Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wypłaty - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 10:47   #2971
xandra23
Rozeznanie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez xxxkiniaxxx Pokaż wiadomość
Dzień doberek!

Chciałam się pochwalić że plan sprzątania łazienki nie został tylko planem. Dokończyłam ją sprzątać o 22!! Żebym mi smutno nie było to Glizdek obudził mnie o 6.30! Jakie to szczęście że TŻ ma weekendy wolne! Jestem niewyspana ale przynajmniej dzisiaj nie będę musiała sama ganiać za moim kochanym ADHD...

Plany co do obiadu uległy zmianie bo po podpowiedziach alizkrainy miało być coś z pieczarkami (tak mi się ich zachciało...) ale mój Ukochany stwierdził że dawno nie było mielonych na obiad... Ehhh...
I niech się stanie wola jego!

W kwestii oszczędności postanowiłam ze zamawiam depilator na allegro. Tyle co wydaje na maszynki i kremy to już wieki temu mogłam mieć ten najdroższy, a ile czasu miej będzie zmarnowanego (po porodzie golę się codziennie-włoski odrastają w kilka godzin po goleniu).
Mogłabym kupić najdroższy ale kupię z tych tańszych pewnie jakiegoś Brauna, bo te bajery typu nawiewy itp. na bank nie uśmierzą bólu...

Ja mam depilator za 100 zł, ale nadaje się tylko do nóg, pod pachami się nie ogolę za nic, zresztą wcale się nim nie golę, bo nie cierpię czekać aż mi włosy odrosną.
Stary 2010-08-07, 10:48   #2972
lili1987
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Właśnie nie wiem, czy można takie coś. Ja mam swój photoblog, w którym pokazuję fotki biżuterii, którą robię W każdym razie mam jeszcze wzorki w panterkę, panterko-zebrę, jabłka, róże (okrągłe świeczniki), żonkile i niebieskie irysy, więc jakby któraś chciała, to zapraszam Odebrałam właśnie bluzeczki i cieszę się, że je wylicytowałam. Bardzo się opłacało, bo jak pisałam do sprzedającej, to jedna bluzeczka jest w cenie ok. 40 zł. Jedną sprezentuję mamie, bo na aukcji wylicytowałam dwie identyczne, więc będzie miała na prezent Ja właśnie zamierzam na allegro wystawić ciuchy: spodnie, w których chodziłam parę razy, spódnice takie długie coś jak etno, bluzeczki polo. Dużo tego mam, bluzeczki,w których w ogóle nie chodziłam (zakup pod wpływem impulsu), leżą w szafie i tylko miejsce zajmują. Jakoś się jednak zebrać nie mogę, ale będę musiała, bo po co ma leżeć, jak ktoś inny może to założyć.
mieszkanie mamy mieć na wynajem podobno wrzesień/październik to wtedy jak ustalę wystrój to bym się skusiła na świeczniki tutaj mam fioletowo, ale jak mamy się wyprowadzić to tam może nie pasować taki kolor. jakiś wzór bym na pewno wybrała

kurcze podobno to mieszkanie dla nas pod wynajem jest pewne oby , bo wczzoraj kolega Tz-owi też mówił

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:53   #2973
xandra23
Rozeznanie

A tak poza tym to Dzień Dobry! Właśnie wstałam, w końcu się wyspałam, bo ile można spać po 6-7 godzin. U mnie środek nocy się zrobił, jest ciemno i zaraz pewnie lunie. Trzeba zjeść jakies śniadanie i w końcu posprzątać syf w domu.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
mieszkanie mamy mieć na wynajem podobno wrzesień/październik to wtedy jak ustalę wystrój to bym się skusiła na świeczniki tutaj mam fioletowo, ale jak mamy się wyprowadzić to tam może nie pasować taki kolor. jakiś wzór bym na pewno wybrała

kurcze podobno to mieszkanie dla nas pod wynajem jest pewne oby , bo wczzoraj kolega Tz-owi też mówił
Trzymanie kciuków przynosi rezultaty. Ja niestety nie skuszę się na takie rzeczy, lubię minimalizm, z jednej strony to dobrze- mniej wydatków.
Stary 2010-08-07, 10:56   #2974
lili1987
Zakorzenienie

w ogóle to dałam małej mleko. ja mam dzien lenia, a ona chce się bawić. Tż dziś ostatni dzień przed urlopem w pracy do 15.

