Stepper II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-14, 15:09   #2971
olalola24
Wtajemniczenie

Dot.: Stepper II

przedwczoraj 2000
wczoraj 2000
dzis 2000
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 21:37   #2972
Greeniee
Raczkowanie

35min zaliczone
15.08. 2013 - 45
Od czerwca 2013 zapuszczam włosy !
Od 25.02.2014 rzeźba z Mel B
Greeniee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 11:51   #2973
saming
Zakorzenienie

Dołączam się do ćwiczących na stepperku
Na razie ćwiczę 3x w tygodniu ale chcę te 5-6. Do tego oczywiście jest siłownia i jeszcze z raz w tygodniu basen planuję

saming jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 14:31   #2974
Margobb
Raczkowanie

Witam
Wczoraj Top Model oglądałam, bo na Polsacie nie było chyba Szpilek na Giewoncie. Ahhh te dziewczyny w tym programie takie grube... No jakbym się tak odchudziła jak one wyglądają to chyba Moi znajomi myśleliby, że mam poważne zdrowotne problemy... Tak wyglądać nie chce ale trochę gorzej od nich to tak... Wczoraj ćwiczyłam zrobiłam w swoim tempie 3500 powtórzeń i coś zaczęło się dziać z moim steperkiem. Tym razem zauważyłam że linka mi się przedziera i trzyma się już na kilku takich jakby włoskach. Nie poddaje się jednak jadę dzisiaj do castoramy albo do Leroy Merlin i szukam czegoś czym można zastąpić taką linkę... Wiem, że jednej dziewczynie też się już coś takiego stało. Jestem ciekawa czy coś udało jej się wymyślić czy kupiła nowy steper.
Tak się cieszyłam że nic mi nie skrzypi ani nic się nie dzieje a tutaj takie coś ;( Mąż powiedział, że nie da mi kasy na nowy steper bo to jest jakiś szajs te stepery nie wytrzymują moich kg czy nie wiem czego ;( ale dzisiaj to naprawię a jak nie dzisiaj to w najbliższym czasie, bo chce ćwiczyć i wiem że steper przynosi efekty.
Moja koleżanka ćwicząc na steperze ale nie tylko bo ona kombinuje jeden dzień to drugi co innego i przy diecie schudła 20 kg od stycznia. Także ja też chce. Ok. Pozdrawiam wszystkich i piszcie czy są jakieś efekty, bo dzięki nim jest większa ochota na ćwiczenia.
Margobb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 21:46   #2975
Arirania
Przyczajenie

Ja dziś zaliczyłam chyba 2500 :P nie wiem dokładnie czy tyle bo niekiedy zauważałam zwisy na mym liczniku, być może to wina baterii, nie wiadomo ile bateria tam leżała z nim na sklepie. ;p Co do pytania poprzedniczki, to ja jestem w tym sporcie w miare krótko, a ostatnio wyjazdy i choroba trochę mi pokrzyżowały plany ćwiczeniowe, ogólnie to mam dokładnie miesiąc stepper i wg mnie mniej się męcze, przy jakimś wysiłku np. wchodzenie po schodach
Arirania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 22:58   #2976
Greeniee
Raczkowanie

Ja chodzę na stepperze równy miesiąc, w połaczeniu ze zdrowym odzywianiem są efekty na prawdę! waga spadła i obwód w udzie też, 2 cm ale dobre i to! Ubrania sa luzniejsze i oto mi chodziło Obwód łydki bez zmian, ale z tego nawet się cieszę, bo niektórym po steperze to w łydce przybywa także cieszę się z tego że u mnie cm stoją. Muszę po prostu zaakceptować je takimi jakie są..innej rady nie ma. Dzisiaj też 35minut. Ale od jutra muszę przerwać stepper, bo wyjeżdzam a on musi zostac w domu chyba przerzuce się na rolki, badz basen..
15.08. 2013 - 45
Od czerwca 2013 zapuszczam włosy !
Od 25.02.2014 rzeźba z Mel B
Greeniee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 23:55   #2977
Arirania
Przyczajenie

Greeniee, to muszę być bardziej wytrwała jak Ty ;D to może też jakieś efekty bardziej rzucające się w oczka będa :P swoją drogą musze znaleźć jakieś następstwo do oglądania, bo jak narazie bardzo fajnie mi idzie przy oglądaniu wiem co jem, tylko jak to sie skończy to będzie kłopot co ze sobą porobić
Arirania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 11:28   #2978
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Margobb, nie wiem czy uda się tą linkę czymś zastąpić, najlepiej zapytać faceta a co do steppera to czytałam, że dobry jest z reeboka. Najlepiej poszukać firmy, która jest w studiach fitness/siłowniach. Tam te steppery są maxymalnie użytkowane i na pewno nie mogą sobie pozwolić na zamawianie szajstwa. Podejrzyj albo poprostu zapytaj.

Mój stepper jak się rozgrzeje to fuczy i bardzo lekko chodzi, także obstawiam, ze przy regularnym chodzeniu się zaniedługo rozsypie
Rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-16, 21:50   #2979
sugarfree87
Zadomowienie

GG do sugarfree87

Dziewczyny czym się różni stepper zwykły od skrętnego?
Skrętne są na ogół droższe o 5 dych na allegro, i zastanawiam się czy warto?
Stary 2011-09-17, 11:28   #2980
rozkolyszswiat
Raczkowanie

Podczas ćwiczeń na skrętnym działa bodajże więcej partii mięśni. Dlatego ja zdecydowanie wybieram ten.
rozkolyszswiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 14:14   #2981
toksyczna156
Raczkowanie

witam dziewczynki Dawno tu nie pisywałam, ale chcę poinformowac, że sie nie poddałam i dzielnie, REGULARNIE ćwiczę już od końca lipca ( jakoś 27 lipiec) Jest dobrze

FC BARCELONA
toksyczna156 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 16:18   #2982
neitsi
Przyczajenie

witam
już myślałam, że temat steppera jest dawno zapomniany, chwała Bogu, że odkryłam drugą część wątku mam do was kilka pytań.
Od 10 dni jestem szczęśliwą posiadaczką steppera skrętnego. czy pozwoli mi on pozbyć się tkanki tłuszczowej? Podczas ćwiczeń zakładam jeszcze na brzuch pas neoprenowy, a od niedawna skuszona propozycją pewnego pana łykam rano i przed treningiem Thermo Speed, właściwie to taki eksperyment. Największy problem mam z brzuchem - wyhodowałam sobie 3 oponki, przez rok przytyłam 10kg i w ogóle moje ciało nie wygląda ciekawie. Na stepperze staram się robić min. 3000-4000 kroków. Na razie zauważyłam zmniejszenie się cellulitu na tyłku, co mnie bardzo cieszy nie stosuję żadnej określonej diety, staram się jeść mniej. Czy uda mi się uzyskać jakieś efekty, może macie jakieś propozycje co mogę jeszcze robić, żeby schudnąć?
neitsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 23:37   #2983
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez neitsi Pokaż wiadomość
witam
już myślałam, że temat steppera jest dawno zapomniany, chwała Bogu, że odkryłam drugą część wątku mam do was kilka pytań.
Od 10 dni jestem szczęśliwą posiadaczką steppera skrętnego. czy pozwoli mi on pozbyć się tkanki tłuszczowej? Podczas ćwiczeń zakładam jeszcze na brzuch pas neoprenowy, a od niedawna skuszona propozycją pewnego pana łykam rano i przed treningiem Thermo Speed, właściwie to taki eksperyment. Największy problem mam z brzuchem - wyhodowałam sobie 3 oponki, przez rok przytyłam 10kg i w ogóle moje ciało nie wygląda ciekawie. Na stepperze staram się robić min. 3000-4000 kroków. Na razie zauważyłam zmniejszenie się cellulitu na tyłku, co mnie bardzo cieszy nie stosuję żadnej określonej diety, staram się jeść mniej. Czy uda mi się uzyskać jakieś efekty, może macie jakieś propozycje co mogę jeszcze robić, żeby schudnąć?
przede wszystkim ćwiczyć regularnie, jeść lekką białkową kolację, unikać śmieciowego jedzenia (słodycze, słone przekąski, fast foody) pić dużo wody i wierzyć, że się uda
u mnie stepper działa przede wszystkim na uda i łydki, na pupę już trochę mniej.. z brzuchem nie zrobił niestety nic

dzisiaj 35 min = 2461 kroków

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 10:58   #2984
Margobb
Raczkowanie

Witam
Wczoraj jak co poniedziałek zaliczyłam basenik i była tam kobieta która prowadzi aqua aerobik i trochę sobie z nią pogadałam. Więc powiem tylko jedno to jak chudniemy i w których miejscach to jest indywidualna sprawa każdej kobiety. To że przy ćwiczeniach cardio chudniemy najszybciej np. z puby, z ud czy z piersi a nie chudniemy w ogóle z brzucha to po prostu jest zależne tylko od naszego organizmu. Jeśli mamy dietę i ćwiczymy przy odpowiednim pulsie to chudniemy ale nie mamy wpływu na to z których miejsc. Jedynie potem możemy sobie dane partie jakby bardziej umięśnić. Czyli jak schudniemy z brzucha to dopiero możemy wyrobić sobie mięśnie, które będą widoczne, bo nie będzie już tego tłuszczu.
Mój steper jeszcze nie jest naprawiony. Tzn. jest linka podobna do tej co była, są takie zatrzaski i to wszystko wygląda super do czasu kiedy na to stanę, bo niestety ta linka z tych zatrzasków się wysuwa pod wpływem mojego ciężaru, ale może trzeba po prostu lepiej dokręcić, albo kupić jakiś lepszy zatrzask. Zobaczymy.
Stary 2011-09-20, 15:12   #2985
neitsi
Przyczajenie

Wink Dot.: Stepper II

śmieciowego jedzenia typu fast-food nie jem, raz na pół roku może zjem pizzę :P
po przerwie w ćwiczeniach trwającej jeden dzień wskakuję dziś na stepper. Już się nie mogę doczekać a może by tak dzisiaj zrobić sobie maskę kawową?
Stary 2011-09-22, 08:45   #2986
Margobb
Raczkowanie

Witam
wczoraj już powoli zaczęłam ćwiczyć. Kupiłam i założyłam podwójne zaciski i teraz w miarę to trzyma, co prawda wczoraj zrobiłam zaledwie 1000 powtórzeń bo to było tak na próbę ale od dzisiaj zaczynam ostro ćwiczyć po 4000. Ahhh marzę żeby schudnąć i nic ;( Mam nadzieję, że steper pomoże. Pozdrawiam.
Stary 2011-09-22, 20:12   #2987
neitsi
Przyczajenie

a ja właśnie rozwaliłam swój stepper... Miał dwa tygodnie, jutro trzeba zgłosić się do sprzedawcy.
Stary 2011-09-22, 20:52   #2988
kaarooo
Zakorzenienie

Ja dzisiaj otrzymałam swój stepper, więc z chęcią się przyłączę, bo w kupie raźniej i motywacja większa, mooooogę? ^^
Jestem straaaasznie zaniedbana i mam nadzieję, że chociaż trochę chodzenie mi pomoże, a potem więcej ćwiczeń

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 23:02   #2989
Eldo_rado
amor vincit omnia

dziś po ogromnej przerwie przeprosiłam się ze stepeprem... .25min na początek
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 23:03   #2990
noseknosek

nowy rekord mam 35 minut = 2436 kroków

póki co mój stepper z decathlona trzyma się dzielnie, więc mogę polecić!

biegam
Stary 2011-09-23, 15:39   #2991
neitsi
Przyczajenie

noseknosek, a Twój stepper jest taki niebieski? Ile go już masz? Bo też miałam kupić z Decathlonu, ale stwierdziłam, że wolę skrętny i teraz mam, stoi zepsuty, nigdy mu tego nie wybaczę :P. Na najbliższe dni pozostaje mi hula-hop i twister + ćwiczenia na brzuch i rozciąganie. Byłam dziś jeszcze w Go Sporcie zobaczyć hula-hop z masażem, około 70zł, ale na razie nie kupuję nic, bo rodzice znowu będą się drzeć, że wydaję kasę na to wszystko i wszystko się psuje :P
a wczoraj tak pięknie mi szło! Już ponad 3500 kroków i bum, pedały usiadły.
Stary 2011-09-23, 18:50   #2992
noseknosek

Cytat:
Napisane przez neitsi Pokaż wiadomość
noseknosek, a Twój stepper jest taki niebieski? Ile go już masz? Bo też miałam kupić z Decathlonu, ale stwierdziłam, że wolę skrętny i teraz mam, stoi zepsuty, nigdy mu tego nie wybaczę :P. Na najbliższe dni pozostaje mi hula-hop i twister + ćwiczenia na brzuch i rozciąganie. Byłam dziś jeszcze w Go Sporcie zobaczyć hula-hop z masażem, około 70zł, ale na razie nie kupuję nic, bo rodzice znowu będą się drzeć, że wydaję kasę na to wszystko i wszystko się psuje :P
a wczoraj tak pięknie mi szło! Już ponad 3500 kroków i bum, pedały usiadły.
tak, ten niebieski mam go od początku marca czyli już 7 miesięcy, do tej pory trzyma się dzielnie

biegam
Stary 2011-09-24, 13:06   #2993
neitsi
Przyczajenie

no to pięknie! mój miał dwa tygodnie i dednął, cóż. Teraz żałuję, że nie kupiłam niebieskiego...
Stary 2011-09-25, 14:35   #2994
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2
Konto usunięte

A ja już dawno nie ćwiczyłam i jakoś już mi się nie chce po 30-40 minut dziennie. Ale przyznam, że dzięki temu świetnie ujędrniły mi się nogi i zarysowały mięśnie. Teraz stepper ddałam do rowerka stacjonarnego. 40 minut rowerek i 10 minut stepper. Chociaż zastanawiam się, czy go przypadkiem nie sprzedać... sama już nie wiem.
e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-26, 17:53   #2995
neitsi
Przyczajenie

Ja w najbliższych dniach powinnam się dowiedzieć co z moim stepperem, czy naprawią czy co. Na razie za pomocą hula-hop hoduję sobie pięknego siniaka na brzuchu, złapał już piękne kolorki :P brakuje mi tego steppera, a jak ćwiczę z h-h to czuję jak nadmiar tłuszczu tak faluje :P
Stary 2011-09-26, 22:01   #2996
olalola24
Wtajemniczenie

25 min interwałowo na stepperze rock&roll
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-27, 11:42   #2997
pistacjowa_dama
Raczkowanie

a ja mam pytanie - jak najlepiej ćwiczyć, żeby działać na mięśnie pośladków?
pistacjowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 11:25   #2998
Margobb
Raczkowanie

hej mój stepper na razie działa. Przypięłam tą linkę 4 zatrzaskami i już się nie wyślizguje ani nie wydziera. W poniedziałek basenik, wczoraj ok. 3000 powtórzeń i dzisiaj też tyle albo więcej. Także wracam do gry tzn. do odchudzania. Kupiłam sobie CLA z zieloną herbatą firmy GAL w aptece Ziko kosztuje 25 zł za 100 tabletek do tego błonnik+ananas+chrom za ok. 15 zł za 100 tabletek i zaczynam odchudzanie. Dieta 1200 kcal + 5 posiłków dziennie + godzina ćwiczeń dziennie. Zobaczymy. Powodzenia.
dzień 28.9 wzrost 168 waga 68 .... i mam nadzieję, że będzie szła w dół.
Cel I - <60 kg
Cel II - 53 kg
Stary 2011-09-28, 11:33   #2999
noseknosek

Cytat:
Napisane przez pistacjowa_dama Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie - jak najlepiej ćwiczyć, żeby działać na mięśnie pośladków?
przenoś ciężar ciała na pięty, nie na palce

biegam
Stary 2011-09-28, 15:20   #3000
pistacjowa_dama
Raczkowanie

dziękuję
pistacjowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości