Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 07:57   #2971
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222
Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
eirene ja tak samo, tych najdroższych rzeczy jeszcze nie mam.....ale w styczniu pewnie pokupujemy i zamówimy wózek, tak żeby w lutym już mieć wszystko bo z wielkim brzuchem w sniegu nie będzie mi się chciało latać.......

a pieluchy tetrówki już macie???? ostatnio byłam w sklepie i z ciekawości poszlam do nich-miałam pare kupić, ale byłam obładowana jak osioł i białe są umnie po 2 zł, a jakimś nadrukiem po 5 zeta. Mój brat się śmieję, żebym kupowała to będzie miał do mycia samochodu

ja wziełam 10 tetrowych i 4 flanelowe kolorowe
tetra jest u mnie po 2,70 a ja kupiłam w kaji na All (to dla black jest info) po 1,62 a kolorowe po 4,30 juz normalnie u mamy w sklepie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 07:58   #2972
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wszystkie te *******y kupilam na alle u fajnego sprzedawcy. Zreszta laski tu juz tez u niego kupowaly, wiec jest przetestowany Szybko, tanio i mega wieki wybor. Naprawde ma praktycznie wszystko w dobrych cenach. Tz sa rzeczy, ktore wychodza dokladnie tyle samo co w sklepie, ale po co latac po kazdy pierd jak mozna bez wychodzenia z domu z dostawa pod drzwi http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11612773
właśnie wczoraj patrzyłam na oferty tego sprzedawcy
Jokr tak patrze, że u Ciebie już 30 tydzień i sobie myślę -no niemozliwe żeby już 30, ale po chwili do mnie doszło, że jednak możliwe bo u mnie 28 już!!!! kurde jak to zleciało........a niedawno pamiętam jak poszłam do gina i on do mnie że 3 tydzień!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:02   #2973
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

iweczka u mnie też 28Leci szybko,święta zaraz potem sylwester i będzie zaraz połowa stycznia
Co do czkawki,mój mały na razie nie czka.Ale Zosia to ciągle czkała,na początku nie wiedziałam co ona tak podskakuje regularnie.Mąż mówił,że piłkę odbijaJak się urodziła to jako niemowlak też często miała,potem jakoś przeszło

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:03   #2974
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
hmmm, może zimowe ciouchy zasłoniły Ci brzyuszek?
ja dzis jechałam tramwajem i jedna laska na miejscu dla uprzywilejowanych gapiła sie w okno, ale nie chciało mi sie jej prosic o ustapienie, jakos tak miało byc kilka przystanków, to sobie postoje, ale okazało sie ze i tak po 2 wysiadała, więc sobie na kolejne 3 usiadłam, ale u mnie widac brzuch, bo nie kupuje specjalnie na te dwa miechy kurtki i juz nie moge dopiąc mojej, więc jeżdże w takim misiu, a na to kurtka rozpięta i brzuniek widać ewidentnie natomiast w innym gdzie miałam jechac długo, to spokojnie podeszłam do miejsca dla inwalidów i powiedziałam babce, co tam siedziała " przepraszam, ale prosze mi ustąpić" pokazując jednoczesnie ręka znak na szybie i bez problemu ustapiła, z tym, że brzuch mi naprawde widać, bo w innym tramwaju ( troche sie naprzemieszczałam, bo załatwiałam rózne rzeczy) mi babka sama ustapiła, a kilka dni temu tez jedna od razu wstała jak tylko weszłam, tak więc raczej u mnie większośc ustepuje

wiesz co ja bym mu na twoim miejscu wysłała smsa o takiej treści :

" Bardzo ci dziekuje za przelew dla maleństwa, tylko prosze cie sprawdź w banku, bo chyba jakas pomyłka zaszła, przyszło 300 zł zamiast 3000zł i sie trochę zmartwiłam "

serio, wysłałabym, ciekawe co by odpisał

a co do ciuchów, to wysłałabym tez smsa
" prosze odbierz swoje rzeczy pozostawione u mnie do dnia .... po tym terminie będe zmuszona oddac je do schroniska dla bezdomnych"

i zachowaj te smsy zebys miała jakis dowód w razie czego

chustki najlepiej wypróbowac sobie róznych firm...
ale dziwna ta twoja szwagierka, zeby az dziecku w pieluszce zaschło i to tak, że nie mogła chustka zmyć to musiała niexle maleństwo przetrzymac w tym pampersie

a pieluchy, na ten pierwszy tydzien, dwa, to newborny będa dobre, te 2-5 kg, nie ma co kupowac wiekszych, bo sie będzie bokiem wylewało, jak nie będa dobrze dopięte

Moje małe w pierwszych 2 mscach to około 10-15 razy przewijane, w tym w nocy też tyle, ze ja nie uznaje przetrzymywania dziecka w pampersie az juz będzie ważył 2 kg
zmieniam od razu jak widze, ze kupa i jak tylko widze, że jest mokro, dzięki temu maleństwa miały bardzo rzadko odparzona pupę.
Ja nie traktuje pampersów jako pieluch wielokrotnego zasikania, tylko jako po prostu pieluchy, które sa wygodne, bo nie przemakają ubranek, ale zmieniam tak często jak tylko widze, że cos jest zrobione, mocz to nie jest coś, co powinno miec długotrwały kontakt ze skóra dziecka, ( a juz tym bardziej koopa) , a żadna, nawet najlepsza pielucha nie zapewni, że tego kontaktu nie będzie.
Niutka za treść sms-ów!!!! lepiej byśmy nie wymyśliły
co do przewijania to wierze, że tyle razy mozna przewijać maluszki, bo tak jak poisałam ciocia przewijała małego 15 razy na dobę i też nie czekała aż pampersiak ważył tonę tylko jak narobił to zmiana......
Stary 2010-12-17, 08:07   #2975
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
kasiapruszkow kuruj się
marnie mi idzie bo musialm isc wczoraj do pracy i dizs znow bo kontrachent zagrnaiczny mial sie objawic a tu dupa nie ma kontrachenta a ja ledwo oddycham - nie wiemm cy to zatoki czy ja mam jakas astme czy co jest ale ledwo oddycham - plus jest taki ze gardlo mneij boli

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Czuję się tak gapowato i niezdarnie ostatnio
Odkąd jestem w ciąży nienawidzę jeździć autem, a teraz to już w ogóle... Ale co zrobić, muszę.. ehhh ponarzekam sobie i mi przejdzie, ale mam fatalny nastrój przez to.
siedzę sobie i łezki mi same lecą, te ciązowe hormony
A ja disz w pracy zrobilam pomylke w porograminie i chyba nie ominie sie bez wzywania informatyka i opierniczu .. kurna juz chce isc na zwolneieni bo czlowiek jest taka sierota teraz

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
"no ja sobie podczytywałam wątek o porodach na wesoło i akurat dziś mi się przypominają te opisy...
np. jak dziewczyna powiedziała do męża w trakcie porodu dobij mnie bo już nie dam rady i w tym momencie spadła na nią lampa z nad łóżka-a ona się odwraca wściekła i patrzy na TZta bo myślała że to on ją walną

a inna mówi weź z torby pieluszkę tetrową zamocz i mi zrób okład na czoło, po chwili patrzy, że położył jej na czole majtki poporodowe
to mnie zupełnie rozwala-i znowu to pisząc aż się popłakałam ze śmiechu i skurczy dostałam
dobre nie moge sie smiac przez ten zatkany nos ale humor poprawiAa

Cytat:
Ha ha dobrze,że nie położył jej na czoło tej wielkiej podpachy !!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja już po usg moje przeczucia się sprawdziły, na 90 % mamy SYNA chłopaki gonią dziewczyny, a co!
siusiaka co prawda nie chciał skubany pokazać, bo się po turecku usadowił, ale już woreczków mosznowych mu się zakryć nie udało, pępowina to to nie była zdjęć nie mam co wklejać, bo są do niczego niestety, ale w styczniu idziemy jeszcze na 3d i wtedy może dokładniej sobie naszego szkraba obejrzymy!
gratulujemy

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
a co do pomyłek płci to jak rodziłam synka leżała ze mna na sali dziewczyna co cały czas jej mówili, że syn będzie a urodziła córkę. ale miała niespodziankę, dla dziewczynki nie miała nic a dla chłopca to ciuszki do roku juz miała skompletowane i nawet imę dla chłopca juz wybrane mieli a dla córy wymyślała dopiero leżąc na sali ze mną.
nei chialabym zby moj Rafcio okazal sie dziewcznyka - oj nie nie !!! w 30tc pojde na usg musze sie utwieridzc

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Tak,jak obiecałam-wrzucam zdjęcie płaszczyka
fajny plaszcyk ale ja bym zamarlza na kosc w takim

dziewcznyki nei dalam rady wczoraj was doczytac co od wtorku pisalyscie jedyne co to nadrobilam co wczoraj pisalyscie jakoso postaram sie szybko nadrobic

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Kasia chwal się wózkiem
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
My chyba dostaniemy w spadku wózek w kolorze jasno zielonym właśnie
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
eh... wstydliwe ... następne planujemy na styczeń moze ok połowy lub początek bo na nfz to 3 czyli ostatnie to jakos w lutym pewnie mieć będę.
i nadal przeszkadzać nie będzie . jak mi się coś podoba to kupuję czy na chłopaka czy an dziewczynę -najwyżej będzie na 2 dziecko

prosimy o fotki .
zostawilismy wozek u tesciow i wrzucilismy spowrotem do kartonu zeby im za duzo nie zagracal ... ale Tz ma na telefonie zdjeice to poprosze zeby mi przerzucil na komp wieczorem to wam wstawie zdjeicei naszego a wygalda identycznie jak na zdjeiu w zalaczniku

mielgo dizonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c7.jpg (32,9 KB, 33 załadowań)
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:09   #2976
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Witam,mój mały kolejny dzień zaczął czkawką, wczoraj także zakończył
Dziewczyny, a mata edukacyjna od kiedy jest przydatna? Tak od razu po urodzeniu to chyba dzidzi i tak nie kuma co się dzieje z tymi wszystkimi zabawkami na sznurkach? Widziałam jedną fajną wczoraj na all, ale kosztowała ponad 200 zł.... :O
wydaję mi się, że jak maluch ma około 2 miesiące to już się zainteresuje zabawkiami na tym pałąku, tak przynajmniej widzę, po maluchu u mnie w rodzinie, że jest bardzo zadowolony jak wali rączkami w te zabawki
Stary 2010-12-17, 08:13   #2977
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

kasia fajny wózeczekPodobny do tego na który ja polujęTeż z kolorkiem pistacjowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A3 pist gondola.jpg (17,0 KB, 16 załadowań)

Stary 2010-12-17, 08:24   #2978
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

przez te wasze klikanie mi też się zachciało na ostatnia chwilęPOPROSZĘ O GŁOSIKI

Stary 2010-12-17, 08:26   #2979
Lustereczko
Rozeznanie

Cześć mamuśki

I znowu sama w domu jestem, do 17, ale na szczęście jutro TŻ ma wolne i będziemy ubierać choinkę

Mój synek dziś na dzień dobry porządnie skopał mamusię, że aż krzyczałam ała nie tak mocno, to wtedy jeszcze mocniej mnie kopał taki łobuziak ale i tak te kopniaczki mimo że czasami bolesne, są najcudowniejszym uczuciem na świecie

A ja się wczoraj dowiedziałam, że znajoma męża urodziła ostatnio w 32 tc, bo były jakieś problemy. I teraz podobno też nie jest zaciekawie, ale nie znam szczegółów. Mam nadzieję, że wszystkie z nas dotrwają do terminu

Idę na śniadanko, bo póki co zjadłam narazie tylko płatki z mlekiem
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:28   #2980
prunelle
Wtajemniczenie

kliki dla Was na dzień dobry i zaraz lecę dalej, bo dziś wieczorem wyjeżdżamy i wracamy w poniedziałek rano, więc mam sporo latania - stwierdziłam, że wreszcie mogę ciuszki policzyć, ile czego mam, żeby wiedzieć, czego jeszcze potrzebuję, zaraz się do tego zabieram

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:32   #2981
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość

A ja się wczoraj dowiedziałam, że znajoma męża urodziła ostatnio w 32 tc, bo były jakieś problemy. I teraz podobno też nie jest zaciekawie, ale nie znam szczegółów. Mam nadzieję, że wszystkie z nas dotrwają do terminu
urodzić tak wcześnie to nieciekawie.Dziecko jest takie malutkie i niedojrzałe jeszcze.Biedne lezy pod aparaturą teraz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 08:37   #2982
Montii
Zakorzenienie

dzień dobry mamy i brzuszki
chciałam się wyspać ale gdzie tam, sąsiadka musi wydrzeć mordę z rana.... jak ja bym chciała mieszkać w domku. Każdy sąsiad spoko, cisza jak makiem zasiadł a ta ? Drze się dzień w dzień.

co to maty edukacyjnej to moja koleżanka kładka synka który miał 3 tygodnie, zerkał sobie nieśmiało ale był zaciekawiony później już na dłużej , zaczął rączki wystawiać itp itd

a jeszcze co do pampersów, moja koleżanka na początku dawała małemu takie wkłady do pieluszki http://allegro.pl/babyono-wkladki-do...335589155.html bo z tego co zrozumiałam, mały po prostu robił często tzw '' mokre bączki ' a wiadomo, dziecka nie zostawi się z ubrudzoną pieluszką,nawet trochę. A robił często jej takie niespodzianki, więc miała te wkłady ja sobie zakupię i wypróbuję

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:37   #2983
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej co do chusteczek z Dady, użyłam raz i nigdy więcej Zapomniałam kupić a jechaliśmy do teściów więc wzięłam jedno opakowanie, przy wyjazdach używam ich i przy przewijaniu, i wycieraniu buźki czy rączek. Efekt - Aleks dostał pęcherzy na czole a przetarłam mu chyba raz brudnego buziaka. Zawsze używam wyłącznie pampersa i tylko podczas wyjazdów, w domu nigdy bo według mnie zdrowsza woda z mydłem niż nasączane chusteczki.

Eirene, mnie się też wydaje że pomyłki mogą się zdarzyć kiedy lekarz nie jest pewien, ewentualnie pracuje na starym sprzęcie i np wykonuje ustawowe 3 usg podczas ciąży. Przy comiesięcznych wizytach raczej trudno byłoby o pomyłkę. Ale pewnie i takie cuda się zdarzają...

Agaaga, ja włosy farbuję od II trymestru, moja fryzjerka nigdy nie nakłada farby od samej skóry więc nie ma prawa zaszkodzić. Farbowanie, jeśli już, jest bardziej niewskazane dla ciężarnych fryzjerek, moja ma termin na marzec i do końca roku pracuje, ciągle w tych oparach z farb.

Monti, przy Aleksie długo używaliśmy 1, one są do 5 kilo więc nasz mały nieprędko wyrósł. 2 przeciekały, były zdecydowanie za duże. Nastawiam się na powtórkę, nie sądzę żeby Wiki mogła być większa.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:40   #2984
Montii
Zakorzenienie

No właśnie Gosikk Aleks maleńki byl
ja przeczuwałam,że synek będzie większy, ma po kim, my wysocy, urodzeni ok 3,600 aaa i jego prognozy co do wagi też mówią same za siebie, chłop jak dąb ale mogę się ździwić

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 08:48   #2985
wanilia83
Zadomowienie

witam w ten cholernie mroźny dzień

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
kasia fajny wózeczekPodobny do tego na który ja polujęTeż z kolorkiem pistacjowym
a co to za firma?? super kolor

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

I znowu sama w domu jestem, do 17, ale na szczęście jutro TŻ ma wolne i będziemy ubierać choinkę

Mój synek dziś na dzień dobry porządnie skopał mamusię, że aż krzyczałam ała nie tak mocno, to wtedy jeszcze mocniej mnie kopał taki łobuziak ale i tak te kopniaczki mimo że czasami bolesne, są najcudowniejszym uczuciem na świecie

Idę na śniadanko, bo póki co zjadłam narazie tylko płatki z mlekiem

no to ładnie ci dał popalić moja taka złośnica nie jest :P

mama nadzieję że wszystko skończy się dobrze i znajomi niedługo będą mogli nacieszyć się maleństwem

Cytat:

a jeszcze co do pampersów, moja koleżanka na początku dawała małemu takie wkłady do pieluszki http://allegro.pl/babyono-wkladki-do...335589155.html bo z tego co zrozumiałam, mały po prostu robił często tzw '' mokre bączki ' a wiadomo, dziecka nie zostawi się z ubrudzoną pieluszką,nawet trochę. A robił często jej takie niespodzianki, więc miała te wkłady ja sobie zakupię i wypróbuję
dobre to ja też kupię i wypróbuje

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 08:51   #2986
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

wózek zwie się Coletto Austin 3

Dziewczyny,ale macie przeboje z sąsiadkami.My mieszkamy na szczęscie w domku.Czasem psy szczekają i spać nie dają

Edytowane przez kampasiula
Czas edycji: 2010-12-17 o 08:52
Stary 2010-12-17, 08:59   #2987
Montii
Zakorzenienie

ta moja sąsiadka robi za 4 psy i to na dodatek ze wścieklizną

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 09:16   #2988
Lustereczko
Rozeznanie

Ja niestety też mam przyjemność mieszkania w bloku, i obok nas mieszkają dwie siostry, które uwielbiają sobie wychodzić na pół piętro i palić fajki, w całej klatce śmierdzi i na dodatek jeszcze w domu też mi śmierdzi. Do tego jeszcze dochodzi kółko emerytów, którzy uwielbiają stać w klatce i pić alkohol... Ale reszta jest w miarę normalna hehe Niestety w domu raczej nigdy nie zamieszkamy, bo kupiliśmy mieszkanie, a na dom by nas nie było stać żeby budować, bo jeszcze trzeba by było działkę kupić.
Stary 2010-12-17, 09:18   #2989
Montii
Zakorzenienie

u nas jeden dziad palił, podobno cale życie, my tu mieszkamy od kwietnia i nam to nie pasowało załatwiliśmy kartkę z administracji, zakaz palenia na klatce schodowej i trochę focha strzelił ale nie pali

[LEFT]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-17, 09:26   #2990
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

haha udupiliście sąsiadaPali na klatce,ale we włąsnym mieszkaniu już nie,bo po co tam smrodzić

U nas na ogół jest spokojnie.Od wakacji za to pod domem mamy sznury pędzących TIR -ów,bo nasza ulica prowadzi na oczyszczalnię a tam jest mega modernizacja.Także pilnujemy,żeby brama była zamknieta jak Zosia jest na podwóku.Poza tym mamy żwirową drogę,także wiecie okna mozna codziennie myć

Stary 2010-12-17, 09:27   #2991
agaaga89
Zakorzenienie

U moich rodziców, piętro wyżej jest gościu, który wychodzi co godzinę kopcić na klatkę a sam ma żonę w zaawansowanej ciąży strasznie mnie to denerwowało, śmierdziało w domu jak nie wiem, nie zdążyło się dobrze wywietrzyć po jednym a już wychodził na następnego peta...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 09:36   #2992
Montii
Zakorzenienie

no a my mamy takie kraty na klatce na klucz wiec tam chce wózek trzymać... a on mi bedzie kopcił i cały bedzie smierdział
teraz na balkonie pali

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 09:38   #2993
Lustereczko
Rozeznanie

U nas jak spółdzielnia powiesiła kartki to sąsiedzi odklelili, ale właśnie po świętach musimy się przejść do spółdzielni i pogadać, żeby jakoś to załatwić, bo coraz bardziej mnie to irytuje. Tym bardziej, że akurat pokój Ksawerego jest najbliżej drzwi wejściowych i jak się urodzi to do niego będzie lecieć ten smród...
Stary 2010-12-17, 09:40   #2994
agaaga89
Zakorzenienie

To dobrze go nauczyłaś U nas jedynym minusem od kiedy mieszkamy na parterze jest teraz to jak ludzie włażą do klatki i wytrzepują buty właśnie na naszym piętrze zamiast to zrobić w przedsionku, albo zanim wlezą na schody, to nie! Jakaś mentalność, że akurat na piętrze tupią, tak mnie to wkurza już nie kiedy tupią i tupią jakby z bieguna przyszli conajmniej

Stary 2010-12-17, 09:40   #2995
Montii
Zakorzenienie

u nas też zerwali... ;/ to kleiliśmy na każdym piętrze aż się znudziło zrywanie. ale przyznam upierdliwe to jest...sama nie pale a miałabym wdychać smród fajek?

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 09:41   #2996
agaaga89
Zakorzenienie

No właśnie, nie po to się nie pali, żeby wdychać dym od innych

Stary 2010-12-17, 09:46   #2997
wanilia83
Zadomowienie

u nas też palą sąsiedzi na klatce co mnie doprowadza do szału bo jak jest lato i mamy okna otwarte to potem w całym domu mi śmierdzi jak chce sobie smrodzić to niech smrodzi u siebie w domu

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 09:48   #2998
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
To dobrze go nauczyłaś U nas jedynym minusem od kiedy mieszkamy na parterze jest teraz to jak ludzie włażą do klatki i wytrzepują buty właśnie na naszym piętrze zamiast to zrobić w przedsionku, albo zanim wlezą na schody, to nie! Jakaś mentalność, że akurat na piętrze tupią, tak mnie to wkurza już nie kiedy tupią i tupią jakby z bieguna przyszli conajmniej
albo trzaskanie drzwiami
ja mieszkam na 3 pietrze więc mnie to nie dotyczy, ale pilnuje się żeby drzwi zamknąć a nie trzaskać, przecież to slychać;///

[LEFT]
Stary 2010-12-17, 09:58   #2999
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
albo trzaskanie drzwiami
ja mieszkam na 3 pietrze więc mnie to nie dotyczy, ale pilnuje się żeby drzwi zamknąć a nie trzaskać, przecież to slychać;///
Dokładnie chociaż od paru zim moi rodzice walczą z sąsiadką z 4 piętra, która ma w nosie drzwi i ich w ogóle nie zamyka, tak, że jak wieje to im dosłownie po nogach w domu zero szacunku nie kiedy naprawdę...
A z tym zrywaniem zakazu palenia to już przegięcie chyba bym ponaklejała każdemu na drzwiach za takie lekceważenie

Stary 2010-12-17, 10:00   #3000
Montii
Zakorzenienie

mnie denerwuje jak mi gnojki dzwonią na domofon żeby im otworzyć po reklamy rozdają ja śpie, wybudzam się... a oni dzwonią i dzownią! nie otwieram im to niech sobie inny nr mieszkania upatrzą, ale gdzie tam! mi trabia ;/

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości