|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
oj to długo
dziekuje jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Aliczka
![]() Niestety nie pomoge. Jeszcze nie zaczelam przygody z rozszerzaniem diety. andziot ![]() ![]() ![]() Alez prosze ![]() Z dnia na dzien wypada mi wiecej wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Wtajemniczenie
|
podpowiedzcie co zakupić dziewczynce na roczek?
#2974 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() twoj Seba też piszczy kurde mój takie koncerty daje że teściowa z dołu przychodzi bo go słyszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My dzisiaj na szczepienie się udajemy o 16,45 (oczywiście ja sama bo tż ma zajęcia z dziećmi) trzymać kciuki !!! Wszystkim dzisiejszym solenizantom ![]() Kubusiu ![]() Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-10-24 o 10:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja jak bym chciała ![]() Aliczko, ja bym najpierw wprowadzała powolutku podstawowe rzeczy czyli jabłko, marchewkę, ziemniaka, zupkę jarzynówkę itd. Mój Tymek już prawie miesiąc dostaje jakieś nowe jedzonko ale z mięskiem jeszcze poczekam. Za dwa tygodnie mamy szczepienie to się dokładnie wypytam o dalszą dietę ![]()
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo !! i ząbki nie są okupywane łzami tak bardzo u Was, prawda? Grazin; dobrze, ze choc w weekend siły zregenerowałaś. A mnie nie masz czego zazdrościć bo to samo co u Ciebie - powtórka z rozrywki... no tyle, ze do 10,30 dospałyśmy więc naprawdę jestem wyspana. Kurde może to faktycznie ten skok, o którym matall pisała - co dzieciom spać w nocy nie daje? Bo ja nigdy nie miałam takich nocnych przebojów jak teraz... od urodzenia miałam bodajze 4 akcje, że wstałam niewyspana i to podczas pierwszego skoku a potem błogi spokój.,... no i masz babo placek... mary poziomkowa; dziękuje za fajowski przepis ![]() Ten sposób reakcji Hanutki na nowych wujków i ciocie wywołał dreszcze u mnie!! Słodkie to być musi !! Może filmik się uda cyknąć? a może nadmiar wrażeń po chrzcinach??? night ja będę za tydzien to obczaję czy warto tam jeździć, a że mam rzut beretem to wybiorę się w środku tygodnia, może dzikich tłumów nie będzie ![]() gusiagatko suuuper nocka, do pozazdroszczenia !!! Módl się tylko aby to Naduni nie minęło bo my z Grazynka, chyba przechodzimy ten paskudny skok i moje jak dotąd grzeczniusie dziecko w nocy przeszło metamorfozę MoniaK; u mnie tez 5 pobudek albo nawet 6... więc witam w klubie ![]() ![]() ![]() niebieska.lwica - współczuje !! dziś już lepiej ? Anulka, ja też od razu wpadłam zobaczyć jak nocka i widzę, że pogratulować Wam dziewczyny muszę! Pięknie !! Oby tak dalej, obie bardzo dzielne jesteście ![]() Oj zazdroszczę tej nauki oduczania ciumkania nocą, ja sobie póki co tego nie wyobrażam... a jak po rehabilitacji? Bardzo Ci Zosieńka tam płakusia? Są już postępy? Ewesko, no zaglądaj częściej !!! i to samo się tyczy EvE !! ![]() Andziotko, znowu całą nockę Malutka Ci przespała? Jak Ty to robisz ![]() Aliczka witaj, zaraz lecę zdjęcia obkukać ![]() caffelate, ale super, ze lepiej. Może ciut nasze kciuki do czegoś sie przydały ![]() Agusiu, jeśli cosi kz 5 1 0 15 się wyklaruje pamiętaj o mnie ! A cutibazę znam, poleciła mi kiedyś pani dr kosmetolog i świetnie u mnie się sprawdziła Oby i to samo u Was...
![]() |
#2977 | ||
Wtajemniczenie
|
caffelate05 ciesze się ze z Juleczkiem już lepiej!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie drażni jak karmię łyżeczką, jakby paznokciem o tablice lekcyjną ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
Witamy,
na początku mojego listu chciałam w imieniu mojego Kubusia bardzo podziękować wszystkim ciociom wizażowym za życzenia. Kiedy to minęło? Moje dziecko ma 4 miesiące. W drugim akapicie chciałam bardzo serdecznie życzyć STO LAT Mary i Mimbi, bo mnie tu wczoraj nie było (poza tym na swoje usprawiedliwienie dodam, że myślałam, że żartowałyście z tymi urodzino-imienianmi). W trzecim najważniejszym akapicie powiem, że moje dziecko się POPSUŁO....... od dwóch nocek, postanowił w środku nocy wstać na jedzenie.... Ja mu dzisiaj kaszkę zapodam na noc, niech sobie Kubuś nie myśli, że jak ma te 4 miechy to mu wszystko wolno. Grazin - łączę się w bólu... też mam nieciekawe nocki. Wczoraj po takiej nocce musiałam za kierownicę wsiąść.... modliłam się, żebym nie zasnęła. Ach i Kuba postanowił, że zmienia zawód na śpiewaka, piszczy i krzyczy całymi dniami. A na koniec mojego wywodu powiem, że sezon na SAŁATĘ jest dalej w toku.... Z poważaniem, XYZ
#2979 | ||
Wtajemniczenie
|
caffelate05 ciesze się ze z Juleczkiem już lepiej!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie drażni jak karmię łyżeczką, jakby paznokciem o tablice lekcyjną ![]() Cytat:
![]() i to jest ta nowosc na dzisiaj- Nikuni wychodzi drugi ząbek ![]() dwa na dole bedzie mieć... mamy kombinezonik dla Niko za 55zl ![]() ![]() kupuliśmy spacerówkę wczoraj na giełdzie- coto baby, chcialam xlandera, ale jednak drogie, teraz te chrzciny... (gdyby nie koscielny to luz, a tak ksiedzu trzeba dać chyba 1500zl, nie liczylam bo aż się boję ![]() no i wczoraj maz oznajmił, ze bedziemy w tym roku starać się o kredyt, jak bedzie potrzeba szef mu podwyższy pensję ( chociaż na jakiś czas, chodzi o umowę), bo już jednemu z pracy tak zrobil... teraz jestem pelna nadziei na wlasne mieszkanko........ hmmm witam wszystkie mamusie i dzisiejszych świętujących swoją miesięcznicę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jak ja lubię weekendy, tylko czeemu sie tak szybko kończą.. Te dwa dni, to mijają z prędkością światła. Uwielbiam jak mój malż jest z nami i moge trochę od Anuli odspnąć.. A w poniedziałek rano znów Was doczytuje z kubkiem kawki.. Matall u nas szczeniaczek rządzi, ale ja najbardziej bym chciała żeby się zepsuł, bo juz go słuchac nie mogę... Nie wiem która, ale na pewno któraś ( chyba Agus87) pisała, że myje butelki w zmywarce... Mam pytanie czy myjesz same butelki czy z Waszymi naczyniami i jakich środków do zmywania uzywasz? Normalnych tabletek czy masz jakieś specjalne dzieciowe?
#2981 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam za podwojny post
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
a mi już coraz mniej
![]() całe sitko już się nie zapycha ![]() a chodzi już ??? nie uważam, że za mało ciepła mu dajesz, ale niektóre dzieciaczki po prostu potrzebują w nocy się upewnić, że mama jest obok i poczuć smak cycusia w buzi ... ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
amarcia; może jakąś edukacyjną zabawkę ??
Też wyję na Calzedonii ![]() Magda060184; ja też z tego samego powodu co Ty wielbię weekendy ![]() A szczeniaczka planuję na święta a może na pół roczku czyli 27.11? Myślałam, że to jeszcze za wcześnie na niego ![]() Ja też myję w zmywarce ale nie butelki tylko laktator, choć butelka kiedyś też mi chyba tam wpadła - myję w normalnych tabletkach - wszystko ok. UStawiam na 75 stopni Blue Najlepszego dla Twojego czteromiesięcznego Kubusiątka !!! ![]() Spice, ale dotąd nie miałyśmy problemów ze spaniem... wczoraj ją przetrzymywałam ile się dało i spała w sumie 3x po ok 1-1,5h - w nocy to samo - cyrk. Obstawiam skok ![]()
#2985 |
Zakorzenienie
|
24kasia86 w życiu bym tyle księdzu nie dała
![]()
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
24kasia86
![]() MoniaK Klapsa zaraz dostaniesz ![]() ![]() ![]() Daisy Nie nastawiam sie, ze tak juz zostanie ![]() ![]() andziot To super! U mnie pewnie tez minie. Mam nadzieje, ze nie wylysieje to tego czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
Witam sie znad kawy
![]() Dziewczyny, ja nie dam rady tak dluzej, Maya kolejna moc sie budzila co 2h ![]() ![]() ![]() ![]() Im dalej, tym gorzej... Ddaaiissyy no staram sie jak moge, ale albo nie nadazam, albo jestem nieprzytomna, albo juz zwyczajnie mi sie nie chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Kasia, 1500 ksiądz bierze za ślub?
![]() ![]() ![]() Gusia, wiem wiem ![]() ![]()
#2989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy myślałam o czyms edukacyjnym, ale tyle tego już ma... nie mam pomysłu...
andziot tak, dziewuszka już chodzi. Moja mama wpadła na pomysł wózeczka i laleczki - tego fakt jeszcze nie ma
#2991 |
Zakorzenienie
|
Kasia 1500 ?? Szok ! Ja płaciłam 2 lata temu tysiąc i wiem ,ze ksiądz ze mnie zdarł bo w innym kościele 800 ale 1500 to przegięcie.
A niech chcesz w innej parafii ? Eve a Mayeczka dalej tylko na UU ?? Ewidentnie coś jest na rzeczy. Może te pobudki co 2h są po prostu zaraźliwe ![]() Weredka, ale że co normalne? Że za często czy za rzadko??
#2992 |
Wtajemniczenie
|
kasia gratulujemy zębolków
![]()
#2993 |
Zakorzenienie
|
Dobra a teraz odnośnie krzesełek, bo wiem, ze wiele z Was już ma? Można spytać na co trzeba uwagę zwracać jak się kupuje? Ja już kombinuję co dziecku na 0,5 roczku sprawić i zaczynam poszukiwania
![]() ![]() ![]()
#2994 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no juz licze, chrzest 100zl, sakrament malzenstwa( koscielny) 500zl, organista 200zl, koscielny 20zl, zapowiedzi meża 40zl, moje 100zl, nie wiem ile jeszcze ubieranie kościoła ![]() ![]() znając tz będzie się z księdzem targował ![]() wynajęcie sali itp... cała impreza ( a tylko 20 osób planujemy) wyniesie nas około 5 koła.. trochę mi się odechciewa dobrze, za babcia kieckę mi szyje i biżuterię mi kupiła już w prezencie ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() bo my juz cywilny mamy
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
amarcia no wózek to bardzo dobry pomysł
![]() może jakieś Duplo (teraz są takie fajne ze zwierzątkami), klocki drewniane, klocki wafle, szczeniaczek uczniaczek to też fajny prezent hehe, te wafle to ci takie duże wkleiłam, ale na allegro są też mniejsze, co się mieszczą w domu ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-10-24 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Wtajemniczenie
|
a jaki kosmos mam przez te ząbole
![]() Nikośka jest niemożliwa, gryzie mnie po twarzy, slini się jak piesek ![]()
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Kasia, ahaa już rozumiem
![]() Czy ktoś wysyłał przesyłkę z Polski do Anglii (mniej więcej 1 kg). Ile to może kosztować?
#2999 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Amarcia ![]() ![]() asiak Brawa za ząbki! Ciekawa jestem kiedy Piotrusiowi wyjdzie pierwszy ![]() daissy My dostalismy takie krzesełko, żeby było od razu ze stolikiem do zabawy i samodzielnego później jedzenia ![]() ![]() ![]() Włosy mi wypadają wciąz już 2 miesiąc ![]() ![]() Z nowości to zespuł nam się bojler....i znowu będzie rozpiździak w łazience o ile wielmozny pan raczy to naprawić ![]() ![]() Piotruś budził mi się dzisiaj 4 razy ![]() miałam się coś pytać i zapomniałam ![]()
#3000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w Ikea są fajne ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-10-24 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.