Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-03, 18:49   #2971
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25
Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Madzia chciałabym mieć samochód typu mini cooper, nowy nissan micra czy fiat 500. W każdym razie żeby nie miał dużej dupci, żeby opłaty były niskie, żeby było łatwo zaparkować i żeby zmieściła się w nim torebka i zakupy Mam odłożoną większą(jak dla mnie) sumę pieniędzy (ok. 11 tys.) ale trzymam je z myślą o weselu lub na czarną godzinę i nie chciałabym tego władować w samochód. Dlatego jak już coś kupię, to na pewno nie autka z załacznika
Ehhh... Jak tylko wyjdę z finansowego kanionu (bo to już nie dół) to też kupię sobie jakieś autko bo garaż podziemny już mam Tylko na starcie muszę sobie wziąć jakieś doszkalanie bo po Wawie będę bała się jeździć

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:54   #2972
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia chciałabym mieć samochód typu mini cooper, nowy nissan micra czy fiat 500. W każdym razie żeby nie miał dużej dupci, żeby opłaty były niskie, żeby było łatwo zaparkować i żeby zmieściła się w nim torebka i zakupy Mam odłożoną większą(jak dla mnie) sumę pieniędzy (ok. 11 tys.) ale trzymam je z myślą o weselu lub na czarną godzinę i nie chciałabym tego władować w samochód. Dlatego jak już coś kupię, to na pewno nie autka z załacznika
za 2-3 tysiące napewno coś znajdziesz, ale musisz sie liczyć z tym,że na samochód też trzeba wydać troche pieniedzy tj Naj pisała,przeglądy,naprawy, OC itp,benzyna no ale chyba nie masz wyjścia

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Pomyśl o tym, że jeśli zadzwonisz ryzykujesz, że krzyknie Ci kolejne dodatkowe, "karne" dni czekania...
właśnie tego najbardziej sie boje,wtedy jak rozmawialiśmy w pon to miałam sie nie odzywać a zadzwoniłam we wtorek koło 7 rano i powiedziałam mu,że sie boje,ze bedzie mnie zwodził,że specjalnie chce taką przerwe żebym sie przyzwyczaiła a on powiedział,że mam sie nie bać bo on chce to przemyśleć i już wiecej przerw nie bedzie,a jak prosiłam żeby sie nie denerwował,że zadzwoniłam(myślalam,że przesunie swoją odp z pon na wtorek za ten tel) to odpowiedział,że nie bedzie zły jak przez ten czas nie bede do niego wydzwaniać

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Drugą bluzkę władowałam rękawem w stalówkę pióra i mam całą w kleksach, jak ja to robię, ja pierniczę
biedna

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
madziu ja sama nie wiem już, wczoraj sobie pomyślałam o Tobie bo prawie się rozstaliśmy z TŻ Z mojej winy trochę i zaczął mówić że wyjście jest tylko jedno itp.
Ale najlepszym dowodem na to że nie mógł tego zrobić był sms w momencie gdy godzinę nie dawałam znać czy dotarłam do domu. Już pisał "Jesteś? Będę za godzinę na gg - porozmawiamy". I jakoś specjalnie nie opierał się kiedy ustalaliśmy co chcemy zmienić w sobie i że nie chcemy się rozstać...
Nie wiem doprawdy jak Twój TŻ może być taki twardy i nieugięty może on naprawdę już nie chce wrócić tylko Cię zwodzi? Poczekaj do poniedziałku ale ja... się martwię...
porozmawiaj z Tż,przepros i nie kłóccie sie nie trać tego

wtedy mi mówił,że po 6 latach nie tak łatwo podjąć decyzje i nie da sie w tydzień przemyśleć wszystkiego,dlatego chciał dodatkowo 2 tygodnie czasu bo tydzień dla niego to było za malo. Co innego jakbym od początku (8 sierpnia;() nie wydzwaniała a ja prawie 2 tyg dzień w dzień do niego dzwoniłam i to sie przedłużyło w czasie

I tak poszedł mi na reke,że w ogóle myśli o tym ,bo na samym początku nawet nie chciał sie na to zgodzić i nie chciał o tym myśleć bo dla niego to było bez sensu. On chce sie przekonać, czy naprawde chce dać mi tą szanse,czy nie bedzie żałował tej decyzji,bo jak mówił nie chce powtórki,że da mi szanse a zaraz bedzie znowu to samo bo nie chce tego po raz kolejny przeżywać. Dlatego potrzebuje czasu ale mi tak cieżko
Stary 2010-09-03, 18:54   #2973
butterfly20
Zakorzenienie

Paollino Wy to często prawie-zrywacie.

Jejuuu mi naprawdę szkoda życia na kłótnie. To co się pokłóciliśmy na wesele to trochę poprzeżywałam rano i na poprawinach było już ok.
I nie przypominam sobie,żebyśmy mówili,że ze sobą zrywamy (no dobra,może ja kiedyś jak mnie wnerwił i miałam PMS). Oczywiście pomijam sytuację prawdziwego kryzysu,który miał miejsce pół roku temu i o którym "stare" dziewczyny wiedzą.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:56   #2974
madziamacius8786
Zakorzenienie

Motylku po tym doświadczeniu,które teraz przeżywam też stwierdzam,że zmarnowałam tyle czasu na kłótnie, zamiast nich mogłyby być cudowne dni jestem zła na siebie strasznie

Dzi co u Ciebie?
Stary 2010-09-03, 18:57   #2975
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Paollino Wy to często prawie-zrywacie.
Wiesz co ostatnio nam się jakoś tak miesza. Jestem jakaś taka sfochowana, chyba hormony ze mnie schodzą Ale dziś już było lepiej - jestem pozytywnie nastawiona, spotkałam się z przyjaciółką na kawie i chyba brakowało mi babskiego towarzystwa, bo motylki przy TŻ wróciły Z przyjaciółką się 3 mies. nie widziałam bo ona w Krakowie i jakoś nie dało się spotkać aż do dziś
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:58   #2976
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jejuuu mi naprawdę szkoda życia na kłótnie. To co się pokłóciliśmy na wesele to trochę poprzeżywałam rano i na poprawinach było już ok.
I nie przypominam sobie,żebyśmy mówili,że ze sobą zrywamy (no dobra,może ja kiedyś jak mnie wnerwił i miałam PMS). Oczywiście pomijam sytuację prawdziwego kryzysu,który miał miejsce pół roku temu i o którym "stare" dziewczyny wiedzą.
mam tak samo
my mieliśmy jedną sytuację taką, gdy naprawdę nasz związek zawisł na włosku. a ”kłócimy się” często ale na zasadzie takiej ”uroczej” sprzeczki zawsze kończącej się śmiechem
i wypraszam sobie, nie jestem stara (nawet w cudzysłowie!)
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 18:58   #2977
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Dzi co u Ciebie?
A różnie niestety

Ale jestem tutaj z Wami więc jestem na bieżąco

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:01   #2978
najfajniejsza
Zakorzenienie

Madziu, dasz radę, zobaczysz a co Cię nie zabije, to wzmocni
Stary 2010-09-03, 19:04   #2979
carmelova
Zakorzenienie

Motylku mam tak samo jak Ty - szkoda mi życia na kłótnie (chociaż z natury jestem choleryczką). Może jest mi łatwiej, bo ja już sobie trochę Tżta "wychowałam" i on mnie "wychował". Po prostu się dotarliśmy i wiemy, że nasz związek jest zbyt cenny by go niszczyć niepotrzebnymi kłótniami. Nie zawsze jest łatwo. Pewne tematy były po stokroć przegadane i dopiero 101 rozmowa przyniosła rozwiązanie, ale trzeba się starać porozumieć, choć czasem nerwy puszczają.
paollino ja z moim eksem "zrywałam" średnio co 2 tygodnie. Teraz z perspektywy czasu uważam, że było to oznaką tego, że nasz związek był kompletnie niedojrzały. Dorośli i odpowiedzialni ludzie nie wypowiadają z taką lekkością tak raniących słów...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:07   #2980
raingirl
Zakorzenienie

Słuchajcie jaka bzdura... rejestruję się w takim szczecińskim pośredniaku on-line i wklepuję sobie te dane, wklepuję... przyszła pora na adres e-mail i co? Okazało się, że nie przewidziano, że adres może być taki długi - nie da rady wpisać ostatniej literki
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:08   #2981
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co ostatnio nam się jakoś tak miesza. Jestem jakaś taka sfochowana, chyba hormony ze mnie schodzą Ale dziś już było lepiej - jestem pozytywnie nastawiona, spotkałam się z przyjaciółką na kawie i chyba brakowało mi babskiego towarzystwa, bo motylki przy TŻ wróciły Z przyjaciółką się 3 mies. nie widziałam bo ona w Krakowie i jakoś nie dało się spotkać aż do dziś
może przed każdą kłótnią,albo powiedzeniem czegoś złego w stosunku do Tża przemyśl to dwa razy? bo ja też taka byłam,że najpierw coś robiłam a potem myślałam

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
mam tak samo
my mieliśmy jedną sytuację taką, gdy naprawdę nasz związek zawisł na włosku. a ”kłócimy się” często ale na zasadzie takiej ”uroczej” sprzeczki zawsze kończącej się śmiechem
i wypraszam sobie, nie jestem stara (nawet w cudzysłowie!)
tak Ci sie tylko wydaje

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
A różnie niestety

Ale jestem tutaj z Wami więc jestem na bieżąco
jak chcesz możesz napisać w klubie

Cytat:
Madziu, dasz radę, zobaczysz a co Cię nie zabije, to wzmocni
mam taką nadzieje ale on poniedziałku znowu zacznie sie kolejny tydzień przeżywania tego samego ale przynajmniej wiem,że z każdym dniem jestem bliżej tego dnia, nie wiem czy mój dzisiejszy sen coś oznacza czy nie (w głebi serca chciałabym) ,ostatnio jak Tż napisał tego smsa,że miał dać znać wiec daje i jak go dostałam prawie serce mi wyskoczyło,zaczełam sama do siebie sie uśmiechać tak dawno nie dostałam od niego smsa,skakałam po pokoju z radości żeby po rozmowie znowu spaść na sam dół teraz bedzie inaczej bo dłużej nie bedziemy mieć ze sobą kontaktu (2 tygodnie to dużo ) + tamte dni bez odzywania sie jeszcze dobija mnie fakt ,że jutro byśmy obchodzili Naszą rocznice na którą tak sie cieszyliśmy
Stary 2010-09-03, 19:09   #2982
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
paollino ja z moim eksem "zrywałam" średnio co 2 tygodnie. Teraz z perspektywy czasu uważam, że było to oznaką tego, że nasz związek był kompletnie niedojrzały. Dorośli i odpowiedzialni ludzie nie wypowiadają z taką lekkością tak raniących słów...
Wiesz, my jesteśmy w sumie dość "świeży" bo co to tam niecałe 5 miesięcy TŻ mi pierwszy raz powiedział o rozstaniu, wcześniejsze sprawy to była moja panika, a on nigdy o tym nie wspomniał. Zresztą teraz mu się nie dziwię, bo doprowadziłam go chyba na skraj rozpaczy... Eh, szkoda gadać, zawaliłam trochę i zamiast partnerskiego związku to zrobiłam sobie spowiednika któremu się tylko żaliłam... Nikt nie chce być ze smutaskiem a ja mu od miesiąca czy dwóch nawet non stop jakieś żale, problemy itp. Każdy je może mieć ale nie aż tyle
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:09   #2983
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Rozmawiałyście o drogich zakupach ja byłam z mamą na zakupach i przez przypadek weszłyśmy do ciucholandu(pierwszy raz), ale takiego gdzie ciuchy są na wieszakach porozwieszane, a nie ze trzeba w koszach grzebać bo tak to bym nie umiała kupiłam fajną bluzeczkę za dychę i kupiłam też kozaczki zamszowe

A poza tym, to strasznie zmęczona jestem ostatnio, choć się wysypiam jak nigdy, nie muszę się martwić egzaminem, praktyką itp..
Stary 2010-09-03, 19:13   #2984
carmelova
Zakorzenienie

Basiu gdzie jest ten ciucholand? Ja to mam nawet problem ze znalezieniem czegoś w takim z wieszakami...
Stary 2010-09-03, 19:20   #2985
skimos
Zakorzenienie

chyba w większości ciucholandów obecnie są ciuchy na wieszakach?

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:21   #2986
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, my jesteśmy w sumie dość "świeży" bo co to tam niecałe 5 miesięcy TŻ mi pierwszy raz powiedział o rozstaniu, wcześniejsze sprawy to była moja panika, a on nigdy o tym nie wspomniał. Zresztą teraz mu się nie dziwię, bo doprowadziłam go chyba na skraj rozpaczy... Eh, szkoda gadać, zawaliłam trochę i zamiast partnerskiego związku to zrobiłam sobie spowiednika któremu się tylko żaliłam... Nikt nie chce być ze smutaskiem a ja mu od miesiąca czy dwóch nawet non stop jakieś żale, problemy itp. Każdy je może mieć ale nie aż tyle
no to nie bądź smutaskiem bądź wesoła,szcześliwa,że jest przy Tobie oczywiście każdy ma chwile słabości i nie można ciągle być uśmiechnietym jak sie jest smutnym ale Nam możesz sie zawsze wygadać

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Rozmawiałyście o drogich zakupach ja byłam z mamą na zakupach i przez przypadek weszłyśmy do ciucholandu(pierwszy raz), ale takiego gdzie ciuchy są na wieszakach porozwieszane, a nie ze trzeba w koszach grzebać bo tak to bym nie umiała kupiłam fajną bluzeczkę za dychę i kupiłam też kozaczki zamszowe
pokażesz co tam zakupiłaś?

Boje sie,że te moje telefony nachalne na początku wszystko zniszczą, ale Tż wie,że ja taka nie jestem po prostu nie umiałam sobie z tym poradzić,że zerwał przecież widzi,że szanuje jego zdanie nie odzywając sie tak długo
Stary 2010-09-03, 19:24   #2987
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu gdzie jest ten ciucholand? Ja to mam nawet problem ze znalezieniem czegoś w takim z wieszakami...
Na Radziwiłłowskiej ale serio chcesz się wybrać? bo my tak przez przypadek weszłyśmy i ta bluzeczka to była w sumie jedyna rzecz jaka mi się spodobała

Ale na Limanowskiego jest ciucholand gdzie zawsze jeszcze przed otwarciem w poniedziałki była mega kolejka, jeździłam do szkoły to widziałam
Stary 2010-09-03, 19:26   #2988
raingirl
Zakorzenienie

Któraś z Was (niestety nie pamiętam która ) chciała, żeby dać znać jak będzie szła rozbiórka Coco Mademoiselle na perfumowym. No to właśnie idzie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=464386
Stary 2010-09-03, 19:26   #2989
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
chyba w większości ciucholandów obecnie są ciuchy na wieszakach?
Tak? to nie wiedziałam, nie odwiedzałam nigdy wcześniej takich miejsc

Cytat:
pokażesz co tam zakupiłaś?

Jutro może zrobię fotki bluzeczka się pierze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:29   #2990
skimos
Zakorzenienie

no ja też za często nie bywam ale przez witryny widać że wieszaki są normalnie, tylko część w koszach

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:29   #2991
carmelova
Zakorzenienie

AAaa Basiu myślałam, że tam było dużo fajnych ciuchów, ale skoro nie, to nie ma sensu. Nie umiem kupować w ciucholandach, w życiu udało mi się upolować tylko kilka fajnych rzeczy...
Stary 2010-09-03, 19:30   #2992
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Któraś z Was (niestety nie pamiętam która ) chciała, żeby dać znać jak będzie szła rozbiórka Coco Mademoiselle na perfumowym. No to właśnie idzie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=464386
Jak ja się napaliłam, wchodzę... A tam już wszystko rozlane

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 19:33   #2993
madziamacius8786
Zakorzenienie

Basiu oki

Jeszcze niedawno uważałyście mnie za wariatke ,Tż może też,że tak do niego wydzwaniałam ale poprawiłam sie prawda ? Pokazałam mu,że potrafie dać mu odpocząć?
Stary 2010-09-03, 19:36   #2994
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ja się napaliłam, wchodzę... A tam już wszystko rozlane
Na pewno? Tzn ja sie nie znam na tych rozbiórkach, i weszłam z ciekawosci ale z tego co widzę , to flakonik ma 100ml, a chętne są na 80ml?
Stary 2010-09-03, 19:42   #2995
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Cytat:
Basiu oki

Jeszcze niedawno uważałyście mnie za wariatke ,Tż może też,że tak do niego wydzwaniałam ale poprawiłam sie prawda ? Pokazałam mu,że potrafie dać mu odpocząć?
Pokaż do końca

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Na pewno? Tzn ja sie nie znam na tych rozbiórkach, i weszłam z ciekawosci ale z tego co widzę , to flakonik ma 100ml, a chętne są na 80ml?
Na wątku napisane: "Kolejna moja ukochana Chanelka...do oddania 70ml"

a dalej
"JA - 30ml + flakon
elaa2 - 20ml
tris - 10ml
velika - 10ml"

Więc 70ml

Stary 2010-09-03, 19:44   #2996
najfajniejsza
Zakorzenienie

Madziu, jesteś silna i bądź do końca wierzymy w Ciebie

Carmi, ja nie lubię w ogóle zakupów, ale czasem łażę z mamą do jednego lumpa i tam da się znaleźć skarby
a jak przeglądam wątek lumpeksowy, to już w ogóle się napalam na ciucholand: np. ta sukienka pierwsza: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2138
albo ta spódnica: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2133

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1307

no cudeńka da się znaleźć, a i klasyczne ciuchy (np. czarny golf itp., ja w ogóle swetry to tylko w lumpach, bo za 20 zł mam superzakopiański sweterek )
Stary 2010-09-03, 19:47   #2997
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż do końca
ech jeszcze tydzień nawet sie nie skończył postaram sie

Cytat:
Madziu, jesteś silna i bądź do końca wierzymy w Ciebie

Carmi, ja nie lubię w ogóle zakupów, ale czasem łażę z mamą do jednego lumpa i tam da się znaleźć skarby
a jak przeglądam wątek lumpeksowy, to już w ogóle się napalam na ciucholand: np. ta sukienka pierwsza: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2138
albo ta spódnica: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2133

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1307
dziekuje Skarbie bez Was cieżko by było

ta sukienka z pierwszego linka jest ładna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:52   #2998
Basiek19
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż do końca

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

a dalej
"JA - 30ml + flakon
elaa2 - 20ml
tris - 10ml
velika - 10ml"

Więc 70ml
No, ale ja to rozumiem tak, że dziewczyna chce dla siebie 30ml, wiec logiczne ze do oddania zostaje 70.. bo przecież na aukcji jest 100ml flakonik

Ale nie chcę w błąd wprowadzać, niech Rain się wypowie

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Kurcze, Naj rzeczywiście niektóre rzeczy super
Stary 2010-09-03, 19:54   #2999
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:

a dalej
"JA - 30ml + flakon
elaa2 - 20ml
tris - 10ml
velika - 10ml"

Więc 70ml
Jak dla mnie to Basia ma rację - dziewczyna rezerwuje sobie 30 ml z flakonem a resztę rozbiera - czyli ma 70 ml do oddania bez tego co bierze dla siebie - idź i zamawiaj bo już chyba 5 ml zostało

EDIT - zostało trochę więcej niż 5

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2010-09-03 o 19:55
Stary 2010-09-03, 19:56   #3000
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Cytat:
No, ale ja to rozumiem tak, że dziewczyna chce dla siebie 30ml, wiec logiczne ze do oddania zostaje 70.. bo przecież na aukcji jest 100ml flakonik

Ale nie chcę w błąd wprowadzać, niech Rain się wypowie

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Kurcze, Naj rzeczywiście niektóre rzeczy super
Boszz. no tak Nie myślę teraz logicznie, humor mi spada z minuty na minutę...

Zdążyłam, zamówiłam sobie 5

Edytowane przez malenka146
Czas edycji: 2010-09-03 o 19:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości