Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 12:29   #2971
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Niby każde ma swoje zabawki ale i tak jest komuna w tym temacie. Ostatnio Zośka przeglądała zeszyty szkolne Wojtka no i oczywiście w ostatniej chwili złapałam w locie kredkę jak chciała odrobić zadanie
Mój to sobie plecak odpina i wyciąga zeszyty i piórnik jak nikt nie zauważy to Erykowi poodrabia lekcje po swojemu
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Proszę przy mnie nie naRzekac na spanie.

My po wizycie u kardiologa. U Oliwki jest jest w miare ok ale u Nataszy nie jest dobrze szmery oraz większe i ubytek tez coraz wiekszy. Za miesiąc kolejna wizyta.
Ale z badaniem to u Oliwki jest problem ona nie daje się przebadac, krzyczy, płacze. EKG nie moglismy jej zrobić. Masakra.
To trzymam kciuki żeby za miesiąc było lepiej, żeby juz się wada nie pogłębiała to już będzie lepiej

A ze spaniem musisz przecierpieć Mi się "udało" że dzieci jak kończyły 1,5 roku to zaczynały przesypiać nocki
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Myśmy dziś wstali przed 8 - porażka.

Wiecie wy tez tłum robicie w sklepach nie ze tylko obcy ludzie. Każdy kupuje ile chce i nikomu do tego. Niektórzy maja długi weekend gdzieś jadą to i większe zakupy robią, albo jakieś grille czy coś to się laduje. To tak się wydaje ze się dużo kupuje, ale dziś obiad na jutro coś innego i się nazbiera. Sama wracalam z dwoma wielkimi torbami , a nic w sumie nie kupiłam, dodatkowo sałatkę robię to kolejne dodatkowe produkty.
Dziewczyny mają racje że większy tłum niż zawsze. Ja mniej więcej codziennie o tej samej godzinie jadę na zakupy, to dzisiaj nie było gdzie zaparkować, ale przynajmiej nie będe musiala iść po południu bo wtedy to już wogle będzieCo dziwne parking przepełniony, a w sklepie przy kasie jakiś kolejek nie było. Więcej takich ludzi co łażą i się zastanawiają. Ja to wchodze jak po ogień szybko tylko to co potrzebuję i uciekam, bo z młodym inaczej się nie da

Dzisiaj kupilam i truskawki i czereśnie, a udało mi się kupić przepyszne. Bo same wiecie jak za każdym razem u kogo innego kupuję to różnie można trafić
A to ciasto można zamiast z rabarbarem zrobić z wiśniami(mam zamrożone) w sumie myślałam o drozdzówce z kruszoną, ale może zmienię plan

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:38   #2972
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pop - ja na spanie nie narzekam bo 8 to naprawdę dobry wynik

Dobrze że serduszko Oliwki ma się dobrze. Niestety nie zawsze dzieciaki chcą współpracować przy badaniu i to jest niefajne bo nie można zbadać dobrze i do końca.
Trzymam kciuki żeby u Nataszki było równie dobrze. Świadomość pogorszenia i większej kontroli jest ciężka do zniesienia (tak mi się wydaje).

Monka - w temacie zakupów przed dniem zamkniętych sklepów ośmielę się nie zgodzić. Ja codziennie robię jakieś zakupy, większe lub mniejsze. Czasem wysyłam Tża po ciężkie i duże. Codziennie widzę też stan ilości ludzi w sklepach (duże osiedle i dużo ludzi). Normalnie, nawet w piątek, w piekarni np. w okolicach południa jest zupełny spokój i ludzie wchodzą i wychodzą, kupują pojedyncze bułki albo chlebek i finito. Dzisiaj kolejka do drzwi i 2-3 bochenki chleba + bułki + ciasto (tylko jutro jest zamknięte). W Biedronie to samo, ludzie się przepychają pełnymi wózkami, brakuje koszyków i jak zwykle wystarczą 2 otwarte kasy to dzisiaj były 4. Do mięsnego nie da się wejść a w normalną środę to jest pustka mimo że towar świeży. Przepraszam ale wszyscy ci ludzie nie wyjeżdżają i nie organizują przyjęć dla całych rodzin. W piątek znowu będą robili równie wielkie zakupy bo to przecież będzie po całym dniu zamkniętym i przed weekendem . Dodam jeszcze ze mamy sporą ilość sklepów i targowisko i wszędzie jest tak samo do tego ludzie agresywni i nieprzyjemni. Tak jest za każdym razem jak sklepy mają być nieczynne
Stary 2012-06-06, 13:09   #2973
evitka21
Zakorzenienie