mam natchnienie na porzadki, ale mała mi nie pozwala w ogóle to mi zabiera myszkę od laptopa, ciągnie za kabel i wywija piloty tez uwielbia. Tz jej pozwala sie nimi bawic, a ja mu mówię, ze to chyba za drogie zabawki

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

kurcze tu tez leje. mam nadzieje, ze przyszły tydzien bedzie lepszy

Stary 2010-08-07, 10:56   #2975
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Cynamonko, masz jakiś sprawdzony przepis? Bo zawsze jak robię marchewkowe, to mi wychodzi przepyszny zakalec..
Jakiś czas temu robiłam ciasto marchewkowe i wyszło bardzo dobre, ale nie zapisałam sobie przepisu (bo w internecie pewnie znalazłam). To wczorajsze robiłam z mojewypieki.blox.pl i wyszło całkiem, całkiem (choć TŻ twierdzi, że dałam za mało cukru -- ale sypnęłam mniej, bo te ilości w przepisach są strasznie duże). W oryginale piec trzeba było w prostokątnej blaszce przez 30 minut, ja piekłam w keksówce i zajęło mi to 1h - 1,5h .

A co do stronki do wpisywania wydatków... nie wiem, czy bym się odważyła, tak otwarcie wpisywać gdzieś w internecie swoje wydatki (i zarobki). Nie wiem, jaką mają politykę prywatności, ale chyba bezpieczniej jest wpisywać swoje wydatki do arkusza kalkulacyjnego w komputerze.
Jeśli któraś z Was mi powie, że nie umie sobie takiego fajnego arkusza zrobić -- mam odpowiedź . Znalazłam całkiem ciekawy blog o oszczędzaniu (choć dość rzadko aktualizowany), gdzie autor stworzył i udostępnił taki arkusz: http://frugal.blox.pl/2009/02/Jak-ko...et-domowy.html.

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 10:56   #2976
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra23 Pokaż wiadomość
Trzymanie kciuków przynosi rezultaty.
oby

Stary 2010-08-07, 10:57   #2977
xandra23
Rozeznanie

Cytat:
w ogóle to dałam małej mleko. ja mam dzien lenia, a ona chce się bawić. Tż dziś ostatni dzień przed urlopem w pracy do 15.

mam natchnienie na porzadki, ale mała mi nie pozwala w ogóle to mi zabiera myszkę od laptopa, ciągnie za kabel i wywija piloty tez uwielbia. Tz jej pozwala sie nimi bawic, a ja mu mówię, ze to chyba za drogie zabawki
Każdy maluch lubi takie zabawki. A mnie zastanawia co w nich jest takiego ciekawego , bo sama jak siedzę przed telewizorem bawię się pilotem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 10:58   #2978
ijaa
Zakorzenienie

Witajcie SPD

Oj pospałam dzisiaj, cobym nie padła po północy
Gorąco u mnie, tzn. duszno bardzo. Słońce się przebija, ale chmury też, są chyba, jakaś burza się zbliża.

