|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
ostatnio te¿ kupi³am sobie ca³a rzepkê,ale jaka¶ dziwna by³a bo ani nie mia³a ostrego zapachu, ani w sumie nie szczypa³a mnie w skalp....hmnn
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 112
|
Cytat:
![]() czujê ¿e kawusia stosowana zewnêtrznie zago¶ci u mnie na d³u¿ej ![]() ![]()
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 929
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 362
|
.
"Tylko szczê¶liwi ludzie mog± daæ szczê¶cie innym... Tylko je¶li wiesz jak byæ szczê¶liwym jeste¶ w stanie nauczyæ tego kogo¶ innego... " SS Edytowane przez Nanetka26 Czas edycji: 2011-09-18 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
Który to by³ szampon? Ten do wypadaj±cych, w którego zestaw wchodzi lotion z czarn± rzep±? Dro¿d¿e jad³a¶ w tabletkach czy parzy³a¶? A takie mam jeszcze pytanie ogólne. U jakiego lekarza dosta³y¶cie skierowania na badania hormonów? Za to siê p³aci?
#2977 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 362
|
Cytat:
Dro¿d¿e pi³am ![]() ![]() a co do badañ to ja robi³am prywatnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 272
|
Dawno mnie tu nie by³o
![]() Nie zapeszaj±c- w³osy przesta³y wypadaæ ![]() ![]() Mo¿e która¶ z Was by³aby chêtna wymieniæ siê za Dermennê, tonik Neril? Neril jest w butelce z atomizerem po Seboradinie (ze wzglêdu na ³atwiejsz± aplikacjê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 826
|
u mnie 23,47 wiêc te¿ niskoooo
estrogen wp³ywa na w³osy, skorê, a ja mam j± do¶æ such± pomimo stosowania balsamów i innych nat³uszczaczy wiêc podejrzewam, ¿e to ten hormon p³ata mi figle a wiesz jaka powinna byæ warto¶æ prolaktyny? Nanetka26, moja prolaktyna wynosi 37 ng/ml, a norma 3,40-24,1. Tak wiec jest wyzsza i to troche, a wczesniej jak robilam badanie to mialam prolaktyne 48. Nie wiem czemu tak zmalala z 48 do 37-nie zazywalam zadnych lekarstw. Prolaktyne bada sie od 19-22 dnia cyklu(tak nawiasem mowiac). Ja wlasnie wykonalam badanie hormonalne juz z jakies 2 miesiace temu , ale cos odwlekam wizyte u lekarza endokrynologa-ginegologa, no ale bede musiala sie udac, aby zdiagnozowal to. A co do estradiolu...tez mam sucha skore i male cycki-a jak jest wiecej estradiolu to sa wieksze cycki. Faktycznie moze to estradiolu wina... No ale miescimy sie w normie, skoro norma od 20 jakos.... ale fakt blizej nam tej dolnej granicy...moglby ten estradiol nawet z 40-50 byc tak po srodku a nie taki maly. ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
A potem bylam prywatnie u lekarzy endokrynologow to dostalam od nich na karteczce napisane jakie hormony zbadac. I musialam zaplacic za to. Hormony sa drogie, ja za prolaktyne, tsh, estradiol, fT4,dhea-s,testosteron, LH zaplacilam okolo 170 zl ! Edytowane przez Malgorzatka21 Czas edycji: 2011-01-19 o 01:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 067
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Hmm mi siê wydaje, ¿e moje w³osy nie wypadaj± na skutek jakiego¶ typu ³ysienia. Jest to po prostu przedwczesna utrata zdrowych w³osów (w 1 lub 2 fazie zycia w³osa) bo odrastaj± nowe, wypada mi naprawdê du¿o w³osów, ok 100 po myciu, ale nie zauwa¿y³am, aby jako¶ specjalnie sta³y siê rzadsze.. To od czego to mo¿e byc ? Stres? Za duzo kosmetykow? Help ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak najbardziej moze to byc przez stres, bo ja sie tez strasznie stresowalam i napewno to tez taka przyczyna. Kosmetyki tez szkodza, tym bardziej jesli maja duzo chemii.. A przy czesaniu ile wypada Ci wlosow? I co ile dni myjesz wlosy ?? Dobrze, ze nie staly sie wlosy rzadsze (pewnie dzieki temu ze odrastaja nowe). A moze poprostu Twoje wlosy przechodza faze obumierania??? W moim przypadku(jestem prawie pewna), ze ta faza obumierania baaardzo sie przedluzyla z powodu stresu i zaburzen hormonalnych(ktore mialam) i dlatego az tak dlugo mi wypadaly(no i wypadaja-ale teraz mniej). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 245
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Wiem, ¿e s± 3 cz tego w±tku o wypadaniu w³osów, pare stron przejrza³am w poszukiwaniu polecanych przez was kosmetyków na t± dolegliwo¶æ, ale ciê¿ko przeszukaæ ca³y 3czê¶ciowy w±tek. Czy mog³abym prosiæ by¶cie stworzy³y listê polecanych przez was produktów na wypadanie? Tutaj w komentarzu czy w nowym w±tku, bo ciê¿ko przegrzebaæ 3 czê¶ci, a na pewno nie jeden dziewczynie u³atwi to ¿ycie ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Od siebie dodam, ¿e u¿ywa³am zagranicznego waxa, ale nic nie pomóg³, a wrêcz mia³a wra¿enie, ¿e pogorszy³ sprawê ![]() Bra³am witaminy z ¿elazem, ³yka³am magnez i te¿ nic. Teraz spróbujê ampu³ki z Joanny, ale to po sesji, by nie by³o, ¿e przez stres nie widzê ró¿nicy. I mo¿e spróbujê zachwalany Vitapil, wrócê do pokrzywy, Na co dzieñ pijê zielona herbatê. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 514
|
hej
![]() zjadlam juz prawie cale opakowanie Pilonyx'u [tabletki ziolowe] i widze efekt ![]() mniej wlosow mi wypada i wzmocnily mi sie paznokcie ![]() koszt ok 30zl z przesylka za 60tabletek
#2984 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 795
|
Cytat:
![]() ![]() Zamierzam w tym tygodniu porobiæ trochê badañ prywatnie, gdy¿ od lekarzy strasznie trudno wydobyæ skierowanie. Co zbadaæ? My¶la³am o ft3 i ft4, testosteronie, estrogenie i dihydrotestosteronie. Co¶ wa¿nego pominê³am? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Rozeznanie
|
Prolaktyne zbadaj jeszcze.
Ale wiesz , ze te badania hormonow to nalezy badac w odpowiednim dniu cyklu, a nie tak o jak sie chce? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy nie mia³am pojêcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Rozeznanie
|
Ja sama robilam raz badanie hormonow w zlym dniu cyklu i wyszly mi wszystkie hormony tak przekroczone, norme mialam pzrekroczona ponad 2-3 razy niekiedy.
I potem poszlam do lekarza , ktory rozpisal mi w w jakim dniu mam badac poszczegolne hormony i tak : 3-6 dzien cyklu -FSH, LH, estradiol 19-22 dzien cyklu - testosteron, DHEA-S, prolaktyna, TSH, fT4 No i trzeba byc na czczo. Ja dzien przed badaniem nie jadlam juz po 21.00 nic. Kurde , myslalam ze zahamowalam wlosy , a dzis dalej poszlo 200. Dalej sie zalamalam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok, dziêkujê bardzo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Rozeznanie
|
No, nie ma za co.
Tylko wiesz w tym cyklu juz nie rob badan zadnych (czyli w tych dniach 19-22 nie rob nic), dopiero zacznij od nowego cyklu czyli za miesiac niecaly . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm a dlaczego tak? Chodzi o to, ¿eby wszystkie wyniki by³y z jednego cyklu? ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie, bo widzê, ¿e siê orientujesz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego nalezy zrobic badania w jednym cyklu i wyjdzie wtedy dokladnie. A co do wlosow… Mi po pierwsze byloby bardzo, ale to bardzo szkoda obciac tak dlugich wloskow, gdyz sama staram sie zapuscic i poki jeszcze nie mam takich bardzo rzadkich i to twardo zapuszczam ![]() Moim zdaniem, jesli wlosy latwo w miare rozczesujesz i nie placza sie, to nie ma potrzeby ich podcinac. Znam wiele dziewczyn, ktore sa posiadaczkami pieknych i dlugich wlosow i nie maja prolemow z wypadaniem ich. Dlatego, uwazam, ze jesli na takiej dlugosci jaka masz, Twoje wlosy sa ladne i estetycznie wygladaja to napewno nie ma potrzeby ich podcinac. Tym bardziej, tak jak napisalas, szkoda byloby podciac wlosy skoro i tak mialyby wypadac. Ja dawniej tez mialam bardzo dlugie wlosy i nie wypadly mi, dlatego dlugosc i ich ciezar napewno nie moga byc powodem ich wypadania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 354
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2993 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziêkujê za odpowied¼ ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
Oki, nie ma za co
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Mo¿na siê przy³±czyæ?
![]() ![]() ![]() Chcecie zdjêcia? Nie jestem pewna co do czubka g³owy. Mo¿e to tylko autosugestia, ale mam wra¿enie jakby by³oby ich trochê mniej ni¿ woko³o. Nie wiem jednak jak to potwierdziæ/zaprzeczyæ. Edytowane przez Fuzukatsu Czas edycji: 2011-01-27 o 06:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A zdjecia pokaz, jak chcesz. Mi sie robia troche zakola , ale wlasnie z tego powodu ze wypadaja mi wlosy, jednak zakola jeszcze nie sa az tak widoczne, gorzej jest na czubku glowy, a po bokach glowy to juz nie wspomne.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mo¿esz najpierw i¶æ do ogólnego, poprosiæ o skierowanie i zbadaæ krew ¿eby sprawdziæ czy nie masz za ma³o np. erytrocytów czy ¿elaza, bo to te¿ mo¿e byæ przyczyn± ...
![]() |
#2999 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w kwestii testosteronu to ju¿ nie pomogê, niestety, bo nie za bardzo siê orientujê ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.