Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz.4 :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 14:30   #2971
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz

Cytat:
O moim Wam pisałam: za ślub "tyle ile kosztowała suknia młodej"
powiesz, że znajoma Ci odstąpiła za symboliczną złotówkę . I niech to sprawdza
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:30   #2972
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ano
K. powiedział, że jakbym wierzyła to by wziął [choćby ten jednostronny]. A tak to nie. Po co... Tym bardziej, że moi rodzice niewierzący, jego tak sobie, rodzina powiedziała, że to nasz wybór... [jakby powiedzieli inaczej to i tak nie byłby to nasz problem ]
ważne, że nie robicie czegoś wbrew sobie
Stary 2011-08-18, 14:31   #2973
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ważne, że nie robicie czegoś wbrew sobie
Nigdy w życiu.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:55   #2974
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
podam przyklad.... przedstawiciel handlowy. zeby byc przedstawicielem handlowym wystarczy miec wyksztalcenie srednie i doswiadczenie w handlu. a dobry przedstawiciel w dobrej firmie potrafi wyciagnac ponad 10 tysiecy miesiecznie. nie potrzeba mu zadnej szkoly zeby zarabiac kupe kasy.
słuchaj, ale to jest jego wybór, że kimś takim jest.. więc to bez sensu dawać takie przykłady..

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
a wierzysz w milosc? w uczciwosc? w wiernosc? lojalnosc? przyjazn? poswiecenie?
to sa wartosci chrzescijanskie i nie tylko. bo pewnie wiekszosc osob na tym watku, a nawet na calym wizazu sie nimi kieruje niezaleznie od tego czy sa chrzescijanami, ateistami czy sa jeszcze innego wyznania. dla chrzescijan dochodzi jeszcze wiara w jedynego Boga. i wlasnie w tym przekonaniu powinnas utwierdzac swoje dzieci jesli jestes chrzescijanka. sa pewne wartosci ktore uznaja wszyscy ludzie, nawet ateisci. pomijam tu mordercow, zbirow, mafie itd.
ja temat wyczerpalam. bezsens jest dalej pisac.
akurat to w co ja wierzę, to moja sprawa.. i moja sprawa jak wychowam dzieci.. nawet jak jestem chrześcijanką nie muszę robić tego tak jak karze mi wiara.. nie mówię, że tak będzie, ale taka jest prawda.. nikomu nic do tego jak ktoś wychowa swoje dzieci...
tyle w tym temacie.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

dziewczyny mówię Wam jaki numer chyba w ogole nie pójdę na panieński ale o tym w klubie zaraz napiszę, bo nie chcę tu, publicznie.. bo mógłby ktos przeczytać i powiaząć mnie akurat

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

kobiety kochane, jak któraś znajdzie moment niech zajrzy do klubu
Stary 2011-08-18, 14:57   #2975
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

[/COLOR]dziewczyny mówię Wam jaki numer chyba w ogole nie pójdę na panieński ale o tym w klubie zaraz napiszę, bo nie chcę tu, publicznie.. bo mógłby ktos przeczytać i powiaząć mnie akurat

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

już zaglądam
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:15   #2976
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
już zaglądam
podziękował
Stary 2011-08-18, 15:31   #2977
melleczka
Zakorzenienie

a ja bylam w najblizszym studiu fotograficznym pytac o foto video powiedziala mi kobietka 3300 na przyszly rok wiec 3500 gdzies na 2013. zdjecia ogladalam i nawet spelnialyby moje oczekiwania, jeszcze bym tego fotografa musiala troszke podrasowac w cenie jest plener w innym dniu i album filmu nie widzialam bo byla jego matka i nie wiedziala gdzie on to trzyma
to zawsze 3500 a nie 5000...

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

kupilam sobie celebrin na wlosy skore i pazurki mam nadzieje ze cos pomoze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 15:32   #2978
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bylam w najblizszym studiu fotograficznym pytac o foto video powiedziala mi kobietka 3300 na przyszly rok wiec 3500 gdzies na 2013. zdjecia ogladalam i nawet spelnialyby moje oczekiwania, jeszcze bym tego fotografa musiala troszke podrasowac w cenie jest plener w innym dniu i album filmu nie widzialam bo byla jego matka i nie wiedziala gdzie on to trzyma
zawsze to 1500 zł zostaje na inne wydatki jeśli tylko Wam sie podobają zdęcia i w ogóle to wtedy nie ma co pakowac dodatkowej kasy w coś innego
Stary 2011-08-18, 15:44   #2979
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze to 1500 zł zostaje na inne wydatki jeśli tylko Wam sie podobają zdęcia i w ogóle to wtedy nie ma co pakowac dodatkowej kasy w coś innego
no wlasnie 1500zl to jest strasznie duzo kasy nie powiem ze zdjecia sa takie jak u tego za 2500 ale sa ladne i moglyby byc, jeszcze pare moich podpowiedzi i byloby calkiem ok samo filmowanie kosztuje u niego 1600 a foto 1700
Stary 2011-08-18, 16:01   #2980
malinka9191
Zakorzenienie

nie pojmuję niektórych ludzi
http://www.wiocha.pl/135572,Barbi_I_Ken
Stary 2011-08-18, 16:09   #2981
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

właśnie przeglądam sobie oferty firm zajmujących się organizacją ślubów zagranicą. I jedna firma nawet w cenie ma "lokalnych świadków" . Hmmm wyobrażacie sobie ślub na plaży w jakimś ciepłym kraju
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 16:14   #2982
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
właśnie przeglądam sobie oferty firm zajmujących się organizacją ślubów zagranicą. I jedna firma nawet w cenie ma "lokalnych świadków" . Hmmm wyobrażacie sobie ślub na plaży w jakimś ciepłym kraju
mmm.. marzenie
Stary 2011-08-18, 16:16   #2983
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
mówiąc o ironi miałam na myśli to co napisałaś o mim dzieciństwie... za przeproszeniem gów.no o nim wiesz...
też się nie mam ochoty kłócić ani z Tobą ani z nikim innym.. moje patrzenie na swiat moja sprawa.. dla mnie moze być przykre Twoje patrzenie... tylko po prostu nie mogę znieść, że .. zresztą szkoda moich nerwów..
Weź wybacz, ale napisałam tylko tyle, że przykro mi, że miałaś taką a nie inną sytuację finansową! Nie ironizowałam! Nic mi do Twojego dzieciństwa i w ogóle nie wiem po co w kółko jest tamten temat kasy i zawodu roztrząsany! Kompletny absurd. Ale widzę strasznie drażliwa dziś jesteś - PMS??

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
...mmm super - tylko mój dostałby czegoś - ślub bez jego rodzinki!!

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:19   #2984
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość
...mmm super - tylko mój dostałby czegoś - ślub bez jego rodzinki!!
aż tak przywiązany do rodziny?
Stary 2011-08-18, 16:21   #2985
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calipso88 Pokaż wiadomość
Weź wybacz, ale napisałam tylko tyle, że przykro mi, że miałaś taką a nie inną sytuację finansową! Nie ironizowałam! Nic mi do Twojego dzieciństwa i w ogóle nie wiem po co w kółko jest tamten temat kasy i zawodu roztrząsany! Kompletny absurd. Ale widzę strasznie drażliwa dziś jesteś - PMS??
nie, nie PMS po prostu mam dziś za przeproszeniem wszystkich chuj..owy dzień a jutrzejszy zapowiada się gorszy jeszcze... może przesadzam momentami, ale dziś inaczej nie umiem...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 16:23   #2986
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

a tak poza tym wizja takiego ślubu jest po postu idealna . Na samą myśl się rozczulam . Plaża, mnóstwo kwiatów, tylko TŻ, ja i urzędnik, a no i bym zapomniała jacyś "tubylcy" za świadków

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
nie, nie PMS po prostu mam dziś za przeproszeniem wszystkich chuj..owy dzień a jutrzejszy zapowiada się gorszy jeszcze... może przesadzam momentami, ale dziś inaczej nie umiem...
drinka sobie na zrelaksowanie zrób
Stary 2011-08-18, 16:34   #2987
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
drinka sobie na zrelaksowanie zrób
drink tu nie pomoże
Stary 2011-08-18, 16:41   #2988
Calipso88
Zadomowienie

Cytat:
w takim razie - rozumiem

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
aż tak przywiązany do rodziny?
niestety - ostatnio mieliśmy mega kłótnie z powodu JEGO BRATA!! z resztą nigdy nie kłócimy się z innego powodu jak jego brata i jego narzeczonej.. :/ ggggrrrrr!!!!!!!!1

RAZEM OD : 3.V 2009r
Calipso88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 16:51   #2989
malinka9191
Zakorzenienie

nie no dziewczyny, nie mogę zaraz mnie rozwali

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2011-08-19 o 15:21
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:15   #2990
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mu_minka1988 Pokaż wiadomość
Wiesz to może wynika z podejścia danej osoby do farmy ślubu. U kogoś mnie to nie obchodzi czy mają tylko cywilny, czy kościelny, ale ja sama źle bym się czuła w związku bez ślubu kościelnego. Więc dla mnie byłby to tylko cywilny w moim wypadku i czekałabym na ten kościelny.

Dlatego ja u Nas nie biore wogóle pod uwage takiego czegoś jak najpierw cywilny, a po jakimś czasie kościelny. po co mi to?
Ale szanuje osoby, które tak robią

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Malinka, jeśli cytujesz kilka wypowiedzi, to używaj takiej ikonki - wielocytuj - z taką jakby kartką () obok tego "cytuj"i " odp" bo widzę, że cytujesz każdą po kolei i dodajesz a tak będziesz miała kilka cytatów na raz

Kurde ja tez o tym nie wiedziałam ale już wiem jak to robić dzięki

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
co do pogrubionego: idealne podsumowanie tego tematu

lżej mi na sercu, że mnie ktoś zrozumiał

Ja też zrozumiałam

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
a ja wiem z doświadczenia że można... w domu nie mam 2000 nawet.. z tego opłacamy rachunki, kupujemy opał na zimę i całą resztę.. ja studiuję, brat się uczy.. i dajemy radę.. ale wiadomo, jak ktoś ma od małego kupę kasy i jest do tego przyzwyczajony to 2000 dla niego mało.. ja Ci tylko życzę, żebyś nigdy nie miała jak wiele innych ludzi co nawet 1000 nie mają i żyją.. i dają radę..
tak jasne, to jest odpowiedzialny zawód, ale strażak, policjant, górnik czy nawet budolaniec i piekarz też mają odpowiedzialne zawody.. często mają kasy mało, ale się nie domagają więcej.. nie robią strajków, nie jeżdża supe autami a też im się to powinno należeć.. ratują ludziom życie, robią dla nich domy, jedzenie, ubrania.. każdy zawód jest odpowiedzialny.. lekarz musi wiedzieć kiedy zrobić odpoczynek a nie robic po 2 3 etaty i ludzi potem usmieracać.. to chore dla mnie.. inne studia też kosztują.. trzeba za wszystko płacic i nie koniecznie wychodzi duzo mniej niz za tamte..
i sama piszesz, że poswiecasz 10 lat zeby moc sobie pozwolic na auto itp. jeśli tak to do cholery gdzie jest powolalanie? bo jakby bylo powolanie to te 10 lat by nie bylo z mysla ze ooo fajnie bede miec auto, duzo zarobie, studia sie zwrocą.. tylko ze bedzie sie leczylo ludzi, nawet za darmo..

tak jak z seksem tak i z mieszkaniem razem wszystko zalezy od ksiedza.. i dla mnie to nie zrozumiale jak mozna myslec ze mieszkanie razem przed slubem jest bee a seks juz ok. TO ma być wiara? Jeśli się wierzy tak jak Ty piszesz to albo sie nie mieszka i nie współzyje, albo..
poza tym Pan Bog jest milosierny, chce naszego szczęścia, wybacza wiele.. ale jak myslisz wybaczyl by szybciej mieszkanie sobie razem, ze slubem cywilnym czy bez czy seks? bo mysle ze to pierwsze..
ja jestem osoba wierząca ale nic złego nie widzę w tym, że ludzie biorą cywilne śluby, mają dzieci a za iles lat koscielne.. i księza daja na to przyzwolenie.. nie mowie ze ja tak chce no ale..

Ja z własnego doświadczenia tez moge powiedzieć, że jak trzeba wyrzyć za 2 tysiące to się wyzyje..

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:19   #2991
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Ja z własnego doświadczenia tez moge powiedzieć, że jak trzeba wyrzyć za 2 tysiące to się wyzyje..
ja też to wiem.. i wiem, że nawet za mniej da się wyżyć.. ale wiele ludzi tego nie pojmuje..
Stary 2011-08-18, 17:43   #2992
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Ok Dziewczynki, ja uciekam do pracy
Będę pewnie jutro po południu, bo idę na rano
Miłego popołudnia

Papa

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
słuchaj, ale to jest jego wybór, że kimś takim jest.. więc to bez sensu dawać takie przykłady..

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

akurat to w co ja wierzę, to moja sprawa.. i moja sprawa jak wychowam dzieci.. nawet jak jestem chrześcijanką nie muszę robić tego tak jak karze mi wiara.. nie mówię, że tak będzie, ale taka jest prawda.. nikomu nic do tego jak ktoś wychowa swoje dzieci...
tyle w tym temacie.

dziewczyny mówię Wam jaki numer chyba w ogole nie pójdę na panieński ale o tym w klubie zaraz napiszę, bo nie chcę tu, publicznie.. bo mógłby ktos przeczytać i powiaząć mnie akurat

Zaraz zajrze

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

kupilam sobie celebrin na wlosy skore i pazurki mam nadzieje ze cos pomoze

Ja sobie właśnie tez dziś kupiłam, ale na same paznokcie

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Nadrobiłam Was piękne.
Nie odnosiłam się do tych goracych tematów, bo nie chciałam tu swoich poglądów podawać, bo mam zły dzien i nie chciałabym nikogo urazic...

Grzywkę sobie obciełam, kupiłam tabletki na paznokcie, kupiłam sobie pękający lakier, zrbiłam spagetti na obiad, podpatrzyłam od Was

A teraz siedze i chce mi się płakać... Mam taki mentlik w głowie, mam tyle mysli na sekunde, że zaraz rozsadzi mi chyba głowe...
Czasami chciałabym znowu byc malutka dziewczynką...

30/30 shred
Stary 2011-08-18, 17:47   #2993
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam Was piękne.
Nie odnosiłam się do tych goracych tematów, bo nie chciałam tu swoich poglądów podawać, bo mam zły dzien i nie chciałabym nikogo urazic...

Grzywkę sobie obciełam, kupiłam tabletki na paznokcie, kupiłam sobie pękający lakier, zrbiłam spagetti na obiad, podpatrzyłam od Was

A teraz siedze i chce mi się płakać... Mam taki mentlik w głowie, mam tyle mysli na sekunde, że zaraz rozsadzi mi chyba głowe...
Czasami chciałabym znowu byc malutka dziewczynką...
no to piona, bo też mam zły dzień i to bardzo
w głowie mam tyle mysli, że juz sama nie wiem co robic, co myśleć i co chcieć... i ja w sumie nie wytrzymałam, łzy mi się leją po twarzy

szkoda, że człowiek nie ma takiej opcji zeby zasnac i obudzic sie po wszystkim..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 17:56   #2994
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
no to piona, bo też mam zły dzień i to bardzo
w głowie mam tyle mysli, że juz sama nie wiem co robic, co myśleć i co chcieć... i ja w sumie nie wytrzymałam, łzy mi się leją po twarzy

szkoda, że człowiek nie ma takiej opcji zeby zasnac i obudzic sie po wszystkim..

Heh widzisz mamy kolejną rzecz wspólną...
Ja tez nie wytrzymałam, musiałam dać upust emocjom...
Długo juz tyle nie płakałam...
To wszytsko jest tak cholernie skomplikowane, że mam juz dość...

30/30 shred
Stary 2011-08-18, 18:03   #2995
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Heh widzisz mamy kolejną rzecz wspólną...
Ja tez nie wytrzymałam, musiałam dać upust emocjom...
Długo juz tyle nie płakałam...
To wszytsko jest tak cholernie skomplikowane, że mam juz dość...
tylko szkoda, że taką...
ja ostatnimi czasy bardzo często płaczę po kilka godzin dziennie
wiem, że tak nie wolno, ale tylko to daje mi ulgę jakąś...
za dużo się wszystkiego nazbierało na raz.. wszystkjiego nawet Wam nie pisałam, bo trdno mi myslec o tym a co dopiero pisać..
Stary 2011-08-18, 18:10   #2996
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
tylko szkoda, że taką...
ja ostatnimi czasy bardzo często płaczę po kilka godzin dziennie
wiem, że tak nie wolno, ale tylko to daje mi ulgę jakąś...
za dużo się wszystkiego nazbierało na raz.. wszystkjiego nawet Wam nie pisałam, bo trdno mi myslec o tym a co dopiero pisać..

Heh kochana teraz powinnam Ci napisać, że musisz być silna, ale tego nie zrobie, bo sama wiem, że tak nie da rady...
Najgorsze jest to, że nie moge się nawet do Tż przytulić... Ani do przyjaciólki, bo mają żniwa... Dobrze chociaż, że mama mnie może przytulić

30/30 shred
Stary 2011-08-18, 18:14   #2997
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Heh kochana teraz powinnam Ci napisać, że musisz być silna, ale tego nie zrobie, bo sama wiem, że tak nie da rady...
Najgorsze jest to, że nie moge się nawet do Tż przytulić... Ani do przyjaciólki, bo mają żniwa... Dobrze chociaż, że mama mnie może przytulić
ja niestety mimo, że TŻ dużo bliżej niż Twój też nie mogę się do niego przytulić.. przyjaciółki takiej nie mam, baa nawet koleżanki mnie olały.. a mama? mama też nie bardzo.. zaraz by pytała o wszystko a tego chcę unikąć...
Stary 2011-08-18, 18:30   #2998
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
pozwolcie ze odpowiem zbiorowo.
najpierw o lekarzach...
lekarze u mnie tez maja sup[er domy, piekne samochody i super wakacje co roku. ale.... biorac pod uwage jaki to jest odpowiedzialny zawod i ile trzeba bylo poswiecic zeby sie wyszkolic to wcale sie nie dziwie ze tyle sobie zycza. tak samo z prawnikami. chyba nie ma bardziej wymagajacych studiow niz prawo i medycyna. a lekarze dodatkwoo odpowiadaja za zycie ludzkie. no i podobno medycyna to sa strasznie kosztowne studia. i nie chodzi mi o czesne. to samo prawo... chcac studiowac zaocznie prawo na UJ w krakowie (bo na dzienne sie dostac to graniczy z cudem) musisz za kazdy semestr zaplacic 5000zl. pomnoz sobie to przez 10 semestrow. to daje 50000zl. samego czesnego. a gdzie dojazdy, ksiazki i inne sprawy? te studia tez sie musza jakos zwrocic. to jest inwestycja. tak samo z medycyna. poswiecasz 10 lat - najlepszych lat ze swojego zycia zeby wkuwac po to, aby kiedys moc sobie pozwolic na super dom i samochod i wspaniale wczasy. ja osobiscie spotkalam sie z roznymi lekarzami. wiekszosc to lekarze z powolania. i zawsze korzystam z nfz, procz ginekologa bo tam chodze prywatnie.

i dla mnie utrzymanie domu i rodziny za 2200zl miesiecznie jest niemozliwe. wiem z doswiadczenia.

co do slubow teraz...
ja jestem chrzescijanka i dla mnie slub koscielny to podstawa. tak zostalam wychowana i wg mojej wiary wspolne mieszkanie przed slubem to grzech dlatego nie wzielabym slubu cywilnego tylko po to zeby mieszkac z tż bo dla mnie to by nie mialo zadnego znaczenia, to tak jakbysmy mieszkali jako narzeczeni. oczywiscie - jezeli zmusza do tego sytuacja, tzn kredyt itp. to czasami jest to konieczne. ale dla mnie slub cywilny ma tylko wymiar prawny i nie uszczesliwilby mnie.
natomioast nie krytykuje osob ktore nie sa wierzace i biora tylko slub cywilny bo dla nich to jest wlasnie ten jedyny slub i ja to w pelni toleruje. natomiast nie popieram osob ktore biora slub cywilny bo chca byc juz mezem i zona, mieszkac ze soba, miec dziecko a dopiero za jakis czas planuja slub koscielny i sa przy tym wszystkim wierzace. to jest po prostu niezgodne z nasza wiara. i zaraz mi powiecie ze seks przedmalzenski tez- tutaj sie spotkalam z roznymi opiniami - wszystko zalezy od ksiedza. ale wszuystko powyzsze jest indywidualna sprawa kazdego z nas i ja niczego nie krytykuje bo kazdy ma inne podejsce
Jestem dziś wkur.wiona maksymalnie i jeszcze ta Twoja wypowiedź... Da się wyżyć nawet za mniej niż 2000zł miesięcznie... I uwierz mi, że można żyć na średnim poziomie. Nie trzeba mieć wszystkiego by być szczęśliwym. Nie zrozumie tego jednak ten, kto ma kasy nadmiar...
Nie życzę Ci żeby kiedyś Twój standart życia tak drastycznie spadł...
Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Szczerze - nie spotkałam nigdy biednego lekarza
Prędzej czy później rozkręci się w zawodzie i zarobi swoje - 100 zl za prywatna wizytę polegającą nieraz na zadaniu kilku pytań no heloł... poza tym na rękę im idzie NFZ i państwo przeznaczając minimum kasy na publiczne szpitale i przychodnie, więc chorzy chcą sobie poprawić żywot leczeniem prywatnym i kółko sie zamyka...

o kurde

A daj spokój z klerem... raz, że zrobili z kościoła dochodową dla siebie instytucję, to jeszcze robią z ludzi debili i grzeszników, usprawiedliwiając tym chyba swoje błedy i grzechy
Ja na temat księży się nie wypowiadam... Nie rozumię szepatnia grzechów obcemu facetowi, który do tego będzie mnie osądzał i potępiał, chociaż sam grzechy popełnia, nie raz gorsze niż ja... Osądzać może mnie tylko jeden - ten na górze
Cytat:
o bukietach wiem, ale że podwiązką też się rzuca
Rzuca się podwiązką. Nie każda kobieta przecież ma welon
Cytat:
nie pojmuję niektórych ludzi
http://www.wiocha.pl/135572,Barbi_I_Ken

Ja już po pracy Widzę, że nie jestem tutaj sama z podłym nastrojem. Może nie tyle mam zły humor, co jestem na wszystko wkur.wiona.

W pracy byłam do 18 Jutro idę na 7:30 do 16:30, więc zleci A weekend najprawdopodobniej wolne Lubię to pracę

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:34   #2999
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Jestem dziś wkur.wiona maksymalnie i jeszcze ta Twoja wypowiedź... Da się wyżyć nawet za mniej niż 2000zł miesięcznie... I uwierz mi, że można żyć na średnim poziomie. Nie trzeba mieć wszystkiego by być szczęśliwym. Nie zrozumie tego jednak ten, kto ma kasy nadmiar...

Cytat:
Ja na temat księży się nie wypowiadam... Nie rozumię szepatnia grzechów obcemu facetowi, który do tego będzie mnie osądzał i potępiał, chociaż sam grzechy popełnia, nie raz gorsze niż ja... Osądzać może mnie tylko jeden - ten na górze

Cytat:
Ja już po pracy Widzę, że nie jestem tutaj sama z podłym nastrojem. Może nie tyle mam zły humor, co jestem na wszystko wkur.wiona.
chyba jakiś dzien dziś taki, albo nie wiem...[/QUOTE]
Stary 2011-08-18, 18:44   #3000
malinka_070190
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety mimo, że TŻ dużo bliżej niż Twój też nie mogę się do niego przytulić.. przyjaciółki takiej nie mam, baa nawet koleżanki mnie olały.. a mama? mama też nie bardzo.. zaraz by pytała o wszystko a tego chcę unikąć...

heh...
Ja na szczęście posiadam taka przyjaciółkę...

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

Rzuca się podwiązką. Nie każda kobieta przecież ma welon

W pracy byłam do 18 Jutro idę na 7:30 do 16:30, więc zleci A weekend najprawdopodobniej wolne Lubię to pracę

Ojj nie jestesmy same z maliną z takim paskudnym humorem...

Fajnie, że lubisz tą pracę

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:

chyba jakiś dzien dziś taki, albo nie wiem...
[/QUOTE]

Może faktycznie taki głupi dzień??

30/30 shred
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości