![]() |
#2971 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
U
i jak??????...mi siê wydaje,¿e chyba ok? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Trzymam za s³owo, ¿e w wakacje ujrzê jakie¶ smaczne U.
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, nie masz o co siê baæ, moja waga docelowa jest du¿o wy¿sza - mam 172 cm wzrostu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2975 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
![]() macie moze jakies ciekawe przepisy na ciekawe posi³ki? bo troszku mi ich brakuje a mam do¶æ ograniczone mo¿liwo¶ci (kamica ¿ó³ciowa a wiêc dieta lekkostrawna... muszê b. uwazaæ szczegolnie teraz bo w³asnie wrocilam ze szpitala z powodu ostrego zapalenia trzustki spowodowanego wlasnie przemieszczeniem sie kamyczka....). na razie staram siê powróciæ do zwyk³ego jedzenia (jestem na utrzymaniu) po kroplówkach i kleikach... ¦niadanie: 2 jajka na miêkko, bu³ka du¿a zwyk³a, gigantyczny pomidor bez skórki, miêta + jeden suchar Obiadek: du¿a porcja makaronu pp wymieszanego ze zwyk³ym + szpinak li¶cie pó³ paczki 750g, parê ³y¿ek sosu pomidorowego, miêta Kolacja: du¿a bu³ka zwyk³a z mas³em, miodem, konfitur± truskawkow±, kubkiem mleka + gerberek jab³ko-marchewka myslalam o jakim¶ owsiankowym cudzie na jutro/pojutrze rano. podano mi tak± cudn± w szpitalu i normalnie chcia³abym ten wyczyn powtórzyc (moze mi smakowa³a bo przez pare dni nic nie jadlam ale ³atewer :P). chyba by³a robiona na wodzie a potem dali trochê mleka... czy taka owsianka ma nadal ten swój kleik? my¶la³am o nastêpuj±cych proporcjach: 5 ³yzek platków owsianych + szklanka wody a jak wch³onie to dolaæ mleka do smaku.... wyjdzie taka ¶rednio gêsta? Edytowane przez Mraufinni Czas edycji: 2011-05-24 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Wrzuæ te piêæ ³y¿ek do kubka i zalej je gor±c± wod± po brzegi, przykryj, zostaw na noc, rano dolej mleka i wrzuæ do mikrofali albo podgrzej i dobrze wymieszaj - mnie wychodzi gêsta i to jest super rozwi±zanie, kiedy rano nie ma siê zbyt du¿o czasu
![]()
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 340
|
CHCIA£ABYM P
![]() -1,5 bia³ej bu³ki z sa³atka z tuñczyka majonezem i jajkiej,kukurydz±, herbata z cukrem - 1 bia³a bu³ka z serem i serkiem, pomidorem, 200g twaro¿ku wiejskiego - taka duza z 0.5 miska zupy jakies tam botwinka z ziemnkami ble ![]() -ca³y talerz ziemniaków szturanych z mlekiem i 3kaszanki sma¿one na oliwe z cebul± -talerz p³atków kukurydzianych z mlekiem 3,2% nie mogê wcisnaæ juz wiecej a staram siê ![]() ![]()
Marzenia siê nie spe³niaj±... Marzenia siê spe³nia ! ![]() Edytowane przez Agu¦87 Czas edycji: 2011-05-24 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Slyszalam, ze na watrobe i woreczek dobra jest dieta nielaczenia (czyli jedzenie posilkow albo bialko + welgle albo bialko + tluszcz). Tzn napewno na watrobe dobra, bo taka mialam, co do woreczka nie jestem pewna, ale moze obadaj sprawe? Moje U Przed treningiem: odzywka bialkowa + troche batona energetycznego 1h treningu (interwaly Zuzany i bieg 4km) Po: od razu po: 2/3 duzego mango (dzielilam sie ze wspollokatorka kawalkieM) potem: 2 kromki razowca niemieckiego z odrobina twarogu, fuura szynki chudej i 2 jajami na twardo + ogorek & pomidor - kilka plastrow kakao mix z odrobina czekolady na mleku lactose free Lunch standardowo fura orzechow (ze 5 garsci nerkowcow, + peacany + migdaly + oblizywanie lyzki w trakcie robienia masla orzechowego, generalnie full, jak zwykle, min kubek wyszedl, a na 90% wiecej) duza micha gestej zupy-kremu curry z marchewki i soczewicy duzy trojkat sernika a la NY cheese cake z cienka warstwa marmolady/galaretki jagodowej na wierzchuu, zjedzony bez spodu (bez ciasta) cappuchino mocne w 30 min szybkiego marszu i 2.5 h spaceru, w ktorego trakcie: sok swiezo wycistany z grejfruta i marchewki 500 ml Kolacja: troche twarogu tlustego (umieram z goraca, wiecej nie wcisne) Kurde jakos mi sie malo wydaje, czy jest ok? No nie moge dzis tak mi goraco. Probowalam jesc wiecej przez weekend i rezultat = zoladek strajkuje :-/ Jak tak dalej pojdzie bede musiala zaprzestac sportu, bo nie jestem w stanie jesc wystarczajaco. Chyba... Ktos oceni? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- Cytat:
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-25 o 04:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 340
|
Cytat:
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Dzieñ dobry
![]() Wklejê dzisiejsze R aby nie grzeszyæ ![]() 1 Owsianka 40g, z serkiem wiejskim 200 g, z gar¶ci± borówek amerykañskich i gar¶ci± suszonej ¿urawiny, ³y¿ka d¿emu truskawkowego 2. Bu³ka wieloziarnista z plastrem sera z dziurami i kilkoma szynki, ogórek ma³osolny 3,4. Sa³atka: pomidorki koktajlowe, 2 krokiety z miêsem, sa³ata, ogórek 5. z pó³ wêdzonej makreli mo¿e pójdê dzi¶ æwiczyæ (nie chce mi siê zbytnio ![]() ![]()
#2981 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
By³o ju¿ ocenione ale zasz³a zmiana w obiedzie i podiweczorku, bardzo proszê o rzucenie okiem bo nie wiem czy nei za du¿o mi wysz³o
![]() Dziesiejsze lekkie R: na czczo: szklanka wody z miodem i cytryn± I¶: owsianka 60g z 1/2 twarogu i: 1/2 banana, jakie¶ 30dg truskawek lub wiêcej ![]() II¶: sa³atka: ³oso¶ z alaski w sosie w³asnym (pó³ puszki 400g) z ogórkiem, pomidorkiem, 2 rzodkiewkami,1/2 awokado-posypane migda³ami i skropione cytryn± O: porcja pierogów w³oskich bez okrasy (farsz: miêso wieprzowe z pomidorami+zio³a) porcja gotowanych broku³ów podwieczorek: ok o,25 kg truskawek z serkiem wiejskim z ³y¿eczk± miodu + gar¶æ (spora) fistaszków naturalnych 1,5 godz boksu bardzo pó¼no: K: jajka na twardo
æwiczê ![]() zdrowo siê od¿ywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TÊ ¯ABÊ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-05-25 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | ||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
![]() ![]() ano wlasnie cudnie ze jesz inaczej i to pokazujesz ![]() wiesz w±troba a woreczek to jedna troszke inna sprawa, muszê pilnowaæ by nie jesc okreslonych produktów - reszta mi nie szkodzi o mogê jesc w dowolnej kombinacji ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 323
|
R? gdyby kto¶ móg³ rzuciæ okiem
I. jajecznica z 3 jaj na ma¶le ze szczypiorkiem z 2 plastrami sera ¿ó³tego (uwielbiam to po³±czenie) ; kawa z mlekiem II.owsianka (ok 6 ³y¿ek p³atków) z ³y¿eczk± kakao naturalnego, trochê d¿emu truskawkowego,³ych± s³onecznika i mlekiem 1,5% III. pier¶ z kurczaka gotowana, ry¿ br±zowy ok pó³ woreczka, ogórki kiszone,rzodkiewki IV. tu nie mam zbytnio pomys³u, mo¿e trochê s³onecznika,¶liwek suszonych (zrezygnowa³am z orzechów ,bo nie umiem ich je¶æ z umiarem ![]() V. serek wiejski z ogórkiem kiszonym,³y¿ka oliwy
#2984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chudniesz?
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
[QUOTE=santos;27101822]Bardzo fajne P i bardzo smaczne. Fajnie ze masz luz, nie przestawaj.
Jedno mam zastrzezenie tylko, i jest to to samo zastrzezenie do innych jadlospisow P, bo wiekszosc wydaje sie miec ten problem: Jecie za malo bialka i tluszczu. Nie chce tu wyjsc na fanatyka bialka, ale... wiem, ze macie tyc, ale tycie z wegli jest moze i proste, ale niezbyt zdrowe. Wasze ciala musza budowac takze miesnie dlatego musicie dostarczyc im wiecej bialka. Odnosze wrazenie, ze wiekszosc osob tu zwieksza kalorycznosc dodajac wegle, a powinnyscie dodawac po rowno wegli, bialka i tluszczow. Zamiast pchac w siebie jakiegos palucha slodkiego z dzemem zjedzcie porcje jajecznicy an bekonie, albo po prostu jedzcie DWA OBIADY. Efekty tycia beda trwalsze, zdrowsze i estetyczniejsze i bedzie wam latwiej potem przejsc na U. Oczywiscie na poczatku, jak ktos wazy 38 kg przy 164 cm to musi jak najszybciej przybrac na wadze i wtedy najlepsze sa produkty typu nutella i maslo orzechowe, ale im dalej tym jadlospis powinien byc bardziej zbilansowany. Rozumiem, ze to trudne, bo wiekszosc P tu jest dziewczyn z ED i ciezko im o luz, ale musze to napisac ![]() Dzieki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wieczorkiem bedzie zdrowe i przykladne P ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 323
|
hmm chyba ju¿ co¶ tam chudnê, sprawdzaj±c w lustrze i po ciuchach
![]() ![]() ![]()
#2988 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Dziêki Iza za ocenê
![]() po treningu jestem tak nakrêcona i wymêczona jednocze¶nie, ¿e w ogólê nie czujê g³odu ![]() ![]() dziêkujê ![]()
#2989 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
eR;
I.owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, po³ szkl mleka, kako, kawa zbo¿owa, ok 100g twrogu) II.grejpfruit, homo nat "hej"4,7% wymieszany z jogutem nat (ok 100g) i kaw±+i kilkoma tabletkami s³odzika; pó³ serduszka korzennego; kawa z mlekiem paseczek ciasta na spróbê czy wysz³o ![]() III.w±tróbka na oleju z cebul±, cukini±,papryk± i przyprawami, pó³ gotowanego kalafiora; kawa³ ciasta tego co wy¿ej(ca³o¶æ-szkl.zarodków pszennych, nieca³a szkl. m±ki pszenej pe³noziarnistej,4jaja i 2bia³ka, ok 100g jogo nat.kako nat i kawa zbo¿owa, 2jab³ka, cynamon, kilka tabletek s³odzika) IV.puszka tuñczyka z wody, pekinka, pomidor,cebula, ¶wie¿y ogórek, du¿a gar¶æ orzechów w³oskich; dzi¶. I.du¿y kawa³ ciasta jw.z homo nat 150g 4,7% i truskawkami; inka z mlekiem II.dwie garstki makaronu pe³ne ziarno z sosem z miêska mielonego z indyka, soku pomidorowego 100%, papryki,czosnku, bazylii, oregano; dwa pomidorki z cebulk± i octem winnym jab³kowym; III.wiejski 150 z gar¶ci± pistacji basen IV.dwa jaja i dwa bia³ka na oleju z cebul± i pieczarkami; chudnê w obwodach,. mi³o jak kto¶ zerknie.
#2990 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
Dobra zaryzykujê:
U 1.2 kromki bia³ego chleba z maragaryn±, pomidorem, serek wiejski, 3 rz±dki czeko kokosowej 2. jogurt pitny, kajzerka 3. grahamka, pó³ z mortadel± pomidorem, pó³ z brie, kie³bas± i pomidorem 4. no wpadnie co¶! obstawiam serek homo szarlotkowy, ale to siê zobaczy dzisiaj bez treningu, jak jest masakra to nic nie piszcie jak obleci to proszê o ocenkê (teraz patrzê ze bez obiadu ale w tyg nie ma kto gotowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U. mam dosyæ.
1 ¶n - ma³a owsianka - 2 ³ychy owsianych, 1 ¿ytnich, 1 orkiszowych, 3 kromki ¿ytniego - 1,5 z nutell±, 1,5 z mas³em orzechowym. 2,5 h rower 2¶n - activia naturalna do picia 300 g, trzy kromki ¿ytniego razowego, prawie ca³a puszka tuñczyka wsw z pomidorami i cebul±. po - dwie gar¶cie ¿urawiny. obiad - kurczak w sosie sojowym - talerzyk. kolacja - wie¶niak 200 g. cztery ale du¿e, liczone od 10:00.
#2993 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Cze¶æ. Trochê mnie tu nie by³o. Nie bêdê siê rozpisywaæ, wstawiê tylko swoje wczorajsze utrzymanie:
1.dwa nale¶niki z du¿± ilo¶ci± domowego serka waniliowego(serek naturalny, cukier br±zowy,wanilia), truskawkami i gar¶ci± musli bananowo-czekoladowego 2.lód wodny pomarañczowy,kanapka z dwóch kromek chleba orkiszowego z du¿± ilo¶ci± mas³a, szynk±, rzodkiewk±,ogórkiem i kie³kami + potem brzoskwinia 3.talerz sma¿onych ziemniaków, udo z kurczaka pieczone w ma¶lance i spora porcja surówki domowej 4.na mie¶cie lód w³oski wieeelki ![]() ![]() 5.kilka kanapek (tzn takie po³ówki): z konserw± turystyczn± i pomidorem ,pasztetem i pieprzem kolorowym i jeszcze jakie¶ warzywka podjad³am, nie chce mi siê my¶leæ potem do serialu podjad³am kilka paluszków solonych, a w ci±gu dnia gdzies by³a paczka (50 g) s³onecznika w skorupkach, czyli ko³o gar¶ci nie³uskanego ![]() jak to siê prezentuje?
#2994 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() A wszystko ju¿ u Ciebie okej?
![]() |
#2995 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 82
|
Witam. Ciekawi mnie, jak mój jad³ospis wygl±da pod wzglêdem ilo¶ciowo-jako¶ciowym. Zatem do rzeczy
![]() ¶n.: 4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych, jogurt Danone naturalny z ziarnami zbó¿ 175g II ¶n.: kanapka (2 kromki chleba razowego) - 1 kromka posmarowana margaryn± Ram±, do tego: plaster wêdliny, 2 plasterki pomidora, rzodkiewka, przyprawa do kanapek Fit up! Obiad: 4-5 ³y¿ek ry¿u br±zowego (po ugotowaniu) z przypraw± curry, spora pier¶ pieczona w czosnku i zio³ach <z worka>, niby-surówka: pokrojone 3 spore ogórki konserwowe, pó³ pomidora, 2-3 ³y¿ki kukurydzy z puszki naturalnie s³odkiej Podw.: b.du¿y kubek kawy z mlekiem 1,5% i kilkoma tabletkami s³odzika, b.du¿e jab³ko Kolacja: serek wiejski lekki 200g + wkrojone warzywa (2-3 du¿e ogórki konserwowe, pó³ pomidora, 2 ³y¿ki kukurydzy); 2 plasterki chudej wêdliny W ci±gu dnia jeszcze kilka gum do ¿ucia bez cukru i 2 herbaty czerwone. I jak?
#2997 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() ![]() To daje du¿± motywacje , ¿e mo¿na wszystko zmieniæ na lepsze ![]()
![]() |
#2998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2999 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy na menu ;-) Cytat:
Wieczorem jesc nie moge, za goraco, idzie zejsc z upalu po prostu. Zle mi sie spi z pelnym brzuchem. Podobno taka dieta to i na woreczek i na watrobe wlasnie, sle szczegolow nie znam. No ale jak tak ci ciezko to lepiej faktycznie nie mecz sie ;-)
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.