|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
a ja wlasnie mialam dzis juz ostatnia wizyte poloznej i lekarza ,a od porodu bylo tych wizyt moze z 10
teraz juz sama musze sie kierowac do lekarza ,gdyby cos sie działo .wiecie co ja mam troche juz dosyc swojej tesciowej ,bo tylko daje mi odczuc ze zle zajmuje sie dzieckiem a jeszcze po dwoch dniach od narodzin malutkiej nakrzyczala na mnie ze co ja robie z tym dzieckiem ze tak placze a akurat zmienialam pieluszke w pokoju ,tak sie wtedy wkurzylam ze szok .a teraz caly czas cos mi sugeruje ze ta hustawka jest zla ,ze ona wcale w niej nie chce spac i ze jest jej napewno w niej niewygodnie ![]() tylko kiedy poloze malutka ona zasypia w niej doslownie w moment. Ale moze faktycznie jest jej niewygodnie ,ja chce dobrze ale czuje sie jak jakas beznadziejna matka ,i juz sama trace glowe myslicie ze takie hustawki sa bezpieczne i wygodne dla dzieci? w sumie to siedzisko jest tak profilowane jak w lezaczku no i sa rozne poziomy do regulacji. ale uspalam malutka w hustawce i wyjelam i spi na lozku .zreszta i tak pewnie wszystko zle robie ,ech ja mam avent butelki i mysle ze dobre sa bo przy pierwszej corce ich uzywalam i kolek jako takich nie bylo.A teraz moja malutka je cyca i zawsze staram sie aby odbila choc mowia ze przy piersi niekoniecznie to jednak zazwyczaj sobie mala porzadnie beknie i jest wtedy spokojniejsza. A z TT juz na kilku produktach sie zawiodlam ,wiec nie mam przekonania do tej firmy a to niunka 2,5 tyg
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2011-03-17 o 15:11 |
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
MARIKA - luknij na klub, takie coś tylko udało się zrobić z tymi fotami
karina - fajna ta hustawka
|
#2973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() faktycznie nie prosto to zrobic bo trzeba mocno to wyrobic w rekach by zmiękła i dodac ciut wody oraz dosc mocno przycisnac aby ladnie sie odbiło.. ale jako tako mi wyszlo.. pamiatka jest z 3tyg zycia..teraz przymierzam się do zrobieni odlewów
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Raczkowanie
|
Marika czy ja tez moge zaproszenie do klubu?
|
#2975 |
|
BAN stały
|
Louboutinko gdzie kupilas te glinke? tzn w jakim sklepie?
|
|
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
oczywiscie przez allegro
![]() to byla ta ale nie wiem czy od tego dostawcy..niepamietam.. http://allegro.pl/koh-i-noor-modelin...7.html#gallery wiem ze ktos na alle mial z wroclawia to pominela bys koszty dostawy jakbys sama odebrala.. tylko ostrzegam ze to takie proste nie jest do zrobienia kiedy dzicka łapka jest delikatna i malowspolpracująca.. mi pomagali rodzice.. normalnie sie nie dalo to na spiocha zrobilismy.. ja trzymalam synka mama podstawiala talerz z urobiona glinką a ojciec moj odciskal łapkę.. moj mąz jak zobaczyl mnie i malego calych w glinie to sie zalamal ![]() najlepiej robic grube placki i dlugo je wczesniej wygniatac dopiero odciskac.. ja myslam ze mi kilogram starczy na caly rok robienia odciskow a tu aby bylo ladnie to tylko 4 się dalo z tego zrobić.. i to tylko dzieki mojemu tacie co sie zna na ceramice bo jak zaczelam sama z mamą robic to nam nic nie wychodzilo tylko wlasnie się pobrudziliśmy.. |
|
|
|
#2977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak na Nfz pierwszy wolny termin na 16 sierpnia. To jest komiczne normalnie. W sumie pielegniarka w przychodni naszej rodzinnej mówiła, że z tym usg bioderek się nie pali. ja się upewniłam i spytałam czy nawet jak termin bedzie odległy to mamy czekać(wiedziałam ze trzeba długo czekac bo kolezanka mowiła) a pielegniarka mowiła ze możemy poczekać. Ale aż tyle, to przegięcie tym bardziej ze do czasu usg bioderek mam Nadie pieluchowac, a ja dziekuje lato upały i dziecku druga pieluche zakładac, potówki i odparzenia murowane. Zreszta chcemy miec to z głowy i idziemy prywatnie 2 kwietnia za 50 zł. ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
W aptece? Szczerze mówiąc nawet o tym nie pomyślałam, że miałabym sama zakupic, nic mi nie mówili w przychodni także chyba na miejscu bedą mieli odpowiednie szczepienia.
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
karina wspolczuje tesciowej... dzis kolezanka mi opowiadala o swoich tesciach, ze ciagle podwarzaja to co robi z dzieckiem, placa jej za lekarza, bo uwazaja ze ona ciagle go zaniedbuje i obawiaja sie ze jest chory, nawet mowia do dziecka ze "mama cie kocha ale nie wie jak sie toba zajmowac" to koszmar ja bym chyba wybuchla... na szczescie moja tesciowa ktos naprostowal i ostatnio milczy....
A ja zaszalalam i kupilam kilka ciuszkow na urodzinki malej... ojc poszlo troszke pieniazkow, ale tacie nie powiemy zeby sie nie wkurzal ![]() ![]() ![]() No i niedawno mala usnela, ciagle niespokojna
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciagle sobie wkrecam ze pewnie cos jest nie tak bo tego nie robi albo tego pamietam jak napisalas ( ze 100 lat temu ) ze Sarcia się usmiecha to od razu zaczelam obserwować moja i dół bo tyg mijały a ona nic ale przyszedł jej czas i zaczeła się do nas usmiechac![]() Pati trzyma ale jak jej wepchnę w łapkę ( co najczęściej kończy się nokautem bo walnie się w głowę). Sama widzę że coś kombinuje bo macha łapką i otwiera i zaciska piąstkę jak wiszą zabawki ale nie łapie. i chyba sie przy tym denerwuje bo macha macha i zaczyna coraz bardziej nerwowo "gadac" az w końcu wrzask ![]() no idzie śliniak za śliniakiem oj jak ulewa to rzeczywiście metoda na butelkę nie bardzo...moja czasami uleje ale raczej jak ją na przewijaku obracam
|
|
#2981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu sie tak chwalicie pantofelkami Waszych panienek, to Mateuszek też wystawi swoje buciorki [brakuje dwóch par adidasków ale to większe, tak na ok 2 latka]
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-03-17 o 17:36 |
|
|
|
#2983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie przeglądam all w poszukiwaniu butków dla synka...
|
|
#2984 |
|
BAN stały
|
Justine nie szczepie przeciw pneumokokom, bo to tak naprawde ma sens jesli dziecko idzie do żłobka lub ma duży czesty kontakt z dziecmi w wieku przedszkolnym - 3-5 lat. Oczywiscie jak ktos czuje sie bezpieczniej szczepiac to niech szczepi. Ja nie mam zamiaru. Na meningokoki moze kiedys zaszczepie, jeszcze nie wiem. Moze jak mala bedzie chodzic do przedszkola.
