|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Miałam dziś bardzo zajęty dzień, więc dopiero teraz wrzuciłam na bloga przepis na lody bananowe, kto ma ochotę na coś pysznego i nie dużego zapraszam
![]() ![]() Idę smażyć krokiety TŻ, miłego wieczorku ![]()
#2972 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Cytat:
Ja wieczorkiem też zmierzę talię, zobaczymy czy coś się tam pozmieniało. Cytat:
![]() Do Twojej figury najlepiej będą wyglądały klasyczne fasony, osobie te spodenki na Twoim miejscu i założyłabym rurki, bo fajnie podkreślą kobiece kształty, no i z wzorami musisz uważać, nie wszystkie można ze sobą łączyć. Jakbyś potrzebowała porad to pisz ![]() No i gratuluję,że jesteś teraz szczęśliwa,a ten bolący brzuch przed spotkaniem z P. to bardzo dobry znak ![]() Kochane piszecie jadłospisy, to ja może też zacznę, więc tak: - śniadanko: kromka ciemnego pieczywa z almette chrzanowym * 2 plasterki odtłuszczonej salami z Lidla i 4 pomidorki cherry - drugie śniadanko: jogurt jovi 0% i pół jabłka (chciałam zjeść całe, ale było niedobre) - obiad: kanapka z odtłuszczonym serkiem i odtłuszczoną szyną plus mizeria Zapewne zjem jeszcze jeden bardzo malutki posiłek, ale jeszcze nie wiem co, na pewno musi to być coś ciepłego, bo mi prze okrutnie zimno ![]() I zmotywujcie mnie (albo krzyczcie na mnie)bym się więcej udzielała, bo ja zamiast Wam odpisywać to poczytam, poczytam i sobie idę, a to mało koleżeńskie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
Jejku ale pogoda do bani :/
Na dodatek poszła nam w aucie uszczelka pod głowicą czy jakoś tak i nie damy rady już auta naprawić do wyjazdu. Jedziemy jednak autokarem, z jednej strony się cieszę, bo bałam się jechać autem do Niemiec, nigdy nie jeździliśmy autem za granicę. Teraz chociaż jestem spokojniejsza ![]() Cornela pytałaś o hula hop, więc ja zanim zaczęłam kręcić miałam w talii 68cm i dzięki hula hop udało mi się zgubić cm i teraz mam 59cm ![]() ![]() ![]() Monia mam nadzieję, że jak wróci mąż to będzie spokojny i nie będzie się awanturował. A co do tej Michaliny z Tap Madl to też mi się kojarzy nadal z facetem, ma takie rysy twarzy i w ogóle dłonie to samo ![]() Oluś zgadzam się z Sandera trochę namieszałaś z wzorami ![]() ![]() Tinek a ja przed chwilą zjadłam loda czekoladowo-bananowego z biedronki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Marika ja bym na obiad radziła zjeść coś ciepłego a nie kanapki z mizerią ![]() Hehe ja mam ostatnio to samo, wpadam na forum i tylko czytam ![]()
#2974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochane a powiedzcie mi Wam też tak apetyt zanikł przy diecie?? Ja zupełnie nie czuje głodu i najchętniej to nic bym nie jadła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
U mnie pogoda też beznadziejna.... co chwilę pada ;( Też mam nadzieję że jak mąż wróci to będzie spokojnie. Oczywiście w to nie wierzę ale nadzieję mam ![]()
![]() |
#2976 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja top model jeszcze nie ogladalam ![]() ![]() ![]() W sobote bede sie mierzyc ![]() ogólnie to pogoda do bani zimno i pada a mi sie nic nie chce w taka pogode i mam do d*** humor ![]() ![]()
#2978 |
Zakorzenienie
|
No dobra a teraz co u mnie
![]() o 15 byłam na chwilę po synka w przedszkolu (akurat nie padało). Wróciliśmy do domku i zrobiłam obiad -ziemniaki+ pulpety w sosie pomidorowym + buraczki. Młodszy synek mi zasnął to ja siadłam przed kompa i wtedy przyszła teściowa!!!! ![]() Se myśle - po co ona przyszła? No nic. Siadła i zaczęła się wypytywać jak tam było w Stegnie itd. Na początku było spokojnie ale nie wytrzymałam i zapytałam się jej dlaczego podczas tamtej awantury u mnie w domu powiedziała mojej mamie, że ja jej powiedziałam że moja mama jest TĘPA. DZiewczyny! Ona szoku doznała! Wyparła się wszystkiego! Powiedziała, że nigdy w życiu czegoś takiego nie powiedziała! Że ja to wymyśliłam!! Że ona nie używa takiego słowa "tępa". Najlepsze jest to że ja to dokładnie słyszałam i moi rodzice też. Mąż również to słyszał bo kiedyś już rozmawiałam z nim na ten temat. No mówię Wam! kłamała mi w żywe oczy! Bezczelna! Potem powiedziała że będzie musiała drogą sądową walczyć o wizyty z wnukami bo ja im nie pozwalam widzieć się z wnukami ![]() ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-09-08 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
![]() Tinek, apetycznie te lody wyglądają ![]() ![]() Ja w ogóle dziś nie ćwiczyłam. Postanowiłam zrobić sobie dzień przerwy, żeby mi trochę mięśnie odpoczęły. Na obiad zjadłam 3 pyzy z papryką konserwową i na razie tyle. Zjadłam je dopiero o 18 więc nie wiem jak będzie z kolacją. Albo nie zjem nic albo coś bardzo małego. Może wieśniaka dokończę. Szkoda że dziś nie ma żadnego fajnego filmu, ale leci Magda Gessler. Nie lubię tego babsztyla, ale te Kuchenne Rewolucje lubię ![]()
![]() |
#2980 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szybciej sie najadam i mniej mi starcza...ale czasem przychodzi ochota zeby zjesc sporo wiecej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Raczkowanie
|
Wróciłam. Nied byliśmy w kinie. Teraz uważajcie co napiszę: P. siostra złamała nogę przed kinem! Musieliśmy jechać do szpitala. Ona tam została, P. rodzice dojechali a P. zawiózł mnie do domu. Kurczę, nie jest nam dane to kino
![]() Monika, Meeedzik ja nie znoszę swoich nóg! Uważam, że są 'spasłe', że się tak wyraźę. To mój nakwiększy kompleks od najmłodszych lat. Nie wiem jak mi się udało dzisiaj przełamać i ubrać krótkie spodenki. Nawet latem nosiłam tylko takie szersze u góry i do kolana, nigdy krótszych, chociaż zawsze chciałam nosić krótkie, takie akurat za tyłek, niestety mam w sobie (jeszcze) za mało pewności siebie. I powiem wam, że od kiedy tutaj się udzielam moja samoocena rośnie, bo dziewczyny tutaj mają zawsze dobre słowo (czasami słowa krytyki ale zawsze znajdujecie coś, co zachwalacie). Cieszę się, że tutaj trafiłam! Mam nadzieję, że jak jeszcze schudnę to będę nosiła króciutkie sukienki i spodenki ![]() MarikaMB tak kurteczka jest z Bershki ![]() A teraz nius odnośnie byłego TŻ. Jak może zauważyłyście, że noszę na palcu taki szeroki, złoty pierścionek, przypominający obrączke. Otóż, dostałam go od babci kiedy to dziadek zmarł. A TŻ zaczął wszystkim opowiadać, że specjalnie sobie ją kupiłam, żeby wszyscy myśleli, że wyszłam za niego!!!. Szczęka mi opadła jak koleżanka mi to napisała... Nie skomentowałam tego, nie dam mu tej satysfakcji! Nie wiem czy dobrze robię, ale chcę to przemilczyć, jakby to po mnie spłynęło. Co myślicie o tym? Dobrze zrobię? Moja dzisiejsza spowiedź. ś: 3 cieniutkie kromki chleba razowego ze słonecznikiem (3*71kcal) plaster sera o obniżonej zawartości tłuszczu (60kcal) 3 plastry szynki gotowanej z Lidla (3*9kcal) 2ś: kawa z Biedronki podobna do mrożonej w smaku Macchiatto (138kcal) o: ( ![]() Lubiś truskawkowy (107kcal) 2 ciastka kruche paluchy z marmoladą (100kcal - to na oko) p: salaterka budyniu bez cukru czekoladowego (95kcal) ciasto - galaretka w czekoladzie od P. (35kcal) k: 2 cieniutkie kawałki chleba razowego (71kcal) - ukroiłam tyle co jeden z tym, że dwa :P plaster szynki z Lidla (9kcal) z odrobiną ketchupu odrobina serka topionego (20kcal) Baletnico gdzie się podziewasz? Jak praca? Dzaga widziałam Twój blog, jesteś śliczna i te nózki ![]() ![]() Edytowane przez olaoo87 Czas edycji: 2011-09-08 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Olu
![]() ![]()
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Monia no to fest Cię teściowa zaskoczyła! Masakra jak można być takim człowiekiem?! Weź się nią w ogóle nie przejmuj
![]() Ola no co Ty gadasz, przecież masz zgrabne nóżki ![]() ![]() ![]() ![]()
#2984 |
Raczkowanie
|
Meeedzik jutro sie zmierze cala i napisze ile gdzie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Ola dla mnie moje uda też wydają się wielkie
![]() Never, Dorisek co u Was kochane?
![]() |
#2986 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() A Twoje nóżki są naprawdę bardzo zgrabne ![]() No a jesli chodzi o Twojego byłego to on naprawdę ma coś z głowąi powinien pójść do psychiatry. Żeby wymyślić taką plotę to trzeba mieć ostro nasrane w głowie. Weź mu powiedz że choćby Ci płacili i on był jedynym facetem na ziemi to byś za niego nie wyszła ![]() ![]()
![]() |
#2987 |
Rozeznanie
|
Hejo laseczki
![]() Ja tylko na moment zaraz lece na szpilki na giewoncie i spac. Moje menu: ś: płatki + mleko 2s: Nescafe 3w1 o: kopytka + smażona pierś w kostkę + 2 ogóreczki p: activia do picia k: 2 kromki chleba z szynką a druga z dżemem brzoswiniowym mojej mamy pycha ![]() Byłam dzisiaj u kosmetyczki zrobiła mi te brwi i teraz o wiele lepiej nawet Tż zauważył:P Ola przestań komentowac jego bzdurne teksty on chce Cie tylko sprowokowac . Niedługo mu sie znudzi ![]() Kosaciec Antilia gratulację ![]() ![]() Do jutra kochane ![]()
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A też musze się zmierzyć bo od maja tego nie robiłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- ja już uciekam do wyrka ![]() ![]() ![]() ps. A nasza Baletnica gdzie się podziewa? W Warszawie już? ![]()
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg ![]() 06.2011 - 57 kg ![]() 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg ![]() cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2011-09-08 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane
![]() ![]() Sandera, cieszę się, że wróciłaś.. ![]() ELdo_rado, zgadzam się z Tobą, ja nosze soczewki raz na jakiś czas i mam podrażnione oko- wokół źrenic jest czerwona otoczka z żyłek- i jak wlewam krople do oczu to lekko szczypie...Nie bolą, anie nie urażają nie wiadomo jak, ale jednak coś tam podrażniają. Murka, Tż też Mi powiedział, żebym tyle nie jadła, bo znowu Mi się przytyje, a on tego nie zniesie ![]() ![]() ![]() Olu, uważam, że Pan P. spadł Ci z nieba w najbardziej odpowiednim momencie...tak to już z Nami jest, jak mamy Faceta to uważamy, że jest najlepszy na świecie, że chodzący ideał, a jak trafimy na lepszego to mówi się- Boże, jaka ja głupia byłam...oczywiście radzę umiar i sceptyczność- na początku każdy umie być aniołem..także uważaj i nie daj się więcej zranić- obserwuj uważnie. Co u mnie? Dziś wysłałam parenaście CV do Wawy, za tydzień w piątek jadę do Tżta, zostajemy na weekend w Wawie i będę roznosić dalej CV- Tż załatwił Mi nocleg na miesiąc w razie czego jakbym znalazła prace, a nadal nie będziemy mieli mieszkania...bo wolę najpierw pracę, a potem w pobliżu zacząć szukać jakiejś kawalerki. Już nie mogę sie doczekać tego wszystkiego- wczoraj pół nocy nie mogłam spać, bo myślałam jak urządzimy nasze gniazdko ![]() ![]() ![]() Z dietą? Dziś dostałam @. Rano na wadze równe 51. Zaczęłam robić brzuszki, na razie 100dziennie. Jem 5 małych posiłków, piję wodę i zaczęłam jeść dużo warzyw i owoców. Dzisiejsze menu: płatki barszcz czerwony z torebki (30kcal) z 11 uszkami ![]() 3marchewki 2 nektarynki 1 gruszka 2 kanapki chleba ciemnego z sezamem z masłem, serem żółtym i polędwicą sopocką szklanka kakao z 2kawałkami drożdżówki z maslem trochę przegięłam przez te uszka, ale cóż- miałam wielką ochotę na babciny obiad ![]() Byłam w sh wczoraj, kupilam sobie komplecik bielizny z Victoria's Secret NOWY, z metkami! Ekstra- koronkowy gorset, majteczki i pas do pończoch- za całe 12zł ![]() ![]()
dietka 60, 59....58....57...56...55... 54 ![]() Edytowane przez _Baletnica_ Czas edycji: 2011-09-08 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana ja nie dawałam oleju szczerze mówiąc mysle czekolada to czekolada, nie przytopiło sie nic takze super wyszło i ja dałam mleczna takze mozesz śmiało olej pominąć i bedzie jeszcze zdrowiej ![]()
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() U mnie dziś już trochę ładniej się zapowiada, słonko świeci i oby taki był cały dzień ![]() Dziś jedziemy z Tż zrobić już wszystkie zakupy na wyjazd, no i dziś też już zacznę się pakować ![]() Monia no już lepiej jak jest miły ( Twój mąż ) niż miałby się awanturować nawet przez tel. Miejmy nadzieję, że jak wróci to też taki będzie ![]() Sanderko no i widzisz, mówiłam, że regulacja brwi dużo pomoże, bo kosmetyczka wie jakie zorbić, żeby ładnie wyglądały i pasowały do fryzurki ![]() Baletnica to super, że postanowiłaś zaryzykować, mam nadzieję, że znajdziesz jakieś mieszkanko no i najważniejsze pracę ![]()
#2992 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Baletnico, gratuluję podjętej decyzji, aby teraz tylko wszystko ładnie się poukładało ![]() Tinekk, zaskoczyłaś mnie z tymi lodami, wyobrażałam je sobie zupełnie inaczej ![]() ![]() A u mnie pada i jest zimno, jesień chyba zagościła na dobre.. Wczorajszy dzień pod względem diety - masakra, czyje się z tym źle ![]() Byłam wczoraj u fryzjera, babka mi wycieniowała włosy, aż za bardzo, połowy ich nie mam.. Ale szybko odrosną, a do mycia i układania będą lepsze i na pewno się wzmocnią ![]() ![]()
#2993 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny. Piszę szybko bo na 9:40 do pracy. zaraz muszę się zbierać.
Pytałam was wczoraj o zasady i ograniczenia w diecie, ale chyba nikt nie opisał swoich. w sumie Wy jesteście już weterankami i macie wszystko w głowie. Ja chciałabym przedstawić swoje i prosić o ewentualne porady ![]() 1. 4,5 małych posiłków do 1200 kcal max. (standard); 2. Posiłki co 3 godz.: 7. 10. 14. 16. 19 3. Przez najbliższe dwa tygodnie zero: słodyczy, ciast, drożdżówek, chipsów i innych słonych przekąsek, fast-foodów- nawet domowej roboty, napoi gazowanych; 4. Po tym czasie jedna rzecz z w/w raz w tygodniu. 5. Hula-hop codziennie przez 20 min. Co o tym sądzicie? Moim celem jest ścisłe trzymanie diety przez najbliższe dwa tygodnie, bo po tym czasie chęć na słodkie, czy inne świństwo zanika. Tyle czasu potrzebuje organizm, aby przystosować się do nowego. Dwa tygodnie to też wystarczająco dużo czasu by wrócić do wagi 48 kg i pomyśleć nad rozsądną stabilizacją ![]() Miłego dnia.
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Hej... Ja dzisiaj niewyspana, zła i smutna
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem po ważeniu, mierzeniu i śniadaniu - dopijam herbatę zieloną. Na wdze dzisiaj 60,9kg, pomiar podam niżej. Na śniadanie zjadłam dwie kromki chleba razowego ze słonecznikiem (takie cieniutkie) i 2 jajka - miały być na twardo ale były takie na (?) trochę twardo trochę miękko. PYSZNE! Teraz wymiary. talia: 57cm brzuch: 67cm biodra: 81cm nogi: - uda 48cm ![]() - łydki 34cm ![]() nad kostką 20cm Mały komentarz do wymiarów. Gore mam szczuplutką, wiem o tym. Ale dół, same widzicie :/. Może nie jest tragicznie, ale chciałabym mieć takie chudziutkie nózki jak Meeedzik, Baletnica, Dzaga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno masz w udzie 48 i Ty narzekasz? Wybacz ale albo sobie jaja robisz z nas albo na prawde nie widzisz swoich nóg. Ciesz sie nimi bo są mega zgrabne i szczupłe !!!!!!!! ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Dziękuję kochana ![]() ![]() Banan i czekolada wg mnie najlepsze połączenie ! ![]()
![]() |
#2996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba naprawdę jestem zbyt krytyczna dla siebie, ale nie potrafię inaczej... Taka już jestem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
Hejo laseczki
![]() Ależ pogoda na dworze normalnie jesień masakra jakaś ![]() ![]() Ja już po śniadanku waga powoli spada a więc jest dobrze ![]() Teraz idę samochód sprzątać bo jutro na wesele mam nadzieję że pogoda się poprawi ![]() ![]() Baletnica mamy mieszkanie w centrum na Al. Jana Pawła . Płacimy 500 zł za osobę + opłaty tak średnio ale mamy chociaż strzeżony blok i monitorowany ![]() ![]() A ja też myślałam o Politechnice Warszawskiej ale nie było tam kierunku który jakoś by mnie urzekł. Ode mnie z klasy poszła tam dziewczyna na transport tylko dlatego bo to dobra szkoła nie rozumiem takiego podejścia ![]() Ola powinnaś od razu zadzwonić na policję żeby zrobili z nim porządek a P. lepiej żeby się nie wtrącał bo sam mógłby mieć problemy. Przecież jak będzie się to powtarzać to się wykończysz . Może by się przestraszył Policji. A do ud to masz chudziutkie ja mam 55 a mam tylko 160 ! I sama nie uważam że są najgorsze. W ogóle jesteś drobna ![]() Dobra idę bo się nie wyrobię pa ![]()
![]() |
#2998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Uciekam się wykąpać i na miasto muszę wyskoczyć po coś na obiadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-09-09 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Ola, dżizas, to ja ważę 49kg a w udzie mam 46cm! To właśnie ja mam dużo!
Tinek, o to super, że tego oleju nie trzeba, bo po pierwsze to nawet takiego nie mam, a po drugie zawsze to byłoby tłuściej. Ja wczoraj wieczorem zrobiłam jeszcze bajaderkę - jedna porcja wyszła mi 250kcal, więc wcale nie tak dużo. A zrobiłam ją z muszelek czekoladowych, musli i dżemu. Naprawdę smaczna. Właśnie ją opędzlowałam. Miałam dodać przepis na bloga ale jest trochę nieprofesjonalny. Za to znalazłam w necie przepis za Dukanowe bajaderki i chyba właśnie je zrobię, tylko wiórka kokosowe muszę kupić. Ale to jutro. Dziś zrobię sobie lody ![]() Cornela, ja Ci odpisałam ![]() Ja już po dwóch śniadaniach. Na pierwsze zjadłam owsiankę a na drugie bajaderkę którą wczoraj sobie zrobiłam. Trochę mam wyrzuty, że ją tak wcześnie zjadłam i już mam połowę dziennych kcal za sobą, ale dziś wcześniej zjem obiad bo o 16 mam już korki. TŻ mówi, że chyba jedziemy jutro na wieś ![]() Wiecie co? Trzy dni pod rząd się ważę i codziennie rano waga pokazuje równe 49kg. Niby żadnych powodów do zmartwień nie ma, ale to bardzo nie w moim stylu. I wiecie co jeszcze? Pogoda się chrzani i jesień wdziera się wielkiiimi krokami ![]() ![]() Nudzi mi się potwornie. Rano TŻ mnie zbudził żebym poodkurzała bo później on chce spać więc to zrobiłam i od razu zaczęłam sprzątać, ale dom był na tyle czysty że obrobiłam się w 1,5h ze wszystkim. No i siedzę i zbijam bąki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.