Postanowiłam jednak za namową TŻ założyć pełne buty i rajstopy wtedy muszę. Nie wiem czy nie umrę z ciepła, ale trudno.
TŻ stwierdził, że jak mnie ktoś w tych odkrytych podepcze to będzie ból i koniec zabawy.
No nic, mam nadzieję, że się nie rozpłynę

Za pół godziny idę do fryzjera i nadal nie mam pomysłu na włosy. Może on mi coś doradzi.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:15   #2979
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy maluch lubi takie zabawki. A mnie zastanawia co w nich jest takiego ciekawego , bo sama jak siedzę przed telewizorem bawię się pilotem
no właśnie, czarny pilot ciekawszy od kolorowej grzechotki? tak jest

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Witajcie SPD

Oj pospałam dzisiaj, cobym nie padła po północy
Gorąco u mnie, tzn. duszno bardzo. Słońce się przebija, ale chmury też, są chyba, jakaś burza się zbliża.

Postanowiłam jednak za namową TŻ założyć pełne buty i rajstopy wtedy muszę. Nie wiem czy nie umrę z ciepła, ale trudno.
TŻ stwierdził, że jak mnie ktoś w tych odkrytych podepcze to będzie ból i koniec zabawy.
No nic, mam nadzieję, że się nie rozpłynę

Za pół godziny idę do fryzjera i nadal nie mam pomysłu na włosy. Może on mi coś doradzi.
mnie się loki podobają ale przy grzywce to raczej średnio

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

w ogóle mała właśnie usnęła, zmogło ją . a ja usiadłam przed kompem i mi się juz ruszyc nie chce, jestem chyba przekorna, ale mimo wszystko bym musiała posprzątać

wiecznie sprzątam i wiecznie jest to samo

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-08-07 o 11:26
Stary 2010-08-07, 11:27   #2980
makeupnotwar
Wtajemniczenie

znacie to ciasto? jest z programy cook yourself thin emitowanego w polsce na tvn style. oglądaliśmy dzisiaj i zrobimy przy najbliższej okazji. podaję przepis

Czekoladowo-buraczane ciasto

-250g dobrej jakości gorzkiej czekolady
-3 średnie jajka
-250g jasnego cukru Muscavado
-1 laska wanilii
-2 łyżki syropu klonowego
-2 łyżki jasnego miodu
-40g mąki z proszkiem do pieczenia
-40g mąki tortowej
-1/4 łyżeczki sody
-1/4 łyżeczki sól
-25 g kakao w proszku
-50g zmielonych migdałów
-250g surowych buraków, obranych i drobno startych
-100ml mocnej czarnej kawy
-30 ml oleju słonecznikowego
Polewa:
-150g dobrej jakości gorzkiej czekolady
-3 łyżki mocnej czarnej kawy
-1 łyżeczka esencji wanilii
-3 łyżki jasnego miodu
Rozgrzej piekarnik do 160°C (140°C termoobieg). Tortownicę o średnicy 20cm wysmarować olejem słonecznikowym. Roztopić czekoladę w misce w kąpieli parowej, odstawić do wystygnięcia. W dużej misce ubić jajka z cukrem, wanilią, syropem klonowym i miodem (przez trzy minuty elektrycznym mikserem). Ubijać do momentu uzyskania kremowej, bardzo puszystej masy. Do masy dodać mąkę, sodę oczyszczoną, sól, kakao i mielone migdały i delikatnie wymieszać. Za pomocą ręcznika kuchennego usunąć buraków nadmiar wilgoci. Buraki połączyć z czekoladą, kawą i olejem, po czym połączyć z wcześniejszą masą, dokładnie wymieszane. Wlać mieszaninę do piekielnika na środkową półkę, piec 1 godziny 30 minut. Po tym czasie, owinąć ciasto folią i piec przez kolejne 30 minut. Pozostawić do ostygnięcia na kratce. Roztopić czekoladę w kąpieli parowej, dodać kawę i esencje wanilii, dodać miodu i wymieszać aż sama będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia na 15 minut. Rozprowadzić polewę na całym cieście. Dekorować według uznania.

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 11:36   #2981
alazkrainy
Zakorzenienie

witajcie
paskudny u mnie dziś dzień, pochmurno i parno i może zaraz padać, także nie mozna nic wykombinować
biszkopt sie piecze resztę ciasta później zrobie bo na 14 u rodzicow mamy być

Cytat:
Witam nowe SPD Ale żeście naskrobały My dziś kolejne 30 zł wydaliśmy - poszliśmy po surówkę do Biedry i wyszliśmy z wędzoną makrelą, jogurtami, wędzonym kurczakiem... Prowadzę zeszyt i już mi wyszło od początku miesiąca ponad 300 zł Samo jedzenie, kosmetyki, ciuchy i gaz do samochodu... Dobrze, że dziś dostałam pieniądze za kolczyki - 130 zł niby nic, ale włożyłam do skarbonek na czarną godzinę. Dziś zrobiłam kotlety z ziemniaków, wyszło ich tyle, że jutro na obiad tez będą i do tego smażona mortadela i surówka. Zaraz siadam do robienia następnych kolców. Jeszcze się zdenerwowałam trochę, bo robię świeczniki decoupage i wszyscy narzekają, że za drogo (35 zł za komplet 4 świeczników), tylko szkoda, że nie wiedzą ile pracy w tym jest, żeby wszystko ładnie wyszło To smutne, że niektórzy nie potrafią docenić czyjeś pracy. Jutro zajmę się ciuchami, w których nie chodzę i wystawię na allegro. Wylicytowałam wczoraj 4 nowe bluzeczki za 11 zł Miłego wieczorku SPD
a można gdzies Twoje dzieła pooglądac ?
świeczniki które tu wrzuciłaś są piękne
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Przepis wrzucony
szpinak uwielbiam, smakowicie to wygląda

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 12:02   #2982
lili1987
Zakorzenienie

nie mam już siły do mojej rozrzutności i wpadłam na pomysł(gdzieś wyczytany oczywiście), żeby wydzielić sobie jakąś kwotę na tydzień na jedzenie i się jej trzymać. sądzę, że 150 na tydzień to za wysokie progi dla mojej rozrzutności, ale może 200 zł. Jak sobie nie rozdzielam to wydaję np 300, a później sobie mówię "a, w następny tydzień wydam mniej, na pewno i to mniej nigdy nie nastaje "

zastanawiam się, czy tak trudno jest oszczędzać, czy po prostu ja jestem aż tak rozrzutna
Wiecie co, jestem na siebie wściekła, bo żeby zaoszczędzić trzeba TYLKO (albo aż) mniej wydawać. a to jest dla mnie trudne niczym skok na bungee
rozumiem, jakby mi zostało po opłaceniu rachunków 500 na jedzenie- to rzeczywiście odłożyć cokolwiek jest wręcz nierealne, ale zostaje więcej, a ja 1000, czy nawet 1200 przetracę :/
Ostatnio udało się, ale tylko dzięki temu, ze Tż trzymał rękę na pulsie no i do Żaby odkładałam, ale faktycznie z niej nie szło nic wyjąć

chodzi mi o świadome odkładanie przeze mnie, ciężkie to

aha i jakby co to nie chodzę do kina, nie imprezuję, nie chodzę na koncerty, z 2 razy w miesiącu zjem pizzę tzn. do kina bym chodziła, ale z niemowlakiem nie mamy jak

czy Wy potaficie nie wydać kasy ? bo u mnie chyba w tym tkwi problem

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-08-07 o 12:23
Stary 2010-08-07, 12:49   #2983
aneczka240
Wtajemniczenie

Alazkrainy - wysłałam Ci PW, bo nie wiem, czy mogę wstawić adres photobloga
Co do wydawania kasy - to ja się nie hamuję czasami. Mamy trzy świnki na drobne podzielone oraz poradnik małżeński na banknoty Zaraz zresztą jedziemy wydać kasę, bo muszę staniki chociaż ze dwa kupić, bo wsio za małe i rybaczki dżinsowe w Crossie za 40 zł, to też kupię.
Jak wrócimy to będę sprzątać. Muszę w kalendarzu ściennym zapisać, co w którym dni będzie do sprzątania (pomijając codzienne pobieżne ogarnianie), bo się pogubię, który pokój ogarnięty, a który nie
Lili1987 - nadal trzymam mocno kciuki, żeby Wam się udało

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:58   #2984
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Co do wydawania kasy - to ja się nie hamuję czasami. Mamy trzy świnki na drobne podzielone oraz poradnik małżeński na banknoty Zaraz zresztą jedziemy wydać kasę, bo muszę staniki chociaż ze dwa kupić, bo wsio za małe i rybaczki dżinsowe w Crossie za 40 zł, to też kupię.
Jak wrócimy to będę sprzątać. Muszę w kalendarzu ściennym zapisać, co w którym dni będzie do sprzątania (pomijając codzienne pobieżne ogarnianie), bo się pogubię, który pokój ogarnięty, a który nie
kurcze, czyzby kazda była rozrzutna jak ja?
mi chodzi o to, że mogę sobie coś kupić, np za 100 zł/miesiąc, ale no kurcze nie stracić co do złotówki i nic nie odłożyć ja już jestem na siebie o to taka zła, a zawsze siła zakupoholizmu wygra. jak nie stracę na żel do mycia, to na dodatkowy ciuch, to znowu przejem więcej albo słodyczy się nażrę, bo o zjedzeniu nie ma mowy,a o nażarciu się

jestem beznadziejna

trzymaj kciuki trzymaj, bo ja tak bardzo chcę, by się udało z tym mieszkaniem

co do staników, to ja zawsze kupowałam za 10 zł, ale chyba w ogólnym rozrachunku się przepłaca, bo te staniki są beznadziejne. chyba lepiej mieć porządne. są na dłużej

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

a swoją drogą to naprawdę zaczynam podziwiać siebie za skrupulatność w wydawaniu. jak można wydać tyle, że w portfelu do wypłaty nie zostaje prawie nic dobrze, że Tż ostatnio się wziął za nasze finanse

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-08-07 o 12:56
Stary 2010-08-07, 13:21   #2985
xxxkiniaxxx
Raczkowanie

GG do xxxkiniaxxx

Cytat:
w ogóle to mi zabiera myszkę od laptopa, ciągnie za kabel i wywija piloty tez uwielbia. Tz jej pozwala sie nimi bawic, a ja mu mówię, ze to chyba za drogie zabawki

A my mamy na to patent. Obok komputera leży stara myszka, niemal identyczna do tej którą używam, no i pilot Glizdek też ma swój. Jakiś stary mamuśka mi podrzuciła. Komórkę tak samo-bawi się starą i niedziałającą

O boshhhh jak mi się już nie chce sprzątać. TŻ w domu, zajmuje się Glizdkiem więc ja mogę do tej pory ogarnęłam pół chałupy.
xxxkiniaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 13:42   #2986
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxkiniaxxx Pokaż wiadomość
A my mamy na to patent. Obok komputera leży stara myszka, niemal identyczna do tej którą używam, no i pilot Glizdek też ma swój. Jakiś stary mamuśka mi podrzuciła. Komórkę tak samo-bawi się starą i niedziałającą
podejrzewam, że moja spryciula na starą myszkę i pilota by się nie dała nabrać. to jest cwaniak w ogóle to ostatnio ledwo odratowałam kartkę reklamacyjną- do odbioru towaru. jak złapala w te swoje małe silne łapki to całą pogniotła
a aparat mam dziś do odbioru w markecie

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-08-07 o 13:50
Stary 2010-08-07, 16:15   #2987
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze, czyzby kazda była rozrzutna jak ja?
mi chodzi o to, że mogę sobie coś kupić, np za 100 zł/miesiąc, ale no kurcze nie stracić co do złotówki i nic nie odłożyć ja już jestem na siebie o to taka zła, a zawsze siła zakupoholizmu wygra. jak nie stracę na żel do mycia, to na dodatkowy ciuch, to znowu przejem więcej albo słodyczy się nażrę, bo o zjedzeniu nie ma mowy,a o nażarciu się

jestem beznadziejna

trzymaj kciuki trzymaj, bo ja tak bardzo chcę, by się udało z tym mieszkaniem

co do staników, to ja zawsze kupowałam za 10 zł, ale chyba w ogólnym rozrachunku się przepłaca, bo te staniki są beznadziejne. chyba lepiej mieć porządne. są na dłużej

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

a swoją drogą to naprawdę zaczynam podziwiać siebie za skrupulatność w wydawaniu. jak można wydać tyle, że w portfelu do wypłaty nie zostaje prawie nic dobrze, że Tż ostatnio się wziął za nasze finanse
Jednak nic nie kupiłam - nie wiem, czy się cieszyć czy nie, bo stanik na musie jest, z rybaczek jednak zrezygnuję, bo pogoda nie zachwyca.
Ale żeby nie było tak różowo, to z tej okazji zrobiliśmy zakupy - oczywiście chrupki, chipsy, słonecznik, popcorn i piwo Jejku weźcie mnie przetrzepcie, bo mieliśmy oszczędzać a tu Zła jestem na siebie i na TŻ-ta też, bo nie potrafi mnie ustawić do pionu. Jeszcze mówi, że mam sobie kupić co chcę Ja się chyba nie zmienię, może jak nie będzie co do garnka włożyć...

15

Stary 2010-08-07, 16:50   #2988
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
odpisałam

a co do wydawania, to czasem na tydzień potrafimy wydać 60 zł i jakoś idzie; jak brakuje, a w portfelu 50 zł czy 100 a do 10tego jeszcze 2 tygodnie to jakoś trzeba dać radę;
Lili obstawiam, że gdybyś wiedziała, że kasy Ci nie starczy to byś mniej wydawała, może faktycznie w Twoim wypadku dobrze było by wydzielać np 200 zł na tydzień i ani grama więcej

Stary 2010-08-07, 17:25   #2989
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
odpisałam

a co do wydawania, to czasem na tydzień potrafimy wydać 60 zł i jakoś idzie; jak brakuje, a w portfelu 50 zł czy 100 a do 10tego jeszcze 2 tygodnie to jakoś trzeba dać radę;
Lili obstawiam, że gdybyś wiedziała, że kasy Ci nie starczy to byś mniej wydawała, może faktycznie w Twoim wypadku dobrze było by wydzielać np 200 zł na tydzień i ani grama więcej
Dzia Ja dziś wpisałam wydatki w zeszyt i w tą stronę wydatki.com i się przeraziłam - 180 zł w tym tyg. na jedzenie i to najwięcej na chipsy i inne takie Muszę zacząć się pilnować normalnie, bo z torbami pójdziemy Co planujecie jutro na obiadek? U nas chyba będzie rosołek i piersi z kurczaka lub schabowego zrobię Jeszcze muszę kolczyki porobić na ten tydzień, bo babki u mojego mężulka w firmie to już od bramy pytają ciocię, czy ma nowy towar

15

Stary 2010-08-07, 17:42   #2990
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzia Ja dziś wpisałam wydatki w zeszyt i w tą stronę wydatki.com i się przeraziłam - 180 zł w tym tyg. na jedzenie i to najwięcej na chipsy i inne takie Muszę zacząć się pilnować normalnie, bo z torbami pójdziemy Co planujecie jutro na obiadek? U nas chyba będzie rosołek i piersi z kurczaka lub schabowego zrobię Jeszcze muszę kolczyki porobić na ten tydzień, bo babki u mojego mężulka w firmie to już od bramy pytają ciocię, czy ma nowy towar
O widzisz branie masz na te cudeńka
U nas jutro leczo z cukinii, a dziś w ramach urlopu idziemy na piwo i może pizzę

Stary 2010-08-07, 18:13   #2991
Bambusowy Kijek
Raczkowanie

Witajcie
Ja dziś tez zajęłam się wydatkami. Ściągnęłam z internetu program Bank 2.0. ale jakoś nie przypadł mi do gustu i sama w excelu stworzyłam tabelę przychodów i rozchodów, ile jest na koncie i czy się zgadza bilans miesięczny z sumą na koncie w ostatnim dniu miesiąca. Założyłam tez segregator podzielony na rachunki, sprawy mieszkaniowe, kredyt itd by mieć wszystko w jednym miejscu Lubię takie rzeczy robić .

Bambusowy Kijek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 18:17   #2992
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
O widzisz branie masz na te cudeńka
U nas jutro leczo z cukinii, a dziś w ramach urlopu idziemy na piwo i może pizzę
To udanego wypadu Najwięcej dałam ok. 150 par i przyszło mi 350 zł, więc nie narzekam. Pewnie dziewczyny się nasycą biżu i już nie będą chciały brać, bo świeczników niestety nie doceniły

15

Stary 2010-08-07, 18:26   #2993
xandra23
Rozeznanie

Poproszę adres Twojego bloga- uwielbiam kolczyki. To jedyna biżuteria, którą noszę.
My dziś bez obiadu, właśnie skończyłam sprzątać chlewik domowy, a Tż skoczy do sklepu po jakiś sok, bo mam ochotę na dobrego małego drinka. I jakąś kolację by się przydało upichcić, tylko brak pomysłów.
U mnie zalane tereny, w ciągu paru godzin rzeki powylewały. Okropność.
Stary 2010-08-07, 19:51   #2994
ssnowdrop
Zadomowienie

aneczka240-ja też chcę zobaczyć Twoje cudowności świeczki są prześliczne. ja to kompletny antytalent artystyczny jestem;/ i podziwiam, i zazdroszcze

co do oszczędności tomy na razie nie mamy z czego oszczędzaći staramy się po prostu wydawać jak najmniej. ale wiadomo na sklepowych półkach niemal wszystko "wodzi na pokuszenie"

ja dzisiaj w domu rodzinnym...całe popołudnie spędziłam na korepetycjach,ale dodatkowa kasa wpadła więc zadowolona jestem bardzo zaraz sobie winka naleję i może pójdę ugotować coś pt: "szybki obiad z zamrażary w środku tygodnia" leczo może jakieś? albo kapustke?

wieczorku udanego SPD
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:55   #2995
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Poproszę adres Twojego bloga- uwielbiam kolczyki. To jedyna biżuteria, którą noszę.
My dziś bez obiadu, właśnie skończyłam sprzątać chlewik domowy, a Tż skoczy do sklepu po jakiś sok, bo mam ochotę na dobrego małego drinka. I jakąś kolację by się przydało upichcić, tylko brak pomysłów.
U mnie zalane tereny, w ciągu paru godzin rzeki powylewały. Okropność.
Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość
aneczka240-ja też chcę zobaczyć Twoje cudowności świeczki są prześliczne. ja to kompletny antytalent artystyczny jestem;/ i podziwiam, i zazdroszcze

co do oszczędności tomy na razie nie mamy z czego oszczędzaći staramy się po prostu wydawać jak najmniej. ale wiadomo na sklepowych półkach niemal wszystko "wodzi na pokuszenie"

ja dzisiaj w domu rodzinnym...całe popołudnie spędziłam na korepetycjach,ale dodatkowa kasa wpadła więc zadowolona jestem bardzo zaraz sobie winka naleję i może pójdę ugotować coś pt: "szybki obiad z zamrażary w środku tygodnia" leczo może jakieś? albo kapustke?

wieczorku udanego SPD
Oki - TU macie adres - mam nadzieję, że bana nie dostanę Z góry przepraszam i jak nie można wstawiać linków, to proszę o łagodne potraktowanie. Jakby któraś była zainteresowana, to proszę o komentarz na fbl-u lub PW tutaj
I nie bijcie tylko Już pomalowaliśmy dwie ściany ciemniejsze, jutro dwie jaśniejsze i koniec z malowaniem będzie Pomyłam naczynia, bo z trzech dni leżały - dobrze, że mamy całą zastawę Plecy mnie znów bolą, ale jakoś daję radę. Tak myślę właśnie, żeby leczo zrobić i w słoiki napakować - moja mama tak robiła i kiedyś jak jeszcze leciał ten serial Egzamin z życia, to zawsze woreczek ryżu, do tego słoik leczo i kolacja była Jutro jednak znów kotlety z ziemniaków, bo zostało jeszcze 5 sztuk Postanowiliśmy z TŻ-tem, że w przyszłym tyg. nie idziemy na zakupy. Chleb mamy pomrożony, zapas serów i wędlin też. Jutro usiądziemy i zrobimy jadłospis na następny tydzień. Jeszcze muszę kupić jakiś odkamieniacz do toalety i tak się zastanawiam nad Domestosem z tych bardziej gęstych. Miłego wieczorku SPD My zaraz z browarkiem w ręku obejrzymy jakiś dobry film

15

Edytowane przez aneczka240
Czas edycji: 2010-08-07 o 20:56
Stary 2010-08-07, 21:47   #2996
orchid87
Raczkowanie

GG do orchid87

o rany, rany jaki fajny wątek!!!
ja z moim ukochanym zamieszkam już we wrześniu mam nadzieje póki co w akademiku jesteśmy razem, ale to takie kursowanie na 2 pokoje:/ problem nr jeden:bałagan robiony przez TŻ-ta. Ale z dwojga złego wolę żyć z bałaganiarzem niż z pedantem;>
Stary 2010-08-07, 21:53   #2997
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orchid87 Pokaż wiadomość
o rany, rany jaki fajny wątek!!!
ja z moim ukochanym zamieszkam już we wrześniu mam nadzieje póki co w akademiku jesteśmy razem, ale to takie kursowanie na 2 pokoje:/ problem nr jeden:bałagan robiony przez TŻ-ta. Ale z dwojga złego wolę żyć z bałaganiarzem niż z pedantem;>
Witamy My mamy zrywy: brudzimy czasem tak, że ruszyć się nie idzie, a czasem, zwłaszcza ja, są takie momenty, że mogłabym sprzątać wszystko wokoło i nie byłoby mi dość

15

Stary 2010-08-07, 22:39   #2998
sandrunia88
Raczkowanie

Dziewczyny pochorowałam się... W środku wakacji 39 stopni, no jak to tak... Dopiero wstałam z łóżka, przez cały dzień co się ruszyłam to kręciło mi się w głowie... Wrr, jestem zła, szkoda mi weekendu... Dobrze, że TŻ chodzi przez cały Jarmark Dominikański do pracy boby się wynudził...
Stary 2010-08-07, 22:47   #2999
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandrunia88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pochorowałam się... W środku wakacji 39 stopni, no jak to tak... Dopiero wstałam z łóżka, przez cały dzień co się ruszyłam to kręciło mi się w głowie... Wrr, jestem zła, szkoda mi weekendu... Dobrze, że TŻ chodzi przez cały Jarmark Dominikański do pracy boby się wynudził...
Zdrowiej szybko Muszę się wybrać w końcu na ten jarmark, może jakieś biżuteryjne natchnienie mnie weźmie To co Twój TŻ robi, jeżeli to nie tajemnica?

15

Stary 2010-08-07, 22:53   #3000
sandrunia88
Raczkowanie

Dzięki wielkie
Na "parkingu" (tak naprawdę to boisko ZSŁ) siedzi Jest na telefon, tzn. jak jest dużo ludzi to dzwonią po niego, zawsze to troszkę kasy

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości