|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
hejo
bosie takie tepo tu ze ja w polowie jak czytam to sie gubie kto co a ze na szybko musze zawsze pisac to polowe gubie wybaczcie ![]() Weronisia mowilam ze nie ma co sie przejmowac? mowilam ze niekorzy nawet dobrze zaznaczyc nie umieja ja to sie w ogole zawsze dziwie ze oni wiedza co mierza, bo ja tam nic nie widze. poza ogolnym zarysem i kregoslupem ![]() Czarnaelizabeth a czemu ty nie poprosisz miejsca?? co ty sie przejmujesz... ja jak z mala wchodze do autobusu ( czasem nam sie zdarza jezdzic) a ma 2 lata od razu pierwsza osobe z brzega prosz o ustapienie miejsca dziecku. Nie zdarzylo mi sie by odmowili. No kurde dwulatek nie utrzyma rownowagi w autobusie, ja sama czasem mam problem musze sie dobrze trzymac. Nie przejmuje sie juz teraz, dziecko dla mnie najwazniejsze i tyle. Tez tak rob i juz aaneczkaa... taaa w ciazy to jeszcze w ciazy jeszcze wiesz jako tako wysttoisz w kolejce ale juz mnie szlak trafia ze nie ma nigdzie dowieszkize dla matek z wozkami.. no cholera jak juz dziecka w brzuchu nie ma to co?? latwiej mi bylo czasem stac z tym brzuchem niz jak bylam z polrocznym dzieckiem ktore nagle rozryczalo sie, nie dalo sie uspokoic i nie da sie takiemu wytlumaczyc ze musi poczekac, czy nie wiem oblalalo sie, ulalalo itp... ludzie sa tepi czasem jak Boga kocham ... przepis prosty pisze : kroisz piersi na male kawaleczki( dobrze posolic, popieprzyc), do tego kroisz cebule i 5 pieczarek ( podsmazasz lekko) wszystko z piersiami wrzucasz do miski, do miski dorzucasz dwa jajka, 3 lyzki maki, starty ser zolty ( ile to wedlug uznania), i majonezu troche i mieszasz. takie ciasto sie zrobi i potem na rozgrzany olej lyzka nakladasz placuszki i gotowe pyyychaa ! ![]() sliczne brzuszki macie ! w ogole ladnie wygladacie Nikap tak tak kurtka ta od krawcowej skrocila mi tak fajnie i takie bolerko mam -fajna sprawau mnie dziecko puka jak zjem chipsy ale no kurde nie bede przeciez ciagle chipsow jesc mnie wczoraj corka rozbawila... glaskala mi brzuch i wola "moja moja" i buziaki dawala hehehe musze ja nagrac nastepnym razem
|
#2972 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Weronisia a tak się martwiłać niepotrzebnie oby dalej było wszystko ok
TP: 3.10.2010 http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ewelina& year=2010&month=10&day=3& babycount=1 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009090401801830.png Edytowane przez Butterfly83 Czas edycji: 2010-05-11 o 12:52 |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Waniliaania, ja też mam płytę, tylko z kołysankami. Jeszcze nie zdążyłam przesłuchać, bo zostawiłam przez przypadek u cioci
A co do listy, to kiedyś taka przykładową tu wklejałam, może ci znajde i wkleję znowu Wróżko, nie wierzę, że się brzydka zrobiłaś - pewnie to twoje odczucie ![]() Abz, kup sobie jakąś maść na hemoroidy, żeby bardziej ci nie wylazły. Moja mama wieki na to cierpiała, miała nawet operację. No i twierdzi, że najlepsze są nasiadówki 10minutowe z kory dębu. Zaparzasz korę (kupujesz normalnie w aptece), dodajesz chłodnej wody i w to siadasz na 10 min. Działa obkurczająco i jest polecane w ciąży. Ale trzeba robić codziennie, zeby były efekty Cytat:
![]() Fajnie, że już niedługo się wprowadzacie, bo właściwie nawet jak wszystko się obsunie, to i tak już nie zostało dużo czasu ![]() Oddawaj arbuza
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.allegro.pl/item1023261283...bra_pupil.html kupilam kocyk jasny bez i czekam az dojdzie
|
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj byłam z mamą u lekarza i Pani doktor spojrzała na mnie i mówi:
-o Pani w ciąży kiedy rozwiązanie już nie długo chyba ? - a ja na to że nie to dopiero 5 miesiąc .- no to może tam są dwa ? - nie raczej jeden ![]() - acha. Chyba jednak powiem mojemu lekarzowi o tym nadmiernym piciu może ten brzuch taki napęczniały przez tą wode. Kiedy mogłabym wcale nie pic a teraz ok 3 litrów jak na tyle picia nie siusiam tak dużo
|
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się, że moja ginka ma takie podejście, a nie jak inni że bez zerknięcia w wyniki od razu każą witaminy brać a te dla ciężarówek to przecież końskie dawki są A propo kocyków to widziałam dzisiaj w biedronce takie polarowe ze spidermanem, kucykami i jaieś tam jeszcze za 17,99zl więc chyba się skuszę ![]() A mam pytanko do dziewczyn broniących się z brzuszkiem: jak się ubieracie na obronę? macie jakieś pomysły? ja myślałam o sukience
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj kiedy to bylo..... Ale w sklepie Happy Mum sa super szare sukienki takie z kokarda, lub koszule biale i do tego czarne spodnie. Tyle ze drogie tam sa troszke ciuszki ale sliczne. http://www.happymum.pl/ |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszam się że teraz w sezonie nie powinno być problemów z kupnem sukienki, zwłaszcza, że jest mnóstwo modeli z odcięciem pod biustem, a brzuszka giganta jeszcze nie mam, więc może coś się upoluje ![]() Ninaad świetne te artykuły |
|
|
|
|
#2980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Elenka, ale Ty sliczna jestes Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak nic fajnego nie znajde to mam czarna spodnice i dokupie jakas fajna koszulke i tez przeboleja
|
||||
|
|
|
#2981 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie, mam już czarne ciążowe spodnie (mogą robić za eleganckie) więc dokupię pewnie jakąś białą bluzkę ![]() Cytat:
zawsze to maskowałam opalenizną albo jakimś kremem brązującym ale teraz na słonko nie wolno, a przez te przesuszenia na skórze krem też brzydko barwi ale nie ma tego złego.. Postanowiłam, że to dobry czas, aby zacząć używać aptecznych filtrów mam nadzieję, że zaprocentuje na przyszłość ![]() Sytuacja z sąsiadem koszmarna ![]() Wanilia, śliczne kocyki
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-05-11 o 13:18 |
||
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Witam, w ten piękny dzionek
U nas miało padać, a tu niespodzianka - ponad 20 stopni ciepełka ![]() Cytat:
Ale pewnie założę to, co będzie na mnie pasowało, bo brzusio mi do tego czasu jeszcze sporo urośnie A kupować będę i tak na ostatnia chwilę.Kurcze, naprawdę dużo ładnych dziewczyn na naszym forum. Same laseczki Ja tam sesyjkę sobie urządzę w przyszłym tygodniu, jak mąż pójdzie do pracy, bo ja to potrzebuje mieć cisze i spokój by "tworzyć" A do mojego usg połówkowego zostały tylko 3 dni Spadam robić krupniczek, bo mnie naszło
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
19 tc
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Waniliaania, kocyki śliczne
Butterfly, nadmierne picie wody chyba nie może spowodować niczego złego. Niezdrowe jest nie picie jej w dostatecznych ilościach, może wywołać np. małowodzie, a co za tym idzie - wady dziecka. Więc pij ile chcesz i nie przejmuj się głupimi komentarzami. Najważniejsze, że maluch ma wygodnie w brzuszku Maggie, to przynajmniej wynosisz taką kiecę. Wtedy rzeczywiście nie żal wydać na nią trochę więcej kasy ![]() Wróżko, ja tez mam megasińce pod oczami - nic na to nie można poradzić, niestety A codo sąsiada, to teraz zaczynam się zastanawiać, czy go po prostu nie olać i nie ciągnąć tej sprawy. To jakiś buc i tyle, nie potrafi się zachować. Ale zobaczę, co powie na to mój mąż jak wróci. Może chęć nawciskania mu będzie większa ![]() Ycnan, przyślij trochę ładnej pogody ![]() Co macie dziś na obiad? Ja się zastanawiam na kaszą a pomidorem i kurczakiem. Nie chce mi się wychodzić do sklepu, muszę wykorzystać to co mam w lodówce i coś stworzyć
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez pije soki owocowe..bo ponoc zdrowe..hm..i tez mam zgage...ja biore Maalox...kurcze jakbym czytala sama siebie... Pryszcze tez mam ale na cyckach i dekoldzie...i mam jeszcze plamy na szyi i troche na twarzy...ale co tam...sie nie przejmuje uroda wazne zeby humor byl ...Noi jeszcze doloze ze mnie czasem glowa boli..zwlaszcza z tylu i przy takiej bylejakiej pogodzie..chyba cisnienie spada a moje razem z nim..bo mam tak ok.100/60....
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Pomi, a to dziad! niech spada na bambus!
jak rury hałasuja to sie zglasza w spodzielni a nie idzie do sasiada... ale niektorzy ludzie, widocznie szukaja tylko pretekstu, zeby podrzec na kogoś ryja... sorry za wyrazenia, ale jak czytam takie cos to mi sie tez od razu agresor załącza... ![]() Dzis rokrecilabym na nowo kran i tylko czekalabym, az przyjdzie i zaraz bym mu tak odpowiedziała, zeby mu w piety poszło!
|
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do porodu zostanie miesiac bde mogla cwiczyc.. a jak sie cos na wczensiej przesunie to bedzie akurat... za wczensiej nie ma co.. ale za pozno tez nie![]() a sen.. taki wlasni spokojny fajny ![]() wiec widze ze bedziemy w podobnym czasie sie szkolic ja caly czerwiec.. a kiedy ty dokladnie? Cytat:
sliczny ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Lisica, to widzę, że nie ja jedna mam takie niskie ciśnienie w ciąży - ostatnio miałam też 100/60
Ale lepsze to niż mieć za wysokie!Mszu, no dziad straszny, do płaczu z nerwów mnie doprowadził, a klęłam jak szewc wczoraj A dziś tak sobie myślę, że po prostu go oleję, nie mam zamiaru zmieniać nawyków i nie myć naczyń po 22 - w końcu to moje mieszkanie! A jak przyjdzie jeszcze raz, to tak jak mówisz - tak mu wygarnę, że w pięty mu pójdzie ![]() Waniliaania, kalafiorowa, mniami Martucha, ja zaczynam od przyszłego tygodnia zajęcia (bo wczoraj miałam tylko spotkanie dotyczące kosmetyków), ale moje zajęcia to 8 spotkań. Więc rzeczywiście będziemy podobniechodzić, tylko po prostu ja mam na większą ilosć spotkań rozłożone Martucha wygrała - spagetti sobie dziś zrobię Znowu niezdrowe jedzenie - a potem martwię się, ze za szybko tyję
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam właśnie w sklepie po pieczarki, odpoczne troszkę i zabieram się do roboty, bo trochę dziobania przy nich jest, ale zrobie więcej to jutro nie będę musiała robic obiadu
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
witam po dłuższej przerwie...
jakoś nie miałam weny, żeby napisać, ale na bieżąco was podczytywałam cieszę sie bardzo, że powyjaśniało sie wam wiele spraw, zwłaszcza Tobie Weroniczko a jeśli chodzi o ruchy to mój maluszek daje o sobie całkiem nieźle znać... muszę się pożalić, że chyba wchodzi w solidarność z tatusiem, bo kiedy zdenerwuję się na męża, to kruszynka daje mi takiego kopa, że aż się zginam wpół... no i jak mąż przykłada dłoń do brzuszka to dzidzia przesuwa się tam gdzie tatuś ją położył... jakby czuł, że to on... a jak ja przykładam ręke, żeby wyczuć perełkę to sie uspokaja...hm... ciekawe... u mnie w Łodzi rano był wypadek tramwaju, kórym zazwyczaj się poruszam ... i po jakimś czasie, jak przedostała się ta informacja do mediów, to wszyscy z rodziny do mnie dzwonili, bo podobno w tym tramwaju były dwie ciężarne... wystraszyli się bardzo, ale mnie nic się nie stało i jestem cała i zdrowa i nie było mnie w tym tramwaju... http://www.dzienniklodzki.pl/stronag...id,t,z,no.html
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a stało się coś komuś ?? |
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a spagetti moglabym jest zawsze... a fajnie ze bedziemy chodzic w podobnym terminie no tak ty masz 8 ja 4 wiec rozumiem ja jeszcze chcialam takie gdzie jest 10 spotkan ale to za duzo.. balam sie ze mi wypadnie cos albo...no i idziemy tam gdzie bedziemy rodzic.. ![]() bynajmniej poznam porodowke i polozne ![]() Cytat:
|
|
|
#2994 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Teraz by się dopiero dowiedział skurczybyk jeden, jak można rurami hałasować!! Coś dla mnie dziad paskudny, raz dwa bym go załatwiła!! Zapomniałam Ci kochana napisać o szparagach. Staram się kupować takie średniej grubości. Zielone wszystkie- wiadomo ich sie nie obiera, więc każde są dobre- odcinam tylko końcówki. Białe- średnie są najlepsze i ważne, żeby stały w wodzie. Grube też są ok, ale trza więcej odciąć dołu, natomiast najsmaczniejsze bywają cieniutkie, ale te z kolei jak obierzesz, to niewiele zostaje, a narobisz się przy tym... Mniam, jem na kolację. Ja własnie skończyłam naleśniki. Zrobiłam z serem, z powidłami, z jabłkami i dżemikiem malinowym A w sumie wpadłam na ten pomysł, bo miałam mleko, którym trza się już było zająć ![]() Na jutro robię gulasz z kaszą
|
|
|
|
|
#2995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurczę![]() dobrze ze w tramwaju Cie nie bylo i jestes cala i zdrowa u mnie dzien pieknyyyy i słoneczny az chce się żyć
|
|
#2996 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
fem słyszałam o tym, motorniczy zginął ![]() No i oczywiście zaraz za nim siedziała kobieta w ciąży!!!!!!! ale co z Nią to nie mówili
|
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a moja KITKA właśnie zżarła muchę... ale się oblizuje ![]() a jeśli chodzi o wypadek to zginął napewno maszynista, a 12 osób rannych... jeny jak ja się cieszę, że mnie tam nie było ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- śliczny brzuszek...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jest jak najbardziej w porządku. Jeszcze nas skopią, zobaczysz
|
|
#2999 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty sie nie martw napewno poczujesz... Cytat:
||
|
|
|
#3000 |
|
BAN stały
|
O nie! zmiana planów, na jutro będą placuszki wg. przepisu Ray
a gulasz na pojutrze ![]() Ja odnośnie korzystania z przywileju kobiety ciężarnej mam takie zdanie, że jeśli jest ze mną ok ( a chwilowo od niedawna mogę się w końcu takim stanem rzeczy pochwalić), to nie zamierzam wykorzystywać tego faktu. Jeśli natomiast zdarzy się, że będa mi puchnąć nogi, będę się źle czuć- to nie mam zamiaru być twardą babą i dla maleństwa skorzystam z szybkiej kasy, bądź poproszę kogoś nawet o ustąpienie miejsca. A co! Całe życie schodzę ciężarnym, starszym ludziom, bądź schorowanym. Myślę, że jak człowiek jest w miarę grzeczny, to z drugiej strony nie powinno być problemu. Choć zdarzyło mi się kiedyś objechać babę z dwójką dzieci... jechałam tramwajem, mogło to byc z 10 lat temu :p więc byłam jeszcze młoda :p Wsiadła babka z dwójką dzieci, ale tak niegrzecznych, latających po wszystkich, wrzeszczących. Ona ani słowa, bezstresowe wychowanie znaczy się. Ani Adasiu nie depcz Pana, stań tu grzecznie z mamusią- echo, nic. I babsko cholerne wprost do mnie: A może by koleżanka ustąpiła mamie z dwójką dzieci miejsca??? ![]() Pech chciał, że byłam akurat okresowa, a ja w trakcie tych dni (których nie mam już 6 m-cy i że nikt z nas jej dzieci nie zrobił, więc zawsze może wybrać spacer jeśli jej nie odpowiada.Byłam zaskoczona, że ktokolwiek staje w mojej obronie, bo w sumie było mi jej żal. Ale jak otwarła pyska, to słów mi zabrakło. Są różne sytuacje w życiu, ja nienawidzę jeśli ktoś uważa, że mu się coś należy bo... bo co? Nie moja wina, że pani miała w nosie, co robią jej dzieci do czasu, aż uznała, że przydadzą się, aby dzięki nim usiąść. No i wsiadając do tramwaju- nie trzymała maluchów za ręce, tylko gasiła papierocha także już była u mnie przegrana
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

a ze na szybko musze zawsze pisac to polowe gubie wybaczcie 

A co do listy, to kiedyś taka przykładową tu wklejałam, może ci znajde i wkleję znowu 

.

... i po jakimś czasie, jak przedostała się ta informacja do mediów, to wszyscy z rodziny do mnie dzwonili, bo podobno w tym tramwaju były dwie ciężarne... wystraszyli się bardzo, ale mnie nic się nie stało i jestem cała i zdrowa i nie było mnie w tym tramwaju... 

także już była u mnie przegrana