|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
My kąpiemy w brodziku, nie ma problemu.
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Angy przypomnisz mi na co wy ten neosine bierzecie?
Wczoraj mąż w aptece kupił katarka i przy okazji kazałam zapytać czy Laura plasterki na opryszczkę może i babka poleciła właśnie ten syrop Niby jest pełnopłatny, ale wolałaby żeby lekarz przepisał Mam już listę życzeń na recepty jak przyjedzie heh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nienawi dze kapac sie w wannie )u mamy w lazience jest prysznic murowany duzy i duzy odplyw nawet nie ma jak przytkac jedynie sluchawka prysznicowa umyc
|
|
#2975 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jak coś wyskoczy, to stosuję ten Elidel i tyle. , kurczę, o co chodzi z tym Jego niespaniem? To już tyle trwa Cytat:
, a widzisz, żeby coś się działo w buzi? Coś się przebija?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- angy, Ty masz nieodpowiednie to Clemastinum, są dwa, jeden z Hasco dla dzieci powyżej roku i z Aflofarmu dla dzieci powyżej 6 lat (zawiera alkohol). Cytat:
, mamy tę większą.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Na spacerach czasem spotykałam pewnego tatę z synkiem Mateuszem, ale dopiero wczoraj spotkaliśmy się w piaskownicy i więcej rozmawialiśmy. Mateuszek ma 11 miesięcy, zapytałam, czy dużo mówi i ten tata mi odpowiedział, że tylko "mama", bo nie maluch nie słyszy Badanie przesiewowe po urodzeniu wyszło dobrze, potem mieli jakieś badanie ogólne rozwoju (załapali się z ankiety ze szkoły rodzenia) i tam też wyszło, że wszystko super , ale im dało do myślenia, że napisali tam, żeby więcej do chłopca mówić - a dało dlatego, że chłopiec cały czas był z mamą i ona do niego non stop mówiła. Dalsze badania i okazało się, że Mateusz nie słyszy Czeka na operację wszczepienia implantu, a najgorsze jest to, że czeka w kolejce normalnie, nie jak małe dziecko, dla którego każdy dzień jest szalenie ważny Eh
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej masz rację
A wcześniej mi się wydawało, że mam ten dobry, a teraz kompletnie nie skojarzyłam![]() Nic nie widać w buźce , czyli jeszcze długa droga przed nami...*** Smutna historia ![]() Ale wydaje mi się, że przecież widać, czy dziecko słyszy, czy nie, już pomijając mówienie, czy reaguje na zwracanie się do niego itd
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-04-27 o 11:56 |
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też nocki gorsze, ale nie wiem, czy przez zęby ![]() No właśnie Mateusz zachowywał się normalnie, odwracał głowę niby za dźwiękiem, no ale wiesz, mógł odwracać głowę za kimś na przykład, nawet ich pediatra jak już mieli to potwierdzone była bardzo zdziwiona. Oni to zauważyli jak maluszek miał chyba 5 miesięcy.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Możliwe ![]() Biedny
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
widzę że same choróbska i alergie się u nas plątają na wątku...
My wróciliśmy od pediatry. Leuklocyty zaniżone - piernik wie czemu. gdyby były podniesione znaczy że mały organizm walczy z infekcją. Płucka osłuchowo czyste, ale niepokojąca jest ciągła gorączka i osowiałośc małego. Za mało pije i zaczyna się odwadniać. Więc teraz latam za nim z piciem... Bo wolę w szpitalu nie wyladować ;( Z samego rana mamy łapac mocz i znów na kontrolę i powtórzenie wyników z krwi. Mam nadzieję że to tylko niestrawnosc a nie rozwinie się z tego nic więcej... |
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze badania i żebyście nie musięli jechać do szpitala
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie masz lekko ![]() Cytat:
Biedna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
O kurka Cytat:
Miałam ciasta nie jeść po świętach no i właśnie się najadałam ![]() U nas tak gorąco, że Zuzia biega na krótki rękaw teraz śpi, ledwo doszła do domu taka była zmęczona.
