Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 1 1,92%
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 5 9,62%
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 6 11,54%
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 5 9,62%
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 18 34,62%
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 17 32,69%
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 0 0%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-25, 17:28   #2971
wikakika
Rozeznanie

Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość

Wiem, że każda mama to powie, ale Mateusz jest dla mnie najpiękniejszym dzieckiem na świecie. Napatrzeć się na niego nie mogę.
Ehhh..Harrods mialysmy ten sam termin i na mnie nie poczekalas...ale jestesA tak na serio to maly Mateo jest sliczniusi i ma piekne dlugie wloski. Super, ze juz jestescie w domu i masz go przy sobie
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:29   #2972
traicionera
Zakorzenienie

Harrods, twój synek to powinien wokalista rockowym zostać z taka czuprynka

aja, ja to się tak już przejmuje wszystkim, bo chciałabym wreszcie urodzić i tak czekam na jakieś znaki, a te znaki nie nadchodzą niestety. a wywoływania nie chce, bo ile nie czytałam opisów wywoływanych porodów, to zawsze się tak ciągnęły niemiłosiernie. Nie dość, ze się tak boje porodu, to jeszcze się męczyć godzinami i czekać na każdy kolejny cm rozwarcia wolałabym, żeby mi w domu wody odeszły, się rozwarcie samo zrobiło, w szpitalu się powiększyło i heja (pewnie marzenie ściętej głowy).
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:34   #2973
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Monti super ze jestescie juz w domku
Harrods śliczny chlopczyk

Wrocilam z zakupow i nic mi sie nie chce robie na kolacje piersi z kurczaka z pieczarkami zapiekane z serem tylko ze czekam na Tż az wroci z pracy bo nie chce sama jesc ale slinka mi juz leci
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:35   #2974
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
aja, ja to się tak już przejmuje wszystkim, bo chciałabym wreszcie urodzić i tak czekam na jakieś znaki, a te znaki nie nadchodzą niestety. a wywoływania nie chce, bo ile nie czytałam opisów wywoływanych porodów, to zawsze się tak ciągnęły niemiłosiernie. Nie dość, ze się tak boje porodu, to jeszcze się męczyć godzinami i czekać na każdy kolejny cm rozwarcia wolałabym, żeby mi w domu wody odeszły, się rozwarcie samo zrobiło, w szpitalu się powiększyło i heja (pewnie marzenie ściętej głowy).
Ale kochana tak samo jak wyjdzie naturalnie, to będziesz czekać na każdy cm rozwarcia, to nie ma nic wspólnego z wywoływaniem. Poród z reguły trwa godzinami. Jak bym policzyła od pierwszych objawów do końca to wychodzi mi 23.00 a urodzenie Kaśki po 17.00 dnia następnego. Mnie wody w ogóle nie odeszły tylko mi pęcherz przebijali.
Także spokojnie, wywoływanie to tylko podanie kroplówki.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:36   #2975
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
masakra, co lekarz to inna opinia, w jednym szpitalu, bądź tu mądry.. od jednej dostałam burę,że zjadłam jablko ! a druga mi kazala jesc wszystko;/ jedna mowila,ze mam pic 3 litry wody, druga ze mniej bo bede miała jałowy pokarm..;|
no właśnie, a człowiek chciałby polegać na lekarzach i pielęgniarkach no bo na kim? ach chyba nie ma na to rady, co człowiek to opinia

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam pytac i mi przypomnialas
Co ile teraz robicie wyniki?? ja mialam robione 30stycznia i tak mysle czy nie zrobic znow-nigdy nie mialam anemii itp.. U mojego gina robi sie wyniki 3razy w czasie ciazy ja robilam hmmm z 5/6 ale to sama z siebie/doznalam szoku bo 6lat temu jak bylam w ciazy trzeba bylo robic przez pierwsze 8mies co 30dni a w 9 mies co 2 tyg pozmienialo sie strasznie
ja robię conajmniej raz w miesiącu w marcu robiłam dwa razy, bo miałam kiepskie wyniki moczu i miałam antybiotyk, teraz pewnie dostanę skierowanie na zrobienie badań jużna sam koniec

