Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-28, 16:42   #2971
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Witajcie

Wczoraj byłam na spotkaniu brafittingowym, zostałam dokładnie obmierzona i wyszło, że powinnam nosić rozmiar 65C albo 60D (tego drugiego nie przymierzałam, bo akurat nie mieli przy sobie). Ale jestem bardzo zadowolona, cóż to jest za komfort, nic nie uciska, wszystko pięknie leży... No i w moim małym mieście jest sklep, gdzie można kupić odpowiedni dla mnie rozmiar Niestety ceny są bardzo wysokie, ale mam nadzieję, że uda mi się tam coś kupić.

Chciałam się podzielić z Wami swoją radością
Stary 2009-11-28, 17:24   #2972
kawaarabska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
A jak zalozysz bez przedluzki to miseczki w 32F sa dobre? Jesli tak to 34E a jesli sa przymale to 34F
a kupujesz ten sam model czy inny? bo one nierowne sa rozmiarowo
Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Trudne pytanie W sumie to używając przedłużki zwiększasz miskę, więc nosisz tak jakby 32FF, więc 34F ma szanse być dobre. A miskę w tym 32F z przedłużką masz całą wypełnioną czy jest odrobina luzu?
tak mam całą wypełnioną, w sumie mogłabym i bez przedłużki 32F nosić, ale zostawia mi obwód ślady na ciele, z przedłużką dużo lepiej , i chciałabym jakieś nowe modele popróbować
Co do różnic przy modelach to wiem, ale tak generalnie chciałabym wiedzieć w co celować więc wychodzi na to że 34E powinno być dobre.
Dziękuję

MÓJ BLOG książkowy

WYMIANKA wszystkowątek nowy
Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy
kawaarabska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 18:29   #2973
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Simeri - ja wiem, że ciągle Cię odwodzę od jakiegoś Twojego pomysłu. (Kurcze, właśnie wpadłam na to, że tak robię?? Przepraszam, słonko), ale wg mnie poczekaj na 60DD... Będziesz wtedy wyglądać cudnie i nie będziesz się denerwować
bo ja jestem stanikomaniaczka, jak w tym kawale: poproszę tabletki na chciwość, ale dużo, dużo! co miesiąc nowy stanik albo dwa, bo jeden sprzedaję, bo nie pasuje..

no to może mnie odwiedziesz od kolejnych pomysłów zakupowych
co ma szansę na mnie pasować? (68/82-83 szerokofiszbinowe)
St.Tropez 65C
miękki Opulence 65C
żelek Opulence 65C/65D?
Opium 70B

zastanawiam się nad prezentem gwiazdkowym

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Simeri co z twoim M&S plunge? Przyszedł już?
ten z grochami wewnątrz? jeszcze nie przyszedł, UK leci

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Może to kwestia obwodu? Sama chciałam zamówić na dopasowanej 60F, ale nie było - i dobrze bo byłoby za małe. Z kolei 60 FF mnie tnie pod pachą. Może to też byc kwestia słabego wygarnięcia, bo mierzyłam na szybko

Rozstaw fiszbiun 11 cm
długość fiszbin 21 cm
Ja bym wzięła.
Ja bym wzięła, szcególnie jeśli masz jędry biust Dla mnie ten staniczek to miniaturka. Zrobiłam zdjęcie porównawcze 60e i 60ff (60FF - ma miskę dokładnie jak moje 60F)
aliś, a mogłabyś mi napisać jaka jest głębokość miseczki? (bez kanalików) bo tak patrząc na zdjęcie wydaje się duży, pewnie miałby szansę pasować tylko w czasie górki, a w czasie górki to ja raczej nie potrzebuję kusidełek..
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 20:23   #2974
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
bo ja jestem stanikomaniaczka, jak w tym kawale: poproszę tabletki na chciwość, ale dużo, dużo! co miesiąc nowy stanik albo dwa, bo jeden sprzedaję, bo nie pasuje..

no to może mnie odwiedziesz od kolejnych pomysłów zakupowych
co ma szansę na mnie pasować? (68/82-83 szerokofiszbinowe)
St.Tropez 65C
miękki Opulence 65C
żelek Opulence 65C/65D?
Opium 70B

zastanawiam się nad prezentem gwiazdkowym

ten z grochami wewnątrz? jeszcze nie przyszedł, UK leci

aliś, a mogłabyś mi napisać jaka jest głębokość miseczki? (bez kanalików) bo tak patrząc na zdjęcie wydaje się duży, pewnie miałby szansę pasować tylko w czasie górki, a w czasie górki to ja raczej nie potrzebuję kusidełek..
Nie wiem czy pomogę, ale ja mierzyłam ten stanik w wersji różowej 60E i był za głęboki. Piszę, bo mamy podobne wymiary Acha, mierzyłam stacjonarnie i pani w sklepie powiedziała, że jeśli się uprę na ten stanik, to żeby tak koronka u góry nie odstawała to mogę ją "ściągnąć" tasiemką i przyszyć ją wyżej, no ale efekt przymiarki do takiego rozwiązania marnie wyglądał: trochę dziobkowało. Postanowiłam, że na efekt mikro-silikonów poczekam aż zaczną ten model produkować od rozmiaru 60dd

A może ktoś mierzył oba kolory i one się różnią głębokością? Tak się łudzę, że może ten niebieski jest mniejszy
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 21:37   #2975
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Simeri - to ja wbrew rzeczywistości mam tak z miśkami Haribo (nawet jestem tu na wizażu w odpowiednim wątku dla miśkomaniaczek ) Stanik jestem w stanie sobie odpuścić, żelków nie
Twojego prezentu gwiazdkowego nie omówię tu
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 10:10   #2976
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Simeri - to ja wbrew rzeczywistości mam tak z miśkami Haribo (nawet jestem tu na wizażu w odpowiednim wątku dla miśkomaniaczek ) Stanik jestem w stanie sobie odpuścić, żelków nie
Twojego prezentu gwiazdkowego nie omówię tu
Widzę, że nie dociera do Ciebie ostrzeżenie słowne
Do widzenia
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 11:47   #2977
Maliniarka
Zakorzenienie

Jelonku, a tak w ogóle to ten ban na jakiej podstawie, bo nie mogę wywnioskować...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 11:55   #2978
nelyen
Zadomowienie

AguniaT niby reklamowała swój sklep. ciekawe gdzie w tamtym poście

czy określenie "gwiazdkowy prezent" jest równoznaczne z "stanik, który kupisz w MOIM sklepie". no proszę...

jeśli macie wątpliwości to poproście jakąś świeżynkę z poza wątku, nich oceni o czym pisała AguniaT

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 12:04   #2979
Mirelkaaa
Zakorzenienie

tez nie rozumiem tego bana
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 12:15   #2980
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość

Specjalnie nie napisałąm bo ja tego zmierzyć nie umiem, ale tak mniej więcj 17cm. Sama się dzwię, że na mnie ten 65F pasuje, jak się zgarbię to koronka trochę faluje, ale chyba zostawie, bo jednak jak porządnie wygarnę w 65E to mi sutki wyłażą na wierzch i wydaje mi się, że pold bluzka gorzej wygląda.
Co do niebieskiego to słyszałam/czytałam, że mniejszy od różowego, ale z własnego doświadczenia nie wiem.

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 12:39   #2981
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Jelonku, a tak w ogóle to ten ban na jakiej podstawie, bo nie mogę wywnioskować...
Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość

czy określenie "gwiazdkowy prezent" jest równoznaczne z "stanik, który kupisz w MOIM sklepie". no proszę...

jeśli macie wątpliwości to poproście jakąś świeżynkę z poza wątku, nich oceni o czym pisała AguniaT
Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem. Moim zdaniem tamtym postem AguniaT w żaden sposób nie promowała swojego sklepu.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 12:41   #2982
Madelie
Zadomowienie

Wrzucam do Waszej oceny zdjęcia biustonosza Verona plunge w rozmiarze 60D. Mam co do niego mieszane uczucia - z jednej strony marszczy się w dość nieestetyczny sposób, ale z drugiej czy w tym rozmiarze znajdę cokolwiek lepszego? Jak myślicie - powinnam go odesłać czy zostawić?

Edytowane przez Madelie
Czas edycji: 2009-12-27 o 12:13
Madelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 12:53   #2983
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Wrzucam do Waszej oceny zdjęcia biustonosza Verona plunge w rozmiarze 60D. Mam co do niego mieszane uczucia - z jednej strony marszczy się w dość nieestetyczny sposób, ale z drugiej czy w tym rozmiarze znajdę cokolwiek lepszego? Jak myślicie - powinnam go odesłać czy zostawić?
Skąd masz taką piękną białą Veronkę (mam czarno-złotą)?? Co do leżenia to mam wrażenie, że powinnaś go założyć jeszcze raz trochę wyżej - miseczka marszczy się u dołu w związku z czym jest stanik za nisko założony - poczytaj sobie fajny artykuł o zakładaniu - mi się najczęściej sprawdza. A veronka biała jest piękna.
Stary 2009-11-29, 13:00   #2984
201704051255
Konto usunięte

mam wrazenie, ze z profilu jakos dziwnie sie odcina
chociaz u mnie 90% plungow tak robi, dlatego ich nie noszę
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:05   #2985
Maliniarka
Zakorzenienie

Czy ktoś może mi powiedzieć, za co ten ban? Nie wiem, co się dzieje na wizażu, ale takie zachowanie nie jest w porządku!
Zwłaszcza, że Aga nie chciała odpowiedzieć na pytanie simeri, właśnie dlatego by nic nie sugerować...i za to została zbanowana?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Marszczenie jeszcze można by wybaczyć. Ale to Cięcie piersi na pół i spłaszczanie przy wykończeniu miski wg mnie jest niedopuszczalne. Spróbuj może inaczej założyć, jeśli i to nie zda egzaminu-odeślij, zdecydowanie!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2009-11-29, 13:16   #2986
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoś może mi powiedzieć, za co ten ban? Nie wiem, co się dzieje na wizażu, ale takie zachowanie nie jest w porządku!
Zwłaszcza, że Aga nie chciała odpowiedzieć na pytanie simeri, właśnie dlatego by nic nie sugerować...i za to została zbanowana?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Marszczenie jeszcze można by wybaczyć. Ale to Cięcie piersi na pół i spłaszczanie przy wykończeniu miski wg mnie jest niedopuszczalne. Spróbuj może inaczej założyć, jeśli i to nie zda egzaminu-odeślij, zdecydowanie!
ban za reklame, tylko gdzie ta reklama? to jest pytanie?

Cytat:
tak jak radzą dziewczyny spróbuj inaczej załozyc a jak to nic nie da to odsyłaj, bo ci piersi zniekształca
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:34   #2987
201704051255
Konto usunięte

hmm napiszcie jak wy to odbieracie, sprawe AguniT, najlepiej kazda osobno do szefowej (Agi)
to chyba najskuteczniejsza metoda

mnie nie bylo, wiec nawet nie wiem o co chodzi
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 13:41   #2988
ida999
Zakorzenienie

hej znalazłam Wasz wątek i postanowiłam napisac
Zmierzyłam się właśnie dokładnie tak, jak napisane jest w instrukcji na 1 stronie.
Wyszło, że:
- pod biustem: 74 cm
- w biuście: 89 cm
Jestem standardową S-ką, czasami tylko trafią się ciuszki w rozmiarze XS, lub M.
Całe życie wciskano mi standardowe 75, przez co obwód podnosił się niemal do samej szyi, a ja musiałam wciąż i wciąż skracać ramiączka generalnie tragedia.

Czy mogłybyście pomoc mi dobrac odpowiedni rozmiar ? Sprawdzałam różnymi kalkulatorami i (o matko!) wyszło ze powinnam mieć 65 F
Stary 2009-11-29, 13:49   #2989
Maliniarka
Zakorzenienie

pushit, mnie też nie było, ale wystarczy przeczytać, nie ma żadnej podstawy do bana moim skromnym zdaniem....trudno bardzo zrozumieć tę sytuację. Gdzie można to zgłosić?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ida999 Pokaż wiadomość
hej znalazłam Wasz wątek i postanowiłam napisac
Zmierzyłam się właśnie dokładnie tak, jak napisane jest w instrukcji na 1 stronie.
Wyszło, że:
- pod biustem: 74 cm
- w biuście: 89 cm
Jestem standardową S-ką, czasami tylko trafią się ciuszki w rozmiarze XS, lub M.
Całe życie wciskano mi standardowe 75, przez co obwód podnosił się niemal do samej szyi, a ja musiałam wciąż i wciąż skracać ramiączka generalnie tragedia.

Czy mogłybyście pomoc mi dobrac odpowiedni rozmiar ? Sprawdzałam różnymi kalkulatorami i (o matko!) wyszło ze powinnam mieć 65 F
65 F wydawało mi się trochę za duże jak na te wymiary ale wszystko zależy tez od kondycji biustu.
Wg kalkulatora mariski wyszło mi po wpisaniu Twoich wymiarów 65E, więc miska mniej. Na pewno masz bardzo ciasno 74? bo skoro nosisz S-ki to jesteś raczej drobinką... przydatny byłby też rozmiar w tzw zwisie, czyli w pochyleniu, plecy równoległe do podłogi, piersi wiszą prostopadle, mierzysz się prostopadle do podłogi w najszerszym miejscu z pominięciem sutków

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

ach, pewnie z tym 65F mówiłaś o polskim rozmiarze
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2009-11-29, 13:57   #2990
aniolusiek_
Zakorzenienie

wydaje mi się, że Jelonek zwracała uwagę na wcześniejsze posty AguniT a nie tylko na ten jeden, więc ten ban jest za "całokształt", po drugie forum wizaż to nie jest balkonetka czy lobby, gdzie wszelkie informacje są mile widziane, tylko to jest portal, który ma określony regulamin, a reklamy oprócz płatnych są zabronione

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2009-11-29 o 13:58
aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:10   #2991
Maliniarka
Zakorzenienie

Anlolusiek, ciekawa jestem, które posty...wg mnie jest to nieuczciwe
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2009-11-29, 14:13   #2992
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość

Cytat:
Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Też nie rozumiem. Moim zdaniem tamtym postem AguniaT w żaden sposób nie promowała swojego sklepu.
Cytat:

Cytat:
ban za reklame, tylko gdzie ta reklama? to jest pytanie?

tak jak radzą dziewczyny spróbuj inaczej załozyc a jak to nic nie da to odsyłaj, bo ci piersi zniekształca
Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
hmm napiszcie jak wy to odbieracie, sprawe AguniT, najlepiej kazda osobno do szefowej (Agi)
to chyba najskuteczniejsza metoda

mnie nie bylo, wiec nawet nie wiem o co chodzi
Sprawa została skonsultowana ze Złośliwcem, więc nie wiem czy jest sens się "odwoływać"
Kilka razy była zwracana uwaga na mniej lub bardziej ukryte informowanie o stanie asortymentu w sklepie zbanowanej użytkowniczki, rozmowy via priv/mail, "bukowanie" rozmiarów na zamówienie itd.
Koniec dobrego, wszystko ma swoje granice, moja cierpliwość również.
Jeżeli ktoś nie potrafi wziąć na poważnie ostrzeżeń słownych, które padały wcześniej, jego problem.
EOT, kolejne dywagacje na ten temat będą cięte jako off top.
Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że Jelonek zwracała uwagę na wcześniejsze posty AguniT a nie tylko na ten jeden, więc ten ban jest za "całokształt", po drugie forum wizaż to nie jest balkonetka czy lobby, gdzie wszelkie informacje są mile widziane, tylko to jest portal, który ma określony regulamin, a reklamy oprócz płatnych są zabronione
Chociaż ktoś zrozumiał, że to za całokształt, a nie tylko 1 i ten określony post.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:16   #2993
ida999
Zakorzenienie

o ile dobrze zrozumiałam ten pomiar w zwisie to wyszło mi 91 cm. a tak ciasno pod biustem to 72 cm. to chyba jednak to 65 F no albo E bede musiala sobie sprawic... Nie wiecie przypadkiem gdzie we Wrocku dostane staniczki w takim rozmiarze i w dobrej cenie ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-29, 14:24   #2994
*kasieńka*
Zadomowienie

Madelie - moim zdaniem ten fason nie jest najodpowiedniejszy dla Ciebie. Sama Verona jest bardzo ładna, ale plunge nie na wszystkich dobrze leży. Myślę, że dużo lepiej leżała by na Tobie wersja balkonikowa w tym samym rozmiarze
Astro - biała Verona była w kolekcji wiosennej razem z wersją pudrowo różową Jesienna jest czarno złota Szkoda, że nie ma jej w zapowiedziach na wiosnę 2010, bo to na prawdę bardzo dobry model.

Ida999 ja bym na Twoim miejscu próbowała z brytyjczyków 65E/30E albo ścisłe 70DD/32DD 65F może być odrobinę za duże.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 14:25   #2995
Maliniarka
Zakorzenienie

65 E raczej, ale to różnie bywa. są adresy na początku strony, może jakieś wrocławianki się wypowiedzą...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2009-11-29, 14:42   #2996
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Astro - biała Verona była w kolekcji wiosennej razem z wersją pudrowo różową Jesienna jest czarno złota Szkoda, że nie ma jej w zapowiedziach na wiosnę 2010, bo to na prawdę bardzo dobry model.
no szkoda, że wycofali - wszędzie widzę tylko resztki niestety nie w moim rozmiarze. Naprawdę białych staników nadających się pod białą przeźroczystą bluzkę jest niestety mało Sama mam jeden
Stary 2009-11-29, 14:52   #2997
ida999
Zakorzenienie

dzięki za pomoc dziewczyny
Stary 2009-11-29, 15:14   #2998
Maliniarka
Zakorzenienie

białe staniki pod białą bluzką wyglądają IMHO nie za ciekawie , przydałby się jakiś ładny gładki cielaczek, by nie wyglądał jak brudna szmatka, ale mało co leży dobrze
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2009-11-29, 15:24   #2999
Astro
Zadomowienie

Cytat:
białe staniki pod białą bluzką wyglądają IMHO nie za ciekawie , przydałby się jakiś ładny gładki cielaczek, by nie wyglądał jak brudna szmatka, ale mało co leży dobrze
Wg mnie cielisty wygląda jak brudny pod białą bluzką ale widocznie Twoją drogą myślenia poszli producenci i nie szyją w ogóle białych bo po co skoro pod biała bluzkę można włożyć ciemny stanik

Edytowane przez Astro
Czas edycji: 2009-11-29 o 15:28
Astro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-29, 15:31   #3000
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
no szkoda, że wycofali - wszędzie widzę tylko resztki niestety nie w moim rozmiarze. Naprawdę białych staników nadających się pod białą przeźroczystą bluzkę jest niestety mało Sama mam jeden
a może Freya Claudia? Świetnie nadaje się pod białe bluzki bo ma taki bladoróżowo cielisty kolor i jej zupełnie nie widać spod białego Do tego ma bardzo fajny, miły w dotyku materiał

Cytat:
Zgadzam się, dobry cielisty stanik jest zupełnie nie widoczny spod białej bluzki, grunt to dobrać odpowiedni odcień

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości