![]() |
#2971 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
![]() ![]() instrukcja zakładania biustonosza: http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
65D <olaboga>! Przecież patrząc w lustro czy na swoje koleżanki mój biust jest mały. To aż D? Aż się wierzyć nie chcę. Czuję, że idąc do sklepu, gdzie zawsze zaopatruję się w bieliznę i powiem, że chcę 65D a nie 75B kobieta mnie wyśmieje. A tabelka? Wykazuje właśnie między D a E. Jak to możliwe, żeby mój biust był takich rozmiarów? ![]()
![]() |
#2973 |
Przyczajenie
|
Wspaniale, że Lobby istnieje, że wiedza szerzy się również na Wizażu. Ja poznałam swój rozmiar 8 miesięcy temu. Nie boli mnie już kręgosłup (wcześniej wciskałam się w 75DD) a to dla mnie największy plus dobrze dobranego biustonosza.
Wszystko jest piękne, jednak ostatnio mam kompleksy na punkcie tego, że biust znowu mi urósł.. To nie za sprawą migracji, bo bułek podpachowych nie miałam. Po prostu po raz kolejny jest większy, a ja nie mam ochoty znowu zmieniać rozmiaru... Od kilku dni mnie to męczy, stale o tym myślę i... ![]() ![]()
#2974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najlepiej iść do dobrze zaopatrzonego sklepu, lista polecanych w pierwszym poście ostatnio nawet sieciówki mają 65, Esotiq i Atlantic zobacz na zdjęciu porównanie 65DD i 90DD http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-30 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A skoro 65D jest taka jak 70B, to dlaczego nie kupić tej mniejszej? W czym tkwi różnica? ![]() Kompletnie się nie orientuję w sprawach biustonoszy itd. ![]()
![]() |
#2976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to też zależy od modelu, bo niektóre są ścisłe i starczy 70 sprawdź do ilu cm rozciągają się Twoje biustonosze, powinny rozciągać się tylko kilka cm więcej niż Twój obwód pod biustem, tyle żeby zrobić głęboki oddech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A sprawdzać nie muszę, bo i tak wiem, że rozciągają się zbyt dużo. Noszę zapięte na środkowe z 3 "zapinek", aczkolwiek zapinając biustonosz najciaśniej bardzo mi nie wygodnie, więc obawiam się tego 65.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętaj też rozmiar brytyjski, w Polsce też są sprzedawane biustonosze brytyjskich marek ![]() a mierzyłaś się w pochyleniu? w tzw zwisie? jeśli masz dużą różnicę to powinnaś wziąć większą miskę Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-30 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
zmierzyłam sie porządnie mam na ciasno pod biustem 73 cm a w biuscie 85 cm.. ale w biuscie to mam mierzyc tak zeby spłaszczyło sutki czy jak?;>
#2981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w biuście luźno i zmierz się jeszcze w biuście w pochyleniu czyli w tzw zwisie ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-30 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Przyczajenie
|
czytam watek juz od miesiaca i tak przymierzam sie do kupna miekkiego staniczka, ale ale ale... przy moim 80/94 juz w trzech sklepach totalna porazka
![]() jakies sa za wielkie ![]() ![]() ![]() juz mam chyba taki zfatygowany przez puszapki biust, ze nie mam jak zapelnic miseczek D, E ![]() jeszcze dodam, ze raczej malo mam tluszczyku, mam 182cm wzrostu i nawet jak wygarniam to tak niewiele jest co... dziewczyny help! chcialabym tez pokazac fajne choc niewielkie jabluszka, a nie puszapki! ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- a jeszcze jak patrze na biusty w rozmiarze 32E to przeciez ja nie mam nawet polowy, a to przeciez moj rozmiar ![]() jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Wtajemniczenie
|
magda przecie 32e to małe jest :P ja mam taki i mam malutki biust :P
a sorbeta nie dostałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj dostałam maila, że mój Toffino został wysłany. Oby do piątku był już u mnie
![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tego, co wiem z forum i na podstawie własnych doświadczeń, staniki są bardzo ładne (mnie przynajmniej bardzo odpowiada ich „uroda”), ale są bardzo nietrwałe. Już po pierwszym praniu zrobiły się „kuleczki” na materiale. Z każdym następnym praniem było tylko gorzej. Poza tym rozciągały się w tempie błyskawicznym. Dobrze, że szybko z nich wyrosłam. Firma faktycznie teraz podbija Zachód, tylko nikt nie może się połapać w ich rozmiarówce. Na pewno jest inna niż polska (większa), ale na pewno nie jest taka jak angielska. Poza tym nie potrafią doprowadzić kalkulatora do liczenia rozmiarów na ich stronie do końca już od bardzo długiego czasu. Dziewczyny na forum nie lubią też wyfotoszopowanych modelek, a te z Krislina biją wszystkie firmy na głowę. Może to nie najważniejszy fakt przy kupowaniu stanika, ale firma na pewno w swojej ofercie nie ma staników na takie rozmiary biustów, jakie prezentują modelki na zdjęciach. Podsumowując, Krislina nie polecam absolutnie, Dziewczyny z Lobby też nie. Pozdrawiam i życzę sukcesów w znalezieniu ulubionej firmy ![]() Edit: Zauważyłam teraz, że pytałyście też o ceny. Tak, jak napisałam, w Polsce około 70 złotych (za polską rozmiarówkę), w Anglii droższe niż Curvy Kate, a gatunkowo zdecydowanie gorsze (za rozmiarówkę nieokreśloną). Edytowane przez lucy007 Czas edycji: 2009-07-01 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Wtajemniczenie
|
przysłali sorbeta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
A ja się wkurzyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Ja zamówiłam dwa dni po tobie i też jeszcze nie mam. Ale napisali, że zamówienie przyjęte do realizacji. Tylko teraz mogę kolejne dwa tygodnie czekać. Ehh..
#2989 |
Wtajemniczenie
|
Zamówiłam w jakimś mało znanym sklepie (ciężko o mój rozmiar...). Najpierw miałam status oczekuje. Następnego dnia zadzwonił do mnie jakiś pan, potwierdził zamówienie, status zmienił się na przetwarzam i taki pozostał do tej pory.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszedł mój zamówiony "na drogę" Pour Moi? St.Tropez Padded. Rozmiar nie z kalkulatora bo 30B ( a powinnam 28C), ale jestem naprawdę zadowolona! Obwód ma tak ścisły, że mam go zapiętego na pierwszej haftce, mimo, że to 65 a ja mam 66 pod biustem ( a potrafię się do 63 ścisnąć). Na środkowej wbija mi się boleśnie, a ostatnia dusi.
Oprócz tego jest śliczny, ma słodkie malusie kokardki na ramionach, moim zdaniem chyba idelanie dopasowane do mnie fiszbiny. ma strasznie wysoko zabudowaną miseczkę, nie wiem, czy tak powinno być? ![]() Wiem, że padded to nie jest dobre wyjście na pierwszy stanik, ale to na spotkanie z długo nie widzianym TŻ więc rozumiecie, ma paść z wrażenia ![]() Jak będę miała chwilę wrzucę zdjęcia, żebyście mogły powiedzieć, co jest nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Pavlinecka_21
prosze koniecznie o zdjecia bo ja mam chrapke na Pour Moi? wlasnie ![]()
#2992 |
Raczkowanie
|
Ja także bardzo proszę
![]()
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie. ktory model panache wybrac na poczatek? biust mam maly i plaski.
http://www.bellissima.com.pl/strona....=#powiekszenie czy http://www.bellissima.com.pl/strona....9&kategoria=ad
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki przy wymiarach 71-82, 83 lepszy będzie rozmiar 65C czy 60 D ?
#2995 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Chyba też muszę przyłączyć się do wątku, bo ostatnio zauważyłam, że niektóre moje staniki są dość niewygodne. Zmierzyłam się wg. tego co jest napisane na I stronie poprzedniego wątku. Wyszło mi 70D ![]() Możecie pomóc mi czy dobrze wszystko zrobiłam? ![]() Obwód pod biustem- 80cm a w biuście 88-90cm 80cm- 5= 75 i zaokrągliłam do 70, tak jak było tam napisane. Korzystałam z tej tabelki wymiarów: http://www.stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
To zrobione na szybkiego zdjęcia, nie wygarnęłam zbyt dokładnie, ale jestem w trakcie cholernego pakowania, a chciałam wrzucić. No i ramiączka jeszcze niepoprawione.
rozmiar 30B na biuście 66/76 (wydaje mi się trochę za duży, ale jest taki wygodny, że i tak będę nosić, dopóki nie kupię nowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie techniczne... czy uzywacie kul do prania biustonosza czy pierzecie tylko recznie??
A jesli ktoras z Was uzywala takiej kuli, to prosze o wrazeniqa i obserwacje ![]()
#2998 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Przyszla wlasnie moja Princess,rozmiar 30FF. Musze powiedzec ze stracilam chyba z 3 kg probujac sie w nia wcisnac ![]() ![]() Ale miseczka jest za mala, choc zamowilam wg wyliczen kalkulatora. Nie wiem jak to opisac, ale to chyba to co nazywacie poczworna piersia ![]() W zwiazku z tym ze chyba musze zamowic cos z wieksza miska, poradzzcie mi czy w obwodzie tez cos trzeba zmienic? Bardzo mi zalezy na dobraniu odpowiedniego rozmiaru, bo zarazilyscie mnie dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
*magda- może zwyczajnie jesteś podtabelkowa. Jeżeli pasuje Ci np. obwód 70, ale miseczka E jest za duża, przymierz 70D próbując ładnie wszystko wygarnąć spod pach, z pleców i spod obwodu. Zakładaj tak, żeby fiszbiny były tuż pod piersiami. Druga sprawa- być może mierzyłaś szerokofiszbinowce, z którymi byłaś niekompatybilna. Wybierz się ponownie na przymiarki i zdaj relacje
![]() Annie1441- zdjęcia wystaw, pochwal się! ![]() itakasia- z tych dwóch jestem za tangiem ![]() ARLET- to zależy od Ciebie, czy na początek chcesz coś mniej ścisłego, ale jeżeli 60, to brytyjskie DD, polskie E. Deborah100- czy pod biustem mierzyłaś się maksymalnie ciasno i na wydechu? Jeżeli tak, to jak najbardziej z tabelek wychodzi 70D. Pamiętając o odpowiednim założeniu stanika, możesz celować w ten rozmiar. Pamiętaj, że tabelki to nie świętość i jeżeli miska okaże się za mała, przymierz 70DD (bryt.) lub 70E polskie. Pavlinecka_21- bardzo ładny ![]() ![]() ![]() Djana- ja piorę tylko ręcznie, więc nie pomogę... Aiiiiiii- będę nudna: czy nie da się już wyżej założyć? Może to być powód zamałości. Jeśli nie, to weź większą miseczkę (wtedy nawet pleckowe bułeczki się zmieszczą) ![]() Uff... Ale się napisałam ![]()
Dr House Edytowane przez vielleicht Czas edycji: 2009-07-01 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zadomowienie
|
Muszę się czymś pochwalić
![]() ![]() Kupiłam dziś w ciuchlandzie stanik La Senza 30DD za... 3zł. Nie wierzę, że mam go na sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.