|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Witajcie
![]() Wczoraj byłam na spotkaniu brafittingowym, zostałam dokładnie obmierzona i wyszło, że powinnam nosić rozmiar 65C albo 60D (tego drugiego nie przymierzałam, bo akurat nie mieli przy sobie). Ale jestem bardzo zadowolona, cóż to jest za komfort, nic nie uciska, wszystko pięknie leży... No i w moim małym mieście jest sklep, gdzie można kupić odpowiedni dla mnie rozmiar Chciałam się podzielić z Wami swoją radością
|
|
#2972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do różnic przy modelach to wiem, ale tak generalnie chciałabym wiedzieć w co celować więc wychodzi na to że 34E powinno być dobre.Dziękuję ![]()
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy |
||
|
|
|
#2973 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo ja jestem stanikomaniaczka, jak w tym kawale: poproszę tabletki na chciwość, ale dużo, dużo! no to może mnie odwiedziesz od kolejnych pomysłów zakupowych ![]() co ma szansę na mnie pasować? (68/82-83 szerokofiszbinowe) ![]() St.Tropez 65C miękki Opulence 65C żelek Opulence 65C/65D? Opium 70B zastanawiam się nad prezentem gwiazdkowym ![]() ten z grochami wewnątrz? jeszcze nie przyszedł, UK leci ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Acha, mierzyłam stacjonarnie i pani w sklepie powiedziała, że jeśli się uprę na ten stanik, to żeby tak koronka u góry nie odstawała to mogę ją "ściągnąć" tasiemką i przyszyć ją wyżej, no ale efekt przymiarki do takiego rozwiązania marnie wyglądał: trochę dziobkowało. Postanowiłam, że na efekt mikro-silikonów poczekam aż zaczną ten model produkować od rozmiaru 60dd ![]() A może ktoś mierzył oba kolory i one się różnią głębokością? Tak się łudzę, że może ten niebieski jest mniejszy
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Simeri - to ja wbrew rzeczywistości mam tak z miśkami Haribo (nawet jestem tu na wizażu w odpowiednim wątku dla miśkomaniaczek
) Stanik jestem w stanie sobie odpuścić, żelków nie Twojego prezentu gwiazdkowego nie omówię tu
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do widzenia |
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku, a tak w ogóle to ten ban na jakiej podstawie, bo nie mogę wywnioskować...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
AguniaT niby reklamowała swój sklep. ciekawe gdzie w tamtym poście
![]() czy określenie "gwiazdkowy prezent" jest równoznaczne z "stanik, który kupisz w MOIM sklepie". no proszę... jeśli macie wątpliwości to poproście jakąś świeżynkę z poza wątku, nich oceni o czym pisała AguniaT
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie rozumiem tego bana
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale tak mniej więcj 17cm. Sama się dzwię, że na mnie ten 65F pasuje, jak się zgarbię to koronka trochę faluje, ale chyba zostawie, bo jednak jak porządnie wygarnę w 65E to mi sutki wyłażą na wierzch i wydaje mi się, że pold bluzka gorzej wygląda.Co do niebieskiego to słyszałam/czytałam, że mniejszy od różowego, ale z własnego doświadczenia nie wiem.
|
|
|
#2981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Wrzucam do Waszej oceny zdjęcia biustonosza Verona plunge w rozmiarze 60D. Mam co do niego mieszane uczucia - z jednej strony marszczy się w dość nieestetyczny sposób, ale z drugiej czy w tym rozmiarze znajdę cokolwiek lepszego? Jak myślicie - powinnam go odesłać czy zostawić?
Edytowane przez Madelie Czas edycji: 2009-12-27 o 12:13 |
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do leżenia to mam wrażenie, że powinnaś go założyć jeszcze raz trochę wyżej - miseczka marszczy się u dołu w związku z czym jest stanik za nisko założony - poczytaj sobie fajny artykuł o zakładaniu - mi się najczęściej sprawdza. A veronka biała jest piękna.
|
|
#2984 |
|
Konto usunięte
|
mam wrazenie, ze z profilu jakos dziwnie sie odcina
chociaz u mnie 90% plungow tak robi, dlatego ich nie noszę |
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś może mi powiedzieć, za co ten ban? Nie wiem, co się dzieje na wizażu, ale takie zachowanie nie jest w porządku!
Zwłaszcza, że Aga nie chciała odpowiedzieć na pytanie simeri, właśnie dlatego by nic nie sugerować...i za to została zbanowana? ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2987 |
|
Konto usunięte
|
hmm napiszcie jak wy to odbieracie, sprawe AguniT, najlepiej kazda osobno do szefowej (Agi)
to chyba najskuteczniejsza metoda mnie nie bylo, wiec nawet nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
hej
znalazłam Wasz wątek i postanowiłam napisac ![]() Zmierzyłam się właśnie dokładnie tak, jak napisane jest w instrukcji na 1 stronie. Wyszło, że: - pod biustem: 74 cm - w biuście: 89 cm Jestem standardową S-ką, czasami tylko trafią się ciuszki w rozmiarze XS, lub M. Całe życie wciskano mi standardowe 75, przez co obwód podnosił się niemal do samej szyi, a ja musiałam wciąż i wciąż skracać ramiączka generalnie tragedia.Czy mogłybyście pomoc mi dobrac odpowiedni rozmiar ? Sprawdzałam różnymi kalkulatorami i (o matko!) wyszło ze powinnam mieć 65 F
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
pushit, mnie też nie było, ale wystarczy przeczytać, nie ma żadnej podstawy do bana moim skromnym zdaniem....trudno bardzo zrozumieć tę sytuację. Gdzie można to zgłosić?
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
ale wszystko zależy tez od kondycji biustu.Wg kalkulatora mariski wyszło mi po wpisaniu Twoich wymiarów 65E, więc miska mniej. Na pewno masz bardzo ciasno 74? bo skoro nosisz S-ki to jesteś raczej drobinką... przydatny byłby też rozmiar w tzw zwisie, czyli w pochyleniu, plecy równoległe do podłogi, piersi wiszą prostopadle, mierzysz się prostopadle do podłogi w najszerszym miejscu z pominięciem sutków ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- ach, pewnie z tym 65F mówiłaś o polskim rozmiarze
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że Jelonek zwracała uwagę na wcześniejsze posty AguniT a nie tylko na ten jeden, więc ten ban jest za "całokształt", po drugie forum wizaż to nie jest balkonetka czy lobby, gdzie wszelkie informacje są mile widziane, tylko to jest portal, który ma określony regulamin, a reklamy oprócz płatnych są zabronione
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2009-11-29 o 13:58 |
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Anlolusiek, ciekawa jestem, które posty...wg mnie jest to nieuczciwe
|
|
#2992 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kilka razy była zwracana uwaga na mniej lub bardziej ukryte informowanie o stanie asortymentu w sklepie zbanowanej użytkowniczki, rozmowy via priv/mail, "bukowanie" rozmiarów na zamówienie itd. Koniec dobrego, wszystko ma swoje granice, moja cierpliwość również. Jeżeli ktoś nie potrafi wziąć na poważnie ostrzeżeń słownych, które padały wcześniej, jego problem. EOT, kolejne dywagacje na ten temat będą cięte jako off top. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
o ile dobrze zrozumiałam ten pomiar w zwisie
to wyszło mi 91 cm. a tak ciasno pod biustem to 72 cm. to chyba jednak to 65 F no albo E bede musiala sobie sprawic... Nie wiecie przypadkiem gdzie we Wrocku dostane staniczki w takim rozmiarze i w dobrej cenie ?
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Madelie - moim zdaniem ten fason nie jest najodpowiedniejszy dla Ciebie. Sama Verona jest bardzo ładna, ale plunge nie na wszystkich dobrze leży. Myślę, że dużo lepiej leżała by na Tobie wersja balkonikowa w tym samym rozmiarze
Astro - biała Verona była w kolekcji wiosennej razem z wersją pudrowo różową Jesienna jest czarno złota Szkoda, że nie ma jej w zapowiedziach na wiosnę 2010, bo to na prawdę bardzo dobry model. Ida999 ja bym na Twoim miejscu próbowała z brytyjczyków 65E/30E albo ścisłe 70DD/32DD 65F może być odrobinę za duże.
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
65 E raczej, ale to różnie bywa.
są adresy na początku strony, może jakieś wrocławianki się wypowiedzą...
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama mam jeden
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
białe staniki pod białą bluzką wyglądają IMHO nie za ciekawie
, przydałby się jakiś ładny gładki cielaczek, by nie wyglądał jak brudna szmatka, ale mało co leży dobrze
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale widocznie Twoją drogą myślenia poszli producenci i nie szyją w ogóle białych bo po co skoro pod biała bluzkę można włożyć ciemny stanik
NELSON-X Edytowane przez Astro Czas edycji: 2009-11-29 o 15:28 |
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetnie nadaje się pod białe bluzki bo ma taki bladoróżowo cielisty kolor i jej zupełnie nie widać spod białego Do tego ma bardzo fajny, miły w dotyku materiał ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

generalnie tragedia.
Sama mam jeden