Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-03, 14:28   #2971
DagaGaga
Raczkowanie

Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
hmm, no niedobrze z tymi receptami

Za to jodyna, co prawda to nie antybiotyk, ale i odkaża i działa przeciwbakteryjnie. Właśnie ten Polseptol o którym ci wczoraj pisałam to jodyna powidonowa. Natomiast wszystko zależy od nasilenia procesu zapalnego - czasami potrzebny jest jednak antybiotyk...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

To tylko panika.
Wszystkie się bałyśmy (czy to narkozy, czy to bólu), wszystkie się obawiałyśmy co będzie później (w okresie rekonwalescencji... bo przecież jest i życie rodzinne i zawodowe). I wszystkie dałyśmy sobie radę

Ale jak to mówi moja pani dr: "tylko głupiec się nie boi" lub "ten, który się nie boi, musi mieć coś z głową"
Tak święte słowa dr Skwiercz
Panika...dobre słowo.... Ja to się czuję jak przed skokiem na bungiee!!! Już się boję ale wiem,że do tego skoku jeszcze troszkę czasu.... Tylko co będzie tuż przed.... ?
Wiem,wiem robię się monotematyczna...
Stary 2009-11-03, 14:29   #2972
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość

ahhh jak bedziecie slyszaly o jakiejs pacjentce ktorej nic nie bolalo, robila sama wszystko od pierwszego dnia po op itp to bede ja ponoc sie mnie tam czasem wspomina
Mnie to chyba wspominają jako pacjentkę, która wyła z bólu i plackiem leżała w łóżku do momentu wypisu
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:30   #2973
króliczek
Zakorzenienie

eh, ciągle się boję. ale mam nadzieję, że warto
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 14:33   #2974
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DagaGaga Pokaż wiadomość
Tak święte słowa dr Skwiercz
Panika...dobre słowo.... Ja to się czuję jak przed skokiem na bungiee!!! Już się boję ale wiem,że do tego skoku jeszcze troszkę czasu.... Tylko co będzie tuż przed.... ?
Wiem,wiem robię się monotematyczna...
To też normalne
Z drugiej strony na bungee nigdy bym nie skoczyła, ale pokroić jeszcze raz to chyba bym się dała (ale cieszę się, że nie ma takiej potrzeby)

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez króliczek Pokaż wiadomość
eh, ciągle się boję. ale mam nadzieję, że warto
Strach normalna sprawa. Ale WARTO
Stary 2009-11-03, 14:41   #2975
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
a ja mialam topik z gatty i niestety gdzies go zapodzialam bo i na silownie byl fajny po op pierwszy raz bylam na orbitreku jakies 6tyg po operacji... w ogole po jakiej operacji :P ' zycze Wam dziewczyny łagodnego przejscia, takiego jak ja mialam... a te co maja u dr Skwiercz w klinice w Gdańsku Oliwie... spokojnie... wszystko będzie super ja poszłabym jeszcze 100 razy jakbym musiala najlepszy wybor medyka i decyzja w zyciu

juz niedlugo bedziecie dumne i bardziej kobiece...

ahhh jak bedziecie slyszaly o jakiejs pacjentce ktorej nic nie bolalo, robila sama wszystko od pierwszego dnia po op itp to bede ja ponoc sie mnie tam czasem wspomina
Ja też tak chcę !!! Widać zuch dziewczyna jesteś Ciekawe czy ja nie będę się tam nad sobą cackać......
Fajnie,że dr Skwiercz ma tak wiele pozytywnych opinii. To ważne!!!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

[QUOTE=listopadowa80;15065 626]To też normalne
Z drugiej strony na bungee nigdy bym nie skoczyła, ale pokroić jeszcze raz to chyba bym się dała (ale cieszę się, że nie ma takiej potrzeby)

Ja to już się zastanawiam czy nie wypić wiaderka melisy w dzień przed i tego dnia........ Jak ja już się tak mega stresuje
Listopadowa dlaczego ja nie mogę zobaczyć w Twoim profilu tego "o mnie" ? ? ? Masz to zblokowane ? U Horo widzę...... A moje widać? ? ?
Stary 2009-11-03, 14:47   #2976
listopadowa80
Zakorzenienie

Daga -a odnośnie rozmiaru: czy już zdecydowałaś? Myślę, że te 325 cc to świetna propozycja, ale wybierz taki, aby potem nie żałować i nie pluć sobie w brodę. I uwierz, że nawet z 350cc twoje piersi nie byłyby większe od twojej głowy (w ogóle trzeba mieć wybujałą fantazję, żeby na coś takiego wpaść). Dalszej części tego dialogu nie komentuję, bo zupełnie nie mam pojęcia, któraż to z wizażanek wygląda pokracznie i groteskowo... ( w ogóle to trzeba mieć niezły tupet, żeby coś takiego napisać . Bo to nie jest już szczerość tylko brak kultury... )

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Listopadowa dlaczego ja nie mogę zobaczyć w Twoim profilu tego "o mnie" ? ? ? Masz to zblokowane ? U Horo widzę...... A moje widać? ? ?
Twoje widać, a moje zblokowane

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Ja to już się zastanawiam czy nie wypić wiaderka melisy w dzień przed i tego dnia........ Jak ja już się tak mega stresuje
Wiaderko melisy. Kochana, ty masz być na czczoChyba nie chcesz po op. odwiedzić Rygi

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2009-11-03 o 14:51
Stary 2009-11-03, 14:50   #2977
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Daga -a odnośnie rozmiaru: czy już zdecydowałaś? Myślę, że te 325 cc to świetna propozycja, ale wybierz taki, aby potem nie żałować i nie pluć sobie w brodę. I uwierz, że nawet z 350cc twoje piersi nie byłyby większe od twojej głowy (w ogóle trzeba mieć wybujałą fantazję, żeby na coś takiego wpaść).
A daj spokój...... W ogóle nie brałam tej wypowiedzi pod uwagę.... Chyba ktoś ma za dużo jadu w organiźmie. Pozostanę chyba przy 325 cc. Myślę,że będą dość duże......

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Daga -a odnośnie rozmiaru: czy już zdecydowałaś? Myślę, że te 325 cc to świetna propozycja, ale wybierz taki, aby potem nie żałować i nie pluć sobie w brodę. I uwierz, że nawet z 350cc twoje piersi nie byłyby większe od twojej głowy (w ogóle trzeba mieć wybujałą fantazję, żeby na coś takiego wpaść).

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Twoje widać, a moje zblokowane

-To nieładnie !!!

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Wiaderko melisy. Kochana, ty masz być na czczoChyba nie chcesz po op. odwiedzić Rygi:haha ha:
Na czczo ...wiem wiem.... czyli tydzień przed codziennie wiaderko melisy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 14:53   #2978
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
A daj spokój...... W ogóle nie brałam tej wypowiedzi pod uwagę.... Chyba ktoś ma za dużo jadu w organiźmie. Pozostanę chyba przy 325 cc. Myślę,że będą dość duże......
Będą idealne. Ani duże, ani małe

Cytat:
Na czczo ...wiem wiem.... czyli tydzień przed codziennie wiaderko melisy
Już lepiej
Stary 2009-11-03, 14:58   #2979
agnes281
Wtajemniczenie

nie moge uzywac tego srodka pudrowego na bazie jodyny, bo moze wystapic rekacja alergiczna..coz po 18;00 jade do szpitala wywalczyc antybiotyk, bo to on ogdrywa tu najwazniejsza role..juz mam dosyc laski, nikomu nie zycze takiej rekonwalestencji...to jest wazniejsze niz cala operacja, wiec te dziewczyny przed op. nie bojcie sie, bo to co ja mam w glowie mnie przerasta..

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 15:02   #2980
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
nie moge uzywac tego srodka pudrowego na bazie jodyny, bo moze wystapic rekacja alergiczna..coz po 18;00 jade do szpitala wywalczyc antybiotyk, bo to on ogdrywa tu najwazniejsza role..juz mam dosyc laski, nikomu nie zycze takiej rekonwalestencji...to jest wazniejsze niz cala operacja, wiec te dziewczyny przed op. nie bojcie sie, bo to co ja mam w glowie mnie przerasta..
Po każdym preparacie (nawet takim, który jest powszechnie uznawany za bezpieczny) może wystąpić reakcja alergiczna. Jesteś uczulona na jodynę?
Stary 2009-11-03, 15:06   #2981
DagaGaga
Raczkowanie

[QUOTE=listopadowa80;15066 046]Będą idealne. Ani duże, ani małe

...ale czytam między wierszami,że Ty byś na moim miejscu brała 350 cc..... Tak?

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Dziś porozmaiwam z dr o moich rozmiarowych rozterkach.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 15:12   #2982
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
...ale czytam między wierszami,że Ty byś na moim miejscu brała 350 cc..... Tak?
Ale to ty masz być zadowolona, nie ja. To Tobie ma odpowiadać wybrany rozmiar, nie mnie.

Mogę tylko powiedzieć, że dr Skwiercz ma fantastyczne oko i na pewno ciebie nie skrzywdzi 'rozmiarowo' - tyle tylko, że dr dobiera implanty tak, aby wyglądały bardzo naturalnie w stosunku do sylwetki (tylko u mnie trochę zaszalała). Więc jeśli chcesz mieć bardzo naturalne piersi silikonowe to 325 cc będzie git. A jak ciut większe to zawsze możesz podyskutować o tym z panią dr
Stary 2009-11-03, 15:24   #2983
DagaGaga
Raczkowanie

Cytat:
Ale to ty masz być zadowolona, nie ja. To Tobie ma odpowiadać wybrany rozmiar, nie mnie.

Mogę tylko powiedzieć, że dr Skwiercz ma fantastyczne oko i na pewno ciebie nie skrzywdzi 'rozmiarowo' - tyle tylko, że dr dobiera implanty tak, aby wyglądały bardzo naturalnie w stosunku do sylwetki (tylko u mnie trochę zaszalała). Więc jeśli chcesz mieć bardzo naturalne piersi silikonowe to 325 cc będzie git. A jak ciut większe to zawsze możesz podyskutować o tym z panią dr
Listopadowa.... czy jak wolisz Październikowa , a przy 325 cc to jaki może mi wyjść z tego rozmiar ? ? ?
Stary 2009-11-03, 15:28   #2984
agnes281
Wtajemniczenie

nie wiem na co jestem uczulona nigdy nie mialam problemow z lekami, masciami itd. zalozylam opatrunek, bo widze ze znow cos tam zoltego leci czekam na faceta i jedziemy do szpitala po antybiotyk...

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Listopadowa.... czy jak wolisz Październikowa , a przy 325 cc to jaki może mi wyjść z tego rozmiar ? ? ?
to zalezy jaka masz wysjciowke, ja mialam 75a w prz 350 wyszlo mi C, D mysle ze mozesz spodziewac sie rozmiaru C po moich widze, ze jak opuchlizna zeszla, to sa o 2cm nizej, tazke wez te 350

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
Stary 2009-11-03, 15:39   #2985
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem na co jestem uczulona nigdy nie mialam problemow z lekami, masciami itd. zalozylam opatrunek, bo widze ze znow cos tam zoltego leci czekam na faceta i jedziemy do szpitala po antybiotyk...
Koniecznie...

Cytat:
to zalezy jaka masz wysjciowke, ja mialam 75a w prz 350 wyszlo mi C, D mysle ze mozesz spodziewac sie rozmiaru C po moich widze, ze jak opuchlizna zeszla, to sa o 2cm nizej
Tak jak napisała Agnes - prawdopodobnie C.
Stary 2009-11-03, 15:54   #2986
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Koniecznie...

Tak jak napisała Agnes - prawdopodobnie C.
no hej skorpi co tam urodzinki niedlugo co ja juz jutro, mam prezent juz zrobiony , Cycki

Stary 2009-11-03, 16:38   #2987
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
no hej skorpi co tam urodzinki niedlugo co ja juz jutro, mam prezent juz zrobiony , Cycki
Ano, za 2 tyg., zastanawiam się jaki sobie prezent sprawić... może sobie cycki poprawię. Żartowałam oczywiście - silikonki dostał mój mąż na imieniny
Stary 2009-11-03, 16:44   #2988
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez kora1 Pokaż wiadomość
czesc horo ,jesli to twoje zdjecie to naprawde fascynujacy rezultat, brawo! A z jakiego rozmiaru na jaki przeskoczylas? Pozdrawiam Kora1

horo napisz mi prosze jakie te implanty masz, zakladam ze okragle bo piersi masz super. Ja planuje powiekszenie w Krakowie i wiem ze doktor tez na inspirach pracuje ale jaki ty masz dokladnie rozmiar i z jakiego wyszlas i czy robilas pod miesien? ja mam male B i chciala bym duze D tylko boje sie ze bedzie to sztucznie wygladac.Chce zrobic pod mesien. Dzieki za odpowiedz.
hej kora,
to jak najbardziej moje zdjęcie innych nie zamieszczam
Startowałam z 70b (chyba bo czasem było to C) ... masa skóry po wykarmieniu 3 dzieci, którą trzeba było wypełnić. Ale ten efekt osiagnęłam dopiero po 2 operacji
Mam implanty okrągle Allergan Inspira TRX 615 g umieszczone pod mięsień.
Ważne jest wszystko przy doborze rozmiaru... obwód pod biustem, obwód w biuście, stan skóry, budowa Twojej klatki piersiowej
Ja mam bardzo szeroką klatkę i dlatego implanty są takie duże

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
wlasnie dzwonili do mnie z kliniki, dr obejrzal zdjecia po czym stwierdzilze to nic powaznego, ale wysla mi mailem recepte, ktora zaraz zrealizuje w tutejszej aptece, nie mam isc do szpitala tu bo kazdy lekarz moze mnie zle ocenic i zle dobrac leki.... mam odpoczywac, miec kontakt znimi, martwia sie, i oby antybiotyk pomogl i cala reszta lekow..ciezko im stwierdzic o9d czego to jest, czy nici sie nie przyjely, czy stan zapalny..jak leki nic nie zmienia musze leciec d Pl
agnes,
no to glowa do gory... wszystko będzie super
teraz sumiennie przestrzegaj zaleceń doktorka

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 16:48   #2989
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
hej kora,
Startowałam z 70b (chyba bo czasem było to C) ... masa skóry po wykarmieniu 3 dzieci, którą trzeba było wypełnić. Ale ten efekt osiagnęłam dopiero po 2 operacji
Ważne jest wszystko przy doborze rozmiaru... obwód pod biustem, obwód w biuście, stan skóry, budowa Twojej klatki piersiowej

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

agnes,
czesc , czekam na ciebie, martwi mnie ten stan, do tego ta zaczerwienina skora nad rana ok 2 cm, czekam na Artura i pedem do szpitala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 17:25   #2990
króliczek
Zakorzenienie

Cytat:
hej kora,

agnes,
wpadłam gdzieś wcześniej w wątku na zdjęcia Twojego biusu - imponujący
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 18:03   #2991
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
czesc , czekam na ciebie, martwi mnie ten stan, do tego ta zaczerwienina skora nad rana ok 2 cm, czekam na Artura i pedem do szpitala

sloneczko tak sobie mysle o Tobie i sie zastanawiam czy nie mozesz isc po prostu do polskiego lekarza? jestem pewna ze w uk tak jak w irl jest mnostwo polskich lekarzy, gdybys pokazala mu te recepte z kliniki moze dalby ci angielskie odpowiedniki o takim samym skladzie??? to chyba najlepsze rozwiazanie
Stary 2009-11-03, 19:03   #2992
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2sweet Pokaż wiadomość
sloneczko tak sobie mysle o Tobie i sie zastanawiam czy nie mozesz isc po prostu do polskiego lekarza? jestem pewna ze w uk tak jak w irl jest mnostwo polskich lekarzy, gdybys pokazala mu te recepte z kliniki moze dalby ci angielskie odpowiedniki o takim samym skladzie??? to chyba najlepsze rozwiazanie
Niezły pomysł

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Horo,
a jak twój uparciuch. Odpuszcza już sobie czy nadal kurczowo trzyma. Na tej dzisiejszej fotce piersi prezentowały się znakomicie (zresztą jak zawsze)
Stary 2009-11-03, 19:51   #2993
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:

Horo,
a jak twój uparciuch. Odpuszcza już sobie czy nadal kurczowo trzyma. Na tej dzisiejszej fotce piersi prezentowały się znakomicie (zresztą jak zawsze)
Odpuścił nie miał wyjscia
Ale powinnam jeszcze kilka razy dziennie masować, bo jednak malutka różnica jest (ale jest) ... tylko nie bardzo mam na te masażyki czas
Zamowilam dzisiaj staniczek.. przesliczny...:love : muszą tylko sprowadzić rozmiar dla mnie

Stary 2009-11-03, 20:06   #2994
agnes281
Wtajemniczenie

mam Dalacin C i nic poza tym...w sumie to duzo bo antybiotyk, i jakis ply na przemywanie ran....

Stary 2009-11-04, 01:36   #2995
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
A Tobie zostaly tylko 3 tygodnie ... "wtorkowe" cycusie zawsze wychodzą ślicznie ... wiem po sobie
Nie ma co się martwić... o nic będzie suuuuper
O i moje też będą wtorkowe:jupi :

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Mya,
a ja się wczoraj umówilam z Pania w sklepie - dziewczyna ok. 28-30 lat i... na maksa zorientowana w rozmiarowce. Ma polska i brytyjska... obwod od 65 miski do K mięciutkie, koroneczki wczoraj nie mialam czasu,a le dzisiaj ide przymierzać
Jak zobaczyla mnie w topie, to sie zalamala ... ze top to na noc i do ćwiczeń. A ja przy takim biuscie powinnam go ladnie podnosić, bo mi sie rozciagna jakieś więzadla Coopera (pierwsze slyszalam) i biust opadnie
Więc jeśli coś zakupe dzisiaj, to wieczorkiem się pochwalę
ps. Pani jest przekonana, ze to mój biust... stworzony przez naturę
No i gdzie te foteczki, ja pytam oczywiście o te w staniczku . A bez-no słuchaj . Nie dziwię się , że je kochasz.
Ja też orientację chyba zmieniam powoli-Listopadowa pozdrawiam

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
mam Dalacin C i nic poza tym...w sumie to duzo bo antybiotyk, i jakis ply na przemywanie ran....
Skarbie, będzie dobrze. A najgorszą rzeczą jaką teraz możesz zrobić to się załamać. Głowa do góry, dzielnie przeszłaś operację i teraz sobie też poradzisz. Nic Cię nie przerasta-dokładnie wiedziałaś co robić. Antybiotyk pomoże i będzie wszystko dobrze.Odpoczywaj sobie -Ty zle się czułaś jeszcze w Polsce, do tego chora wracałaś więc odpoczynek bardzo Ci się teraz przyda.
Pamiętam, że Moli miała też podobny problem i wszystko skończyło się pomyślnie.
Buziam Cię mocno .

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

Listopadowa-moja mała pociecha bardzo Ci dziękuje, napisałam Ci priv co i jak-jest ok.
I teraz się pochwalę jak ja się z tymi topikami udałam-przypomnę , że 5 kupiłam i już są w drodze.Otóż dziś rano mnie olśniło, że przecież mi pani dr powiedziała, że ja w topiku to będę tylko przez pierwsze dwa tyg a potem stanik z miseczkami zbliżającymi na maxa i pewnie podnoszacymi-bo ja przecież będe miała kieszenie podszyte i więzadła mięśni odcięte-te co mi teraz piersi dzielą . I jakoś się to tam specjalnie nazywa to zbliżanie piersi w takim przypadku-ale nie powtórzę bo nazwa była skomplikowana.
.....no nic , topiki się przydadzą na pooootem, do spania-ale gapool ze mnie. A jak tylko przyjdą to sesyjkę sobie szczelę , i przy okazji pokażę Wam dziwną brodawkę .
Zmykam, buziaki, miłego dnia

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 08:09   #2996
pysia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
O i moje też będą wtorkowe:jupi :

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

No i gdzie te foteczki, ja pytam oczywiście o te w staniczku . A bez-no słuchaj . Nie dziwię się , że je kochasz.

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Skarbie, będzie dobrze. A najgorszą rzeczą jaką teraz możesz zrobić to się załamać. Głowa do góry, dzielnie przeszłaś operację i teraz sobie też poradzisz. Nic Cię nie przerasta-dokładnie wiedziałaś co robić. Antybiotyk pomoże i będzie wszystko dobrze.Odpoczywaj sobie -Ty zle się czułaś jeszcze w Polsce, do tego chora wracałaś więc odpoczynek bardzo Ci się teraz przyda.
Pamiętam, że Moli miała też podobny problem i wszystko skończyło się pomyślnie.
Buziam Cię mocno .

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

Listopadowa-moja mała pociecha bardzo Ci dziękuje, napisałam Ci priv co i jak-jest ok.
I teraz się pochwalę jak ja się z tymi topikami udałam-przypomnę , że 5 kupiłam i już są w drodze.Otóż dziś rano mnie olśniło, że przecież mi pani dr powiedziała, że ja w topiku to będę tylko przez pierwsze dwa tyg a potem stanik z miseczkami zbliżającymi na maxa i pewnie podnoszacymi-bo ja przecież będe miała kieszenie podszyte i więzadła mięśni odcięte-te co mi teraz piersi dzielą . I jakoś się to tam specjalnie nazywa to zbliżanie piersi w takim przypadku-ale nie powtórzę bo nazwa była skomplikowana.
.....no nic , topiki się przydadzą na pooootem, do spania-ale gapool ze mnie. A jak tylko przyjdą to sesyjkę sobie szczelę , i przy okazji pokażę Wam dziwną brodawkę .
Zmykam, buziaki, miłego dnia

To jak jeszcze Ty do wtorkowych dolaczysz to juz wszystko napewno bedzie ok

Moze mi ktos powíedziec po co sie ta kieszen podszywa juz szukalam (ale oczywiscie nic nie znalazlam ) Tylko mi chodzi i podszycie , bez komplikacji normalnie przy zabiegu . Jest cos takiego

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Agnes jak sie czujesz , jest Ci troche lepiej pisz nam tu zaraz bo sie martwimy

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Wlasnie napisalam do doktorka w sprawie rozmiatu implantatu , jesli dobrze sie zmiezylam to na dzien dzisiejszy mam:
- 73 pod biustem (ciasno)
-84 w biuscie
-170 cm
-ok. 63 kg
Jesli chodzi o moje oczekiwania to napisalam , ze chce pelne c ( w sportowym bh ) lub male d

Jak myslicie ile doktorek mi zaproponuje

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2009-11-04 o 08:10
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 09:18   #2997
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Mya,
na foteczki trochę poczekamy, niestety Pani nie miala akurat mojego rozmairu staniczka z takich, jakie wpadly mi w oko i... zamówila

I wogole mialam Wam napisać, że pierwszy raz w zyciu zobaczylam jak powinno się zakladać stanik, skad powinno sie zebrać calosć piersi do miseczki i byłam zaskoczona.... nigdy tak nie celebrowalam "upychania cycuchow do misek"
No i Pani wyprowadzila mnie z blędu, co do odczytywania rozmiarow... nie sugerujmy sie tym, co jest w necie!! Przy zmianie obwodu o 5 cm, miseczka zmienia się o 1 rozmiar... a nie o 2!!!
Udowodnila mi to, przymierzając rożne miseczki ze staników z rożnymi odwodami na mój biust ... siedzialam tam ponad godzine.
A jakie ma oko... od razu podala i rozmiar, jaki powinnam nosić oczywiście kazala zdjąć wszystko i pokazać się nago do polowy Pokazalam jaki staniczek chcę... Pani stwierdzila, ze nie ma rozmiaru, ale dla pewności co do wielkości miseczki kazala mi przymierzyć z innym obwodem (żeby się upewnić jaką powinnam mieć miskę). I dopasowala odpowiednią ze stanika 90 D, 80 F, 70 H (miski są w nich takie same, dobre na mnie, ale obwody za szerokie ) i ... wybrala mi 65I ... ma być idealnie.
I podala mi fajne tabelki, jak dobierać miseczke w zależności od obwodu:
90A=85B=80C=75D=70E=65F=6 0G (to jest jedna i ta sama wielkość miseczki)
90B=85C=80D=75E=70F=65G=6 0H
90C=85D=80E=75F=70G=65H=6 0I
90D=85E=80F=75G=70H=65I=6 0J

czyli taka sama miseczka jest np. w 85 E i 65 I

czarna magia stanikowa

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

agnes,
a jak u Ciebie? Lepiej juz wygląda rana? Znalazlaś jakieś leki i środki do dezynfekcji?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Wlasnie napisalam do doktorka w sprawie rozmiatu implantatu , jesli dobrze sie zmiezylam to na dzien dzisiejszy mam:
-84 w biuscie
-170 cm
-ok. 63 kg
Jesli chodzi o moje oczekiwania to napisalam , ze chce pelne c ( w sportowym bh ) lub male d

pysia,
biorąc pod uwagę to, jaki rozmiar biustu oczekujesz , wydaje mi sie, ze 350 byloby akurat Ale ja doradzalabym więcej... moze 375-400 i oczywiście profil wysoki (moze ultra wysoki )

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-11-04 o 09:19
Stary 2009-11-04, 09:54   #2998
pysia222
Zakorzenienie

pysia,
biorąc pod uwagę to, jaki rozmiar biustu oczekujesz , wydaje mi sie, ze 350 byloby akurat Ale ja doradzalabym więcej... moze 375-400 i oczywiście profil wysoki (moze ultra wysoki )[/QUOTE]

horo - bardzo dziekuje , ze nmie tak wspierasz i doradzasz narazie jeszcze nic nie jest przesadzone . Ogladajac wszystkie fotki jakie znalazlam na internecie , sklaniam sie do 350 wysoki.
Mnie zalezy zeby mialy sportowy wyglad , nie przeszkadzaly w sporcie ( bieganiu, plywanie ,siatka , koszykowka, narty snowbord , rolki , czasem jazda konna , aerobik , aerobik + boks itp.)
Ja sie nawet zastanawiam czy te 350 nie beda za duze . Ja chce tylko , zeby moj sportowy stanik rozmiar c byl slicznie wypelniony Ja jestem zapalonym sportowcem i bez sportu nie umiem zyc ( dodam tylko , ze ja naprawde lubie sie spocic i dac sobie w kosc , jesli chodzi o trening to ja sie nie oszczedzam), dlatego cenie sobie cenie wygode , jesli nowe piersi bylyby za duze jest mozliwosc , ze bede nieszczesliwa poniewaz sport stawiam na 1 miejscu
Teraz jak juz dokladnie sprecyzowalam co chce osiagnac , mozesz mi doradzic czy 350 wysoki beda ok.

Edytowane przez pysia222
Czas edycji: 2009-11-04 o 09:57
pysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 10:01   #2999
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
horo - bardzo dziekuje , ze nmie tak wspierasz i doradzasz narazie jeszcze nic nie jest przesadzone . Ogladajac wszystkie fotki jakie znalazlam na internecie i sklaniam sie do 350 wysoki.
Mnie zalezy zeby mialy sportowy wyglad , nie przeszkadzaly w sporcie ( bieganiu) Ja sie nawet zastanawiam czy te 350 nie beda za duze . Ja chce tylko , zeby moj sportowy stanik rozmiar c byl slicznie wypelniony Ja jestem zapalonym sportowcem i bez sportu nie umiem zyc ( dodam tylko , ze ja naprawde lubie sie spocic i dac sobie w kosc , jesli chodzi o trening to ja sie nie oszczedzam), dlatego cenie sobie cenie wygode , jesli nowe piersi bylyby za duze jest mozliwosc , ze bede nieszczesliwa poniewaz sport stawiam na 1 miejscu
Teraz jak juz dokladnie sprecyzowalam co chce osiagnac , mozesz mi doradzic czy 350 wysoki beda ok.
no to w takim razie 350 profil wysoki będzie ok (będzie D/E )
przy większych moglabyś rzeczywiście odczuwać dyskomfort w trakcie ćwiczeń, jeśli sa one na miejscu 1
A Twoj stanik sportowy w rozmiarze C byłby na pewno świetnie wypelniony już przy 300 cc

Stary 2009-11-04, 10:05   #3000
niespelnienie
Przyczajenie

Pysia... Napisane przez pysia222
-84 w biuscie
-170 cm
-ok. 63 kg

Hej kochana...ja mam podobne wymiary do twoich, tyle, że jestem ciut wyższa, mam 400cc pod mięsień i rozmiar jaki z tego osiągnęłam to w tym momencie po 2 miesiącach od operacji jest 75 E...jeśli ciągle chcesz czynnie uprawiać sport, to wg mnie są one za duże (moje zdjęcia masz zdaje się na 21 stronie, albo coś koło tego), powiem tak...biega się w nich nie za bardzo...codziennie ćwiczę też na orbitreku i to z duszą na ramieniu, żeby się cosik nie stało...kurde, nawet w kręgle nie można grać. Pomyśl jak ma wyglądać twoje życie i co jest dla ciebie ważne. Wiesz...nie jest sztuką zrobić sobie wielkie cycki...sztuką jest zrobić je takimi, żeby nie kolidowały ze wszystkimi obowiązkami i przyjemnościami.
Pozdrawiam cieplutko
niespelnienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości