|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
A co tu dziś taka cisza????
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem ale jak nikt nie pisze to siedze cicho...
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
No ja też na posterunku i zaglądam gdzie wszystkie sie podziały
Najgorsze że z nudów przeszukuję allegro i mam nieodparta ochotę cos pozamawiać
|
#2974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja trochę pospałam. Ostatnio codziennie muszę sobie uciąć drzemkę
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
O, myślałam że 6 stron będzie jak wrócę a tu co?
Jednak nie urodziłam w szafie w Ikei Wybiorę się tam jeszcze parę razy przed porodem, może za którymś razem się uda ![]() Mam następną komodę Myha jesteś bardziej wyposażona niż ja Ja nawet pieluch jednorazowych jeszcze nie mam Ale za to udało mi się dzisiaj kupić białą flanelę bez misiów
|
|
|
|
#2976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szukam gadżetów do pokoju małej typu lampka ,dywan Ja próbowałam zasnąć ale ni cholery w ogóle zła jestem bo chyba moi znajomi przesadzili Wczoraj zadzwoniła do mnie babka z jakiegoś towarzystwa finansowego i mówi, że ma numer od moich znajomych i chce sie umówić na spotkanie i czy mi pasuje środa czy czwartek Oczywiście przyhamowałam panią i kazałam podać skąd dzwoni i czym się zajmuje i była tak nachalna że ledwo dała się przekonać że nic nie chce od nich.A dziś znowu telefon facet z amplico że ma numer od innych znajomych i mi z ubezpieczeniem wyskakuje. Kurde chyba trzeba kogoś opierniczyć za rozdawanie mojego nr telefonu. Jak ja tego nie lubię wrrrr ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co liczysz, że jak urodzisz w tej ikeowskiej szafie to ci ja podarują w ramach wyprawki?
|
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To pozamawiaj, ja już dzisiaj zaszalałam (no może tak minimalnie, ale zawsze to coś) ![]() Ja jak rano dłużej pośpię, to nawet w dzień nie muszę Ale że dziś wstałam bladym świtem o 8, to po obiadku padłam ![]() Cytat:
![]() Ja stwierdza, że na pieluchy jednorazowe to mam jeszcze czas A flanelę bez misiów gdzie kupiłaś?? Bo ja dziś oglądałam na allegro, ale właśnie te misie i inne stwory mnie odstraszyły... Już się zastanawiałam, czy nie kupić kilku flanelek z motherhood - drogie są bardzo, ale przynajmniej np. w kropki
|
||
|
|
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poszłam spac o 0:00. Ogólnie długo spałam, ale zauważyłam zwiększone zapotrzebowanie na sen w ostatnim czasie. Może robie zapasy ![]() Jeśli chodzi o Ikea to może jest jakas akcja ciężarówek bo jak bylam w sobotę to tez krążyły koło szaf w wiekszych grupach ![]() A ja mam flanele z misiami |
|
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A akcja z ciężarówkami niezła Przywozisz do domu szafę otwierasz a tam ciężarowy w karty grają
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
ja ostatio mało piszę bo mam sesje, wiec wkuwam i robie projekty i jakos tak mi czas ucieka do tego Franek ma jakieś nocne problemy ze spaniem, cześto sie budzi i płacze, jakieś lęki ma przez to i ja chodze nie wyspanapoza tym wszystko oki ![]() powoli zaczyna raczkować i sam sie podnosi do pozycji stojącej wiec postepy są bardzo widoczne ![]() witam nową koleżankę Elizę i jej fasolkę no i ide Was doczytać ![]() no i w sobote wybieram sie na panienski do kumpeli, już zapomniałam jak to jest imprezować, mam wrażenie że to już nie dla mnie ale zobaczymy
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-14 o 22:45 |
|
|
|
#2984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo albo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ci fajnie z tym panienskim-mnie nie ma kto zrobic i pewnie bede siedziala jak ta wogole moje dziecko dzisiaj konczy 12tyg jestem w szoku,jednak to prawda ze jak sie ma dzieci to po nich widac jak czas zasuwa a Michas nie dobry jest cos od wczoraj.u mnie to bankowo ten skok.ale daje popalic.wszedzie zle na rekach zle,jak lezy zle,w wozku zle przy cycu bee-normalnie porazka.a moi starzy tylko chodza i w kolko gadaja : "ojej a czemu on znowu placze-jemu napewno cos jest","moze go podnies bo tak ciagle lezy" itp.normalnie przez nich czuje sie jak wyrodna matka |
||||
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój Franek konczy 37 tygodni i też wiszą nad nim czarne chmury, pioruny i grzmoty
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja uwielbiam takie imprezy ![]() To proszę sie tak nie czuć bo jesteś wspaniałą mamusią ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Justa 5 rano? co ty tutaj robiłaś o tej godzinie?
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
HEJKA
ELIZKA witam a ja po wizycie u pediatry :rolley es:no i wyszło na to,że to nie są kolki tak jak myślałam!!!Zuźka ma nieżyt żołądka i takiproblem może być do 6 mż![]() mam odstawić wszystkie leki,kropelki i inne pierdułki i tylko masować brzuszek i kłaśc ją najczęściej na brzuszku i już widzę poprawe![]() dla przyszłych mamusiek!!!!! ten nieżyt u Zuźki charaklterysował się tym,że jak tylko zaczynała jeść to od razu się kurczyła,płakała,później szły pierdki i przy nich masakrycznie płakala ![]() ja myślałam,że to wiecznie trwająca kolka,tylko kolka to ponoć atakipłączu a ona płakała cały czas![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- MADZIK współczuje takiej sytuacji ![]() kurde chyba kiedyś te dzieci to jakieś inne były,bo moja mama mówi ,że my tak nie płakaliśy możę coś w tym jest![]() a panieński to Myha ma racje my Ci zrobimy!!!umówimy się przy kompach z soczkami i winkami (bo ja już mogę
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#2989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
Lulka dobrze ze to zbadalas,przynajmniej wiesz na czym stoisz i wiesz czego masz nie robic tule was mocno.no i wstaw moze jakies foto Zuzienki ja pozniej moze cos wrzuce jak wroce ze spacerosa
|
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Justa spac nie mogłaś??
A ja dzis wstałam o 9 Lulka, całe szczescie ze znalazłaś dobrego pediatre kóry określił przyczynę.....teraz juz powinno być lepiej Madzik twój ślub w tą sobotę? Wczoraj odwiedziła mnie koleżanaka z pracy.....rozmawiałyśmy o rzeczach które są potrzebne noworodkowi.......no i stwierdziła ze sterelizator bede potrzebować? To prawda? |
|
|
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Tak hihi ,myślałam ,ze te imiona co macie podane to waszych dzieciaczkow
|
#2993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy ja wiem? ja nie kupuje wychodze z założenia, ze moja mama nie miała takiego wynalazku ani innych i jakos dawała rade wiec ja chyba tez dam
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witaj Eliza ![]() Kurde ja chyba przed zakupem wózka dla Ewy kupię wózek dla siebie. Ledwo łażę, siedzieć nie mogę, leżeć nie mogę No i oczywiście doczytałam, że nie mogę uzywac żeli rozgrzewających i dupa z tym wszystkim. lulka, suuuuper, że wiesz co dolega Zuzi. Nareszcie malutka będzie się mniej męczyła. madzik na ten panieński, to mamy robić się na bóstwo??
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Lulka dobrze, że wreszcie masz konkretną diagnozę i wiesz, jak pomóc Zuzi To kiedy ten panieński robimy?? ![]() Cytat:
Dorcia to nieźle Cię wzięło, współczuję...
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
Lulka cieszę się że w końcu dowiedziałaś się co jest Zuzi, to najważniejsze, wiadomo najlepiej by było gdyby jej nic nie dolegało ale skoro już coś dolega to lepiej wiedzieć co ![]() Cytat:
![]() Kurcze ale jestem dzisiaj roztrzęsiona, chciałam wyjść na 2 godz na przepustkę pozałatwiać parę spraw, to mi lekarz powiedział że tu nie ma przepustek i muszę mu podać naprawdę dobry powód żebym mogła opuścić szpital powiedziałam że muszę do banku coś podpisać a on mi na to ma pani męża dopiero jak się rozbeczałam to zgodził się na 1,5godz i to mam wpisać że na własne żądanie. Ciut nie więzienie, tak to by mnie już 2 dni temu wypisali żeby nie dzieci, a jak na chwilę chcę wyjść to już nie
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Hej baby
![]() Ktoś pisał o sterylizatorze ,mnie się nie przydaje. Jesli karmisz piersią to w sumie do wysterlizowania zabawek,ew.smoczka ![]() Lulka,dobrze,ze przyczyna bólu brzuszka Zuzi sie wyjasnila Przepraszam,ze tak piszę bez ładu i składu,ale mam 1000 rzeczy do zrobienia,szykujemy sie powoli na spacer ,a do tego walcze z nawałem pokarmu ,mam lekki stan zapalny,i czuje sie jak kupa ale to nic Wazne,ze młoda wcina aż miło ![]() AAaa.... Dania ,uzywam juz wielorazowek,ale narazie tylko na dzień Fajne są,mloda ma ładniejsza skórę
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma szans ze samo minie? Tez myślę ze bez sterylizatora mozna sie obejsc.....ale jak kosztuje tak mało jak Asia pisze to mozna sie skusić.... Karina, jak twoja macica? |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pieluszek, to dajesz mi kolejny argument za... Zresztą ja bym bardzo chciała, tylko ceny mnie odstraszają, a raczej mój brak kasy ![]() Ja mam dziś jakiś strasznie senny dzień, zresztą moja młoda też Wstałam późno, a już mi się spać chce.......
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stokrotko zgadzam się z DAnia-piszesz jak szczęsliwa mamusia i dajesz nadzieje, że da się jednak karmić piersią bez jakiś większych problemów.ja też mam dziisaj jakiś senny dzień. Martyna z rana tez nic się nie odzywała. Teraz dopiero postanowiła potrenować wyciąganie i dobrze bo już oczywiscie sie martwiłam Coś czuje, że dzisiaj tez utne sobie mala drzemkę popołudniu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

Wybiorę się tam jeszcze parę razy przed porodem, może za którymś razem się uda
Wczoraj zadzwoniła do mnie babka z jakiegoś towarzystwa finansowego i mówi, że ma numer od moich znajomych i chce sie umówić na spotkanie i czy mi pasuje środa czy czwartek
Oczywiście przyhamowałam panią i kazałam podać skąd dzwoni i czym się zajmuje i była tak nachalna że ledwo dała się przekonać że nic nie chce od nich.

przez to i ja chodze nie wyspana
albo
jestem w szoku,jednak to prawda ze jak sie ma dzieci to po nich widac jak czas zasuwa 
05.06.2010