Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 12:32   #2971
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

kruczaa fajowa sukieneczka, te rękawki mnie urzekły teraz szukam jednak z krótszym, bo to marzec-kwiecień będzie no i z dekoldem luuubię dekoldy

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
no właśnie nie było żadnej adnotacji, ja kupując nie zastanowiłam się nad tym. no i jak przyszły wczoraj to mnie ruszyło i napisałam do sprzedawcy
tu masz proszę link:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1405874473
Faktycznie nic nie ma, a ja byłam pewna, że wszystkie aventy już sa bez. Ostatnio na wszyskich opakowaniach był napis BPA 0% chyba, nie pamiętam dokładnie.
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:32   #2972
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
no dziewczyny dobijamy do 100strony
ja biorę codziennie luteine 2x1 diphergan 2x1 magnez 2x1 no spe 2x1 i witaminki prenatal 1x1
podobny zestaw leków co ja
luteina 2x2, nospa forte 2x1, falvit mama 1x1, tardyferon 2x1, magnez 3x1
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja o BPA znalazłam taki artykuł: http://dziecisawazne.pl/bpa-bedzie-zakazany/

co do wózka to ja też chcę zainwestować w lepszą spacerówkę, bo jednak w gondolce dziecko za długo nie pojeździ, dzieci koleżanek jeździły do 4-6 m-ca a potem spacerówka
a czyli jednak nie głupi ten pomysł z kupowaniem dwóch wózków. nawet taniej może wyjść.

kurcze nie wiem co teraz jak przeczytałam ten artykuł

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:32   #2973
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
amarcia sukienka swietna
ja na sylwestra kupiłam tą http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...a_pom=sukienki
I można ją też spokojnie założyć na niedziele czy jakis wypad, nie jest taka bardzo elegancka tylko ta dzianinka jest grubsza. Polecam
Potwierdzam, że sukienka jest świetna. Kupiłam ją sobie już w październiku w kolorze fioletowym. Bardzo często w niej chodzę (min. 2 razy w tygodniu) sukienka jest często prana i materiał się w ogóle nie zmienia. Super!!

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:33   #2974
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

jak masz co pokazać to prezentuj swe wdzięki

zmykam pod prysznic

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:34   #2975
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Faktycznie nic nie ma, a ja byłam pewna, że wszystkie aventy już sa bez. Ostatnio na wszyskich opakowaniach był napis BPA 0% chyba, nie pamiętam dokładnie.
w artykule od caffe late jest napisane, że od czerwca jest zakaz natomiast od czerwca zakaz sprzedaży produktów zawierających BPA.
czyli na pewno dlatego jeszcze wyprzedają wszystko po okazyjnych cenach, żeby się pozbyć

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
jak masz co pokazać to prezentuj swe wdzięki

zmykam pod prysznic
nie za wcześnie na prysznic? dopiero przed drugą hihihi

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:36   #2976
eweska
Moderatoreska

Spadam kobitki do tej księgowej, zajrzę do znajomych również, więc będę za około 3 godzinki
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:37   #2977
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Nie odnosząc się do żadnej konkretnej wypowiedzi, gdyby zależało nam na konkretnej i zwięzłej informacji dot. jakiegoś tematu to internet dostarcza ogromnej wiedzy i forum nie byłoby wtedy potrzebne.
Moim zdaniem właśnie to jest istotą forum że wymieniamy się opiniami i nawet jak co 3 strona dotyczy tego samego tematu to jest to zrozumiałe, bo każdy coś ma do powiedzenia i chętnie dzieli się opinią swoją i swoim doświadczeniem.
Mam 10 lat młodszego brata, woziliśmy go w bordowym wózku z dermy twardym jak jasny szlak z budką która miała takie druty dwa po boku jak parasol. Mój brat wychowany w tym wózku jest normalny, mądry przystojny niczego mu nie brakuje.
Także kwestia pościeli wózka, flaneli to kwestia wyglądu i tego co się komu podoba.

