WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-01-18, 12:12   #2971
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
no tak stricte ostatniej to nie, bo potem jeszcze wszystko (czyli kawê z waxem) sp³ukujê wod±
w takim razie wypróbujê nastêpnym razem Twoja metodê
zaczê³am u¿ywaæ kawy do rozrabiania henny i bardzo mi siê ta metoda podoba
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:18   #2972
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

ostatnio te¿ kupi³am sobie ca³a rzepkê,ale jaka¶ dziwna by³a bo ani nie mia³a ostrego zapachu, ani w sumie nie szczypa³a mnie w skalp....hmnn
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:22   #2973
agison
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 112

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
zaczê³am u¿ywaæ kawy do rozrabiania henny i bardzo mi siê ta metoda podoba
ja ostatnio rozrabia³am z kaw± amlê i inne zió³ka, i te¿ by³am zadowolona
czujê ¿e kawusia stosowana zewnêtrznie zago¶ci u mnie na d³u¿ej zaqpi³am kilogram, na trochê starczy

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:37   #2974
Copykat
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 929

Cytat:
Napisane przez jyyli Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie te¿ czasem nie szczypa³o. Szczypie, jak robiê w sokowirówce a nie na tarce i wcieram dosyæ mocno w skalp (ale przy wypadaj±cych lepiej tego nie robiæ). No i dobrze na³o¿yæ worek i na to rêcznik.
Ja bym tak zrobi³a Chyba, ¿e w naprawdê mocno zakrêconym s³oiku nic nie zacznie ¶mierdzieæ, to pewnie mo¿na tak trzymaæ, ale ja osobi¶cie bym nie zaryzykowa³a, bo u mnie za ka¿dym razem smród by³ nie do zniesienia.

Wypowiem siê mo¿e na temat dzia³ania rzepki po d³u¿szym czasie stosowania. U¿ywam niby od wrze¶nia, ale z przerwami, bo dostajê tylko w jednym sklepie w rodzinnym mie¶cie. Wcieram raz w tygodniu.
Na dzieñ dzisiejszy w³osy nie wypadaj±, a raczej wypadaj± w normie Babyhair nie mam niestety, ale rosn± jak szalone
W³a¶nie mi najbardziej zale¿y na zatrzymaniu wypadania i na tych baby hair... bo lec± jak w¶ciek³e i ani ¶ladu nowych

Cytat:
Napisane przez neitka Poka¿ wiadomo¶æ
Raz w tygodniu. Kroi³am rzepê na pó³ i to ¶ciera³am, bo wiedzia³am, ¿e ca³a bêdzie dla mnie za du¿o (jakie¶ du¿e rzepy udawa³o mi siê kupowaæ)

Gdzie¶ z ty³u g³owy ko³acze mi siê my¶l, ¿e wpad³am na którym¶ z forów na info,¿e dziewczyny do soku dodawa³y kilka kropli jakiego¶ konserwantu z mazide³ i przechowywa³y sobie sok. Jak tylko znajdê to wklejê linka
hmmm chyba nastêpnym razem te¿ zetrê pó³

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:05   #2975
Nanetka26
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 362

.

Tylko je¶li wiesz jak byæ szczê¶liwym jeste¶ w stanie nauczyæ tego kogo¶ innego... "
SS

Edytowane przez Nanetka26
Czas edycji: 2011-09-18 o 23:27
Nanetka26 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-18, 16:18   #2976
Fas0lka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 354

Cytat:
Napisane przez Nanetka26 Poka¿ wiadomo¶æ
i wieeeeele innych rzeczy. Oczywi¶cie nie w jednym czasie
Poleciæ mogê szampon seboradin i dro¿d¿e.
Który to by³ szampon? Ten do wypadaj±cych, w którego zestaw wchodzi lotion z czarn± rzep±? Dro¿d¿e jad³a¶ w tabletkach czy parzy³a¶? A takie mam jeszcze pytanie ogólne. U jakiego lekarza dosta³y¶cie skierowania na badania hormonów? Za to siê p³aci?
Stary 2011-01-18, 16:48   #2977
Nanetka26
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 362

Cytat:
Napisane przez Fas0lka Poka¿ wiadomo¶æ
Który to by³ szampon? Ten do wypadaj±cych, w którego zestaw wchodzi lotion z czarn± rzep±? Dro¿d¿e jad³a¶ w tabletkach czy parzy³a¶? A takie mam jeszcze pytanie ogólne. U jakiego lekarza dosta³y¶cie skierowania na badania hormonów? Za to siê p³aci?
Wiesz co obecnie zmieni³o siê opakowanie tego szamponu, wcze¶niej by³ w bia³ej buteleczce z filetow± nakrêtk±, ale tak to ten do w³osów wypadaj±cych z czarn± rzep±.
Dro¿d¿e pi³am zalewa³am takie piekarskie i siup

a co do badañ to ja robi³am prywatnie ciê¿ko dostaæ na takie skierowanie. Niestety koszt jednego(!) hormonu to 20-30 z³

Tylko je¶li wiesz jak byæ szczê¶liwym jeste¶ w stanie nauczyæ tego kogo¶ innego... "
SS
Nanetka26 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 18:50   #2978
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 272

Dawno mnie tu nie by³o

Nie zapeszaj±c- w³osy przesta³y wypadaæ Nie wiem, co jest zas³ug±. Biorê Vitapil, jem tak jak jad³am, przesta³am chorobliwie my¶leæ o lec±cych z g³owy w³osach Mam nadziejê, ¿e powrót wypadania nie nast±pi..
Mo¿e która¶ z Was by³aby chêtna wymieniæ siê za Dermennê, tonik Neril?

Neril jest w butelce z atomizerem po Seboradinie (ze wzglêdu na ³atwiejsz± aplikacjê. zu¿ycie zaznaczone na zdjêciu.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1568.jpg (23,9 KB, 39 za³adowañ)
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-19, 01:11   #2979
Malgorzatka21
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 826

u mnie 23,47 wiêc te¿ niskoooo
estrogen wp³ywa na w³osy, skorê, a ja mam j± do¶æ such± pomimo stosowania balsamów i innych nat³uszczaczy wiêc podejrzewam, ¿e to ten hormon p³ata mi figle a wiesz jaka powinna byæ warto¶æ prolaktyny?

Nanetka26, moja prolaktyna wynosi 37 ng/ml, a norma 3,40-24,1. Tak wiec jest wyzsza i to troche, a wczesniej jak robilam badanie to mialam prolaktyne 48.
Nie wiem czemu tak zmalala z 48 do 37-nie zazywalam zadnych lekarstw.
Prolaktyne bada sie od 19-22 dnia cyklu(tak nawiasem mowiac).
Ja wlasnie wykonalam badanie hormonalne juz z jakies 2 miesiace temu , ale cos odwlekam wizyte u lekarza endokrynologa-ginegologa, no ale bede musiala sie udac, aby zdiagnozowal to.

A co do estradiolu...tez mam sucha skore i male cycki-a jak jest wiecej estradiolu to sa wieksze cycki. Faktycznie moze to estradiolu wina...
No ale miescimy sie w normie, skoro norma od 20 jakos.... ale fakt blizej nam tej dolnej granicy...moglby ten estradiol nawet z 40-50 byc tak po srodku a nie taki maly.

---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Fas0lka Poka¿ wiadomo¶æ
Ja dostalam najpierw skierowanie od dermatologa w przychodni, ale dala mi do zbadania tylko jeden hormon tsh (nic nie placilam).

A potem bylam prywatnie u lekarzy endokrynologow to dostalam od nich na karteczce napisane jakie hormony zbadac.
I musialam zaplacic za to. Hormony sa drogie, ja za prolaktyne, tsh, estradiol, fT4,dhea-s,testosteron, LH zaplacilam okolo 170 zl !

Edytowane przez Malgorzatka21
Czas edycji: 2011-01-19 o 01:04
Malgorzatka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-19, 15:58   #2980
FryzjerstwoMojaPasja
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 067

Cytat:
Napisane przez BlueRoses Poka¿ wiadomo¶æ
hejka ja mam natomiast problem z corka ktorej wlosy wypadaja-krusza sie okropnie ma juz tak lysy placek na glowie ze masakra musialam jej wlosy sciac na krotko (na prawde krotko) wlosy jej tak jaby odpadaja milimetr przy skorze w niekotrych miejscach calkowicie ale to minimalnie zrobilysmy badania jakie sie dalo i nie wykryto nic nie jest to zadna grzybica , lysienie plackowate niz z tych rzeczy kupilam jej lewitan drozdze , nafte z pokrzywa , szampon seboradin na razie marne sa efekty , jestem tym zalamana wlosy jej odrastaja ale to tak paskudnie wyglada szkoda mi dziecka moze mialyscie stycznosc z czym takim jesli tak prosze o jakies rady bo mi juz rece opadaja .
Te objawy co opisa³a¶ wygl±daja na grzybicê strzyg±c± ow³owsionej skóry g³owy. Radzi³abym zrobiæ wiêcej badañ.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Hmm mi siê wydaje, ¿e moje w³osy nie wypadaj± na skutek jakiego¶ typu ³ysienia. Jest to po prostu przedwczesna utrata zdrowych w³osów (w 1 lub 2 fazie zycia w³osa) bo odrastaj± nowe, wypada mi naprawdê du¿o w³osów, ok 100 po myciu, ale nie zauwa¿y³am, aby jako¶ specjalnie sta³y siê rzadsze.. To od czego to mo¿e byc ? Stres? Za duzo kosmetykow? Help
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-20, 21:48   #2981
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Poka¿ wiadomo¶æ
Te objawy co opisa³a¶ wygl±daja na grzybicê strzyg±c± ow³owsionej skóry g³owy. Radzi³abym zrobiæ wiêcej badañ.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Hmm mi siê wydaje, ¿e moje w³osy nie wypadaj± na skutek jakiego¶ typu ³ysienia. Jest to po prostu przedwczesna utrata zdrowych w³osów (w 1 lub 2 fazie zycia w³osa) bo odrastaj± nowe, wypada mi naprawdê du¿o w³osów, ok 100 po myciu, ale nie zauwa¿y³am, aby jako¶ specjalnie sta³y siê rzadsze.. To od czego to mo¿e byc ? Stres? Za duzo kosmetykow? Help
To dobrze, ze Ci odrastaja nowe, bo mi wlasnie nie i to juz od dluzszego czasu nie zauwazylam nowych, zwlaszcza po bokach glowy mam wieelkie przerzedzenie i ani sladu wloskow mlodych, ehhhhhhhh...

Jak najbardziej moze to byc przez stres, bo ja sie tez strasznie stresowalam i napewno to tez taka przyczyna.
Kosmetyki tez szkodza, tym bardziej jesli maja duzo chemii..
A przy czesaniu ile wypada Ci wlosow? I co ile dni myjesz wlosy ??

Dobrze, ze nie staly sie wlosy rzadsze (pewnie dzieki temu ze odrastaja nowe).

A moze poprostu Twoje wlosy przechodza faze obumierania??? W moim przypadku(jestem prawie pewna), ze ta faza obumierania baaardzo sie przedluzyla z powodu stresu i zaburzen hormonalnych(ktore mialam) i dlatego az tak dlugo mi wypadaly(no i wypadaja-ale teraz mniej).
Stary 2011-01-21, 13:33   #2982
finezja19
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 245

Hej dziewczyny Ostatnio drastycznie ¶ciê³am w³osy, maj±c nadziejê, ¿e przestan± wypadaæ, ale myli³am siê

Wiem, ¿e s± 3 cz tego w±tku o wypadaniu w³osów, pare stron przejrza³am w poszukiwaniu polecanych przez was kosmetyków na t± dolegliwo¶æ, ale ciê¿ko przeszukaæ ca³y 3czê¶ciowy w±tek. Czy mog³abym prosiæ by¶cie stworzy³y listê polecanych przez was produktów na wypadanie?
Tutaj w komentarzu czy w nowym w±tku, bo ciê¿ko przegrzebaæ 3 czê¶ci, a na pewno nie jeden dziewczynie u³atwi to ¿ycie

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Od siebie dodam, ¿e u¿ywa³am zagranicznego waxa, ale nic nie pomóg³, a wrêcz mia³a wra¿enie, ¿e pogorszy³ sprawê
Bra³am witaminy z ¿elazem, ³yka³am magnez i te¿ nic.
Teraz spróbujê ampu³ki z Joanny, ale to po sesji, by nie by³o, ¿e przez stres nie widzê ró¿nicy.
I mo¿e spróbujê zachwalany Vitapil, wrócê do pokrzywy,
Na co dzieñ pijê zielona herbatê.
finezja19 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-21, 13:36   #2983
natalka2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 514

hej

zjadlam juz prawie cale opakowanie Pilonyx'u [tabletki ziolowe] i widze efekt
mniej wlosow mi wypada i wzmocnily mi sie paznokcie ponad rok obcinalam na krotko, bo byly porozdwajane, a teraz mam dlugie i mocne [na paznokcie stosowalam dodatkowo rybki-odzywka keratynowa gal]

koszt ok 30zl z przesylka za 60tabletek

studia

natalka2 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-21, 21:38   #2984
olka1232
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 795

Cytat:
Napisane przez natalka2 Poka¿ wiadomo¶æ
hej

zjadlam juz prawie cale opakowanie Pilonyx'u [tabletki ziolowe] i widze efekt
mniej wlosow mi wypada i wzmocnily mi sie paznokcie ponad rok obcinalam na krotko, bo byly porozdwajane, a teraz mam dlugie i mocne [na paznokcie stosowalam dodatkowo rybki-odzywka keratynowa gal]

koszt ok 30zl z przesylka za 60tabletek
Zazdroszczê Ja Pilonyx'u koñczê drugie opakowanie, do tego skoñczy³am kuracjê Radicalem, ca³y czas stosujê szampon Dermeny - i nic. Ostatnio zobaczy³am swoje zdjêcie sprzed 1,5 miesi±ca i o ma³o co siê nie rozp³aka³am.

Zamierzam w tym tygodniu porobiæ trochê badañ prywatnie, gdy¿ od lekarzy strasznie trudno wydobyæ skierowanie. Co zbadaæ? My¶la³am o ft3 i ft4, testosteronie, estrogenie i dihydrotestosteronie. Co¶ wa¿nego pominê³am?

olka1232 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-21, 23:17   #2985
Malgorzatka21
Rozeznanie

Prolaktyne zbadaj jeszcze.
Ale wiesz , ze te badania hormonow to nalezy badac w odpowiednim dniu cyklu, a nie tak o jak sie chce?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-22, 22:49   #2986
olka1232
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malgorzatka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Prolaktyne zbadaj jeszcze.
Ale wiesz , ze te badania hormonow to nalezy badac w odpowiednim dniu cyklu, a nie tak o jak sie chce?

Szczerze powiedziawszy nie mia³am pojêcia:confuse d: Przepatrzy³am kilka stron i wychodzi na to, ¿e co lekarz to podaje inne informacje, w zwi±zku z czym nie wiem ju¿, kiedy to zrobiæ. Orientujesz siê mo¿e? Dzi¶ mam 7 dzieñ cyklu, planowa³am i¶æ we ¶rodê, czyli 11 dzieñ.

Stary 2011-01-22, 23:02   #2987
Malgorzatka21
Rozeznanie

Ja sama robilam raz badanie hormonow w zlym dniu cyklu i wyszly mi wszystkie hormony tak przekroczone, norme mialam pzrekroczona ponad 2-3 razy niekiedy.
I potem poszlam do lekarza , ktory rozpisal mi w w jakim dniu mam badac poszczegolne hormony i tak :
3-6 dzien cyklu -FSH, LH, estradiol
19-22 dzien cyklu - testosteron, DHEA-S, prolaktyna, TSH, fT4
No i trzeba byc na czczo. Ja dzien przed badaniem nie jadlam juz po 21.00 nic.

Kurde , myslalam ze zahamowalam wlosy , a dzis dalej poszlo 200. Dalej sie zalamalam...
Stary 2011-01-23, 09:51   #2988
olka1232
Rozeznanie

Cytat:
Ja sama robilam raz badanie hormonow w zlym dniu cyklu i wyszly mi wszystkie hormony tak przekroczone, norme mialam pzrekroczona ponad 2-3 razy niekiedy.
I potem poszlam do lekarza , ktory rozpisal mi w w jakim dniu mam badac poszczegolne hormony i tak :
3-6 dzien cyklu -FSH, LH, estradiol
19-22 dzien cyklu - testosteron, DHEA-S, prolaktyna, TSH, fT4
No i trzeba byc na czczo. Ja dzien przed badaniem nie jadlam juz po 21.00 nic.

Kurde , myslalam ze zahamowalam wlosy , a dzis dalej poszlo 200. Dalej sie zalamalam...

Ok, dziêkujê bardzo.

Stary 2011-01-23, 20:57   #2989
Malgorzatka21
Rozeznanie

No, nie ma za co.
Tylko wiesz w tym cyklu juz nie rob badan zadnych (czyli w tych dniach 19-22 nie rob nic), dopiero zacznij od nowego cyklu czyli za miesiac niecaly .

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 21:21   #2990
olka1232
Rozeznanie

Cytat:
No, nie ma za co.
Tylko wiesz w tym cyklu juz nie rob badan zadnych (czyli w tych dniach 19-22 nie rob nic), dopiero zacznij od nowego cyklu czyli za miesiac niecaly .

Hmmm a dlaczego tak? Chodzi o to, ¿eby wszystkie wyniki by³y z jednego cyklu?

I jeszcze jedno pytanie, bo widzê, ¿e siê orientujesz Od kilku lat nie mia³am tak d³ugich w³osów jak teraz (za ³opatki), przepatrzy³am trochê stron i czê¶æ osób twierdzi, ¿e od ciê¿aru w³osy mog± wypadaæ, i ¿e spore obciêcie im pomog³o, a z kolei reszta twierdzi, ¿e to mit. I dlatego siê waham: je¶li obetnê i nie pomo¿e, to bêdê w¶ciek³a, ale wolê mieæ krótsze, a z normaln± objêto¶ci±, ni¿ d³ugie pojedyncze pasma

Stary 2011-01-24, 15:55   #2991
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olka1232 Poka¿ wiadomo¶æ
Hmmm a dlaczego tak? Chodzi o to, ¿eby wszystkie wyniki by³y z jednego cyklu?

I jeszcze jedno pytanie, bo widzê, ¿e siê orientujesz Od kilku lat nie mia³am tak d³ugich w³osów jak teraz (za ³opatki), przepatrzy³am trochê stron i czê¶æ osób twierdzi, ¿e od ciê¿aru w³osy mog± wypadaæ, i ¿e spore obciêcie im pomog³o, a z kolei reszta twierdzi, ¿e to mit. I dlatego siê waham: je¶li obetnê i nie pomo¿e, to bêdê w¶ciek³a, ale wolê mieæ krótsze, a z normaln± objêto¶ci±, ni¿ d³ugie pojedyncze pasma
Tak, nie wiem czy masz regularne miesiaczki, ale sama wiesz raz mozesz miec cykl np. 28 dni a raz 30 dni .
Dlatego nalezy zrobic badania w jednym cyklu i wyjdzie wtedy dokladnie.

A co do wlosow…
Mi po pierwsze byloby bardzo, ale to bardzo szkoda obciac tak dlugich wloskow, gdyz sama staram sie zapuscic i poki jeszcze nie mam takich bardzo rzadkich i to twardo zapuszczam.
Moim zdaniem, jesli wlosy latwo w miare rozczesujesz i nie placza sie, to nie ma potrzeby ich podcinac.
Znam wiele dziewczyn, ktore sa posiadaczkami pieknych i dlugich wlosow i nie maja prolemow z wypadaniem ich. Dlatego, uwazam, ze jesli na takiej dlugosci jaka masz, Twoje wlosy sa ladne i estetycznie wygladaja to napewno nie ma potrzeby ich podcinac.
Tym bardziej, tak jak napisalas, szkoda byloby podciac wlosy skoro i tak mialyby wypadac.
Ja dawniej tez mialam bardzo dlugie wlosy i nie wypadly mi, dlatego dlugosc i ich ciezar napewno nie moga byc powodem ich wypadania.
Stary 2011-01-24, 21:49   #2992
Fas0lka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 354

Cytat:
Tak, nie wiem czy masz regularne miesiaczki, ale sama wiesz raz mozesz miec cykl np. 28 dni a raz 30 dni .

A co do wlosow…
Mi po pierwsze byloby bardzo, ale to bardzo szkoda obciac tak dlugich wloskow, gdyz sama staram sie zapuscic i poki jeszcze nie mam takich bardzo rzadkich i to twardo zapuszczam.
Moim zdaniem, jesli wlosy latwo w miare rozczesujesz i nie placza sie, to nie ma potrzeby ich podcinac.
Znam wiele dziewczyn, ktore sa posiadaczkami pieknych i dlugich wlosow i nie maja prolemow z wypadaniem ich. Dlatego, uwazam, ze jesli na takiej dlugosci jaka masz, Twoje wlosy sa ladne i estetycznie wygladaja to napewno nie ma potrzeby ich podcinac.
Tym bardziej, tak jak napisalas, szkoda byloby podciac wlosy skoro i tak mialyby wypadac.
Ja dawniej tez mialam bardzo dlugie wlosy i nie wypadly mi, dlatego dlugosc i ich ciezar napewno nie moga byc powodem ich wypadania.
A mi trochê pomog³o w wypadaniu. Co prawda nie ograniczy³o ca³kowicie. Przedtem w³osy mimo ¿e do pasa wygl±da³y jak smêtne str±ki, teraz optycznie jest ich wiêcej. Szkoda mi by³o bardzo, jednak przekona³o mnie to, ¿e po 1 znalaz³am fajn± fryzurê a po 2 ¿e na koñcach i tak by³y zniszczone.
Stary 2011-01-26, 18:40   #2993
olka1232
Rozeznanie

Cytat:

A co do wlosow…

Dziêkujê za odpowied¼ W pi±tek mam wizytê u dermatologa a w sobotê u fryzjera, zastanowiê siê jeszcze nad ¶ciêciem

Stary 2011-01-26, 18:47   #2994
Malgorzatka21
Rozeznanie

Oki, nie ma za co
Stary 2011-01-27, 06:42   #2995
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Mo¿na siê przy³±czyæ? Moj± najwiêksz± zmor± s± dziedziczne zakola(po mamusi) Jedno jest trochê wiêksze od drugiego. Kto¶ te¿ tak ma?
Chcecie zdjêcia?

Nie jestem pewna co do czubka g³owy. Mo¿e to tylko autosugestia, ale mam wra¿enie jakby by³oby ich trochê mniej ni¿ woko³o. Nie wiem jednak jak to potwierdziæ/zaprzeczyæ.

Edytowane przez Fuzukatsu
Czas edycji: 2011-01-27 o 06:47
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:15   #2996
Malgorzatka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿na siê przy³±czyæ? Moj± najwiêksz± zmor± s± dziedziczne zakola(po mamusi) Jedno jest trochê wiêksze od drugiego. Kto¶ te¿ tak ma?
Chcecie zdjêcia?

Nie jestem pewna co do czubka g³owy. Mo¿e to tylko autosugestia, ale mam wra¿enie jakby by³oby ich trochê mniej ni¿ woko³o. Nie wiem jednak jak to potwierdziæ/zaprzeczyæ.
A poza tym, ze masz te zakola, to wypadaja Ci wlosy?
A zdjecia pokaz, jak chcesz.

Mi sie robia troche zakola , ale wlasnie z tego powodu ze wypadaja mi wlosy, jednak zakola jeszcze nie sa az tak widoczne, gorzej jest na czubku glowy, a po bokach glowy to juz nie wspomne..
Stary 2011-01-29, 15:36   #2997
ta_pani
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

hej mam podobny problem jak Wy no i nie mam pojêcia co jest przyczyn±. wiem ¿e badania trzeba by zrobiæ ale chcia³abym mieæ lekarza który mi dok³adnie powie co a potem zerknie na wyniki i co¶ stwierdzi. dlatego mam pytanie czy wybraæ siê do dermatologa czy endokrynologa? kiedy siê chodzi do którego? z góry dziêkujê za odpowied¼
ta_pani jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-29, 15:47   #2998
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ta_pani Poka¿ wiadomo¶æ
hej mam podobny problem jak Wy no i nie mam pojêcia co jest przyczyn±. wiem ¿e badania trzeba by zrobiæ ale chcia³abym mieæ lekarza który mi dok³adnie powie co a potem zerknie na wyniki i co¶ stwierdzi. dlatego mam pytanie czy wybraæ siê do dermatologa czy endokrynologa? kiedy siê chodzi do którego? z góry dziêkujê za odpowied¼
hmmmm, musia³aby¶ co¶ wiêcej napisaæ o sobie, swoim stylu ¿ycia, np. od¿ywianiu, itd ... bo od tego zale¿y gdzie szukaæ przyczyny, no i pomocy. Ale generalnie, do dermatologa idziesz je¶li masz problemy ze skóra glowy (swêdzenie, ³upie¿, ³ojotok, co¶ w tym stylu) i podejrzewasz ¿e to one mog± byæ odpowiedzialne za wypadanie. Do endokrynologa z kolei je¶li co¶ jest nie tak z hormonami, a to ju¿ trudniejsza sprawa bo i tarczyca mo¿e mieæ wp³yw, nadnercza, ró¿ne inne sprawy ...
mo¿esz najpierw i¶æ do ogólnego, poprosiæ o skierowanie i zbadaæ krew ¿eby sprawdziæ czy nie masz za ma³o np. erytrocytów czy ¿elaza, bo to te¿ mo¿e byæ przyczyn± ...

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-01-29, 16:28   #2999
ta_pani
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Cytat:
Napisane przez agison Poka¿ wiadomo¶æ
hmmmm, musia³aby¶ co¶ wiêcej napisaæ o sobie, swoim stylu ¿ycia, np. od¿ywianiu, itd ... bo od tego zale¿y gdzie szukaæ przyczyny, no i pomocy. Ale generalnie, do dermatologa idziesz je¶li masz problemy ze skóra glowy (swêdzenie, ³upie¿, ³ojotok, co¶ w tym stylu) i podejrzewasz ¿e to one mog± byæ odpowiedzialne za wypadanie. Do endokrynologa z kolei je¶li co¶ jest nie tak z hormonami, a to ju¿ trudniejsza sprawa bo i tarczyca mo¿e mieæ wp³yw, nadnercza, ró¿ne inne sprawy ...
mo¿esz najpierw i¶æ do ogólnego, poprosiæ o skierowanie i zbadaæ krew ¿eby sprawdziæ czy nie masz za ma³o np. erytrocytów czy ¿elaza, bo to te¿ mo¿e byæ przyczyn± ...
od¿ywiam siê my¶lê w miarê zdrowo. moja waga te¿ jest w porz±dku. badania krwi mam zawsze w normie ale tej ni¿szej. no ale siê mieszcz± wiêc nikt nie mo¿e nic stwierdziæ. w³osy zawsze mia³am cienkie ale by³o ich na tyle du¿o ¿e super siê czu³am we w³asnym ciele. a teraz od jakiego¶ czasu wypadaj± i eh no i chcia³abym wykluczyæ lub w³a¶nie stwierdziæ tarczycê czy testosteron. tylko czy to dermatolog albo lekarz ogólny bêdzie w stanie stwierdziæ co mi jest? czy tylko endokrynolog? a mo¿e ginekolog je¶li to by co¶ z testosteronem by³o. ju¿ sama nie wiem
ta_pani jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-01-29, 16:37   #3000
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ta_pani Poka¿ wiadomo¶æ
od¿ywiam siê my¶lê w miarê zdrowo. moja waga te¿ jest w porz±dku. badania krwi mam zawsze w normie ale tej ni¿szej. no ale siê mieszcz± wiêc nikt nie mo¿e nic stwierdziæ. w³osy zawsze mia³am cienkie ale by³o ich na tyle du¿o ¿e super siê czu³am we w³asnym ciele. a teraz od jakiego¶ czasu wypadaj± i eh no i chcia³abym wykluczyæ lub w³a¶nie stwierdziæ tarczycê czy testosteron. tylko czy to dermatolog albo lekarz ogólny bêdzie w stanie stwierdziæ co mi jest? czy tylko endokrynolog? a mo¿e ginekolog je¶li to by co¶ z testosteronem by³o. ju¿ sama nie wiem
lekarz ogólny powinien przeprowadziæ wywiad i ju¿ na tej podstawie powinien zasugerowaæ Ci jakie¶ badania, daæ odpowiednie skierowania. Je¶li podejrzewasz tarczycê, to we¼ od ogólnego skierowanie na TSH (wtedy jest za free) i to jest pierwszy krok ¿eby sprawdziæ czy wszystko z ni± w porz±dku. Dla pewno¶ci mo¿na zbadaæ te¿ wolne hormony tarczycy- ft3 i ft4, ale na to ju¿ skierowania nie dostaniesz, robisz we w³asnym zakresie i p³acisz, niestety. Z takimi wynikami mo¿esz i¶æ do endo, do którego skierowanie (poprawcie mnie je¶li siê mylê) te¿ mo¿e daæ Ci ogólny, albo prywatnie idziesz, bo te wyniki ju¿ daj± obraz pracy tarczycy.
a w kwestii testosteronu to ju¿ nie pomogê, niestety, bo nie za bardzo siê orientujê

!!! NAKARM PIESA !!!
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.