|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
ja się nie tyle demotywuję ale monotonność posiłków mnie drażni chcę urozmaicenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
dziś jak zwykle weszłam na wagę i 6 dnia -0,3 kg porażka na całej lini
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś -0,7kg
![]() ![]() Dziewczyny damy rade! Ja wiem, że wszystkie chciałybyśmy, żeby zleciało nam jak najwięcej ale spójrzcie na to z innej strony-jeśli kg będą leciały wolniej to nie będzie efektu jojo ![]()
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
też prawda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2975 |
Rozeznanie
|
u mnie dziś średnio. znów w pracy nie miałam czasu i możliwości nic zjeść. śniadanie jadłam przed 7 rano (owsianka z rodzynkami i owocami) o godz. 10.00 umierałam z głodu więc jak już mogłam coś zjeść to było tego więcej i tylko częściowo (gdzieś w 70%) zgodnie z dietą.
wrrr... dopiero w domu zdałam sobie sprawę, że pomyliłam rozpiski dniowe i dziś miałam mieć 3 posiłki białkowe i jeden białkowo-węglowy a nie węglowy (jaki był na śniadanie). ![]() czeka mnie jeszcze obiad i kolacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
na wadze -1kg w 6 dniu II cyklu.
![]() ![]() plan na dziś: (1w +3b) I. sałatka jajeczna (jajka z odrobiną majonezu); II. sałata z pomidorem, marchewką, ogórkiem + jabłko; III. tuńczyk z serem białym i sosem z musztardy; IV. gruby plaster szynki z kurczaka mam dziś dużo pracy, ale mam nadzieję, że uda mi się wreszcie poćwiczyć żeby bardziej ujędrnić ciało (20 min. pilatesa). w nagrodę za za spadek wagi planuję zakup spódnicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
u mnie waga stoi jak zaczarowana albo podskakuje i spada o troszkę... nie wiem co się dzieje....
makkapakka -1 kg po 15 dniach diety? czy w sumie 1,7 kg? gratki chudzinko nie dziwie się, że u Ciebie szybko waga nie spada ponieważ mało ważysz, ale w moim przypadku mogłoby być inaczej ![]() ja tym razem nie jestem zadowolona z efektów to chyba prawda, że stosowanie kolejnych diet nie daje efektów jak pierwsze podejście.... dlaczego waga stoi? a tak w ogóle okres mi się spóźnia... normalnie mam co 30-35 dni max. a dziś jest 40 dni i zaczyna mnie to denerwować... wielkie wyczekiwanie, czytałam, że dieta może mieć wpływ na opóźnienie ale przecież aż tak nie ograniczyłam kalorii albo się nie głodzę... sama nie wiem... Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-12 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja niestety wczoraj troszkę pofolgowałam i 0,2 kg mi przybyło... wiem, że to nie dużo ale jestem na siebie zła, że skusiłam się na pizze ![]() Dziś za to trzymam się planu w 100% ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- A ćwiczysz? Bo jeśli ćwiczysz to może urosły ci mięśnie. Ważą one więcej niż tłuszczyk i może dlatego waga stoi? A może mierz się centymetrem? Wtedy wyniki będą obiektywniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
nie ćwiczę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Rozeznanie
|
doriskaaa nie fiksuj - pewnie przed okresem zatrzymujesz wodę. mnie też to czeka w najbliższych dniach. brak wizyt w toalecie wynika z tego, że większość posiłków jest białkowa... zrób sobie dzień na samych warzywach i powinno coś w kiszkach ruszyć.
pamiętajcie o piciu co najmniej 2 litrów płynów i 30 minutach ruchu (spacer) dziennie to też wpływa pozytywnie na metabolizm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
mimo wielu chęci nie udało mi się wczoraj poćwiczyć. nie wiem czy to jakieś przesilenie (biorąc pod uwagę temperatury) jesienno-zimowe, ale chodzę spać z kurami a w ciągu dnia wlewam w siebie litry kawy...
niedobrze. plan na dziś (2w+2 b) śniadanie: sałatka z surowych warzyw (sałata pomidor, marchewki, rzodkiewki papryka) z łyżeczką majonezu lunch (w pracy): 2 jabłka obiad: omlet z szynką kolacja: serek wiejski z tuńczykiem jako dodatku do warzyw i sera białego poza musztardą i majonezem niskotłuszczowym używam past lisner (1 łyżeczka dziennie). moja ulubiona to pasta z żółtego sera z bazylią. fajnie zmienia smak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o posiłki to właśnie przeważają węglowodany
![]() może i to kwestia okresu właśnie dziś nastał ten wyczekiwany dzień... jeszcze myślę, czy nie spróbować z turbo ostatniego podejścia albo stosować swoją własną dietę ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- rzuciłam okiem na dietę turbo i za prosta do zastosowania nie jest ![]() mam pytanie jak jest np. 3 produkty z grupy 2 to każdy produkt musi być inny tak? macie jakiś jadłospis do niej? znalazłam coś takiego: http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/c...tml#post587204 http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/c...z-i-turbo.html Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-13 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Ja jestem na Turbo i też korzystam z jadłospisów z tych stronek co podałaś. Każdy produkt powinien być inny ale nieraz biorę 2 takie same
![]()
![]() |
#2984 |
Raczkowanie
|
aaa
![]() i jak Ci idzie? ciężko jest? ostatnio 5 kg schudłaś w jakim czasie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 |
Rozeznanie
|
witajcie laski
![]() dziś mój 8 dzień (3w+1b). wstałam wcześniej żeby poćwiczyć, przygotować sobie śniadanie (owsianka z gruszką) i jedzenie do pracy (kanapka z ogórkiem i rzodkiewkami z odrobiną majonezu niskotłuszczowego, jabłko). na obiad mam znów górę surowych i gotowanych warzyw (brokuły, marchew, pomidory z sosem z musztardy) a na kolację ser biały z tuńczykiem. wróciłam do picia zielonej herbaty, bo przy tak niskich temperaturach woda mineralna mi nie wchodzi zupełnie (no może z 0,5 litra jestem w stanie wypić... brrr...). jutro ważenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
witam
![]() kasienkam21 ile masz wzrostu? w końcu dostałam okres i czuję się lżejsza, waga odrobinkę spadła więc w sumie po dwóch turach -2,6 kg chciałabym jeszcze chociaż 1 kg schudnąć nie wiem może waga po przestoju w końcu pójdzie w dół? (chociaż myślę, że przydałoby się jeszcze przynajmniej - 3 kg - ale to kwestia dłuższego czasu) więc dziś 1 dzień III tury ONZ (z turbo daje sobie spokój bo zbyt wiele uwagi musiałabym poświęcać analizom ![]() sama sobie się dziwie, że daję radę ![]() oczywiście zakładam niekiedy drobne odstępstwa ![]() powodzenia w zmaganiach dziewczyny ![]() Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-14 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Niziutka jestem mam 158
![]()
![]() |
#2989 |
Rozeznanie
|
dziś ostatni dzień II cyklu. w 9 dniu na wadze 1 kg mniej, który spadł mi już 5 czy 6 dnia (po dniach białkowych). refleksje po II cyklu: najtrudniej przychodzi mi trzymać się ustalonych obiadów (po powrocie z pracy najchętniej pochłonęłabym całą lodówkę), zupełnie nie mam ochoty na ćwiczenia. przywykłam już do niewielkich porcji w tym owoców w porze śniadania. najbardziej lubię dni 3 i 7 czyli 2w i 2b. najtrudniej idą mi dni 2 i 8 (3w i 1b).
mam nadzieję, że kolejny cykli pójdzie mi jeszcze lepiej. plan na dziś (3w i 1b+w) śniadanie: kanapka z ogórkiem i pomidorem, jabłko; lunch w kinie: mieszanka studencka (orzechy i suszone owoce); obiad: sałatka z gotowanych i surowych warzyw z sosem musztardowym (sałata brokuły, pomidory, marchew, groszek); kolacja: pieczona papryka nadziewana warzywami z obiadu (bez sałaty). Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-10-15 o 05:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
hello
![]() ja wczoraj jako jeden z posiłków zjadłam baton musli ok 100 kcal :P i pół twixa pozostałość ok tylko pominęłam jeden posiłek, miałam długą przerwę godzinową... i dziś na wadze -0,2 kg ![]() w sumie stracone 2,8 kg powoli ale mam nadzieję, że będzie szło w dół ![]() piekę sobie chleb z otrębami więc na śniadanie ostatnio zawsze jem dwie skibki w porywach 3 z pomidorem, ogórem i cebulą ![]() upiekłam kurczaka w folii w piekarniku i na obiad brokuł, kalafior i marchewka polana bułką tartą ![]() dziś mam 3 węgle i 1 białko i też zjadłam ciasteczka jakieś jako posiłek węglowodanowy :P pozdrawiam pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2991 |
Rozeznanie
|
witajcie w niedzielę. mój plan na dziś: śniadanie (w-b) sałatka z owoców z serkiem wiejskim; lunch (w) sałata z warzywami; obiad (w) gotowane warzywa; kolacja (w) faszerowane pomidory.
ćwiczenia: 30 min. pilatesa + 20 min. taniec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
hello ja jakoś nie mam sił i motywacji do ćwiczeń...
dziś kolejne -0,2 kg na wadze więc w sumie -3 kg od początku diety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 |
Rozeznanie
|
u mnie wpadło trochę odstępstw od diety, ale ogólnie nie jest źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
dzień drugi III cyklu. śniadanie (w) kanapka z pomidorem i ogórkiem, lunch (w) sałatka owocowa (jabłka, gruszka, pomarańcza), obiad (b) pierś kurczaka z serkiem wiejskim i jajkiem na twardo; kolacja (w) gotowane brokuły z sosem z majonezu niskotłuszczowego.
waga ciut mi podskoczyła co może być efektem zbliżającej się @... kolejne ważenie dopiero po 6 dniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
hej wczoraj też wpadły odstępstwa doszedł jeden posiłek jako słodkie
![]() no i ten ostatni pomieszany całkowicie ale byłam w gościach więc nie ma co przesadzać ![]() przede mną najgorsze dni z 3 białkami Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-17 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2996 |
Rozeznanie
|
heh, a ja właśnie wolę dni białkowe. 1) po nich zawsze mam mniej na wadze, 2) nie chodzę głodna. dni węglowe to koszmar. godzinę po posiłku czuję, że znów mogłabym coś zjeść... wrr...
tak sobie myślę, że maksymalnie zrobię IV cykle onz, a potem jakaś modyfikacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
waga w górę
![]() dziś dzień 3 ![]() śniadanie: tradycyjnie już kanapka z warzywami i jabłko lunch: jak wyżej plus surowe marchewki obiad: omlet z kurczakiem kolacja: serek wiejski na słodko ćwiczenia 20 min. pilatesa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
mi po niedzieli poskoczyła o 300 gramów a dziś z powrotem spadła... tak naprawdę to takie wahania to norma :P
mój mąż narzeka na obiady i chyba po tej turze spasuje chociaż z obiadami zobaczymy ![]() kasienkam21 jak idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
pomyliłam dziś posiłki... zamiast białka i mieszany zjadłam 2 białka, 1 węglowodan i 1 mieszany ale chyba to nie stanowi aż takiej różnicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
wskoczyłam dziś na wagę po 5 dniach -0,8 kg więc łącznie -3,4 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.