|
|
#2971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Króliczek Miniaturka IV
Dziękuje wam dziewczyny
![]() Astro no dawałam jej karmę dla młodych króliczków, sianko i wode, wapienko wszystko dokłądnie to co jadła w sklepie, ograniczałam warzywka więc dostawała je w bardzo małych ilościach, niczego innego nie jadła ![]() Czy była za młoda, no nie wiem, widzieliśmy ją w sklepie 2 tygodnie zanim tarfiła do mnie, ale jak teraz pomyślę to w dniu kiedy ja przywoziliśmy mieli nową dostawę króliczków i może łapła coś od któregoś z tych nowych. Przykro mi jest starsznie, własnie z tymi objawami to dzien wcześniej biegała po moim pokoju, taka żywa, skakała, rano dałam jej świerze sianko, wode wyszłam z domu a jak wróciłam to było coś nie tak... to sie potoczyło tak szybko
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
|
male kroliczki nie powinny jesc zieleniny ...
a tez nie powinno sie podawac wapnia krolikom gdyz jest dla nich szkodliwe niestety nawet w sklepach o tym nie wiedza
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż mogę nie pamiętać, bo on ma teraz ponad 2 lata.
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałyście ten artykuł na uszatej o mykotoksynach
![]() http://www.uszata.com/eksplorer/dieta/mykotoksyny.html |
|
|
|
#2975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam liście brzozy i nie chcą jeść
|
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny słyszałyście może bawełnianej ściółce no-smell?
http://katalog.animalia.pl/produkty_info.php?id=26 Znalazłam w necie 15 l za 14,40zł. Nie pyli podobno wcale.
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno się zwija w kłęby i tyle po niej
![]() Dziewczynki poproszę o klik w stopkę Vichy dla mnie
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
kliknelam
![]() a co do brzozy, moje tez nie przepadaly ![]() moje lubia malinki, truskawki, mlecz i babke, to z tych lisci suszkowych
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
moja bardzo lubie liscie truskawek
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Moja wrecz uwielbia brzozę i to nie tylko listki ale gałązki te cieniutkie całę wcina, w dodatku orzechem laskowym nie pogardzi, malinami, bazylią, babką ech żarłok z niej jak z pani zupełnie
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dostałam kiedyś od jednej góralki liście malin z malinami (suszone) do zaparzania sobie jako herbatkę na zimę. Do zimy nie dotrwało za sprawa takiego jednego opis: włosy rudoblond (na klacie białe) oczy ciemnobrązowe, znaki charakterystyczne: puszysty ogonek odstające uszy, krzywy ząbek
![]() Króliczki Edytowane przez MonkaIska Czas edycji: 2010-02-22 o 17:28 |
|
|
|
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
To nic, nie musi lubić liści brzozy. Moje 2 króliki omijały ją z daleka, choć bywało, że skusiły się na takie jesienne żółte liście spod brzozy, te z torebki, zielone nie były w ich typie. Co innego babka lancetowata, zawsze miały na nią chrapkę
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie temat pokarmu był już milion razy poruszany, ale chciałam tylko przestrzec, żeby uważać na to co się kupuje.
Mój królik jest bardzo wybredny pod tym względem i najbardziej spasował mu Vitapol pełnowartościowy. Do tej pory nie bylo żadnych niespodzianek, choć spotykałam się w internecie z opiniami o zdarzających się w Vitapolu robakach, no ale poki sama nie zobaczyłam nie do końca temu wierzyłam. Wczoraj otworzyłam nową paczkę Vitapolu i ku mojemu zdziwieniu było tam mnóstwo naprawdę mnóstwo robali, przypominały takie małe szczypawice, zanim się zorientowałam skąd pochodzą, rozlazły mi się po całym mieszkaniu ![]() Vitapolu już napewno nie kupię i teraz mam problem na jaki pokarm go zmienić, skoro królisiowi najbardziej smakował właśnie Vitapol
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Moje nie tkną pokrzywy i brzozy.Najbardziej przepadają za babką lancetowatą
Chmurcia uwielbia krwawnik i skrzyp polny, następne w kolejce są liście truskawek, czarnej porzeczki, ( mniszek, ale mało podaje bo ma dużo wapnia), nagietek. Dzięki za kliki
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam na szczepieniu z młodą, tak to MŁODA! Buuu, weterynarz do mnie "no i mamy niespodziankę, ładnie widoczne wargi sromowe" 99% męskości uleciało jak bańka mydlana.
Co do jedzenia to ta mała jest jak struś - wszystkożerna, trzeba będzie z nią uważać bo ma skłonności do obżarstwa. Wczoraj Pani doktor miała na fartuchu coś tam wyhaftowane (kieszeń), Mysia siedzi na kozetce ja ją podtrzymuję i rozmawiam z Panią doktor. Nagle słyszę mlaskanie cóż, maleństwo się wzięło za hafcik ![]() Lekarka zaleciła sterylkę, u nas w przychodni jej nie wykonują ale powiedziałam ze wybieram się do Katowic. Młodej obcięła pazurki. Nie ma z nią żadnych problemów, nie wyrywa się ma wszystkich w nosie byle by tylko była w centrum uwagi. Us nienawidzi obcinania pazurów za żadne skarby. Ale ładnie pachnie wiosną
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
No a jednak baba
ja tam wole samiczki
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu jakiś pomór na wątku ? szczepicie już zwierzaki ? ja czekam na zamówioną szczepionkę z hurtowni i w sobote najprawdopodobniej do dzieła
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
Hej chciałam się pochwalić, że u mnie i mojej rudej złośnicy sytuacja się poprawiła, już nie ucieka na sam mój widok, przyzwyczaiła się, że zawsze coś dobrego dostanie z mojej łapki. Pozatym świetne efekty daje przebywanie z nią, gdy sobie kica wolno poza klatka, ostatnio nawet leżała koło mnie co jest DUŻYM osiągnięciem jak na nas. Niestety, gdy tylko poruszyłam się lekko znów zwiała, ale powoli i małymi kroczkami.....
![]() Mam pytanie odnośnie szczepienia, jakie są ceny i kiedy najlepiej szczepić?
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Zależy od lecznicy, u mnie 15zł za jedną, na jednego królika, teraz właśnie jest sezon na szczepienia. Szczepimy na myksomatoze i pomór króliczy.
|
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Szczepicie króliczki? Nigdy nie słyszałam o szczepieniu kicaków
![]() Mój króliczek ma już 11 lat , a nigdy nie był chyba szczepiony.. I nigdy nie chorował. Tylko teraz zaczęła go dopadać starość ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Zapomniałam dodać, że mój nie jest miniaturką.. Co prawda - miała to być miniaturka :p Ale wyrósł z niej królik-olbrzymi heh
Byle do lata.. Edytowane przez Szan Czas edycji: 2010-03-05 o 16:28 |
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2995 |
|
Raczkowanie
|
no ja rozumiem. Po to są szczepienia zwierząt. Nie wiedziałam, że króliczki też. To mój pierwszy królik był, miałam 10 lat zaledwie. Na szczęście żadne choróbsko go nie dopadło. Tylko teraz dostaje już tabletki na serduszko.. i nie widzi nie jedno oczko.
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki co tam u Was i Waszych uszatych?
![]() U mnie wreszcie porządek W zeszłym tygodniu zepsuł się odkurzacz, okazało się, że naprawa przewyższy jego wartość No i wczoraj dopiero zakupiłam nowy. Nie wiem co to za futro ma Psotka, takie jakby wata, roznosi sianko na tym swoim zadku po całym domu. Do Usa się nic nie lepi. A ona jest dosłownie jak kula waty. Na szczęście lubi być czesana. Dookoła tyłka ma spódniczkę jak baletnica, takie długie włosy ![]() Więc wyobraźcie sobie brak odkurzacza, zbieranie siana ręcznie to niezłe ćwiczenie ![]() Cytat:
Jak mnie wkurza, ze zwierzęta żyją o tyle krócej od ludzi. Wrr
|
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny. przejrzałam wątek, przyznaje się bez bicia, nie cały i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanko, ale może któraś mi pomoże ponieważ bardzo się martwię o moją angorke, a mianowicie ostatnio robi bardzo często żadką kupke, pewnie to wina jedzenie ale nie wiem co odstawić w takim wypadku....
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Chociaż mogę nie pamiętać, bo on ma teraz ponad 2 lata.