Cytat:
Witajcie dziewczyny,
super
witajcie w domku
a Mateuszek jest boski
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 17:39   #2976
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Co do wynikow to ja do 8 m-ca robilam co m-c teraz mam co 2 tyg na zmiane mocz morfologie i jeszcze wczoraj mialam po raz 4 przeciwciala.
Stary 2011-03-25, 17:40   #2977
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ale kochana tak samo jak wyjdzie naturalnie, to będziesz czekać na każdy cm rozwarcia, to nie ma nic wspólnego z wywoływaniem. Poród z reguły trwa godzinami. Jak bym policzyła od pierwszych objawów do końca to wychodzi mi 23.00 a urodzenie Kaśki po 17.00 dnia następnego. Mnie wody w ogóle nie odeszły tylko mi pęcherz przebijali.
Także spokojnie, wywoływanie to tylko podanie kroplówki.
Ale z tego, co czytałam i słyszałam, to się zdarza tak, ze ta kroplówka nie pomaga i tak człowiek leży jak jakaś mumia, czeka i czeka, dla mnie to dobijające. tak sobie myślę, ze te dzisiejsze moje skurcze-nieskurcze to już z nerwów mam, jak sobie o tym wszystkim rozmyślam
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 17:44   #2978
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z tego, co czytałam i słyszałam, to się zdarza tak, ze ta kroplówka nie pomaga i tak człowiek leży jak jakaś mumia, czeka i czeka, dla mnie to dobijające. tak sobie myślę, ze te dzisiejsze moje skurcze-nieskurcze to już z nerwów mam, jak sobie o tym wszystkim rozmyślam
U mnie dwa razy nie pomogła. Jak nic się nie dzieje, to wyganiają Cię z porodówki na sale (bo nóż widelec się zacznie) przecież nie będą czekać na cud

Wstawię Ci link do opisu porodu mojej Kaśki może Cię rozweseli, bo dziewczyny już czytały.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1533

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-03-25 o 17:50
Stary 2011-03-25, 17:50   #2979
becherovka 3
Raczkowanie

Harrods - sliczny synek
a ta czuprynka !!!

a na emeryture z ZUSu i z OFE to ja juz dawno przestalam liczyc i mąż mi założył III filar w Generali i tam sobie odkladam co miesiac a TZ tylko przerzuca na rozne akcje - w zaleznosci od tego co sie dzieje na gieldzie, jak sie samemu o swoja straosc nie zadba to potem d... a nie usmiecha mi sie zebrac pood kosciolem na starosc bo mnie nie bedzie na nic stac lub zerowac na dzieciach czy wnukach

zezarlam 2 talerze frytek na kolacje - pycha
Stary 2011-03-25, 17:58   #2980
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dwa razy nie pomogła. Jak nic się nie dzieje, to wyganiają Cię z porodówki na sale (bo nóż widelec się zacznie) przecież nie będą czekać na cud

Wstawię Ci link do opisu porodu mojej Kaśki może Cię rozweseli, bo dziewczyny już czytały.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1533
dobry ten opis
za drugim razem to już pewnie nieco inaczej do tego podchodzisz, ja to się od dzieciństwa bałam porodu, wiec jak czytam o wielu godzinach, to bym najchętniej wiała ile wlezie (chociaż teraz to prędkości ponadświetlnej raczej nie rozwinę) i rodzenie mężowi zostawiła Na serio już mi się coś na głowę rzuca od tego czekania, jeszcze mi co i rusz ktoś mailowo czy telefonicznie gratuluje urodzenia dziecka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-25, 18:11   #2981
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
Harrods - sliczny synek
a ta czuprynka !!!

zezarlam 2 talerze frytek na kolacje - pycha
O ja... frytki pycha... A zeby bylo smieszniej-ja przed ciaza nie jadlam ani frytek, ani plackow ziemniaczanych ani nie pilam piwa a teraz mmmm moje przysmaki a i jeszcze pieczarek nie jadlam nigdy a nie wiedzialam jeszcze ze jestem w ciazy i mialam ciag tydzien na pieczarkach ;-/Ciekawe czy mi to zostanie po ciazy. Po corce zostaly mi do teraz zelki a jadlam z 3op dziennie ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 18:14   #2982
_Ciastko_
Rozeznanie

harrods - piekny synus, cudenko i te wlosy !!!!!!

montii - dobrze ze juz jestes w domu. co do karmienia rzeczywiscie co polozna to inna rada. ja slyszalam i tak bede robic ze dziecko bedzie jadlo na zyczenie ale w ciagu dnia przerwy max 3 godz a w nocy 6 godz i wybudzanie.
aha i nie ma takiego czegosc jak jalowe mleko, to nie mocz ktory moze sie rozcienczyc (to byla stara szkola za czasow naszych mam i babc), a pic trzeba duzo zawsze ja niestety lezac teraz w szpitalu dostaje od prawie 2 tyg 2 kroplowki dziennie z sola fizj bo sie odwodnilam

moge juz oficjalnie podac termin mojej cc. 28 marca w poniedzialek o godz 7:00 z oddzialu neurochirurgii na ktorym teraz leze bede zwieziona na sale operacyjna na poloznictwie oczywiscie po cc dam znac, ale bede musiala dojsc do siebie bo bede miala narkoze (ze wzgl na moja glowe nie moje miec znieczulenia podpajeczynowkowego do kregoslupa).

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:16   #2983
traicionera
Zakorzenienie

Krusiak, rozstrzelam cie, nie pisz o piwie, bo ja tak uwielbiaaaaam
ale żadne tam karmi i inne wynalazki bez %, tylko prawdziwe piwko, zimne, niepasteryzowane

Ciastko, gratuluje terminu, może i ty mnie wyprzedzisz
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-03-25 o 18:18
Stary 2011-03-25, 18:19   #2984
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
dobry ten opis
za drugim razem to już pewnie nieco inaczej do tego podchodzisz, ja to się od dzieciństwa bałam porodu, wiec jak czytam o wielu godzinach, to bym najchętniej wiała ile wlezie (chociaż teraz to prędkości ponadświetlnej raczej nie rozwinę) i rodzenie mężowi zostawiła Na serio już mi się coś na głowę rzuca od tego czekania, jeszcze mi co i rusz ktoś mailowo czy telefonicznie gratuluje urodzenia dziecka
Wiesz podchodzę bardziej praktycznie, bo wiem co mnie czeka.
Dziś nawet kupiłam sobie wodę i dużą paczkę biszkoptów do szpitala, żeby nie czekać potem aż ktoś przyniesie.

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
moge juz oficjalnie podac termin mojej cc. 28 marca w poniedzialek o godz 7:00 z oddzialu neurochirurgii na ktorym teraz leze bede zwieziona na sale operacyjna na poloznictwie oczywiscie po cc dam znac, ale bede musiala dojsc do siebie bo bede miala narkoze (ze wzgl na moja glowe nie moje miec znieczulenia podpajeczynowkowego do kregoslupa).
Dzień po moich urodzinkach, ale będziesz miała upartego baranka

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-03-25, 18:20   #2985
traicionera
Zakorzenienie

U mnie w domu akurat wody zawsze pod dostatkiem, bo jestem strasznym opojem, a co byś jeszcze radziła do szpitala z jedzenia wziąć?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-03-25, 18:22   #2986
tajka88
Zakorzenienie

Harrods
- Twoj synek jest przeslodki
Cytat:
ale żadne tam karmi i inne wynalazki bez %, tylko prawdziwe piwko, zimne, niepasteryzowane

Co do piwa to wczoraj czy przedwczoraj wzielam pol lyka i jakos srednio mi smakowalo hehe;p

Co do terminu Ciastko to jestem pewna, ze mnie przegoni

W prcy TZta juz go pozegnali na 2 tygodnie, bo mysla ze mala sie w weekend urodzi... coz beda rozczarowani w poniedzialek jak zobacza TZta;p

Ja mam wode i czekoladke przygotowana do szpitala;p

W piekarniku pizza... ciekawe jaka zgage bede miala po;p

Pozniej wezme ciepla kapiel

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-03-25 o 18:23
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:25   #2987
Krusiak
BAN stały

Cytat:

Mi tam wsio rybka z piwem i Karmi i wszystkie inne pychota a tu innych poza lykiem nie mozna....
Juz powiedzialam mezowi,ze jak urodze kupie sobie 10l coli/bo tego tez mi nie pozwala/ i skrzynke piwa i wypije wszystko az sie zwrotka zrobi ;-)
Kurcze ale nas tu malo zostaje masakra...

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
U mnie w domu akurat wody zawsze pod dostatkiem, bo jestem strasznym opojem, a co byś jeszcze radziła do szpitala z jedzenia wziąć?
Wez rogale 7days, pasztet podlaski-to moj standard szpitalny he he i chlebek ;-)
Ost jak lezalam w styczniu na pat. to sniadania byly wypasione-serki, szyneczki, 4kromki chleba, pomidorek maselko za to jak obiad dowalili to dzwonilam do meza-PRZYNIES HAMBURGERA!!! ech rownowaga musi byc

A ja mam zapiekanke z wczoraj-makaron, piers z kurczaka, schab, brokuły, pieczarki sos smietanowy i duzo sera ;-) ide za chwile grzac
Tajka ale bym pizze zjadla najlepiej ristorante 4pory roku z tunczykiem i szpinakiem o mniam

Edytowane przez Krusiak
Czas edycji: 2011-03-25 o 18:27
Stary 2011-03-25, 18:26   #2988
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie wody niegazowanej nikt nie pije, bo jak to mój Tż mówi - taka woda z rowu
Ja bazowałam głównie na biszkoptach, herbatnikach i jabłkach.
A i miałam sól, bo u nas jakieś takie niedosolone to wszystko, a ja nie umiem takich bezsmakowych.
Możesz sie dowiedzieć, czy u Was można gdzie wodę gotować, bo zawsze mozesz sobie herbatkę machnąć.

Krusiak w 7days masz słodkie nadzienie, nie wiadomo jak dziecko zareaguje, a nie daj boże kakaowe albo czekoladowe.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-03-25 o 18:27
Stary 2011-03-25, 18:27   #2989
traicionera
Zakorzenienie

a ja jak przed ciążą coli nie piłam, to w ciąży mi się zdarzyło razy parę, szczególnie na zgagę dobra.
Piwa mam takie swoje specjalne ulubione, ale w ciąży niedozwolone i tak sobie tylko wspominam.
tajka, ciekawa jestem, która z nas prędzej wymięknie, czy którą pierwszą siła wezmą

dzięki za rady dziewczyny co do żarcia do szpitala, jutro mojego do sklepu wyślę

U mnie w domu tylko niegazowanka, odkąd lat temu kilka odkryłam, ze gazowana była powodem moich nieustannych problemów z układem pokarmowym.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-03-25 o 18:28
Stary 2011-03-25, 18:33   #2990
Krusiak
BAN stały

Cytat:
U mnie wody niegazowanej nikt nie pije, bo jak to mój Tż mówi - taka woda z rowu
Ja bazowałam głównie na biszkoptach, herbatnikach i jabłkach.
A i miałam sól, bo u nas jakieś takie niedosolone to wszystko, a ja nie umiem takich bezsmakowych.
Możesz sie dowiedzieć, czy u Was można gdzie wodę gotować, bo zawsze mozesz sobie herbatkę machnąć.

Krusiak w 7days masz słodkie nadzienie, nie wiadomo jak dziecko zareaguje, a nie daj boże kakaowe albo czekoladowe.
Aja1 SPOKOJNIE-karmilam mala rok czasu cycem i mozna czekolade, kakao i spolka nie za duzo ale mozna ;-) tam jest tez inne nadzienie np szampanskie ;-)
Ost rozmawialm z kolezanka pediatra ktora urodzila i ona mowi ze jest nowa szkola-JE SIE WSZYSTKO NAWET KAPUSTE TYLKO ZEBY OBSERWOWAC bo wiadomo raz na 1000 moze byc male uczulonko
Ja tez mam tak zamiar zrobic ;-) Pamietam jak jadlam taka pikantna salami/z osla/ w 4mies jak karmilam i tez moja mama sie darla a bylo wszytsko ok ;-)
Stary 2011-03-25, 18:33   #2991
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]

Wez rogale 7days, pasztet podlaski-to moj standard szpitalny he he i chlebek ;-)
Ost jak lezalam w styczniu na pat. to sniadania byly wypasione-serki, szyneczki, 4kromki chleba, pomidorek maselko za to jak obiad dowalili to dzwonilam do meza-PRZYNIES HAMBURGERA!!! ech rownowaga musi byc

A ja mam zapiekanke z wczoraj-makaron, piers z kurczaka, schab, brokuły, pieczarki sos smietanowy i duzo sera ;-) ide za chwile grzac
Tajka ale bym pizze zjadla najlepiej ristorante 4pory roku z tunczykiem i szpinakiem o mniam
Mi to obojetne, czy czekolada z 7days czy nie bo chce karmic butla , zreszta moja czekoladka bedzie na porod a nie na po... bo po to do domu chce;p
Ja mam jakas pizze z lidla z szynka za minutke gotowa
Cytat:
a ja jak przed ciążą coli nie piłam, to w ciąży mi się zdarzyło razy parę, szczególnie na zgagę dobra.
Piwa mam takie swoje specjalne ulubione, ale w ciąży niedozwolone i tak sobie tylko wspominam.
tajka, ciekawa jestem, która z nas prędzej wymięknie, czy którą pierwszą siła wezmą

dzięki za rady dziewczyny co do żarcia do szpitala, jutro mojego do sklepu wyślę

U mnie w domu tylko niegazowanka, odkąd lat temu kilka odkryłam, ze gazowana była powodem moich nieustannych problemów z układem pokarmowym.
Ja cole w ciazy pije, ale nie jakies duze ilosci i czesto bezkofeiny. Wody gazowanej nie lubie

Ty urodzisz pierwsza... masz jakies skurczybyki itp a ja nic(z pol godz temu brzuch sie zrobil twardy, ale nic nie boli i nie wiem co to jest;p)

Stary 2011-03-25, 18:36   #2992
Krusiak
BAN stały

Cytat:

Cola... mmm ja to mam zakaz w domu i w sobote jest tylko Cola day ;-/ ale od 19 ide ze szklanka w reku i spiewam cococabane ;-) autentycznie a maz wtedy pada ze smiechu-he he to juz jutro ;-)

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Tajka zamorduje ale mam ochote na pizze-ale nie z pizzeri ale z mikrofali masakra łooo ja....
Stary 2011-03-25, 18:36   #2993
trzyrazyi
Zadomowienie

monti gratki z powodu powrotu do domku

U mnie mija 5 dzien po terminie i cisza nadal.....ach meczace to czekanie
Dzisiaj tak jestem jakas niedorombana...czytam was na biezoca ale pisac nie mam sily doslownie,wszystko mnie wku..wia,kazdy sie wypytuje kiedy urodze,i rzuca glupie teksty ty to powinnas isc do szpitala bo z kazdym dniem zwieksza sioe ryzyko nie dobrze tak czekac....piprzeni podpowiadacze.....ach wyzalilam sie troche jakiegos dola zlapalam co u mnie takie cos raz na rok
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-25, 18:39   #2994
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A ja czekam na Tz bo mi sie kolacji chce!!!!!!Cole w ciazy pilam i w I i teraz tez pomagala na mdlosci i na zgage staralam sie nieduzo ale ciagle mialam na nia ochote zreszta nadal mam .....wode niegazowana lubie i wiem ze doporodu trzeba wziac mam tylo nadzieje ze pojdzie szybko i nie bedzie potrzebna hihihi

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Aja1 SPOKOJNIE-karmilam mala rok czasu cycem i mozna czekolade, kakao i spolka nie za duzo ale mozna ;-) tam jest tez inne nadzienie np szampanskie ;-)
Ost rozmawialm z kolezanka pediatra ktora urodzila i ona mowi ze jest nowa szkola-JE SIE WSZYSTKO NAWET KAPUSTE TYLKO ZEBY OBSERWOWAC bo wiadomo raz na 1000 moze byc male uczulonko
Ja tez mam tak zamiar zrobic ;-) Pamietam jak jadlam taka pikantna salami/z osla/ w 4mies jak karmilam i tez moja mama sie darla a bylo wszytsko ok ;-)
Ja nie stety tak dobrze nie mialam jak karmilam malego pamietam jak zjadlam 3 lyzeczki budyniu czekoladowego i maly dostal kolki i wtedy sie zaczelo zero jedzenia nawet kubus mu nie pasowal jedyne co jadlam to parowki i chleb z maslem oraz pilam wode niegazowana a siocha z obydwiema corami wszystko i nic im nie bylo...zalezy od dzieciaczka
Stary 2011-03-25, 18:39   #2995
Krusiak
BAN stały

Tajka ty juz pewnie jesz ta pizze.... masakra ide meza wyslac do zabki
Stary 2011-03-25, 18:42   #2996
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tajka ty juz pewnie jesz ta pizze.... masakra ide meza wyslac do zabki
Juz zjadlam, ale malo bylo;p... za to dobra

Stary 2011-03-25, 18:42   #2997
traicionera
Zakorzenienie

Ja mam zakaz na fistaszki za to.
co do skurczybykow, to jestem pewna, ze sama je sobie wywołałam życzeniowym myśleniem i nic z nich nie wyniknie.

trzyrazyi-wspolczuje ci, ja po 2 dniach świruje, to ty musisz mieć jeszcze gorzej
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-03-25 o 18:43
Stary 2011-03-25, 18:44   #2998
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Juz zjadlam, ale malo bylo;p... za to dobra
Jestes wredna
Moj chce is za godzine... Za godzine to nawpierdzielam sie zapiekanka....
Stary 2011-03-25, 18:45   #2999
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zakaz na fistaszki za to.
co do skurczybykow, to jestem pewna, ze sama je sobie wywołałam życzeniowym myśleniem i nic z nich nie wyniknie.

trzyrazyi-wspolczuje ci, ja po 2 dniach świruje, to ty musisz mieć jeszcze gorzej
Ja jeszcze nie swiruje zaczne w poniedzialek;p

Ciekawe jak tam STYSIA??!!

Ide zrobic sobie kapiel

Stary 2011-03-25, 18:46   #3000
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzwoniłam do siostry tej mojej koleżanki co pojechała wczoraj do szpitala
leży na porodówce i na razie jej wywołują, jak to nic nie da jeszcze przez parę godzin, to dzisiaj jej zrobią cesarkę, bo anestezjolog jest dziś do 21 i w weekend chyba go nie ma, a że ona ma swoją lekarkę tam i wykupioną położną, to skaczą koło niej wszyscy
czasami żałuję, że nie mam lekarza, który pracuje w szpitalu, ale co tam nie ja pierwsza i nie ostatnia
masakra umęczy się dziewczyna niepotrzebnie tylko...
no mój lekarz jest akurat zastępcą ordynatora w szpitalu w którym chcę rodzić ale ja wiem czy to coś mi pomoże?

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
tlumacze jej ze w dzien bede wdzieczna za pomoc a w nocy to sie zobaczy - przeciez za mnie i tak karmic nie bedzie ale do niej mowic to jak
ja mojej też już zapowiedziałam że nie życzę sobie wizyt żadnych w nocy w naszym pokoju, jeśli dziecko będzie płakać to ona mi w niczym nie pomoże... a jak będę potrzebować tej pomocy to ją obudzę... no tylko moja zrozumiała a twoja widzę chce za wszelką cenę wam przyjechać i się wtryniać

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
hej kobietki,
jestem już w domku z Błażejem mały własnie słodko leży w łóżeczko,
jak tylko się ogarnę opisze wszystko.
gratulacje dla nowych mam
witajcie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
moj w ogole sie nie opuscil a jednak urodzilam..
witaj montii no a ty miałaś cały czas brzuchol nisko

Cytat:
Witajcie dziewczyny,

jesteśmy już od wczoraj w domku.
witaj ślicznego masz synka

Cytat:
Kurde ale mi się nerw podniósł

Czytałyście jak nas w h.... zrobili
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...1,0,1#comments
można się było tego spodziewać ja mu nigdy nie wierzyłam

Cytat:
Napisane przez _Ciastko_ Pokaż wiadomość
ooo to super że już znasz datę

Cytat:
rożne opinie moja położna nam radziła że mimo że niektórzy tak robią że jedzą wszystko to jednak przez pierwszy miesiąc warto się ograniczyć dopiero po miesiącu wprowadzać pokarmy różne i obserwować. ale ten 1 miesiąc dziecko ma niewykształcony żołądek i lepiej nie ryzykować

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości