|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Pojawiam sie tu raz na jakis czas bo jakos czasu nie moge znalezc
....dziewczyny bylam 23.09 na usg to bylo najgorsze usg jakie w zyciu mialam a to moje drugie dziecko naczekalam sie w kolejce 2godz a w gabinecie bylam 3min nie wiecej po za tym ze widzialam malenstwo jak sie rusza to lek.powiedz.ze wszystko w porzadku i tyle nawet zdjecia nie mam .......umowilam sie na 9.X prywatnie na usg i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam napiszcie mi co byscie zrobily na moim miejscu?................. a po za tym nadal jestem nerwowa a to juz 13 t.c ale ja wiem ze dopiero 11zaplodnieniowy bo dokladnie wiem kiedy zaszlam w ciaze....mdlosci jeszcze nie kiedy wystepuja ale juz rzadziej i dzieka Bogu a humorki mam takie ze podziwiam tz ze jeszcze ode mnie nie uciekl hihihi......brzuszek mi szybko rosnie a w I ciazy mialam do V m-ca maly ..........a u Was dziewczynki jak jest w tych tyg.?????No i napiszcie czy dobrze robie idac na powtorne usg?---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
ale podobno takie objawy moga wystepowac wiec nie panikuje
|
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze zrobiłaś moim zdaniem, ja z początku też chodziłam do gina, który podchodził do każdej pacjentki z góry. Cierpliwości brakło mi szybko,poszłam z wynikami bety (które rozmijały się z jego obliczeniami oprawie miesiąc) do niego wyczekałam się w kolejce też ok. 2 h po czym dostałam tylko.... opieprz
|
#2973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mialam NT i wynosi 1mm ale o D1 nie slyszalam?moze to to samo?
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytam, bo samo Fabio to raczej nie polskie imię i jesli mieszkacie w Polsce i żadne z Was nie jest obcokrajowcem, to będziecie mieli problem z rejestracją tego imienia. Urząd na pewno zaproponuje Wam polski zamiennik, czyli Fabiana własnie. " Inna, India czy może Indira Jeśli chcecie wykazać się wielką pomysłowością w wyborze imienia dla dziecka, musicie liczyć się z tym, że w urzędzie stanu cywilnego spotkacie się z odmową. Gdy powstaje spór dotyczący zarejestrowania imienia lub gdy istnieją jakieś niejasności, można zwrócić się do Komisji Kultury Języka PAN, która wyda opinię, kierując się troską o dbałość językową. Do opracowanego przez tę komisję wykazu imion używanych w Polsce (nie jest to dokument normatywny) ciągle dochodzą nowe. Oprócz noszonych przez Polaków od stuleci, takich jak Jan, Stanisław, są w nim już Samanta, Izaura, Telesfor. Nadal jednak nie zyskuje aprobaty obca pisownia imion, np. Victoria. Można oburzać się na decyzję komisji, która nie zgadza się, by dziewczynka nosiła imię Inna. Można pisać odwołania lub nawet podać sprawę do sądu (co zrobili rodzice dziecka, które na drugie imię miało mieć Dąb). A może warto najpierw pomyśleć o dziecku? Rejestracja imienia dziecka Zanim wybierzesz się do urzędu, by zarejestrować narodziny dziecka, sprawdź, czy wybrane przez was imię można wpisać do dokumentów. Oto obowiązujące w Polsce kryteria nadawania imienia: - ma polskie brzmienie – imiona typu Cyntia, Peter, Thomas można nadać tylko wtedy, gdy choć jedno z rodziców jest cudzoziemcem; - nie jest w formie zdrobniałej – dla dorosłej osoby może to być poważnym problemem; - nie ośmiesza dziecka – nie jest dziwnie brzmiącym określeniem, nie kojarzy się z czymś obraźliwym; - pozwala odróżnić jego płeć – imię dziewczynki kończy się na „a”; - nie jest to wyraz pospolity, np. Maciejka, Junior. "
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-02 o 13:24 |
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też łapie ![]() ja też czasem mam pobolewania w podbrzuszu kłucie,czasem jak na @ ale mija.i nie plamie wiec chyba jest ok i ból nie jest taki silny . a jestem w 12 tc niedlugo 13 tc bedzie ![]() dziś byłam w ciucholandzie i dziewczynki ale fajne ciuszki dostałam. zapłaciłam grosze bo 10 zł a kg kosztuje 15 zł. i dostalam az 5 par slodkich skarpeteczek niemowlecych 1 spioszek polarowy(słodki) 1 kaftanik zapinany na zatrzaski 1 takie body na lato z nogawkami krotkimi i 8 sztuk bodziakow na zatrzaski normalnie niektore nowki sztuki inne w dobrym stanie wszystkie markowe az sie w nich zakochalam |
|
|
|
|
#2977 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hihihi powiedzialm tez ze wiem ile jestem tyg w ciazy i kiedy doszlo do zaplodnienia bo dzidzia jest jak najbardziej planowana ale on swoje ze oni maja swoje ustalone zasady olbliczania itp...pozniej jak bylam na usg zapytalam ktory tydz.ciazy wychodzi na usg -cisza nic sie nie dowiedzialam po za wpisem w karcie terminu od dnia ostatniej miesiaczki normalnie brak slow.---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
jakos odwagi nie mam |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
monika267 bardzo dobrze zrobiłaś to chore żeby wizyta trwała tak mało i na dodatek lekarz nie rozwiewa twoich wątpliwości idź prywatnie kas a pójdzie ale przynajmniej ty będziesz spokojna
Cytat:
ale powiem ci przeczytałam o tym imieniu Dąb i zdębiałam - faktycznie rodzice nieraz o dziecku nie myślą.
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no u mnie zawsze w sobote jest za 1kg 15 zł te małe ciuszki sa leciutkie wiec wychodzi naprawde tanio ja po raz 1 powszlam dzis i kupilam ciuszki ja tez w kwietniu . jeszcze tyle czasu...
|
|
|
|
|
#2980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiała być Apolonia i koniec kropka. Chociaż jak w tym roku widziałam listę dzieciaków "zerówkowiczów" to były chyba ze dwie Jessici, i ze 3 imiona których brzmienia chyba nawet bym nie umiała poprawnie wymówić... Cytat:
i Ty zaoszczędzisz sobie mnóstwo nerw, i lekarzowi pokażesz, że nie był takim guru za jakiego się uważał
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiekszośc urzędów pozwala spolszczyć angielskie imię, i dlatego mamy Dżesiki problem jest jak się chce mieć Jessica
|
|
#2982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja ostatnio sobie zdałam sprawę że właśnie mi się 4 miesiąc zaczął a dopiero co się o ciąży dowiedziałam już 1/3 za nami ![]() Cytat:
także wszystko od urzędu zależy ![]() iizabelaa no właśnie a to już że tak powiem wieśniackie trochę
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-10-02 o 14:38 |
|||
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
A może to były DŻesiki? Nie chcę pokręcić
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęśćie nie mój problem bo wybrałam imiona funkcjonujące w Polsce
![]() a wy dziewczynki?? pewnie juz pislayscie, ale temat imion zawsze jest fajny
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Maja,Aleksander albo Kacper
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Milena lub Dominika, a jak się okaże, że jednak chłopczyk, to Mateusz
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie bardzo ładne macie dziewczynki podobny gust do mojego ![]() Maja bardzo popularna jest ostatnio w Polsce
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem tradycjonalistka. U mnie będzie Basia albo Tomek
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet tak do tego nie podchodzę,bo jakby nie było,większość imion jest teraz na topie,a ja jednak nie przepadam za udziwnieniami imiennymi
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Gdyby nie upartość mojego TŻ ,to dałabym Marysię albo Zosię
|
|
#2990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Ty Iza to te imiona z podpisu?? ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- mam już rybkę Basię
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Tomasz bardzo się podoba mojej siostrze
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
też podobają mi się zwyczajne imiona np Agnieszka, Basia właśnie a z męskich Łukasz, Mateusz. U nas temat imion stoi w miejscu. Księga imion leży
![]() dobra zabieram się za sprząranie mąż już odkurza
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zofia Cytat:
![]() Kurcze mi się dużo imion podoba, wszystkie co wymieniłyście, dlatego ciężko mi było się zdecydować poza tym mam w rodzinie jeszcze Aleksandrę, Jakuba, Dominika, Filipa i Nikodem ![]() Tak u mnie będzie Idalka albo Tymek
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
a ja na 17 idę na panieński, to taka spokojna dziewczyna, więc będzie bez szaleństw. zdziwiłam się, jak mnie zaprosiła, bo w zasadzie to przyjaźnią się nasi TŻowie, a ona raczej nie ma wiele koleżanek. tak średnio chce mi się tam iść
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka? Mam tak na imię,a przyznam szczerze,że nie słyszałam,żeby ktoś teraz tak nazywał swoje córcie,a szkoda! Hehe
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo oryginalne imiona wybrałaś
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Zuza to tez moja jedyna siostrzenica ![]() i od kilku dni mam siostrzeńca Nikosia, reszta dzieciaków jest od strony męża, no właśnie ja jakoś tak mam, że jak jakieś imię staje się bardziej popularne to od razu u mnie dopada, jeszcze nie znam płci, jak poznam to może na nowo zacznę przeszukiwać imiona
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
ja mam fajnie, bo w pracy mam bardzo duży przegląd imion - uczę co roku kilkaset dzieci (w zasadzie to młodzież, bo to liceum) więc jest w czym wybierać
wciąż bardzo popularne są Anie, kilka lat temu był boom na Sandry - w każdej klasie była przynajmniej jedna, a teraz na Nikole
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu, ale Nikola wyjątkowo mi nie przypadło do gustu
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
A ja chcialam jak jeszcze sie staralismy dla dziewczynki Aleksandra a teraz mi sie Nadia spodobalo a dlaczego to pojecia nie mam hihi a jak bedzie chlopiec to Aleks ale zapewne Aleksander bede musiala dac Bo Aleksy troche dziwne choc w polskim wystepuje i w skrocie Alek wychodzi?
Problem polega na tym ze ja nie chce zeby wolali na niego Olek bo tak zazwyczaj sie to konczy tak samo jest z moja siostrzenica Oliwia wszyscy na nia Ola i tak juz zapewne zostanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

....dziewczyny bylam 23.09 na usg to bylo najgorsze usg jakie w zyciu mialam a to moje drugie dziecko naczekalam sie w kolejce 2godz a w gabinecie bylam 3min nie wiecej po za tym ze widzialam malenstwo jak sie rusza to lek.powiedz.ze wszystko w porzadku i tyle nawet zdjecia nie mam
a humorki mam takie ze podziwiam tz ze jeszcze ode mnie nie uciekl hihihi......brzuszek mi szybko rosnie a w I ciazy mialam do V m-ca maly 

Tylko czasami odczuwam kłucie w linii pod pępkiem...no i praca mnie trochę stresuje (szkoła), ale mam zamiar do stycznia do ferii popracować. A pokaże Wam foto ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)