|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
kruczaa fajowa sukieneczka, te rękawki mnie urzekły
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() |
#2972 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() luteina 2x2, nospa forte 2x1, falvit mama 1x1, tardyferon 2x1, magnez 3x1 Cytat:
![]() kurcze nie wiem co teraz jak przeczytałam ten artykuł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Wtajemniczenie
|
jak masz co pokazać to prezentuj swe wdzięki
zmykam pod prysznic ![]()
#2975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli na pewno dlatego jeszcze wyprzedają wszystko po okazyjnych cenach, żeby się pozbyć ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- nie za wcześnie na prysznic? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Moderatoreska
|
Spadam kobitki do tej księgowej, zajrzę do znajomych również, więc będę za około 3 godzinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam se w 100% nikt tutaj nikogo nie szkaluje wlasnie napisalam wyzej co polecam chcecie skorzystacie nie chcecie, trudno ![]() Cytat:
czesc mam od tego co napisalam wyzej czyli r_p77 czesc od BabyGoodTime_pl a wyprawke na 56 cm za 40 zl z groszami 5 czesciowa czy nawet 6 kupialm u tego every_day wszystkich polecam szybko, bez uszkodzen towar jakosciowo super no i wszystko okej ![]() Cytat:
![]() a ja uciekam do fryzjera wymodelowac wloski na wyjazd Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-01-19 o 12:43 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
|
do the sania
Z tym głębokim wózkiem jest tak że on naprawdę przydaje się dłużej niż do pół roku. Wczoraj byłam u dziecka które ma 6 i pół m-ca i spało na tarasie w wózku głębokim. Mimo że mała jest silna nie siedzi na tyle stabilnie żeby wsadzić ją do spacerówki lub parasolki. Chodzi przecież najbardziej o wygodę dziecka. Zgodzę się z Tobą że lepsze są spacerówki te składane wygodniejsze i dziecko może w niej spać. Typowa parasolka to już dla dziecka które stabilnie siedzi i nawet chodzi. Ja miałam po tej Inglesinie którą wcześniej wkleiłam wózek Graco Mosaic leciutki i bardzo wygodnie się składa. Dokładnie ten : http://allegro.pl/wozek-spacerowy-gr...419503639.html ale w innym kolorze. Oba moje wybory co do wózków były na 100% satysfakcjonujące. Teraz chciałam nowy wózek ale taki jak wcześniej tylko inne kolory ale dojrzewam do tego że nie ma sensu wydawać na to kasy skoro mam.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-01-19 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() barwa -słomkowy przejrzystość mętny odczyn zasadowy coężar 1015 ph 7,5 białko - opalescencja glukoza nie wykryto bilirubina nieobecna urobilinogen prawidłowy ciała ketonowe nieobecne azotyny nieobecne krew nieobecna nabłonki płaskie - dość liczne w preparacie nabłonki okrągłe nieob. śluz nieob leukocyty pojedyncze w preparacie erytrocyty nieobecne wałeczki nieob składniki mineralne fosforany bezpostaciowe (bezpostaciowe) bardzo liczne w preparacie bakterie nieliczne w preparacie ufff... ![]() Cytat:
ale sądze że polożne to akurat powinny miec powołanie.... ![]()
![]() |
#2981 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja się nie znam, nie pomogę. Cytat:
http://allegro.pl/espiro-active-para...410628752.html Ja mam taką i jest idealna ![]() ![]() Co do koła to sama nie wiem jak się rodzi ale z tego co słyszałam niezły bajer. Możesz przybrać taką pozycję jaką chcesz, bujać też się możesz. łatwiej to dzieciątko wycisnąć jak się jest bardziej pionowo niż leżąc na łóżku to chyba oczywiste. Ale koło samo w sobie trochę dziwnie wygląd.
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a te kocyki z drewxu to z czego są?? Bo ja mam jeden welurkowy kocyk i jeden taki zwykły. Czy mikrofaza nadaje się dla dziecka na kocyk??
Zupka się gotuje, zacierkę zrobiłam...zaraz się wezmę za szycie ![]() coś jeszcze chciałam pisać...e zapomniałam ![]()
![]() |
#2984 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój Tż mówi,że starosta,ale ja nie wiem... sprawdź najlepiej w google ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() BTW - agus co sie stało z naszym wątkiem?! masakra jakaś - obco tu. Cytat:
Kochana - miska z wodą na parapet ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie no maskara - może trochę szacunku dla kobiet które PRZED ciążą ważyły WIĘCEJ nie Wy na końcu ciąży?! wiecie co .... ale przestaje mi sie tu podobac. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-01-19 o 13:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() widzę, że dzisiaj jak zwykle masa nadrabiania ![]() a ja dzisiaj byłam znowu oddać siusiu w kubeczku do badania i w piątek mam dostać wynik ![]() Ostatnimi czasy mam okropny problem z zaśnięciem i do bladego świtu potrafię nie spać, gdzie później nadrabiam w dzien i spie np do 15 ![]() ale dzisiaj wyobrażcie sobie, spie jak gdyby nigdy nic i śni mi się, że jest już godz. 17.18 a ja jeszcze w łóżku....i ogarnia mnie przerażenie....do urzędu miałam zadzwonic, mocz zanieśc na badania, obiad, zakupy...masakra!!! Dzwonię do mojego tż( oczywiście dalej mi się to sni ![]() ![]() nie ma to jak budzik z rana ![]() Tak w ogóle pisałyście cos o wózkach.... ja nie mam uzych śroków na wózek i musze kombinowac tak, żeby uzo nie wyac a byc w miarę zadowoloną...nie steć mnie na luksusy i jesli będzie trzeba to będę targac 20 kg po schodach...a co...szybciej zrzucę zbędne kilogramy ![]() chyba zdecydujemy się na ten wózeczek http://allegro.pl/wozek-na-paskach-b...383211564.html nie pamiętam która z was, ale kojarzę, że któraś już coś wspominała o tym wózku lub o tej firmie.... mama nadzieję, że będzie ok.... pościel tez już mam upatrzoną http://allegro.pl/11-el-posciel-120x...404875916.html wydaje mi się, że ten zestaw będzie ok, tym bardziej, że od razu mam kołderke i podusię do wózka w jednym zestawie ![]() ![]() a teraz kochane idę robic sobie sałatkę owocową...w prawdzie mam w domu tylko jabłka, gruszki i mandarynki ale muszę to zmieszać bo za mna chodzi od tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- sie tu dzisiaj jakoś nerwowo zrobiło ![]()
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-01-19 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
smacznego antropia
ale smaka narobiłaś tą sałatką
#2988 | |
Wtajemniczenie
|
No w końcu Was doczytałam, ufff
![]() Witam moje mamuśki ![]() Ja dziś trochę gorzej spałam, ale i tak 11 godzin pękło ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
czesc
![]() produkcja nie ustaje ![]() u nas dobrze ![]() ![]() co do porodow to tak jak pisalyscie...bywa roznie,kazdy szpital jest inny, rozni sa lekarze i polozne...ale co najlepsze przez wszystko da sie przejsc ![]() ja w szpitalu mialam ze 4 koszule a jak tak piszecie o tych wozkac to ja mam takie: http://allegro.pl/wozek-graco-quattr...406082855.html http://allegro.pl/graco-kubus-puchat...405202332.html tyle ze bez fotelika i tapicerka ma bardziej pistacjowy kolor ![]() http://allegro.pl/wozek-cybex-onyx-b...406457243.html uwielbiam wszystkie te wozki ![]() nic, zmykam do obowiazkow pozdrawiam WAS ![]() macie piekne brzuszki MAMUSIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
moniac przecież ja siebie tak nazwałam, chyba mogę nazwać siebie tak jak chce, mam dystans do swojego wyglądu i mam na to luz. Jestem blada, opryszczona i mam ogromny już brzuch i nazwałam siebie tak dla śmiechu. Poza tym jestem niższa pewnie niż większość tutaj.
JESZCZE RAZ POWTARZAM NAPISAŁAM TAK O SOBIE SAMEJ, w rozmowach z koleżanka lub mężem zdarza mi się że tak na siebie mówię. Jestem daleka od krytyki wyglądu kogokolwiek, raczej krytykuje postawy zachowania i opinie.
#2991 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Podczytuję Was niemal od pierwszej części, więc najwyższa pora się ujawnić. Jesteście niesamowitą skarbnicą wiedzy ![]() Właśnie leci mi 20 tydzień ciąży i jeszcze nie wiem, kto we mnie mieszka. Mam nadzieję, że na najbliższym usg połówkowym sprawa się wyjaśni. ![]() Kwiatecek rada gminy, rada powiatu i sejmik województwa to niezależne jednostki terytorialne. Żadna nie pełni funkcji kontrolnych wobec drugiej. Wójt jest organem wykonawczym w gminie, natomiast organem kontrolnym i stanowiącym jest rada gminy. Nadzór nad działalnością gminy pełni prezes Rady Ministrów, właściwy wojewoda oraz RIO w sprawach finansowych. To tyle jeśli chodzi o teorię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
|
Cześć Mango08 witamy.
#2993 |
Rozeznanie
|
Mango08 witaj
![]() Ja żałuję, że nie robiłam takiej listy jak Ty od początku tego wątku ![]() ![]()
![]() |
#2994 |
Wtajemniczenie
|
nie widzę żadnego sensu odpowiadania na zaczepki mama optymistka uważam że też wzięła za żart to co jej napisałam i nie chowa do mnie urazy.
po co się kłócić o takie wypowiedzi...każdy sobie pracuje na swój wizerunek i na samoocenę temat już dawno zamknięty a tu burza trwa w najlepsze i o co o taką pierdołę??
#2995 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze: ależ tu dziś ruch! 45 osób czyta
![]() Po drugie: bardzo cenię sobie nasze wymiany zdań i poglądów na tematy okołociążowe i dzieciowe, pewnie jeszcze milion razy niektóre kwestie będziemy poruszać. Ale mnie też irytują pytania typu Które butelki polecacie? Kto ma mieć bliźniaki? Jakiego kremu przeciw rozstępom używacie? bo akurat to można wyszukać w wątku, a o bliźniakach Eweski to już chyba tysiąc razy rozmawiałyśmy ![]() I podkreślam! Nie mam nic do wymiany opinii, zdań i dyskusji na jakiś temat, tylko do pewnego rodzaju ignorowania, tego co już zostało napisane. Kropka. Amen. The end. Po trzecie: Saniu, tu masz trochę o szkodliwości BPA http://www.tvn24.pl/-1,1601576,0,1,n...wiadomosc.html Po czwarte: właśnie sobie zdałam sprawę, że pewnie te butelczyny Aventu, które tak ochoczo rozdają nam położne i ginekolodzy z książeczkami i próbkami, to pewnie też jeszcze z BPA. Potem sprawdzę swoją. Jednak pamiętajcie, że takie butelki można wykorzystywać do chłodnych napojów i nic się nie stanie. Po piąte: Aguś, dawaj fotki zakupów ![]() Po szóste: idę zeżreć resztę pierogów od Babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama mysle wlasnie nad czyms podobnym ![]() nerwowo? było mineło ![]() ![]() ![]() ![]() milego dnia wam zycze, ja ide zjesc obiadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Moniquac, kobitko, ale czym się przejmujesz! Waga wyjściowa nie ma nic do rzeczy, dopiero ILE PRZYTYŁYŚMY do końca ciąży
![]() Znam jeden przypadek, że dziewczę ważyło 45 kg, a po ciąży 75! To jest masakra! ![]() ![]() Dziewczonko, a to wybacz, chciałam dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do tych podawanych wyników wag ja też się nie wypowiadam ![]() hehe 70 kg to nie dużo i jeszcze jak się 5 czy 7 kg przytyło. Ja się też ostatnio z takim bólem obudziłam i stwierdziłam, że to pewnie dziecko tak skacze w jednym miejscu. Później tak dziwnie może boleć.
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Mango08, witaj! Na kiedy masz termin? No i pochwal się brzuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Wtajemniczenie
|
sałatka w trakcie konsumpcji
![]() mary poziomkowa ja też chcę pierogi od babci ![]() Mango08 a notatki fajna sprawa... ostatnio wzięłam się za liste wyprawkową...i ja tez jestem w 20 tyg ![]() vanes to zapraszam, bo cała micha wyszła ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.