|
|
|
|
#2985 |
|
Zadomowienie
|
Justyna na szczescie nie mieszkam z tesciowa ,co to to nie
przyjechala do nas w odwiedziny i mi pomoc a to ze mamy inne poglady na wszystko to sie niedogadujemy ze soba ,niestety.jak pojedzie to przynajmniej nie bede sie stresowac ze ktos mi ciagle na rece patrzy ,jak i co robie ![]() Kolekcja butków swietna ![]() o i juz moja malutka sie rozbudzila
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja. Moja córka tez dzis by spała na rekach tylko, co ja odkładam do łóżeczka to oczy jak 5 zł
momentalnie sie budzi.Dzis u nas tez pogoda nijaka takze caly dzien w domku z Nadzią siedzimy. Za to wczoraj byłyśmy na spacerku i kupilam Nadii w lumpku śliczna sukienusie ![]() A tego posta pisze tyle czasu, ze szok, lewa reka bo na prawej malenstwo moje spi. miłego wieczorku a mam problem strasznie boli mnie prawy sutek. jak nadia ssie to az płacze z bolu, taki juz jest wyssany, nie ma zadnej rany a boli cały..myslicie ze linomag albo bapanthen pomoga? ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
oby nie bylo odwrotnie![]() 3 mam kciuki i cierpliwosci zycze.
|
|
#2987 |
|
Rozeznanie
|
Justine mam tak samo, i tez z lewym, czasem mala go tak zassie ze rycze z bolu, ale to jest tylko czasem wiec mysle ze to wina tego ze mala zle chwyci
Kurcze jestem przerazliwie glodna, nie mam pomyslu na kolacje, kanapki i wszelkiego rodzaju kielbaski juz mi sie objadly... macie jakis pomysl?? |
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie na jednym z forów znalazłam post z 2007 r, że do kalendarza szczepień obowiązkowych i bezpłatnych miały wejść pneumokoki......Ciekawe ile dali w łapę producenci, żeby to nie przeszło
![]() Bo z tego co pamiętam to od 2-3 lat jest taki bum na szczepienia dodatkowe. Czy się mylę?
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
Tak kusicie tymi butkami, ze tez malusi nabylam dzisiaj
.Eh, mala slodka maluda mi pisac nie daje ![]() |
|
|
|
#2990 |
|
Rozeznanie
|
karinaa slicznosci
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą u nas w przychodni pediatra przedstawiła szczepionki z NFZ jako relikt przeszłości...powiedziała nam coś w stylu, że dla dobra dziecka nie ma co się zastanawiać, tylko brać te skojarzone, bo są nowej generacji etc. Posłuchaliśmy, chociaż założenia na początku mieliśmy inne. Wiecie, mi położna na pierwszej wizycie też sugerowała, ze najlepiej brać te 5w1 szczepionki - miała ulotki, książeczki etc. A już na drugiej wizycie (a muszę dodać, ze kobieta swoje lata ma, przychodziła jeszcze do mnie, jak byłam niemowlakiem) zupełnie inną gadkę miała, jak ją mąż zaczął wypytywać .Fajne te Wasze buciki!! Ja wczoraj dostałam3 pary tenisówek dla małego .Zmykam, bo się wybudza1 |
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- dziewczyny muszę się Wam wyżalić w niekonwencjonalny sposób, bo mam takiego nerwa jak z Zakopanego do Gdańska!!!!!!!!!!! ![]() zacznę od łaciny: !@#%$@#%#@#@$#@$$@~$%^#&! %#!@%$# przepraszam ale musiałam.............. i jak tu utrzymać laktację?? jak tyle stresów ma człowiek dookoła Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-03-17 o 20:12 |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
ja tylko na chwilkę.. kolacje jem i pisze..byłam dziś u gin - po zbadaniu stwierdził, że nie rodziłam... ![]() bo nie ma śladów żadnych, tak łądnie się zagoiło wszystko.i zaproponował mi Cerazette.. Ja myslałam o pigułkach, alejak skończe karmić. Teraz się boje je brać, bo boje się ze będa mieć wpływ na małego. i, ze za kilka lat beda jakies badania.. nie wiem co myśleć. z drugiej strony, chciałabym je brać, ponieważ nie artwiłabym się zajściem w kolejną ciąże... co sądzicie o pigułkach? wiem, że ten temat był kiedys poruszony, ale nie mam czasu wracać do niego.. bylismy dziś z małym na szczepieniu.. i lipa. zamiast na szczepienie to dostalismy skierowanie na RTG płuc małego. bo tej lekarce się katar nie podoba...ja tam widze poprawe. nosek ma tylko rano zatkny i ładnie oddycha.. |
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słuchaj, ta pediatra jest naprawdę dobra, sama do niej chodziłam i zawsze trafnie mnie diagnozowała. Ona dała mi skierowanie do szpitala, jak miałam wyrostek, chociaż dwóch innych prywatnych lekarzy twierdziło, że to zwykły ból brzucha. I nie skłamię, jak napiszę, że jej życie zawdzięczam, bo z tego wyrostka ledwo mne odratowali...zamiast 3 dni leżałam po nim 3 tygodnie w szpitalu. Także jeśli jej się coś nie podoba - zaufaj jej. Przecież to nie jest jej fanaberia, mogłaby Ciebie zbyć, za skierowania oni dodatkowych pieniędzy nie dostają. A szczepienie my mamy we wtorek. Lilijko - czyżby znowu mąż?? Przytulam Ciebie Kochana - wyżaj się, moze lżej się zrobi.. |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mylisz się, masz rację ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- cytrynko strzał w dziesiątkę, nerwy już spuściłam do klopa............ bo co mi po nich, dobrze, że nie muszę go widzieć teraz..... |
|
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam problem,nie znam przyczyny zachowania dziewczyn przy jedzieniu. karmie je butlą. na początku jedzą ładnie,po chwili zaczynają się rzucać, machać buzią na boki, rękoma tez bardzo energicznie. Chcą jesć,ale nie jedzą,cos im ewidentnie nie pasuje. sprawdzam temp mleka i jak jest zimnawe juz(wolno one jedzą) to podgrzewam,ale one dalej szal... odbije je i dalej świrują...o co chodzi im? takie karmienie jest strasznie meczące dla nich i dla mnie i tak dlugo trwa...do tego strasznie ulewają,potem sa znow glodne i musze na nowo dokramiac...
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. zmiana smoczka, bo z tych może im za wolno lecieć lub 2. pleśniawki?? trzeba by było zobaczyć buzie |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2999 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ośmiornica do ubierania super! Zaliczyłam dwóch pediatrów prywatnie i jedną na NFZ. Wiesz, gorszej lekarki pierwszego kontaktu (pediatry) chyba nie masz. Sprawa co prawda nie dotyczyła dziecka, no ale... Gdy u nas lekarz ogólny ma wolne albo jest chory to dorosłych przyjmuje pediatra. Ojciec mojej koleżanki poszedł do niej z prześwietleniem. Widać było na nim tylko jedną nerkę. Ona podsumowała, że widocznie ma jedną i to się zdarza. Cytat:
Cytat:
![]() Przez całą ciążę i dwa miesiące z hakiem nie miałam żadnych problemów z wypadaniem włosów. Jakoś od kilku dni zauważyłam, że wychodzą garściami. Azalię brałam od 10... (Poza tym w ulotce jest informacja, że taki może być skutek uboczny stosowania tego preparatu.) Cytat:
A u niej jest czasem wypukły nawet jak jest spokojna. Teraz ma 2,5 miesiąca. Nie za późno, żeby spróbować? Cytat:
11 para ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
Śliczne! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
anka_bzz - niestety nie wiem kiedy trzeba zacząć, no i czy poskutkuje jeśli pępek jest non stop out
![]() marleen te butki są słodkie powiem, że posiadanie syna to jest zbawienie dla stanu mojego konta
Edytowane przez LadySith Czas edycji: 2011-03-17 o 21:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

teraz juz sama musze sie kierowac do lekarza ,gdyby cos sie działo .

Sprawdźcie dobrze bo ponoć nie ma ich w skrzynkach.

a ja głupia matka zaraz się martwię, że się źle rozwija