Izz, drcron, jestem żyję, mam się dobrze

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A co do wieku to ja niestety już tez inaczej podchodze do wiosny, jak zawsze tylko zima się zaczynała juz odliczałam kiedy lato, a teraz myślę kolejny roczek na boku niedługo Bardzo pocieszające jest to że zawsze mniej oceniają moją metrykęWięc się nią nie przejmuję, ważne na ile się czujesz i wyglądasz, a to co w papierach jednym dniem w lustrze nie zmienisz
hehe, a mi dalej mówią, że wyglądam jak dziewczynka, ciekawe czy kiedyś będę wyglądać jak "kobieta", czy z dziewczynki stanę się babcią...

Cytat:

Mój mały je pierwszy raz kaszę gryczana, ale mu smakuje. Będę robić w domu. Tak kupiłam pod chwila natchnienia i wcina.
moja też lubi. Zresztą wszystkie kasze lubi-od niemowlaka ją przyzwyczajałam i na słodko i na wytrawnie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem wśród 28 szczesliwców którzy otrzymaja 100zł bon na zakupy oczywiście z kampanii Street com
gratulacje

sara, my mamy tableta go clever i polecam

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

w lidlu kupiłam młodej buciki te wodne-na gołą stopę wcisnęłam i jakoś weszło.
Bo w następną sobotę jedziemy nad morze

I też się zaczajałam na te kiecki ale jak zobaczyłam rozmiar "s" to mnie śmiech ogarnął

A w sobotę idziemy na wesele, a gówniarz się cos pochorował (na razie katarek i pokasłuje), mam nadzieję, że wydobrzeje na tyle żeby do babci na służbę iść

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:11   #2974
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Izz, drcron, jestem żyję, mam się dobrze

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

w lidlu kupiłam młodej buciki te wodne-na gołą stopę wcisnęłam i jakoś weszło.
Bo w następną sobotę jedziemy nad morze

I też się zaczajałam na te kiecki ale jak zobaczyłam rozmiar "s" to mnie śmiech ogarnął

A w sobotę idziemy na wesele, a gówniarz się cos pochorował (na razie katarek i pokasłuje), mam nadzieję, że wydobrzeje na tyle żeby do babci na służbę iść
Co się kobieto nie odzywasz ? Jak można tak milczeć

Jaki rozmiar bucików kupiłaś ? U nas zostały tylko 22 i 28 a reszta duże.

Lenka wydobrzeje i się pobawicie
Stary 2012-06-06, 13:13   #2975
P0P70
Zakorzenienie

Monka - Nie potrafię spać w dzień.
Mam nadzieję że Twój TZ dalej podczytuje i przeczyta to co powinien.

Darusia - bardzo ładny prezent.

Co do zakupów to jest to logiczne że nawet przed jednym dniem jest więcej ludzi w sklepach. Jest tak że nie wszyscy codziennie chodzą do sklepu ale gdy jest wolny dzień to normalne że dzień wcześniej ilość ludzi się kumuluje. Dodatkowo w dni wolne przyjmujemy gości albo w gości jedziemy. Więc też chcemy mieć więcej w lodówkach. I trzeba pamiętać o tym że większy ruch w sklepach to lepiej dla naszej gospodarki. Więc niech ludzie kupują jak mają za co i najlepiej polskie produkty.

U mnie TZ jutro wraz z Oliwką jedzie do siebie pod Kielce a ja zostaję z Nataszą. Mają wrócić w piątek wieczorem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:26   #2976
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
U mnie TZ jutro wraz z Oliwką jedzie do siebie pod Kielce a ja zostaję z Nataszą. Mają wrócić w piątek wieczorem.
Babcie jadą odwiedzić

Ja też nie umiałam odsypiać w dzień, no ale jak się nauczyłam, to teraz ciężko przestać Wystarczy że jeden dzien się nie zdrzemnę choć 15 min, to już na drugi dzień mam problem z drzemką. Bardzo nasennie działa na mnie widok śpiącego dziecia obok

Evitka no wkońcu się odezwałaś kobieto
Ja mojemu tych do pływania nie kupiłam. Ma Crossy czy jak to się pisze. One w razie jak z nogi spadną to będą pływały(tak mi się zdaje)Dla siebie mam takie do pływania, bo na kajaki to musowo muszą być. W tym roku mamy w planie popłynąć z młodym tak jednodniowoA tż juz sam ze starszym na 3 dni wypłynie. Mam nadzieję że mały wysiedzi i zalapie bakcyla do kajaków jak reszta rodzinki, bo jak nie to znak że mi go w szpitalu podmienili

Idę spać

Stary 2012-06-06, 13:38   #2977
P0P70
Zakorzenienie

Madzia- dokładnie jadą do babci. Wczoraj Wujek rozmawiał przez telefon ze swoja mama i ta się pytała czy Oliwkaprzyjedzie. On odpowiedział ze nie a ja jeszcze z boku dodalam ze jak matka jest niemile widziana w tej rodzinie to dzieci tez nie bedą tam jeździły.
A tak naprawdę to Tz musi paszport nowy zrobić a tam jest zameldowany wiec w piątek planuje to załatwić. Chciał abyśmy wszyscy jechali ale ja nie chce. ZNatasza to cała wyprawa. Tutaj wszystko mam poukładane i pod ręką. No i nie mam ochoty na spotkania rodzinne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 13:38   #2978
monka23
Zakorzenienie

U mnie w sklepach puchy , normalnie ludzie kupują, pewnie wiekszosc w robocie i potem bedzie wiekszy ruch. Polacy lubia biesiadowac, wiec co sie dziwic. Wieci jak to czasem jest, jak się kończy to wszystko na raz haha . Mi tam tłumy nie przeszkadzają no chyba ze mam chujowo humor. Niech jedzą jak najwiecej oby nie wyrzucali.

Iza ehhh ciasta, ciastek nie kupiłam przypomnialas mi , szlag by to hehe piec mi się niechce, ale podjade z małym potem I kupię w mieście jak coś będzie. Ja kupiłam tylko 5 buleczek kajzerek hehe pewnie zostaną to w piątek na kaczki z małym pójdę .
2-3 bochenki chleba to dużo, jak dla mnie, ale jak ktoś ma duża rodzine , bochenek na kolacje pójdzie , rono kolejny a wieczorem np jeden do grila czy kolacje, to już się nie wydaje tak dużo, zważywszy ze sklep jutro zamknięty. Ejjj no przecie mój tz CZUB je tyle chleba, od rana do wieczora cud ze z ciastem go nie je. O. Wystarczy ze masz 2 dużych chłopów w domu i bochenek złamany.

Pop to się naucz, lepiej byś się czuła , zaslon rolety zamknij oczy i sama padniesz . Albo przynajmniej spróbuj pare razy. Są ludzie którzy nie potrafią spać w dzien , ale ja tego nie rozumiem. Jak w dzien się komuś chce spać to jak nie umiem? O co chodzi? Chce mi się to śpię. Prawda? Czy kwestia jest taka ze niechce się spać w dzien , bo to co innego. No to się nie śpi.

Godzinke przespalam i mnie obudzili, mały dalej kima. Aż mi lepiej.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:40   #2979
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
hehe, a mi dalej mówią, że wyglądam jak dziewczynka, ciekawe czy kiedyś będę wyglądać jak "kobieta", czy z dziewczynki stanę się babcią...

sara, my mamy tableta go clever i polecam
Evitka mi też tak mówią, ostatnio babka mnie o dowód prosiła gdy chciałam kupić piwo

a dokładnie to którego tego tableta masz?
lepiej kupić 7 czy 10 cali?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:44   #2980
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

My po wizycie u kardiologa. U Oliwki jest jest w miare ok ale u Nataszy nie jest dobrze szmery oraz większe i ubytek tez coraz wiekszy. Za miesiąc kolejna wizyta.
Ale z badaniem to u Oliwki jest problem ona nie daje się przebadac, krzyczy, płacze. EKG nie moglismy jej zrobić. Masakra.

trzymam kciuki za serduszka

Cytat:
Mały śpi a ja jeszcze nie wiem.

Darusia prezent od tz-ta? No ładny, musze mojemu powiedzieć bo coś się opierdziela. Ja bym chciała jakaś GRUBA BLANZLETKE - może moj podczytuje a jak to przeczyta to może jeszcze jakiś ŁAŃCUSZEK bo mi się zerwał i nie mam na czym figurki powiesić .

Pop a ty w dzien spisz? Odsypiasz ?
byka zrobiłaś w BRANZOLETCE to mu translator źle przetłumaczy

byłam w sklepie, nie było tak źle, co prawda więcej kas otwartych, ale się nie nastałam

madzia też tak mam, że jak mała śpi to sama mam ochotę spać. jak szybko obiad zrobię to się kładę
Stary 2012-06-06, 13:49   #2981
sara 85
Zakorzenienie

Iza zapomniałam ci odpisać, ostatnio ciasto robiłam z 1,5 porcji na blaszke mniej więcej 20x30, a jak większa jest to podwójna porcja

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 13:52   #2982
minka26
Wtajemniczenie

chciałam wam jeszcze pokazać jak Amelka z Zosią sie ładnie razem bawią. pierwsze dwa zdjęcia są zrobione po 5 minutowej nieobecności ich w pokoju.
Zamknęły się w łazience i przy zgaszonym świetle się bawiły

ostatnia fotka jest z zeszłego tygodnia, też podczas wspólnych zabaw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 38190a2f5a.jpg (61,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2db7e572f2.jpg (57,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maj 2012.jpg (109,8 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-06-06, 13:57   #2983
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To się dziewczyny ubawiły
Cóż to za mazidło poprawiające urodę ?

Mam nadzieję ze wszystkie sprzęty do ostrzejszego mycia łazienki i ubikacji macie pochwane wysoko
Stary 2012-06-06, 14:06   #2984
monka23
Zakorzenienie

Minka hehe ehhh no to klops hehe kowa fajny mam słownik nie ma co nawet nie zauważyłam hehehehe
Stary 2012-06-06, 14:32   #2985
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny praca do mnie dzis sama zadzwoniła!!!!!!

Już starciłam nadzieję ze na sezon cos znajdę a tu dzwonia z takiego dużego ośrodka że na przedszkolanke potrzebują bo tamta zrezygnowała!!
od 10-17 niedziele wolne! i Urzad pracy dokłada cos do dojazdów!!!
moze Michasia bedzie miała swój pokoik na zimę!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 14:49   #2986
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

Już starciłam nadzieję ze na sezon cos znajdę a tu dzwonia z takiego dużego ośrodka że na przedszkolanke potrzebują bo tamta zrezygnowała!!
super, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
chciałam wam jeszcze pokazać jak Amelka z Zosią sie ładnie razem bawią. pierwsze dwa zdjęcia są zrobione po 5 minutowej nieobecności ich w pokoju.

no ładnie, to krem?? majtki sie wypraly czy do wyrzucenia??
jakie agentki

pop ja tez trzymam kciuki za Nataszke
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:56   #2987
monka23
Zakorzenienie

Minka haha ja cię pierdzielu hahaha super fotki.
Ty no ciekawe jak mu to przetlumaczy hehe jeszcze mi jakiegoś grubego wibratora przyniesie zamiast bransoletki hehe będę kwiczec i ryczec hehe

Madzi gratulacje , super.

Musze sobie auto poprawianie w tele wyłączyć bo nie wylapuje wszystkiego a potem cuda wychodzą jak pisze hehehe
Stary 2012-06-06, 14:59   #2988
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Gratulacje

Ja się zajęłam poszukiwaniami na pełny etat i dalej wielka dupa
Stary 2012-06-06, 15:00   #2989
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
To się dziewczyny ubawiły
Cóż to za mazidło poprawiające urodę ?

Mam nadzieję ze wszystkie sprzęty do ostrzejszego mycia łazienki i ubikacji macie pochwane wysoko

oczywiście a to było ledwo zakupiony duży krem bambino

dziewczyny już nie miały takich słodkich minek jak je gąbką szorowałam a Zosia to cały tydzień miała włosy tłuste bo nie dało się tego domyć

Cytat:

gratulacje!!!

nataszka do kosza poszły majtki bo strach było to do pralki wrzucić
Stary 2012-06-06, 15:08   #2990
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ale na pełny etat tez mam podania poskładane... tylko trzeba czekac

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 15:16   #2991
P0P70
Zakorzenienie

Minką- padlam. Szkoda ze ktoś wam nie zrobił zdjęcia. Wasze miny bazcenne.

Madziwina-gratuluje.

Stary 2012-06-06, 15:34   #2992
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
oczywiście a to było ledwo zakupiony duży krem bambino

dziewczyny już nie miały takich słodkich minek jak je gąbką szorowałam a Zosia to cały tydzień miała włosy tłuste bo nie dało się tego domyć

Przynajmniej użyły kosmetyku stosownie do wieku

Cytat:
ale na pełny etat tez mam podania poskładane... tylko trzeba czekac
Mi chodzi o to że poświęcam na szukanie kilka godzin dziennie (stąd pełny etat), łącznie z osobistym doręczaniem CV. Komputerek i drukarka na stałe włączone. Już mi niedobrze od ciągłego "gładzenia" tego samego dokumentu

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-06-06 o 15:36
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 16:09   #2993
koglus
Rozeznanie

Cytat:
ja już nie pamiętam, ale płaciłam chyba 90-100 Euro za wizytę z USG, a w szpitalu robili mi jedno usg w 12tc i drugie w 17tc, z tym, że to drugie TYLKO dlatego, że dostałam kamicy żółciowej i trafiłam mocno odwodniona. Normalnie robili jedno a poza tym to jak u ciebie położna tylko i pod koniec ciąży chyba co 2 tygodnie mocz i ciśnienie sprawdzali.
150 funtów to faktycznie dużo u nas było dużo przychodni to konkurencja sprawiała, że ceny dało się zaakceptować

powodzenia z pieluchami
u nas badaja mocz papierkiem lakmusowym porazka, ktory bakteri w moczu nie wykryje
dzis dostalam druk e112-s2 ze pokryja porod i leczenie w polsce z nhs super
Ala po dwoch nocach zakumala ze nie dostanie smoczka , ktory sama wyrzucila do kosza , zastapilam go lampka z projektorem ktora gra rozne melodie (kiedys to byla jej karuzela do lozeczka ),
Butle ostawilam jej ponad rok temu, ma tylko nikapek do spania z piciem (cherbatka -ktora tez musze zastapic woda ze wzg na zeby ), bo na kolacje je kaszke z platkami

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:35   #2994
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

hej dziewczynki
witam z hiszpanii
oprocz tego,ze jest cudownie krajobrazy przeprze,morze przeprze.pogoda super to bylo ostatnio strasznie

danielek znisl lot superowo,po przyjezdzie od razy wladowal dupke do basenu,dzien pozniej poszlismy na miasto i na lody zaczal kaslac,doszla w nocy goraczka,poszlismy do lekarza i od razuskierowali nas do szpitala,mial na szyjce i twarzy czerwone kropeczki,w szpitalu przeswietlenie pluc i mnostwo badan z wkuwaniem sie od razu podali mu tlen powiedzieli ze cos jest na plucu i chyba to jakas przewlekla sprawa nie dokonczone leczenie czy cos takiego,od niedzieli lezal pod kroplowka non stop,antybiotyk i tlen w masce,masakra ma cale raczki poklute ale o dziwo swietnie sobie poradzil grzecznie dawal sie badac i inhalowac tylko plakal przy antybiotyku i pobieraniu krwi,dzisiaj wreszcie moglismy go zabarac do domu narazie jest dobrze wkoncu powiedzieli ze to byl jakis wirus ktory zaatakowal od razu pluca i nie mogl oddychac,byl niedotleniony i te czerwone kropeczki to zamalo tlenu we krwi

mam nadzieje ze to cholerstwo nie wroci,ale po kilku dniach lezenia w jednym lozku dzisiaj jakby go ze smyczy spuscili,az skakal do gory jak wychodzil,tak sie ciesze ze nie macie pojecia a przez te kilka dni juz wiele mysli mi chodzilo po glowie co to moze byc
mam nadzieje ze to juz za nami i bedzie mogl sie cieszyc teraz tylko zabawa
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 17:43   #2995
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
danielek znisl lot superowo,po przyjezdzie od razy wladowal dupke do basenu,dzien pozniej poszlismy na miasto i na lody zaczal kaslac,doszla w nocy goraczka,poszlismy do lekarza i od razuskierowali nas do szpitala,mial na szyjce i twarzy czerwone kropeczki,w szpitalu przeswietlenie pluc i mnostwo badan z wkuwaniem sie od razu podali mu tlen powiedzieli ze cos jest na plucu i chyba to jakas przewlekla sprawa nie dokonczone leczenie czy cos takiego,od niedzieli lezal pod kroplowka non stop,antybiotyk i tlen w masce,masakra ma cale raczki poklute ale o dziwo swietnie sobie poradzil grzecznie dawal sie badac i inhalowac tylko plakal przy antybiotyku i pobieraniu krwi,dzisiaj wreszcie moglismy go zabarac do domu narazie jest dobrze wkoncu powiedzieli ze to byl jakis wirus ktory zaatakowal od razu pluca i nie mogl oddychac,byl niedotleniony i te czerwone kropeczki to zamalo tlenu we krwi
ZdrówkaAle Wam się przytrafiło pechowo

Stary 2012-06-06, 18:36   #2996
catro
Rozeznanie

Cytat:

Przede wszystkim to trzymam kciuki, żeby za miesiąc było u Nataszy tak samo (u nas też najpierw sie pogarszało, a teraz wady stoją w miejscu)

A po drugie to zgadzam się w kwestii spania dziewczyny sumienia nie mają, narzekając, że wstały na przykład o 7-ej lub wcześniej
Albo pisząc o drzemkach w ciągu dnia (łobuzy jedne)

Cytat:
byka zrobiłaś w BRANZOLETCE to mu translator źle przetłumaczy
Właśnie też miałam pisać, ze chłop będzie miał zagwostkę
Nie ma sumienia

Cytat:

O jak fajnie - gratuluję

Cytat:

mam nadzieje ze to cholerstwo nie wroci,ale po kilku dniach lezenia w jednym lozku dzisiaj jakby go ze smyczy spuscili,az skakal do gory jak wychodzil,tak sie ciesze ze nie macie pojecia a przez te kilka dni juz wiele mysli mi chodzilo po glowie co to moze byc
mam nadzieje ze to juz za nami i bedzie mogl sie cieszyc teraz tylko zabawa
ło rany - ale wczasy
Ale ładnie się wami zajęli - gruntownie przebadali i w ogóle
No to teraz już musi być lepiej

A ja muszę odwołać przedszkole - Ola mi się rozchorowała Wczoraj w nocy miała 39,5 st - lekarka powiedziała, że to zapalenie gardła i oczywiście przepisała antybiotyk ("profilaktyka bakteryjnego zapalenia wsierdzia")

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:03   #2997
mrowak
Zakorzenienie

ja się będę pastwić nad PoP z tym spaniem-jak ja chodziłam po ścianach to ona pisała jak to się w Warszawie wysypia i nie wie co wieczorami robić, albo jak to TZ jej Oliwkę zabierał i po kilku godzinach jeszcze ze śniadaniem w sypialni się meldował- wstałam dziś o 8!!!

dziewczyny oglądające You Can Dance-ta Ania, która jest w dzisiejszym finale pochodzi z miejscowości 15 km od Konina Pamiętacie Kubę-zwycięzcę poprzedniej edycji? Też był z Goliny właśnie, a oboje wywodzą się z konińskiego zespołu tanecznego.
http://www.konin.lm.pl/aktualnosci/i...szyscy_na_anie

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-06-06 o 19:07
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:17   #2998
P0P70
Zakorzenienie

Mrowka- i tak Cię lubię. Zapomniałeś jeszcze wspomnieć jak to wy by tacie na diecie matek karmiacych a ja popijalam winno i sery pleśni we zajadalam.

Catro- dzięki za zrozumienie. Mam nadzieje ze wszysto z Natasza skończy się dobrze. Tylko czy mogę liczyć na to ze po raz drugi będę miała tyle szczęścia. Wiesz dobrze jak to jest mieć takie zagrożone dziecko.

Tylkooliwka- naprawdę ekstremalne wakacje macie. Mam nadzieje ze teraz juz będzie tylko nudny wypoczynek.

Stary 2012-06-06, 19:20   #2999
evitka21
Zakorzenienie

darusia, ładny prezencik ci małż zrobił

popik
Cytat:
Monka - w temacie zakupów przed dniem zamkniętych sklepów ośmielę się nie zgodzić. Ja codziennie robię jakieś zakupy, większe lub mniejsze. Czasem wysyłam Tża po ciężkie i duże. Codziennie widzę też stan ilości ludzi w sklepach (duże osiedle i dużo ludzi). Normalnie, nawet w piątek, w piekarni np. w okolicach południa jest zupełny spokój i ludzie wchodzą i wychodzą, kupują pojedyncze bułki albo chlebek i finito. Dzisiaj kolejka do drzwi i 2-3 bochenki chleba + bułki + ciasto (tylko jutro jest zamknięte). W Biedronie to samo, ludzie się przepychają pełnymi wózkami, brakuje koszyków i jak zwykle wystarczą 2 otwarte kasy to dzisiaj były 4. Do mięsnego nie da się wejść a w normalną środę to jest pustka mimo że towar świeży. Przepraszam ale wszyscy ci ludzie nie wyjeżdżają i nie organizują przyjęć dla całych rodzin. W piątek znowu będą robili równie wielkie zakupy bo to przecież będzie po całym dniu zamkniętym i przed weekendem . Dodam jeszcze ze mamy sporą ilość sklepów i targowisko i wszędzie jest tak samo do tego ludzie agresywni i nieprzyjemni. Tak jest za każdym razem jak sklepy mają być nieczynne
moje obserwacje na to samo-dzień wolnego i zapasy jak na wojnę
Cytat:
Jaki rozmiar bucików kupiłaś ? U nas zostały tylko 22 i 28 a reszta duże.

Lenka wydobrzeje i się pobawicie
wzięłam 23, u nas dużo było, ja rano byłam, pewnie dlatego. A nad tymi dla dorosłych to cały tłum sterczał

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Babcie jadą odwiedzić
Evitka no wkońcu się odezwałaś kobieto
Ja mojemu tych do pływania nie kupiłam. Ma Crossy czy jak to się pisze
crocsowate też mamy, ale one do plażowania (ewentualnego) sie nie nadadzą, bo nawet jak w piachu w nich śmiga trochę, to zaraz do spoconej stopki się piasek przylepia i się obciera girka
Cytat:
Pop to się naucz, lepiej byś się czuła , zaslon rolety zamknij oczy i sama padniesz . Albo przynajmniej spróbuj pare razy. Są ludzie którzy nie potrafią spać w dzien , ale ja tego nie rozumiem. Jak w dzien się komuś chce spać to jak nie umiem? O co chodzi? Chce mi się to śpię. Prawda? Czy kwestia jest taka ze niechce się spać w dzien , bo to co innego. No to się nie śpi.
ja tez tak mam-nie mogę i już. Jak się nawet położę, to i tak się walam i wstaję bardziej zmęczona, a czas zmarnowany
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Evitka mi też tak mówią, ostatnio babka mnie o dowód prosiła gdy chciałam kupić piwo

a dokładnie to którego tego tableta masz?
lepiej kupić 7 czy 10 cali?
7 cali mamy, model A73. Małż mi podpowiada żeby wspomnieć że nie jest to sprzęt z górnej półki, ale mi tam pasuje.
Cytat:

boskie
Cytat:
no to pięknie

Cytat:
Minką- padlam. Szkoda ze ktoś wam nie zrobił zdjęcia. Wasze miny bazcenne.
hehe, pewnie jeszcze lepsze by było
Cytat:
Przynajmniej użyły kosmetyku stosownie do wieku
Mi chodzi o to że poświęcam na szukanie kilka godzin dziennie (stąd pełny etat), łącznie z osobistym doręczaniem CV. Komputerek i drukarka na stałe włączone. Już mi niedobrze od ciągłego "gładzenia" tego samego dokumentu
o to to

izz
Cytat:
hej dziewczynki
witam z hiszpanii
oprocz tego,ze jest cudownie krajobrazy przeprze,morze przeprze.pogoda super to bylo ostatnio strasznie
ale się strachu najedliście, dobrze że szybko i skutecznie zdiagnozowali i że już po wszystkim

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 19:43   #3000
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowka- i tak Cię lubię. Zapomniałeś jeszcze wspomnieć jak to wy by tacie na diecie matek karmiacych a ja popijalam winno i sery pleśni we zajadalam.
o to to to właśnie!!Pamiętam, że za to winko i sery to myślałam, że Ci wirtualnie nastukam A teraz, jak już mogę winkować, to jakoś mnie nie ciągnie specjalnie. Zresztą do wina to odpowiedni nastrój potrzebny, a o tym już dawno zapomniałam.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości