|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: SPD off - topowo po raz drugi ;-)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do cioci Tż to bardzo mi przykro ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
u mnie też mroźno było, ale na moment mnie pogrzało
![]() to przez ten pośpiech chyba ![]()
![]() |
#2973 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny właśnie sie dowiedziałam, że mój tata miał wypadek. Na szczęście nic mu sie nie stało, ale auto do kasacji. Facet nie zatrzymał się na stopie i wjechał rozpędzony w mojego tatę, zepchnął go i auto taty skasowało jeszcze 4 inne samochody. Masakra jakaś. Nie wiem czy jakies fatum czy co. Moja mama zawsze mówi, że październik to pechowy miesiąc bo zawsze coś złego się dzieje. Oby już nic więcej się nie wydarzyło.
Tż juz w drodze z montażu jest, jutro ma wolne, ale za to ja muszę iśc do pracy. Mama po rozmowie stwierdziła, że jest za stara, żeby sama prowadzić księgowość firmy i też chcę iśc do telemarketingu. Może dostaniemy się obie do tej firmy co dzisiaj byłam i wtedy zniknie problem dojazdu, a mały pójdzie na 9 godzin do przedszkola. Już mam dzisiejszego dnia dosyć, ciągle złe wieści, śpiączka Tżta ciotki, wypadek mojego ojca. Masakra jakaś.
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, że tacie nic się nie stało, to najważniejsze ![]() Cytat:
super by było, bardzo dobre rozwiązanie, tylko szkoda, że mały tak długo w przedszkolu ... Może czasem go Tż odbierze wcześniej ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-14 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Effie, dobrze że tacie nic się nie stało
![]() ![]()
#2976 | |
Zakorzenienie
|
dzieki
uff polowa kontroli za nami ![]() effie22 ![]() Cytat:
ledwo zyje jeszcze 2 dni i urlop |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Effie,
![]() Dobrze, że skończyło się tylko na skasowanym aucie... trzeba uważać na debili bo co z tego, że sczłowiek uważnie jeździ jak zawsze znajdzie się pacan, który pajacuje ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj znów do późna obcowałam z książką ![]() Dziś z samego rana na nogach. Zakupy można odhaczyć. Teraz muszę się barać za generalne porządki, jak to w sobotę bywa ![]() Brr na dworze zimno. Ręce mam zmarznięte i obolałe od ciężkich siatek ![]() Na obiad schabowe, fasolka żółta i kasza. Później zrobię galatertkę na deser. Wieczór będzie filmowy i leniwy ![]() Biorę się za robotę bo znów się zasiedzę. Miłego dnia ![]()
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bry ![]() Ja jeszcze w łóżku, ale zaraz wstaję bo na 11 do pracy. Mamy z TŻ wspólny wieczór. Będziemy leżeć i nic nie robić, może coś obejrzymy. Siostra TŻ wysprzątała mieszkanie, więc mam to z głowy. A jeszcze w biedronce były rajstopy czterdziestki po 5 zł i się zaopatrzyłam w 5 sztuk. Myślałam jesienią pośmigam w spódniczkach, a tu zimnica. U mnie dzisiaj zimno. Na termometrze 0 stopni. Chyba wyciągnę botki. A co gorsze nie mam płaszczyka tutaj. Zimą w taką temperaturę już się w zimowych rzeczach chodzi, a ja teraz śmigam w krótkiej kurtce jesiennej. Jak w połowie października taka pogoda to ciekawe co zimą będzie. A na początku października tak ciepło było jeszcze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
zawsze mam racje
|
effie: zdrowia dla cioci tżta i dobrego odszkodowania dla taty
![]() A ludzie to niestety jeździć nie potrafią, w Katowicach jest czysta masakra. Jedna babka była dobra - jedzie 30 na godzinę, nas już coś strzela, a nie ma jak wyprzedzić, ale co z tego jak potem zjeżdzamy na więcej pasów a babka ciach i zmienia pas bez kierunkowskazu prosto przed maskę ![]() Wczoraj też jakaś babcia jak wskoczyła przed jadącą przed nami taksówkę to tylko ostro po hamulcach, dobrze że tż stara się zachowywać odległość w miarę możliwości, bo tak stłuczka by była na bank. Ostatnio jak jeździmy po mieście to nie czytam już gazet tylko poważnie patrzę na drogę, bo tu światła, na jednej ulicy to nie wiadomo czy jest jede pas ruchu czy dwa, ludzie na czerwonym przejeżdzają, piesi wskakują pod koła, inni wpychają się tuż przed auto, także jedna osoba do upilnowania czasami nie wystarczy ![]() ![]() A przez to, że jest tyyyle świateł każdy chce się przecisnąć i nie ma jak zachować odpowiedniej odległości to ludzie się stukają na miarę. Ostatnio też widziałam jak się fajnie auta obtarły na skrzyżowaniu, bo nie każdy umie sobie wymierzyć ![]() Albo ktoś stoi z połową auta już na skrzyżowaniu ![]() Tak więc tłumaczę M., że to że on umie jeździć to nie znaczy, że inni też potrafią i nie może zakładać, że jak zielone światło to można się zawiesić, bo nigdy nie wiadomo kto przed nim da ostro po hamulcach itd ![]() I tylko non stop koooorki przez te wypadki ![]()
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Połowa sprzątania za mną, teraz przerwa na śniadanie i kawę. Mam jeszcze sporo roboty ![]() ![]()
![]() |
#2982 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Na szybkich zakupach byłam i zrobiłam zapas pysznej herbatki, którą uwielbiam z biedry i świeczkę wzięłam bo już wypaliłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Wtajemniczenie
|
Witam, ja własnie wróciłam ze sklepu. Byłam po piwka dla mnie i Tżta. Moja mama pojechała z małym na imieniny ciotki, jeszcze ich nie ma.
Ja po pracy wszystko posprzatałam, więc na jutro zostają zakupy i odebranie tortu. Mieliśmy wyjśc do znajomych na piwo, ale znajoma napisała, że pracowała w ogrodzie i jest wykończona. Niezła wymówka. Ale niech jej będzie. Zostaje nam wspólny wieczó, tv i piwo. Póki co Tż pali w piecu. Znowu ząb mi się uchrupnął. A jeszcze jednego nie mam skończonego, a sądze, że dentysta mi nie ruszy nowego dopóki starego nie zrobi. Ten stary jest wyleczony, trzeba go tylko odbudowac a to drogie. Ale tamten ząb uchrupnął mi się w październiku rok temu, a zrobiłam go w maju dopiero jak bolał nie do wytrzymania. Wolę z tym nie czekać, aż zacznie mega boleć i iść od razu. Miłej soboty i niedzieli
#2984 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() dziś mam wolne, szkoła za tydzień, pogoda brzydka, więc może jakieś sprzątanie zrobię ![]() Wczoraj zrobiłam transakcję jak nie wiem ![]() Kupiłam 15 kg ziemniaków w worku od gospodarza po 66 gr, bo myślałam, że taniej, a patrzę w sklepie obok za 65 ![]() ![]() No ale chociaż nie muszę tachać pyrów ![]()
![]() |
#2985 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dzień dobry
![]() Wstałam wcześniej żeby obejrzeć Chirurgów ![]() ![]() ![]() Dzisiaj Miecio dostanie nowy domek i zrobię kolejne pranie ![]() Obiadek mamy. Pomidorówa a na drugie uda z kury z ziemniakami i surówką. Miłego dnia ![]()
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Punto ja też pranie muszę zrobić znowu
![]() U mnie zupa brokułowa się gotuje ![]() ![]() Ja kaloryfer odkręciłam na kilka godzin, ale już zakręciłam, żeby później nie mieć niedopłaty np. 600 zł ![]() Póki co nie jest źle, bo wstawiłam zupę, pomyłam gary i blaty. Później reszta ![]() Może jakiś krótki jesienny spacer zrobimy, ale nie wiem ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-10-16 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzień dobry ![]() wiem, ze dawno mnie nie było ale uwierzcie, że nie mam kiedy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Nurek, rozciągnięcie doby by się przydało co ?
