|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Witam
![]() Ja znowu na unos momentos ![]() Powiem tylko, że znowu przelotem spojrzałam na Wasze wiadomości, czyli baaaardzo pobieżnie, bo nie mam czasu ![]() ![]() Oko, cieszę się bardzo z tej przeprowadzki - oby wszystko ułożyło się po Waszej myśli! ![]() ![]() Mys, jak tam Adi? (dobrze pamiętam imię? ![]() Dobra, muszę wracać do nauki... Przepraszam, że reszcie nie odpisałam, ale proszę o wyrozumiałość ![]() Aaaaa! Mam do Was pytanie/prośbę. Macie gdzieś/znacie jakieś fajne wiersze nowoczesne? Ew. Miłosz lub W. Broniewskiego? Chodzi mi o takie na konkurs, aby mieć możliwość popisania się umiejętnościami, modulacja głosu, tempa, itp.? Zawsze mam problem i najczęściej rezygnuję ![]() ![]() ![]() ![]()
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koniec opierniczania dziewczynki z wspólnego odchudzania wracają do dietkowania
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Pauluuś
![]() dobrze pamiętasz imię , ale wolałabym właśnie już o nim nie pisać, nie wspominać i w ogóle ![]() właśnie przeglądam wiersze, jak jakiś fajny znajdę, dam znać ![]()
#2974 |
Zakorzenienie
|
Mys,
mam nadzieję, że wszystko w porządku? "Ballady i romanse" nie przekonują mnie. Z Broniewskiego uwielbiam "Listopady", ale jednak szukam czegoś innego. Zastanawiam się nad tymi trzema (bo na razie spośród tych, co czytałam, to one do mnie przemawiają): Wisława Szymborska Gawęda o miłości do ziemi ojczystej Bez tej miłości można żyć, mieć serce suche jak orzeszek, malutki los naparstkiem pić z dala od zgryzot i pocieszeń, na własną miarę znać nadzieję, w mroku kryjówkę sobie uwić, o blasku próchna mówić „dnieje”, o blasku słońca nic nie mówić. Jakiej miłości brakło im, że są jak okno wypalone, rozbite szkło, rozwiany dym, jak drzewo z nagła powalone, które za płytko wrosło w ziemię, któremu wyrwał wiatr korzenie i jeszcze żyje cząstkę czasu, ale już traci swe zielenie i już nie szumi w chórze lasu? Ziemio ojczysta, ziemio jasna, nie będę powalonym drzewem. Codziennie mocniej w ciebie wrastam radością, smutkiem, dumą, gniewem. Nie będę jak zerwana nić. Odrzucam pusto brzmiące słowa. Można nie kochać cię - i żyć, ale nie można owocować. Stanisław Barańczak "NN próbuje sobie przypomnieć słowa modlitwy" Ojcze nasz, któryś jest niemy, który nie odpowiesz na żadne wołanie, a tylko rykiem syren co rano dajesz znać, że świat ciągle jeszcze istnieje, przemów: ta dziewczyna jadąca tramwajem do pracy w tandetnym płaszczu z trzema pierścionkami na palcach, z resztą snu w zapuchniętych oczach, musi usłyszeć Twój głos, musi usłyszeć Twój głos, by się zbudzić w ten jeszcze jeden świt. Ojcze nasz, ktory nic nie wiesz, ktory nie patrzysz nawet na tę ziemię, a tylko codzienną gazetą obwieszczasz, że świat, że nasz świat, trwa uporządkowany: spójrz, ten mężczyzna siedzący za stołem, schylony nad kotletem mielonym, setką wódki, płachtą popołudniówki tłustą od sosu i druku, musi wiedzieć, że ty także wiesz, musi wiedzieć, że wiesz, aby przeżyć ten jeszcze jeden dzień. Ojcze nasz, którego nie ma, Którego imienia nikt nawet nie wzywa prócz dydaktycznych broszur piszących Cię z małej litery, bo świat radzi sobie bez Ciebie, bądź: ten człowiek, który kładzie się spać i przelicza wszystkie te dzisiejsze kłamstwa, lęki, zdrady, wszystkie hańby konieczne i usprawiedliwione musi wierzyć, żeś jednak jest, musi wierzyć, żeś jest, aby przespać tę jeszcze jedną noc. Konstanty Ildefons Gałczyński "Satyra na bożą krówkę" Po cholerę toto żyje?
Trudno powiedzieć, czy ma szyję, a bez szyi komu się przyda? Pachnie toto jak dno beczki, jakieś nóżki, jakieś kropeczki- ohyda Człowiek zajęty niesłychanie, a toto proszę, lezie po ścianie i rozprasza uwagę człowieka; bo człowiek chciałby się skoncentrować, a ot, bożą krówkę obserwować musi, a czas ucieka. A secundo, szanowne panie, jakim prawem w zimie na ścianie?! Co innego latem, gdy kwitnie ogórek! Bo latem to co innego: każdy owad może tentego i w ogóle. Więc upraszam entomologów, czyli badaczów owadzich nogów, by się na tę sprawę rzucili z szałem. I właśnie dlatego w Szczecinie, gdzie mi czas pracowicie płynie, satyrę na bożą krówkę napisałem.
#2975 |
Wtajemniczenie
|
Paula, stawiam na Barańczaka, u mnie w szkole na konkursach recytatorskich Satyra na bożą krówkę biła rekordy popularności :/
szymborskiej nie lubię, za to Barańczak ![]() aa jeszcze ja mam swój ulubiony wiersz, ale za bardzo nie wiem czy by się wstrzelił w szkolny konkurs recytatorski, czkaj poszukam... http://www.literackie.pl/utwory.asp?...kstu=777&lang= parę lat temu kawałek był na jakichś plakatach i się w nim zakochałam. ale chyba nie pasuje na konkurs ![]() no. w końcu nie zrobiłam tych ćwiczeń, ale spoko jutro zrobię na 100%
#2976 |
Wtajemniczenie
|
Wracam do Was!
Dzień dobry ![]() I widzę same moje ulubione wiersze! Ze swojej strony mogę jeszcze dodać: http://pl.wikisource.org/wiki/But_w_butonierce
![]() |
#2977 |
Wtajemniczenie
|
halo lasencje
![]() no. dziś ćwiczę na 100%, nie ma bata. właściwie zaraz wskakuję w dres. dziś jem dokładnie to co wczoraj bo została mi połowa sałatki. buziolki ![]()
#2978 |
Zadomowienie
|
Witajcie Laseczki
![]() Pauluś - a może ten wiersz Ci się spodoba? ![]() Stanisław Grochowiak - "Płonąca żyrafa" Tak To jest coś Biedna konstrukcja człowieczego lęku Żyrafa kopcąca się pomaleńku Tak To jest coś Coś z tamtej ściany z aspiryny i potu Ta mordka podobna do roztrzaskanego kulomiotu Tak To jest coś Czemu próchniejecie od brody do skroni Jaki wam ząbek w pustej czaszce dzwoni Tak To jest coś Coś co nas czeka Użyteczne i groźne Jak noga Jak serce Jak brzuch i pogrzebacz Ciemna mogiła człowieczego nieba Tak To jest coś O wiersz ja ten piszę Sobie a osłom Dwom zreumatyzowanym Jednemu z bólem zęba Oni go pojmą Tak To jest coś Bo życie Znaczy: Kupować mięso Ćwiartować mięso Zabijać mięso Uwielbiać mięso Zapładniać mięso Przeklinać mięso Nauczać mięso i grzebać mięso I robić z mięsa I myśleć z mięsem I w imię mięsa Na przekór mięsu Dla jutra mięsa Dla zguby mięsa Szczególnie szczególnie w obronie mięsa A ONO SIĘ PALI Nie trwa Nie stygnie Nie przetrwa i w soli Opada I gnije Odpada I boli Tak To jest coś Praan ![]() ![]() Oczko tylko nie szalej z ćwiczeniami ![]() Dzisiaj chodzę jak otępiała ![]() ![]() śniadanie - 2 kromki chleba wieloziarnistego, wędlina, czerwona papryka II śniadanie - Danio intenso ![]() obiad - dotowany brokuł, pół piersi z kurczaczka podwieczorek - szklanka kefiru kolacja - sałatka - sałata, czerwona papryka, feta, oliwki, oliwa z oliwek i oczywiście skakanka ![]() Aaaaaa i zaczęłam już biegać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Wtajemniczenie
|
igunia, ćwiczeń nigdy za wiele
![]() ![]() ![]()
#2980 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam przejrzeć Wasze propozycje, za które Wam dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() No nic, muszę wracać do pracy ![]() Kocham Was Skarby i tęsknię bardzo ![]() A za Sharpikiem i Miodkiem to już w ogóle ![]()
#2981 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pierwszy dzień na nowym stanowisku za mną... ![]() ![]() Kocham Was.... ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.?
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Eh, moja dieta dziś trochę zboczyła z kursu, bo miałam tylko czas na 3 posiłki ![]() W ogóle to wkurzyłam się, facet nam ustalił egzamin na 18.30 a w rezultacie weszliśmy na aulę o 19 i pisaliśmy do 20.10 ![]() ![]() ![]() ale jutro idziemy z TŻem do kina, to się odstresuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do filmu, to faktycznie odstresowujący ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Zmykam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() No TŻ dał mi do wyboru to, albo "Jeż Jerzy", a o tym siostra ze szwagrem mówili że raczej kiepskie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Wtajemniczenie
|
siemka Wam Piękne
![]() ja tylko na moment. nie mam czasu niestety, kurna ;/ ciągle w biegu. u mnie jako-tako. wracam do dietki: dzis zrobiłam przepyszna słatke, wcinam ją cały dzien ![]() ![]() Kocham Was ![]()
![]() |
#2989 |
Wtajemniczenie
|
paollino, napisz koniecznie jak film, bo słyszałam o nim, chciałabym obejrzeć ale niestety u mnie jedyną opcją będzie ściągnięcie :/ o ile znajdę go...
heroine, mamy nadzieję, że wszystko się ułoży ![]() ja już po ćwiczonkach, zaraz się zmywam spać ![]()
#2990 |
Konto usunięte
|
Hej kochane, nie zdałam tego zeszłotygodniowego egzaminu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kobietki
![]() Dziś mam dzień wolnego a potem pracuję 7 dni pod rząd bez odpoczynku ![]() ![]() Zaraz robię sobie spa łazienkowe, potem muszę ogarnąć mieszkanie, wieczorem planuję aerobik. I nie mam pomysłu na obiad :/
#2992 |
Wtajemniczenie
|
paollino, głowa do góry, może da się poprawić?
Mord to relaksuj się dzisiaj koniecznie ile wlezie ![]() ja dziś: płatki + ciasto 3 wafle ryżowe z szynką i pomidorem roladki z kurczaka (spróbuj Mord, dobree! http://dukan.blox.pl/2011/01/Pieczone-roladki.html) + sałata z pomidorem wieśniak z czymś zabrałabym się za ćwiczenia zaraz, ale Tż śpi słodko bo dziś ma wolne, a nie chcę go budzić... ale poćwiczę jak tylko wstanie ![]() dziś na wadze - przed śniadaniem i przed kibelkiem 64,5. zobaczymy co z tego będzie, może jutro obudzę się z 64 ![]()
#2993 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Wtajemniczenie
|
paollino napewno uda Ci się poprawić, Trzymam
![]() Oko jak zobaczyłam ten przepis to obsliniłam biurko. Dziś już tego nie zrobię, bo przeczytałam za późno, ale napewno skorzystam z pomysłu. Dzięki ![]() Nie wiem czy się Wam chwaliłam ale dostanę w tym miesiącu około 500 zł ekstra z pracy - niby jakaś premia za zesżły rok ![]()
#2995 |
Wtajemniczenie
|
Mord, o jak Ci fajnie!
![]() Podzielę się jedzonkospisem: -musli z mlekiem; -mały jogurt truskawkowy i trochę otrębów; -banan i grahamka z wędlinką, sałatą, pomidorem; -ryż, gotowany kurczak, sałatka: (lodowa i ogórek); i pewnie będzie jeszcze serek wiejski ![]() Do tego było 40 minut biegania, ale strasznie wiało... aż mi się ciągle w głowie kręci. A mam nadzieję, że nic mi nie będzie bo.... w sobotę półmaraton! ![]()
![]() |
#2996 |
Wtajemniczenie
|
Praan ja rozliczenia z podatku dostanę aż 46 zł
![]() Zamiast się relaksować, to posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam zakupy, byłam na aerobiku ![]() ![]() ![]() Zamiast się relaksować, to posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam zakupy, byłam na aerobiku ![]()
#2997 |
Wtajemniczenie
|
Praan, ale super, pół-maraton
![]() ![]() mi mamcia wyliczyła że jakieś 500 dostanę z podatku... możliwe to? w sumie tylko do kwietnia pracowałam w Pl... wcześniej dostawałam zazwyczaj prawie dwa razy więcej ale cały rok pracowałam ![]() no. jestem po ćwiczeniach już, poczytam sobie książkę bo mi się udało wykopać gdzieś w jakiejś metropolii po angielsku (wybór tu mają taki że hoho, były chyba ze 3 z czego dwie pozostałe to Ojciec chrzestny naturalnie...). jutro Tż znowu zostaje w domku bo mają święto narodowe ![]()
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2011-03-16 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Ja znowu na momencik
![]() Chciałam tylko przesłać Paollinie gorące uściski ![]() ![]() Na szczęście możesz poprawić i mam nadzieję, że Ci się to uda ![]() ![]() Zabieram się do roboty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2999 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam Ojca chrzestnego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- idę robić obiad ![]() mój jadłospis ![]() śniadanie - bułka z ziarnami, pół z dżemem ( pomarańczowym, pół z porzeczkowym, 3 wafelki ![]() II śniadanie - banan obiad - spaghetti: makaron z mąki durum, pierś z kurczaka, sos słodko-kwaśny ![]() i dalej nie wiem ![]() ![]() Buziaki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Wtajemniczenie
|
Paula, to masz nauczkę na przyszłość, żeby do szkoły szykować się wieczorkiem
![]() Oko, nie znam się na podatkach, swoje wiem bo mi siostra wytłumaczyła co i jak ![]() Ja dzisiaj spałam sobie długo, a potem obejrzałam bajeczkę ![]() ![]() Poćwiczyłam dzisiaj lekko, co by się już nie przeciążać przed sobotą. Niech się tylko pogoda poprawi! U mnie było: -musli z kefirem, pomarańcza; -jajecznica z szynką, pomidorem + 2 kromki razowca; będzie pewnie jeszcze spaghetti ![]() A teraz śmigam na wykłady. Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.