|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat
|
|||
| CHANCE |
|
10 | 24,39% |
| ALLURE |
|
13 | 31,71% |
| MADEMOISELLE |
|
18 | 43,90% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: IDEALNY zapach poszukiwany !!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przereklamowana ? Nie warto ? Takie przykre słowa pod adresem mojej OI Jak śmiesz ! ![]() Ja z kolei mogłabym tak powiedzieć o Theoremie, która chociaż w gruncie rzeczy ładna, to moim skromnym zdaniem absolutnie nie warta zachodu i poświęceń... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mi się kojarzy z ziołami i popielniczką...
|
|
|
#2972 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli myślisz, że będę się kłócić, to się mylisz. Co nos to opinia. Ja osobiście to własnie Theoremie zawdzięczam miłość do perfum w ogóle. Choć jej trwałość pozostawia bardzo wiele do życzenia...
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nie myślałam. A dlaczego ? - bo ta kłótnia nie miałaby żadnego sensu i i tak nie zmieniłaby naszych opinii na temat tych zapachów ![]() A owszem A ja żadnego innego zapachu nie kocham tak jak OI i dla mnie to właśnie ona zawsze będzie ponad wszystkie inne perfumy.
|
|
|
#2974 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam zapachu na co dzień
A więc... odwiedziłam wczoraj sephorę i douglasa i niestety dane mi było obwąchac tylko część z pozycji wyżej wymienionych a to z racji braku niektórych perfum. Na początku (i to chyba błąd) podeszłam do Lacoste - potem wąchałam jeszcze kilka innych i Lacoste zupełnie z nadgarstka sie ulotnił, wyparły go inne zapachy i nie pamiętam juz kurcze jak pachnie, a szkoda bo pierwsza nuta mi sie podobała. Wąchałam jeszcze Innocenta, euphorię, manie (właśnie te trzy najb. zapamiętałam) miracle, bossa, inne lancome i pewnie coś tam jeszcze
![]() Ubolewam, że w 2 perfumeriach nie było 5th Avenue Elizabeth Arden - bo ten zapach często mi doradzałyście i miałam ochote na O Oui Lancome (sama nie wiem czemu Tak więc na razie mam takie typy: 1. Gloria 2. Lanvin eclat 3. Innocent 4. Mania 5. Euphoria ? (nie wiem, czy ona nie pachnie troszkę męsko ??) 6. Bright crystal 7. Lacoste pour femme (pasuje mi z opisu tylko hehe) Z w/w oprócz Glorii (którą zapewne kupię) bardzo podobal mi się też Innocent ale mój mąż patrzył na mnie jak na głupka hmmm... Który z tych zapachów jest w miarę trwały? Podejrzewam, że lacoste i eclat nie za bardzo.... |
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Euphoria ma w sobie inytrygujące nuty, ale dzięki temu nie jest banalna (wiem, wiem, wiem, ktoś pewnie napisze, że i tak jest
) ale czy one są męskie ? - nie powiedziałabym. Podobieństwa do Angela także nie dostrzegam.Ja bardzo lubię ten zapach i gdybym była na Twoim miejscu kupiłabym bez namysłu ![]() A na pewno nie kupiłabym Bright Crystal
|
|
#2977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Innocent 2. Euphoria 3. Mania 4. Lacoste pour femme Mówisz Euphoria......tak?
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innocent, to takie pozbawione charakteru popłuczyny po klasyku, ładne, ale ja jednak wolę klasyka, a te pozostałe zapachy są mi obojętne. Wybrałabym z całą pewnością Euphorię
|
|
|
#2979 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Euphoria też jest niezła i w miarę trwała
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Z wymienionej czwórki stanowczo Euphoria, byle nie przedawkować
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny kusicie. A te nietestowane przez mnie : alejka, EDP II Gucci, O Oui Lancome i Escada Magnetism (choć nie pisałyscie czytałam o zachwytach nad tym zapachem) są w miarę w podobnej nucie zapachowej, czy calkiem inna bajka?
|
|
|
|
#2984 | |
|
|
Cytat:
Gucci i O Oui to lżejsze i mniej słodkie zapachy (szczególnie Oui)
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) To po prostu śmierdzi jak rozkładające się mięso. Ble.
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam Wam tutaj serdecznie podziękować za wszystkie rady i sugestie. Właśnie zrobiłam cudowny klik na 'Kup teraz' i jestem przeszczęśliwa
![]() Chyba podświadomie posłuchałam Homyk- nie wybrałam żadnego z zapachów, nad którymi poczatkowo się zastanawiałam. Dzięki MoniK poznałam Perles de Lalique i ten krótki czas wystarczył by się w nich zakochać. Pięćdziesiatka już niedługo bedzie stała na półeczce ze zdobyczami. 'My precious'
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
...ale Dolce Vita też kiedyś będzie moja
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wielkie dzieki za zainteresowanie
SpanishMyszka Jestem pod wrazeniem |
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
Satine, po przeczytaniu Twego opisu moim pierwszym skojarzeniem była czarna Coco Chanel
Ale myślę, że skojarzenie to było także wywołane Twoim avatarem
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć zapewniam, że jak dłużej tu pobędziesz to na pewno takich idealnych zapachów znajdziesz jeszcze kilka Zazdroszczę Perełek; też w najbliższych dniach planuję zakup ale czekam na przypływ gotówki
|
|
|
|
|
#2992 |
|
|
A umówiłaś się już z kimś na oddanie? Bo jak nie, to ja chętnie ten temat przedyskutuję
|
|
|
#2993 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
I już?
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
Drogie forumowiczki!
Natknelam sie na perfumy Silences Jacomo...kusi by je upolowac zaintrygowal mnie ich sklad tylko nie wiem jak pachna..chcialabym zaznaczyc ze lubie zapachy jak opium edt , kobako , addict edp , cafe , lolita l , hot couture edp , jose eisenberga.Czy jest duza wypadkowa ze mi przypasuja?Zabieram sie do tych zakupów w ciemno do tego jak do jeża.. |
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
znaleźć "swoje" perfumy
Witam
![]() Chciałabym wreszcie znaleźć perfumy, które mi się spodobają w 100%... moje zakupy okazują się zazwyczaj niewypałem..na samym początku jestem zachwycona...a potem moja miłość zamienia się albo w obojętność lub nienawiść ![]() Dlatego prosze Was o ukierunkowanie, może gdy opisze tu moich faworytów/ antyfaworytów ktoś będzie w stanie jakoś mi podpowiedzieć faworyci: +Lacoste pour femme - bardzo mi odpowiada, ale jest ulotna ...chciałabym, żeby zapach trwał dłużej+Nina Ricci Premier Jour - najpierw się w nich zakochałam, ale czasem wydają mi się troszke zbyt wilgotne i kwaśne ![]() -/+ YSL Baby Doll - jak dla mnie zbyt duszące i drażni mnie ten grejfrut- -/+ Lolita Lempicka L - gdyby nie ta słona nutka byłoby dobrze, ale troszke kojarzy mi się z kruchym ciastkiem posypanym cukrem i odrobiną soli... nie przypadł mi do gustu... - Shiseido Zen - wszystkie trawiaste omijam z daleka Lubie zapachy słodkie, ale nie w nadmiarze (Baby Doll) chciałabym znaleźć coś otulającego
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: znaleźć "swoje" perfumy
Cytat:
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: znaleźć "swoje" perfumy
dziękuje za wskazówki...
czy all about eve jest dostępny w sephorze? bo z tego co wyczytałam w kwc jest już tylko dostępny na all
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie polecam zakupów w ciemno |
|
|
|
|
#3000 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

Co nos to opinia.
) ale czy one są męskie ? - nie powiedziałabym. Podobieństwa do Angela także nie dostrzegam.

Jestem pod wrazeniem