|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy! Cz: XII
bunny,
nie wiem jaki jest Twoj dziadek, ale duzo starszych (i nie tylko!) ludzi pewnie warczaloby w takiej sytuacji, ale to nic: zrobilas przysluge, kurz i plesn sa niebezpieczne dla zdrowia, a w czystosci jest po prostu milej i przyjemniej. Dobra z Ciebie wnuczka! buahhot, Ja chce psaaaaaa!!!!!! (Tzn mam, ale w Polsce, tutaj nie moge miec i tak strasznie, strasznie za nim tesknie!!!)
|
#2972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekamy na fotki !Cytat:
chociaz u mnie od wczoraj ładniej sie zrobiło i nawet słoneczko jest ![]() i dziekuje ![]() Cytat:
włosy to jedno ale skóra tak samo cierpi, trzeba dobrze nawilżac, chyba ze znajdziesz basen z ozonowaną wodą ![]() Cytat:
mi pazury tez jakos szybko rosną, 2 mm na tydzien to spokojnie, ale dopiero to zauwazylam jak miałam żel, wtedy odrost po 2 tygodniach był taki ze trzeba było juz uzupełniac
|
||||
|
|
|
#2973 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
tylko myślałam, że jak mam szampon specjalnie dla psów rasy białej to troszkę wyeliminuje ten kolor, ale tak naprawdę to mi nie przeszkadza, kocham wszystko w mojej Kali, nawet te żółte włoski ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz ponad 20 lat temu odkad zyje sam. ale zawsze ona za niego wszystko robila, a efekt jest taki jak teraz... jemu brud nie przeszkadza, a nie wietrzy bo nie chce zeby muchy do domu wlatywaly
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
a to jutro masz egz praktyczny na prawko
![]() mi dość szybko rosną resztę spiłuję ![]() a Ty się tipsem podratujesz i a pazurek będzie sobie rósł spokojnie
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj z tymi wlosami to dziwnie jest , np moja cora ma wlosy ciemne dosc mocno ( mysie, ciemne- popielate ) ,a po rozjasniaczu jej wychodza prawie biale , zero zoltka . Moja mama ma problem na podobnym kolorze bo pomaranczowo jej lapie . Wiec moze od barwnika wlosa jakos zalezy. za to mimo zes zamraudzila Twoje wlosy sa sliczne calosciowo o !
|
|
#2977 |
|
Rozeznanie
|
Ja uzywalam zawsze tych szamponow dla bialych psow*, one nie za bardzo dzialaja szczerze mowiac. Dobrze natomiast na zachowanie bieli dziala chodzenie do dobrego psiego fryzjera i trymowanie, a nie strzyzenie. No ale to dla terrierow, o szorstkim wlosie - Twoja jest jeszcze mala poza tym, prawda? Ile ma?
* Tzn nie ja, lol, tylko uzywalam ich do mycia mojego psiaka
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze masz takie podjescie do malej ja lolke piore zawsze po pobycie na dzialce u mamy i dziadka- np. wczoraj z tego wzgledu ze tam bawi sie z psami łancuchowymi i pchel by mi nawiozla do domu ale lubi sie kapac, kapie ja w szamponie moim j&j- i nie ma podraznien ani suchej skory jak miala po szamponie dla psow- az spojrzalam na sklad i nigdy wiecej
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bunny Pokażę jak zrobię nowe, bo wczoraj wieczorem się wkurzyłam i obgryzłam wszystkie. przeważnie to już po 2 dniu była sraka.I kurde. Co z tego,że mi się nie zapowietrza, jak jeszcze ten przedłużony pazur (na formie) na niektórych palcach odchodzi po boczkach. Już sama nie wiem, co robię w tym źle. Obejrzałam te filmiki, co mi kiedyś podałaś, ale nie w tym chyba tkwi problem. Współczuję paluszka! Karabelka Oj tam,oj tam. Ja od dziś przez tą siwulką noszą wielką materiałową opaskę z kokardą, taką dookoła głowy i nie widać babulki Buahhot Połączmy brutucha z tą Twoją zobaczymy co wyjdzie hahaha
|
|
#2980 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też bym chciała taką niespodziankę od TŻta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2983 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Ja się na składach nie znam aż tak, wiem o silikonach sls, ale reszty składników nie znam, więc nawet ciężko mi jest ocenić skład szamponu dla psa ![]() haha coś małego by wyszło, ale co, nie wiem ![]() Encha oj tak, cudowna niespodzanka, przekochana |
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- może by tak mojemu płukankę zrobić |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale już nie kupuje (na wyjazd zbieram)
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam porobić fotki całości, ale pogoda nadal tragiczna wiec w swietle dziennym bez lampy nie mam fotek bo albo wychodzą mega szare, albo białe wiec bez sensu. Zrobiłam normalnie w dziennym z lampą
Troche są takie poodkształcane miejscami bo chodziłam w warkoczyku wczoraj Przy okazji wklejam zdjęcia kity - chyba juz nie jest z nia tak zle jak bylo w najgorszym momencie wypadania co? ![]() Końcówki wiem do podcięcia koniecznie ale sama tego nie zrobie bo mi sie głównie sianują końcówki na tej krótszej warstwie... a musze ze tak powiem oswoić sie z myślą fryzjera bo boje sie ze mi pocieniuje bardziej A ja chce tylko końcóweczki na każdej warstwie
|
|
|
|
#2987 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj u mnie pada i chodziłam sobie w szortach i emu dziewczynki fotki ostatnich zakupów w albumie ![]() bluzka z poniedziałku to ta co pokazuje na sobie ![]() ta koszula to kupiona z wizją wkładania jej do jeansów ![]() bokserki standard to już choroba ![]() i body wbrew pozorom jest dekolt
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Buahhot
A tżcik nie zazdrosny o pieska? Mój strasznie zazdrosny i cały czas go obraża-Brutus głupi, Brutus szczeka, Brutus krzywo sra, nie może to to to i cały czas podważa sposób w jaki staramy się go z mamką wychować -.-. Jak zazdrosny dzieciak.
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
Jedna rada: nawet biale psy najlepiej kapac jak najrzadziej - tylko wtedy, kiedy jest koniecznosc. Im czesciej bedziesz kapac, tym bardziej miekki i suchy i delikatny bedzie wlos - i bedzie mocniej lapal brud. Duzo czesania, szczotkowania itp - kup dla niej cos w stylu tangle teezera, skoro nie lubi grzebienia. Moja babcia swojego westie prala zdecydowanie za czesto i ma taki jedwabisty wlos teraz, ktory po 3 minutach robi sie szary...
Ponownie - to doswiadczenie glownie sie tyczy szorstkowlosych psow (jak moj westie), ale i tak: malo kapac i myc, duuuzo duzo duzo duzo czesac!
Edytowane przez Juliszka Czas edycji: 2011-07-29 o 11:14 |
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to po c12 to po tygodniu juz plukanki bo zolte byly jak skorka banana ![]() u mnie tylko odrost jest bardziej zloty niz dlugosci ale to sie wyrownuje, zreszta trzeba by sie z bliska przygladac. z daleka nie widac, w swietle dziennym tez, no i ja po kazdej farbie mam lekka roznice odcienia bo wlosy za ciemne na takie jasne blondy to co sie oszukiwac... dziekuje! i jasne ze wszystko zalezy od barwnikow we wlosach ale najgorsze sa te ciemne i popielate naturalnie i taki jest fakt...
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój popiel to przecież jak dobrze światło zimą błysło to aż w zieleń wpadał Ale u ciebie dobrze to wszystko na całości wygląda
|
|
|
|
|
#2995 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj leżał pomiędzy mną a psiakiem- był zadowolony, że lezy między dwoma kobietami |
||
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-zle przygotowan plytka na bokach palcow- ja wiem ze tam ciezko pilnikiem podjechac ale trzeba powoli i dokladnie plytke przygotowac, kazdy zakamarek - za cienko zelu na bokach paznokcia w sensie za cienkie scianki - za grubo zelu na boczkach- za grube scianki- prawidlowe scianki sa rowne czy gorna czy boczne i maja ok 1mm grubosci. Cytat:
a z tymi koncami to wytlumacz dokladnie fryzjerce ze chodzi ci o milimetrowe podciecie gornych partii a wyrownanie dolu czy jak tam chcesz i tak ci zrobi- tylko pogadaj z nia i sie upewnij ze zrozumiala- powiedz ze zapuszczasz i kazdy mm wazny jest dla ciebie
|
|
#2998 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() najbardziej mi się podoba ta bluzeczka, którą masz na sobie Cytat:
![]() i kitka chyba faktycznie przybrała w objętości |
||
|
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
novelove,
Jeszcze jedno - paznokcie lubia odchodzic, gdy sa zbyt plaskie i nie maja dobrze uformowanego stresu, ale to zalezy od tego jak je "traktujesz" ja skrobie, stukam, drapie, podwazam paznokciami rzeczy itp, wiec troche musza byc "brzuchate" u mnie. Na jakich materialach pracujesz?
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz zdradzę Wam tajemnicę tej "bluzeczki" była sukienką jak ją kupiłam ale spory rozmiar i na dupie wisiała to ją ciachnęłam i obszyłam na maszynie i jest bluzka teraz zastanawiam się co pokombinować z koszulą bo zafascynował mnie styl pin up i mam sporo już na liście następnych zakupów będą groszki i kratki
Edytowane przez xLADYx Czas edycji: 2011-07-29 o 11:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

to czekamy na fotki !
włosy to jedno ale skóra tak samo cierpi, trzeba dobrze nawilżac, chyba ze znajdziesz basen z ozonowaną wodą
doradzcie czy zrobić odrost zeby w miare byl kolor jednolity bo ten rudawy jest masakryczny.
tak naprawde zeby bialy pies byl caly bialy to bys musiala go non stop kapac- jak sasiad swoja pitbulke.