniem grzeszyć nie zamierzam, tylko w weekend zrobie proteinki+warzywa, odczuwam brak witamin.... od poniedziałku do piątku znów proteinki a potem juz 5/5 polece ![]() dajcie przepis na chlebki na pierwszą faze opisując dokładnie jakie składniki, bo nigdy mąki kukurydzianej itp nie kupowałam i nie wiem jak kupować... wiem ze było gdzies ale plisssssssss....a na uczelnie bede miała jak znalazł do "kanapek" ![]()
#2997 |
Przyczajenie
|
u mnie też 64kg ... 2 tygodnie temu zatrzymało się, i nie chce być mniej ;(
#2998 |
Przyczajenie
|
![]() Ja dziś zjadłam jajeczniczkę z jajka i szynki z piersi indyka - zapchałam się ![]() a to dopiero początek dnia a co jest najgorsze to to że nie posiadam wagi ![]() czuje się lżejsza ale ile to nie wiem ![]() ale spodnie prosto z prania na luzie wchodziły a ostanio je wciskałam - chyba postęp ![]() to 4 dzień - zobaczymy jak długo wytrzymam - mam zamiar 10dni na proteinach a potem się zobaczy ile schudnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Raczkowanie
|
Witajcie proteinki!
![]() U mnie dziś 18. dzień diety, zaczynam 3 dni z warzywkami, mniam ![]() ![]() Dziś na obiad będzie kurczaczek ze szpinakiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jest jeszcze chlebek i bułeczki z mąki kukurydzianej, ale nie robiłam. Przepisy: CHLEBEK KUKURYDZIANY 175 g mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 150 ml chudego jogurtu w przepisie jest jeszcze 1 łyżeczka miodu i oleju. Ja nie dałam i też jest smaczny i urósł. Mieszamy składniki, żeby wyszło miękkie ciasto. Przekładamy do formy lekko posmarowanej tłuszczem i pieczemy w 200st, około 15 minut. Trzeba kontrolować bo może dla zrumienienia wymagać odrobinę dłużej. BUŁKI KUKURYDZIANE(4 sztuki) 3-4 łyżki mąki kukurydzianej, 1 jajko 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka otrąb pół serka homogenizowanego lub jogurtu naturalnego (tyle ile trzeba do wyrobienia ciasta) kilka słodzików- 5-6-7 aromat lub zioła Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 5 minut.Przełożyć do pojemniczków. Wstawić do mikrofali na 5 minut. Jak ktoś wypróbuje, to niech da znać czy dobre ![]() A ja mam pytanko: czy 3-4 spore ząbki czosnku to jeszcze przyprawa, czy już warzywo? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeżeli chodzi o czosnek - ja nie ograniczam go, ale wszystko zależy od proporcji - jeżeli juz pół na pół to pewnie nie z zasadmi diety, jednak jeżeli czosnek ma dać smak dipowi i jest zmieszany z np. jogurtem naturlanym to wg mnie jest traktowany jako przyprawa Generalnie jeżeli chodzi o cebule, czosnek i szczypior - używam całkiem sporo, dodając np do mielonego mięsa wołowego jak wczoraj na 30 dkg mięsa dałam jedna średnią cebulą, 2 ząbki czosnku i garsc posiekanego szczypioru, robiłam też tak poprzednim razem i chudłam a czułam sie lepiej niz na samym nabiale (nie byłam senna i teraz tez nie jestem) no bo to samo zdrowie jest... Gorzej z marchwią, pomidorami, i innymi warzywami, które można jeść same - to juz posiłek, tu trzeba uważać
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.