|
|
#2971 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gra o tron
Po prostu było błędem wywalenie Arianne bo rysowała sie kolejna problematyczna relacja ojciec-córka więc i Doran stawał się bardziej skomplikowana postacią. Bo wyobrażacie sobie co by Tywin zrobił gdyby Cersei powiedziała mu jako 14 latka, że straciła dziewictwo z jakimś bękartem ?
A tak to dali 3 miernoty zamiast zmniejszyć wątek bękarcic i miłości Bezrobaka do 7 latki xDD ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Właśnie. Bardzo ciekawi mnie Tyrion-Dany-Jorah. Skopali trochę wątek Baristana dlatego, że to on znał historie i jej rodzinę. ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- ![]() Tyrion w Wiedźminie
|
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
'Porzucone wątki' w V Sezonie
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
bez Arianne i jej brata to wszystko takie bez sensu jeśli chodzi o Dorne. Bo nic kluczowego się tam nie dzieje, tylko szaleją hormony kilku kobietom. No chyba, że coś jeszcze nas czeka w tym sezonie w Dorne.
|
|
#2974 |
|
Ha ha ha ha ha
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2976 |
|
Konto usunięte
|
dobry odcinek byl dzisiaj
![]() a jak mi ktos powie, ze znowu zly to nie wiem czego oczekuje podoba mi sie Tyrion jadący po Danny |
|
|
|
|
#2977 |
|
Konto usunięte
|
Za☠☠☠isty odcinek. Jestem na tak. Proszę więcej takich.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Szkoda, że ta dzika z córkami nie przeżyła, sensowna była. |
|
|
|
|
#2978 |
|
Konto usunięte
|
no szkoda
ale to jest ogolenie fabuła z ktorej czesci? czy zadnej? |
|
|
|
|
#2979 |
|
BAN stały
|
Mi też się podobał.
Ułożenie kręconych włosów -50 zł Valyrianski miecz- przypalenie dłoni Mina tej śnieżej qrwy-BEZCENNA No scena z Tyrionem i Dany mi się podobała. Szkoda, że nie opowiedział jakiś makabrycznych szczegółów, jak Szalony Król zamordował Starków a tej samej nocy zgwałcił żonę albo jak miał w planach spalić Królewską Przystań. Szkoda mi Joraha Myślałem, że podejmą decyzję, że jak Jorah wygra to Dany go znów przyjmie.Po co robić niezłą postać tej Dzikiej Kobiety skoro zaraz zginęła ? Czemu nie walczyli z upiorami ogniem ? Świetnie na nie działa, zapalają się od niego jak zapałki. Powinni zrobić trochę dłuższą walkę Jona z Innym. I o ile pamiętam to włócznia Innego nie pękła. Szkoda, że jej nie wzieli. I ten Blady Darth Maul jak się gapił na Jona. Wyzywał go. |
|
|
|
|
#2980 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez uwielbiam grę o tron. Na początku byłam bardzo, bardzo sceptycznie nastawiona do tego serialu i tylko jednym okiem zerkałam jak mój narzeczony oglądał. a potem sama nie wiem kiedy sie wciągnęłam i całe noce możemy oglądać, jakieś istne szaleństwo z tym serialem.
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Uzależnienie
|
Wun Wun <3 no i liczyłam, że ta dzika to będzie coś w zamian za Val
![]() a te dzieci to były makabra, wyglądały świetnie przerażająco! Danka straszny kołek w tyłku przy Tyrionie, wyglądała na zestresowaną, w ogóle nie podoba mi się motyw robienia z niej tej która powinna zasiąść na żelaznym tronie (a wg mnie serial bardzo nachalnie sugeruje takie myślenie), bo ani to mądre, ani to charyzmatyczne. Dany była fajna za czasów khala Drogo, teraz jest zimna i nieludzka, nie chce jej, a fuj. Szkoda, że Arya jest jakąś Laną Del Rey zamiast Cat no ale to się czepiam akurat Wujek Kevan jako namiestnik napawa mnie nadzieją na pewną akcję z kuszą ![]() Wydaje mi się, że słowa Sama nie trafiły do Olliego
Bridezilla ![]() Edytowane przez Antilia Czas edycji: 2015-06-01 o 16:15 |
|
|
|
|
#2982 |
|
BAN stały
|
A i podobała mi się scena z Theonem. Teraz Theon ma naprawdę przekopane bo oboje go molestują. Jeszcze fajnie zrobili bo Sansa jest o głowę wyższa
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry odcinek, Tyrion znów w formie, podoba mi się, jak z dystansem i bez zbędnego och i ach odnosi się do Danki. W końcu coś się zaczyna dziać w tym Mereen
Danka w końcu zachowywała się mniej tępo, choć i tak zbyt jaskrawo to kontrastuje z poprzednimi częściami. Postać dzikiej babki również przypadła mi do gustu - dlaczego ona musiała zginąć ![]() Minus całej sceny z dzikimi - jakim cudem Jon przeżył te kilkanaście sekund po tym, jak powiedział, że to on zabił Mance'a? Przecież w tym czasie z pięć razy zdążyliby go zabić. Zachowanie sept - strażniczek Cersei również w książce było zupełnie inne, nie tak agresywne. Z tego, co pamiętam, nikt na niej nie wymuszał przyznania się do win ani nie szantażował biciem łyżką Sama doszła do wniosku, że jakoś musi się wydostać i walk of punishment jest jedyną możliwością, by to zrobić. Co ciekawe - umorusana i rozczochrana Cersei jest nawet piękniejsza niż odpicowana Może to światło w celi czy coś, ale znacznie lepiej było widać, jakie ma świetne rysy niż z całą tą dworską otoczką wokół głowy. Za mało Winterfell, stanowczo. Theon ma tak wyprany mózg, że przypisuje Ramsayowi jakąś półboską wszchwiedzę Straszne to jest. Jedna rzecz mnie zastanawia - ulga, jaką widz czuje wraz z Sansą na wieść o tym, że Bran i Rickon nie zostali zamordowani. Jeszcze tego brakuje, by razem z Sansą zacząć myśleć, że jednak nie jest taki zły, tak, jakby umniejszało to morderstwo na dwójce małych dzieci.
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że Sansa zna już prawdę o swoich braciach.
Sceny z Innymi świetne, aż ciary przechodzą. Chociaż jak spadał deszcz trupów, a Jon i reszta stali i się gapili jak cielaki strzeliłam z pięć facepalmów, zanim rzucili się do ucieczki. Bohaterem odcinka jest dla mnie troll (?), który chyba jako jedyny chwycił za ogień. Jestem bardzo ciekawa, jak powitają go na murze.
|
|
#2985 |
|
Konto usunięte
|
Gdzie ogladacie nowe odcinki?
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Konto usunięte
|
a mi sie Danka wlasnie tepa wydala w tym odcinku, dobrze ja podsumowal, a ta dalej brnie w swoje
T:kto cie poprze, jak nie masz tam rodziny? D:a tam tego, bede krulową i tak |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja liczyłam, że to będzie jakieś nowe big love dla Jon Snowa.
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
No bo ona jest tępa, tylko tutaj trochę mniej, bo przynajmniej próbuje określić, o co jej chodzi, a nie tylko przewraca oczami do Daaria
![]() Jorah już przyprawia o facepalm ze swoim poświęceniem, a ona faktycznie idzie w zaparte z tym potępianiem go dla zasady. Fascynujące swoją drogą, jakie ma klapki na oczach w tupaniu nogą wobec ludzi, którzy chcą jej pomóc. |
|
|
|
|
#2989 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Też mi się podobał odcinek, chociaż te skaczące truposzki trochę śmiszne
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Odcinek super
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W końcu jakiś dobry odcinek, rychło w czas. Bijatyka ze stworami świetnie zrobiona i trzymająca w napięciu. Nie mogli tak wcześniej? Tyrion jako jeden z nielicznych mnie nie irytuje w tym sezonie (niech on nigdy nie umiera). |
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Danka strasznie naiwna. Myslu ze jak dotrze do Westeros to chlopi ja popra. Zwykli ludzie maja gdzies kto siedzi na tronie. Juz widze jak ona lamie to kolo. Strasznie arogancka jest i ten tekst o smokach. Szkoda,ze nie umie ich kontrolowac. Coraz bardziej wkurza mnie ta postac i nie chce jej na zelaznym tronie ale niestety ma ona duze szanse na tron.
|
|
#2993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obstawiam inwazję lodowych zombie i Dankę - zbawczynię wypalającą zombiaki smokami. Postać Danki jest strasznie niespójna i to mnie drażni - w dalszych częściach z myślącej dziewczyny (już nie bachora) przeobraża się w rozpuszczonego bachora tupiącego nogą. Dość mało wiarygodna metamorfoza. I ten bachor jest przedstawiany jako osoba robiąca polityczno - wojskową karierę i podejmująca polityczne decyzje. (Zupełnie inaczej niż w przypadku Joffreya, on po prostu przedwcześnie wylądował na tronie po śmierci "ojca".) I za tą osóbką dojrzali i doświadczeni ludzie (Barristan) idą jak w dym, niemal bezkrytycznie przyjmując każdą jej decyzję? Bo po krótkim czasie okazuje się, że cudowne dziecko miało rację, a wszystkim innym się źle zdawało? Kolejny absurd. No i wreszcie - czy jest realne, by tak się zachowywała osoba, która straciła męża i dziecko? W zasadzie nie pozostawiło to na Dance śladów, a to jest mało możliwe ![]() Dziwi mnie, że znając Martina, każdy inny bohater na miejscu Danki już dawno solidnie by oberwał w taki czy inny sposób, a tutaj mamy mało spójną i wiarygodną postać otoczoną kultem jednostki ![]() Niestety wszystko zmierza do tego, by stało się na odwrót. |
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Konto usunięte
|
Mozliwe, znam takie osoby w prawdziwym zyciu i nie widac po nich juz nic, mowia o tym normalnie bez mrugniecia okiem, widac ze sa szczesliwi. A ta jest jeszcze mloda, wiec tym bardziej sobie radzi.
Zawsze byla rozpuszczona, Viserys widzial to od poczatku, ze to rozpuszcony bachor, ktory dostaje wszystko na tacy i nawet nie rozumie, jakie to wazne i co z tym zrobic. Tak, inny bohater jakby stanal twarza w twarz z armia nieskalanych to by zostal przez nich polamany jak trzcinka. Jakby napadl na miasto to by sie rozbil o mury (jak Stannis, Renley, wszyscy w sumie), a ta siedzi w namiocie i nagle sie dowiaduje, ze juz jest krolowa. |
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jak laska jest ladna i ma cycki to wszystko jej wychodzi,nawet zdobycie miasta siedzac w namiocie
)))
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Cersei i Margaery też są ładne i jakoś bardziej wiarygodnie to wygląda. Nie mówiąc o Ygritte, która jak dla mnie pod względem damskiej urody w GoT wygrywa
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie wygrywa Cersei
swoja droga, ktora ma kase, przyjaciol, rodzine, wojsko, ugruntowana wladze, a wlasnie wyladowala w lochu, bo tak sie konczy w tych realiach chyba, ze sie jest Danką |
|
|
|
|
#2999 |
|
rqmarikaa
|
Wczorajszy odcinek mega, podczas walki dzikich i Nocnej Straży z Innymi, bicie serca czułam w brzuchu.
Ciekawe podsumowanie na tej stronie: http://westeros.pl/wszystko-co-music...ch-w-hardhome/ Denersis to przykład postaci, która z najbardziej lubianej stała się najbardziej irytującą dla mnie. A Tyrion jak zawsze dla mnie najlepszy podobnie jak Arya. |
|
|
|
|
#3000 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
niestety sodówa uderzyła, szkoda, że ona na 100% nie zostanie ukatrupiona ;/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

Myślałem, że podejmą decyzję, że jak Jorah wygra to Dany go znów przyjmie.

Danka w końcu zachowywała się mniej tępo, choć i tak zbyt jaskrawo to kontrastuje z poprzednimi częściami. Postać dzikiej babki również przypadła mi do gustu - dlaczego ona musiała zginąć
Sama doszła do wniosku, że jakoś musi się wydostać i walk of punishment jest jedyną możliwością, by to zrobić. Co ciekawe - umorusana i rozczochrana Cersei jest nawet piękniejsza niż odpicowana
Może to światło w celi czy coś, ale znacznie lepiej było widać, jakie ma świetne rysy niż z całą tą dworską otoczką wokół głowy.