Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-15, 10:07   #2971
Kitka:)
CABIN CREW

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.IV

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

loluska dziękuje za linka z sukienką!

dianulaa nie martw się włosy szybko Ci odrosną. Niestety pełno takich fryzjerów.

mi.a witaj!

caate znam ten ból, jak dziecko chore. Moja mała była w zeszłym tygodniu chora i ciesze się, że już na szczęście jest zdrowa.

angelwithoutsoul mój Tż. też ze mną "niby" zerwał ponad 2 tyg i nie mógł długo wytrzymać. Wiesz widzę po Twoim i moi przypadku, że te rozstanie wyszło na dobre. Od tego czasu w sumie nie kłócimy się on i ja staramy dbać o ten związek.

_Alessandra czasem Ci zazdroszczę, że uczysz się jeszcze w szkole.

W ogóle mam brak motywacji do nauki. Ostatnio nic kompletnie nie zrobiłam, aż wstyd mi się przyznać. Może znacie jakieś sposoby do zwiększenia motywacji?

Wczoraj byłam w Krakowie w Aquaparku i super było. Choć nie umiem pływać i tak dobrze się bawiłam. Dwie godziny mi nie starczyły. Jeszcze ja i Tż. wczoraj byliśmy na kacu ja na lekkim, ale jego to jeszcze rano alkohol trzymał, ale warto było dla sobotnie imprezy to przetrwać. Tyle kasy mi poszło, że to szok. Trzymajcie dziewczyny teraz za mnie kciuki, żebym dostała stypendium i nie musiała płacić całości za szkołę.
ja też nic nie robię a muszę zacząć bo mam w czwartek 2 prezentacje a w piątek kolokwium

jak ja dawno nie byłam na basenie...no ae za 2 tygodnie na pewno będe- mam na uczelni zaliczenie z pływania

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:12   #2972
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
To raczej działa tak, że jeśli ktoś z Twojej rodziny zna dobrze ortodontę, to na zasadzie "polecenia po znajomości" może wziąć mniej, ale oficjalnie chyba czegoś takiego w ogóle nie ma
Ale jeśli masz protetyka w rodzinie, to może współpracuje z jakimś ortodontą, wtedy na pewno coś dałoby się załatwić
Oczywiscie ze cos takiego oficjalnie jest

Ortodonta, tak samo jak kazdy inny lekarz powinien znac dobrze KEL (aktualnie z tego nawet sa pytania na egzaminie i to duzo).

Rozdzial IV, artykul 67.
"Dobrym zwyczajem jest leczenie bezplatnie innych lekarzy i czlonkow ich najblizszej rodziny oraz wdow i sierot po lekarzach."

To nie jest nakaz, ale dobry zwyczaj. Ale nie znam lekarza ktory by sie do tego nie stosowal, to chyba jakis naprawde totalny materialista.

Ja ostatnio mialam za darmo robione badania okulistyczne za ktore bym duzo zaplacila no i chcialam bo mi dziwnie bylo ale pani dr kategorycznie mi zabronila, ze ona nie wezmie od kolezanki po fachu a kodeksu nalezy sie trzymac.
Moja kolezanka jak chodzila prywatnie do dentysty to tez placila o wiele mniej - tzn tylko za zuzyte materialy do zebow no bo wiadomo ze to kosztuje ale za robocizne i poswiecony czas ani grosza.

I to nie bylo "po znajomosci"

W ogole to dzien dobry
Troche Was teraz poczytam
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:16   #2973
angelinmyheart
Zakorzenienie

Kitka ja mam na niedziele opracować 6 rozdziałów książki, pracę o zabytku, pójść do hotelu i zdobyć kilka informacji. Zamiast coś zrobić, jak miałam 4 dni wolnego to oczywiście się obijałam.
Jeszcze mam kilka prac, ale do 12 grudnia muszę przetłumaczyć 4, czy 5 kartek z książki angielskiej na polski.

kobietasukcesu Aquapark polecam w Krakowie. Byłam jeszcze w Tarnowskich Górach i też jest fajny, ale mniejszy. Mają tylko lepszą symulacje morza, niż w Krakowie.

Ja dzisiaj Madzią zajmuje się od 13 do 17. Przynajmniej mogłam się wyspać.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:23   #2974
CABIN CREW

Cytat:
Kitka ja mam na niedziele opracować 6 rozdziałów książki, pracę o zabytku, pójść do hotelu i zdobyć kilka informacji. Zamiast coś zrobić, jak miałam 4 dni wolnego to oczywiście się obijałam.
Jeszcze mam kilka prac, ale do 12 grudnia muszę przetłumaczyć 4, czy 5 kartek z książki angielskiej na polski.

kobietasukcesu Aquapark polecam w Krakowie. Byłam jeszcze w Tarnowskich Górach i też jest fajny, ale mniejszy. Mają tylko lepszą symulacje morza, niż w Krakowie.

Ja dzisiaj Madzią zajmuje się od 13 do 17. Przynajmniej mogłam się wyspać.
no to nieźle... ja do 9 grudnia muszę złożyć plan mojej pracy lic a nawet jeszcze za bardzo tematu nie sprecyzowałam

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2010-11-15, 10:42   #2975
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Czytałam właśnie o tych wszystkich kosmetykach i bardzo zaciekawił mnie ten krem Alantan, który polecała Alekssandra. Zastanawiam się czy mógłby sprawdzić się jako krem na noc? Wogóle ma tyle dobrych opinii, że chyba sobie go kupie

A Ziaje miałam kiedyś oliwkową, która przy częstym stosowaniu mnie zapchała. Myślę, że tak jak ktoś już tu pisał, jakby się stosowało ją np co 2 dzień to by było ok

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
to wcale nie jest tak dużo czasami jak nie ma mnie dzień, dwa to tyyyyle jest napisane że cięzko nadrobić...

widzę że kolejna warszawianka

bardzo wygładza i ujędrnia skórę tylko że ja ostatnio to się leniwa zrobilam i używam gotowych peelingów.... ale ten jest naprawdę super

najważniejsze że się wszystko ułożyło z TŻ i że jest już dobrze...
fajnie że byłaś na tym zabiegu wstaw zdjęcia jak już Ci zejdą siniaki

ja już wrociłam do wawki no i mi trochę tęskno za....no ale w końcu dziś będę miała czas na SPA porządne, chociaż czeka mnie trochę latania od jednej uczelni do drugiej...
aaa... muszę się pochwalić- wczoraj zaliczyłam 5 kilometrów marszobiegu to było w ramach szybkiego spaceru

Cytat:
Dzień dobry!

loluska dziękuje za linka z sukienką!

dianulaa nie martw się włosy szybko Ci odrosną. Niestety pełno takich fryzjerów.

mi.a witaj!

caate znam ten ból, jak dziecko chore. Moja mała była w zeszłym tygodniu chora i ciesze się, że już na szczęście jest zdrowa.

angelwithoutsoul mój Tż. też ze mną "niby" zerwał ponad 2 tyg i nie mógł długo wytrzymać. Wiesz widzę po Twoim i moi przypadku, że te rozstanie wyszło na dobre. Od tego czasu w sumie nie kłócimy się on i ja staramy dbać o ten związek.

_Alessandra czasem Ci zazdroszczę, że uczysz się jeszcze w szkole.

W ogóle mam brak motywacji do nauki. Ostatnio nic kompletnie nie zrobiłam, aż wstyd mi się przyznać. Może znacie jakieś sposoby do zwiększenia motywacji?

Wczoraj byłam w Krakowie w Aquaparku i super było. Choć nie umiem pływać i tak dobrze się bawiłam. Dwie godziny mi nie starczyły. Jeszcze ja i Tż. wczoraj byliśmy na kacu ja na lekkim, ale jego to jeszcze rano alkohol trzymał, ale warto było dla sobotnie imprezy to przetrwać. Tyle kasy mi poszło, że to szok. Trzymajcie dziewczyny teraz za mnie kciuki, żebym dostała stypendium i nie musiała płacić całości za szkołę.
Też tak sądze, że nas to zbliżyło (tyle że my nawet się nie rozstaliśmy ). Uświadomiłam sobie, że bardzo mnie kocha, a miałam taki okres, że w to wątpiłam... Teraz oboje pielęgnujemy nasz związek i dążymy do tego, żeby było jak najlepiej Ciesze się, że jesteście razem i nie kłócicie się już, bo pamiętam jak przeżywałaś to rozstanie. Tak jak napisała Kitka najważniejsze jest, że wszystko się ułożyło i jest już ok Tyle było zamartwiania, ale jest już dobrze, a nawet lepiej

25.10. Pijam pokrzywę
21.11. Kuracja 3miesięczna Merz Special
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Mój cel: Być idealną...

Edytowane przez angelwithoutsoul
Czas edycji: 2010-11-15 o 10:44
angelwithoutsoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 10:54   #2976
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Alessandra Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór !
Wczoraj już nie wpadłam do Was, bo mamuśka przygotowała taki większy obiad dla siebie, dla mnie, Tż'a , mojej siostry i jej chłopaka, a później pojechaliśmy do kina - to był taki jej dodatkowy prezent na moje urodziny, ale musiała mi go zdradzić, żebym wybrała z Tż'em jakiś film dla nas Mamuśka poszła na "Śniadanie do łóżka" , moja siostra i jej chłopak na "Zakochanego wilczka 3D" a my w końcu zdecydowaliśmy się na Piłę 3D - ze strachu to ja prawie wyszłam w połowie seansu, ale Tż mnie tulił i tylko żebym się nie bała, bo to tylko film itd. , ja dziękuję taki konkretny horror, że ludzie tam wychodzili i takie miny przestraszone a niektóre dziewczyny to nawet nie ruszyły niczego ani coli ani popcornu przez cały seans Nigdy więcej na taki film, myślałam, że chociaż trochę mniej straszny będzie a przez cały czas wbijałam pazury w Tż'a i prawie w fotel weszłam Ale suma sumarum film świetnie zrobiony, dla ludzi o baaardzo mocnych nerwach polecam! A po powrocie oglądałam "Sztukę zrywania" w TV i zasnęłam jak dziecko
Dziś zaś spotkałam się z moim tatą, przyleciał w środę, ale dopiero dziś się widzieliśmy i zabrał mnie i moją siostrę do Wrocka - kawa , kręgielnia a potem ogroomna pizza na rynku Tż potem wpadł i tak jakoś się zasiedzieliśmy a tu ta godzina no i przyszłam do Was w końcu

Przede wszystkim - chciałam Wszystkim bardzo, ale to bardzo mocno podziękować za tak piękne życzenia urodzinowe Kochane jesteście !! : cmok:

Powaznie??
To ja chyba jakas inna jestem i moi znajomi tez bo sie w ogole nie boimy takich filmow. Bylam z TZ na premierze tej pily 7 3D i zjadlam calyyyy wielki kubel popcornu Ogolnie widzialam wszystkie czesci pily i to dla mnie jest relaksik.
Na paru innych tego typu horrorach wybuchalam smiechem

Mi jest wlasnie ciezko isc na horror bo jeszcze na zadnym sie nie balam. Ewentualnie ruszaja mnie troche horrory psychologiczne dzialajace na psychike, ale takie - krew tryska, strzepki tkanek lataja, jaka glowa urwana, reka, noga, wyplywaja narzady - to po mnie splywa totalnie

To ja mam chyba stalowe nerwy, ooo moj mlodszy brat tez ostatnio poszedl ze znajomymi na ta pile i dzwonil do mnie ze sie zawiodl, myslal ze bedzie lepsza a tu takie marne efekty i zero strachu

Chcialabym Ci zyczyc stu pieknych lat, pelnych zdrowia i radosci, zebys zyla otoczona ludzmi ktorym na Tobie zalezy, szczesliwa i spokojna i zeby sie spelnily Twoje najskrytsze marzenia (przepraszam ze spoznione )

Co do paletki - one dosc tanio wychodza a sa bardzo dobrej jakosci. Ja za ta 120 kolorow plus zestaw chyba 21 pedzli (nie pamietam dokladnie, musialabym je policzyc bo czesc mam w lazience a te co nie uzywam codziennie mam nadal w etui) w pieknym etui zaplacilam kolo 117 zl z przesylka (ale akurat trafilam na dobry kurs funta w wakacje).

Aaaa, jeszcze mialam Ci napisac o kremie - oczywiscie ze mozesz. Krem sie dobiera nie do wieku tylko do stanu skory wiec jezeli widzisz ze jest przesuszona, piecze Cie i odczuwasz dyskomfort to jak najbardziej polecam zaczac uzywac jakis nawilzajaco - lagodzacy krem lub zel pod oczy (zel mozna trzymac w lodowce i jeszcze lepiej lagodzi i koi taki nalozony zimny).
Ja dopiero od kilku dni uzywam kremu pod oczy (mam prawie 26 lat) bo wczesniej nie mialam takiej potrzeby, w sumie teraz tez nie mam ale tak jakos psychologicznie, ze po 25 roku zycia sie juz tylko starzeje to sie smaruje

W ogole musze powiedziec ze tak jakas sie staro przy Was czuje. Zastanawiam sie nad opuszczeniem watku bo mi tak jakos glupio... Jak sobie pomysle co ja robilam w waszym wieku - w sensie tak o siebie nie dbalam - to mi jeszcze bardziej glupio.

Cytat:
Tez bylam ale moim zdaniem lepszy ten w Tarnowskich Gorach, zdecydowanie
Szkoda ze u nas nie ma takich aquaparkow jak we wloszech, na wegrzech czy chociaz najblizszy sasiad - slowacka tatralandia

Podjelismy z TZ decyzje ze kupujemy sobie orbitreka i bedziemy regularnie na nim biegac. Ale bedzie rywalizacja
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 11:32   #2977
kobietasukcesu
zawsze mam racje

angelinmyheart: no właśnie o tym aquaparku mówię

Bo w innym potem byłam ileś razy, ale miał mniej fajnych zjeżdzalni Ze szkoły tam czasami jeździliśmy w gimnazjum. A potem będąc w liceum miałam do niego hmmm 150 m a szkoła nie zorganizowała ani jednego wyjścia.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 11:54   #2978
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Talullah A chcesz po dupie? Nie pisz tak, bo Twoje rady pewnie każdej z nas się przydały A to, że masz 26 lat to nic nie znaczy. Dla mnie możesz mieć nawet 40 Jesteś naszą Panią Lekarz i chcemy Cię tutaj!!!!!

A co do aquaparków, to ja byłam raz w krk (mimo, że nie pływam ) i bardzo fajnie tam jest Słyszałam, że jest on większy niż ten w tarnowskich górach. Ale nie wiem czym, poza wielkością się różnią

25.10. Pijam pokrzywę
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Czas edycji: 2010-11-15 o 11:57
Stary 2010-11-15, 12:29   #2979
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Talullah! Co Ty mowisz? Wszystkie z nas chcą Cie tutaj!

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 13:45   #2980
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Powaznie??
To ja chyba jakas inna jestem i moi znajomi tez bo sie w ogole nie boimy takich filmow. Bylam z TZ na premierze tej pily 7 3D i zjadlam calyyyy wielki kubel popcornu Ogolnie widzialam wszystkie czesci pily i to dla mnie jest relaksik.

Mi jest wlasnie ciezko isc na horror bo jeszcze na zadnym sie nie balam. Ewentualnie ruszaja mnie troche horrory psychologiczne dzialajace na psychike, ale takie - krew tryska, strzepki tkanek lataja, jaka glowa urwana, reka, noga, wyplywaja narzady - to po mnie splywa totalnie
Jakbym czytała o sobie Też oglądałam wszystkie części piły bo lubię patrzeć na takie rzeczy jakie oni tam wyprawiają ale tylko na filmach, gdybym zobaczyła takie coś w realu to bym chyba umarła na miejscu Za to boję się okropnie filmów o duchach, demonach itp.
Aaaa i nigdzie masz nam nie uciekać!

Dzisiaj zaczęłam praktyki, więc mam trochę luzu od szkoły

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:09   #2981
CABIN CREW

Cytat:
Powaznie??

To ja mam chyba stalowe nerwy, ooo moj mlodszy brat tez ostatnio poszedl ze znajomymi na ta pile i dzwonil do mnie ze sie zawiodl, myslal ze bedzie lepsza a tu takie marne efekty i zero strachu

Chcialabym Ci zyczyc stu pieknych lat, pelnych zdrowia i radosci, zebys zyla otoczona ludzmi ktorym na Tobie zalezy, szczesliwa i spokojna i zeby sie spelnily Twoje najskrytsze marzenia (przepraszam ze spoznione )

Co do paletki - one dosc tanio wychodza a sa bardzo dobrej jakosci. Ja za ta 120 kolorow plus zestaw chyba 21 pedzli (nie pamietam dokladnie, musialabym je policzyc bo czesc mam w lazience a te co nie uzywam codziennie mam nadal w etui) w pieknym etui zaplacilam kolo 117 zl z przesylka (ale akurat trafilam na dobry kurs funta w wakacje).

Aaaa, jeszcze mialam Ci napisac o kremie - oczywiscie ze mozesz. Krem sie dobiera nie do wieku tylko do stanu skory wiec jezeli widzisz ze jest przesuszona, piecze Cie i odczuwasz dyskomfort to jak najbardziej polecam zaczac uzywac jakis nawilzajaco - lagodzacy krem lub zel pod oczy (zel mozna trzymac w lodowce i jeszcze lepiej lagodzi i koi taki nalozony zimny).
Ja dopiero od kilku dni uzywam kremu pod oczy (mam prawie 26 lat) bo wczesniej nie mialam takiej potrzeby, w sumie teraz tez nie mam ale tak jakos psychologicznie, ze po 25 roku zycia sie juz tylko starzeje to sie smaruje

W ogole musze powiedziec ze tak jakas sie staro przy Was czuje. Zastanawiam sie nad opuszczeniem watku bo mi tak jakos glupio... Jak sobie pomysle co ja robilam w waszym wieku - w sensie tak o siebie nie dbalam - to mi jeszcze bardziej glupio.

Tez bylam ale moim zdaniem lepszy ten w Tarnowskich Gorach, zdecydowanie
Szkoda ze u nas nie ma takich aquaparkow jak we wloszech, na wegrzech czy chociaz najblizszy sasiad - slowacka tatralandia

Podjelismy z TZ decyzje ze kupujemy sobie orbitreka i bedziemy regularnie na nim biegac. Ale bedzie rywalizacja

no wiesz co???? nieładnie- jak to nas opuścić- nie próbuj nawet o tym myśleć!!!

ja na chwilę tylko wpadłam, byłam w rossmanie, kupiłam pastę w promocji blend-a-med i maseczkę rival de loop za 1,19
napisałam w klubie

ZALATANA......
Stary 2010-11-15, 15:10   #2982
buahhot
Marcelover ♥♥♥

dziewczyny, co tu taka cisza

Stary 2010-11-15, 15:11   #2983
magne
Zadomowienie

Hej zaraz będę nadrabiać ,ale mam pytanie do Alessandry.Kupiłam Alantan Plus i mam w związku z tym pare pytań. Stosujesz go na całą twarz, dajesz pod to tonik ,czy nie ? Też się wchłania u Ciebie do matu ? I jak dużo go nakładasz na twarz ?
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:11   #2984
loluska
Zakorzenienie

Cześć piękne ale ze mnie capok miałam dziś zaliczenie z psychologii i nie poszłam bo się wczoraj nabimbałam, dajcie spokój jaki ubaw ze mnie mieli. Byliśmy z Tż i znajomymi w paru miejscach , a że kuzyn był kierowca to ja z tż "Degustowałam" alkohole :P masakra, z moją słabą głową to pobiłam swój rekord półtora piwa, 3 drinki jakieś mleczne, trochę kamikadze, kilka wściekłych psów i jakaś tam wódka. Głupawka była niezła, nastawiałam się na gadanie z niedźwiedziem (czyt.) a cudem wstałam i czułam się rewelacyjnie hehe tylko soki piłam w całości

Co do tych moich fal, nie wiem jak to mogę bardziej zrozumiale wytłumaczyć dziś będę takie robić to psyknę foto i wstawię

caate
gdybym ja takie miała naturalnie to

Talullah za to głupie gadanie masz :bac ik:: bacik:Nie zależnie od wieku trzeba o siebie dbać i to że masz 26 lat i dopiero zaczynasz np stosować podkład bo masz tak super cerę to może być dla nas tylko motywacją Chcemy Twoich rad bo pomagasz

Alessandra co do filmu "I wciąż ją kocham" nie oglądnęłam jkescze,ale jestem pewna że będzie dobry Bo jest na podst powieści Nicholasa Sparksa, a jak dotąd żaden film na podst. jego książek mnie nie zawiódł

mi.a
hej kojarzę cię z jakiegoś wątku włosowego "z długich na krótkie"? albo coś z metamorfoz

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle potrzebuję staników, a nigdzie nie mogę dostać 65C, a jeszcze żeby był ładny i dobrze leżał to już w ogóle
no ja powinnam mieć 65D, tak mi obliczyła jakaś dziewczyna na stronce, a problem ze znalezieniem takiego stanika jest mega ;/ no i kosztują... chyba zażyczę sobie taki pod choinkę

Miałam dostać dziś przesyłkę z Avonu i nie ma ;/ pewnie jutro przywiozą rano, a tak się doczekać już nie mogę tej mojej torebki

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:30   #2985
magne
Zadomowienie

ramoncia- no ja się śmieję z mojego ,że dobra z niego żonka :
snowhite- A ten żel ma SLS
Talullah - A sprobuj od nas uciec to Cię dorwę na innym watku ha ha

magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:32   #2986
_Alessandra
Zakorzenienie

Hej Kochane
Jednak przyszłam do Was, bo przełożyła nam zaliczenie na piątek, bo jutro Rada Pedagogiczna odbywa się w tych godzinach, w których ono miało być Ale za to piątek mam tak zawalony, że aż szkoda gadać, na każdej lekcji coś

Mamuśka zrobiła dziś pyszne kotleciki brokułowo-ziemniaczane, do tego ryż i sałatka I jeszcze do mojego dzisiejszego spamowania dołączam magnez i multiwitaminę do picia Właśnie siedzę sobie ze szklanką magnezu i zaczynam czytać co żeście naskrobały od rana

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:22   #2987
Soph
Zakorzenienie

hej

w szkole dziś miałam pogrom, miałam poprawę z 1 przedmiotu
i napisałam i nie oddałam, bo zwątpiłam w siebie..

zła jestem ogólnie
lecę poSPAmować krótko, obejrzeć film,
uczyć się na kartkówkę i zrobić zadania...

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:33   #2988
_Alessandra
Zakorzenienie

snowhitee - super, że się przekonałaś i jesteś zadowolona!

angelwithoutsoul - oj to nieciekawie było, ale całe szczęście jest już dobrze i to się liczy No to troszkę kasy poszło, ale najważniejsze, że spełniłaś swoje marzenie i od teraz nie będzie Ci nic przeszkadzać w poczuciu, że jesteś piękna I dziękuję bardzo za życzenia
A co do kremu - jak pisałam ja przeważnie stosuję go na noc, chyba, że walczę z rankami to również pod makijaż. Ogólnie większość osób używa go właśnie na noc, bo nie nadaje się im pod makijaż itd itp. ale ja nie zauważyłam, żeby jakoś źle wpływał na make-up

Julkaaa777 - przepraszam, najwidoczniej umknęło mi to gdzieś po drodze, bo tyle czytania miałam Muszę chyba zacząć brevoxyl na całą twarz dawać, ale to jak wyleczę ranki, bo jak dotąd to punktowo go kładłam i obowiązkowo dobry nawilżacz przy tym. Tego kremu używałam ale zupełnie mi nie podpasował...Hmm trzeba poważnie się zastanowić nad tymi słodyczami, bo ciężkostrawnych to nie jadam, ale te słodycze...Jak się dopadnę to już po mnie

dotka95 - ja mam to samo, ale z makijażem w ogóle oka - na prawym wychodzi mi idealna piękna kreska, cieniowanie i wszystko a przy lewym tak się trzeba namęczyć, że szok I tak nigdy nie jest idealnie..Ale tu kiedyś jedna z dziewczyn wspomniała, że to jest uzależnione od tego czy jesteśmy prawo czy leworęczni i wychodzi na to,że jakbyśmy chcieli pomalować tak ładnie lewe oko jak prawe, a jesteśmy praworęczni to lewe musielibyśmy lewą ręką się nauczyć

Kitka - dziękuję! Muszę się zmobilizować i go w najbliższym czasie zrobić.I gratuluję i podziwiam "spaceru"

angelinmyheart - wiesz, powiem Ci, że dużo osób tak mi mówi, ale jest naprawdę totalnie ciężko, ja mam w tym roku od samego początku codziennie coś, a sprawdziany i kartkówki zapowiedziane są już aż do połowy grudnia, bo nie mają gdzie wsadzać, nie mówiąc o niezapowiedzianych kartkówkach, referatach, prezentacjach Urwanie głowy, naprawdę..Czasem żałuję, że nie poszłam do liceum, bo miałabym dwa razy mniej nauki...
To widzę że dobrze zabalowałaś i dobrze się bawiłaś i super!I trzymam mocno, mocno kciuki za to stypendium, ale zdolna jesteś, będzie dobrze

Talullah - naprawdę?! Łoo no to nieźle ! Ja ogólnie każdego horroru się boję, dosłownie każdego Mój Tż po wyjściu to też na luzie, normalnie mówił, że film świetny ale wcale taki straszny nie był A ja to sikałam tam prawie ze strachu razem - z jak się później okazało - całą damską publicznością i paroma osobnikami płci męskiej Ja cały kubeł też zjadłam, ale to raczej ze strachu właśnie bo wtedy dużo jem
I dziękuję bardzo za życzenia! Jak tanio i jeszcze z pędzlami, wow!
Dzięki za odpowiedź, to poczytam o jakiś kremikach pod oczy i pójdę kupić, bo tak mnie pieką o tej porze roku, że szok..ŻE CO PROSZĘ?!?!?! Jaka stara, kobieto, co Ty opowiadasz!! I ani mi się waż iść sobie stąd, no przecież nas nie opuścisz tak po prostu Nasza kochana pani doktor chce chyba dostać porządne lanie I szczerze Ci powiem np. u mnie w klasie i wśród znajomych dziewczyn w moim wieku to ja tylko tak się tym interesuję i tak dbam o siebie i w ogóle i np. w większości wątków na Wizażu czuję się za młoda i traktowana jak dziecko, dlatego uwielbiam ten wątek i tutejsze Wizażanki za brak dbałości o to jaki kto ma wiek - liczy się przecież wspólny cel, a nie metryka, nieprawdaż?
O, to świetny zakup, daj potem znać jak ćwiczenia

Czekoladowa1 - rozumiem, że też technikum? Jeśli się mylę to mnie popraw A jakie ?

magne - stosuję go jak zwykły krem, czyli u mnie to wygląda tak: rano sam płyn micelarny bądź żel , później tonik i ten krem, a wieczorem to po całym demakijażu łącznie z tonikiem go nakładam. Przed makijażem odczekuję ok.15min , tak jak przy każdym kremie zresztą, i tak wchłania się u mnie do matu Jeśli chodzi o ilość to rano tylko trochę, tak żeby ładnie się rozsmarowało i można było na to położyć makijaż a wieczorem daję go więcej i raczej nie żałuję go, ale też nie przesadzam Ja traktuję go jak zwykły krem i dobrze się sprawuje.

loluska
- no to ładnie poszalałaś ! Ale dobrze, że nie spotkałaś niedźwiedzia, bo byłoby bardzo źle Ooo i właśnie super słowa co do Talulli - sama chciałabym zacząć dopiero się malować coś około tego wieku, bo naprawdę marzeniem dla mnie jest wyjście z domu bez korektora, podkładu i pudru ze względu na cerę z którą się męczę I zazdroszczę kobietom z cerą, której nie muszą zbytnio tuszować!
Aha, rozumiem, no muszę się zabrać w końcu i go oglądnąć

Właśnie parzy mi się skrzypokrzywa i ze smutkiem stwierdzam, że pokrzywy starczy mi jeszcze tylko na jakieś 2 herbaty, zresztą skrzypu też coś koło tego, czyli jutro czeka mnie wizyta w aptece, a sądząc po mnie nie wyjdę tam tylko z tym i przeglądnę dziś co mam na wish liście aptecznego i też to kupię

A co do aquaparków, bo widzę, że ten temat był tu poruszany, to ja szczerze polecam i sama z chęcią wybrałabym się tam jeszcze raz i jeszcze, tylko to nie u nas, ale to jest super perspektywa np. na jakiś weekend - Tropical Island w Berlinie Nie jest daleko, ceny nie są aż tak bardzo wygórowane jak na takie miejsce -mówię o samym pobycie, bo wiadomo ceny jedzenia/picia to normalne w takich miejscach, to tak jakby wybrać się nad morze - strona dla zainteresowanych http://www.tropical-islands.de/pl/goscie.html . I jeszcze myśmy nie płacili za nocleg - większość ludzi śpi tam na "plaży" na leżaczkach, albo piasku pod kocami, no bombowa sprawa , myśmy też tak robili A tu są zdjęcia http://www.google.pl/images?hl=pl&bi...ed=0CEwQsAQwAw

książkoholiczka

10.03.2009 - razem
_Alessandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:51   #2989
ramoncia217
Wtajemniczenie

hej

ja dzisiaj ze Spa to tylko podstawa, bo dostałam @ inie mam siły i ochoty na duze..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 17:14   #2990
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Cytat:

Ortodonta, tak samo jak kazdy inny lekarz powinien znac dobrze KEL (aktualnie z tego nawet sa pytania na egzaminie i to duzo).

Rozdzial IV, artykul 67.
"Dobrym zwyczajem jest leczenie bezplatnie innych lekarzy i czlonkow ich najblizszej rodziny oraz wdow i sierot po lekarzach."

To nie jest nakaz, ale dobry zwyczaj. Ale nie znam lekarza ktory by sie do tego nie stosowal, to chyba jakis naprawde totalny materialista.

Ja ostatnio mialam za darmo robione badania okulistyczne za ktore bym duzo zaplacila no i chcialam bo mi dziwnie bylo ale pani dr kategorycznie mi zabronila, ze ona nie wezmie od kolezanki po fachu a kodeksu nalezy sie trzymac.
Moja kolezanka jak chodzila prywatnie do dentysty to tez placila o wiele mniej - tzn tylko za zuzyte materialy do zebow no bo wiadomo ze to kosztuje ale za robocizne i poswiecony czas ani grosza.

W ogole to dzien dobry
Jak to dobrze mieć lekarza na wątku

Alessandra, ale to nawet nie chodzi o to, że się krzywo maluję, tylko na prawym oku brew mam idealnie równiutką (regulowałam ją chyba z miesiąc temu, tak to tylko malusie pojedyncze włoski), rzęsy bardzo podkręcone, a na lewym proste jak druty i krzywa brew
Stary 2010-11-15, 17:15   #2991
angelinmyheart
Zakorzenienie

Talullah, jako możesz nawet myśleć, że chcesz nasz opuścić. Ja dopiero dzięki Wam zaczęłam o siebie dbać, a tak to wstyd się przyznać, a są tu młodsze ode mnie dziewczyny, które dbają o siebie, ale ani myślę Was opuszczać.
Chciałam bym kiedyś pojechać do tego Aquaparku na Słowacji.

angelwithoutsoul ja byłam w Tarnowskich Górach i Krakowie i bardzo się różnią. W Krakowie jest więcej atrakcji, jak np. ścieżka tęczowa, czy ściana wspinaczkowa w basenie. Ja też nie umiem pływać i trochę boje się wody. Wczoraj tak się bałam zjechać z czerwonej i czarnej rury, a w końcu się odważyłam i bym z najgorszej zjechała, czyli żółtej lub seledynowej, ale czasu zabrakło, ale nie żałuje.

loluska ty masz 65D, a nie mówiłaś mi przy sukience, że masz mały biust, czy mi się coś pomyliło.

_Alessandra dziękuje za kciuki! Dzisiaj tam dzwoniłam i okazało się, że wyniki będą dopiero w środę, a ja już bym wolała wiedzieć.
I zachęciłam się do tego Aquaparku w Berlinie.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2010-11-15, 17:20   #2992
snowhitee
Zakorzenienie

Hej Ja tylko na chwile sie przywitac bo glowa mi peka i musze sie chyba przespac a pozniej pojde na poczte bo sweterek mi przyszedl

Alessandra wlasnie tez planuje kupic plyn miceralny z bourjois - czytala i swietne opinie ma

Magne mowisz o tym bourjois? Powiem szczerze, ze na sklady to patrze ale jedynie kosmetykow do wlosow

Angelwithoutsoul najwazniejsze ze sie pogodziliscie i juz jest dobrze

Dotka heh jakbym czytala siebie tez mam czesto problem z jedna brwia Rzesy na szczescie sa ok

Talullah komus sie chyba nudzi

Dbam o siebie
od marca ćwiczę brzuch i pośladki

snowhitee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:22   #2993
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez angelwithoutsoul Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dawno mnie tutaj nie było... A to z tego powodu, że miałam pare problemów W środę o mały włos TŻ ze mną nie zerwał i to przez moją głupotę :/ W pracy byłam załamana, nie umiałam przestać płakać, byłam pewna, że to koniec. O dziwo wybaczył mi i powiedział, że tak bardzo mnie kocha, że nawet nie pomyślał o zerwaniu ze mną. Tak mi się miło zrobiło, a zarazem głupio, bo wiem, że to ja tym razem nawaliłam. No nic, wybaczył, postawił kilka warunków i już jest ok W sumie cała ta sytuacja uświadomiła mnie, że bardzo mu na mnie zależy i oczywiście, że baaaardzo mnie kocha

W piątek byłam na tym zabiegu i z konta uciekło mi 500 zł Przez trzy dni miałam wieeelką śliwę pod okiem Wyglądałam jakbym dostała patelnią w twarz No ale teraz został mi tylko siniak. Jestem bardzo zadowolona, czuje się inaczej (), a to i tak nie jest efekt końcowy Za dwa tygodnie mam kontrole i zobaczymy co powie lekarka.

W weekend bardziej zadbałam o siebie. Byłam nawet u fryzjera podciąć końcówki i grzywkę. Mam teraz takie gładziutkie i mięciutkie włoski

Wstyd się przyznać, ale nawet was nie nadrobiłam Troche tego mam, ale postaram się przynajmniej trochę przeczytać A więc nadrabiam!
dobrze, ze sie ulozylo
czasami czlowiek musi doznac jakiegos szoku, zeby dojsc do konkretnych wnioskow.
Co do zabiegu czekam na fotki
duzo scielas wlosow?

Cytat:
Dzień dobry!

no wlasnie, jutro od 7sie nia opiekuje, dzisiaj miala wizyte u lekarza, jak ja juz pojechalam. Ale ogolnie to masakra, miala wczesniej zapalenie zatok i ta ropa jej nie zeszla, nikt nie wiedzial bo temperatury nie bylo, a kichac kichala normalnie. I prae dni temu dostala ataku, ze ja boli kark,glowa i krocze w nocy zaczela jej wyplywac krew z ucha. Wezwali lekarza i okazalo sie, ze ta ropa pekla i skumulowala sie kolo ucha cyz gdzie si znowu pekla i teraz jej to wyplywa uchem wszystko przeciez ona ma 3lata, to dla niej taki bol! taka smutna chodzi, nie chce sie bawic, no nic dziecko-wrak...
ja do aqua bym poszla, ale sie wstydze pzt u nas nie lubie zjezdzalii, 2x zdarlam sobie na nich dupe i mowie im
wiec za samo plywanie, to mi sie nie chce...

Talullah

bo jestes lekarzem, to masz stalowe nerwy
a mozesz polecic mi jakis krem nawilzajacy pod oczy?

Cytat:
Napisane przez angelwithoutsoul Pokaż wiadomość
Talullah A chcesz po dupie? Nie pisz tak, bo Twoje rady pewnie każdej z nas się przydały A to, że masz 26 lat to nic nie znaczy. Dla mnie możesz mieć nawet 40 Jesteś naszą Panią Lekarz i chcemy Cię tutaj!!!!!

A co do aquaparków, to ja byłam raz w krk (mimo, że nie pływam ) i bardzo fajnie tam jest Słyszałam, że jest on większy niż ten w tarnowskich górach. Ale nie wiem czym, poza wielkością się różnią
no nie bede nic wiecej pisac, bo tutaj wszystko dobrze powiedziane:d
jak nam zwiejesz to zaspamuje Ci skrzynke i szybko wrocisz

loluska
ja tma nie lubie lokow i tyle, bo je mam non stop i mam ich dosc, przez to niszcza sie szybbciej, zawsze sa krotsze bo sie kreca i trzeba im wiecje czasu poswiecac niz prostym

tez bym sie czegos napila, ogolnie nabombila
Cytat:
Napisane przez ramoncia217 Pokaż wiadomość
hej

ja dzisiaj ze Spa to tylko podstawa, bo dostałam @ inie mam siły i ochoty na duze..
a co ze zdjeciami?

wrocilam od zuzi i pierwsze co nalozylam amle na wlosy, niewazne ze zmyje ja dzisiaj ok 22, ale nie moglam wytrzymac jak stoi na biurku i sie patrzy na mnie musialam ja wyprobowac

buahhot, a na ile dajesz pozniej maske/odzywke?
mysle czy dawac isane ta rozowa, czy kallosa nawilzajaca maske?
bo z silikonami nie warto?
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:48   #2994
buahhot
Marcelover ♥♥♥

caate pozniej tzn?
po olejowaniu też nakładałam maski z silikonami, ale ostatnio stosuje isane bez silikonów

Stary 2010-11-15, 17:49   #2995
Soph
Zakorzenienie

_Alessandra
za to później będziecie miec praktyki i zero sprawdzianów,
a my dalej kucie kucie kucie
czasami żałuję, że nie poszłam do 'gorszego' LO,
chociaż bym miała zdrowszą psychikę...

nie poszłabym na horror, nienawidzę ich.. !

SPA:
maseczka Dermika Nocne życie pod makijaż (to prawda, że trzeba otwartą
saszetkę zużyć jednorazowo, czy robicie inaczej?)
dokładny demakijaż, Dermoklar,
maseczka z glinki zielonej na twarz (wreszcie doszła ta zamówiona !)
długa kąpiel w gorącej wodzie z żelem Kings&Queens (nie użyłam balsamu/olejku
później bo po tym żelu mam super skórę)
krem na rozstępy
pokrzywka
Radical na skalp

kupiłam dziś podkład Lirene i drożdże (tabletki)

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2010-11-15, 18:04   #2996
angelwithoutsoul
Raczkowanie

Cytat:
Talullah, jako możesz nawet myśleć, że chcesz nasz opuścić. Ja dopiero dzięki Wam zaczęłam o siebie dbać, a tak to wstyd się przyznać, a są tu młodsze ode mnie dziewczyny, które dbają o siebie, ale ani myślę Was opuszczać.
Chciałam bym kiedyś pojechać do tego Aquaparku na Słowacji.

angelwithoutsoul ja byłam w Tarnowskich Górach i Krakowie i bardzo się różnią. W Krakowie jest więcej atrakcji, jak np. ścieżka tęczowa, czy ściana wspinaczkowa w basenie. Ja też nie umiem pływać i trochę boje się wody. Wczoraj tak się bałam zjechać z czerwonej i czarnej rury, a w końcu się odważyłam i bym z najgorszej zjechała, czyli żółtej lub seledynowej, ale czasu zabrakło, ale nie żałuje.

loluska ty masz 65D, a nie mówiłaś mi przy sukience, że masz mały biust, czy mi się coś pomyliło.

_Alessandra dziękuje za kciuki! Dzisiaj tam dzwoniłam i okazało się, że wyniki będą dopiero w środę, a ja już bym wolała wiedzieć.
I zachęciłam się do tego Aquaparku w Berlinie.
Hehe to pokonałaś pierwszy stopień lęku(czerwona i czarna rura), przy następnej wizycie w aquaparku pokonasz następne (zółtą i seledynową rurę) Hehe masz po co wracać

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
dobrze, ze sie ulozylo
czasami czlowiek musi doznac jakiegos szoku, zeby dojsc do konkretnych wnioskow.
Co do zabiegu czekam na fotki
duzo scielas wlosow?

Talullah
bo jestes lekarzem, to masz stalowe nerwy
a mozesz polecic mi jakis krem nawilzajacy pod oczy?
Nie wiem jak to bd z tymi fotkami, ale się postaram Nie ścięłam dużo, bo fryzjerka powiedziała, że mam zdrowe włosy. Tylko troszkę końcówki rozdwojone, więc poszło 1-2 cm

Dołączam się do pytania, potrzebuje teraz (po tym zabiegu) dobrze nawilżającego kremu pod oczy A dobrze by było gdyby też likwidował cienie pod oczami Myślałam nad dermedic hydrain 2, ma dobre opinie na KWC... Używała któraś? A może macie lepsze propozycje?

Dzisiaj było:
- dłuuuga kąpiel
- maska na włosy (ok 30 min )
- odżywka syoss bezspłukiwania
- jedwab joanna na końce
- balsamowanko sos nivea
- serum na biust eveline
- demakijaż ziaji
- kremik pod oczy z kwasem hialuronowym
- olejek pichtowy na twarz
- pasta cynkowa punktowo
- peelling stóp
- kremik na rączki i stópki
- wypiłam 2 x pokrzywe

25.10. Pijam pokrzywę
Dbam o włosy i cerę
Zakupoholiczka

Czas edycji: 2010-11-15 o 18:10
Stary 2010-11-15, 18:06   #2997
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

Rozdzial IV, artykul 67.

W ogole to dzien dobry
Dzięki za tą informację Nawet o tym nie wiedziałam

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 18:12   #2998
angelinmyheart
Zakorzenienie

caate biedna Zuzia. Moja na szczęście nie była tak chora, choć nie raz była w szpitalu i miała zapalenie ucha, czy inna choroba ją dopadła. Ja, jak byłam mała to prawie w ogóle nie chorowałam, a teraz to tak często dzieci są chore... .

angelwithoutsoul już prawie bym pokonała, gdybym miała więcej czasu. Przez to, że nie umiem pływać to najbardziej bałam się, jak wpadnę to tej wody i, że nie wypłynę i o tym ciągle myślałam, jak zjeżdżałam pierwszy raz i nie rozumiałam czemu inni się boją, jak umieją pływać.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2010-11-15, 18:20   #2999
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
caate pozniej tzn?
po olejowaniu też nakładałam maski z silikonami, ale ostatnio stosuje isane bez silikonów
o to mi chodzilo, po zmyciu oleju sazamponem co kladziesz
dzieki

zastanawiam sie co robic, odezwala sie moja stara dobra fryzjerka na nk, znalazla mnie. i nie wiem co mi strzelilo do glowy, zeby zapytac czy nadal farbuje wlosy. Chyba to, ze chcialam umowic sie na farbowanie i rekonstrucje znowu Joico ale jak uslyszalam znowu 295zl to mi sie slabo zrobilo. Ta znajoma twierdzi, ze da rade zrobic moj kolor jaki chce tylko ze ona chce farbami Lisap zrobic i z regenaracj a na moje wlosy wezmie 150zl. Ale ta regeneracja to ampulki MAtrix ktore mi guzik daja. Wiec jej mowie grzecznie, ze na mnie Matrix juz nie dziala, z epotrzebuje silnych srodkow do rekonstruckji i nawilzenia wlosow.
Ona zaproponowala mi wiec samo farbowanie i modelowanie za 120zl. Cholernie glupio mi odmowic, tymbardziej ze wiem, ze jak by zrobila cos zle to ona to porawi na swoj koszt. Ale ona chce zebym teraz przyszla, zeby na tego sylwestra miala ten swoj popielaty braz na 100%, zeby tylko pofarbowac odrost. Ona wie jakie mam wlosy, ze bedzie ciezko wybic ten pigment i mozliwe ze do celu dojde za 3razem dopiero.
a jakos z tym joico mam przeczucie, ze babka by mi zrobila te wlosy o jakich marze, bo naprawde jest fenomenalna. Ale znowu szkoda mi kasy.
No i wiadomo, szkoda mi wlosow i szkoda mi kasy. Ale wlosy juz mam tak rude, ze musze je zneutralizowac bo szlau dostaje
i nie wiem co zrobic...
ta znajoma zawsze mi farbowala pieknie wlosy, tylko ze na cieple brazy i matrixem, ktory wymywal sie po 3tyg. Nie wiem co zrobic...
Tymbardziej, ze ta babka z Joico, mowila ze do konca roku zero prostownic, zero farbowan, nie niszczymy wlosow. ALe wiadomo, kazdy chce przyciagnac do siebie, a ja nie moge patrzec na ten kolor
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2010-11-15 o 18:22
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 18:23   #3000
Soph
Zakorzenienie

angelwithoutsoul
możesz coś więcej napisać o tym olejku pichtowym?
dobry na trądzik ?

caate
trudna decyzja..
a chcesz wrócić do naturalnego koloru..?

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości