|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
? Błona na swoim miejscu świadczy o tym, że nie odbyła stosunku seksualnego, więc raczej nie została zapłodniona przez innego. Natura nie przewidziała wymyślnych zabaw ani ginekologii. Ja mam wrażenie, że temat dziwictwa w ogóle wywołuje jakieś niezdrowe emocje na wizażu , strach aż użyć tego słowa nawet w takim niezobowiązującym offtopie, jak ten tutaj.
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
błona może świadczyć, że nie została zapłodniona przez innego- jeszcze nie Błona nie jest żadnym dowodem na to, że facet będzie wychowywał swoje dziecko, tak samo nie świadczy o tym, że jej posiadaczka jest 'czysta' i cnotliwa. Tak gwoli wyjaśnienia.Temat dziewictwa mnie nie rusza, bezmyślnie powtarzane hasełka- już trochę tak więc może ktoś skorzysta z moich uwag i pomyśli, zanim zacznie pieprzyć zasłyszane gdzieś mondrości jako argumenty w dyskusji, a już tym bardziej jako 'biologiczne uzasadnienie' ![]() a co natura przewidziała czy nie- dając nam rozum mogła się tego spodziewać to tak dla rozluźnienia atmosfery ![]() jak już tak przy tej biologii, to nasunęła mi się taka teoria. Że ta błona to faktycznie może być jakiś dowód na pewność co do potomstwa- ale dla frajerów w końcu kobieta na ojca biologicznego woich dzieci wybierze silnego samca alfa, a wychowywać i dbać o nią i dzieci będzie spokojny, stateczny facet i niech sobie myśli, że te dzieci to faktycznie jego
Edytowane przez zielonkava Czas edycji: 2015-06-06 o 21:37 |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie gwarantuje, że dziewczyna jest moralna czy o cokolwiek tam ten offtop podejrzewasz. Po prostu kult dziewictwa u kobiet ma jakieś tam swoje prymitywne, biologiczne uzasadnienie. I tyle. A że sporo ludzi wykorzystuje ten fakt, żeby dzielić ludzi, a raczej kobiety, na lepsze i gorsze, i jeszcze usprawiedliwia to religią - no cóż... zgadzam się, to są bzdury. |
|
|
|
|
#2975 |
|
zuy mod
|
Błona nie musi być przerwana podczas pierwszego stosunku. Dziękuję, pozdrawiam.
|
|
#2976 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 |
|
zuy mod
|
i całą teorię szlag trafił
|
|
#2979 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie mnie zastanawia co robi taki ultra katolik, kiedy żona nie krwawi w noc poślubną, zglasza reklamacje i wysyła na test ciążowy?
|
|
|
|
#2980 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie znam osobiście żadnego katolika, dla którego dziewictwo przyszłej żony/męża było warunkiem koniecznym, chociaż pewnie są i tacy. |
|
|
|
|
#2981 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Oczywiście, że nie kobieta jest tu najważniejsza. Osobiście nie wahałabym się gdyby okazało się, że miałabym urodzić dziecko z wadą genetyczną. Ale mówimy tu cały czas o wyborze i nie oceniamy, czy wybór jest dobry, czy zły. Po prostu uważam, że taki wybór powinna mieć każda kobieta- ze wszystkimi tego konsekwencjami.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
"Ultra katolik" raczej unika kłamstwa przed mężem / żoną, no chyba, że jest zakłamany, ale wtedy ciężko go nazwać ultra katolikiem. W ogóle to słaba szydera, bo w dzisiejszych czasach ci "ultra katolicy" nie z przymusu tylko z własnej woli mają najlepsze, najtrwalsze i najszczęsliwsze małżeństwa. Można ich podziwiać i piszę to z perspektywy "niekatolika", chociaż ochrzczony jestem.
|
|
|
|
#2983 |
|
Konto usunięte
|
ta trwałość jest oparta na zbyt wielu kompromisach moim zdaniem, oczywiscie wiekszosc z nich ze strony kobiety
i nie o klamstwo mi chodzilo, o anatomię |
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi komromisami to zgoda, ale dlaczego większość ze strony kobiety? Według mnie raczej trzeba w takim związku kompromisu z dwóch stron.
|
|
|
|
#2985 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do spowiedzi, to wiem. Ale "Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane" (J 20, 23), więc też to nie jest takie do końca oderwane. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2986 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tym w Polsce też nie jest tak łatwo, przynajmniej parę lat nie temu nie było. Akurat w przypadku możliwości przekazania chorób genetycznych raczej nie byłoby problemu, ale to raczej, bo sytuacja nie jest do końca uregulowana. A wg mnie sterylizacja powinna być dostępna dla wszystkich, którzy tego chcą. |
|
|
|
|
#2987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2988 |
|
Konto usunięte
|
Co do sterylizacji i w ogóle medycyny prewencyjnej to wg mnie jeśli komuś w badaniach genetycznych wykaże, że ma wysokie prawdopodobieństwo zachorowania na nowotwór tych np. jajników to NFZ powinien refundować, chociaż 50%. Ale na widzi mi sie - nie.
|
|
|
|
#2989 |
|
zuy mod
|
Generalnie sterylizacja w Polsce jest nieuregulowana prawnie (tak zresztą jest opisywana w zachodnich statystykach). Nie ma przepisow jasno zabraniajacych sterylizacji na zyczenie, badz tez jasno pozwalajacych na nią. Na razie jest wykonywana legalna wazektomia, z jakichs przyczyn podwiazywanie jajowodow wiąże się ze strachem przed pozwami (a zaden przepis tego przeciez nie rozroznia). Imho to powinno w koncu byc zalatwione.
|
|
#2990 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Ty kpisz, czy o drogę pytasz? Serio pytam. Bo chyba po to mamy (większość z nas) odpowiedzialny stosunek do seksu, stosujemy odpowiednią antykoncepcję, mamy stałych partnerów, by nie musieć się liczyć z taką możliwością. Owszem, każdy, kto idzie "na żywioł" liczyć się z taką możliwością powinien.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
Gdybym teraz zaszla to usunęłabym bez żadnych skryptów.
|
#2992 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie sterylizacja na życzenie powinna być możliwa. Przecież jest mnóstwo ludzi (jest masa forów dla bezdzietnych z wyboru) dorosłych i na tyle świadomych siebie że ''nie chcę dzieci'' nie jest fanaberią ani tymczasowym buntem, jak większość ''normalnych*'' ludzi uważa.
Sterylizacja w ich wypadku rozwiązała by wiele problemów, ale nie tylko u nich przecież- są jeszcze przecież ludzie wielodzietni którzy na tej czwórce,piątce woleliby poprzestać, a całe życie na pigułkach nie każdej kobiecie służy.
|
#2993 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#2994 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cóż, była żona mojego męża nadal wg. siebie pozostaje z nim w związku małżeńskim. Trwałym do śmierci... A skąd dane, że najlepsze i najszczęśliwsze? ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2995 |
|
Konto usunięte
|
Nie chcesz mieć dzieci to nie uprawiaj seksu. Nie chcesz się zatruć to nie jedz. Nie chcesz zostać rozjechana przez autobus to nie wychodź z domu. Seems logic
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
|
|
#2996 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Carousel, pomyśl spokojnie. Po co ludzie stosują antykoncepcję i podchodzą odpowiedzialnie do seksu? Po to, żeby seks nie zakończył się ciążą. I co, teraz chcesz taką osobę zmusić do ciąży i porodu mimo, że jest to wbrew jej woli i uczyniła wszystko, by w ciążę nie zajść? Przecież dla takich osób (w tym i dla mnie) to byłaby tragedia. I to nie ma nic wspólnego z tym, ze ktoś kogoś na siłę ciągnął do łóżka, na bogów. Po prostu- dwie dorosłe osoby wspólnie decydują, że chcą być razem ale nie chcą mieć dzieci. I robią wszystko, by taka sytuacja nie zaistniała. To się nazywa odpowiedzialność chyba? Dlaczego odpowiedzialnym, dorosłym osobom chcesz zakazać prawa wyboru i zmuszać, by urodziło się niechciane dziecko, ktorego oni nie będą w stanie pokochać? Dlaczego chcesz zmuszać kogoś do chodzenia w ciąży przez 9 miesięcy?
|
|
|
|
#2997 |
|
Konto usunięte
|
No bo i uprawiała seks, to jasne!
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podatki w Polscr naleza do najbizszych w Europie. Mowienie, ze sa wysokie to albo szczyt bezczelnosci albo glupoty. |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Bo patrzysz w zla strone. Dzialania, o ktorych pisze, to raczej dzialania oddolne, malych grup lokalnych - w radach osiedli, wspolnotach sasiedzkich, zwiazkach zawodowych.
Edytowane przez milionmalychkawalkow Czas edycji: 2015-06-07 o 10:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

Taka 'dziewica' z błoną na swoim miejscu może mieć więcej doświadczeń i to bardziej hmmm perwersyjnych i więcej partnerów łóżkowych niż niejedna 'klasycznie' rozdziewiczona panna

Błona nie jest żadnym dowodem na to, że facet będzie wychowywał swoje dziecko, tak samo nie świadczy o tym, że jej posiadaczka jest 'czysta' i cnotliwa. Tak gwoli wyjaśnienia.
to tak dla rozluźnienia atmosfery