BEZROBOTNI łączmy się:) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-02, 17:22   #2971
Kala_88
Rozeznanie

Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)

Zobaczę jak w ogóle będzie na tym stażu i cóż, jak nic nie znajdę to będę się starać o przedłużenie ale wolałabym znaleźć pracę, wiadomo :P
Stary 2010-10-03, 08:37   #2972
pumas
Zakorzenienie

Bylam wczoraj na tej rozmowie, rozmowa mila, wszystko fajnie, ale pierwsze pytanie jakie padlo to: no ale jak to, to pani nie ma doswiadczenia w tej branzy ?? (pretensjonalny ton i usmieszek).
Takze nie wiem co myslec. Ciezk powiedziec jak wypadlam, poniewaz mowilam o swoim doswiadczeniu, o nic mnie nie pytano wiecej. Dziwne.

titina, nie cytuj moich "dziwnych" wypowiedzi jako przyklad niepoprawnego slownictwa na innym watku, prosze....
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 08:45   #2973
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

pumas to teraz musisz czekać swoją drogą jak mnie wkurzają te pytania na rozmowach, widzi ktoś CV i się głupio pyta
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:27   #2974
Kala_88
Rozeznanie

Mam wrażenie, że w ten sposób próbują sprawić, żeby człowiek poczuł się mniej pewnie i głupio. Choć jeśli przeszkadza m brak czegoś co widać w CV to też pokazują jak firma analizuje aplikacje.
Stary 2010-10-03, 09:37   #2975
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

nooo dokładnie dlatego najbardziej podobała mi się rozmowa o staż nr 2, facet widział CV jak mu dałam i nawet nie pytał się o to co widział tylko o jakieś dodatkowe rzeczy typu prace dodatkowe, i szczerze powiedział że chce jeszcze inne rozmowy przeprowadzić a nie jakieś obiecanki cacanki jak to czasami bywa i wywyższanie się rekrutującego.
Stary 2010-10-03, 14:09   #2976
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
pumas to teraz musisz czekać swoją drogą jak mnie wkurzają te pytania na rozmowach, widzi ktoś CV i się głupio pyta
Dokładnie! Też mnie to denerwuje.. chyba po to wysyłamy CV, żeby na rozmowę zapraszali ludzi, którzy im odpowiadają.. też mi się zdarzyło, że poszłam a koleś "to Pani nie pracowała w tej branży nigdy?" Bez sensu:/
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 21:33   #2977
pumas
Zakorzenienie

ona widac, ze nie czytala mojego cv, bo szybko przejrzala przy mnie. to w takim razie kto je selekcjonuje, jak nie wlasnie HRowiec? Czyzby jakas asystentka? sekretarka ?
Jutro rozmowa 200 km stad. ehhhh musze wstac skoro swit.
Stary 2010-10-03, 22:34   #2978
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

ja jutro szkolenie znowu i powrót wieczorem
powodzenia!
Stary 2010-10-04, 09:29   #2979
Pyrola rotundifolia
Raczkowanie

Dziś szkolenie w CEM kraków na ankietera telefonicznego i dalsze czekanie na telefon z Poczty Polskiej. Żeby zadzwonili bym miała pewnośćczy mnie chcą czy nie
Pyrola rotundifolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:24   #2980
pumas
Zakorzenienie

Wrocilam z rozmowy. Ojechałam sie znow na marne. "no ale...pani nie ma doswiadczenia w fmcg?? hmmmm....". No to panom wyjasnilam co nieco, jak sie czyta cv ze zrozumieniem... Rozmowa trwala cale 20 min, nie sprawdzono niczego, co bylo w oczekiwaniach, czyli ani angielskiego, ani excela, ani narzedzi sprzedazowych, ani wiedzy ze wskaznikow, nic nic nic nic nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! Porazka jakas.

W srode lece na rozmowe do branzy edukacyjnej na regionalnego koordynatora.

Powiem wam, ze zatesknilam dzisiaj za praca w terenie. Jak tak jechalam samochodem, przemierzajac te 400 km, to tak milo mi bylo, tak blogo, muzyka na full, spiewy, tance, sluchanie glupot na CB radiu, normalnie fajna sprawa, ja to kocham i teraz juz wiem, ze powinnam pracowac w terenie tak jak dotychczas, a nie pchac sie na sile do biura, w ktorym wysiedziec nie moge...
Stary 2010-10-04, 13:30   #2981
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Wpadłam się przywitać po weekendzie.
U mnie czarna dupa.

Pumas, co za ludzie, ja bym sie ostro wkurzyła, jedynie ta jazda autem by mnie rozluźniła hehe

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:31   #2982
Jula
Zakorzenienie

A ja dostałam odpowiedź z HM, że mnie nie chcą. Nie jestem dla nich fajna Cóż... Szukam dalej.

Tęsknię za pracą w ogóle. Zima w domu mnie dołuje.

Pumas, ja mam wrażenie, że kto inny przegląda i selekcjonuje CVki a kto inny przeprowadza rozmowy. Pewnie jeszcze inna osoba zajmuje się opisem stanowiska i jest odpowiedzialna za umieszczenie oferty w internecie. I, co najgorsze, te osoby nie mają pojęcia czym pozostałe się zajmują To jedyne wytłumaczenie.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2010-10-04 o 13:33
Jula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:40   #2983
pumas
Zakorzenienie

Jula tez odnioslam ostatnio takie wrazenie. przykre to, bo nie szanuje sie czasu bezrobotnych, ktorzy wbrew pozorom maja jeszcze inne zajecia i nie maja pieniedzy, zeby dymac po 400 km na rozmowe 20sto minutowa.

Szkoda, ze jednak Cie nie chca, co za ludzie... Ciekawe w takim razie, co za dzika tam przyjeli, skoro Ty doswiadczona sie nie dostalas. HM jest specyficzny i chyba szukaja takich lalusiów, sama nie wiem....

Tez mi brakuje pracy. Naprawde mi jej brakuje Nie sadzilam, ze kiedys to powiem....
Stary 2010-10-04, 13:41   #2984
Ariena
Zakorzenienie

U mnie też lipa, zero ogłoszeń. Wygrzebałam jakieś z tygodnia lub dwóch i powysyłałam.
Dziś miesięcznica ślubu a ja mam nastrój do dupy...
Minęło pół roku odkąd szukam pracy, oczywiście z przerwą od połowy sierpnia i cały wrzesień. Ale i tak mnie to dołuje, ileż można. Właściwie to szukam ponad rok z paroma przerwami gdy pracowałam.
Pamiętam jak mieszkaliśmy z mężem jeszcze osobno i się martwiłam o pracę, że pewnie będzie mi trudno znaleźć. Jednak w głębi myślałam że jednak nie będzie tak źle, że coś się fajnego znajdzie. Rodzina moja i męża mówiła że mi pomogą. Mąż zresztą tak samo. No i tak: rodzina pomogła bez rezultatu, nadal nie mam pracy i jestem z tym sama. Mąż ma pracę i swoje problemy, nawet nie ma się kogo pytać o pracę dla mnie. Czyli stało się tak jak obawiałam-radź sobie sama i licz tylko na siebie.

Jadę po akt małżeństwa i zacznę wyrabiać nowy dowód, bo muszę się w tym UP w Katowicach cholernym zarejestrować, to moja ostatnia deska ratunku. Przynajmniej jak będę się pytać o pracę w firmach z branży to o staż od razu się spytam, a na razie nie mam jak, skoro nie jestem zarejestrowana.

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2010-10-04 o 13:47
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:46   #2985
pumas
Zakorzenienie

Ariena, wiem, ze jest Ci przykro, ze nikt Ci nie umie pomoc, ale musisz wiedziec, ze kazdy na pewno wypytuje, no ale z pustego nie naleje przeciez Moja rodzina bardzo mi pomaga, ciagle slysze: wyslij cv tu, wyslij tam, ale to nic pewnego! Ot, moze beda kogos szukac.... jak widac nie szukaja.
Wiec nie obwiniaj nikogo, na Ciebie tez przyjdzie czas. Jestes w tej komfortowej sytuacji, ze masz meza, wiec de facto macie wspolny "majatek", wspolne pieniadze, ktorymi zarzadzacie, wiec nie musisz sie martwic, ze Ci braknie na oplaty. Glowa do gory i na spokojnie szukaj....

Ja staram sie myslec pozytywnie. Choc bez pracy jestem juz bite 5 miesiecy.
Stary 2010-10-04, 13:46   #2986
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

ech, ja widzę jedną ofertę gdzie mogę od biedy wysłać CV i LM, a reszta to kompletnie nie dla mnie
Stary 2010-10-04, 13:49   #2987
pumas
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj zadnej oferty nie bylo. Moze w gzecie wyborczej, ale nie chce mi sie isc do kiosku, bo zahacze o sklep i nakupie slodyczy (taka mam ochote, a to wyjatek u mnie).
Stary 2010-10-04, 13:50   #2988
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Powiem wam, ze zatesknilam dzisiaj za praca w terenie. Jak tak jechalam samochodem, przemierzajac te 400 km, to tak milo mi bylo, tak blogo, muzyka na full, spiewy, tance, sluchanie glupot na CB radiu, normalnie fajna sprawa, ja to kocham i teraz juz wiem, ze powinnam pracowac w terenie tak jak dotychczas, a nie pchac sie na sile do biura, w ktorym wysiedziec nie moge...
To może praca jako kierowca

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
U mnie czarna dupa.
U mnie też...

Cytat:
Napisane przez Jula Pokaż wiadomość
Tęsknię za pracą w ogóle. Zima w domu mnie dołuje.
Taaa, nawet nosa za drzwi nie wytkne
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:51   #2989
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Co mogłabym napisać wysyłając CV do MOPSu?
Od razu wysłać aplikacje, czy najpierw napisać maila czy w ogóle kogos potrzebują?
Ja nie wiem już co robić ;(

W dodatku dzisiaj mi się przykro zrobiło jak pomyślałam sobie, że moja przyjaciółka i inni siedzą na zajęciach a ja siedze bezczynnie tak mi się trochę zatęskniło za uczelnią.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 13:51   #2990
pumas
Zakorzenienie

IR, a wiesz, ze myslalam o tym wiele razy ?????? Najlepiej bym sie czula wlasnie jako kierowca. Bo ja uwielbiam jezdzic samochodem, nie miec stycznosci z ludzmi i robic za kolkiem to, co chce! A nie zwracac uwage na to, ze ktos obok siedzi i bedzie narzekal, ze jem, smieje sie, spiewam, drapie sie itp.
Stary 2010-10-04, 13:53   #2991
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, ze jednak Cie nie chca, co za ludzie... Ciekawe w takim razie, co za dzika tam przyjeli, skoro Ty doswiadczona sie nie dostalas. HM jest specyficzny i chyba szukaja takich lalusiów, sama nie wiem....
Tak myślałam, że nie jestem w ich "stylu". Ubrałam się zbyt klasycznie.
Może też faktycznie mam za skromne CV, chociaż nie wydaje mi się, aby stanowisko kierownika działu wymagało nie wiadomo jakich umiejętności i doświadczenia(w końcu to nie jest bardzo samodzielne stanowisko, jest jeszcze kierownik sklepu). W sumie to nie rozumiem, czemu nie wyłonili nikogo z rekrutacji wewnętrznej, przecież taka jest polityka firmy....

A kandydatów naprawdę się nie szanuje.

Kupiłam sobie na pocieszenie tabliczkę czekolady i chyba zjem ją całą.
Hahaha, właśnie zobaczyłam, co napisałaś Pumas
Cytat:
i nakupie slodyczy (taka mam ochote, a to wyjatek u mnie)
U mnie też wyjątek. Dołek, okres, jesień. Normalnie wolę pikantne.

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2010-10-04 o 13:55
Stary 2010-10-04, 14:05   #2992
pumas
Zakorzenienie

Jula, ja tez wole pikantne i slone przekaski Slodycze moga lezec w domu, a ja sie ich nie tkne. Choc w tym momencie bardzo czuje, ze potrzebuje maltanek, albo czeko milki
Nie zalamuj sie Jula, wychodz z odziezowki, a nie pchaj sie znowu.... Bo wiesz, ze jak wsiakniesz, to klapa, przez dlugie lata pewnie utkniesz.
Stary 2010-10-04, 14:13   #2993
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
IR, a wiesz, ze myslalam o tym wiele razy ?????? Najlepiej bym sie czula wlasnie jako kierowca. Bo ja uwielbiam jezdzic samochodem, nie miec stycznosci z ludzmi i robic za kolkiem to, co chce! A nie zwracac uwage na to, ze ktos obok siedzi i bedzie narzekal, ze jem, smieje sie, spiewam, drapie sie itp.
No właśnie, pełen luz i nikt by Ci nad uchem nie marudził. Aleee jest ale, kto przyjmie kobiete za kierowce

Niedaleko mnie buduja galerie i mam przyniosła wieści, że już teraz są robione listy z chętnymi do pracy tylko nikt nie wie, gdzie i kto robi te listy skoro jeszcze na 100% nie wiedzą jakie sklepy tam będą
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:14   #2994
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

za mną kebab od jakiegoś czasu chodzi, jeśli już jesteśmy w temacie kulinarnym, chyba się dzisiaj pokuszę
kurde tak mi się nie chce na te wykłady jeździć, wracam centralnie po ciemku czekając na autobus po 40 minut, a i tak nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie. Z drugiej strony zawsze to kontakt z ludźmi, chociaż jestem jedyną dziewczyną

brakuje mi studiów, zajęć, nauki, kontaktu z ludźmi
Stary 2010-10-04, 14:15   #2995
Jula
Zakorzenienie

Staram się wyjść Obiecałam sobie, ze teraz będę już tylko klientką.
Teraz zabrzmię nieskromnie, ale uważam się za całkiem mądrą i inteligentną dziewczynę i to, co do tej pory robiłam nie wykorzystywało mojego potencjału Wydaje mi się, że mogę dać z siebie dużo więcej i robić naprawdę ambitne rzeczy
Czekam na taką pracę, żeby między nami "zaiskrzyło".
Musi tak być.

Cytat:
brakuje mi studiów, zajęć, nauki, kontaktu z ludźmi
Mnie też brakuje. Ale nie uśmiecha mi się wydatek kilka tys, żeby zaspokoić tę potrzebę.
Może jak syt. z pracą się wyklaruję, to poszukam podyplomówki od lutego. Ale to taki luksus raczej w moim przypadku.

Edytowane przez Jula
Czas edycji: 2010-10-04 o 14:17
Stary 2010-10-04, 14:24   #2996
pumas
Zakorzenienie

Eh dziewczyny, mi tez brakuje kontaktu z ludzmi, zdziczalam przez ten okres, masakra... Planowalam od tego pazdziernika isc na podyplomowke, ale nie mam pieniedzy, wiec moze pojde w lutym, a moze zamiast podyplomwki strzele sobie tę tajlandię
Stary 2010-10-04, 14:30   #2997
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

ja bym pojechała w góry na tydzień, ale nie mam z kim
Stary 2010-10-04, 14:45   #2998
pumas
Zakorzenienie

mozesz ze mną
Ja sie wybieram w gory w pazdzierniku ;-)
Stary 2010-10-04, 14:47   #2999
Jula
Zakorzenienie

Pumas, weź mnie ze sobą to tej Tajlandii....

Stary 2010-10-04, 15:08   #3000
pumas
Zakorzenienie

Jula, jesli tylko bede jechac, to mozesz sie pakowac Obiecałam sobie, ze jak w miare urzadze mieszkanie i dostane prace, to na bank polece podbijac swiat. Mecze sie w tej zasciankowej Polsce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości