|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Jakie oleje zmieszałaś?
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Z pestek winogron, ze slodkich migdalow i rycynowy. Swietna mieszanka, kazdemu polecam!
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
a ja kupilam dzis sebusia i olej kokosowy
i normalnie sie zakochalama... w kokosowym oczywiscie chyba po umyciu cala sie nim wysmaruje... juz mi mama kazala leciec po butelke dla niej ma boskaaaa konsystencje po lekkim podgrzaniu, chociaz wygladem przypomina troche smalec;p a sebus niger wcale nie pachnie tak tragicznie.... moze dlatego ze swego czasu pilam fitolizyne-to dopiero mialo konretny ziolowy zapach- spodziewalam sie gdzies takiej intensywnosci zapachu ziolowego i mile sie rozczarowalam
|
|
|
|
#2974 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kusicie tym Seboradinem, już nie wiem sama, czego się uczepić. Chyba zakończę moją wodę brzozową-tatarakową, później coś z pokrzywą pokombinuję, później z rozmarynem, później z żeń-szeniem.. |
|
|
|
|
#2975 |
|
Konto usunięte
|
Testuję Bambi (kaczkę
) - dobry szampon. Nie swędzi mnie głowa (w przypadku BD dopiero po dodaniu sody szampon się stawał nie swędzący). Jestem zadowolona. I lepsza dostępność - każdy Careforur i kioski - cena ponad 2 zł. Więc to chyba on się stanie moim KWC. A co do farby to planuję machoniową i ścięcie na całkowitego chłopaka (takiego klasycznego, bez grzywki)
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylkko ze on ma sles i sodium chloride wysoko z tego co pamietam
|
|
#2977 |
|
Wtajemniczenie
|
Zalałam dziś 2 łyżki szałwi, 1 pokrzywy i 1 kory dębu 1,5szkl.octu jabłkowego. Mam zamiar przez 1-2 tyg.poczekać i zacząć wcierać to w skalp. Myślicie, że przyciemni siwusy?
|
#2978 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z drugiej strony, kora dębu ze względu na dużą ilość garbników wysusza włosy, co było moim utrapieniem przy dłuższym stosowaniu. Nie wiem, czy uda się przyciemnić siwe włosy stosując to na skalp, warto spróbować ![]() Ostatnio wyczytałam także, że eclipta może ponownie wybarwić siwe włosy. |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co kojarzę to także ma SLS
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
a czy któraś z was próbowała może myć włosy naturalnym mydłem?
na stronce http://mydlarnia-tuli.pl sa do kupienia takie własnie mydełka (czyzby polski lush? ) na blogu jest ciekawy wpis na temat mycia włosów. co o tym sądzicie? |
|
|
|
#2982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw. Johnson & Johnson też daje SLS do swoich szampnów dla dzieci...
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam zamiar umyć dzisiaj wloski odżywką z ISANY tą z olejem z babassu i tak sobie wymysliłam, ze do porcji odżywki dodam troszkę szamponu nivea baby, wymieszam to na dłoni i tym umyję kudełki, myślicie, że to dobry pomysł, czy lepiej samą odżywką( na innych wątkach czytałam, że nadaje się ona do mycia).
Po takim zabiegu mogę nałożyć na glowę np. maseczkę biowax, czy już lepiej nic więcej nie nakladać? |
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle, kiedyś pisałam do paru osób PW odnośnie jakichś ich dziwnych teorii na temat składów kosmetyków w ich recenzjach na KWC, ale zrezygnowałam, bo odpowiedzi, jakie dostawałam, były zazwyczaj żenujące...
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Rozeznanie
|
A co robicie z włosami w nocy, żeby się nie niszczyły od poduszki, żeby na nich nie spać, żeby się nie kołtuniły, no i żeby jakoś rano wyglądały?
Ja póki co przetestowałam warkocza (luźnego), francuza, dwa francuzy i póki co nic nie zdaje egzaminu. Po zwykłym kucyku też mi się jakaś dziwaczna fala robi na nich
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie strasznie podrażnił szampon J&J.
A oliwka tej firmy "pobudza do życia" moje atopowe zmiany skórne - także delikatną bym jej nie nazwała Słyszałam opinię,że te kosmetyki absolutnie nie nadają się dla dzieci. No,ale mają swoich zwolenników ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() Natomiast jak miałam długie to zawsze brałam je tak do góry na poduszce, no wiecie,żeby na nich nie leżeć. Kiedyś, jak miałam zapał i podobały mi się fale - kładłam się z warkoczem ![]() Myślę,że ważne jest,aby nie iść spać z mokrymi. Wówczas są (moim zdaniem) jeszcze bardziej podatne na uszkodzenia spowodowane tarciem o poduszkę itp |
|
|
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To żeby nie iśc z mokrymi, to pilnuję. Zawsze staram sie poczekać aż wyschną. Niestety u mnie zarzucanie za poduszkę się nie sprawdza. Głównie z tego powodu, że ja się wiercę w nocy na wszystkie strony i sypiam we wszystkich pozycjach A jak raz próbowałam mimo wszystko je zarzucać za poduszkę to obudziłam się z kotem na nich - zrobił sobie z nich posłanie U mnie niestety warkocz nie daje fal. Daje dziwaczne wykrętasy + końcówki proste jak druty. Nic potem z tym nie da się zrobić oprócz umycia
|
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja miałam kiedyś ten szampon i wydaje mi się że SLS tez ma... może niech Wera wrzuci nam skład lub jego fotę to sie dowiemy? ![]() Cytat:
sama chemia i to najgorszego rodzaju... nieporównywalnie lepsze są kosmetyki Babydream czy Hipp a przy okazji tańsze...---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- maymay6, ja mam to samo w kwestii warkocza robi mi się takie coś dziwnego z nimi że tylko umyć xD bo pokazać się z takim czymś na głowie komukolwiek się nie da
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, warkocz czy kucyk można obwiązać wstążką. Dzięki temu włosy będą lepiej zabezpieczone. Swoją drogą, podobno satynowa poszewka na poduszkę to niezły pomysł. Albo możesz w czepku spać
|
|
|
|
|
#2991 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze zazdrościłam dzwieczynom, które po nocy w warkoczu miały piękne fale. Mi się nigdy to nie udało.Raz zakręciłam końcówki na noc (tak do ucha) na papiloty - raptem 3 papiloty na całe włosy. Rano jak rozkręciłam to do ucha miałam proste od ucha w dół afro! Dosłownie. ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
O czepku też myślałam, tylko zastanawiam sie czy nie byłoby mi za gorąco. Ja to jakoś tak lubię mieć przewiew w nocy - przykryję się za bardzo do razu się pocę jak mysz. Ciekawe co by TŻ powiedział jakby mnie w czepku zobaczył |
||
|
|
|
#2992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wedlug skladu podanego na watku skladowym,nie ma
Szampon dla dzieci i niemowląt, Bambi Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Laureth 3, Cocamidopropyl Betaine, Parfum (Amyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Limoenene) PAnthenol, Citric Acid, Methylcholoroisothiazolin e, Methylisothiazolinone, CI 19140 Cytat:
LUSH to tylko pieknie pachnie i nic wiecej nie robi. I jest tak samo napakowany chemia jak tradycyjne kosmetyki. Oceniam kosmetyki ogolem, bo zadnych polskich do wlosow nie uzywalam. Cytat:
A w ogole zauwazylam ze mnie podrazniaja wolasnie te zamienniki SLESu. Uzywam bialego jelenia, ktory obecnie jest najcudowniejszym szamponem jaki mialam. Nic po nim nie swedzi i normalnie zawiera SLES. A kupilam niedawno szampom YR nagietkowy, bez SLS/SLES i takiej masakry na glowie to nigdy nie mialam. juz po 3 uzyciach, krosty i smalec na glowie. A szkoda bo wlosy po tym szamponie byly cudowne, ale skora niestety nie tolerowala.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-03-08 o 21:43 |
||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
"Kot zrobił sobie posłanie z włosów" - dzięki za to, uśmiechnęłam się chociaż
![]() Ja miałam zawsze ładne fale po spaniu w warkoczu/warkoczach - ale to było dawno, jak miałam zdrowe, gęste włosy. Chciałabym wrócić do tych czasów ![]() Ale jeśli chodzi o pięlęgnacje - jest coraz lepiej - tzn. efekty są widoczne Obecnie czekam na minaturki produktów K-Pak - wiedziałam,że w końcu kupię tą serię Joico i wydam na nią kupę kasy ![]() Plus taki,że narazie kupiłam tylko miniaturki, także nie wydałam od razu 300zł na pełnowymiarowe produkty ![]() Nie mogę się doczekać testowania - strasznie się nastawiłam na te kosmetyki - opinie świetne, skład mnie zachwyca, a szczególnie keratyna wysoko na liście ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Ja muszę pochwalić szampon firmy Mypa - Aloesowy Włosy - ładnie wyglądają, są gładkie i sypkie. Trochę plącze podczas mycia,ale od czego są odżywki Skóra głowy - super! nie swędzi, nie piecze, nie ma na niej krostek. A co więcej - mam wrażenie,że jest odżywiona a szampon łagodzi wszelkie podrażnienia A ostatnio zauważyłam coś wspaniałego - szampon Mypa użyty wraz z odżywką z tej samej serii = dłuższa świeżość włosów! Dla mnie to rewolucja, ponieważ jednak skóra głowy mi się przetłuszcza i jak umyję włosy rano to wieczorem mam już oklapnięte. Natomiast w przypadku tego zestawu - chociażby przykład dzisiejszy: włosy myłam o 6 rano, a do teraz mam świeże i to z efektem push-up - czyli to zapewnienie producenta o dodawaniu objętości to nie pic na wodę. Kurcze, mam naprawdę dylemat, który szampon/odżywkę/maskę ostatecznie wybrać Ostatnio odkryłam tyle perełek.A myślicie,że zamienne stosowanie różnych szamponów/odżywek/masek może mieć jakiekolwiek niekorzystne działanie? Chyba nie..
|
|
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2559356 3]U mnie bardziej przyciemniające działanie miała kora dębu niż szałwia, po szałwii nie widzę szczególnego szału..
Z drugiej strony, kora dębu ze względu na dużą ilość garbników wysusza włosy, co było moim utrapieniem przy dłuższym stosowaniu. Nie wiem, czy uda się przyciemnić siwe włosy stosując to na skalp, warto spróbować ![]() Ostatnio wyczytałam także, że eclipta może ponownie wybarwić siwe włosy.[/QUOTE] No właśnie. Dlatego pomyślałam,że użyję tego octu tylko na skalp i odrosty, bo mam problem z przesuszeniem. Amlę, kalpi tone już położyłam dla przyciemnienia. Bałam się tylko odcienia zieleni, bo miałam zmytą farbę i żółty odcień więc dodałam henny i przez tą henne wyszła mi wiewiórka. Na szczęście dziś już włosy ściemniały i jest taki odcień bardziej toffi niż rudy więc następnym razem położę pudry bez henny i z ecliptą. Powinny się włosy stopniowo przyciemniać. No a na odrost wcierki z ziół. Zobaczę co wyjdzie. Tak się zastanawiam tylko czy nie nawaliłam do octu za dużo tych ziół i czy to się w ogóle zrobi i nie zepsuje.O szałwi dziewczyny na LU piszą,że im super siwki przyciemniła, ale one robiły płukanki, a nie wcierki.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-03-08 o 22:29 |
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jakieś wypróbuję
|
|
|
|
|
#2996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jednak nie miałam racji Cytat:
ja chyba kiedyś ten lawendowy sprawdzałam i miał ![]() Cytat:
ale może u Ciebie fajnie zadziała daj znać jak wypróbujesz
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem, czy będę mogła ocenić efekty już po 100ml opakowaniach - mam nadzieję, że tak.
|
|
|
|
#2998 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam temnzapach..jest ladny ale jak sobie pomysle ile swinstwa w to jest wpakowane zeby to tak walilo... LUSH moozna zlokalizowac po zapachu juz 3 ulice dalej. I serdecznie wspolczuje ludziom,ktorzy musza tam pracowac, bo ja mam bol glowy po kilku minutach w ich sklepie. Cytat:
|
|
#3000 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Posłusznie czekam, aż zrobi mi się mój własny ocet, bo chcę do toniku go wykorzystać i do płukanek. Kupny za wiele mnie kosztuje ![]() Ale myślę, że nic złego stać się nie powinno, jak użyłaś świeżych (tzn. nieużywanych wcześniej) ziół. Co do dyskusji o J&J - kasę zgarniają właściwie tylko za markę. Bo firma ta istnieje na rynku dłużej niż Hipp czy BD, kilkanaście lat wstecz była uznawana za najlepszą. Nieładnie, że to wykorzystuje bez pokrycia. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

i normalnie sie zakochalama... 

21.06.2014r.
...

- 82
15.04.2013