|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
Tak
![]() ![]() A co do Majirela- w licealnych czasach, spotkałam się z kilkoma drogeryjnymi, po których miałam zdecydowanie lepsze włosy.... Myślę, że większość kusi piękna i bogata paleta, naprawdę wychodzi jak na próbniku, duży wybór. Filifonko, masz może linka do palety Inebrya? Nie spotkałam się jeszcze z tymi farbami. |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zawsze jakaś alternatywa po długości ![]()
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Aaa, to nie, to ja mówię o farbie, widocznie w takim razie SoColor. Tonerem nie miałam robione. Zwykła farba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Przyczajenie
|
Kurcze, nie chcę być tylko roznosicielem złych nowin - jak u Was w hurtowniach 8C Matrix SoColor nadal jest dostępne? Bo na allegro już rzadko i dziwnie w zdjęciach nowych palet Matrixów też już go nie ma. Rude C kończą się na 7 :/
Ja myślałam o pomalowaniu właśnie tonerem z Matrix Color Sync, kupiłam 8CG, ale chyba za ciemne wyjdzie, a ja chciałabym się trzymać poziomu pomiędzy 9-8. Ogólnie te tonery są całkiem fajne, próbowałam jeszcze jak miałam brązowe włosy, ale o rudych odcieniach nikt tutaj na forum nic nie wspominał. Ktoś używał? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Edytowane przez Mbronek Czas edycji: 2012-06-28 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie rudzielce
![]() Ja mam naturalne rude włoski,już przez myśl mi przeszło żeby zrobić sobie blond miałam kiedyś już blond,ale dobrze się czuje w rudych i tak myślę żeby mój kolor trochę uwydatnić. Tylko nie mam pojęcia jaką farbę sobie położyć,a widzę że jest tu dużo ekspertek od rudości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
krążyłam dziś po sklepach obkupiłam się w miedz z Marion tym razem a farbę żeby odrost sobie zrobic...
i wiecie co kupiłam szamponetke z Joanny aromatyczne cappuccino.. chciałabym tylko sobie sprawdzić jak mi będzie w takim kolorze ale czy potem uda mi sie wrócić na rudość bez rozjaśniania i wód wysoko procentowych? tak sobie mysle ze jakbym potem dala np jessieny lisc z joanny to by bylo pewnie dosyc ciemno ale mam nadzieje ze rudo no i druga sprawa czy ta szamponetka mi wogule przykryje rudy bo tam taki z tych intensywniejszych( jeszcze chce poczekać z dwa tygodnie aby bardziej sie wypłukał) o ta: http://drogeriajulia.pl/1449-1488-la...cappuccino.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Głównie odcieni rudych ![]() Dodam jeszcze, że koszt na internecie to w granicach 24zl za 100ml farby ![]() ![]() A tak z innej beczki to ostatnio widziałam chłopaka z tak ślicznymi rudymi włosami, że szok! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Filifonka Czas edycji: 2012-06-28 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jesli chcesz chemie od siebie polecam saszetki (joanna, marion, delia), albo henna ![]() Cytat:
![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() simpson jest opalona, do tego ozlocona na maksa nie widze tego koloru na jasnej delikatnej cerze ![]() ![]() przepis na ten kolor jest na blogu kathy.
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Julianna ma rację, w tym kolorze ja też Ciebie nie widzę..... Szamponetka albo toner, w delikatnym kolorze, na pewno nie tak ciemnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() apropo drogeryjnych Delia wypuściła 7.44 - farba trwale koloryzująca, oto fota: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post34886057
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-06-29 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...w jasnych o wiele lepiej
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-06-29 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
szamponetka, farba zawiera wodę 9
#2987 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez BeataR89 Czas edycji: 2012-06-29 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Rozeznanie
|
mi płomienny rudy wychodzi dosyć ostro !
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() jestem po rozjasnianiu wlosow. Dodaje foto tego co mam. Gora jest jasniutka, srodek rudy, dol spalony do obciecia ![]() ![]() bardzo prosilabym o doradzenie ![]() kusi mnie 7,4 bo popularna tutaj mieszanka 8,44 i 7,44 wydaje mi sie za jasna i za pomaranczowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() BeataR89 tak jak Dziewczyny mówią ![]() ![]() ![]() ![]() Ale tak się zastanawiam czy ten Płomienny Rudy nie wyjdzie za intensywnie... Kolor z drugiego załącznika, który dodałaś jest moim zdaniem idealny ![]() Co do szamponetek się nie wypowiem, bo raz robiłam kolor, chyba Marionem(na naturalne). Kolor wyszedł ładny, ale zamiast spłukać się po 8 myciach trzymał się miesiąc(przy codziennym myciu). Ale może to i dobrze, bo dzięki temu odważyłam się zafarbować włosy trwałą farbą. Aczkolwiek z tego względu, że jesteś naturalnie ruda można by było z szamponetkami próbować nadać im intensywniejszego koloru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
Kathy, nie miałam możliwości sprawdzenia opakowania
![]() ![]() Nigdy właśnie jeszcze nie miałam toneru........ Wprowadziła też Artego, na palecie 9,4 i 9,44 wyglądają suuuuuper ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Rozeznanie
|
nakładam na sprany rudy..cos mniej wiecej jak tutaj:
http://www.khadi.pl/sites/khadi.pl/files/henna_amla.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=BeataR89;35009871]Nie uraziłaś mnie
![]() ![]() hmm tak sobie mysle moze sprobuj miedz z mariona, wychodzi dosc podobnie do tego 2 zdjecia, ale jest delikatna. minus, ze sa suche wlosy, ale wystarczy odzywka i juz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=julianna-p;35014366]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2998 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=BeataR89;35019683]
Cytat:
![]() a co do moich wloskow po 10 dniach mycia, szorowania, odzywkowania itd kolor splukal sie na tyle by byc rudy. delikatny, ale jednak ![]() ![]() niemniej farby zdecydowanie nie polecam ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=julianna-p;35043083]
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=BeataR89;35048020]
Cytat:
![]() a te farby dla mnie to zlo wcielone. niedawno na jakims blogu ruda dziewczyna wstawila zdjecia po recital i byla brazowawa w ciapki ![]() ![]() zdjecia moge pokombinowac jutro bo z tym mam zawsze problem, dziewczyny z watku juz wiedza ( chorowalam i wywalilam aparaty , a ten w komorce nie chwyta mi kolorow )
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2012-07-01 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.