|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
To i ja poproszę dziś pięknie o ocenę... rrrrr
![]() sniadanie: kromka razowca posmarowana serkiem naturalnym odtłuszczonym, pomidor, jogurt naturalny 180g z łyżką rodzynek drugie: jabłko (tylko, niestety...) obiad: 2 pierogi z grzybami i kapuśniak niezabielany kolacja: serek wiejski lekki całe opakowanie i kromka razowca mała jak źle to piszcie, będę doskonalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
srednio jakosciowo r ![]()
![]() |
#2973 |
♥
|
shpilcia agolek nie moze zrezygnowac całkowicie z węgli ze wzgledu na to ze ćwiczy trening siłowy a przy tym treningu potrzbne sa wegle przed i po.
Po za tym ciężej jest wyjsc z diety niskowęglowej. podziwiam dziewczyny oceniajace- bo ja tutaj mało widze posiłków redukcyjnych , często są źle złożone , dziewczyny powiniscie brac równiez pod uwage posiłki okołotreningowe choc nie wiem czy tutaj ktos cwiczy trening siłowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuję wątek "przykładowe jadłospisy" oprócz wieśniaka istnieje jeszcze twaróg, serek homo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() co do treningów rzadko kto podaje że ćwiczy lub nie (jeśli chodzi o R) przepraszam agolek za moje wymądrzanie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Shpilcia, rybki lubię, sardynki to właśnie urozmaicenie od tuńczyka
![]()
#2976 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, powiedzcie czy makrela wędzona mimo dużej ilości kcal i tłuszczu jest tucząca? Zawiera dobre tłuszcze, ale nie wiem czy jak zjem 100g z chlebem na śniadanie to nie będzie przesada?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że dzisiaj było lepiej. Bardzo proszę o oceny.
R Ś (9.30) : 3 łyżki płatków owsianych (zalane wrzątkiem), małe jabłko, cynamon, kostka czekolady gorzkiej, herbata - podobno owiasnka jest b. sycąca, więc widocznie mam rozciągnięty żołądek bo jakoś się nie najadłam IIŚ (12.00) : kaszka smakija (nadaje się to na R? 189kcal ma chyba), kawa 2w1 O (13.00 i 13.30) : pomidorowa z makaronem, mały kawałej polędwicy, kasza gryczana, ogórek kiszony, herbata P (16.30) : jogurt jogobella light, herbata czerwona (wiem, że to chemia ![]() K (20.30) : 100g serka homo naturalnego, łyżka kakao, herbata czerwona (nie za dużo?) Edytowane przez m-m-m Czas edycji: 2009-04-02 o 19:48 Powód: nie wpisałam godzin |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
|
Vanuś a gdzie Twoje jadłospisiki hmm?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.30: 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.10.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 3 rzodkiewki i kawałek surowej czerwonej papryki, II śniadanie godz. 13.00: 1 grapeifruit 25 dag,1 jabłko 15 dag , 75 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu i 90 g jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu Obiad godz. 16.00: 1/4 piersi z kurczaka posmarowanego oliwką z oliwek i upieczonego w piekarniku z pieczarkami i plasterkiem sera+ugotowana czerwona kapustka lekko posolona,z suszonymi śliwkami i kwaskiem cytrynowym ,po wyłożeniu na talerz kapustkę posypałam jeszcze pokrojonymi 3 orzechami włoskimi Podwieczorek 19.30: 1 łyżka ryżu brązowego (po ugotowaniu) + 3 łyżki pieczarek usmażonych z cebulką na patelni bez tłuszczu +surowa kapustka kiszona Kolacja 22.00 :1/2 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. 100 g Napoje: po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
Ja też mam 160
![]() kika171 a mogę wiedzieć też ile ty ważysz? Albo ile macie w pasie, bardziej do wyobrażenia ![]()
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np Ś, IIŚ ,TRENING SIŁOWY, O, P, K.
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Rozeznanie
|
to ja jestem taka wyrośnięta ? 175/6?
![]() ale ok, koniec mojego OT ![]()
#2984 |
Rozeznanie
|
Moje R, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół banana, pół wieśniaka. II. Kromka grahama z białym serem i plasterkami banana, pół jabłka, dwa małe ogórki kiszone. III. Zupa krem z brokułów (Greenway ![]() IV. Kawa z mlekiem, garstka nerkowców. Trening: 55 minut spinningu. V. Jogurt naturalny z cynamonem. VI. Serek wiejski lekki z papryką. Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-04-02 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R, bardzo prosze o ocenke;*
śniadanko: 125g serka wiejskiego z łychą siemienia lnianego, łychą płatków owsianych i połową wkrojonego jabłka + troszkę miodu. Zielona herbata z łyżeczką miodu. II śniadanko: 2 kromki chleba chrupkiego Wasa obłożone szynką z ogórkiem kiszonym + jabłko. obiadek: szpinak ok. 250g z jajkiem sadzonym i rybką. podwieczorek: połowa serka homo waniliowego z 5 truskawami ![]() kolacja: połowa puszki tuńczyka + pomidorek.
![]() |
#2986 | |
Zadomowienie
|
grzeczne dziewczynki-takie jak ja
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wow toż to wymiary modelki ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam za off top ![]()
![]() |
#2988 |
Zadomowienie
|
R
śn: grahamka z serkiem wiejskim i szczypiorkiem, 2 kostki gorzkiej czekolady ![]() II śn: jogurt naturalny 200g, 2 mandarynki, garść nerkowców, troszkę jakiegoś musli (żeby chrupało;p) ob: pierś z kurczaka duszona w pomidorach, 3/4 szklanki świderków pełnoziarnistych Trening aerobowy ? (1h na rowerku, kilka 8 min i rozciąganie) kol: wiesniak wymieszany z makrelą w pomidorach Proszę o ocenkę ![]() Zgubiłam podwieczorek, wiem, ale jestem chora i kompletnie nie mam apetytu. :< |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przepraszam, że tak się napraszam, ale naprawdę strasznie mi zależy na dowiedzieniu, że czy w końcu udało mi się ułożyć porządny jadłospis. w ramach OT - też mam 160cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz cwicze codziennie 8 min abs i 2 razy w tyg godzine gram w badmintona, jak jest ladnie to pobiegam dookola osiedla ok 20 min. ja juz sama nie wiem jak z tymi weglami bo jaka by moja dieta nie byla to nie chudne.. nie wiem co sie dzieje..moze to przez ten okres co go nie ma ciagle?, ![]() mam wielka prosbe,moglabys podac przykladowy jadlospis R dla osoby maloruchliwej(patzr biurowej ![]() ![]() ![]() no cos ty!nie zartuj, dziekuje za porade,wiem ze to w dobrej intencji ![]()
![]() |
#2991 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę jeszcze musisz dopracować swój jadłospis czytaj inne i inspiruj się nimi jeśli nie masz pomysłów. A ile warzysz?
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
Wszystkie Kawy takie wielkie ![]() ![]()
#2995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od razu przepraszam, że całkiem nie na temat ![]()
![]() |
#2996 |
Wtajemniczenie
|
A ja za to piję kawę ;p i mam 179,5 cm ;D i mi z tym bdb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
czyli morał taki: pij kawę, będziesz wielki!
![]()
#2998 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałabym teraz po R dobić pomału do mojego zapotrzebowania (zwiększać co tydzień o 50 kcal) tylko nie wiem co mam zaznaczać R, U, czy P? P to nie jest napewno, bo do tego to mi baaardzo daleko, bardziej R... a moze U
![]()
![]() |
#2999 | ||
♥
|
Cytat:
przed treningiem powinno się jeść białko i ww po treningu siłowym jemy łatwo przyswajalne białko (np. kurczak, chuda rybka, ) + ww proste/złożone (np. , ryż) po treningu nie jemy tłuszczów przy aerobach przed to co wynika z diety , po dobrze jest zjeść węgle+białko. przy aerobikach mozna jesc to co wynika z diety. Cytat:
1 sniadanie : tutaj białko, węgle złożone+owoce 2. białko +warzywa+ zdrowe tłuszcze 3 białko warzywa + zdrowe tłuszcze 4 tutaj jesli był badmintona badz bieganie to dajesz posiłek : białko. węgle złożone 5. samo białko jak idziesz późno spac to 6 posiłek. w tedy w 5 : warzywa, białko , zdrowe tłuszcze , a w 6 samo białko. staraj sie dostarczyc ok 200 g warzyw w posiłku. posiłki mogą się zmieniac to zalezy kiedy grasz czy biegasz. staraj sie dostarczac odpowiednia ilosc białka bo jest ono bardzo wazne przy odchudzaniu. Troche mnie dziwi ta twoja siłownia= ja teraz zmieniałam sobie trening i dopiero ćwicze dzisiaj 4 dzien bedzie i widze poprawe ![]()
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-04-03 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.