|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
dziewczyny czy Wy jak byłyście blisko porodu miałyście tkliwośc sutków jak na początku ciąży? bo moje od 3 czy 4 dni są wrażliwsze niż wcześniej
![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za moich czasów też dzieci nie chorowały chyba tak dużo, ale my to też inne pokolenie , a teraz to na okrągło słyszę ,ze dzieci znajomych mają a to jakieś zapalenie ucha, a to jakieś rozwolnienia itd. ale to też tylko moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zadomowienie
|
Przesłałam wam parę fotek mojej Basi na maila
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domku
![]() Ewelinka od razu dała o sobie znać ![]() ![]() A... i chudnę w oczach. Opuchlizna już prawie zeszła, dziś zmieściłam się w spodnie, które był dobre do 30 tygodnia. No i te wielkie podpachy xxxxxl mogę zamienić na zwykłe, grubsze podpaski.
#2976 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki....tak szybko sie przywitam...zanim mi znowu net zamuli na maxa...raz na kilka miesięcy tak mi odcina na kilka dni/tygodni...kurcze a tu akurat w takiej chwili, kiedy mam tyle czasu bo praktycznie cały czas leżę...0 energii i sił na cokolwiek....no i kilka rzeczy jeszcze do zamówienia...w tm materac dla synka...
Postaram się nadrobić powoli ostatnie 3 dni... Narazie serdeczne gratulacje dla ekspresowej Tynki, Gosicy, Claudii i Moniki !!!! ![]() ![]() Lenka współczuję paciora...tak jak dziewczyny piszą...dostaniesz antybiotyk i będzie wszystko ok.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to dalej nie wiem nic - rozwarcia ni ma, czopa też nie ma jedynie czasem bóle jak na @ i nic więcej. Naprawdę szału można dostać od tego czekania... Aguśkaa co do szczepionek ja się z Tobą w 100% zgadzam. My raczej nie będziemy szczepić ze względu na to, że nie stać nas na to. Roksape śliczna córeczka ![]() karolca super, że już jesteście w domku ![]() ![]() ![]() A ja mam lenia jedynie co zrobiłam to pranie wstawione, rozwieszone, odkurzone, ogarnięte, pościel zmieniona - miałam jeszcze na błysk wyczyścić łazienkę, ale tak mi się cholernie nie chce, że zrobie to jutro. Torby sprawdzone część wyjęte część wsadzone i tak ciągle coś grzebie i przebieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Mamusie powiedzcie mi - jakie dokumenty muszę dostarczyć do pracy w związku z urlopem macierzyńskim?
Dzwoniłam dziś do firmy, pytam to mówią mi, że mam rozmawiać z ksiegową. Po jasną cholerę z księgową, która nie zajmuje się urlopami? Rozumiem, że o zasiłek to z nią ale urlop?
#2979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- zaświadczenie ze szpitala - wniosek o urlop macierzyński - oryginał aktu urodzenia dziecka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||||
Gang Iren
|
Caly dzien poza domem,nogi w tylek mi juz wchodza.Bylismy w kilku parkach,nad jeziorem,w lesie.Kilometrow zrobilam okropnie duzo.Ale dzien bardzo milo spedzony.Chociaz wszedzie widzialam ludzi z wozkami i tak mi smutno bylo na to patrzec,bo juz tez bym chciala miec synusia w wozku,a nie w brzuchu!Potem wrzuce foty z dzisiejszego dnia.
A jeszcze za chwile musze isc do szkoly na zebranie. Maly dzis spokojny i troche sie denerwuje,bo przez caly dzien tylko kilka razy sie poruszyl i to bardzo delikatnie,ledwo-ledwo.Moze dlatego,ze caly dzien jestem w ruchu,mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku. Cytat:
A jak karmisz piersia,to tez musisz dopajac?Bo caly czas myslalam,ze sie nie dopaja ![]() Cytat:
Super,ze wszystko jest ok i ze takie dobre samopoczucie. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Asika super fotka,widac ze Zuzia musi duzo przemyslec ![]() Natkulec swietne minki Madziulki Roksape slodka coreczka,a synus rosnie na przystojniaka ![]()
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś dziś ciekawy dzień ![]() Piecze mnie w pachwinach i wzgórek łonowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
mój mały Wampirek śpi od 3 godzin
![]() Jednak pierś czyni cuda! (czasem). Nie wiem czy wybudzać ją na karmienie, bo zebrało mi się pokarmu akurat na jedną porcję, nie chcę póki co odciągać. Ach, i dziś pierwszy raz poczułam przyjemność z karmienia piersią. Zagojone brodawki i ćwiczenia z laktatorem ładnie przygotowały moje piersi do karmienia ![]()
#2984 |
Rozeznanie
|
ja nadrabiam i zastanawiam się czy dotrwam do następnej wizyty 6 kwietnia. Rwa kulszowa nadal trzyma więc żyję na poddaszu od wczoraj i nie schodzę na dół z wyjątkiem dzisiejszego wyjazdu na KTG. Tętno dziecka w porządku, u mnie żadnych, choćby najmniejszych skurczybyków nie stwierdzono. Chyba przyjdzie mi w święta rodzić. Modlę się tylko, żeby nie 13 kwietnia bo mam złe wspomnienia związane z ta datą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
kilka zdjęć na mailu
![]()
#2986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Męczy mnie okrutna zgaga ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
ja wróciłam z Krk... byłam z mężem i synkiem zawieźć zwolnienie do pracy, byliśmy w Rossmanie i zjadłam na kolacje 3 cheeseburgery z Mc'D
![]() zaraz idę kąpać starszaka i dalej nie wiem co ![]() ![]() kochana co do czekania... w sumie racja... wiem, że za 3 tygodnie na pewno bedzie już po wszystkim u mnie o ile nie zaskoczy mnie wcześniej... trzymam ![]() ![]() wiesz... w razie czego będziemy rodzić w podobnych terminach ![]() cziqua moje sutki też są BARDZO drażliwe od kilku dni... u mnie to nic nie znaczy niestety |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale dziś już jestem pełna i męczy mnie okrutna zgaga ![]() jedynie co to zjem jakiś jogurt może ![]() ananasa oczywiście nie zjadłam... wiesz ja bym jednak wolała urodzić jak najszybciej choć boję się strasznie i mogłabym tak czekać, ale już ta końcówka jest tak męcząca. Ciężko mi niesamowicie, nie wygodnie i wogóle ![]() ![]() i znowu zaczął mnie boleć brzuch jak na @ i pewnie zaraz przejdzie i tak w kółko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() póki co piłam ta herbatkę hipp na laktacje i dużo wody. Nie widzę narazie zwiększenia produkcji, a maluszka potrzeby coraz większe. mm wypija z każdym dniem coraz więcej. Cytat:
Cytat:
narazie mały ssie i pierś i butle, ale przy piersi jest dość leniwy i boję się że się odzwyczai. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
No my juz prawie spimy tzn. Tymus spi czysciutki i pachnacy...budzi mi sie co 2,5h a w dzien nawet czesciej i ma co raz dluzsze chwile na "zabawe" nie chce spac wiec jest cyc, przewijanie, noszenie, znowu cyc i lulanie...i tak przez 2 godz
![]() Marze zeby w nocy spal dluzej np po 4 godz.jak na poczatku ![]() ** mamusie czym pielegnujecie np: smarujecie pupcie maluszka po kazdym przewijaniu?? ** czy Wasze dzieci tez jedza glosno i wydaja dziwne dzwieki? Charcza, chrumkaja i sapia? Moj synek jak sie budzi lub jak sie wierci przez sen to nie placze tylko wlasnie charczy, piszczy, itp. hihi ![]() ** no i czy maha wasze skarby katarek ? Moj ma malutki i czasem mu wyciagne malego bialego gilka...nie wiem czy to grozne? Zakraplam mu czasem sola fizjogiczna... Ok zmykam sie myc i ide spac...buzka dziewczyny!
#2993 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam jadłaś dziś coś ostrego. Czytałam, że nie można nic ostrego jeść jak nie chce się mieć zgagi.
Ja już kilka dni zgagi nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet po mleku mam zgage ![]() i ostatnio każda noc = zgaga ![]() karolca z Ewelinki jakie śliczności ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
rybka wspolczuje
![]() karolca super ze jestescie w domu ![]() my nie bedziemy raczej szczepic na rotawirusa i pneumokoki gosia ja dopajam herbatka bo Wiktorek ma kolki a to ponoc pomaga poza tym nie bedzie problemu zeby pozniej mu dac cos innego niz mleko z butli Cytat:
![]() * ja smaruje pupke kremem nivea sos i nie mamy juz odparzen a byly po huggiesach ![]() *moj wydaje dziwne dzwieki przy jedzeniu, jak zasypia i przez sen jak sie zaczyna wybudzac * ma katarek i oczyszczam mu nos frida, zapomialam sie zapytac pediatry czy to normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||
Wtajemniczenie
|
Rybka, ale co się stało dokładniej? Co Nadii dolega?
![]() Mam nadzieję, że szybko wszystko się unormuje ![]() Karolca ucałuj Ewelinkę ![]() ![]() Jeszcze jest opcja karmicie i zmieniacie pieluchy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak tam Karo89? ![]()
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() śliczne zdjęcia na mailu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na mnie wiadomości od lekarza podziałały jak kubeł zimnej wody... i olewam wszelki ból... z tym, że ja mam generalnie jeszcze 4 tygodnie do terminu a Ty troszkę ponad tydzień ![]() cieszę się, że teraz bede sobie czekać 2 tygodnie na ktg a później tydzień na CC... lepiej czuje się psychicznie jak wiem co mnie czeka (nie myślę o ewentualnej niespodziance)... nie zazdroszczę Ci tego codziennego teraz pytania " weźmie mnie dzisiaj czy nie weźmie?" ehhh ten finish jest STRASZNYYYY *** a tak poza tym to wrzuciłam kilka fotek na maila ![]() poza tym dzisiaj mieliśmy śmiechu z mężem bo co chwile były zerkania na mój brzuch w galerii i na ulicy ![]() ![]() zazwyczaj były to kobiety i tak "dyskretnie" zerkały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Rozeznanie
|
Też chyba przeczytam drugi raz bo rzeczywiście po pierwszym razie zbyt dużo nie zapamiętałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.