|
|||||
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Wybaczcie ale plasterek na pepek w ramach leczenia choroby lokomocyjnej - to jakis absurd jest. Moja mala tez ma chorobe lokomocyjna - jedyne co naprawde pomaga to podrozowanie w czasie snu dziecka. |
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze jak przyjdę to wszystkie muszą się ulotnić
![]() Nie mam siły robić obiadu i nie wiem co będziemy jeść Zuzi chyba na szybko zrobię placki z cukinii a Małża wyślę na pizzę ![]() A właśnie. Wasze dzieci jedzą frytki? Znajoma mówi, że zawsze jak idą na pizzę to córce biorą frytki... ja nie daję, ale ja nie daję też cukierków, chipsów i innych... |
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nie dam rady przeczytać dokładnie co się tu dzieje od "po świąt" Aktywnie pożytkuje mój czas ostatnio. Przeleciałam i widzę że dzieciaczki chorują i jakieś alergie się zaczynają ![]() Zdrówka dla nich Miramej ma jakoś na dniach osiemnastkę ![]() No i fotki dzieciaków widziałam gdzie te nasze groszki jeszcze niedawno pływające w naszych brzuchach ![]() Przemko od wczoraj chce żebym mu czytała bajki Na topie jest teraz Murzynek Bambo i Sowa ![]() Przychodzi do mnie z książką, siada na kolanach i muszę czytać a ja się strasznie z tego cieszę Dzisiaj już wywiesiłam 3 pralki prania, ugotowałam obiad, wyniosłam pościel i czekam teraz bo za chwilkę mały powinien się obudzić. Zjemy obiad i idziemy na podwórko, bo trzeba przygotować piaskownicę na przyjazd piasku Do 18 pewnie z podwórka nie zejdziemy ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już posypałam głowę popiołem ![]() Cytat:
Może dlatego, że nie chodzimy z Zosią w publiczne miejsca, takie jak restauracja Ale pewnie jak już, to zamówiłabym jej naleśniki
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
wodę, herbatkę, mięte,
To pierwsza nasza taka paskudna choroba... Zastrzeliłaś mnie tymi elektrolitami. hm... pediatra też nic nie wspominała kupię je normalnie w aptece? idę poczytać w necie... ja już nie wiem jak pomóc mojemu dziecku. Widać że go coś boli ciągle płacze i wisi mi na rękach ![]() Tez używaliśmy tych plasterków na nadgarstki, ale jakoś scepytcznie do tego nastawiona jestem... A co do frytek. Jak robiłam w domu to mały się zawsze do nich pierwszy dobierał. Na mieście nigdy nie kupuję... Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2011-04-27 o 13:55 |
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale sie ladnie wypogodzilo
zjadlysmy obiadek i zaraz znowu wychodzimyCytat:
dzisiaj bede ja myc w dzieciowej i zobaczymy ![]() Cytat:
mala pizze tez lubi a raczej zjadac kukurydze z wierzchu i kurczaczek chipsow nie daje
|
|
#2989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Za kciuki dziekujemy bardzo
w nagrode.Cytat:
![]() My chodzimy regularnie na badanie sluchu, wzroku, rozwoju w ogole, bo dzieci z ACC i Klinefelterem miewaja z tym problemy, ze o padaczce nie wspomne ![]() Cytat:
Mayaszko dla was rowniez ![]() Cytat:
Antonio jadl czekoladowe jajka na Wielkanoc, baaardzo mu smakowaly , potem sam wchodzil na krzeslo i na stol w kuchni ( ), bo w rogu w koszyczku lezaly . Na codzien nie daje mu czekolady i nie bede, tylko od swieta.Tak poza tym je wszystko dzieciowe, chrupki, ciastka itp.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2990 |
|
BAN stały
|
gorgulku, ja czasami daję, ale sami rzadko jemy. a jak byliśmy teraz w olsztynie to jej wzięłam ale mało zjadła
to i ja dodałam kilka zdjęć ze świąt
|
|
|
|
#2991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dzień czytam wierszyki, jak łaskawie pozwoli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno takie są mniej tłuste Dziękuję za odp odnośnie frytek ![]() Pytałam z ciekawości. Zuzia je też tylko dzieciowe ciastka i raz spróbowała paluszków juniorków i czasem o nie prosi ![]() Jak jesteśmy w sklepie i widzi batony, cukierki, lizaki czy jakieś czekolady, chipsy itp. to mówi zawsze tak: nie lubię tego, tatusiowi kupimy i wszystko co Jej nie można to mówię, że to dla dorosłych i niedobre i znosi to do domu dla Małża
|
||||
|
|
|
#2992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Świeta szybko mineły i dobrze, bo nie lubie siedziec dlugo za stołem ![]() Kubus juz całkowicie odpieluchowany. Zakładam mu na noc pieluche ale rano jest sucha. Na spacerki ma juz tylko majteczki, pieluchy nie zakładam. Mały sie rozchorował. Z przeziebieniem walczymy od ponad tygodnia, przed swietami bylam z nim u lekarza ale było wszystko ok. Przepisała tylko ziołowe syropki. W swieta gorączkował i duzo kasłał. Wczoraj znow bylismy i dostał antybiotyk bo nie widac poprawy. Apetyt znow stracił, jest taki marudek. Cytat:
Kuba na swieceniu pokarmów podobno nie był grzeczny, po 5 min chciał do domu ![]() Kasiu, dziekuje ze pytasz U nas dobrze. Dzisiaj miałam wizyte u lekarza, myslałam ze da mi skierowanie na usg ale powiedziała, ze jeszcze czas ![]() Maluszek codziennie daje o sobie znac, a ja czuje sie dobrze. Przytyłam od poczatku 1 kg (to chyba przez święta) ![]() Jeszcze wchodzę w spodnie z przed ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
Na miescie nie mielismy okazji jesc ale pewnie kupiłabym mu cos innego, np. nalesniki z serem. Czipsów nigdy nie jadł, slodycze dostaje jak zje obiad i ma na nie ochote. Są to przeważnie "dzieciowe słodkości" ale zdarza sie ze zje kawałek zwykłej czekolady czy cukierka. Nie zabraniam mu jesc łakoci - wszystko z umieram. Jak jestesmy w sklepie to zawsze kupie mu cos słodkiego. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dziewczyny Kuba dostał Augumentin. Czy ktoreś dziecko brało ten antybiotyk? Były u Was luzne kupki. Mały zrobił dzisiaj 2 razy taką rzadką. Daje mi probiotyk a dzisiaj jeszcze dokupiłam Enterol.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2011-04-27 o 14:44 |
|||
|
|
|
#2993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
frytki. Celowo dziecku nie zamierzam frytek kupowac. Zjadla te dwie jak mi sama zabrala w domu z talerza i nie zdazylam jej ich odebrac. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Ze slodyczy moje dziecko jada wylacznie suche rurki i szarlotke upieczona przeze mnie. Robie jeszcze sama galaretki ale tych z kolei Natalka nie lubi. |
||
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pozbierałam sie po dzisiejszej porannej migrenie. ach jak dobrze ze dziadek jest pod ręką, to się zajął Oli, bo w przeciwnym razie, musialabym TZ ściągać z pracy. Cass, my mielismy chyba ten antybiotyk, ale nie pamietam czy były takie kupki.... Dziękuję za miłe komentarze ![]() angy jaka twoja Zosia radosna, fajny ma uśmieszek ![]() Co do frytek to Oli nie je. Wlasnie robię sobie pieczone w piekarniku, ale to nie domowe tylko kupione więc takich nie dostanie. Podobnie jak mariola, gdybym robiła sama to bym dala takie pieczone. Chipsów też nie jada. Zje czasem danonka. Zdarzy się i jakieś ciastko, ale nie panikuję. Nie przesadzam z ilością, codziennie nie dostaje. Wolę jej sama dać jak poprosi, niż jak będzie starsza i ma się chować i w tajemnicy przede mną jeść. Częściej zdarza się, że zabraniam u teściów, którzy pytają czy mogą jej dać biszkopta, ja się zgadzam a potem patrze, a oni jej całą paczkę dają, albo na talerz wysypują pół paczki. Wtedy zabieram część. A i coś wam napiszę, ale w klubie... nie nie napiszę jednak rozmysliłam sie, przepraszam ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cass, oby Kubuś szybko wyzdrowiał A ty mało przytyłaś Dobrze ogólnie się czujesz?Aa czeko- Oli też nie da się w wannie wykąpać, tylko w swojej wanience. jej wanienkę wstawiamy do dużej wanny i tak się kąpie, inaczej jest krzyk. więc coś w tym jest, moze faktycznie się boją. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-04-27 o 16:03 |
|
|
|
#2995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Werka lubi slodycze -takich dzieciowych nie chce ![]() zamiast slodkiego dostaje owoce Cytat:
za siusianiezdrowka dla Kubusia Cytat:
|
|
#2996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Super , Kuba też przychodzi z książeczkami, ale nadal są to tylko krótkie wierszyki ![]() Cytat:
Biedny , oby szybko wyzdrowiał ![]() Mam nadzieję, że nie będzie płakała Jak byliśmy u Teściów tydzień przed świętami, to Kuba kąpał się w normalnej wannie, wody miał po pachy (dosłownie) i jeszcze prysznicem dolewał i nie bał się. I głowę dał umyć pod prysznicem, ładnie odchylał
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
to ja musze(z przyjemnoscia
) czytac Werce wszystkie ksiazeczki jakie ma przed kapiela i nie mowy zeby ktoras pominac
|
#2998 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pizzy nigdy nie jadła podobnie jak Ty nie daję jej chipsów ani tez czekolady a ciastka tylko dzieciowe, ewent chrupki kukurydziane bez soli i czasem paluszki juniorki a i jeszcze ciasto domowe jak mam, np serowiec, szarlotka czy osotatnio babka ![]() Cytat:
dla Antonio ![]() ja tez mam nadzieję że zły czas szybko minie, chociaż juz kapkę lepiej, kontrole mamy za sobą ale pewnie bedzie mandat... w pracy masakra niewiem jak się nazywam, wszystkiego mam mało, aut, ludzi, wszyscy narzekaja, z centrala problemy.... z męzem mało się widzimy, ja ciągle zmęczona... Joluś chyba musisz mi podpowiedziec jak sobei z Zu poradzic ![]() pamietam jak Ty miałas problem z emocjami Kubusia, teraz u nas coś nie fajnie sie dzieje, nie moge narzekac bo nie jest jakoś ponadprzeciętnie niegrzeczna, ale płacze z błachych powodów, takmi sie wydaje, złości sie, nie pozwala mi nigdzie odchodzic ale z drugiej strony musze sie pochwali ale .... juz od 10 dni sama zasypia w łózeczku fakt, czasem sie budzi w nocy i wtedy idzie do nas do łózka bo nie chce mi sie jej w nocy usypiac juz i tak mało spie ![]() a jak to zrobiłam? a nie wiem jak ![]() po prostu jednego dnia pokazała mi że chce do łózeczka, odłozyłam ja i tak juz zostało, kłade ja wieczorem, siadam na swoim łózku z ksiązka w rece i mówie jej żeby spała a mama będzie czytac i póki co zdaje to egz ![]() Cytat:
za odpieluchowaniechoróbsko precz Zuza miała Augmentin ale nie miała luźnych kupek, dostawała tylko osłonowo acidolac i ewent jogurt jadła, raz sie mi zdarzył luźne kupki jak miała Clacid (wtedy gdy po Augmentinie nie było poprawy) ale trwało to tylko 1 dzien Cytat:
tesciowa jeszcze spoko ale gdzie indziej jak jestem to nikt nie może pojąc dlaczego ja tak jej "ograniczam" i nieważne czy to młode osoby czy starsze, wszyscy! uważaja że przesadzam
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
![]() Przemek nawet musi być bardzo zmęczony, bo położył się w swoim łóżeczku i tak leży zaglądam do niego od czasu do czasu czy nie śpi
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, jak coś wyskoczy, to stosuję ten Elidel i tyle.
, kurczę, o co chodzi z tym Jego niespaniem? To już tyle trwa
Jeszcze tak nie mieliśmy.

, mamy tę większą.
, ale im dało do myślenia, że napisali tam, żeby więcej do chłopca mówić - a dało dlatego, że chłopiec cały czas był z mamą i ona do niego non stop mówiła. Dalsze badania i okazało się, że Mateusz nie słyszy 

), bo w rogu w koszyczku lezaly

za siusianie
.... juz od 10 dni sama zasypia w łózeczku