|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Wczorajsze P.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez skomplikowana_18 Czas edycji: 2011-07-10 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak dla mnie to to wszystko jest ohydne, jałowe i bez smaku, jest teraz tyle pysznych owoców, warzyw, dlaczego z tego nie korzystasz? Ciągle tylko te wieśniaki, twarożki, kurczak... co ty na dukanie jesteś, czy jak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2974 |
BAN stały
|
Masz racje i wlasnie w tym tkwi moj problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez skomplikowana_18 Czas edycji: 2011-07-10 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że zauważasz, że masz z tym problem. To już jest krok naprzód. Teraz musisz podjąc próby przełamania się i jedzenia nowych produktów. Popatrz na jadłospisy emelie albo Nory_Grey. One też jedzą zdrowo, ale spójrz jak kolorowo, różnorodnie i smacznie. Podpatrz od nich pomysły na potrawy i zacznij wcielać w życie swój nowy, bogatszy jadłospis. Nie zmuszaj się do jedzenia rzeczy, które Ci nie smakują. Kurczaka możesz przyrządzić na setki sposobów, tak samo tuńczyka. Są też inne zdrowe ryby, czemu wybierasz tylko tuńczyka? Widzę, że wzięłas się za pieczenie- fajnie. Może upiecz jakieś ciastka owsiane albo pełnoziarniste ciasto z owocami? Do tego kakao naturalne z miodem na tłustym mleku, jakiś owoc albo garść orzechów i masz pyszny podwieczorek. Wykorzystaj swój czas na P na eksperymenty w kuchni, które pozwolą Ci odzyskać radość z jedzenia. Nie chodzi o to, żebyś żyła po to, żeby jeść, ale o to, żeby jedzenie nie było dla Ciebie męczarnią. Musisz tylko skończyć z tymi schematami w swoim jedzeniu i przestać jeść ciągle to samo, bo to oczywiste, że już Ci obrzydły te potrawy, skoro jesz je dzień w dzień. A białko w nadmiarze też nie jest zdrowe, bo może doprowadzić do zakwaszenia organizmu. Węglowodany i tłuszcze też są potrzebne- na tym polega zbilansowana dieta, więc nie demonizuj ich. ![]() A może dziś na podwieczorek zjedz lody z dodatkami? Bo gorąco dzisiaj niesamowicie... ![]() Trzymam kciuki. Przecież wiesz, że jeśli chcesz to potrafisz walczyć.
![]() |
#2976 |
Raczkowanie
|
skomplikowana_18 po co prosisz o przykładowy jadłospis, skoro dobrze wiesz jak można by inaczej, wystarczy właśnie jakbyś spojrzała na jadłospisy innych dziewczyn na P i spróbowała podobnie... ale ty tego nie zrobisz, bo smażone nie, ziemniaki nie, mięso inne niż kurczak/indyk nie, łosoś nie, cukier nie, słodycze to już w ogóle rzeczy od których narośnie ci góra tłuszczu i zero mięśni, prawda? Wiesz, nie mówię, że sama jestem święta i moje P jest świetne, ale przynajmniej staram się jeść to co normalni ludzie... lody, czekoladę, czasem nawet pszenną bułkę... Wiem jak ci trudno, to wszystko siedzi w głowie, ale spróbuj chociaż przy jednym posiłku zaszaleć i zjeść coś pysznego
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
skomplikowana18, czy korzystasz ze stałej pomocy psychologa?Bo moim zdaniem trochę się u Ciebie o ortoreksję obija. Poza tym nie wiem, kto Ci powiedział, że wpychając w siebie tony białka, urosną Ci mięśnie...Żeby mieć mięśnie- trzeba ćwiczyć, a nie objadać się białkiem. Masz błędne wrażenie, że jak przytyjesz do wagi nie zagrażającej życiu- obrośniesz w tłuszcz, który będzie Ci się wylewał ze spodni. Owszem, przytyjesz w tłuszcz (inaczej się nie da), ale dzięki temu Twój organizm zacznie normalnie funkcjonować. Ciągle gadasz o tym ,że już masz 7,5kg za sobą, ciągle do tego wracasz, pomyśl raczej ile masz jeszcze przed sobą, bo dobrze u Ciebie nie jest. Jak mamy Ci pomóc, skoro i tak nie zjesz tego, co Ci doradzimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
mam pyt czy takie śniad nie jest za duże na P?
grahamka 258kcal, pół z 13g chudego twarogu-12kcal, i 2 g dżemu bez cukru- 2kcal, pól z łyżka serka wiejskiego lekkiego 20kcal, szynką z indyka 10kcal, plastrem pomidora i sałata 10kcal, 200g jogurtu nat 0% 72kcal z 2 łyzkami płatków frutina 32kcal i 50g malin 15kcal czyli razem 431kcal Z JADŁOSPISU OD DIETETYCZKI MAM ZWIEKSZAC KCAL O 100 CO 2 DNI |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zadomowienie
|
nie ma czegoś takiego, jak "za duży" posiłek na przytyciu.
![]()
#2981 |
Rozeznanie
|
Ale chodzi o objetośc
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
BAN stały
|
Dolaczam sie do pytania olik.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez skomplikowana_18 Czas edycji: 2011-07-10 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skomplikowana, wybacz, ale na P jestem od ciebie łohoho krócej i jest mnie o 8-9 kg więcej; a jakoś się nie boję i nie ograniczam. I to chyba nie miejsce na tego typu rozmowy. I przepraszam za OT. ![]()
zapuszczam się ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-07-10 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-nie porównuj się do innych, bo Ty startowałaś od wagi, przy której ledwo uszłaś z życiem po 2: - jak pewnie uczyłaś się na biologii, organizm człowieka składa się z 70%z wody, ok 20%tłuszczu i reszta to inne tkanki. Jeżeli Ty masz 3%, to pomyśl ile Ci jeszcze brakuje do tego, by być zdrowym i dostać @ po 3: - jeżeli od kwietnia przytyłaś tylko 1kg (mamy lipiec- 3 miesiące), to chyba czas zmienić dietę i nastawienie i psychologa może też, skoro postępu prawie żadnego. Naprawdę szkoda mi Ciebie, bo z tego, co piszesz, wpychasz w siebie jedzenie na siłę, by przytyć ileś tam, a jak już przytyjesz, to co?Znów przestaniesz jeść? Nie chcę Cię martwić, ale żeby żyć, trzeba jeść cały czas, nie tylko żeby przytyć. Dlatego zmienm jadłospis, powoli wprowadzaj zmiany, nikt nie karze Ci od razu wszystekiego zmieniać. Wybacz, ale twoje jadłospisy wyglądają tak, jakbyś robiła Ctrl+V i wklejała codziennie t samo. Tak się nie da. Do końca życia bd jeść to samo? Organizm potrzebuje różnorodności. Powiedz mi, co lubiłaś jeść przed chorobą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
powiedz mi, skąd wytrzasnęłaś grahamkę z tyloma kcal? zapewniam cię, że na pewno tylu nie ma, zwłaszcza podejrzewając wielkość twojej. twaróg zamień na półtłusty, daj go więcej, bo ci chyba tylko skrawek połówki zajmie, tak samo z dżemem. 2g? nie przesadzasz trochę? przecież taka ilość cię przygniecie -,- 2g to nie jest nawet ćwierć łyżeczki, przejrzyj na oczy, dziewczyno! i dlaczego bez cukru? nie umrzesz od niego, co więcej - jest on potrzebny, bo odpowiada za twoje komórki mózgowe! wieśniak lekki out, zamień na normalny, szynkę na wieprzową. a jogurt dlaczego 0%? mówię ci, będziesz tak wszystko liczyła, uważała, jadła same lighty i 0%, to w życiu z tego nie wyjdziesz, nawet jak zaczniesz jeść więcej (w co nie wierzę). malin wzięłabyś nawet koszyk, przecież to to kcal prawie nie ma -,- jak dla mnie to jest redukcyjne śniadanie i nie ma nic wspólnego z przytyciem. gdzie masło na bułce? zamiast tych lajtowych produktów walnij sobie ser żółty z dodatkami, maźnij majonezem, ugotuj parówki, zrób do tego sałatkę z oliwą z oliwek, usmaż jajka, zrób naleśniki, cokolwiek -,- |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sorki olik, ale jak dla mnie jesteś za*****cie zaburzona, nie jest z tobą nic lepiej niż ze skomplikowaną... ja w ogóle nie wiem jak można jeść takie shity jak twarogi i jogurty 0%, to w ogóle nie ma smaku, bleee ![]() ![]()
![]() |
#2988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cały czas jeszcze miewam myśli że powinnam mieć się na baczności i np. nie jeść batonika czy czegokolwiek innego, ale przecież z drugiej strony dalej mam zapadniętą twarz. Ryzykuję. Zjadam batonika. Nie umarłam.Świat się nie zawalił. Nie tyję choć powinnam jeszcze trochę. Jak ktoś jest uparty to nie da mu się przetłumaczyć. Ktoś udaje głupiego i robi swoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
u mnie też lepiej
![]() więc, olik, przestań! |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
dobrze powiedziane. to naprawdę totalny obłęd. też się zastanawiam, na co czekają rodzice olik...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
sorry skoro mój rodzic mówił mi,że jadając kromkę razowca na kolację to jest mało, to dziwię się,że w domu Olik nikt nie zwraca uwagi na to,że jest chodzącym trupem (widziałam zdjęcia na vitalii) i jeszcze upiera się na "light". Sama wiem, że to choroba, też to przechodziłam i przechodzę ale takie posty na mnie źle działają i wolę,by ich nie zamieszczała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Rozeznanie
|
odpuśc sobie bo sama jesz jedną bułke podzieloną na 3 części na cały dzien wiec wiesz...i jeszcze uwazasz że to dużo heh i moje posty w porównaniu z twoimi są niczym
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
Dziweczyny, lato w pełni - może warto spróbować dostrzec to piękno za oknem, a nie zamykać się w tabelkach kalorycznych? Ono szybciej pomoże wyzdowieć, niż złudna pewność, "czy nie zjadłam za dużo"...zjedz tyle, żebyś nie musiała myśleć, że jesteś głodna/przejedzona i wykorzystaj tę energię, żeby się cieszyć życiem - to przecież nasza jedyna szansa...
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-07-11 o 16:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
a moim zdaniem Szakal robi postępy, natomiast u Ciebie zachowania i przekonania mają charakter bardzo wsteczny. I coraz bardziej pogrążasz się w chorobie. Sama o tym wiesz i się do tego przyznajesz; a większość dziewczyn z wizażu widziała Twój pamiętnik na vitalii niestety.
![]() |
#2995 |
Zadomowienie
|
poza tym, olik - cały czas piszesz o tym, jak to chcesz wyzdrowiec. moim (skromnym :p) zdaniem publikowanie swoich zdjec w internecie w celu zwrocenia na siebie uwagi ludzi i otrzymania komentarzy typu: 'ale jesteś wychudzona, jak z auschwitz, przytyj' na pewno ci w tym nie pomoże.
#2996 |
Rozeznanie
|
ja naprawde chce wyzdrowiec...chodze i do psychologa i psychiatry ale jakoś te rozmowy mi nie pomagają...nie dostaje żadnych rad od psycholog ona prawie nic nie mówi tylko mnie słucha;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
ja np. nie wchodzę na vitalię bo czuję się lepiej bez ciągłych porównywań dietetycznych, całej prawdy o białku,itp. Droga olik, wcale nie jem jednej bułki na cały dzień. Moje obiady nie są zupą lekko zabielaną i 50g ryżu czy coś w te klocki (np. na stołówce porcja to jest 300g ziemniaków, no a ponadto to ja nie ważę takich rzeczy, bo to by mnie ciągnęło do choroby)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tego nie potrafi to znaczy że albo mało się stara albo ma w d... albo jest po prostu kiepski i w zasadzie powinien powtarzać studia. Jednak dużo też zależy od ciebie i od tego jak bardzo jesteś otwarta w rozmowie. Niestety abyś czuła się pewnie to po pierwsze powinnaś czuć "tak to jest ta osoba której mogę powierzyć swoje tajemnice", po drugie otworzyć się i powiedzieć o rzeczach które bolały/bolą najbardziej, których wstydzisz się najbardziej. Gdzie chcesz być za 5 lat? Czy nie uważasz że to koszmarna strata czasu takie życie od posiłku do posiłku i od wpisu do wpisu na wizażu (niejednokrotnie wpisy takie same tyle że w innych wątkach)? Oczywiście pytanie to należałoby kierować do wszystkich młodych dziewczyn które zamiast szaleć zachowują się jak baardzo stare kobiety w zaawansowanym stadium otępienia, które nie mają już nic poza lekarstwami i posiłkami. Zacznij wymagać od psychologa i mów co ci nie odpowiada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bierzesz jakies leki przepisane przez psychiatre? jakies antydepresanty, cokolwiek?
Edytowane przez cordellia Czas edycji: 2011-07-11 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
BAN stały
|
olik, normalnie szlag mnie trafia. tez widzialam te zdjecia, az sie cos we mnie zagotowalo.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- do tego rzygi mi podchodza.. jeju, jak mam temu zaradzic? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.