Bądźmy radosne i spokojne bo nasze dzidzie tego własnie od nas oczekują.
amen
zgadzam se w 100%
nikt tutaj nikogo nie szkaluje
wlasnie napisalam wyzej co polecam
chcecie skorzystacie nie chcecie, trudno
Cytat:
Nie wiem dokładnie, ale na zdrowy rozum wójt sprawuje władzę w gminie tak? To nad nim musi być powiat, to chyba następne pięterko. Sprawdź kochanie, jak to jest z powiatem

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

agus87 to wszystko masz od tego jednego sprzedawcy?
nie kochana
czesc mam od tego co napisalam wyzej czyli r_p77
czesc od BabyGoodTime_pl
a wyprawke na 56 cm za 40 zl z groszami
5 czesciowa czy nawet 6
kupialm u tego
every_day

wszystkich polecam
szybko, bez uszkodzen
towar jakosciowo super
no i wszystko okej

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Nie zapominam,nie martw się.A jeśli chodzi o aukcję to nie zdecydowałam czy bede w niej brać udział,dodałam do obserwowanych to wszystko.
A violisia dobrze napisała,że jesteś przewrażliwiona.
akurat takimi rzeczami sie nie martwie, absolutnie

a ja uciekam do fryzjera wymodelowac wloski na wyjazd

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-19 o 12:43
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:39   #2978
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
w artykule od caffe late jest napisane, że od czerwca jest zakaz natomiast od czerwca zakaz sprzedaży produktów zawierających BPA.
czyli na pewno dlatego jeszcze wyprzedają wszystko po okazyjnych cenach, żeby się pozbyć

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

nie za wcześnie na prysznic? dopiero przed drugą hihihi
hehe może i tak ale później będę gotowała obiad i nie będę miała zbyt wiele czasu na kąpiel

Stary 2011-01-19, 12:40   #2979
mamaoptymistka
Zadomowienie

do the sania
Z tym głębokim wózkiem jest tak że on naprawdę przydaje się dłużej niż do pół roku. Wczoraj byłam u dziecka które ma 6 i pół m-ca i spało na tarasie w wózku głębokim. Mimo że mała jest silna nie siedzi na tyle stabilnie żeby wsadzić ją do spacerówki lub parasolki. Chodzi przecież najbardziej o wygodę dziecka. Zgodzę się z Tobą że lepsze są spacerówki te składane wygodniejsze i dziecko może w niej spać. Typowa parasolka to już dla dziecka które stabilnie siedzi i nawet chodzi.
Ja miałam po tej Inglesinie którą wcześniej wkleiłam wózek Graco Mosaic leciutki i bardzo wygodnie się składa.
Dokładnie ten : http://allegro.pl/wozek-spacerowy-gr...419503639.html ale w innym kolorze.

Oba moje wybory co do wózków były na 100% satysfakcjonujące.
Teraz chciałam nowy wózek ale taki jak wcześniej tylko inne kolory ale dojrzewam do tego że nie ma sensu wydawać na to kasy skoro mam.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-01-19 o 12:45
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:41   #2980
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Doczytałam w końcu co napisałyście wieczorkiem
Kochana u mnie miesiąc temu każdy z chłopców miał po prawie pół kg więc teraz pewnie będą jeszcze większe od twojego synka,a jest ich deóch, nie wiem czym ty się przejmujesz, przecież rozwija się prawidłowo, waga też jest jak najbardziej w porządku.

Trzymam kciuki

Słyszałam właśnie że ma wrócić zima

Opalizacja może wskazywać na to że w moczu mogło pojawić się białko.
Nie wiem masz podwyższone leukocyty, bakterie w moczu ???

Ja dziś muszę lecieć do księgowej, ale zrobie sobie mały spacer chociaż
Ewesko moze napisze cąłe wyniki moczu
barwa -słomkowy
przejrzystość mętny
odczyn zasadowy
coężar 1015 ph 7,5
białko - opalescencja
glukoza nie wykryto
bilirubina nieobecna
urobilinogen prawidłowy
ciała ketonowe nieobecne
azotyny nieobecne
krew nieobecna
nabłonki płaskie - dość liczne w preparacie
nabłonki okrągłe nieob.
śluz nieob
leukocyty pojedyncze w preparacie
erytrocyty nieobecne
wałeczki nieob
składniki mineralne fosforany bezpostaciowe
(bezpostaciowe) bardzo liczne w preparacie
bakterie nieliczne w preparacie

ufff...
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że odebrałam Twoje wypowiedzi i pytania o wagę inaczej, ale skoro tak, to zwracam honor No i respekt za 58 z 75!

Po cichu liczę, że ja to do końca ciąży będę ważyć maks 75 kg

Amarciu, no to miałaś idealnie z tym porodem i warunkami!

W ogóle to powiem Wam, że trochę się bulwersuję na myśl, że martwimy się czymś takim, jak DOBRA OPIEKA. Przecież Ci ludzie są w pracy, powinni zapewniać dobrą opiekę i profesjonalną pomoc bez łaski, bez dodatkowych opłat, bez fochów. No albo robimy coś dobrze, albo wcale!
no jest to bulwersujące, ale wszedzie tak jest nieraz idziesz po bułke i masz ochote zabic opania ktora Ci ją podawała a nieraz jest przekochana. nie kazdy kocha swoj zawód.
ale sądze że polożne to akurat powinny miec powołanie....
Stary 2011-01-19, 12:46   #2981
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dziewczyny - ja wczoraj usłyszłam jedną rzecz o spitalu w Tychach, że jest konflikt między lekarzami ginekologami a anestezjologami i nie dają znieczulenia - koleżanka mi wczoraj to opowiadała, bo z kolei jej koleżanka tam rodziła. nawet ma jakiegoś wysoko położonego ojca i nawet jego wpływy nie pomogły i jego córka nie dostała żadnego znieczulenia, bo jest zabronione . dziwne, ale mówię co mi opowiadała.
Ja akurat w takie rzeczy nie wierzę tzn w takie gdzie ktoś usłyszał i przekazał dalej. Jeśli chodzi o konflikt to zmienił się dyrektor i ucina im etaty hehe wszystko im ucina A jeśli chodzi o zzo to kiedyś było ze wskazań medycznych! jak teraz nie wiem. Jak kobieta już nie może wytrzymać to oki ale jak przyjdzie i na wstępie powie ja się boje i chce znieczulenie?? to ten anestezjolog by tam musiał siedzieć cały czas, a z tego co pamiętam to u mnie lekarz przyszedł na szycie bo potrzebny wcale nie był.
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Witam

dziewczyny a do porodu to jakie koszule macie?? Zwykle podkoszulki bawełniane tyle że większe czy jakieś specjalne??
ja dla siebie jeszcze nic nie mam...nic a nic..
Ja miałam jakąś starą znoszoną koszulkę nocną
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
podpowiedzcie mi cos
Ja się nie znam, nie pomogę.
Cytat:

wczoraj wpadłam na pomysł, że może kupic głęboki, a po 6m-cach spacerówkę. a to dlatego, że sporo osób krytykuje spacerówki w wózkach wielofunkcyjnych. A spacerówka jest chyba jednak ważniejsza od gondoli, w której dzidziuś jeździ krócej. Tylko się zastanawiam, czy można do zwykłej spacerówki np. takiej http://allegro.pl/wozek-parasolka-su...403616932.html (chodzi mi o sam wygląd) wsadzać dziecko, które już siada i w gondoli nie daje rady? wiecie, w naszym przypadku to pewnie będzie zima

a jak się rodzi na tym kole

Co do wózka to pewnie na zimę już przesadzisz do spacerówki.
http://allegro.pl/espiro-active-para...410628752.html
Ja mam taką i jest idealna kurcze targałam nią wszędzie i też od jesieni. Przeżyła śniegi, dziury, wyboje i jeszcze drugiemu posłuży. Młody uwielbiał jeździć w tym wózku a dla mnie był super bo lekki i jak złożyłam to ciągłam go za sobą po schodach bez dźwigania

Co do koła to sama nie wiem jak się rodzi ale z tego co słyszałam niezły bajer. Możesz przybrać taką pozycję jaką chcesz, bujać też się możesz.
łatwiej to dzieciątko wycisnąć jak się jest bardziej pionowo niż leżąc na łóżku to chyba oczywiste. Ale koło samo w sobie trochę dziwnie wygląd.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 12:51   #2982
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja akurat w takie rzeczy nie wierzę tzn w takie gdzie ktoś usłyszał i przekazał dalej. Jeśli chodzi o konflikt to zmienił się dyrektor i ucina im etaty hehe wszystko im ucina A jeśli chodzi o zzo to kiedyś było ze wskazań medycznych! jak teraz nie wiem. Jak kobieta już nie może wytrzymać to oki ale jak przyjdzie i na wstępie powie ja się boje i chce znieczulenie?? to ten anestezjolog by tam musiał siedzieć cały czas, a z tego co pamiętam to u mnie lekarz przyszedł na szycie bo potrzebny wcale nie był.

Ja miałam jakąś starą znoszoną koszulkę nocną

Ja się nie znam, nie pomogę.

Co do wózka to pewnie na zimę już przesadzisz do spacerówki.
http://allegro.pl/espiro-active-para...410628752.html
Ja mam taką i jest idealna kurcze targałam nią wszędzie i też od jesieni. Przeżyła śniegi, dziury, wyboje i jeszcze drugiemu posłuży. Młody uwielbiał jeździć w tym wózku a dla mnie był super bo lekki i jak złożyłam to ciągłam go za sobą po schodach bez dźwigania

Co do koła to sama nie wiem jak się rodzi ale z tego co słyszałam niezły bajer. Możesz przybrać taką pozycję jaką chcesz, bujać też się możesz.
łatwiej to dzieciątko wycisnąć jak się jest bardziej pionowo niż leżąc na łóżku to chyba oczywiste. Ale koło samo w sobie trochę dziwnie wygląd.
no to koło wygląda jak jakies narzedzie do tortur;p ewentualnie jakas zabawka z sex shopu;p haha
Stary 2011-01-19, 12:58   #2983
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny a te kocyki z drewxu to z czego są?? Bo ja mam jeden welurkowy kocyk i jeden taki zwykły. Czy mikrofaza nadaje się dla dziecka na kocyk??

Zupka się gotuje, zacierkę zrobiłam...zaraz się wezmę za szycie chcę uszyć dwa woreczki, jeden na czyste skarpetki maleństwa a drugi na "brudne" do prania, żeby wrzucić w nim do pralki.

coś jeszcze chciałam pisać...e zapomniałam

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:01   #2984
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam że dzidziuś w brzuszku śpi 20 h na dobe,a noworodek 18 h na dobe..
Ja mam wrażenie,że mój synuś śpi tylko pare godzin na dobę...

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Na pewno ból jest jak cholera ale co zrobić Powtarzam sobie, że miliony kobiet na świecie rodzą i jakoś żyją, więc i ze mną powinno być podobnie
dokładnie..ja też się tak pocieszam Mówię sobie,że na pewno jakoś to przeżyję, później dzidzia mi to wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Faktycznie Ciekawe dlaczego?
Odnośnie zzo - jakiś czas temu było o tym w ddtvn (nawet o tym pisałam w wątku) i ponoć teraz mają być takie zasady, że zzo będzie bezpłatne, ale nie będą go podawać na życzenie rodzącej. Kobieta dostanie znieczulenie dopiero wtedy, gdy lekarz i bodajże psycholog (!) ocenią, iż ból fizyczny uniemożliwia współpracę między rodzącą a położną i lekarzem. Koszmar
no właśnie...ja mam nadzieję,że nie wszystkie szpitale są tego zdania. Wiem,że niektóre szpitale dają bez problemu zzo.

Cytat:

Okazalo się, że nie wiadomo co to było (znowu to odczuwam ) naomiast mój lekarz powiedział że najpierw usg potem ktg - bo on na usg chce zobaczyc malucha - co z nim itp. Jak sie położyłam, okazało się że nic z nim nie tak . Ulożył się miednicowo - czyli o ile dobrze rozumiem, ma nóżki na dole a główkę na górze - cały czas był odwrotnie. Lekarza powiedział, że dzięki takiemu ułożeniu ma więcej miejsca i jest milion róznych rodzai odczuć ruchów malucha. Zobaczył, zobaczył, pooglądał, pomierzył (maly w 1,5tyg przybrał 100gr! waży już 800gram a ma 25tc!!! - więc ograniczam słodkie ) i powiedzial mojemu TZ że ma żone panikare .
Grunt,że wszystko jest ok! Nie panikuj tak Kochana!

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
podpowiedzcie mi cos
mój Tż mówi,że starosta,ale ja nie wiem... sprawdź najlepiej w google

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:03   #2985
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no wlasnie wkleila kilka postow wyzej

kurcze nadrabiajcie
bo pozniej niepotrzebnie tyle postow sie produkuje a dziewczyny pisza swoje wypowiedzi na marne
gdyby to bylo takiełatwe ale rozumiem, że niepotrzebnie się dziewczyny powtarzają
BTW - agus co sie stało z naszym wątkiem?! masakra jakaś - obco tu.

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ten konkurs to powiem tylko tyle że wysyłanie wiadomości z prośbą o glos do obcych ludzi jest moim zdaniem nie na miejscu.
zgadzam się - wkurzają mnie takie pw

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
ehhh to napewno przez to, zawsze źle śpie jak jest pełnia
Kochana - miska z wodą na parapet .

Cytat:
Kruczaa kalkulator fajny ale waga jaka pokazuje upss 70 kg będę ważyła przed samym porodem. Będę hipciem
Cytat:
o Ty o Ty
Hipcio szczęśliwy uśmiechnięty. To taka wdzięczna nazwa. A Ty mi tu z babą złośliwą i z pałą na mnie.
Cytat:
moniqac aaaaaaale tu chudziny no nie 70 kg i będą hipciami ... Ja tez zaczynałam z 75kg
Siaśku - ja tylko mówie jak ta dziewczyna przeżywała poród - nie twierdze że to prawda / nieprawda.

nie no maskara - może trochę szacunku dla kobiet które PRZED ciążą ważyły WIĘCEJ nie Wy na końcu ciąży?!

wiecie co .... ale przestaje mi sie tu podobac.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:05
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:08   #2986
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej dziewczyny
widzę, że dzisiaj jak zwykle masa nadrabiania

a ja dzisiaj byłam znowu oddać siusiu w kubeczku do badania i w piątek mam dostać wynik mam nadzieję, że tym razem będzie ok

Ostatnimi czasy mam okropny problem z zaśnięciem i do bladego świtu potrafię nie spać, gdzie później nadrabiam w dzien i spie np do 15 Jakaś masakra...zaczyna mnie to juz męczyć...
ale dzisiaj wyobrażcie sobie, spie jak gdyby nigdy nic i śni mi się, że jest już godz. 17.18 a ja jeszcze w łóżku....i ogarnia mnie przerażenie....do urzędu miałam zadzwonic, mocz zanieśc na badania, obiad, zakupy...masakra!!! Dzwonię do mojego tż( oczywiście dalej mi się to sni) i pytam się gdzie jest...a on, ze stoi w kolejce do wpłatmatu i że zaraz w domu będzie... (a wczoraj mnie uprzeził, że dzisiaj musi iśc pieniądze wpłacic i będzie pare minut później w domu)...i z przerażeniem zerwałąm się z łóżka...patrze na zegarek a tu 9.30
nie ma to jak budzik z rana

Tak w ogóle pisałyście cos o wózkach.... ja nie mam uzych śroków na wózek i musze kombinowac tak, żeby uzo nie wyac a byc w miarę zadowoloną...nie steć mnie na luksusy i jesli będzie trzeba to będę targac 20 kg po schodach...a co...szybciej zrzucę zbędne kilogramy
chyba zdecydujemy się na ten wózeczek
http://allegro.pl/wozek-na-paskach-b...383211564.html
nie pamiętam która z was, ale kojarzę, że któraś już coś wspominała o tym wózku lub o tej firmie....
mama nadzieję, że będzie ok....

pościel tez już mam upatrzoną
http://allegro.pl/11-el-posciel-120x...404875916.html

wydaje mi się, że ten zestaw będzie ok, tym bardziej, że od razu mam kołderke i podusię do wózka w jednym zestawie mam nadzieję tylko,że będzie tak ładna jak na zdjęciach

a teraz kochane idę robic sobie sałatkę owocową...w prawdzie mam w domu tylko jabłka, gruszki i mandarynki ale muszę to zmieszać bo za mna chodzi od tygodnia

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

sie tu dzisiaj jakoś nerwowo zrobiło

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:09
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:10   #2987
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

smacznego antropia
ale smaka narobiłaś tą sałatką

Stary 2011-01-19, 13:10   #2988
Dziewczonka
Wtajemniczenie

No w końcu Was doczytałam, ufff
Witam moje mamuśki
Ja dziś trochę gorzej spałam, ale i tak 11 godzin pękło . Od rana znowu mnie kłuje w dole brzucha, chyba oszaleje, wzięłam nospę forte ale średnio pomogła - nie wiem od czego, wczoraj cały dzień grzecznie leżałam

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Moria nie zauważyła mojego postu z X-landerami w świetle dziennym, a tam to energy, to żadna malina
Mary ja wczoraj właśnie na te zdjęcia w świetle dziennym patrzyłam i ja widzę ciemny róż - tak jak pisałam pewnie zalezy to od monitora
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:11   #2989
kasiabw
Raczkowanie

czesc

produkcja nie ustaje kiedy moge to czytam i pisze...

u nas dobrze corcia poki co zdrowa wiec do zlobka chodzi a malenstwo rosnie sobie

co do porodow to tak jak pisalyscie...bywa roznie,kazdy szpital jest inny, rozni sa lekarze i polozne...ale co najlepsze przez wszystko da sie przejsc

ja w szpitalu mialam ze 4 koszule

a jak tak piszecie o tych wozkac to ja mam takie:

http://allegro.pl/wozek-graco-quattr...406082855.html

http://allegro.pl/graco-kubus-puchat...405202332.html tyle ze bez fotelika i tapicerka ma bardziej pistacjowy kolor

http://allegro.pl/wozek-cybex-onyx-b...406457243.html

uwielbiam wszystkie te wozki glebokiego graco (ten pierwszy) dlugo uzywalam, moja corcia spala na spacerach nawet do 3h wiec na pol siedzaco byloby kiepsko...

nic, zmykam do obowiazkow

pozdrawiam WAS

macie piekne brzuszki MAMUSIE
kasiabw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 13:12   #2990
mamaoptymistka
Zadomowienie

moniac przecież ja siebie tak nazwałam, chyba mogę nazwać siebie tak jak chce, mam dystans do swojego wyglądu i mam na to luz. Jestem blada, opryszczona i mam ogromny już brzuch i nazwałam siebie tak dla śmiechu. Poza tym jestem niższa pewnie niż większość tutaj.

JESZCZE RAZ POWTARZAM NAPISAŁAM TAK O SOBIE SAMEJ, w rozmowach z koleżanka lub mężem zdarza mi się że tak na siebie mówię.

Jestem daleka od krytyki wyglądu kogokolwiek, raczej krytykuje postawy zachowania i opinie.
Stary 2011-01-19, 13:15   #2991
Mango08
Rozeznanie

Cześć

Podczytuję Was niemal od pierwszej części, więc najwyższa pora się ujawnić.
Jesteście niesamowitą skarbnicą wiedzyNa podstawie Waszy postów stworzyłam listę must have'ów, wyprawki, odpowiednich marek itp. W pewnym momencie zorientowałam się, że od natłoku informacji wszystko mi się myli i zaczęłam skrupulatnie notować podawane przez was wiadomości.

Właśnie leci mi 20 tydzień ciąży i jeszcze nie wiem, kto we mnie mieszka. Mam nadzieję, że na najbliższym usg połówkowym sprawa się wyjaśni.

Kwiatecek rada gminy, rada powiatu i sejmik województwa to niezależne jednostki terytorialne. Żadna nie pełni funkcji kontrolnych wobec drugiej.
Wójt jest organem wykonawczym w gminie, natomiast organem kontrolnym i stanowiącym jest rada gminy. Nadzór nad działalnością gminy pełni prezes Rady Ministrów, właściwy wojewoda oraz RIO w sprawach finansowych. To tyle jeśli chodzi o teorię

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:18   #2992
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cześć Mango08 witamy.
Stary 2011-01-19, 13:18   #2993
caffelate05
Rozeznanie

Mango08 witaj Na kiedy masz dokładnie termin?
Ja żałuję, że nie robiłam takiej listy jak Ty od początku tego wątku ale nadrabiam, doczytuję dzielnie

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:20   #2994
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

nie widzę żadnego sensu odpowiadania na zaczepki mama optymistka uważam że też wzięła za żart to co jej napisałam i nie chowa do mnie urazy.
po co się kłócić o takie wypowiedzi...każdy sobie pracuje na swój wizerunek i na samoocenę temat już dawno zamknięty a tu burza trwa w najlepsze i o co o taką pierdołę??

Stary 2011-01-19, 13:20   #2995
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Po pierwsze: ależ tu dziś ruch! 45 osób czyta

Po drugie: bardzo cenię sobie nasze wymiany zdań i poglądów na tematy okołociążowe i dzieciowe, pewnie jeszcze milion razy niektóre kwestie będziemy poruszać. Ale mnie też irytują pytania typu Które butelki polecacie? Kto ma mieć bliźniaki? Jakiego kremu przeciw rozstępom używacie? bo akurat to można wyszukać w wątku, a o bliźniakach Eweski to już chyba tysiąc razy rozmawiałyśmy Takie pytania, to zwyczajne pójście na łatwiznę, bo się nie chce szukać. Niestety, ale takie pytania pojawiają się najczęściej od osób, które niby są na liście mamusiek, a jednak zupełnie nie uczestniczą w wątku. Wpadają z jednym pytaniem i nara. No i co z tego, że kilka osób da wykład na dany temat [np. Moria rzeczowo i długo opisała kremy], jak i tak następnego dnia pytanie się powtarza. Nie każę tu nikomu siedzieć i studiować każdego postu, ale może najpierw wypada się upewnić, czy już kwestia nie była poruszana?

I podkreślam! Nie mam nic do wymiany opinii, zdań i dyskusji na jakiś temat, tylko do pewnego rodzaju ignorowania, tego co już zostało napisane. Kropka. Amen. The end.

Po trzecie: Saniu, tu masz trochę o szkodliwości BPA http://www.tvn24.pl/-1,1601576,0,1,n...wiadomosc.html

Po czwarte: właśnie sobie zdałam sprawę, że pewnie te butelczyny Aventu, które tak ochoczo rozdają nam położne i ginekolodzy z książeczkami i próbkami, to pewnie też jeszcze z BPA. Potem sprawdzę swoją. Jednak pamiętajcie, że takie butelki można wykorzystywać do chłodnych napojów i nic się nie stanie.

Po piąte: Aguś, dawaj fotki zakupów

Po szóste: idę zeżreć resztę pierogów od Babci

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:21   #2996
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
widzę, że dzisiaj jak zwykle masa nadrabiania

a ja dzisiaj byłam znowu oddać siusiu w kubeczku do badania i w piątek mam dostać wynik mam nadzieję, że tym razem będzie ok

Ostatnimi czasy mam okropny problem z zaśnięciem i do bladego świtu potrafię nie spać, gdzie później nadrabiam w dzien i spie np do 15 Jakaś masakra...zaczyna mnie to juz męczyć...
ale dzisiaj wyobrażcie sobie, spie jak gdyby nigdy nic i śni mi się, że jest już godz. 17.18 a ja jeszcze w łóżku....i ogarnia mnie przerażenie....do urzędu miałam zadzwonic, mocz zanieśc na badania, obiad, zakupy...masakra!!! Dzwonię do mojego tż( oczywiście dalej mi się to sni) i pytam się gdzie jest...a on, ze stoi w kolejce do wpłatmatu i że zaraz w domu będzie... (a wczoraj mnie uprzeził, że dzisiaj musi iśc pieniądze wpłacic i będzie pare minut później w domu)...i z przerażeniem zerwałąm się z łóżka...patrze na zegarek a tu 9.30
nie ma to jak budzik z rana

Tak w ogóle pisałyście cos o wózkach.... ja nie mam uzych śroków na wózek i musze kombinowac tak, żeby uzo nie wyac a byc w miarę zadowoloną...nie steć mnie na luksusy i jesli będzie trzeba to będę targac 20 kg po schodach...a co...szybciej zrzucę zbędne kilogramy
chyba zdecydujemy się na ten wózeczek
http://allegro.pl/wozek-na-paskach-b...383211564.html
nie pamiętam która z was, ale kojarzę, że któraś już coś wspominała o tym wózku lub o tej firmie....
mama nadzieję, że będzie ok....

pościel tez już mam upatrzoną
http://allegro.pl/11-el-posciel-120x...404875916.html

wydaje mi się, że ten zestaw będzie ok, tym bardziej, że od razu mam kołderke i podusię do wózka w jednym zestawie mam nadzieję tylko,że będzie tak ładna jak na zdjęciach

a teraz kochane idę robic sobie sałatkę owocową...w prawdzie mam w domu tylko jabłka, gruszki i mandarynki ale muszę to zmieszać bo za mna chodzi od tygodnia

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

sie tu dzisiaj jakoś nerwowo zrobiło
posciel bardzo fajna i cena tez

sama mysle wlasnie nad czyms podobnym

nerwowo?
było mineło nowa czesc dnia, kazda usmiechnieta hormony nam szaleja i tyle

milego dnia wam zycze, ja ide zjesc obiadek
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:27   #2997
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniquac, kobitko, ale czym się przejmujesz! Waga wyjściowa nie ma nic do rzeczy, dopiero ILE PRZYTYŁYŚMY do końca ciąży

Znam jeden przypadek, że dziewczę ważyło 45 kg, a po ciąży 75! To jest masakra! Zresztą kto, jak kto, ale taka laska, jak Ty to w ogóle powinna mieć wszystko w nosie

Dziewczonko, a to wybacz, chciałam dobrze

vege!
Stary 2011-01-19, 13:30   #2998
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Siaśku - ja tylko mówie jak ta dziewczyna przeżywała poród - nie twierdze że to prawda / nieprawda.

nie no maskara - może trochę szacunku dla kobiet które PRZED ciążą ważyły WIĘCEJ nie Wy na końcu ciąży?!

.
Ok
A co do tych podawanych wyników wag ja też się nie wypowiadam
hehe 70 kg to nie dużo i jeszcze jak się 5 czy 7 kg przytyło.
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No w końcu Was doczytałam, ufff
Witam moje mamuśki
Ja dziś trochę gorzej spałam, ale i tak 11 godzin pękło . Od rana znowu mnie kłuje w dole brzucha, chyba oszaleje, wzięłam nospę forte ale średnio pomogła - nie wiem od czego, wczoraj cały dzień grzecznie leżałam
Ja się też ostatnio z takim bólem obudziłam i stwierdziłam, że to pewnie dziecko tak skacze w jednym miejscu. Później tak dziwnie może boleć.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:33   #2999
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Mango08, witaj! Na kiedy masz termin? No i pochwal się brzuszkiem

vege!
Stary 2011-01-19, 13:35   #3000
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

sałatka w trakcie konsumpcji

mary poziomkowa ja też chcę pierogi od babci

Mango08 a notatki fajna sprawa... ostatnio wzięłam się za liste wyprawkową...i ja tez jestem w 20 tyg

vanes to zapraszam, bo cała micha wyszła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości