Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 15:56   #2971
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy miałyście w początkach ciąży taki kamień w brzuchu?? To niby nie jest ból, tak mnie strasznie ciągnie jak wstaję, jak siedzę, czy leżę jest ok,ale przy wstawaniu ciągnie jakby ktoś mi flaczki chciał ponaciągać;-) jak trochę pochodze przechodzi. ehh juz sama nie wiem co to. W dodatku chodzę jakaś kopnięta. Zobaczymy czy dostanę @, ale myślę, ze nie
Pozdrawiam

Nie miałam czegoś podobnego
Stary 2009-08-20, 16:39   #2972
Tity
Zakorzenienie

Ja już nie wiem o co u mnie chodzi 35 dc. Temp wysoka, test niedawno zrobiłam i negatywny. Może to plamienie w 18 dc to była @ jednak? Ale nie była czerwona, tylko brązowa i brunatna...Już miałam regularne dwa cykle i nie wiem o co chodzi badania mam w normie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:04   #2973
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Carol ja takiego czegoś nie miałam

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 17:33   #2974
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Carol ja takiego czegoś nie miałam
Może ja jestem jakaś inna ;-) zobaczymy,poczekam na termin@ i wtedy zrobię następny test. To czekanie jest najgorsze.

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 18:45   #2975
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cześć Dziewczynki!
Ja staranka zaczynam za dwa dni, ale jakoś podchodzę do tego tak dziwnie, bez emocji. Z nastawieniem, że pewnie znowu będzie pudło.
Cosmaaaaaaa a Ty jak w tym cyklu? Coś nic nie mówisz.
KICIA zlituj się, bo Ci nie wyślę i nie kupię nic z listy!!! Już mi tu testować. Co do żółtego koloru - jeśli bierzesz jakiś zestaw witamin to wszystko ok.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 19:09   #2976
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Może ja jestem jakaś inna ;-) zobaczymy,poczekam na termin@ i wtedy zrobię następny test. To czekanie jest najgorsze.
A dużo Ci jeszcze zostało do terminu @??Dasz radę,chociaż masz racje,najgorsze to czekanie. Ale miejmy nadzieję,że warto czekaćja się doczekałam a było kilka tych miesięcy czekania.

Pepus a co do Kici to ona chce Nas w niepewności trzymać,aż jajka poznosimy

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-08-20, 19:55   #2977
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
A dużo Ci jeszcze zostało do terminu @??Dasz radę,chociaż masz racje,najgorsze to czekanie. Ale miejmy nadzieję,że warto czekaćja się doczekałam a było kilka tych miesięcy czekania.

Pepus a co do Kici to ona chce Nas w niepewności trzymać,aż jajka poznosimy
No ja już ledwo siedzę tak mnie nosi.
Tity szczerze powiedziawszy to nie słyszałam o @ w 18 dc
Stary 2009-08-20, 20:26   #2978
zebra666
Zakorzenienie

Kicia mam nadzieję, ze dotrzymasz słowa i jutro zatestujesz

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 20:58   #2979
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka kochaniutkie

Ahh jak fajnie jest jak tak wszystkie wyczekujecie,taka radosc w serduchu sie robi,ze ktos mysli i czeka
Przepraszam ale Was zawiode i nie bede jutro testowac bo zaczelo cos ze mnie leciec tzn.jest to brazowawy sluz taki z niewielka iloscia krwi i pomieszany z normalnym bialym sluzem Jak sie rozkreci to napewno nie ma dzidzi...;(;(;(
A jeszcze dzis rano dalabym sobie glowe uciac ze mam powiekszone brodawki i ze ich otoczka robi sie ciemniejsza,ale to widocznie byla tylko moja wyobraznia ;(;(;(
Nie mam jakiejs strasznej zalamki,jakos dziwnie spokojnie do tego podchodze ostatnimi czasy,ale jest mi smutno,czuje sie jakby ktos mi cos odebral

Zeberka jak tam obraczki,wybrane-zamowione??? Kiecke znalazlas???
Asienko Ty dzis mialas do lekarza jechac,dobrze pamietam??
Daj znac kochana jak po wizycie,co ten lekarz na to wszystko???
Sensuel Slonko jak sie dzis czujesz?? Wszystko dobrze??
Pepus kochanie Ty mnie nie szantazuj hihihi
Ja czekam az Ty najpierw pokazesz nam II kreseczki :P
Anusia nie nie kochana nie chcialam Was trzymac w takiej niepewnosci,to nie bylo specjalnie ,przepraszam

Jesli pominelam odpisanie do kogos to z gory przepraszam Ale jestem dzis strasznie rozkojazona,a do tego jakies 10 min temu wstalam po 2godz drzemce
Ehh u mnie dzis pogoda bije rekordy...37stopni i tragicznie duszno porazka normalnie A my wlasnie w trakcie remontu mieszkanka
Jeszcze tydzien i bedziemy w nim mieszkac

Buziaki kochaniutkie

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 21:04   #2980
zebra666
Zakorzenienie

Kicia zobaczymy czy się rozkręci Trzymam kciuki żeby jednak nie
Obrączki wybrane Białe złoto z normalnym ... urok w prostocie że tak tu ujmę bez cudów i grawerek na zewnątrz czy kamyczków... ale kiecke wole już u mnie poszukać bo w galeriach drogo i paskudne nic mi się nie spodobało no NIC a ceny do 850 zł<rotfl>za taką szmate, ze szok ale ponoć to była bawełna

Stary 2009-08-20, 21:10   #2981
Sensuel
Wtajemniczenie

Kicia.....u mnie jako tako.Ogólnie dzień do i mam już wszystkiego dosyć na chwilę obecną.

A gdzie joanna???
Stary 2009-08-20, 22:12   #2982
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Oooo Zeberka nio to suuuper ze obraczki juz sa zamowione,napewno takie jak chcialas i beda piekne
Nioo mam nadzieje ze znajdziesz na czas odpowiednia kiece w odpowiedniej cenie
Hmm a co do mnie to narazie sie nie rozkreca,i oby sie nie rozkrecilo!!!!
Jest tylko odrobina krewki z duza iloscia sluzu hmm

Sensuel kochana a co to sie stalo ze dzinek do :pupa: ??? Opowiadaj szybciutko,jak nie tu to wiesz gdzie

Nioo wlasnie gdzie jest Asienka ???

A co Wy wogole tak dzis cichutko???

Buziaki

Stary 2009-08-20, 22:13   #2983
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Wiecie co dziewczynki tak coś zaczynam się martwić czy z dzidzią wszystko ok,bo nadal nie mam żadnych objawów,a to już 8 tydzień. Ostatnio miałam mdłości,a teraz nawet brzuch mnie nie boli. A może znowu sobie coś wkręcam

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-08-20, 22:17   #2984
koglus
Rozeznanie

czesc dziweczynki
mam pytanko czy ktos mial jakies klucie lub lekki bol po lewej stronie brzucha , tak blisko pachwinny. Ja czuje ze tam cos mnie tak rwie ze az sie boje ze to cos nie dobrego sie tam dzieje...
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-20, 22:25   #2985
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Oooo Zeberka nio to suuuper ze obraczki juz sa zamowione,napewno takie jak chcialas i beda piekne

Sensuel kochana a co to sie stalo ze dzinek do :pupa: ??? Opowiadaj szybciutko,jak nie tu to wiesz gdzie

Buziaki

Tak w skrócie to jakoś jestem zaskoczona zachowaniem mojej koleżanki.z cichej mychy zrobiła się raptem jakaś pyskata i co to nie ona.
Poza tym w szkole się wkurzyłam,bo zmienili nam nauczycielki duńskiego i tak jedna z nich zapierdziela z gadaniem,że w ogóle jej zrozumieć nie można
A poza tym mój TŻ cały dzień w łóżku spędził,bo go głowa bolała,a ja musiałam zajmować się dzieckiem chociaż też bolała mnie głowa
Poza tym dzień jakoś wkurzająco-płaczący.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 07:37   #2986
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Wiecie co dziewczynki tak coś zaczynam się martwić czy z dzidzią wszystko ok,bo nadal nie mam żadnych objawów,a to już 8 tydzień. Ostatnio miałam mdłości,a teraz nawet brzuch mnie nie boli. A może znowu sobie coś wkręcam
Jeśli masz jakieś obawy to najlepiej spytaj swojego ginekologa. Wiesz nie wszystkie dziewczyny w ciąży mają książkowe objawy. Jednak jeśli uważasz, że coś jest nie tak to pędź do gin on rozwieje wszelkie wątpliwości. Miałaś już usg?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:

Buziaki
A ja mam nadal nadzieję na Twoje II krechy, może to ostatnia @ w tym cyklu?
Stary 2009-08-21, 08:16   #2987
Carol77
Zakorzenienie

[QUOTE=Anusia479;13821381]A dużo Ci jeszcze zostało do terminu @??Dasz radę,chociaż masz racje,najgorsze to czekanie. Ale miejmy nadzieję,że warto czekaćja się doczekałam a było kilka tych miesięcy czekania.

Jeszcze aż 9 dni . Dzisiaj mi się już śniło, ze jestem w ciąży.. psychika fiksuje no nic, zobaczymy.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-08-21, 08:22   #2988
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel faceci:\ Mój jak choruje to czasem zachowuje się jakby był pierwszym człowiekiem, któremu coś dolega, normalnie jak jajko!!! Dobrze, że dawno nic mu nie dolegało:P

Kicia jak się nie rozkręci, czego Ci życzę, zrób ten test

Stary 2009-08-21, 09:15   #2989
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka kochaniutkie z samego rana

Ehh Sensuelskad ja to znam...tak to juz jest z facetami Oni jak sa chorzy to trzeba im wszystko podstawiac pod nos i obchodzic sie z nimi jak z jajkiem,a my jak nam cos dolega musimy mimo wszystko funkcjonowac normalnie,a jak sie wspomni przy nich ze cos Cie boli to rzuca haslem "to wez tabletke" w domysle i funkcjonuj dalej - masakra poprostu
Anusia powiem Ci tak jak Pepus bo to najlepsze rozwiazanie,idz do lekarza,niech rozwieje Twoje watpliwosci,napewno zrobi USG i pokaze Ci ze wszystko jest dobrze i bedziesz spokojniejsza
Pepus kochana wiesz na moje II kreseczki mozesz sie nie doczekac
Strasznie sie boje ze nigdy nie doswiadcze tego cudu noszenia pod sercem malenstwa
Moze poprostu nie jest mi dane
Juz mi nawet przychodzi do glowy mysl zeby brac tabletki przez pol roku i pozniej odstawic i sie starac...bo widze latwiej jest zajsc dziewczynom po odstawieniu...moze to jakis sposob???

Ehh normalnie juz dopadaja mnie jakies chore mysli
A @ niestety baaardzo sie rozkrecila Jak nigdy zdarzylo mi sie dzis w nocy ze normalnie mnie zalalo
No coz kolejny cykl kolejne staranka...

Milutkiego dzionka kochaniutkie

Stary 2009-08-21, 09:20   #2990
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Jeśli masz jakieś obawy to najlepiej spytaj swojego ginekologa. Wiesz nie wszystkie dziewczyny w ciąży mają książkowe objawy. Jednak jeśli uważasz, że coś jest nie tak to pędź do gin on rozwieje wszelkie wątpliwości. Miałaś już usg?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

A ja mam nadal nadzieję na Twoje II krechy, może to ostatnia @ w tym cyklu?
Miałam już usg,jak byłam potwierdzić ciąże w 6 tygodniu. To wszystko było dobrze,biło fasolce serduszko. To ja sobie tak wkręcam pewnie.
Carol mi też się śniło,że jestem w ciąży jak jeszcze o tym nie wiedziałam i mi się sprawdziło,bo zrobiłam test i wyszedł

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-08-21, 10:04   #2991
Carol77
Zakorzenienie

Anusia ciekawe czy mnie sen się sprawdzi obyyyyyyy, ale moja córcia by była szczęśliwa, już od 2 lat mi marudzi, że chce rodzeństwo

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-08-21, 10:13   #2992
zebra666
Zakorzenienie

Kicia przykro mi Widać to jeszcze nie ten czas w końcu znamy przypadki jak się nie udawało długi czas a nagle zaskoczyło... i Zarówno Asia nie celowała wtedy w dni płodne tylko była spontaniczna i nie myślała o dzidzi wtedy, jak i Agnieszka Coś w tym jest moim zdaniem organizm sam im powiedział, ze teraz trzeba stąd nagła ochota

Carol77 jak raz już się usdało drugi też w końcu musi A zresztą i tak dobrze tym, które mają już chcociaż jedną pociechę... Najgorzej nie mieć jej wcale. moja koleżanka z pracy o pierwsze dziecko z mężęm starała się 7LAT!!! To jest naprawdę szok jak w końcu po tylu latach się udało.. i wiecie kiedy jak u teśćiowej byli latem na luzie nie myśląc o staraniach... Wtedy się udało

Stary 2009-08-21, 11:16   #2993
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Zeberko kochanie ja tez w tym miesiacu odpuscilam sobie staranka,i kochalismy sie wtedy kiedy nam sie chcialo,bez zadnych wyliczen...a wyjatkowo w tym miesiacu mialam wysokie libido,nioo i bylam tak zafascynowana mieszkankiem ze je wkoncu mamy itp ze nawet nie myslalam zbyt intensywnie o starankach,no ale...nie moj czas na dzidzie
Moze jak juz sie przeprowadzimy na swoje i bedzie ten luz to sie uda,wciaz zyje nadzieja choc juz czasem mi jej brak
A jak widac moj cykl z biegiem czasu zaczyna platac mi figle,z 28dniowego zrobil sie ponad 30 dniowy...ale zobaczymy co przyniesie los,moze wkoncu sie nademna zlituje i da mi upragnione malenstwo...
Co do snow o dzidzi to tez je mialam kiedy naprawde baaardzo chcialam i non stop o tym myslalam...a jak zaczelam podchodzic na luzie nie myslec intensywnie zeby tylko sie udalo to przeszlo,za to teraz snia sie dzieciaczki mojemu Tz...i straszznie mi przykro ze nie moge mu dac dzieciaczka o ktorym marzy tak bardzo jak ja

Stary 2009-08-21, 11:23   #2994
Carol77
Zakorzenienie

Zebra666 masz rację co do posiadania już pociechy. Nie ma nic cudowniejszego jak dziecko. Chociaż te dorastające (jak moje) dają czasem nieźle w kość, to i tak kochamy je nad życie.
7 lat starań - bardzo długo,ale na szczęście się udało

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Zeberko kochanie ja tez w tym miesiacu odpuscilam sobie staranka,i kochalismy sie wtedy kiedy nam sie chcialo,bez zadnych wyliczen...a wyjatkowo w tym miesiacu mialam wysokie libido,nioo i bylam tak zafascynowana mieszkankiem ze je wkoncu mamy itp ze nawet nie myslalam zbyt intensywnie o starankach,no ale...nie moj czas na dzidzie
Moze jak juz sie przeprowadzimy na swoje i bedzie ten luz to sie uda,wciaz zyje nadzieja choc juz czasem mi jej brak
A jak widac moj cykl z biegiem czasu zaczyna platac mi figle,z 28dniowego zrobil sie ponad 30 dniowy...ale zobaczymy co przyniesie los,moze wkoncu sie nademna zlituje i da mi upragnione malenstwo...
Co do snow o dzidzi to tez je mialam kiedy naprawde baaardzo chcialam i non stop o tym myslalam...a jak zaczelam podchodzic na luzie nie myslec intensywnie zeby tylko sie udalo to przeszlo,za to teraz snia sie dzieciaczki mojemu Tz...i straszznie mi przykro ze nie moge mu dac dzieciaczka o ktorym marzy tak bardzo jak ja

Trzymam kciuki żeby sny się ziściły i żeby Wam się udało!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-08-21, 11:24   #2995
zebra666
Zakorzenienie

Carol77 udało udało jak juz w 100% odpuścili i byli po badaniach an bezpłodnośc i mieli zacząć się leczyć a nawet rozmyślali nad adopcją ... To się nazywa cud

Kicia ja wierzę, ze i Wasz apora przyjdzie... a pomyślałabym an Twoim miejscu o tych testach owulacyjnych może źle naparwdę trafiacie a owulacja jest w najmniej spodziewanym momencieSpróbować zawsze warto

Stary 2009-08-21, 11:28   #2996
Carol77
Zakorzenienie

Czasami tak bywa, że jak czegoś bardzo pragniemy nie jest nam dane, a jak troszkę odpuścimy to nagle bez żadnych wysiłków to dostajemy

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-08-21, 14:10   #2997
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Dzieki Carol z calego serducha Miejmy nadzieje ze sie ziszcza

Zeberko kochana nio myslalam juz o testach zeby je wykorzystac od momentu w ktorym zamieszkamy sami
Nioo i chyba wkoncu sie skusze i zobaczymy moze pomoga i wkoncu sie uda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-21, 16:47   #2998
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!
Ja staranka zaczynam za dwa dni, ale jakoś podchodzę do tego tak dziwnie, bez emocji. Z nastawieniem, że pewnie znowu będzie pudło.
Cosmaaaaaaa a Ty jak w tym cyklu? Coś nic nie mówisz.
KICIA zlituj się, bo Ci nie wyślę i nie kupię nic z listy!!! Już mi tu testować. Co do żółtego koloru - jeśli bierzesz jakiś zestaw witamin to wszystko ok.
Witam popoludniowo
Pepus, kochana, u mnie nijak, TZ wyjechal do PL na kilka dni, wroci dopiero w poniedzialek ... W tym tygodniu dwa razy sie kochalismy, oba z zabezpieczeniem wiec.... ;( A cykl jak cykl ... Jakis w sumie dziwny jest teraz, bo mam takie zoltawe plamienia i momentami czuje jakbym okres dostala, tak mokro :P Dzisiaj 12 dc wiec moze owulka? Nie wiem, jak wyliczyc cholerka bo ostatni cykl sie tak wydluzyl :/ No i momentami mnie brzuch pobolewa, ale nie tak dokladnie jak na @, mniej

Pepus, Kicia.... ja czekam na Wasze 2 krechy i chce sie doczekac !! Caly czas jestem z Wami i trzymam kciuki mocno !!!!

A ja wczoraj spedzilam nocke poza domem I zobaczylam jak to jest z malutkim dzidziusiem w nocy Dwa razy nas tylko obudzil Glodny byl i taki marudny, bo ma problemy z zoladkiem (po tatusiu swoim odziedziczyl niestety) i czasami sa problemy z jedzeniem, boli go brzusio i wlasciwie caly czas wymiotuje ... Biedaczek Dzisiaj tez u nich spie
Choc nie wiem czy powinnam, bo to poteguje moje pragnienie posidania wlasnego dzieciatka... No, ale z drugiej strony chociaz tak sie pociesze

Wlasnie, co z Joasia???? Gdzie sie podziewasz kochana??? Jak sie dzisiaj czujesz????
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 18:16   #2999
aneczka555
Zadomowienie

Kiciu tak sobie czytam twoje posty i sie zastanawiam moze to problem nie lezy po twojej stronie tylko twojego TZ??

moze faktycznie powinniscie zasiegnac porady ginekologa skoro staracie sie juz 2 lata, tak??
aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-21, 19:30   #3000
joanna2912
BAN stały

Witajcie laseczki
nie bylo mnie chwilke tutaj bo moj mezus ma wolne i zrobilismy sobie maly wypadzik nad oceanik a neta mam tu ograniczonego i nie zawsze mi chce wyslac wiadomosc bo to z telefonu to taki net jak nie net apozatym moj chce zebysmy spedzali czas razem a nie na necie wiec korzystam z okazji
szkoda KICIA,ze sie nie udalo tym razem ale bedzie jeszcze dobrze,zobaczysz
ja oczywiscie czuje sie dalej jak sie czulam a nawet jeszcze gorzej bo na nic nie mam sily tylko na wylegiwanie sie na plazy albo na tarasiku dobrze,ze nie jest za goraco bo teraz mi cieplo jakos nie odpowiada,mdlosci ani zwracanie niestety nie przeszlo herbatka imbirowa powoduje u mnie straszna zgage i zreszta wszystko co imbirowe wczoraj kupilam sobie malutka szklaneczke piwa bezalkoholowego imbirowego i obrzygalam caly lokal zabawnie bylo i juz wiecej nie bede sie trula takim bajerami a myslalam,ze moze pomoze jestem juz strasznie wymeczona moim samopoczuciem i juz coraz mniej sie ciesze z mojego stanu musze niestety to stwierdzic,nawet ten nasz wspolny wypadzik-niespodzianka mnie nie cieszy tylko meczy chyba ale nie powiem przeciez o tym mojemu mezusiowi bo sie facet staral zeby mnie troszke pocieszyc ale niestety nie tym razem
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości