Co u nas, czyli ploty, ploteczki :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 19:53   #2971
bossy
Zakorzenienie

Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)

titina odpowiedzialność finansowa przy umowie zlecenie? ee..

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:02   #2972
pumas
Zakorzenienie

Bossy, nie poznaje Cię, nie zmieniaj tak często tych awatarków

No wlasnie, przy umowie zleceniu mozesz sie zawinac i narka. To takie dzialanie na psychike czlowieka....
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:08   #2973
bossy
Zakorzenienie

Właśnie. A podpisywałaś jakiś papier odnośnie odpowiedzialności finansowej? bo jak nie to się nie stresuj, bo mogą Cię co najwyżej cmoknąć w trąbkę w razie W

Pumas wiesz, rozkręciłam się

.supergirls just fly.
Stary 2011-01-26, 20:12   #2974
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Ariena piękne storczyki podziwiam, że chce Ci się o nie dbać
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:17   #2975
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
titina odpowiedzialność finansowa przy umowie zlecenie? ee..
Takie info dostałam od dziewczyny która mnie szkoli. Ale nie wiem co o tym myśleć bo dziewczyna nie jest w stosunku do mnie zbyt miła. wydaje mi się że wolałaby aby na moje miejsce przyszedł ktoś po prawie. Generalnie zamiast mi pomagać i na początku przypomina, jeśli czego nie wiem to robi mi jakie dziwne testy i straszy odpowiedzialnością i karami jeśli o czymś zapomnę. No i obawiam się że panie mecenas będą ją pytały o zdanie na mój temat ( bo ich nie ma prawie wcale w biurze) tzn czy dać mi umowę - nie wiem co powie...
Żeby się w tej pracy wyrobić trzeba mieć bardzo szybkie tempo załatwiania spraw i prowadzenia wielu terminarzy raportów itp itd. Ciężko jest mieć takie tempo ucząc się i praktycznie niewiele wiedząc. Siedzenie po godzinach też nie jest mile widziane, poprzedniej dziewczynie nie przedłużyli przez to umowy bo stwierdzili że skoro się nie wyrabia to zapewne jest źle zorganizowana....

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2011-01-26 o 20:19
titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:19   #2976
bossy
Zakorzenienie

Hm, no nic. staraj się z całych sił, jak się uda to super, jak nie to trudno. nie ma sensu się zarzynać w robocie.

.supergirls just fly.
Stary 2011-01-26, 20:19   #2977
pumas
Zakorzenienie

Ehh Titina, moze czuje, ze mozesz byc jej konkurencja ? To dopiero poczatki, wiec sie nie przejmuj, za 3 miesiace bedziesz mogla co nieco wiecej powieziec, czy Ci sie podoba i czy Ty im sie spodobalas

Bossy
Stary 2011-01-26, 20:22   #2978
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ehh Titina, moze czuje, ze mozesz byc jej konkurencja ? To dopiero poczatki, wiec sie nie przejmuj, za 3 miesiace bedziesz mogla co nieco wiecej powieziec, czy Ci sie podoba i czy Ty im sie spodobalas

Bossy
Konkurencją jej nie będę bo tam jest tylko jedno stanowisko biurowe - moje. Także wszystko na mojej głowie Reszta to aplikanci radcowscy (tak jak ona) albo mecenasi.

Cytat:
Hm, no nic. staraj się z całych sił, jak się uda to super, jak nie to trudno. nie ma sensu się zarzynać w robocie.
Mogę się zarzynać ale chciałbym mieć co w zamian tzn. umowę o pracę i normalną pensję. Tak w zasadzie to nawet jeszcze nie dostałam do ręki umowy-zlecenia.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2011-01-26 o 20:25
Stary 2011-01-26, 20:23   #2979
pumas
Zakorzenienie

Może ma kompleksy
Stary 2011-01-26, 22:25   #2980
Jula
Zakorzenienie

Titina, współczuję.
Ja się wdrażam - a właściwie trudno to tak nazwać. Najpierw miałam uczyć się części związanej z prawem i pozyskiwać klientów - ale szef stwierdził, że mam za małą wiedzę i będę robić coś innego. Coś innego = obdzwanianie klientów, tworzenie bazy. Teraz jednak zmienił zdanie i mam zorganizować szkolenie z tematu, na którym się kompletnie nie znam, pozyskiwać sponsorów i szukać klientów
Też będę docelowo robić coś, co źle zrobione może kosztować firmę nawet kilkaset tysięcy zł, ale w umowie nie mam nic napisane, że ja to pokrywam etc.
Właściwie w pracy to się nudzę odmóżdżam i przeraża mnie, ze będę musiała siedzieć z nosem w ustawach. Chyba się porzygam z nudów

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 08:29   #2981
pumas
Zakorzenienie

Jak dobrze, że moja praca jest całkiem inna i też mnie odmóżdża momentami, ale dobrze mi z tym
Nie dajcie się
Stary 2011-01-27, 17:41   #2982
Ariena
Zakorzenienie

Fajnie się czyta jakie macie perypetie w nowej pracy. Jestem bardzo ciekawa co ja będę pisać! Coś czuję że do wiosny coś mi się trafi, hmmm...oby!

Edytowane przez Ariena
Czas edycji: 2011-01-27 o 17:44
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 17:54   #2983
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Fajnie się czyta jakie macie perypetie w nowej pracy. Jestem bardzo ciekawa co ja będę pisać! Coś czuję że do wiosny coś mi się trafi, hmmm...oby!
Jeszcze trochę i my będziemy pisać o naszych perypetiach
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 19:51   #2984
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
W końcu znalazłam minutkę na wizaż... Ale jak zwykle króciutką...
Pracuję po 8 godzin, ale non-stop się uczę i ciągle za mało umiem...
Z pracą robi się nieciekawie, bo główna księgowa nie zna się na kilku aspektach i mówiła szefowej, że się nie nadaję Ona potrzebuje kogoś z wiedzą głównej księgowej do pomocy a nie mnie Słyszałam jak się żaliła szefowej, że cała księgowość spadłą na nią, że ona się przez to niewyrabia... potem jak szefowa rozmawiała ze mną, to mi powiedziała, że decyzja o tym czy tu zostanę należy do księgowej, a księgowa dodała, że ona nie będzie miała wyboru, bo nie chce się tutaj zarobić i wykończyć Staram się jak mogę, uważam, że bardzo dobrze sobie radzę, to co do tej pory robiłam to dobrze opanowałam, staram się, pomału mogę przejmować coraz więcej obowiązków no i jakby nie było, to pracuję tam dopiero od tygodnia!!! Na prawdę, musiałabym mieć wiedzę i paroletnie doświadczenie głównej księgowej, żeby być w stanie to wszystko ogarnąć od pierwszego dnia, ale wtedy nie startowałabym na to stanowisko i na pewno nie za takie pieniądze!
Ale walczę dalej!

Ps, Ariena, moje perypetie też się fajnie czyta

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 20:20   #2985
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
W końcu znalazłam minutkę na wizaż... Ale jak zwykle króciutką...
Pracuję po 8 godzin, ale non-stop się uczę i ciągle za mało umiem...
Z pracą robi się nieciekawie, bo główna księgowa nie zna się na kilku aspektach i mówiła szefowej, że się nie nadaję Ona potrzebuje kogoś z wiedzą głównej księgowej do pomocy a nie mnie Słyszałam jak się żaliła szefowej, że cała księgowość spadłą na nią, że ona się przez to niewyrabia... potem jak szefowa rozmawiała ze mną, to mi powiedziała, że decyzja o tym czy tu zostanę należy do księgowej, a księgowa dodała, że ona nie będzie miała wyboru, bo nie chce się tutaj zarobić i wykończyć Staram się jak mogę, uważam, że bardzo dobrze sobie radzę, to co do tej pory robiłam to dobrze opanowałam, staram się, pomału mogę przejmować coraz więcej obowiązków no i jakby nie było, to pracuję tam dopiero od tygodnia!!! Na prawdę, musiałabym mieć wiedzę i paroletnie doświadczenie głównej księgowej, żeby być w stanie to wszystko ogarnąć od pierwszego dnia, ale wtedy nie startowałabym na to stanowisko i na pewno nie za takie pieniądze!
Ale walczę dalej!

Ps, Ariena, moje perypetie też się fajnie czyta
To zupełnie tak jak ja. (z tym że wiedzę i doświadczenie prawnicze)

Dzisiaj chyba ta szkoląca mnie dziewczyna wyczuła że przegięła i na dzień dobry uraczyła mnie pół godzinnym usprawiedliwianiem sie i tłumaczeniem że ona też jest zestresowana, żebym nie brała wszystkiego do siebie bo to nie jest tak że ona mnie nie lubi itp. itd. Atmosfera trochę się oczyściła, ale zupełnie nie wiem jak to będzie dalej. Dziś troszkę nadrobiłam zaległości, ale i tak jestem zawalona robotą, a do tego dziewczyna, która była przede mną zostawiła swoje niedokończone sprawy...

Stary 2011-01-27, 21:22   #2986
Kala_88
Rozeznanie

Eh życie

Ja dziś śmiałam zwrócić uwagę koleżance z zespołu na jedną rzecz w tabelce którą zrobiła, a zwróciłam ponieważ poprzednio jak ktoś tak zrobił obie się pomyliłyśmy w swojej pracy i trzeba było poprawiać (piszę tak ogólnie, bo nie chcę wchodzić w szczegóły, zaczełam mieć paranoję że ktoś to może przeczytać i będzie wiedział że ja to ja). A ona wielce oburzona tym co mówię, że przecież to nie problem, więc przypominam , że poprzednio to był problem i w sumie ona coś powiedziała, odeszła, koniec tematu i widziałam, że się wkurzyła. Chyba nigdy nie będę w koleżankami z pracy z jakiś bliższych kontaktach jak np było to w poprzedniej pracy.... No nic. Mam tylko nadzieję, że nie będę gadać na mnie kierownikowi, bo są z nim w dobrych kontaktach...

Idę jutro do fryzjera, strasznie się cieszę, tydzień czekałam! Chcę zrobić pasemka, refleksy - nie jestem pewna co, wiem co mi się podoba i po prostu wydrukowałam parę zdjęć bo tak mogłabym się nie zrozumieć z fryzjerką
Wokół mnie wszędzie zwolnienia, u mojego TŻ, u mojej mamy, przeraża mnie to. Jak człowiek ma żyć, rozwijać się w takiej sytuacji.
Kala_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 22:44   #2987
pumas
Zakorzenienie

Wampirka, wspolczuje! Oby czarne scenariusze się nie sprawdziły...
Ariena, jeszcze sie napracujesz
Titina, dobrze, ze troche sie oczyscila atmosfera, oby było tylko lepiej.
Kala, ja tez mam od pewnego czasu takie schizy, z tym czytaniem i pisaniem.

Na koniec dnia popsuto mi humor i teraz troche ochlonelam, ale wczesniej niestety az sie rozpłakałam z nerwów, jacy ludzie chamscy i dwulicowi potrafią być. Chodzi o sprawy zawodowe, na szczescie nie o moja firme, ale o ludzi, z ktorymi pracuje. Dostalam w pysk normalnie, bedac szczera i badzo uczciwa osoba, a ktos inny narobil gnoju, z ktorego ja teraz nie umiem wyjsc. Na szczescie moje szefostwo stoi za mną murem, kaza mi sie wyluzowac, napic piwa i nie myslec o tym.
Stary 2011-01-28, 07:50   #2988
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Wampirka, wspolczuje! Oby czarne scenariusze się nie sprawdziły...
Ariena, jeszcze sie napracujesz
Titina, dobrze, ze troche sie oczyscila atmosfera, oby było tylko lepiej.
Kala, ja tez mam od pewnego czasu takie schizy, z tym czytaniem i pisaniem.

Na koniec dnia popsuto mi humor i teraz troche ochlonelam, ale wczesniej niestety az sie rozpłakałam z nerwów, jacy ludzie chamscy i dwulicowi potrafią być. Chodzi o sprawy zawodowe, na szczescie nie o moja firme, ale o ludzi, z ktorymi pracuje. Dostalam w pysk normalnie, bedac szczera i badzo uczciwa osoba, a ktos inny narobil gnoju, z ktorego ja teraz nie umiem wyjsc. Na szczescie moje szefostwo stoi za mną murem, kaza mi sie wyluzowac, napic piwa i nie myslec o tym.
Nie daj sie
Ja dzis luzny dzień w pracy,chyba zaraz wezmę się za angielski

Trzymajcie kciuki, bo w sobotę DZIEń z Tż, wiadomo co ma być hihi oby było OK Ma być w końcu miłoooooooooooo
stokrotka1404 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 09:06   #2989
Ariena
Zakorzenienie

Stokrotka nie nastawiaj się tak że ma coś być i koniec bo jak nie będzie to będziesz znowu zdołowana i wkurzona. Daj chłopakowi luz i nie przymuszaj na nim bo faktycznie nic nie wyjdzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 09:13   #2990
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Stokrotka nie nastawiaj się tak że ma coś być i koniec bo jak nie będzie to będziesz znowu zdołowana i wkurzona. Daj chłopakowi luz i nie przymuszaj na nim bo faktycznie nic nie wyjdzie.
ok ok nie bede, dziś np. nie jadę do niegooooo, tylko jutrooooo.

Najwyżej upieczemy tylko SzARLOTKĘ KRÓlewską

hmmmm ja tak bym chciała z nim...,on też przecież!!!
Tylko, że ta moja chudzinkaaaaaaaaaa nie ma aż tyle siły na nic
Jak można przy 185 cm ważyć 72 kg,(Kiedyś nawet było 65).Masakra jakaś...
Staram sie mu gotować, jak tylko jestem u niego
Stary 2011-01-28, 09:14   #2991
Kala_88
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie.

Pumas, to współczuję, takie akcje w pracy są bardzo wkurzające i po prostu przykre...
Kala_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 09:18   #2992
stokrotka1404
Zadomowienie

Wiecie co...
ja nie chce krakać,ale mi sie wydaję, że on ma coś z krążeniem, z ciśnieniemZabieg mógł nie wiele pomócTakie przeczucie, ale nie wiem,oby nie
bo tak to co???elektrowstrząsy???eh :/hmmmmmmmmm
Stary 2011-01-28, 09:53   #2993
pumas
Zakorzenienie

Tak, to jest przykre. Trudno, nigdzie nie ma kolorowo...

Stokrotka, nie nastawiaj się, wszystko się ułoży byle bez nacisków

Ja mam problem z ciśnieniem, mam bardzo niskie, a jak wstaje z łóżka, krzesła itp. to od razu robi mi się słabo i muszę chwilę odczekać, żeby dojść do porozumienia z własnym organizmem.
Stary 2011-01-28, 10:41   #2994
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
Tak, to jest przykre. Trudno, nigdzie nie ma kolorowo...

Stokrotka, nie nastawiaj się, wszystko się ułoży byle bez nacisków

Ja mam problem z ciśnieniem, mam bardzo niskie, a jak wstaje z łóżka, krzesła itp. to od razu robi mi się słabo i muszę chwilę odczekać, żeby dojść do porozumienia z własnym organizmem.
ok ok Pumas bede pamiętać bez nacisków

Dzis mam taaaak luzny dzien w pracy ze masakra,dosc często tak mam ostatnioooo eh:/Zaczełam juz nawet przeglądać ogłoszenia. COś tam wysłalam
Kurcze JA CHCE PRACOWAĆ A NIE... siedzieć jak ten kołek, odbierac tel. czy wyjść ze śmieciami bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
No ale co można wymagać za 1800 brutto eh:/

No ale jak już bede miala rok dośw. na stanowisku Specjalista ds. kadr i płac to mam duże szanse wbić się do mega dużej firmy. Na to liczę
Szuakm też teraz na weekendy roboty dorywczej...
Tel jak narazie milczy:mur :
Stary 2011-01-28, 10:44   #2995
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka1404 Pokaż wiadomość
No ale co można wymagać za 1800 brutto eh:/
sory ale nie mogłam sie już powstrzymać normalnie tak mnie rozśmieszasz tym ciągłym podkreślaniem ile zarabiasz, chyba już ze 100 razy pisalaś, i średnio co 2 post zawiera wysokość twojego wynagrodzenia. a najlepiej jak piszesz ile masz netto do dwóch miejsc po przecinku

jaki jest tego cel? bo mnie to zastanawia

ah i jeszcze to podkreslanie stanowiska... też prawie non stop
sory, prawie się posikałam ze śmiechu ;D

.supergirls just fly.
Stary 2011-01-28, 10:50   #2996
stokrotka1404
Zadomowienie

Cytat:
sory ale nie mogłam sie już powstrzymać normalnie tak mnie rozśmieszasz tym ciągłym podkreślaniem ile zarabiasz, chyba już ze 100 razy pisalaś, i średnio co 2 post zawiera wysokość twojego wynagrodzenia. a najlepiej jak piszesz ile masz netto do dwóch miejsc po przecinku

jaki jest tego cel? bo mnie to zastanawia

ah i jeszcze to podkreslanie stanowiska... też prawie non stop
sory, prawie się posikałam ze śmiechu ;D
łooooooo ludzie!!!Po to jest forum, zeby pisać co tam się chce a nie...
Nikt nie zmusza Cię żebyś odpisywała na to co pisze!!!Mam prawo pisać co chcę!!!!A to co teraz napisałaś jest trochę nie smaczne!!!!
Stary 2011-01-28, 10:54   #2997
bossy
Zakorzenienie

nie mogę pardon <rotfl>

.supergirls just fly.
Stary 2011-01-28, 10:55   #2998
stokrotka1404
Zadomowienie

każdy ma prawo sobie ponarzekaćA Ty mi z jakimś sikaniem hahahahahahahahahahahaha! !!!!
Stary 2011-01-28, 11:12   #2999
Konto usunięte

Humorki dopisują widzę

Stokrotko
uwierz, że dałabym wszystko, zeby być na Twoim miejscu. I mogę nawet tam siedzieć i nic nie robic przez te 8 godzin za 1800 miesięcznie 1000 razy lepsze to niż siedzenie w domu
Stary 2011-01-28, 12:29   #3000
*misia*
Zakorzenienie

Stokrotko ja tak jak IR1988 chętnie bym się z Tobą zamieniła i ponudziła się na takim stanowisku i za takie pieniążki. Pomyśl, ze wiele osób za minimum pracuje i nieźle się naharuje a nawet jak się nudzi to i jak za wiele mniejszą kasę niż Ty.

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości