|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
Tak
. Wiem, że dziewczyny chwalą też ciemne blondy i brązy z serii M. Nie wiem tylko jak one odnoszą się do kolorów na próbniku, bo rudości......... niewiele mają z nim wspólnego. Gdybym nie wiedziała co znaczy "C", to nigdy nie dałabym sobie tego 8C położyć na głowę . A co do Majirela- w licealnych czasach, spotkałam się z kilkoma drogeryjnymi, po których miałam zdecydowanie lepsze włosy.... Myślę, że większość kusi piękna i bogata paleta, naprawdę wychodzi jak na próbniku, duży wybór. Filifonko, masz może linka do palety Inebrya? Nie spotkałam się jeszcze z tymi farbami. |
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zawsze jakaś alternatywa po długości
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
Aaa, to nie, to ja mówię o farbie, widocznie w takim razie SoColor. Tonerem nie miałam robione. Zwykła farba.
|
|
|
|
#2974 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze, nie chcę być tylko roznosicielem złych nowin - jak u Was w hurtowniach 8C Matrix SoColor nadal jest dostępne? Bo na allegro już rzadko i dziwnie w zdjęciach nowych palet Matrixów też już go nie ma. Rude C kończą się na 7 :/
Ja myślałam o pomalowaniu właśnie tonerem z Matrix Color Sync, kupiłam 8CG, ale chyba za ciemne wyjdzie, a ja chciałabym się trzymać poziomu pomiędzy 9-8. Ogólnie te tonery są całkiem fajne, próbowałam jeszcze jak miałam brązowe włosy, ale o rudych odcieniach nikt tutaj na forum nic nie wspominał. Ktoś używał? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Edytowane przez Mbronek Czas edycji: 2012-06-28 o 12:41 |
|
|
|
#2975 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie rudzielce
![]() Ja mam naturalne rude włoski,już przez myśl mi przeszło żeby zrobić sobie blond miałam kiedyś już blond,ale dobrze się czuje w rudych i tak myślę żeby mój kolor trochę uwydatnić. Tylko nie mam pojęcia jaką farbę sobie położyć,a widzę że jest tu dużo ekspertek od rudości Doradzcie mi jaką farbę położyć na naturalne rude włosy żeby je uwydatnić? A co myślicie o farbach drogeryjnych loreal oczywiście rudości?
|
|
|
|
#2976 |
|
Rozeznanie
|
krążyłam dziś po sklepach obkupiłam się w miedz z Marion tym razem a farbę żeby odrost sobie zrobic...
i wiecie co kupiłam szamponetke z Joanny aromatyczne cappuccino.. chciałabym tylko sobie sprawdzić jak mi będzie w takim kolorze ale czy potem uda mi sie wrócić na rudość bez rozjaśniania i wód wysoko procentowych? tak sobie mysle ze jakbym potem dala np jessieny lisc z joanny to by bylo pewnie dosyc ciemno ale mam nadzieje ze rudo no i druga sprawa czy ta szamponetka mi wogule przykryje rudy bo tam taki z tych intensywniejszych( jeszcze chce poczekać z dwa tygodnie aby bardziej sie wypłukał) o ta: http://drogeriajulia.pl/1449-1488-la...cappuccino.jpg |
|
|
|
#2977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Głównie odcieni rudych ![]() Dodam jeszcze, że koszt na internecie to w granicach 24zl za 100ml farby nie wiem jak z utleniaczami(ale pewnie można stosować zwykły Joanny)![]() A tak z innej beczki to ostatnio widziałam chłopaka z tak ślicznymi rudymi włosami, że szok! myślę, że nie farbowane(skoro to chłopak) chociaż różne rzeczy teraz ludzie z włosami robią
Edytowane przez Filifonka Czas edycji: 2012-06-28 o 15:16 |
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli chcesz chemie od siebie polecam saszetki (joanna, marion, delia), albo henna Cytat:
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
||
|
|
|
#2979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i szczerze jak dla mnie Ciebie masakrycznie przytloczysimpson jest opalona, do tego ozlocona na maksa nie widze tego koloru na jasnej delikatnej cerze . to troche tak jak z orzechowym blondem, choruja na niego wszytskie dziewczyny, ale rzadko wygladaja w nim tak efektownie jak na zdjeciach bo to wymagajacy odcien.przepis na ten kolor jest na blogu kathy.
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Julianna ma rację, w tym kolorze ja też Ciebie nie widzę..... Szamponetka albo toner, w delikatnym kolorze, na pewno nie tak ciemnym.
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
apropo drogeryjnych Delia wypuściła 7.44 - farba trwale koloryzująca, oto fota: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post34886057
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-06-29 o 08:28 |
|
|
|
|
#2983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...w jasnych o wiele lepiej
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2012-06-29 o 08:46 |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
szamponetka, farba zawiera wodę 9
|
#2987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( tak ode mnie, i dotyczy wszytskich dziewczyn jesieni) Cytat:
||
|
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie lepiej jak powiesz szczerze co myślisz,bo swoi to mówią że zawsze dobrze a opinia obcych szczera No to zaryzykuje i położę sobie szamponetkę joanny płomienny rudy,tylko tez nie chce żeby wyszedł marchewkowy.
Edytowane przez BeataR89 Czas edycji: 2012-06-29 o 12:18 |
|
|
|
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
mi płomienny rudy wychodzi dosyć ostro !
|
|
|
|
#2990 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() jestem po rozjasnianiu wlosow. Dodaje foto tego co mam. Gora jest jasniutka, srodek rudy, dol spalony do obciecia chcialabym uzyskac kolor +/- jak z ostatniej foto(moga byc bardziej miedziane). Mam dostep do farb Vitalitys i jestem ku nim przychylna bo niegdys byly to moje ulubione farby(jak bylam platynowa )bardzo prosilabym o doradzenie kusi mnie 7,4 bo popularna tutaj mieszanka 8,44 i 7,44 wydaje mi sie za jasna i za pomaranczowa
|
|
|
|
#2992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wybór kolorów też jest w miarę duży jak na rudy![]() BeataR89 tak jak Dziewczyny mówią trzeba uwydatniać swoją oryginalną urodę i nie przygaszać jej sama zazdroszczę Dziewczynom o wyrazistej urodzie(kruczoczarne włosy, rude, lub choćby naturalne blond) a nie mysi kolor na głowie![]() Ale tak się zastanawiam czy ten Płomienny Rudy nie wyjdzie za intensywnie... Kolor z drugiego załącznika, który dodałaś jest moim zdaniem idealny ale trzeba uważać, bo takie odcienie wypłukują się często na żółty kolor. Tutaj trzeba poszukać idealnej dla siebie farby.Co do szamponetek się nie wypowiem, bo raz robiłam kolor, chyba Marionem(na naturalne). Kolor wyszedł ładny, ale zamiast spłukać się po 8 myciach trzymał się miesiąc(przy codziennym myciu). Ale może to i dobrze, bo dzięki temu odważyłam się zafarbować włosy trwałą farbą. Aczkolwiek z tego względu, że jesteś naturalnie ruda można by było z szamponetkami próbować nadać im intensywniejszego koloru
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Kathy, nie miałam możliwości sprawdzenia opakowania
, ale przejeżdżałam koło fryzjerki, weszłam i upewniłam się, SO COLOR , farba. Nigdy właśnie jeszcze nie miałam toneru........ Wprowadziła też Artego, na palecie 9,4 i 9,44 wyglądają suuuuuper |
|
|
|
#2994 |
|
Rozeznanie
|
nakładam na sprany rudy..cos mniej wiecej jak tutaj:
http://www.khadi.pl/sites/khadi.pl/files/henna_amla.jpg |
|
|
|
#2995 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=BeataR89;35009871]Nie uraziłaś mnie
dla mnie lepiej jak powiesz szczerze co myślisz,bo swoi to mówią że zawsze dobrze a opinia obcych szczera No to zaryzykuje i położę sobie szamponetkę joanny płomienny rudy,tylko tez nie chce żeby wyszedł marchewkowy.[/QUOTEhmm tak sobie mysle moze sprobuj miedz z mariona, wychodzi dosc podobnie do tego 2 zdjecia, ale jest delikatna. minus, ze sa suche wlosy, ale wystarczy odzywka i juz
|
|
|
#2996 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=julianna-p;35014366]
Cytat:
To posłucham Ciebie i spróbuje położyć tą szamponetkę
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=BeataR89;35019683]
Cytat:
a co do moich wloskow po 10 dniach mycia, szorowania, odzywkowania itd kolor splukal sie na tyle by byc rudy. delikatny, ale jednak ![]() niemniej farby zdecydowanie nie polecam a kolory z gatunku "niesmiala zmieni nic wizualnie, bardziej mentalnie" ( nie chce nikogo tu urazic, wiec jesli tak tobrzmi - przepraszam )...
|
|
|
|
#2999 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=julianna-p;35043083]
Cytat:
Pokaż fotkę jaki włosków A co myślisz o farbach loreal recital preference i loreal sublime moussenie pamietam numeru koloru ale oczywiście rudości?
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=BeataR89;35048020]
Cytat:
. a te farby dla mnie to zlo wcielone. niedawno na jakims blogu ruda dziewczyna wstawila zdjecia po recital i byla brazowawa w ciapki , firma przyznala jej ze kolor nie wychodzi jak na zdjeciu i dostala inna jasniejsza farba w ramach reklamacji. loreal nawet pro jest zla firma, ale juz sklepowe to dnozdjecia moge pokombinowac jutro bo z tym mam zawsze problem, dziewczyny z watku juz wiedza ( chorowalam i wywalilam aparaty , a ten w komorce nie chwyta mi kolorow )
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2012-07-01 o 22:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

. Wiem, że dziewczyny chwalą też ciemne blondy i brązy z serii M. Nie wiem tylko jak one odnoszą się do kolorów na próbniku, bo rudości......... niewiele mają z nim wspólnego. Gdybym nie wiedziała co znaczy "C", to nigdy nie dałabym sobie tego 8C położyć na głowę
. 

i szczerze jak dla mnie Ciebie masakrycznie przytloczy
, ale przejeżdżałam koło fryzjerki, weszłam i upewniłam się, SO COLOR
- 82
15.04.2013
a kolory z gatunku "niesmiala zmieni nic wizualnie, bardziej mentalnie"
Pokaż fotkę jaki włosków