Wszystko o Avonie - część 6 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-01, 18:09   #2971
Agnesta
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 6

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
czy któraś z Was nie orientuje się może, kiedy taka maskotka była dostępna u nas w katalogu i ile to "cudo" kosztowało? http://allegro.pl/item632873902_jedn...rina_avon.html
29,90 bądz 19,90.. nie jestem pewna
ale bylo daaawno.. wiecej niz pol roku
temu to napewno..
Agnesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:18   #2972
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
czy któraś z Was nie orientuje się może, kiedy taka maskotka była dostępna u nas w katalogu i ile to "cudo" kosztowało? http://allegro.pl/item632873902_jedn...rina_avon.html
to było ok 2 lata temu. W poprzednie świeta jak były jeszcze rzeczy dla dziewczynek z serii ella ballerina i były takie braki firma dokładała to w ramach przeprosin za braki
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:25   #2973
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
to było ok 2 lata temu. W poprzednie świeta jak były jeszcze rzeczy dla dziewczynek z serii ella ballerina i były takie braki firma dokładała to w ramach przeprosin za braki
znalazłam w świątecznym katalogu z 2006/2007r jednorożca ale piórnik nie maskotkę.W każdym bądź razie to w takim czasie była ta seria dla dzieci i też właśnie kojarzę ,że mieli z tego braki i dokładali niespodzianki.
A cena piórnika w cenie reg.29,90.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:33   #2974
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnesta Pokaż wiadomość
29,90 bądz 19,90.. nie jestem pewna
ale bylo daaawno.. wiecej niz pol roku
temu to napewno..
Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
znalazłam w świątecznym katalogu z 2006/2007r jednorożca ale piórnik nie maskotkę.W każdym bądź razie to w takim czasie była ta seria dla dzieci i też właśnie kojarzę ,że mieli z tego braki i dokładali niespodzianki.
A cena piórnika w cenie reg.29,90.
dzięki dziewczyny , własnie pamiętałam, że dawali to jako prezent przeprosinowy, ale nie wiem czy kiedykolwiek w polskim katalogu ta maskotka była do kupienia? bo ja mam wgląd do katalogów z 2007 roku i tam go nie wiedzę, ale może była w ofercie we wcześniejszych latach dlatego pytam, bo wiem, że niektóre z Was mają katalogi dużo dużo wstecz i jesli ktoś miałby możliwość podania ceny katalogowej (o ile w ogóle w polskiej ofercie to było) to byłabym bardzo wdzięczna
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:44   #2975
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Z 1,5 roku temu była. I chyba 19,90zł kosztowała. Albo mniej? Nie pamiętam dokładnie.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:47   #2976
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez Innesia Pokaż wiadomość
Witam Jestem tu zupełnie nowiutka, ale w końcu chyba jestem w domu. Znalazłam Was czyli prawdziwe konsultantki na wysokim poziomie. Troche nieporadnie będę sie tu poruszać, ale mam nadzieję, że się mną zaopiekujecie. Jestem od lat ogromną entuzjastką Avonu i poważną kandydatką na konsultantkę i lidera bo moje ambicje sa ogromne. Wybaczcie, że to powiem ale u mnie w mieście nie ma chyba zapalonych konsultantek, że o Liderze nie wspomnę.
Witamy wśród Avonomaniaczek i zapalonych konsultantek i Liderów

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość
Ja też wolę wersje papierowe, ze względu na 'pachnące strony'
Poza tym zobaczyć katalog w wersji elektronicznej to prawie zobaczyć i dotknąć katalog a prawie robi wielką różnicę
Chyba wszyscy wolą te papierowe... nie ma to jak usiąść i na spokojnie przejrzeć katalog... po raz setny danego dnia
Stary 2009-06-01, 18:47   #2977
baska513
Raczkowanie

GG do baska513

była była bp ja kojarze zaraz polece zobaczyc bo mam troche archwialnych

jest był za 29,9

Edytowane przez baska513
Czas edycji: 2009-06-01 o 18:50
baska513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 18:53   #2978
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Z 1,5 roku temu była. I chyba 19,90zł kosztowała. Albo mniej? Nie pamiętam dokładnie.
Cytat:
Napisane przez baska513 Pokaż wiadomość
była była bp ja kojarze zaraz polece zobaczyc bo mam troche archwialnych

jest był za 29,9
dzięki wielkie dziewczyny
Stary 2009-06-01, 19:17   #2979
gabipati
Zadomowienie

Ashiva jeśli masz katalogi z 2007 to zobacz k02/2007 str 106 - tam jest ta seria ella ballerina i ten jednorożec , może to to co szukasz .
Stary 2009-06-01, 19:22   #2980
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolciag Pokaż wiadomość
Chyba wszyscy wolą te papierowe... nie ma to jak usiąść i na spokojnie przejrzeć katalog... po raz setny danego dnia
A ja ostatnio nie mam czasu. Przeglądam właśnie w necie jak są z wyprzedzeniem, wypisuję w excelu co chcę, potem ew. spisuję z katalogu nr tylko i ew. w trakcie zamawiania wertuję katalogi. A tak to tylko rozdaję je i zbieram zamówienia(ew. przeglądam katalog jak klientka o coś pyta-ale ze znalezieniem nie miewam problemów). Czasem na nudnym wykładzie wyciągam i oglądam katalog, a koleżanka do mnie mówi "nie masz jeszcze ich dosyć?", a ja jej na to, że nie, bo ja go dopiero pierwszy raz widzę
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:23   #2981
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
wiesz co odkryłam Orlico że już od kilku dni mam przegląd tylko nie poprawili obrazka i ciągle jest napisane przegląd 7 a tam już dawno 8... jak się najedzie na obrazek to na dole przeglądarki pojawia się link i tam widać jaki to numer skubane... a ja tak czekałam, dopiero dzisiaj to zauważyłam
U mnie cały czas był nr 7, bo sprawdzałam codziennie klikając... ósemkę dostałam w końcu na maila od OMSki...

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dostałam odpowiedź na pytanie dlaczego nie otrzymałam Ipoda w zamówieniu na katalog 08:

Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że wysyłka iPoda wg regulaminu nastąpi po zakończeniu Programu, w jednym z 2 kolejnych zamówień, po którym zostaną spełnione wszystkie wymagane kwalifikatory Programu. Nagroda będzie czekała 2 katalogi.

Ponad to wyjaśniamy, że iPod został wprowadzony na Pani konto dnia 29.05.2009r., po utworzeniu faktury kosmetycznej za zamówienie złożone z katalogu 08/2009 na pierwszy termin dostawy regularnej. iPod dołączy się do kolejnego złożonego na Pani koncie zamówienia.

Z pozdrowieniami,

Czyli muszę zamowić jeszcze raz, choć nie miałam tego w planie. To jest wymuszanie kolejnych zamowień.Nie podoba mi się to.
Też mi to napisali. Ale nie musisz składać w tym katalogu już, jako że "Nagroda będzie czekała 2 katalogi".
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:30   #2982
barbra88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Dostałam odpowiedź na pytanie dlaczego nie otrzymałam Ipoda w zamówieniu na katalog 08:

Szanowna Konsultantko,

W odpowiedzi na zapytanie informujemy, że wysyłka iPoda wg regulaminu nastąpi po zakończeniu Programu, w jednym z 2 kolejnych zamówień, po którym zostaną spełnione wszystkie wymagane kwalifikatory Programu. Nagroda będzie czekała 2 katalogi.

Ponad to wyjaśniamy, że iPod został wprowadzony na Pani konto dnia 29.05.2009r., po utworzeniu faktury kosmetycznej za zamówienie złożone z katalogu 08/2009 na pierwszy termin dostawy regularnej. iPod dołączy się do kolejnego złożonego na Pani koncie zamówienia.

Z pozdrowieniami,

Czyli muszę zamowić jeszcze raz, choć nie miałam tego w planie. To jest wymuszanie kolejnych zamowień.Nie podoba mi się to.
dziwi mnie twoje niezadowolenie.. regulamin wyraźnie podaje, że dostaniesz iPoda w trzeciej paczce..
barbra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:32   #2983
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprawdż katalog 4/2007
Nie jestem pewna ,ale cena wahała się w granicach 29.90
i była ogólnodostępna

Edytowane przez LadyBird6
Czas edycji: 2009-06-01 o 19:36
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:32   #2984
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Dziewczyny, a co robicie z kosmetykami które wam zalegaja ? Zwłaszcza od kiedy jestem Liderem + wygrane konkursy okręgowe = masa kosmetyków, a niestety części z nich nie sprzedam i co teraz z tym zrobić na Allegro nie wystawię przecież, myślałam o wymianie... ale ja mam wszystko co bym chciała, więc nie mam na co wymienić... Aaaaa, RATUNKU !!

I co teraz ?

Cytat:
Napisane przez barbra88 Pokaż wiadomość
dziwi mnie twoje niezadowolenie.. regulamin wyraźnie podaje, że dostaniesz iPoda w trzeciej paczce..
widzę że 90 % ludu nie czyta regulaminów i stąd niepotrzebne nerwy, czemu iPoda nie ma w paczce i niepotrzebne niezadowolenie

Edytowane przez kolciag
Czas edycji: 2009-06-01 o 19:36
kolciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:40   #2985
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, a co robicie z kosmetykami które wam zalegaja ? Zwłaszcza od kiedy jestem Liderem + wygrane konkursy okręgowe = masa kosmetyków, a niestety części z nich nie sprzedam i co teraz z tym zrobić na Allegro nie wystawię przecież, myślałam o wymianie... ale ja mam wszystko co bym chciała, więc nie mam na co wymienić... Aaaaa, RATUNKU !!
Ja mam cały karton...
Robię co jakiś czas 'wyprzedaż', pokazuję znajomym ten karton i nieraz coś wybiorą za cenę niższą w katalogu. Zużywam te kosmetyki też na nagrody dla KK z największym zamówieniem albo na prezenty dla stałych klientek, które zawsze dużo zamawiają.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:45   #2986
Trah
Rozeznanie

robię to samo co Orlica.
kosmetyki które sama dostałam za darmo, sprzedaję po bardzo niskiej, co za tym idzie korzystnej cenie

niestety, bardzo często wiąże się to z mniejszym zamówieniem.
Trah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 19:47   #2987
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;12566769]Ja mam cały karton...
Robię co jakiś czas 'wyprzedaż', pokazuję znajomym ten karton i nieraz coś wybiorą za cenę niższą w katalogu. Zużywam te kosmetyki też na nagrody dla KK z największym zamówieniem albo na prezenty dla stałych klientek, które zawsze dużo zamawiają.[/quote]

racja racja, też wypróbuję opcję z wyprzedażą
a na prezenty dla KK i dla klientek to zawsze coś mam... niestety zapasy tak rosną i zamiast kartonu (też od kartonu zaczynałam ) mam całą szafę trochę szkoda oddać, kasa potrzebna więc wolałabym sprzedać choćby za małą kwotę... no ale jeszcze trochę i serio zacznę rozdawać !
Stary 2009-06-01, 19:52   #2988
gabipati
Zadomowienie

Cytat:

I co teraz ?
radzę udać się na odwyk kosmetyczny.U mnie to zdaje egzamin więc i Tobie radzę.Zdarzają się okresy gdy kupuję czy dostaję kosmetyki więcej niż mieści to moje pudło z zapasami to stopuję całkowicie i nie kupuje nic nawet nie uzupełniam braków zastępuję to innym kosmetykiem do czasu aż skończy się odwyk. Najczęściej robię miesięczny odwyk ale zdarzały się i dłuższe.
Zdaję sobię sprawę jak trudno jest konsultantce czy liderce oprzeć się zakupom kosmetyków z katalogu czy skorzystać z promocji darmowych mazideł czy innych gadżetów sama też nieraz tak miałam ale staram się kontrolować.
Stary 2009-06-01, 19:56   #2989
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
radzę udać się na odwyk kosmetyczny.U mnie to zdaje egzamin więc i Tobie radzę.Zdarzają się okresy gdy kupuję czy dostaję kosmetyki więcej niż mieści to moje pudło z zapasami to stopuję całkowicie i nie kupuje nic nawet nie uzupełniam braków zastępuję to innym kosmetykiem do czasu aż skończy się odwyk. Najczęściej robię miesięczny odwyk ale zdarzały się i dłuższe.
Zdaję sobię sprawę jak trudno jest konsultantce czy liderce oprzeć się zakupom kosmetyków z katalogu czy skorzystać z promocji darmowych mazideł czy innych gadżetów sama też nieraz tak miałam ale staram się kontrolować.
Cóż, maż rację ale odwyk dla mnie to raz, a dwa to kosmetyki które dostaję za płacenie kartą Avon, za doładowania myAvon, zestawy nowości dla Liderów, konkursy okręgowe gdzie nagrody to oczywiście kosmetyki... i tak to rośnie i rośnie i przestać nie chce
Stary 2009-06-01, 19:56   #2990
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:

I co teraz ?
Ostatnio dałam koleżanki synowej dwie spore siateczki z zalegającymi kosmetykami wraz z załączoną kartką z cennikiem, wiadomo ,tańsze artykuły ,zaniosła je do pracy
Nowym kk daję małe prezenciki na miłą współpracę ,stałym klientkom w zależnosci od zamówienia również jakieś drobiazgi, wieksze lub mniejsze, a także niektóre moje klientki zapraszam do pokoju avonowskiego i przy lampce wina własnej roboty z mojej działki ekologicznej dziewczyny szaleją, wybierają i z katalogu i z kartoników.
Nawet jak mają przy sobie tylko stówkę , daję im na zeszyt

Edytowane przez LadyBird6
Czas edycji: 2009-06-01 o 20:00
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 20:09   #2991
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tą maskotkę, dostałam ją jako prezent przeprosinowy. W środku jest pierścionek

Byłam dzisiaj w COKu a paczka miała być dopiero jutro, ale nie mam czasu jechać więc jechałam dzisiaj i była Dokupiłam parę rzeczy w COKu dla spóźnionych klientek i KUFEREK na biżuterię który jest w brakach (produkcja zakończona, prosimy nie zamawiać) z minikatalogu <jupi> bardzo mi się podoba!! Oczywiście tymi kosmetykami i kuferkiem dobiłam do 35% (szkoda że skorzystały tylko 3 produkty)
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 20:45   #2992
gosiekj
Raczkowanie

GG do gosiekj

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wystarczy sprawdzić kurs waluty - choćby na stronie internetowej jakiegoś kantoru
1 RUB (rubl rosyjski) = 0,10 zł

więc jest tak jak mówiłam dzielimy ceny na 10 i wychodzi kwota w zł
gosiekj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 20:59   #2993
Innesia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Witam Cię serdecznie na tym forum, jak miło...
Ja też do niedawna byłam nowa , błądziłam , robiłam błędy...
Jednak zyskałam tutaj dużo wiedzy, którą też dzielę się z innymi jak coś wiem ciekawego
Dziękuję za miłe przyjęcie.
O ludzie nie umiem tu się poruszać, także sorry za moje ewentualne błędy.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Ależ Wy macie tych postów . dziekuję każdej z Was którakolwiek zauważyła moja obecność. Moja łazienka opływa w Avon, ale ja nie jestem jeszcze konsultantką a to dlatego że nie mogę znaleźć Liderki, która by poważnie a zarazem z pasją traktowała to co robi.
Innesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:30   #2994
kolciag
Zakorzenienie

GG do kolciag

Cytat:
Napisane przez Innesia Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przyjęcie.
O ludzie nie umiem tu się poruszać, także sorry za moje ewentualne błędy.

Ależ Wy macie tych postów . dziekuję każdej z Was którakolwiek zauważyła moja obecność. Moja łazienka opływa w Avon, ale ja nie jestem jeszcze konsultantką a to dlatego że nie mogę znaleźć Liderki, która by poważnie a zarazem z pasją traktowała to co robi.
Każdy kiedyś zaczynał dla mnie początki też były trudne, a teraz to dla mnie najlepsze forum na świecie

To życzę powodzenia ! Ważne aby Liderka robiła to co robi z pasją, a nie dla kasy może tutaj znajdziesz odpowiednią dziewczynę ja też jestem Liderem, ale z Warszawy
Stary 2009-06-01, 21:37   #2995
Trah
Rozeznanie

myślicie, że w COK-u będę mogła kupić zestawy ze szkolenia piękno sukcesu?

i zgadzam się z przedmówczyniami: ten wątek jest rewelacyjny
dobrze, że jesteście
Trah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:44   #2996
Innesia
Raczkowanie

Cytat:
Każdy kiedyś zaczynał dla mnie początki też były trudne, a teraz to dla mnie najlepsze forum na świecie

To życzę powodzenia ! Ważne aby Liderka robiła to co robi z pasją, a nie dla kasy może tutaj znajdziesz odpowiednią dziewczynę ja też jestem Liderem, ale z Warszawy
O właśnie...także dziewczyny z Białegostoku- odnajdźcie mnie Bo się talent marnuje i pasja
Innesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:46   #2997
mimosa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleki00 Pokaż wiadomość
Przejrzałam ten chiński katalog z wątku z katalogami, nie powiem ciekawy sposób prezentacji Tylko dlaczego oni mają wodę toaletową Magnolia, a my już nie??
Obejrzałam też sobie ten chiński. wydaje mi się, że nigdy u nas nie będzie tego, co u nich. Mają rzeczy, które u nas a nawet w Ameryce są już wycofane (wody kwiatowe, ja tez za nimi tęsknię, seria Retroactive, której mi brakuje a Rejuvenate jej nie zastąpiło), zapachy jeszcze dostępne np. w Anglii a nie w Polsce (Women of Earth), a także specyficzne dla rynku azjatyckiego preparaty wybielające skórę. A sposób prezentacji tez mi się podoba...
mimosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 21:52   #2998
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

witaj Innesia
Czekam na paczkę z 8, dość duże miałam zamówienie, a dla siebie tylko krem pod prysznic z Marokańską Różą + maseczka błotna i peeling do stóp korzenne aromaty.
Beznadziejny jest ten program motywacyjny- co z tego, że teraz miałam większe zamówienie od poprzedniego, jak następne będzie na pewno mniejsze. Jeśli klientki biorą więcej w 1 katalogu to w następnym już mniej przynajmniej u mnie tak jest, bo nie zużyją w ciągu 3 tygodni zazwyczaj.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 22:39   #2999
Agnesta
Zadomowienie

co do atmosfery tutaj to faktycznie
jest mega zawsze wszyscy doradza..
nie ma nikogo nastawionego wrogo,
a to najwazniejsze..

poki co mam pytanie do liderek
jako ze zastanawiam sie nad posada
lidera juz od pol roku, w avonie jestem
od 5 lat.. chcialabym sie dowiedziec
jak pozyskujecie nowe konsultantki?
w sumjie głownie przez to do tej pory
nie zostalam liderem gdyz nie mam pomyslu
jak mozna znalezc chetnie.. ogloszenia w gazecie?
ulotki? sa przekonujace? dzwoni własciwie ktos?
kiedys zrobilam ulotki jako konsultantka..
i d.pa.. niestety nikt sie nie odzywa ;/
Agnesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-01, 22:42   #3000
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyBird6 Pokaż wiadomość
Sprawdż katalog 4/2007
Nie jestem pewna ,ale cena wahała się w granicach 29.90
i była ogólnodostępna
Cytat:
Ashiva jeśli masz katalogi z 2007 to zobacz k02/2007 str 106 - tam jest ta seria ella ballerina i ten jednorożec , może to to co szukasz .
nie nie, to jest piórnik jednorożec, a mnie chodzi o maskotkę z pierścionkiem, ale dziękuję dziewczyny za chęci

Cytat:
ja co kilka miesięcy pakuję mamie siatkę (albo dwie ) kosemtyków i zabiera je do pracy, ceny zazwyczaj są nieco niższe, ale niewiele a kobitki się zabijają, bo sobie mogą "pomacać" i wziąć od razu do domu, zazwyczaj sprzedaję to co mi zostaje i np szata graficzna się zmienia, albo kosmetyk jest wycofany z regularnej sprzedaży, albo to co dostaję za programy motywacyjne i wiem ze na bank za cenę katalogową tego nie sprzedam, no albo daję w prezentach za duże zamówienia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości