Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 00:36   #2971
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Kocham brzydale ()
A co do poprawności wypowiedzi - wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Moim profesorom też zdarzają się potknięcia językowe czy tautologie
Tautologie? Tautologie? Technicznie rzecz biorąc to wspaniale, bo świat idealny oparty byłby na samych tautologiach. Poczytaj o logice dwuwartościowej lepiej.

Cytat:
Napisane przez foxxxy Pokaż wiadomość
aO Boshe!
Powiem wam zadziwiającą historię (krótką) o kobiecie zwanej "Żelazną damą". Generalnie pracoholiczka. Wypracowała sobie świetną pozycję w ogromnej międzynarodowej firmie, którą prawdopodobnie szkoda jej było stracić. Czemu? W momencie kiedy zaszła w pierwszą ciążę w pracy była do końca. Wróciła następnego dnia po porodzie Mleko dla niemowlaka pobierała sobie w pracy i przesyłała 2-3 razy dziennie kurierem ekspresowym do domu Podobno przy drugim dziecku poszła na 2 tyg. do domu, ale ta historia i tak robi na mnie wrażenie. I tak! Ta pani naprawdę istnieje

Podobno, podobno, podobno. Z prasy brukowej ten przykład?
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 07:00   #2972
kurakowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez violonczelistka Pokaż wiadomość
Może to dziwne, ale nie rozumiem dlaczego rodzice na plaży zdejmuja majki swojemu małemu dziecku i pozwalają biegac na golasa. Za Chiny tego nie pojmnę. Tak jakby nie mogło biegać w majtkach. Normalniej i zdrowiej - w końcu takie dziecko może usiąść na piachu i zabrudzić swoje okolice intymne. W skrajnym przypadku nabawić się infekcji . Taka infekcja jest trudna do wyleczenia u dziecka ( wyobrażacie sobie podawanie maści dopochwowej dziewczynce która ma 2 latka?) i po co narażać malucha na doustne antybiotyki ? A owsiki i inne pierdoły ? Nie mówiąc już o tym, ze nie każdy może mieć ochotę patrzec na genitalia czyjegoś bobasa lub na plaży znajduje się jakiś pedofil.
też mnie to wciąż dziwi i dziękuję mojej mamie, że mi tego nie robiła
Stary 2011-09-28, 10:25   #2973
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29668459]
[/QUOTE]

Z wczorajszego faktu
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:09   #2974
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Z wczorajszego faktu
Fakt wie wszystko.
Pamiętam, jak po katastrofie smoleńskiej na pierwszej stronie było: Piloci krzyczeli Jezu, Jezu!
A co krzyczeli naprawdę?
Bardzo wiarygodna gazeta
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:19   #2975
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Fakt wie wszystko.
Pamiętam, jak po katastrofie smoleńskiej na pierwszej stronie było: Piloci krzyczeli Jezu, Jezu!
A co krzyczeli naprawdę?
Bardzo wiarygodna gazeta
To była ironia

Ale fakt faktem, Fakt to ma zawsze najlepsze okładki
Stary 2011-09-28, 16:07   #2976
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
O tym nie słyszałam, ale znam konkretne imię i nazwisko tej Pani i firmę, w której pracuje i to nie jest historia wyssana z palca

Ale mam dla Ciebie link zamiast tego, który ostatnio nie działał
http://allegro.pl/za-darmo-wynajme-s...840240683.html
Wierzę
A to co w linku jest lepsze niż się spodziewałam

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:18   #2977
I am Rock
lokalna gwiazda

Ale że chętnych nie było?
Stary 2011-09-28, 16:21   #2978
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29668459]Tautologie? Tautologie? Technicznie rzecz biorąc to wspaniale, bo świat idealny oparty byłby na samych tautologiach. Poczytaj o logice dwuwartościowej lepiej.

[/QUOTE]
czy mi się wydaje, czy Ty się ciągle czepiasz?

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ale że chętnych nie było?
To mnie też dziwi
Serio, jakbym miała mieszkać koło Krakowa przemyślałabym sprawę Powaga.

Stary 2011-09-28, 16:48   #2979
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Wierzę
A to co w linku jest lepsze niż się spodziewałam
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/ak...3,0:pag:1#nav0

czy to przypadkiem nie ma żadnego związku?
Stary 2011-09-28, 17:06   #2980
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

Przeczytałam ten artykuł i zdębiałam, jak można być tak głupim, jak ta kobieta z artykułu... Ale jak widać można i nie ona jedyna.
Stary 2011-09-28, 17:23   #2981
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość

Że to ten sam imprezowy domek do wynajęcia?
Stary 2011-09-28, 17:43   #2982
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Reme Pokaż wiadomość

Przeczytałam ten artykuł i zdębiałam, jak można być tak głupim, jak ta kobieta z artykułu... Ale jak widać można i nie ona jedyna.
No... ale jednak trochę mi jej szkoda.

Stary 2011-09-28, 18:12   #2983
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:
No... ale jednak trochę mi jej szkoda.
Mi też...
Nie spodziewałam się, że takie ogłoszenie może mieć taką genezę.
U nas prawo faktycznie jest na niekorzyść właściciela. Jeśli np. wynajmuje się komuś mieszkanie, a np. wtedy kobieta wynajmująca je zajdzie w ciążę to nawet jak nie będzie płacić właściciel nie ma jej prawa eksmitować. Co jest jakimś nonsensem. Są ludzie, którzy to bezczelnie wykorzystują.
Stary 2011-09-28, 19:06   #2984
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
ast tego, który ostatnio nie działał
http://allegro.pl/za-darmo-wynajme-s...840240683.html

ten fragment mnie najbardziej rozbawił: "WARUNEK: nie chcę osób karanych ani innych podejrzanych typów, jestem uczciwym porządnym człowiekiem i w uczciwy sposób chcę zorganizować sprawę, więc z góry dziękuję za wszelkie podejrzane propozycje - uprzejmie informuję że takie będę zgłaszał na policję."

E no jasne, sprawa jest tak uczciwa i normalna, że aż link do aukcji huczy po necie

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 19:58   #2985
201606280916
Konto usunięte

Cytat:
Owszem, notariusz odczytał akt, ale do mnie zupełnie nie dotarło, że zamiast wziąć pożyczkę, sprzedaję dom.
No ręce opadają. Strasznie mi jej szkoda, ale sama jest sobie winna. Mam nadzieję, że mimo to wszystko ułoży się po jej myśli, bo takich cwaniaczków trzeba tępić.
201606280916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:58   #2986
Melanchton
Zakorzenienie

[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;29668459]Tautologie? Tautologie? Technicznie rzecz biorąc to wspaniale, bo świat idealny oparty byłby na samych tautologiach. Poczytaj o logice dwuwartościowej lepiej.
[/QUOTE]

Ale zdajesz sobie chyba sprawę, że tautologie w logice to co innego niż tatutologie w znaczeniu językoznawczym?

Zauważyłam też, że lubisz się mnie czepiać.
Stary 2011-09-28, 22:03   #2987
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Pan sobie może wygania byłą żonę z synem...
Facet jest jeszcze bardziej obrzydliwy niż myślałam...

Co za lichwiarz. Kobieta bezmyślnie przeniosła własność nieruchomości, ale jak notariusz mógł sporzadzić akt bez drugiego współwłaściciela...? w głowie się nie mieści.

Mam nadzieję, że sąd zakwestionuję legalność takiego nabycia nieruchomości. Co za typ.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 23:24   #2988
Konto usunięte

Cytat:
czy mi się wydaje, czy Ty się ciągle czepiasz?

Wydaje ci się.

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Ale zdajesz sobie chyba sprawę, że tautologie w logice to co innego niż tatutologie w znaczeniu językoznawczym?

Zauważyłam też, że lubisz się mnie czepiać.
Nie wiedziałam. Ale już wiem, dzięki tobie. Ja to do tej pory znałam jako "masło maślane" jedynie.

Czysty przypadek. Jak bum cyk cyk.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 23:28   #2989
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Są ludzie, którzy to bezczelnie wykorzystują.
Mi sie wydaje, ze to bardziej taka sprawa, nie musi ten artykul z drugim byc powiazany. Znajomi mieli taka sprawe, ze wynajeli mieszkanie studentom i ich zameldowali. A oni nie mieli innego meldunku wczesniej. I w tym momencie nie istnieje mozliwosc eksmitowania ich, chyba ze sie im kupi inne mieszkanie o takim samym standardzie na wlasnosc. No i musieli kupic...

Pelno jest kruczkow, gdzie jak sie komus wynajmie mieszkanie to ono przechodzi na wynajmujacego.... Juz zniesiono obowiazek meldunkow, ale prawo nie dziala wstecz. Dalej sa inne kruczki, i pewnie jeden z nich wykorzystuje ta kobieta z dzieckiem z ogloszenia z Krakowa. Wyniesise sie pod warunkiem, ze jej najemca kupi mieszkanie. No to najemca ma lepszy plan.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 23:31   #2990
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje, ze to bardziej taka sprawa, nie musi ten artykul z drugim byc powiazany. Znajomi mieli taka sprawe, ze wynajeli mieszkanie studentom i ich zameldowali. A oni nie mieli innego meldunku wczesniej. I w tym momencie nie istnieje mozliwosc eksmitowania ich, chyba ze sie im kupi inne mieszkanie o takim samym standardzie na wlasnosc. No i musieli kupic...

Pelno jest kruczkow, gdzie jak sie komus wynajmie mieszkanie to ono przechodzi na wynajmujacego.... Juz zniesiono obowiazek meldunkow, ale prawo nie dziala wstecz. Dalej sa inne kruczki, i pewnie jeden z nich wykorzystuje ta kobieta z dzieckiem z ogloszenia z Krakowa. Wyniesise sie pod warunkiem, ze jej najemca kupi mieszkanie. No to najemca ma lepszy plan.
Trochę dziwne, że byli bezdomni. Ciekawe dlaczego, jak do tego doszło. A uczelnia nie reaguje na takie rzeczy? Tzn. wiem, że nie można podjąć pracy, kiedy się jest bezdomnym.
Stary 2011-09-28, 23:42   #2991
201604250941
Konto usunięte

Oni nie byli bezdomni tylko niezameldowani. Po prostu przed wynajeciem sie wymeldowali z poprzedniego mieszkania czy cos. A najemca nie wiedzial widocznie o takich przepisach i ich zameldowal. Uczelni to nie obchodzi, wszystko zgodnie z prawem, to nie ich sprawa.
Mialam podobna sytuacje sama, gdzie kuzyn probowal od nas mieszkanie wyludzic xD ale nie byl zameldowany wiec mogl sie bujac.
Wydaje sie ze niby to jasne, co trzeba zmienic w przepisach a jednak cos powoli wchodza zmiany.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 23:56   #2992
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Może to dziwne, ale nie rozumiem dlaczego rodzice na plaży zdejmuja majki swojemu małemu dziecku i pozwalają biegac na golasa.
Moja koleżanka, młoda matka mówi, ze ściąga majteczki bo jak dziecko je pochlapie wodą to potem zmarznie mu pupcia od takiej wilgotnej bielizny. Inna sprawa, to fakt, ze majtki zwykle sie nie nadają do plażowania bo jak na mój gust przez słabe gumki zbierają do środka całe wydmy piachu.
Ja bym nigdy nie obnażała publicznie dziecka. Na plaży powino sie nosić strój kąpielowy od najmłodszych lat.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 00:11   #2993
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Może to dziwne, ale nie rozumiem dlaczego rodzice na plaży zdejmuja majki swojemu małemu dziecku i pozwalają biegac na golasa. Za Chiny tego nie pojmnę. Tak jakby nie mogło biegać w majtkach. Normalniej i zdrowiej - w końcu takie dziecko może usiąść na piachu i zabrudzić swoje okolice intymne.
Czy normalniej byłoby gdyby dziecko biegało w majtkach, to trudno mi ocenić. Dla mnie akurat nagość jest normalniejsza od bycia w ubraniu, ale inni ludzie mają odmienne zdanie.
Również nie jestem przekonana czy dziecko byłoby "zdrowsze" gdyby miało majtki na sobie. Wiadomo, tak ogólnie to tak. Ale na plaży? Samej mi się zdarza często wchodzić do wody, siadać na piasku, zbudować jakiś zamek itd... I piach mam wszędzie. Śmiem twierdzić, że strój niewiele chroni przed piaskiem na plaży. Zwłaszcza jak dziecko jest ruchliwe, tarza się w piasku itd. Chociaż fakt, że lepiej żeby była taka ochrona niż żadna. Małe dzieci są jednak dość podatne na choroby.

Choć mnie akurat nagość nie razi. I nie ma znaczenia czy naga osoba ma 5, 15 czy 50 lat.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Moja koleżanka, młoda matka mówi, ze ściąga majteczki bo jak dziecko je pochlapie wodą to potem zmarznie mu pupcia od takiej wilgotnej bielizny.
Prawda. Sama po wyjściu z wody zawsze zmieniam strój/majtki. Zwłaszcza jak dzień jest chłodny. Nie wyobrażam sobie chodzić w takim mokrym stroju.
Stary 2011-09-29, 00:23   #2994
Sondrina
BAN stały

Szkoda mi tej kobiety od lichwy, ale była dość naiwna... Ale mam nadzieję, że cwaniaczki zostaną ukarane, żeby więcej naiwnych osób nie krzywdziły...

Dziwi mnie też przekonanie, że trzeba mieć opis na GG. Doszło już do takiego absurdu, że ludzie ustawiają sobie "Opis..." Nie wiem, czy ten gest ma jakąś wymowę, długo nie wiedziałam, czym jest wirtualna świeczka
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 00:28   #2995
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Dziwi mnie też przekonanie, że trzeba mieć opis na GG. Doszło już do takiego absurdu, że ludzie ustawiają sobie "Opis..."
Wiem, że wieki temu w gadu gadu (nie używam gadu od kilku lat, nie wiem jak jest teraz), jak się dało status "dostępny z opisem" i nie wpisało opisu, to się miało właśnie "Opis...". Ludzie mniej obeznani z programem (który nie zauważyli opcji "dostępny" - bez opisu) często mieli właśnie opis "Opis..."
Ale to wieki temu było. Nie wiem jak jest w nowych wersjach gadu gadu.
Stary 2011-09-29, 00:40   #2996
violonczelistka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wiem, że wieki temu w gadu gadu (nie używam gadu od kilku lat, nie wiem jak jest teraz), jak się dało status "dostępny z opisem" i nie wpisało opisu, to się miało właśnie "Opis...". Ludzie mniej obeznani z programem (który nie zauważyli opcji "dostępny" - bez opisu) często mieli właśnie opis "Opis..."
Teraz też tak jest .
Słowo ,,Opis" ustawia się automatycznie, ale można je usunąć. Trzeba tylko zauważyć
Stary 2011-09-29, 00:41   #2997
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A to by coś niecoś wyjaśniało, bo zastanawiam się, czy to jakiś przekaz z głębią jak sławetne pojedyncze kropki Czy niektórzy muszą zawsze mieć jakiś opis, a gdy zabraknie pomysłu to jest "opis...". Ja używam AQQ i jak sobie dam pusty opis, to nadal nie mam opisu, więc nie miałam pojęcia, ze to tak może działać Wizaż uczy
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 02:54   #2998
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Oni nie byli bezdomni tylko niezameldowani. Po prostu przed wynajeciem sie wymeldowali z poprzedniego mieszkania czy cos. A najemca nie wiedzial widocznie o takich przepisach i ich zameldowal. Uczelni to nie obchodzi, wszystko zgodnie z prawem, to nie ich sprawa.
Mialam podobna sytuacje sama, gdzie kuzyn probowal od nas mieszkanie wyludzic xD ale nie byl zameldowany wiec mogl sie bujac.
Wydaje sie ze niby to jasne, co trzeba zmienic w przepisach a jednak cos powoli wchodza zmiany.

No ale właśnie brak meldunku stałego to bezdomność.
Stary 2011-09-29, 08:37   #2999
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez kataanna Pokaż wiadomość
No ręce opadają. Strasznie mi jej szkoda, ale sama jest sobie winna. Mam nadzieję, że mimo to wszystko ułoży się po jej myśli, bo takich cwaniaczków trzeba tępić.
A jeszcze bardziej szkoda mi tego męża...
Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Moja koleżanka, młoda matka mówi, ze ściąga majteczki bo jak dziecko je pochlapie wodą to potem zmarznie mu pupcia od takiej wilgotnej bielizny.
A to już nie można wziąć majtek na zmianę?

Stary 2011-09-29, 18:39   #3000
kasiencja
Pani Buka

zainspirowane facebookiem:
dziwi mnie, jak ktoś się chwali, że "moi sąsiedzi znowu mieli dziś fajną pobudkę" czy "tak właśnie dziś obudziłam sąsiadów" (czy inny podobny tekst) wklejając potem linka do jakiejś piosenki ja też lubię słuchać muzyki, ale staram się nie przesadzać z głośnością, za to gdy robi to ktoś za ścianą, szlag mnie trafia. nawet jeśli to nie jest (a zwykle jest...) umc umc umc... po co się tym chwalić?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości