|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
a ja biore sie za pizze z kurakiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zadomowienie
|
witam, postanowiłam dołączyć do wątku
![]() dukam już 4 dzień, czuję się świetnie, jakbym wogóle nie była na diecie ![]() dodatkowo chodzę na siłownię 4 razy w tygodniu i używam balsamów ujędrniających chciałabym zrzucić z 10 kg przez 3 miesiące, mam nadzieję, że się uda pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja nie wiem co siędzieje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2975 |
Rozeznanie
|
Ech, a u mnie dziś zastój, przykro mi, po 4 dniach PW jestem na plusie o 0,2 kg. Super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
No to ja już po śniadanku
![]() ![]() Chyba nigdy mi się nie znudzi ![]() Teraz popijam dużą kawę, zagryzę ogórkiem i czekam na rewelacje żołądkowe ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Dużo wody zatrzymują warzywa. Spokojnie na P zobaczysz spadek ![]()
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam do Was takie pytanie, a właściwie to dwa pytania ![]() 1.Można jeść parówki ![]() 2.Jak to jest z tymi serkami homogenizowanymi? Znalazłam w lidlu naturalny, bez żadnych aromatów, wkładów owocowych itp. ale on ma aż 10% tłuszczu, a taki "normalny", np. waniliowy ma tylko 3,5%. i ja już sama nie wiem które powinnam jeść ![]() tak btw jestem na 3 dniu FAZY 1, dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja nie mam problemu z porcelaną, raczej w drugą stronę- zbyt często i to wszystko za przeproszeniem "kupy" się nie trzyma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane przy kawusi
![]() ....( ( ....) ) .(""""")o '''''''"'''''' Dzisiaj z Wami później, bo grzecznie najpierw zjadłam śniadanko a dopiero teraz czas na kawkę a nie śniadania o 12-tej ostatnio jadałam :/ Widzę, głównie czas spadeczków i to w wielu przypadkach aż o 0,5kg ![]() ![]() ![]() Po zastojach przy grzecznym dukaniu, ZAWSZE doczekacie się spadeczków i to najczęściej większych, takich hurtem za te wszystkie dni zastojów. ![]() I muszę, ale to koniecznie muszę się dzisiaj wyspowiadać. Wczoraj popełniłam pierwszy świadomy grzech przeciw Dukanie. Jak poszłam z kwiatkami i łakociami do mam, to u jednej z nich do ciast i słodkości było winko. Ciast odmówiłam już odruchem bezwarunkowym i nic sobie nie robiłam z ich obecności na stole. Natomiast jak dowiedziałam się, że winko to półwytrawne winko, to ostatecznie pozwoliłam sobie nalać do malutkiego kieliszka trochę. Chyba coś troszkę więcej było niż 4 łyżki. Saczylam je przez 15 minut i czułam przepyszny smak, którego już dawno nie czułam w ustach.... eeeyyych chwila bezcenna ![]() Tak więc mam a sobą grzeszek popełniony z premedytacją.. Mea culpa ![]() Dzisiaj na obiadek gołąbki z młodej kapustki a pod wieczór upiekę serniczek. Zamiast placuszków z otrąb u mnie kolejny dzień gofry. Ale faktycznie, one wychodzą tylko na mocnej, mocno nagrzanej gofrownicy. Toster odpada (sprawdziłam z ciekawości ![]() No nic idę Was doczytać, potem może zabiorę się z mycie okna u mojej córy, bo tam jakoś zawsze mi nie po drodze i jak wczoraj zobaczyłam pod słońce jak wygląda, to myślałam, że się ze wstydu pod ziemię zapadnę. Miłego dnia Dukaneczki. ![]()
#2980 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
U mnie dzisiaj na plusie 0,5. W sumie to sie nie przejmuje, bo jestem teraz na warzywach. I w końcu porcelanka sie pojawiła. Juz zaczynałam się denerwowac, bo od pon nic nie było, a chciałam zrobic sobie brakujące badania i no cóż, była mi potrzebna. To mnie w tej diecie najbardziej dołuje. Na porcelankę czekam dosłownie jak na prezent po gwiazdke - niecierpliwie sie , a jak w koncu się pojawi, to ciesze się jak małe dziecko!!
#2981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ograniczaj kefiry, jogurty, mleko. z nabialu najlepsze twarogi (w lidlu kulka chudego 0,5% tłuszczu 275g za 2,49 - błędnie piszą na cenach ze to 5% tł.-nie sugeruj się tym) i serki wiejskie do 5% ale najlepsze oczywiście te chude 3%.
![]() Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-05-27 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze śniadanko na PW: chudy twaróg ze szczypiorkiem i dymką i pomidorkiem nakładany na paseczki czerwonej papryki. Najadłam się jak jakiś warchlak. Zaraz idę po zakupy warzywkowe i mam pytanko: czy na PW można koncentrat pomidorowy? Chciałam zrobić bigos z mięskiem i jakoś sobie tego bez koncentratu nie wyobrażam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ah nawet mi się jesc nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
pozwolęsobie przekleic tutaj mój wczorajszy post, bo troszke póxno go napisałam i pozostał bez odpowiedzi a dość mnie to nurtuje
![]() Zostało mi jeszcze 2-4kg do zrzucenia ale tak od pewnego czasu sie zastanawiam nad 3 faza. Bo to jest moje drugie podejście do dukania, za pierwszym razem z 69 spadłam na 64 i poszłam na impreze. Diete przerwałam, podskoczyłam znowy do 66,8. Od takiej wagi zaczęłam drugie podejście, trzymam sie wytrwale, niemniej przerwa trwała 2 miesiące. teraz do celu. Kiedy przejdę na 3 faze, ile kg mam utrwalać, te z drugiego podejścia czy doliczyc te 2,2 z pierwszego? ![]()
#2987 |
Zadomowienie
|
ja mam dzis ostatni dzien proteinowy po wczorajszym wzroscie 300 gram mam zastoj ;/ i nie podoba mi sie bo zostalo juz mi tylko 1,7 kilo a chcialabym sie wyrobic na sezon truskawkowy a co ;/// i chyba sie nie wyrobie....waga ladnie spadala i teraz taki numer wzrost na dniu proteinowym w dodatku bezgrzesznym
juz nie wspomne jaK tesciowie nie rozumieja tego ze sie odchudzam i za kazdym razem wciskaja mi to co najgorsze wczoraj bylo ciasto...mowie nie dziekuje to mama tz mowi to moze sliweczke w czekoladzie...mowie nie dziekuje....to zaraz wylatuje z bananem Moj TZ mowi no dajcie spokoj juz jej a oni no ale jak w gosciach jest to trzeba czyms poczestowac. Smiac mi sie chce jak zaraz tata jego mowi ze po wakacjach przechodzi na ta diete a ja wiem jak to by bylo : a tak kawalek taki cienki chlebka nie zaszkodzi, no jak banana to przeciez owowc samo zdrowie. Kiedys tata TZ tlumaczył mi swoja nowa teorie : orzechy sa zdrowe,l miod trzeba jesc mak jest zdrowy --> wniosek to makowce trzeba jesc bo sa zdrowe ------Ja nie wiem czemu starsi ludzie maja takie bledne myslenie?????
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
III faza to już tak, jakbyś jedną nogą była na normalnym garnuszku, ja bym przeciągnęła ją o te kilkadziesiąt dni, których nie jesteś pewna dla świętego spokoju. Lepiej dłuższa stabilizacja, ale poprowadzona porządnie i sumiennie, niż coś schrzanić i za krótko stabilizować wagę. Oczywiście to po mojemu ![]()
![]() |
#2989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź ![]() ![]() no trudno, to dokończę te parówki które mam w lodówce i więcej już nie kupię. chociaż szkoda mi ich. ja wiem ,że to największy syf jaki istnieje, ale ten syf jest taki smaczny ![]() ![]() muszę poszukać tych twarogów w lidlu. dzięki jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiesz co skarbeńku? Po 3 miesiącach dukania, gdy wczoraj poszłam na spotkanko przy stole z okazji Dnia Matki, już nikt nic mi nie podsuwał. Za to szwagierka i szwagier gapili się na mnie z otwartymi japami, że siedzi naprzeciw nich taka szprycha, a Co! Tak więc niech sobie gadają, niech Ci podkładają. Z każdym odmówionym kęsem będziesz bardziej z siebie dumna. Naucz się asertywności i z wdziękiem i uśmiechem mów "Dziękuję, ale NIE" ![]()
![]() |
#2991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Przerwa trwała 2 miesiace, ale faktycznie chyba dłużej poutrwalam, zwłaszcz że mój TŻ zaczął ze mną i juz 10 kg schudł a jak idziemy razem to razem, on teraz czeka na mnie z 3 azą, to ja poczekam z 4. Tylko żeby mi biedaczek nie zniknął całkiem. Chociaż na poczatku naszego wspólnego pozycia ważył 67kg przy 180 cm wzrostu, a po 4 latach studiów i pracy dobił do 85kg. Także jeszcze jakis tam zapasik do zrzucenia ma, to niech czeka ![]()
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie głupie pytanie (myślami jestem już na III fazie choć jeszcze daleko), "uczta" na III fazie to co np.??
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
Lyra tyle ze na diecie juz jestem miesiac a oni dalej mi to proponuja czy to nie jest chore"? ile razy mam sie tlumaczyc ze nie? i mowic nie jem owocow np.---> no tak jak mozna nie jesc owocow?
wiesz u mnie w domu rodzinnym jest zupelnie inaczej moi rodzice maja zupelnie inne nawyki zywieniowe niz rodzice TŻ w moim domu nigdy nie pieklo sie ciast, nie robilo drzemow zasypywanych szklanka cukru, nie kupowalo miodow U TŻ w rodzinie jest wiecznie biały chlebek, tatus piecze ciasta na każda okazje, każda herbate slodza miodem. Kompot u nich to nie jest kompot tylko sok z cukrem doslownie! slodkie jak nie wiem. I mowia zawsze no zjedz ty przeciez taka chudzina jestes...moze tak jestem chudzina bo nie waże 100 kg jak jego tata tylko prawie polowe mniej, ale dbam o siebie bo nie chce keidys sie zatracic. Uwazam ze kobieta w kazdym wieku powinna byc atrakcyjna...i nawet babcie powinny dvbac o linei bo im to wyjdzie tylko na zdrowie
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
WSZYSTKO!!!! ![]() Tzn pełny posiłek, jaki tylko chcesz z przystawkami, pierwszym drugim daniem i deserem, chociaz ja nie wyobrazam sobie że mogłabym teraz wciągnąc cos takiego. Ja sobie zaplanowałam pizze, a na deserek budyń czekoladowy z bitą śmietana, ale na razie to tylko w sferze marzeń i to dość odległych. Poza tym własnie zjadłam sniadanie, 2jajka na miekko i placki dukana, których nie zdołałam dojeść i jak sobie myśle o tej mojej wymarzonej uczcie to wydaje mi się że zaraz pękne...
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie pochłaniam biały ser chudy light (tak jest napisane) i do tego słodzik.A jak to nie wystraczy to mam homo z Lidla i słodzik:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Pakuję się właśnie (przeprowadzka), zaczynam od ciuchow oczywiście
![]() I tak co niektóre rzeczy mierzę i wszystkie są taaaakie luźne ![]() Większości z nich nigdy nie nosiłam, bo już w momencie były zbyt obcisłe jak dla mnie ![]() ![]() Ach, jak pięknie wyglądam ![]() ![]()
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheheh cieszę się, że powiewają i są za luźne ![]() ![]() a moge spytac ile ty masz par butów?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.