![]() ![]() Wczoraj po obiedzie wybraliśmy się do B. po wody i kupiłam sobie rajstopki - granatowe. Większego wyboru nie było bo z 4 zostały czarne, grafitowe, jakieś dziwno zielonkawe ![]() ![]() Później wpadliśmy na kawe do taty i tak zleciało. W domu Mam Talent, Tylko mnie kochaj, 2 strony książki i padłam ![]() Na dziś obiad mam gotowy - gulasz z pieczarkami. Zaraz biorę sie za śniadania. Później poćwiczymy i popołudniu znów w gości, wizyta u dziadka z rodzicami. Słońce świeci ![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli ![]()
#2989 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() cala obolala jestem ale kontrola podobno poszla suuuper dobrze ze to raz na rok jeszcze dzis do pracy i potem w nocy wylot czuje sie srednio ale coz jakos moze wytrzymam a jeszcze musze posprzatac troche i wypadaloby pojsc do sklepu ale jak nie zdaze z tym to tz tez sobie poradzi |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tych malachitowych też nie brałam - mam czarne, granatowe, czekoladowe, szare i śliwkowe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz Kobieta na krańcu świata, zasiadam z łososiem oglądać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Bo np gotowe wszystko rozumiem, ale tutaj niestety słownictwo medyczne, chociaż z 2 strony niektóre określenia nawet po polsku są niezrozumiałe ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Ja to lubię mieć grzejniki ciepłe a do tego okno uchylone non stop, co niestety może kosztować, więc aż tak nie robię, ale wietrzę ile się da ![]() ![]() Chociaż latem znowu schładzać trzeba. Do dziś pamiętam jaki miałam pokój w domu rodzinnym- w te upały to tylko stawiać miski w wodą i mieć saunę ![]() Chociaż wszystko zależy od ocieplenia budynku, jak to jest dobrze zrobione i nowa sprawna instalacja to zużywa się dużo mniej gazu/węgla/ciepła z ciepłowni. Kiedyś mieszkałam w bloku, gdzie nie płaciło się za grzanie, więc grzejniki na prawie full, okno otwarte i pełen luz ![]() ![]() Ale niestety coraz rzadziej można coś takiego uświadczyć.
![]() |
#2992 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Nie używam napisów, nie wiem czy są
![]()
![]() |
#2993 |
Wtajemniczenie
|
jestem i ja na chwilę, P. pojechał na pogrzeb a ja pozmywałam, ogarnęłam chatę po wczorajszym wieczornym lenistwie i zasiadłam na godzinę na necik. na obiad planuję szczawiową + ziemniaczki w kostkę+ jajka a na drugie udka.
w lesie byliśmy wczoraj, i niestety, nawet jednego grzyba nie przywieźliśmy, nie wiem czy to nie był ostatni wypad bo zimno jest i więcej nas będzie kosztować lekarz niż pół kilo pieczarek czasem. suszonych jeszcze mam więc w sumie to się obędę. żeby było fajniej brat mój koszami z lasu znosi ![]() dostałam bukiet wrzosków ostatnich i listek mały zielony w kształcie serduszka ![]() ![]() ![]() ![]() i też mam rajstopki z biedry ![]() ![]() ![]() ze złych rzeczy - zginęły papiery od lapka i teraz nie możemy go do naprawy wysłać. została faktura, dobrze że chociaż tyle, ale karty gwarancyjnej nie ma, ani nic innego. się zdenerwowałam, bo chciałam wcześniej wysłać, papiery były, potem P. się wział za czytanie ich i dupa nie ma nie wie gdzie położył. zginęły. przeczesałam całe mieszkanie i nie ma. ![]() ![]() i chyba już nie jestem ubezpieczona, bo wczoraj mi się przypomniało, że minął mi termin podpisania się w urzędzie pracy, więc teraz mam z głowy 4 miesiące ![]() Effie dobrze że nic poważnego się nie stało ![]() Irenka miłej podróży i pobytu w domu ![]() ![]()
![]() |
#2994 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Ja tylko na chwile, z pracy pisze ![]() ![]() Wczoraj pol dnia przespalam a pol przebimbalam bo mialam fatalny dyzur z pt na sobote - spalam niecale 2 godziny. Byl okropny wypadek komunikacyjny i wiekszosc nas sciagneli na OIOM. Wiec jak po 8 rano wyladowalam w domu to jedyny kierunek - lozko ![]() Milego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wróciłam z pracy przed 17. Zabrałam się zaraz do pracy, a mianowicie kilka prań zrobiłam i rozwiesiłam. Zaczęłam wyciągać z szafy grubsze swetry, które przeleżały sezon i trzeba było je odświeżyć. Uwielbiam swoją pralkę za 15 minutowy program. Posiekałam też kapustę i obrałam ziemniaki do kapuśniaka na jutro. Teraz siedzę z herbatką, kątem oka oglądam taniec z gwiazdami i powoli zmniejszam swoją listę zadań do wykonania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Weekend zleciał ekspresowo. Dziś zaliczyliśmy kawę, ciacho i wypasioną kolacyję u dziadków ![]() Mimo słonecznego dnia, było zimno. Nie wiem, nigdy nie był ze mnie zmarzluch a teraz wciąż mi zimno ![]() Jutro wybieram się do lumpka. Jak niczego nie trafię to się poddaję ![]() Golden ja dawno kwiecia nie dostałam. Upominać się nie będę ![]() ![]()
#2997 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
pewnie ze tz da rade ![]() wstawilam pranko i leze i tak wiem ze teraz nie zasne predzej kawe wypije przed wyjazdem a tz zrobi zakupy i sprzatnie |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Wtajemniczenie
|
Witam, ja już po imprezie. Ogólnie urodziny małego udane, ale byłam zła bo zjechali się nad programowi goście ( brat Tżta, siostra Tzta z chłopakiem)i tortu starczyło tak na styk.
Dostał dużo zabawek( a liczyłam na ciuchy), dostał też plecak i czapke ze spidermanem no i kase, za która mu kupię kozaki. Wstałam już i sie obżeram, ale u mnie to normalne przed okresem. Ciagle jem, potem jak mam okres i po to moge nie jeść wcale. Ten tydzień to masakra, dzisiaj i jutro praca od 15:30 do 20, a od środy do piatku od 10 do 20. Chyba tam kota dostane, ale chociaż coś więcej zarobie. W weekend jade do szkoły, no i w niedziele jeszcze na imieniny do małej od brata Tżta. I nie wiem co kupić na prezent, ale coś wymyślę i musze to kupić dziś albo jutro bo potem mam 3 dni wyjęte z życiorysu. Wogóle to na te imieniny Tż pojedzie wczesniej z małym, a ja dojade z Poznania pociągiem. Czaję się na leginsy z zapiętkiem, na all kosztują ok 20 zł z przesyłką, a muszę zobaczyć ile w sklepie. Jak koło 30 zł to sobię chyba zafunduję. Odwioze małego do przedszkola, pójdę do biedro i przejdę się po mieście za tymn prezentem dla małej i leginsami. Nie mam weny na obiad, może zrobię szybka pomidorówkę. Miłego dnia Golden z urzędu wywalają w mgnieniu oka. mi kiedys wysłali poleconym wezwanie na kurs kasy fiskalnej. Nie odebrałam listu bo nie miałam kiedy i nawet nie wiedziałam co jest w tym liście,a po tygodniu juz był kolejny, że mnie skreślają z listy osób bezrobotnych. Masakra, a wiedzieli, że nie odebrałam tego listu bo był za potwierdzeniem odbioru, więc jak miałam się stawic na kursie jak o nim nie wiedziałam.
" Najtrudniejsze na tym świecie jest życie, miejmy odwagę... by żyć " 9kg mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to mieszczę się w spodnie z LO ![]() ![]() Edytowane przez effie22 Czas edycji: 2011-10-17 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() U mnie weekend minął pod znakiem porządków, bo duże zaległości ostatnio mi się zrobiły ![]() ![]() Ogólnie weekend bardzo udany, tylko zdecydowanie za krótki ![]() Dziś u mnie bardzo zimno. Rano musiałam pierwszy raz w tym roku skrobać szyby ![]() Muszę szybko kupić kozaki, bo za zimno już na płytkie buty. Na obiad mam bigos, a dla dzieci barszcz ukraiński, bo one bigosu nie jedzą ![]()
#3000 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() effie- ja też wolę jak mała dostanie ciuchy niż kolejne zbędne zabawki ![]() Ja dzisiaj chyba jadę do marketu późnym południem, ale to się okaże jeszcze. Muszę napisać listę zakupów na tydzień i juz tylko chleb będę dokupować ![]() Kasa leci nie wiadomo na co, aż mam humor do d.... ![]() Pomijam wydatki inne niż jedzenie- te potrafię zliczyć, ale reszta to żarcie ![]() Chyba skończę z Piotrem i Pawłem (chyba, że faktycznie czegoś nie ma w tańszym markecie) i przestawiam się tylko na Netto i Biedronkę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.