Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-03, 16:05   #2971
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Dostalismy wczoraj (odebralismy) krzeselko, ktore pozyczylam bratu. Z tym, ze bylo uzywane i nie wygladalo najlepiej obicie, a na dole bylo rozdarte. Wiec pojechalam dzis do jyska i kupilam cerate, a ponizej wklejam efekt mojej pracy:
Stary 2009-10-03, 16:19   #2972
marticia
Zakorzenienie

U nas kolejny zab... jak grzyby po deszczu, a ja z worami pod oczami od niewyspania.

Kasiulka wyczytalam wlasnie ze ten gosc sprzedaje normlanie takie eprfumki, popros o cennik na prv moze ma ciekawe ceny. No i pochwal sie wloskami, co ci wyszlo

Judi a ja w pracy? pan a psik nie zawala Cie robota?

Mo mlody uwielbia taka reklame - intimissimi, gdzie widac porozbierane laski..wow, zna sie gosc na rzeczy
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 16:29   #2973
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Dostalismy wczoraj (odebralismy) krzeselko, ktore pozyczylam bratu. Z tym, ze bylo uzywane i nie wygladalo najlepiej obicie, a na dole bylo rozdarte. Wiec pojechalam dzis do jyska i kupilam cerate, a ponizej wklejam efekt mojej pracy:
Jestem pod wrażeniem również ładny design

pomóżcie wybrac (kolor najchętniej grafit)
to: http://www.allegro.pl/item760053680_...czo_welna.html
czy to:
http://www.allegro.pl/item748582199_...ow_nowosc.html

Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Czas edycji: 2009-10-03 o 16:40
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 16:38   #2974
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

ja na nogach od 7mej w koncu gorna dwojka sie wyrzneła... za to dzis dzien pt "co 10 min rzadki , kwasny kasztan" naszczescie nie ma goraczki

pozwolilam mu na 2 drzemke, bo bidulek lazil marudny.. wiec niech sie z godzinke drzemnie
najwyzej jakos sie pomecze do tej 21.00

TZ zreszta tez spi

mnie sama scina, dlatego ide na allegro pobuszowac

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 16:51   #2975
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi mnie również super Ciebie widzieć.

Ja zaraz zrobię sobie pizze zamrożoną of course Risstorante czy siakoś tak.

Zakupy nad wyraz udane nabyłam Oli spineczki i gumki, sobie jeansy wreszcie idealne w zadzie i na długość, buty i kurtkę z tiffi(z kołnierzem z misich pipek i kryształkami w sprzączce paska) której ceny jednak na trzeźwo nie zdzierżę, coś mnie chyba zamroczyło moje oszczędności leżą i kwiczą ale cio tam w sumie, będę się czuć luksusowo

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 16:59   #2976
jowisz
Zakorzenienie

Ela mnie się bardziej splot w drugim linku podoba.

kawkę z mamą piję zaraz wam pokażę co kupiła. zawiesza i krótki wisior dla mnie a ten długi dla mojej teściowej. kupiłam jej na im. dzwoniłam dziś z życzeniami, kupiła już młodej kombinezon będę miała dwie pary spodni na zmianę bo przecież ja też mam już spodnie.

a druga fota to Igusiowy stolik, na którym stał będzie laptop o którym nikt jeszcze nie wie

Verona zdolna jesteś !!
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 17:12   #2977
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Ela mnie się bardziej splot w drugim linku podoba.
no tez chyba blizsza drugiemu jestem ...

Jowisz, fajny stoliczek lubię drewno, zabawki drewniane tez
Ładny naszyjnik, ten dla ciebie.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 19:15   #2978
wersta
Zakorzenienie

witam witam nie mam kiedy pisać, bo moja cud-córka już kolejny dzień nie miała dziennej drzemki nie mam czasu na łizaż, bo zaraz przykleja się do kompa

z nianią super wypaliło, wyjście też gut ubrałam bufkową i buty ze zdjęcia dziękuję za porady oraz miłe komentarze
idę ponadrabiać
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 20:31   #2979
Kasiulka22
Zakorzenienie

Baby czy tylko mnie czy i Wam łizaż tak się pitoli, że szlag trafia!? Nie mogę póki co zobaczyć dobrze Jowiszkowych zdjęć.

Werstunia gut żeś przylazła wreszcie.

Elu mnie też się podoba ten drugi, o wiele bardziej od pierwszego!

Baby jutro Wam foty kłaków wstawię bo dziś zmachał małż przy sztucznym świetle i każdy włos ma innykolor także nie będę się pogrążać

Spineczki Wam Olutkowe pokażę, jak łizaż da, też lepiej wyglądają w realu. Motylek turkusowy jest cały z brokatu i spinka kokardka też się błyszczy różnymi kolorami czego nie widać.

Stary 2009-10-03, 22:04   #2980
Kasiulka22
Zakorzenienie

Skandal baby, to ja tu przeżywam że laps mi padł, a Wy nic nie piszecie teraz zmykam się myć bo zamarzam, a w pogodzie mówili że jeszcze ma piździć mocniej... bosko!

Tacie tu fotę, którą skomentuję "Bogu niech będą dzięki... Alleluuuuuja Aaaaalllleeeeeeeeeellluuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuja"

Stary 2009-10-03, 22:19   #2981
jowisz
Zakorzenienie

Olutek sama słodycz
łizaż się erroruje więc cisza

no i już wiem,że moja taboretowa przyjedzie środę lub czwartek w sumie to uciążliwe w jej wizycie jest tylko nocne chrapanie, poza tym zabawia dziecię, dam radę
Stary 2009-10-03, 22:46   #2982
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł,

wizaż sie zdupczył wiec jestem teraz.. czekam az mi sie aukcja skonczy i ide spac

opylilam dzis na allegro karuzelke z canpola pluszowa z pozytywka, sprzedala sie za 21zl a chcialam 20 wiec lussss

Mlodemu pozwolilam sie drzemnac kolo 16 i w rezultacie zasnal o 22.10 nie wiem, jemu wystarczy pol godzinna drzemka by odzyc jak mlody Bog... masakroza, naszczescie juz chrapie wiec tyle z mojego weekendu licze ze pospi dluzej, a nie obudzi sie o 7 rano albo wczesniej

od 15 do 21.00 bylo chyba z 8 kasztanów... ma biegunke.. od zęba bankowo.. mam nadzieje ze jutro bedzie juz OK bo ząb sie przebil, no chyba ze drugi podchodzi i my z mlodym nic o tym nie wiemy
Poza tym myje mlodemu zeby pasta elmex dla dzieci (1-6lat) daje mu malutko na szczoteczke i rozcienczam z woda, bo on ta paste je, ale daje sobie myc, wiec git mam przynajmniej czyste sumienie, ze zeby sa chronione

Olcia sliczna, padlam jak zobaczylam jej poze do spania.. sama slodycz i pomyslec ze mamie wytchnienia nie daje Kasiulka, sliczna masz core i basta

Jowiszowa fajne blyskotki ja mysle ostatnio o zakolczykowaniu uszu, bo dziury sa, a od roku nic nie nosilam w nich zrobie sie na cyganerie i zakupie duze kola

dobra ide sie pluskac akurat zdaze na koniec aukcji

It is what it is

Stary 2009-10-03, 22:49   #2983
jowisz
Zakorzenienie

Ania pochwal się potem
Stary 2009-10-03, 22:51   #2984
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziołchy moje kochane bardzo dziękuję, ja nałogowiec musiałam jeszcze zajrzeć.

Anisiu super, że karuzelka się sprzedała, ja jednak muszę się w sobie zebrać i wystawić Olutową. Baterie padły i jakoś nie ma komu dokupić, poza tym ona już jej jakoś szczególnie nie służy więc może jeszcze się przyda innemu dziecku

Jowiszku super, zawsze to będzie jakieś większe towarzycho domowe, a może teściowa kupi sobie siakiś silence i będzie mniej chrapać

Dobra ruszam mój nałogowy zad.

Stary 2009-10-03, 23:00   #2985
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

baby widze ze maly ruch tuta....
i nikt mi na pytanie nie odpowiedzial....

zaszalalam i mam ciemne ciemne bardzo ciemne włosy alez sie czuje

kasiunia spineczk eleganckie...ja musze lili poupowac bo ani jednej gumki nie maa spinki rowniez na wykonczeniu

Judi gratuluje zakupuzazdroszcze :p

jutro jedziemy oddac łóżeczko...Męza kuzynka na sile nam wcisnela (pozyczyła) pomimo tego ze go nie chcielismy...jutro msimy oddac .zakupilismy takie ło http://allegro.pl/item749634504_nowe...tapczanik.html tyle ze teraz przez okres oczekiwania na nie Lila bedzie spala z nami w łóżku
cos jeszcze miałam pisac i nie wiem

Edytowane przez LeoNa86
Czas edycji: 2009-10-03 o 23:02
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 23:06   #2986
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Jowiszowa, pochwale sie na 100% najpierw musze moj zad szanowny zawlec do jakiegos sklepu

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Leonka pokaz sie z ciemnica na glowie chetnie obadam

It is what it is

Stary 2009-10-03, 23:07   #2987
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

jutro tylko zastrzegam-nie śmiać sie....
a tak apropo moj tz mnie nigdy nie widział w ciemnych włosach i ja sama od 6 lat.....było zdziwienie.A Lila-mzecie sobie wyobrazic jaka była reakcja
Stary 2009-10-04, 09:40   #2988
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

ja ostatnia i ja pierwsza...
No ładnie
Stary 2009-10-04, 09:41   #2989
afro_dyta85
Zadomowienie

Heloł

Za szybko się ostatnio pochwaliłam bo Danio ma kaszel i katar Dziś mój dziadek ma urodziny i sama będę popylac niestety (może się z rodzicami zabiorę)

A co tu za zwyczaje Baby Zmieniają se kolory włosów a żadna zdjęcia nie pokaże tylko oczy mydlą że jutro Ja cały czas nie wiem co robic bo lubię siebie w blondzie ale ryżego jeszcze nigdy nie miałam i mnie ciągnie

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:09   #2990
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny,

Dziewczyny potrzebuję Waszej rady, niektóre z Was są ekspertkami odnośnie wózków. Dlatego chcialam się Was poradzić. Jak ubiorę Alę w grubszą kurteczkę to ma ciasno w wózku, a jak będę chciaął jeszcze śpiworek włożyć i będzie w kombinezonie to się na bank nie zmieści. Dlatego proszę doradzcie mi jaki wózek bym musiala jej kupić by Ala się w nim zmieściła jak będzie grubo ubrana i będzie jeszczie w śpiworku??
Pamiętam, ze Kasiulko kupowałaś śpiworek do wózka, jaki Ty masz wózek, proszę o linka.
Stary 2009-10-04, 12:25   #2991
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć kochane

Ja mam już foty czachy wieczorem będą, ale są raczej badziewiaste sama robiłam do lustra i z lampą to wiecie lampa się odbija bez lampy w korytarzu ciemnawo musiałam zaświecić światło i takie żołtawe foto jest, a zobaczę jeszcze jak zgram na lapsa i tak Wam pokażę, to mniej więcej obadacie

Leoncia kochana bosko!!!Pokaż kolorek koniecznie, ja Ci powiem jedno, że ładnemu we wszystkim ładnie więc

Sama jestem zadowolona z mojego kolorku choć za jakieś 4 tyg, żeby kłaki ciut odpoczęły planuję poprawić na jakiś ciepły brązik wtedy pożądnie farbnę i dłużej potrzymam na kłakach.

My wróciliśmy z krótkiego spacerku bo gotuję Olci zupę, mam rosół ale chciałam jej machnąć taką bobasową naszpikowaną miesiwem, pożywniejszą

Przepięknie dziś u nas 20 stopni słoneczko, tylko dość piździ, ale pogoda naprawdę pierwsza klasa, pozwoli mi to w spokoju oczekiwać na śpiworek bo taką tempkę zapowiadali do środy - czwartku, jakby było zimno to bym się wściekała że jeszcze go nie ma, ale gościu miał kasę na 1000% w czwartek ja zapłaciłam za kuriera więc jak poniedziałek/wtorek nie przyjedzie to sięmega wnerwię.

Dorbar ja mam wózek coneco saturn o taki:

http://www.allegro.pl/item753466743_...y_na_zime.html

Z tym że ja mam w kolorze popielato różowym.

Wózeczek jest głęboki i szeroki ma dużekółka, jednak sądzę że Ola pewnie i tak będzie mieć lekkiego śledzia w śpiworku, ale zamówiłam taki fajny śpiworek z odwijanym przodem więc myślę że będzie git, a najważniejsze żeby było Oli ciepło jak dojdzie śpiwór machnę Wam foty obiecuję

Córa wstała po 30 minutach spania ale może wieczorem szybciej padnie, o słodka naiwności!

Stary 2009-10-04, 12:43   #2992
jowisz
Zakorzenienie

a moja właśnie usypia
mama przygotowuje tę zapiekankę z francuskiego ciasta

dziecięciu foty robię więc wstawiam i tu (bo tatuś stęskniony w domu i muszę mu posyłać właśnie próbuję przesłać film na picassę, na którym mała nosi jego zdjęcie i je całuje )
na fotach Iga niedzielna i w żółtej jesiennej czapie ala czołgistka.

a katar już się na szczęście nie leje i tak nie dokucza,uff.
wczoraj po południu jeszcze jej przeszkadzał i zachowywała się po raz pierwszy dokładnie tak jak w domu - wyła co chwilę o byle co. mama stwierdziła,że muszę mieć dużo cierpliwości
Stary 2009-10-04, 12:51   #2993
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł,

Igusiowa super wyglada a w tej kiecce bosssko

Ja wlasnie korzystam, ze mlode od godziny spi, obiad mam prawie zrobiony, jeszcze ziemniaki wstawie o 13 i usmaze kieszenie schabowe

Boli mnie oko, wiec czeka mnie wyprawa do okulisty jak nie przejdzie dziwne... mam wrazenie ze cos mi wlazlo pod powieke i przeszkadza, szczegolnie mam dyskomfort jak dluzej zamkne oko i muszze je ponownie otworzyc.. no i jak je potre to sie zalewam łzą
nie wiem o co mu chodzi

Kasztany skonczyly sie o 21.00, mlode zasnelo wczoraj o 22.10
Dzis rano wrocilo wsjo do normy, a mlode dzisiaj do rany przyloz.. taki grzeczny.. smiem twierdzic, ze nic go nie boli i nie zlosci, katar jakby ustapil no i az tak sie nie slini..
dwojka juz na wierzchu, wystaje na 2mm wiec rosnie dosyc szybko

chyba zapuszcze z odcinek medium, poki spi

It is what it is

Stary 2009-10-04, 13:56   #2994
marticia
Zakorzenienie

Laska Igulka, a Olenka jak slodko spi..i tez sie smialam w jakiej pozycji

Ja tylko marze o slodkim sni, dzis znowu pobudka copol h, tak juz od tygodnia..
Anisia wspomniala o jakichs zaszywajacych sie zebach, wiec ja tak se pomyslalam, ze moze pomacam dobrze dziaselka i przekonam sie w koncu o co biega, bo wariuje z tego jego niespania, wrzaskow i braku apetytu. No i wymacalam baby - Mario ma 16 zebow!!! co prawda szesnasty dopiero sie przebil, wiec mysle, ze akcja potrwa jesczze pare dni.

Tak piszecie o tyc kasztanach, a ja dopeiro dzis sie rpzekonalam, co to zemsta kasztana

Kasiulka i Leonka sie zmowily i jestem ciekawa efektow. baby chwalic sie i to juz a ja mam tak piekne odrosty, ze az normalnie tez musze cos z tym zrobic.. moze na czrwono?
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:15   #2995
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
jaki wózek bym musiala jej kupić by Ala się w nim zmieściła jak będzie grubo ubrana i będzie jeszczie w śpiworku??
Pamiętam, ze Kasiulko kupowałaś śpiworek do wózka, jaki Ty masz wózek, proszę o linka.
Ja mam maxi cosi taxi citi wg mnie bardzo obszerny

nie ma teraz takiego na all uzywanego, a nowy kosztuje ponad 850zl takze tu masz cos podobnego ze spiworkiem juz wlasnie:
http://allegro.pl/item754773580_woze...cosi_taxi.html

no i na zime bede pewnie i tak uzywac mojego x-landera- caly czas go uzywam i wg mnie jest niezawodny, dobry do jazdy po piasku i sniegu! a do tego szeroki i cieply:
http://www.allegro.pl/item722782793_...a_gondola.html
Stary 2009-10-04, 17:24   #2996
Judi21_84
Zakorzenienie

hello
My dzisiaj kupiliśmy odkurzacz zelmera w auchanie za 130 zł nie będziemy mieć dywanów, więc kupiliśmy malutki model ale ryczy że uszy pękają Odkurzamy na najmniejszej mocy wtedy hałas jest ok hehe Ale za 130 zł moze mi tak ryczeć
Iga wystrojona jak na niedzielę przystało świetne są te bodziaki
A Poza Oli do snu powalająca Sliczny jest ten pajac z cherokee widziałam je jak ostatnio byłam w teskaczu.

Dorbarq mój chicco jest bardzo obszerny Tymek mimo swoich gabarytów ma sporo miejsca z boków i w górę
http://www.allegro.pl/item749416445_..._gwar_pol.html

Trzeci dzień z rzędu boli mnie czacha ale tak że po 2 apapach nic nie przestaje

Jeszcze znów odezwały się moje problemy reumatologiczne, tak mnie naparza nadgarstek że aż do łokcia promieniuje Jutro idę zrobić badania a we wtorek do reumatologa

Tymcio odrzucił butlę... zje kaszkę wieczorem łyżeczką ale przy rannej butelce tak go naciąga że nie ma sił, nie wypije... Oczywiście problemy zaczęły się jak zaczęłam pracować..

No nic lecę się położyć może migrena przejdzie...

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2009-10-04 o 17:25
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 20:44   #2997
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

baby, dzis mnie nie bylo bo sie taboretowalam pol dnia tesciowa zaprosila nas na obiad i kawe nazarlam sie jak bak, juz mnie zoladek dusi-musialam wypic herbatke mietowa

Kasiulka - dawaj te foty w nowym kolorku...a ta kurtysie z futerkiem z mysich pipek to koniecznie musze zobaczyc
Ola spiaca rozkoszna, makeup oczu piekny poza niczym Majka-ona tez lubi nietypowo usypiac

Jowisz - mebelki cudo jak pasuja do dywanu...no super! i widze, ze Filemon musial je obadac
Igunia z tymi usmiechami mnie rozwala jak przyjade i mnie nie obdarzy takim to sie obrazam bodziaczek git, ja tez biore turkus i jeszcze sliwke

Dorbar - ja zima Majke bede nadal wozic w walkerze bo zdecydowanie wiecej miejsca jest niz w parasolce. mysle, ze jakos ja upchne w kurtke i spiworek ale luzu to napewno nie bedzie chyba bym musiala miec taczke

Marti - 16 zebow o mamo...strasznie ci wspolczuje tej gehenny co przezywasz z Mario ale przy takim tempie to zrozumiale, ze sie bidulek meczy a ty razem z nim...

Leonka w ciemnych wlosach? dawaj foty
Stary 2009-10-04, 20:45   #2998
Kasiulka22
Zakorzenienie

Babeczki kochane

Widzę, że ruch nie szaleje i stoimy na setnej stronie dzień nam zleciał, córa mało spała i marudziła strasznie mniej więcej od 16. Byłam z nią na placu zabaw i biegała po piaskownicy w pewnym momencie tak się wywróciła, że całą buzią zaryła w piasek... już miałam śmierć w oczach i pewna byłam wrzasku na całe osiedle, a ta nawet nie kwękła. Wyjęłam ją z piaskownicy wyczyściłam buzię, najbardziej bałam się że do oczu jej piach zaleciał, wiem co to za ból ale dzięki Bogu nic takiego się nie stało choć piasek miała przy oczkach i w buzi... kurna teraz kloce będę obserwować być może niedługo będzie nas czekać leczenie na robale

Po kąpieli rozdarła się, że śmiem jej delikatnie osuszać włoski ręcznikiem więc ją przytuliłam a ta w locie padła i teraz śpi, oby się już nie budziła teraz bo będzie hardkorować i potem spać z nami bo ja siedzieć przy wyrku nie zamierzam

Macie tu baby mnie w new włosie, nie za wiele chyba widać, nio ale lepsze to niż nic

Teraz czekamy na foty Leonci.

Maluśna widzę Cię jak tam niedzielka zleciała?

Stary 2009-10-04, 20:58   #2999
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Kasiulka - no widac, ze ciemniejsze sa ale koloru to nie widze dokladnie ale padlam co ty zrobilas z figurka jaka szczupla dupka, zazdraszczam bo moja przytyla
Stary 2009-10-04, 20:58   #3000
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Maluśna widzę Cię jak tam niedzielka zleciała?
No czekam tu i czekam az ktos sie zjawi,a tu ciiiisza

Wg mnie kolorek super, tez sie wlasnie zastanawiam nad czyms ciemniejszym, bo drazni mnie czeste farbowanie tego blondu. A po wakacjach w chorwacji to juz calkiem mi pojasnialy!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości