|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja]
uważaj przy zamówieniu.. w niektórych paletach 10.60 to jakiś ultrajasny fiolet o_O też przymierzam się do kupna tej farby dzięki recenzji enn i niskiej cenie ;p
|
|
|
|
#2972 |
|
Przyczajenie
|
ja przy czerwonych włosach zrobiłam sobie ciemno bordową w sumie nawet bardziej fioletową grzywkę. zaczęło się jak zwykle od przypadku a później stwierdziłam, że całkiem nieźle to wygląda i to kontynuuję
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobię tę pomarańczową jak tylko dorwę się do Venity
![]() Jeśli mi nie będzie pasować to zmienię na fioletową. ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Zastanawiam się jaki kolor wziąć? Mają albo złoty oranż (na opakowaniu żółty
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wrażenia odnośnie prepigmentacji po 2 myciu włosów: kolor traci nieco na intensywności, ale w ogóle nie robi się jaśniejszy, jak to miało miejsce poprzednim razem (a wtedy po 2 myciach był już naprawdę jasny).
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
a ja zamówiłam u mnie w mieście scandic line
będzie za 22zł co prawda, ale i tak wychodzi lepiej niż jakbym miała zamawiać z internetu. zastanawiam się czy czasem jednak nie robić 6%, bo jak enn_ piszesz, że robi się taki jasny, hm... a ja tam mogę mieć nawet ciemniejszą czerwień byleby ostrą.
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry,jestem nowa i szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.Ponieważ znudził mi się mój ciemno brązowy-prawie czarny kolor wcześniej farbowany,teraz z odrostami,postanowiłam że zapytam expertek w tej dziedzinie.Marzy mi się taki kolor
img137885.fryzury-dlugie.1368623 stąd moje pytania,czy mahoniowo czerwony brąz loreala to jest to? i jakie prawdopodobieństwo że mi wyjdzie podobny |
|
|
|
#2977 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam że zaśmiecam ale zalezy mi na odpowiedzi
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() @sandrunia: farbą drogeryjną nie rozjaśnisz ani o ton włosów farbowanych na ciemno; wyjdzie Ci co najwyżej poblask koloru. |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić tę grzywkę na pomarańczowo, chociaż mam teraz wątpliwości, bo włosy mam ciemne i nie wiem jak to będzie się komponować.
![]() Na pewno nie będzie to efekt jak u dziewczyny z załącznika. No nic, zobaczymy, co najwyżej wrócę do czerwieni na całej głowie. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Coś mi rozjaśniacz nie chce rozjaśnić grzywki. ![]() To znaczy cośtam się rozjaśnia, ale strasznie mało, zwłaszcza jak na moje włosy. Myślicie, że to kwestia prepigmentacji?
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było i szalenie się rozpisałyście
Enn: przez parę dni miałam coś takiego jak ta dziewczyna z fotki, mam cieniowane włosy i tak jakby spodnią warstwę potraktowałam dwiema kąpielami rozjaśniającymi dzień po dniu. Efekt był całkiem fajny, mimo że kolor był jasnoróżowy i jasnorudy na zmianę Później odświeżałam czerwień tonerem, a na tą warstwę dałam fioletowy toner i teraz mam już coś między jasnym fioletem a różem.Za ok 10 dni będę farbować scandic line (dałam 19zł we fryzjerskim), a teraz stopniowo jak kolor schodzi, robię kąpiel rozjaśniającą i na to toner albo maskę z oystera dla odświeżenia ^.^ włoski są coraz jaśniejsze i może wreszcie uda mi się osiągnąć TEN kolor
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
A ja widziałam dzisiaj dziewczynę z czerwonymi włosami i pomarańczowymi końcówkami. Pewnie efekt zaraz po farbowaniu był rewelacyjny, ale... Nie przekonało mnie to. Jakoś te rude końcówki za bardzo kojarzyły mi się ze spłukaną czerwienią. No i bardzo podkreślało zniszczone końce...
Czerwień i fiolet to chyba lepsze rozwiązanie... ![]() Ale nie wiem. Jakoś zobaczenie tego "na żywo" zupełnie mnie nie przekonało. Nadszedł upragniony dzień! WYPŁATA! *cichutko wymyka sie na allegro celem popełnienia zakupu Majicontrastu* Tylko teraz mam dylemat. Rouge czy magenta?
|
|
#2982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, nawet się zastanawiałam czy to nie może być kwestia czegoś innego, ale nic nie wymyśliłam.
![]() A włosów nie oszczędzam podczas mycia, bo myję je zawsze przy okazji baardzo ciepłego prysznica, najczęściej myjąc 2 razy. Co do pomarańczowej grzywki (a raczej dolnej części grzywki i duuużego pasma obok) - wyszło świetnie, ale, cóż, nie pasuje mi to w ogóle. Jutro zrobię ją na czarno.
|
#2984 |
|
Rozeznanie
|
hehe wszystkie się lastradą będziemy farbować? ja też już zamówiłam..
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
kurrrwwwaq dziewczyny nie macie pojecia jaka zła jestem.. bylam we fryzjerskim gówno tam maj a w rossmanie i realu też nic ani kallosa, ani mariona ani gloria ani allwaves ani scandic line.. kuurrrde kupilam jedynie maseczke 1000ml za 20zl bananowa z migdalami i jedwabiem ma fajny sklad i za☠☠☠iscie pachnie pozatym olejek rycynowy za 2zl buteleczka 50ml no i chyba farby na necie kupie o ile zdaza mi je wyslac,.. masakra jakas..pozatym farbowalam wczoraj wlosy farba ktora sobie z niemiec przywiozlam ale fotki pokaze jak wroce z PL papa
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
sprawdzimy jak wychodzi każdej z nas
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim, ja się pochwalę moją czerwonością: Allvawes 0,6 (zdj. 1) na spraną Płomienną Iskrę Joanny (zdj. 2). Wszystko fajnie, ale widać troszkę rudego po pierwszym myciu -.-'
Edytowane przez grouchysnaper Czas edycji: 2012-04-11 o 14:50 |
|
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no niestety kochana ja też wszystko zamawiam z neta, bo nawet w małych drogeriach badziew ten co w sieciówach.. zamawiaj szybciutko to zdążysz, ja zamówiłam i przelałam kasę w pon i już dzisiaj babeczka mi wysłała farbę ... Ależ ty farbujesz te włosy co chwila! Ja to chodzę z rudymi prześwitami i w sumie jakoś to zlewam... kiedyś miałam większą obsesję ale chyba już mija ;p Variance, ano! dobry pomysł ;p zastanawiam się tylko jakiej wody użyć...? Pewnie najlepiej użyć 2 różnych.. Jak wy farbujecie inną mieszanką odrosty a inną resztę włosów? Nie wiem jak poinstruować mamę przy nakładaniu farby..
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
uolcia: ja mam właśnie odwrotnie, kiedyś mogłam chodzić i 4 miesiące w coraz bardziej wypranym rudym i z mega odrostami i nie dość że nie przeszkadzało mi to, to jeszcze kolor łapał bardzo mocno po takim przetrzymaniu ^.^ A od nowego roku jakoś nie mogę długo wytrzymać jak kolor traci na intensywności...
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z czerwonych zrezygnowałam jednak
![]() Mam niebieskie, zdjęcia wstawiłam na wątek "farbowanie włosów na niebiesko"
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
zamowilam ta lastrade juz a allwaves czekam na odpowiedz czy maja ten odcien .. meadow- ty zdrajczyni ![]() uciekam spac.. buzki
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chyba zdecyduje się na 6%, chociaż może teraz bym zrobiła 9%, a następnym razem 6%... mam jeszcze 2tyg na przemyślenie
|
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
też tak zawsze robiłam, tylko że tym razem chciałabym nieco rozjaśnić pofarbowane już włosy, a nie chcę by odrost się wyróżniał (jestem blondynką) ;/
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa teraz dopiero to zobaczylam co napisałas ![]() no ja farbuje teraz co 3-4 tygodnie odrosty albo calosc zalezy jak wygladam tego goldwella co mi zostalo prawie 2 tubki chyba sprzedam bo paskudnie rudy mi zostaje po 2-3 tygodniach..;/ allwaves 2 tubki zamowilam więc się juz ciesze co do pianek/tonerow to bede w niemczech myslec bo to akurat cenowo podobnie wychodzi.. ![]() Pozatym thedarksideoflight kochana to ty tak długo z odrostami i rudymi wlosami potrafisz łazić? aaa ja bym zwariowała ![]() Laski wogole kupilam olejek rycynowy ale taniocha za 50ml 2 zl dalam i chyba kupie jeszcze ze 2 sztuki bo sezamowego nigdzie nie maja;/ Jutro 1 mycie po farbowaniu aaa ![]()
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Moje eksperymenty z pomarańczową grzywką okazały się być wbrew pozorom bardzo korzystne.
![]() Teraz mam 80% grzywki pomarańczowoczerwone przez co wydaje się, że całe włosy takie moje są. A ładnie się to stapia z resztą i nie wygląda jak jakieś pasemka, po prostu jak arielkowe włosy.
|
#2997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Majicontrastnęłam się rougem ![]() Ledwo przesylka przyszła, a ja pognałam do fryzjera fryzurkę odświeżyć, a potem w domciu mama mnie paćkała mazią o idealnie czerwonej barwie. Gęsta mieszanka jak diabli, w proporcjach 1:1,5 mieszana. I wydajna jak chol... no, bardzo. Na moje włosy spokojnie starczyłoby pól opakowania. Tak sądzę ![]() Barwiłam się około godziny. Mogłam dłużej. Może następnym razem... Efekt? AWWWWWWW... Rubin! Skrzący, niepomarańczowy, czyście krwisty RUBIN. Nawet ciemniejsze partie włosów rozjaśnił ładnie. Odrosty, ciemne diabli, nie odznaczają się nic a nic. Jeżeli wytrzyma w tej formie chociaż 2 tygodnie to wykupuję roczny zapas. Mój ci on! I zdziwiłam się bardzo, bo... one są dokładnie takie same, jak widziałam na tych wszystkich cudownych zdjęciach z neta, przedstawiających rzekome "after Majicontrast". One takie sąąą! I jak tam Wasze czerwoności? Pokazywać efekty, już już! ![]() Sugar, sezamowy mają w marketach na dziale spożywczym ;P Mój jest z Kauflanda i dziala ;P Ciemniejsze końce to efekt cienia Bo w sumie ciemno już było. Postaram się dodać zdjęcia w świetle dziennym.Czerwono mi
Edytowane przez Nedera Czas edycji: 2012-04-12 o 22:40 |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kuś, ja się cieszę z mojego ekstremalnie taniego Scandica, który daje piękny kolor i próbuję sobie wmówić, że jasne włosy to nie dla mnie (bo taka smutna prawda, ale co ja poradzę na to, że jednak CHCĘ)
![]() Rewelacyjnie wyszło, proszę o więcej fot.
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na mnie majicontrast czeka, już za jakieś 2 tygodnie sie nim pofarbuję
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Pokażę, pokażę, jutro.
![]() Mówiłam już, że powinnyśmy kiedyś stanąć wszystkie koło siebie i zrobić fotę i dopiero wtedy byłoby widać jaki naprawdę która ma kolor włosów? ;D
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

Później odświeżałam czerwień tonerem, a na tą warstwę dałam fioletowy toner i teraz mam już coś między jasnym fioletem a różem.

Jutro zrobię ją na czarno.